Dodaj do ulubionych

W Sojuszu wraca nowe

08.02.11, 08:09
A kobiecina swoje. Jak dobrze poszuka to i Bierut w SLD się znajdzie, a źródłem wiedzy o życiu partii, będzie Gomułka. Coraz marniejsze to bajkopisarstwo, premii wam nie dadzą, kobieto.
Obserwuj wątek
    • antobojar SLD-Jeden fałszywy ruch i poparcie spadnie o 10% 08.02.11, 08:22
      12 %... Jak żadna partia, to SLD musi dobierać i ODRZUCAĆ kandydatów najostrożniej...
      N.p. wyrzucenie Kalisza i dobranie Czarzastego może spowodować że nie przekroczą wyborczego progu... Mur, beton...
      No właśnie... beton...
      • strikemaster Re: SLD-Jeden fałszywy ruch i poparcie spadnie o 08.02.11, 08:30
        A ja Kalisza w SLD nie chcę, po co mi ktoś, kto organizuje prostesty przeciw własnym decyzjom?
        • ubiquitousghost88 Nawet, jak włoży kilt? 08.02.11, 10:56
          strikemaster napisał:

> A ja Kalisza w SLD nie chcę, po co mi ktoś, kto organizuje prostesty przeciw wł
          > asnym decyzjom?
          • 0kostek O Jezu ! - wykrzykuje Rysiu Kalisz do Agnisi. 08.02.11, 13:47
            To ma być ta nowa lewica ? Spokojna głowa Rysiu , odpowiada Agnisia. Zaraz się tym zajmiemy. Nie będzie ci Napieralski pluł w twarz. My już o to zadbamy , kochany bracie u steru.
            Ten chłystek bez charyzmy nie wie z kim ma do czynienia.
          • strikemaster Re: Nawet, jak włoży kilt? 08.02.11, 18:24
            Takich wielkich chyba nie szyją. Ciężko będzie mu dostać tyle tartanu.
            • ubiquitousghost88 Na dupę nie szyją? No, ale na szal, na... szyję? 08.02.11, 18:41
              strikemaster napisał:

> Takich wielkich chyba nie szyją. Ciężko będzie mu dostać tyle tartanu.
              • strikemaster Re: Na dupę nie szyją? No, ale na szal, na... szy 08.02.11, 19:55
                No a szal na szyję szyją, tak sie jakoś zdarzyło.

BTTW co Ty się tak tego kiltu uczepileś? Domyślam się, że nie podoba Ci się pomysł, żeby mężczyźni mogli wybrać zdrowszy i wygodniejszy strój, ale czy to powód, by biegać za mną po forach?
                • ubiquitousghost88 Wybacz, ja z przyzwyczajenia, za spódniczką... 08.02.11, 20:43
                  strikemaster napisał:

> No a szal na szyję szyją, tak sie jakoś zdarzyło.
                  >
                  > BTTW co Ty się tak tego kiltu uczepileś? Domyślam się, że nie podoba Ci się pom
                  > ysł, żeby mężczyźni mogli wybrać zdrowszy i wygodniejszy strój, ale czy to powó
                  > d, by biegać za mną po forach?
                  • strikemaster Re: Wybacz, ja z przyzwyczajenia, za spódniczką.. 08.02.11, 21:12
                    Za ludźmi w męskich ubraniach się uganiasz? :D
      • henryk-sikora Tylko tak trzymać, więcej tych komuchów proszę... 08.02.11, 08:30
        Tylko tak trzymać, więcej tych komuchów proszę na listach tej postkomuszej partii:). Będzie to gwarancja, że może wejdą do Sejmu z 7% wynikiem:). Tak trzymajcie towarzyszu Napie...ki:)).
        • strikemaster Re: Tylko tak trzymać, więcej tych komuchów prosz 08.02.11, 09:06
          Radujmy się, będziemy mieli kontynuacje radosnej tfurczości Czwartorzeczpospolitej POPISiarskiej. A ludzie nadal będą głosować na PO ze strachu przed PISem i na odwrót.
        • sakral Re: Tylko tak trzymać, więcej tych komuchów prosz 08.02.11, 10:25
          henryk-sikora napisał:

> Tylko tak trzymać, więcej tych komuchów proszę na listach tej postkomuszej part

> ii:). Będzie to gwarancja, że może wejdą do Sejmu z 7% wynikiem:). Tak trzymajc

> ie towarzyszu Napie...ki:)).

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
          /podkreślenia moje/
          -----------
          aktywistka NSZZ
          Solidarność Anna Walentynowicz

postkomuna,postsolidarność ....

czy te słowa, opisują dzisiejsza rzeczywistość polityczna ?

• oghana7 Re: SLD-Jeden fałszywy ruch i poparcie spadnie o 08.02.11, 18:18
        alez nie -oni teraz biora wszystkich ,nawet oleksego ,millera ,kwiatkowskiego i z laski kalisza .bedzie pelen zestaw gab z czarzastym na czele .nie przylaczy sie tylko cimoszewicz ,bo ma zle zdanie o wyksztalceniu napieralskiego .ruszaja lawa po wladze jak po swoja!
        • ubiquitousghost88 Jeśli komuś spadną spodnie (asocjacja 'poparcie') 08.02.11, 18:46
          ...trudno jest ich podnieść godnie...

oghana7 napisała:

> alez nie -oni teraz biora wszystkich ,nawet oleksego ,millera ,kwiatkowskiego i
          > z laski kalisza .bedzie pelen zestaw gab z czarzastym na czele .nie przylaczy
          > sie tylko cimoszewicz ,bo ma zle zdanie o wyksztalceniu napieralskiego .ruszaja
          > lawa po wladze jak po swoja!
    • imie_jaszczomp Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 08:22
      Łapinski? Czy to przypadkiem nie ten, ktory zlikwidowal Kasy Chorych i zapoczatkowal radosna tfurczosc NFZ ?
      • strikemaster Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 08:29
        A czy kasy chorych były skuteczniejsze od NFZ?
        I tak wszystkiemu winny jest Buzek i Krzaklewski (AWS, teraz POPIS), to oni zlikwidowan=li ministerialne finansowanie zastępując je jeszcze gorszym, bo kompletnie niedopracowanym systemem.
        • imie_jaszczomp Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 08:35
          Oczywiscie, trudno powiedziec, jakie BYLYBY Kasy Chorych po latach. Ich istnienie wiazalo sie jednak m.in. z decentralizacja systemu i pieniedzmi "idacymi" za pacjentem, a to nie rokowalo zle.
          • strikemaster Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 09:09
            Decentralizacja? Stawki dla poszczególnych kas ustalane były centralnie, do tego różniły sie w zależności od regionu, konkurencji nie było, ze względu na rejonizację, a wszystko było tak samo państwowe, jak NFZ.
            • imie_jaszczomp Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 09:16
              Z rejonizacja sie nie zgodze, bo sama bez problemu zapisalam sie do dobrego specjalisty w innym miescie . Co do stawek- tak, ustalane wg centralnego cennika, ale, o ile dobrze pamietam, to przychodnie dostawaly pieniadze za konkretna liczbe przyjetych pacjentow. Dobrzy lekarze=duzo pacjentow=wiecej kasy. W NFZ dobry szpital oferujacy wysokospecjalistyczne uslugi=duzo pacjentow=duze klopoty finansowe.
              • strikemaster Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 10:27
                > Z rejonizacja sie nie zgodze, bo sama bez problemu zapisalam sie do dobrego spe
                > cjalisty w innym miescie .

Chodziło mi o rejonizację zasięgu działania kas, która wykluczała jakąkolwiek możliwośść konkurencji.

> Co do stawek- tak, ustalane wg centralnego cennika,
                > ale, o ile dobrze pamietam, to przychodnie dostawaly pieniadze za konkretna lic
                > zbe przyjetych pacjentow.

A ja pamiętam, że lekarzom cos nie pasowało i limity kończyły się tak samo, jak kończą się teraz.
        • henryk-sikora odpowiedź dla "strikemaster" 08.02.11, 08:37
          "strikemaster" ależ Ty jesteś matołek, gdyby nie reformy Buzka, w tym reforma zdrowiaq to byś dzisiaj chodził leczyć się u jakiegoś ludowego szarlatana, bo dawno system poszedłby z torbami. Ciekawe co tak naprawde niepodoba Wam się w polskiej służbie zdrowia? Kolejki do specjalistów? Są wszędzie i będą zawsze, bo nie ma tak bogatego państwa na świecie aby uporało się z tym problemem, nigdy!!! Podejście do pacjentów Wam się nie podoba? A co ma z tym wspólnego system ochrony zdrowia? To są ludzie, to jest kultura tego popieprzonego głupiego narodu. Pielęgniarka ma chamski stosunek do pacjenta, a Ty "strikemaster" wypisujesz brednie i na jedno wychodzi.
          • strikemaster Re: odpowiedź dla "strikemaster" 08.02.11, 09:12
            > "strikemaster" ależ Ty jesteś matołek, gdyby nie reformy Buzka, w tym reforma z
            > drowiaq to byś dzisiaj chodził leczyć się u jakiegoś ludowego szarlatana, bo da
            > wno system poszedłby z torbami.

Ciekawa teoria, szkoda, ze nie poparta żadnymi konkretami. Koszty obsługi systemu dzięki reformie wzrosły, a nie spadły.

> Ciekawe co tak naprawde niepodoba Wam się w pol
            > skiej służbie zdrowia?

1. Nie jestem "my".
            2. Jak dotąd nie napisałem, że coś mi się nie podoba (poza organizacją rozdzielającą środki, bo jest wg. mnie za droga w utrzymaniu, a mleka nie daje).

> a Ty "strikemaster" wypisujesz br
            > ednie i na jedno wychodzi.

A teraz poproszę przykład tego mojego biadolenia.
            • ubiquitousghost88 Słuchaj ty mnie Szkot, nie daj się solidaruchom... 08.02.11, 18:52
              ...obrabiać na forum.
              On z tych co przyszłego Nobelowca podsadzali, żeby mógł wejść, przez płot, do historii.

strikemaster napisał:

> > "strikemaster" ależ Ty jesteś matołek, gdyby nie reformy Buzka, w tym ref
              > orma z
              > > drowiaq to byś dzisiaj chodził leczyć się u jakiegoś ludowego szarlatana,
              > bo da
              > > wno system poszedłby z torbami.
              >
              > Ciekawa teoria, szkoda, ze nie poparta żadnymi konkretami. Koszty obsługi syste
              > mu dzięki reformie wzrosły, a nie spadły.
        • jurber1 Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 09:06
          > A czy kasy chorych były skuteczniejsze od NFZ?
          > I tak wszystkiemu winny jest Buzek i Krzaklewski (AWS, teraz POPIS), to oni zli
          > kwidowan=li ministerialne finansowanie zastępując je jeszcze gorszym, bo komple
          > tnie niedopracowanym systemem.
          Oto komuchy poczuły wiatr w żaglach; znów będzie powtórka z Rywina, Jakubowskiej, Millera i zacieranie sprawy Olewnika...
          • strikemaster Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 09:15
            1. Sprawę Olewnika zacierało nie tylko SLD. BTW kogo w końcu w ich domu zamordowano? POPIS śledztwo prowadzi, więc już dawno powinniśmy to wiedzieć, prawda?
            2. Powtórka z Rywina, czyli jakiś producent filmowy pójdzie z niewielką łapówką do szefa gazety? Mamy POPIS i jego białostocką oczyszczalnię, jednorękich bandytów i wiele innych, czyli przekręt na przekręcie naszych prawych i sprawiedliwych przedstawicieli.
            • strikemaster Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 09:18
              Powrót Rywina - czy asystent wojewody z PIS brał łapówki?
            • stux Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 11:02
              Jedno jest pewne, Łapiński nie ma się czym pochwalić no może po za piękną łazienką w ministerialnym gabinecie.
              • strikemaster Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 13:29
                Nie tylko on nie ma się czym pochwalic, a mimo to tacy skompromitowani politycy we wszystkich polskich patriach politycznych działają. Co najciekawsze, ludzie na takich jeszcze głosuja (jak choćby na niejakiego Stokłosę), to już chyba osobliwość socjologiczna jest.
      • pal666 Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 11:36
        nie wiem, ale to ten sam, który jako minister zdrowia mało co nie położył służby zdrowia. pamiętam, jak pod jego rządami na początku 2002 albo 2003 roku (mogę się mylić co do roku ale nie co do faktów), były pozamykane przychodnie, tłumy pacjentów pod przychodniami, nikt nic nie wiedział bo była niedograna sprawa kontraktów. Po tej szopce odwołał go z funkcji ministra sam Miller.
    • disoprivan W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 08:45
      slupki w dol. pan premier chcacych pyskowac przekonuje do swoich racji grozac politycznym niebytem (vide pan schetyna), dyskusje z sld zaczynamy od publikacji zdjecia 3 uwlaszczonych na spolecznej wlasnosci sldowskich grubasow.
    • jurber1 W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 09:01
      To był by chichot historii: Napieralski (wspierany radami przez Kwiatkowskiego, Millera i Rywina, konsumuje po roku rządzenia "przystawkę" - PIS). Tylko szkoda że to może się stać w moim kraju...
      • pal666 Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 11:42
        zapomniałeś o Jakubowskiej. Sądzę, że te nazwiska to tęsknota za rządami fachowców: kompetentnych, solidnych, poważnych. Myślę, że do tego grona powinni dołączyć tacy specjaliści, jak Paweł Piskorski, Miro, Zbychu, Pęczak, Długosz, senator Misiak, Lepper, Łyżwiński. Przepraszam tych, których pominąłem.
    • drmuras QRWA ... 08.02.11, 09:11
      MAć
      • imie_jaszczomp Re: QRWA ... 08.02.11, 09:19
        Jak bedziesz tak przeklinal, to Ci Bozia jezyk u......oli. ;-))
    • anna12-3 W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 09:23
      Jak zwykle Kublikowa z życzliwością pisze o SLD.I dla tej obiektywnej dziennikarki,nie ważne jest,że" grupa trzymająca władzę"- nie znalazła potwierdzenia w dochodzeniach prokuratorskich za czasów wiarygodnego dla autorki Zbigniewa Ziobry,który robił wszystko,aby potwierdzic swoje tezy z raportu komisji.Kublikowa zrobiła wrzutkę,bo to fajnie wygląda i daje kopa w SLD.Nie ważne,że Kalita mówi,że prof.Łapiński nie jest w SLD i nie będzie startował,nie ważne,że Czarzasty wyklucza start,a Miller się jeszcze zastanawia.Ważne jest co Agnisia wymyśliła w swojej chorej główce i napisała,a Gazeta-wydrukowała.Choc tak naprawdę Ci wszyscy wymienieni politycy,są lewicowi,są mądrymi ludzmi,doprowadzili nie tak dawno do zwycięstwa lewicy w Polsce,nigdy nie potwierdziły się zarzuty,pomimo ogromnej nagonki i w mediach i ze strony np.super prokuratora/ulubieńca autorki/-Ziobry,więc nie wiem o co chodzi?Gdyby z list SLD-zapowiedział swój start np.Kaczynski-o to była by sensacja,a taki artykuł jaki nam dzisiaj zafundowała Kublikowa jest tylko śmiesznym falstartem.
      • 0721x Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 09:32
        anno - wiara w komuszków jak by się nie nazywali jest jeszcze dziwniejsza niż wiara
        w bogów
      • erte2 Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 09:57
        anna12-3 napisała:

....Choc tak naprawdę Ci wszyscy wymienieni politycy,są lewicowi,są mądrymi ludzmi,doprowadzili nie tak dawno do zwycięstwa lewicy w Polsce......

Czy ty naprawdę jesteś tak naiwna - czy po prostu miałał wujka w KC ? Tę bandę cynicznych cwaniaków nazywasz "lewicowymi" ? Bardziej bezideowych i fałszywych osobników niż całe to Stowarzyszenie Ordynacka chyba nie znajdziesz nigdzie na świecie. Jedynym wyznawanym przez nich przykazaniem jest "Kasa, misiu, kasa" i temu celowi podporządkowywują wszystko.
        Robienie kasy samo w sobie nie jest oczywiście złem - przeciwnie - kumulacja kapitału to są miejsca pracy, rozwój gospodarczy itd. Ale udawanie lewicowca po to tylko aby kasę pomnożyć - to się nawet nie nazywa hipolryzja, to w wydaniu tego towarzystwa jest zwykłym sku......em.
        Premier Głupawy Grześ sterowany przez Czarzastych, Łopińskich, Kwiatkowskich i innych takich "lewicowców" - to po prostu wizja koszmarna.
        • ww-77 Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 11:00
          Ale udawanie lewicowca po t
          > o tylko aby kasę pomnożyć - to się nawet nie nazywa hipolryzja, to w wydaniu te
          > go towarzystwa jest zwykłym sku......em.

Jak w takim razie nazwać kogoś, kto wygrał wybory, udając liberała, po czym podnosi podatki, nacjonalizuje OFE, zwiększa liczbę urzędników w tempie 10% rocznie, broni KRUS jak niepodległości, itd., itp.?
      • ww-77 Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 10:55
        >Ważne jest co Agnisia wymyśliła w
        > swojej chorej główce i napisała,a Gazeta-wydrukowała.

To nie ona wymyśliła. Ona tylko realizuje wytyczne "z góry". GW czasem krytykuje Tuska, ale generalnie jest za PO. Tymczasem jedyną partią, która może Platformie odebrać głosy (i już to robi), jest SLD. Trzeba więc opluwać lewicę i obrzucać ją wiadomo czym. Dla PO lewica jest groźniejsza od PiS.
        • sher-rif Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 13:18
          Głosy PO może też odebrać PJN albo Ruch poparcia Palikota.SLD nie ma na to żadnego monopolu.
    • bodzio151 W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 09:52
      Moze ktos mi powie za co siedzial Lew Rywin,
      • markerek222 Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 10:12
        Bodzio!
        Przypomnę
        Jeden cwany żyd przyszedł do drugiego (jeszcze cwańszego)i usiłował wydusić z niego kasę.
        Ponieważ nie był zbyt trzeżwy to nie bardzo Mu poszło. Ponieważ szefostwo Agory było mocno wkurzone na Millera za projekt nowej ustawy medialnej ( w/g której tracili nadzieję na zakup przynajmniej jednego kanału telewizji) to wykorzystano to, do największej prowokacji medialnej drugiej RP. Trzeba przyznać że SLD wyraźnie się podłożyło.
        Niestety (jak to w Polsce) nie udało się niczego i nikomu udowodnić ( bo też nie było nic do udowodnienia). Rezultatem tej medialnej afery był upadek rzadu ( z paruletniej perspektywy widać że rządu nienajgorszego, który napędził gospodarkę z 1%pkb do 6% pkb) i rozpad lewicy.
        Od tej chwili GW popiera PO, ponieważ jest to jedyna partia która daje nadzieję na rozpi..przenie publicznej TV, a tym samym na mozliwośc "dorwania" się Agory do ogólnopolskiego kanału telewizji.
        Ot i cała historia.
        A Rywin, mimo ze niegłupi, to wsadził palce pomiedzy Agorę i rząd i musiał zapłacić.

• ww-77 Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 11:08
          Lewica padła, i zaczęła się epoka PO-PiS, czyli paranoi. Jedynym sposobem przywrócenia względnej normalności i równowagi politycznej jest dobry wynik lewicy.
        • sher-rif Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 13:22
          PO nie rozpie......y telewizji publicznej,nie ma na to nawet nadziei,więc cale to dywagowanie o dorwaniu się jest kichą.
    • aekielski W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 10:13
      Partie ograniczyły się do rozgrywek w Warszawie. To Warszawa zadecyduje kto będzie startował do sejmu. Wyborcy tylko zagłosują komu wódkę,komu wino,a kto zasłużył tylko na piwo (40,15,5%). Pan Ujazdowski z PiS w programie 3 PR wygłosił teorię dlaczego nie dla okręgów jednomandatowych. Zasugerował,że durnowaci wyborcy z prowincji będą wybierać kryminalistów i wskazał senatora Stokłosę. Bawcie się dalej,jeszcze Polska nie zginęła!
    • sceptyk31 W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 10:42
      GW co raz bardziej upadabnia sie do marnego brukowca, przecież ten tekst to coś w rodzaju paszkwilu nie podpartego żadnymi faktami. To żmudne opluskwianie Grzegorz Napieralski obrócił w pył w ciągu minuty. Takie donosy bedą się powtarzać i dotyczyć będą wszystkich znaczących partii, poza oczywiście PO , wszak GW to jakby organ tej partyjki.
      • sher-rif Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 13:24
        To stwierdzenia choćby Czarzastego nie są faktyczne? Kublik to wymyśliła?
    • bodzio151 W SLD wraca nowe 08.02.11, 11:42
      Markerek 222 jestes wielki, dziekuje ci bardzo ,na pewno tak bylo, i jest/cisza nad tzw,afera hazardowa/ startuj w wyborach takich jak ty nam trzeba, wszystkiego najlepszego,
    • baalsaack Fakty? 08.02.11, 14:02
      Obiektywność tego tekstu stoi jak dla mnie pod dużym znakiem zapytania. Gdyby jednak ci ludzie, a w szczególności Miller, faktycznie znaleźli się na listach SLD, to ja na listy tej partii na pewno nie zagłosuję. Ani też na kandydatów jakichkolwiek innych partii z tych list. Może Socjaldemokracji Polskiej uda się coś wystawić? Albo RACJI PL?
      • oghana7 Re: Fakty? 08.02.11, 18:21
        oni tylko jeszcze mysla ,czy do starego sld nada sie nowy: arlukowicz .widac -za madry i niebezpieczny dla plastusia .
    • jur56 W SLD wraca nowe 08.02.11, 14:07
      W artykule można wyczuć nutę zazdrości . Panie redaktorze może lepiej popracować nad
      swoim warsztatem dziennikarskim .
    • oghana7 W SLD wraca nowe 08.02.11, 18:14
      nikt nie sadzil ,ze stare skorumpowane SLD z grupy trzymajacej wladze z afery rywina niedobite przez komisje nalecza wroci tak szybko po wladze .ordynacka najpierw zaprojektowala na przewodniczacego niemadrego plastusia napieralskiego ,poduczyla go ,wysylala na grzyby i z kanapkami do robotnikow a sama szczula i teraz juz oficjalnie ruszyla po wladze do telewizji i dalej na listy wyborcze .bedziemy mieli stare SLD -BIS z wszystkimi starymi twarzami odmlodzonymi botoksem ?czy o to nam chodzilo???
      • alakyr Re: W SLD wraca nowe 08.02.11, 19:51
        Zapytaj Polaków. Bo jak się okazuje to SLD wcale nie było takie skorumpowane /przynajmniej jak na dzisiejsze standardy/, afera Rywina okazała się nadinterpretacją, zarządzanie państwem na poziomie nieosiągalnym następnym ekipom /po odarciu ich z PR-u/.
        Co do Napieralskiego masz trochę racji to facet plastikowy, dziesięć razy wolę Millera, Śiwca,
        czy Oleksego.
    • zimny-lech tylko naiwni idioci zagłosują na SLD... 08.02.11, 18:55

• anna12-3 Re: W Sojuszu wraca nowe 08.02.11, 19:41
      W rozmowie ze Smolarem ,Kublikowa, pytając gościa mówi:"Dziś w Wyborczej napisali,że na listy wyborcze SLD wracają Czarzasty,Łapinski,Miller i Oleksy.Biedna zapomniała dodac,że to ona jest autorką tekstu na,który się powołuje.Ciekawe co?Może pisząc ten tendencyjny artykuł,miała świadomośc ,że nie jest on wiarygodny i dlatego użyła zwrotu"Dziś w Wyborczej",ot śmieszna,małostkowa kłamczucha.
    • alakyr Okazuje się że to wracające nowe to... 08.02.11, 19:42
      jedyna grupa mająca coś do powiedzenia Polakom innego niż szowinizm PiSu czy bandycki liberalizm Platformy. Nikt nie chce państwa policyjnego ale również nie chce państwa gdzie obywatel ma tyle praw ile zarabia.
      Następne miesiące do wyborów to będzie nieustanna dyskredytacja lewicy bo to jedyna siła, która może odświeżyć stęchłą atmosferę tego co niektórzy nazywają polityką.
      • ubiquitousghost88 Żeby tu atmosferę oczyścić, musiałyby znów dwie.. 08.02.11, 20:47
        ...armie przejść, w te i we wte...

alakyr napisał:

> jedyna grupa mająca coś do powiedzenia Polakom innego niż szowinizm PiSu czy ba
        > ndycki liberalizm Platformy. Nikt nie chce państwa policyjnego ale również nie
        > chce państwa gdzie obywatel ma tyle praw ile zarabia.
        > Następne miesiące do wyborów to będzie nieustanna dyskredytacja lewicy bo to je
        > dyna siła, która może odświeżyć stęchłą atmosferę tego co niektórzy nazywają po
        > lityką.
      • baalsaack Re: Okazuje się że to wracające nowe to... 08.02.11, 22:01
        Liberalizm Tuska czy liberalizm Millera - nie widzę większej różnicy. SLD nie umiał prowadzić lewicowej polityki, kiedy współrządził tylko z PSL. Na pewno nie będzie jej prowadzić wespół z PO, kiedy do tego w pierwszym szeregu będą siedziały takie osobniki jak Miller czy Czarzasty.
    • ak47.dwa W SLD wraca nowe 09.02.11, 05:38
      Normalna sprawa , jak jeden parasol szwankuje , szykujemy nowy !
      "SYSTEM" potrzebuje "ochrony "...Rudy się "skiepśćił " ,wraca stara sprawdzona
      brygada !
    • nocri W SLD wraca nowe 09.02.11, 18:14
      Kampania SLD w pełni.

Posłowie SLD z pomocą lodóweczki udowadniaja wszem i wobec iż podwyżka VAT na 23% podniosła ceny żywności. jakże to przenikliwe spostrzeżenie czytaj tu:

nocri.blox.pl/2011/02/Lodowka-SLD.html
    • javall W SLD wraca nowe 11.02.11, 12:16
      Miller won. Najlepiej na listy episkopatu.
      Arlukowicz jest waszym silnym punktem na listach.
      Kalisz bryluje nie tam gdzie trzeba, najlepiej mu z Januszem.
      Macie teraz szanse, pokazcie jaka jestescie lewica, do kogo
      wam blizej- do wielkiego biznesu, czy do ludzi z dolnych 70%
      skali podatkowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka