Dodaj do ulubionych

Tusk zdradził w wielu sprawach

26.04.11, 18:51

"Słów bp. Pieronka nie będę jako katolik komentował". Skomentuj, nie bój się! Skad oni biorą takie argumenty? Gdzie jest napisane że członek kk nie ma prawa komentować wypowiedzi hierarchów. Hofmanowi myli się KK z PZPR i PiS-em, bo tam za krytykę wiadomo...

Obserwuj wątek
    • ojciecprac Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 18:56
      I jeszcze to: "To są normalni ludzie - wykształceni, majętni".
      I z tego powodu PIS przegrywa w dużych miastach a wygrywa na ścianie wschodniej?
      • henryk_49 Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 07:42
        ojciecprac napisał:

> I jeszcze to: "To są normalni ludzie - wykształceni, majętni".
        > I z tego powodu PIS przegrywa w dużych miastach a wygrywa na ścianie wschodniej
        > ?
        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        Człowieku wyksztalony z wielkiego miasta, powtarzasz wierutne bzdury. Na ścianie wschodniej mieszka naród od wieków zintegrowany-patriotyczny, dlatego tam wygrywa PiS. Polska zachodnia i duże miasta, to zbiorowisko i mieszanina różnych frustratów, nie znających pojęcia ojczyzna i obce są im wartości wyższe. Bóg ich to mamona. Dlatego ci na PO głosują.
        • antropoid Re: Heniu - po raz enty - to co bierzesz... 27.04.11, 11:45
          to prawdziwy ARMAGEDON wśród prochów.
        • 123jna Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 14:05
          henryk_49 - nie masz biedaku racji, niestety. Na scianie wschodniej mieszka Polak skorygowany przez Rosje, zabory i komunizm. Biede bo dzielili male majatki miedzy wszystkie dzieci i ze szlachcica stal sie biednym chlopem, tyle tylko, ze rzadko panszczyznianym. Zadawalal sie byle czym i to jemu "jakos to bylo". To jest u Was nadal, wiem bo moj ojciec jest wlasnie takim szlachcicem z Lubelszczyzny, znam (i kocham) te okolice dobrze. Szkoda mi Was bo jestescie inteligentni, mowicie czesto piekna polszczyzna, czytacie ksiazki. Ale jak moj ojciec - lewini, nie lubicie pracy fizycznej, nie dbacie o otoczenie, piekno - nie chcecie, wstrzymujecie rozwoj kraju poprzez niechec do zmian. Tradycja Was ogranicza, nie jestescie prezni, nowoczesni i progresywni. A moglibyscie bo potencjal macie. Ale zla mentalnosc takze.
          Do Polski cetralnej (to ona byla pierwsza Polska a wiec najdluzej) zjechali sie takze od Was ci bardziej przebojowi. Nie umiecie u siebie ale jak chcecie to potraficie u innych. Sami, wsrod swoich obciagacie sie wzajemnie w dol. Spojrzcie na siebie krytycznie - pisowcy Was tylko zniewalajac, macie "zniewolony umysl" jak powiedzial wieszcz. Takze przec Kosciol.
          • henryk_49 Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 15:20
            Tricki propagandowe wiecznie żywe i co gorsza niezwykle skuteczne i takoż szkodliwe.
            Ten kto kiedyś popierał władzę radziecką i komunistyczną, był człowiekiem światłym i postępowym. W Polsce , ten kto jej nie popierał , był nie uświadomionym , ciemnym człowiekiem.
            Za Hitlera, ludzie go popierający , nadludżmi byli. Pozostali to element mało wartościowy, jedynie na niewolników się nadający.
            Teraz "młodzi wykształceni z wielkich miast" na PO głosują , a na PiS głosują " mohery i ciemnogród" . No , któż nie chce być młodym wykształconym, lub świadomym nadczłowiekiem? To że tym rzekomo "młodym wykształconym z wielkich miast " jakiś kuchcik przewodzi, a babcie, które są mi znane, na PO głosowały, to już inna sprawa. Tu leży sedno sprawy. Nikt mi nie powie, że Mazury , Pomorze i Dolny Śląsk to jakiś wyselekcjonowany naród zamieszkuje. Do ludzi naprawdę postępowych i bytujących na wyższym poziomie rozwoju i świadomości zaliczyć można jedynie Ślązaków opolskich i mieszkańców Wielkopolski. A ci wykształceni z wielkich miast, to żadni wykształceni , tylko barachło na krzyż sikające, któremu jakiś kuchcik przewodzi.
            • dora-55 Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 18:36
              Panie Henryku panski post,jest niestety bardzo niestosowny do sytuacji.Ma pan braki historyczne,ulega pan przekazom ludzi a to jest bardzo niebezpieczne a tagze emocja.Ziemie jak zachodnie,mazury,.Ma pan mgliste pojecie o wszystkim bo tak pana nauczono,aSELEKCJA CZYLI WIELOKULTUROWOSC TO NIGDY SIE NIE SPRAWDZILO,TO FIKCJA.Slask OPOLSKI CZY TZ. WIELKOPOLSKA TO NACJA ZACHODNIA,OCZYWISCIE Z JEZYKIEM NASZYM.Cytowanie HITLERA,stara sie pan cytowac,swoja glupote jako slowianin.Polacy nie sa lubiani w EUROPIE A DLACZEGO BO SA TACY JAK PAN/PANI.
          • leszlong Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 17:33
            @123jna:
            "Na scianie wschodniej mieszka Polak skorygowany przez Rosje, zabory i komunizm"

Chyba uczyłeś się historii jakiejś innowacyjnej. Jakim cudem mój przodek z Podkarpacia miałby być skorygowany przez Rosję?? Czym się różni przodek mieszkańca Małopolski od mojego przodka, skoro obydwaj byli pod austriackim zaborem?? Formalnie Małopolska to Polska "A", zaś Podkarpacie to "B" czyli ściana wschodnia. Ten sam zabór i jakoś tylko ja mam być skrzywiony?? A mieszkaniec Mińska Mazowieckiego mimo, iż pod caratem i komunizmem żył on i jego przodkowie, jest niby lepszy i bardziej robotny ode mnie? Kpina.
            Zapraszam na Podkarpacie, tu jest więcej zadbanych wsi i miast niż na "bogatym" Mazowszu czy Śląsku. Mimo, że to ściana wschodnia jest leniwa i biedna itp. bujdy.
        • echfranka Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 28.04.11, 08:46
          Człowieku wyksztalony z wielkiego miasta, powtarzasz wierutne bzdury. Na ścianie wschodniej mieszka naród od wieków zintegrowany-patriotyczny, dlatego tam wygrywa PiS. Polska zachodnia i duże miasta, to zbiorowisko i mieszanina różnych frustratów, nie znających pojęcia ojczyzna i obce są im wartości wyższe. Bóg ich to mamona. Dlatego ci na PO głosują.
          Człowiek w Twoim wieku powinien wiedzieć ,że Polska nie dzieli się na patriotów i nie patriotów,na Polaków i nie Polaków,na katolików i nie katolików tylko na Mądrych i Głupich.(nawet Pawlak z filmu "Sami Swoi " to wiedział.
          • henryk_49 Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 28.04.11, 11:30
            Ja też tak myślę, ale pp Komorowski i Tusk , wzorem swoich mistrzów, innego dokonali podziału.
            • antropoid Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 28.04.11, 14:40
              henryk_49 napisał:

> Ja też tak myślę, ale pp Komorowski i Tusk, wzorem swoich mistrzów, innego
              > dokonali podziału.

Oni nie dokonali żadnego podziału. A szkoda, bo przydałoby się oddzielić jednego bardzo szkodliwego głupka z Żoliborza od reszty społeczeństwa.

• babariba-babariba cóść bredzicie Hipolicie... 30.04.11, 10:13
          @henryk 49
          ...wystarczy popatrzeć na wyniki wyborów parlamentarnych z roku 2001.
          www.pkw.gov.pl/wybory/2001/200000/sjw1_w.html
          W województwie podlaskim SLD z Unią Pracy wzięły 40 % głosów deklasując wszystkie inne ugrupowania.
          Podobnie było w okręgach wyborczych 6 i 7 (woj. lubelskie)
          www.pkw.gov.pl/wybory/2001/060000/sjw1_w.html
          A też i w okręgach wyborczych 22 i 23 (woj. podkarpackie)
          www.pkw.gov.pl/wybory/2001//180000/sjg2_w.html***
          henryk_49 napisał:
          > Człowieku wyksztalony z wielkiego miasta, powtarzasz wierutne bzdury. Na ścianie wschodniej mieszka naród od wieków zintegrowany-patriotyczny, dlatego tam wygrywa PiS. Polska zachodnia i duże miasta, to zbiorowisko i mieszanina różnych frustratów, nie znających pojęcia ojczyzna i obce są im wartości wyższe. Bóg ich to mamona. Dlatego ci na PO głosują.
    • ojciecprac Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 19:05

"My Polskę zmienialiśmy systemowo. Od koalicji w UE..."

O tak, szczególnie dobrze te koalicje budował Min Jurgiel (Rolnictwo), który wyszedł z negocjacji bo się obraził. A pozostałe państwa to wykorzystały i teraz w Polsce cukier jest droższy niż w Niemczech. Ale Jurgiel ocalił GODNOŚĆ!
      • beka902 Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 16:17
        Niestety zwłaszcza politycy PISu mają selektywną i dość krótką pamięć :-))
    • ojciecprac Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 19:15
      "Niemożliwa jest koalicja z SLD" - jasne! Żeby dowalić PO Jarek spokojnie dogada się z lewicowymi politykami w średnim wieku stojącymi za Napieralskim. A Napieralskiemu nawet da premiera (i poczeka ze 2 lata aż CBA go pożądnie nagra).
    • alakyr Śmieszna rozmowa 26.04.11, 20:47
      Hofman ty typowy facio, który nigdy nie uwierzy że białe to białe a czarne to czarne /jak jego szef/ a te dwie bidulki nie wiedzą o co pytać albo mają nieczyste sumienie i specjalnie czepiają się spraw drgorzędnych.
      Poproście Łagowskiego /choć pewnie się nie zgodzi/ na przeprowadzenie rozmowy z tym PiSowskim pawianem, wy nie zrozumiecie ale przynajmniej czytelnicy będą mieli ubaw.
      • dorotapetruszka Re: Śmieszna rozmowa 26.04.11, 20:56
        Dzięki Bogu, Prezes otacza się półgłówkami i nic więcej nie potrzeba... pozwólcie im tylko mówić, mówić, mówić
        • antobojar A co z Bierutem?Ruskie też się na niego zamachnęły 27.04.11, 11:44
          podobno, Hofman.. i też był prezydentem... Wcisnąć go na Wawel i machnąć mu pomniczek..?

Logika faktów dokonanych... Jak będą pomniki to bezmózgowcy uwierzą że był wielki..

Poza tym to Jarosław Kaczyński jest ewidentnym zdrajcą...
          Odmowa udziału w pracach BBN i RBN to zdrada stanu..

• robokopo Jego sie nie da sluchac... 26.04.11, 21:06
      ... tego bezwazelinowego dupowlaza. Teraz poszybowalo to skrzeczace dziecie w partyjnej hierarchii, bo po katastrofie w PiSie najwazniejsze jest wazeliniarstwo. Jak go slysze, to od jakiegos czasu, zawsze przelaczam. Mysli, ze wszyscy sa idiotami i kazdemu sprzeda te swoje brednie, np. On nie pamieta, jak Rydzyk nazwal Lecha Kaczynskiego oszustem, on jednak mysli, ze Rydzyk go w glebi ducha przeprosil.
      • ojciecprac Re: Jego sie nie da sluchac... 26.04.11, 21:23
        Tak, tez to pamiętam, śmieszne to było. Z drugiej strony to młody chłopak, tacy ludzie powinni miec jeszcze jakies ideały, w cos wierzyć, buntować się, działać nonkonformistcznie. To prawo i przywilej młodości, bo potem zobowiązania, doświadczenie etc studzą gorące serca.
        A ten Hofman w tak młodym wieku juz uprawia pojęciową i moralną ekwilibrystykę próbujac udawać że nie pamięta jak Rydzyk mówił o szambie w kontekście M.Kaczyńskiej.
        Co za gowno! Jak on moze w lustro spoglącać.
        • prezes_na_dopalaczach Re: Jego sie nie da sluchac... 26.04.11, 21:41
          Oni wszyscy moga spogladac w lustro, bo kazde lajno, tylko lajno moze dostrzec. Oni tacy sa. Za stolek gotowi wyrzec sie wszystkiego. Prawdziwy smiec.
    • eggerger Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 21:20
      Kabaret niezły, ale
      cytowanie Smolenia
      dowodzi braku dowcipu.
      • pal666 Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 21:42
        Aaaaaa, tu cię mam, baranie. Nie powiem, że szczekasz, bo obraziłbym mojego psa.
        • eggerger Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 21:53
          Nie powiem ci, byś twego psa
          pocalował w d.pę,
          bo oboje mielibyście
          za dużo przyjemności.

PS; Zrównałem poziom
          do twojego.
          • pal666 Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 05:54
            popełniasz bardzo powszechny i typowy błąd: swoje wzorce zachowań przenosisz na innych.
            • maaac Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 10:37
              :)
              To nie jest bład i nie on go popełnia.

To jest typowe zachowanie członków i zwolenników PiSu. Przypisywanie własnych zamierzeń, motywacji i działań swoim adwersarzom.

Dowody na to można znaleźć liczne. Ot chociażby WSI miało "kręcić" polską polityką. Dowodów na to PiS niestety już nie przedstawiło. Mamy za to liczne dowody jak to PiS przy pomocy CBA chciało wpływać na polską politykę.
              • pal666 Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 11:01
                Isynuujesz i bezpodstawnie uogólniasz. To typowe stylistyka michnikowszczyzny. Ja odniosłem się TYLKO I WYŁĄCZNIE do tego, co gość napisał, cytuję:
                "Nie powiem ci, byś twego psa
                pocalował w d.pę,
                bo oboje mielibyście
                za dużo przyjemności.
                "
                I powiedz, skąd on wie, że to przyjemne ? Mi by to do głowy nie przyszło !
                • antobojar pal666 Mi by to do głowy nie przyszło! haha, ci by 27.04.11, 12:16
                  .. ci by do głowy nie przyszło.. haha.. No pewnie... bo ci do głowy nic przyjść nie może...
                  Piszesz i mówisz to co ci każą i za co ci płacą PiS-uary.. śmieszny głupi troll'u...
                  • pal666 Re: pal666 Mi by to do głowy nie przyszło! haha, 27.04.11, 13:34
                    Nie mierz mnie swoją miarą, bo Twój czubek głowy, czubku, łaskocze mnie w pięty.
                    • maaac Re: pal666 Mi by to do głowy nie przyszło! haha, 27.04.11, 16:02

I ktoś tu pisał o zarozumiałości-mentorstwie hłe hłe hłe.....
                      • eggerger Re: pal666 Mi by to do głowy nie przyszło! haha, 27.04.11, 20:08
                        "Baranie", "czubku",
                        przyrównywanie do psa.
                        To są argumenty !
                        666 to >ant<?
                        • pal666 Re: pal666 Mi by to do głowy nie przyszło! haha, 28.04.11, 19:43
                          To po prostu klarowna i precyzyjna komunikacja.
    • jacmenos kadry PIS 26.04.11, 21:23
      trzeba przyznać ,że Kaczyński jest genialny ! Wynaleźć i awansować tyle śliskich glizd to naprawdę wielka sztuka !
    • q-ku delegalizacja zatrudniania żon na państwowym 26.04.11, 21:34
      na początek delegalizacja zatrudniania żon na państwowym
      prawda, pani Hofmanowa?
    • aussie1inc Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 21:36
      Nie szkoda wam papieru na tego Hofmana?
    • wojtas1981 tego nie da się nawet ładnie skomentować 26.04.11, 21:43
      bo "nie ma wśród ludzi kulturalnych takich słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić" pieprzenie pisowskiego chłoptasia od rzeczy brudnych i paskudnych...
    • andriejrublow Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 21:55
      Trochę prawdy powiedział aluzyjnie - cytując na końcu panią Pelagię. Ona też jak się zorientowała, że mówi dla mediów, zaczęła pleść farmazony. To samo Hoffman, tyle że on od początku plótł o fabryce bombek, mimo że dopiero na końcu zorientował się, biedak, że to wywiad dla Wyborczej. Lepiej późno niż wcale, jak powiedział nekrofil.
    • hieronim_kowalski Hofman będziesz się smażył w piekle ze swoim szefe 26.04.11, 21:59
      Hofman będziesz się smażył w piekle ze swoim szefem. A narodowo-socjalistyczny PIS powinien zostać zdelegalizowany !
    • oghana7 Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 22:32
      cos mi sie widzi ,ze zdradza GAZETA .nie po to do niej siegam ,zeby czytac idiotyzmy lalusia hofmana .w telewizji go zamykam ,jak wszystkich pisowcow .czy oni maja malo tych wlasnych parszywych ,plugawych ,klamliwych gazet .ta gazeta robi im juz prase ?wiecej jej nie kupie .idzcie do diabla!
    • marmotita Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 22:32
      Pamieta ktos jeszcze "pryszczatych" z PRLu? Przydupas Jaroslawa to swietny przyklad, ze historia lubi sie powtarzac. Nie chodzi mi oczywiscie o wymiar literacki porownania.
    • herbapol Adam Hofman rozmawia 26.04.11, 22:44
      Wyjątkowo odrażający drab.Prawdziwa glista,piskorz,padalec,tasiemiec.
      Panie ,niestety,podjęły się trudnego zadania.Rozmowa z zawodowym kłamcą wymaga szczególnych umiejętności.Panie ich nie posiadają.
    • herbapol Tusk zdradził 26.04.11, 23:00
      Tusk NIE zdradził ! Tuska, jak każdy polityk,w czasie kampanii wyborczej składał różne obietnice,tak jak Kaczyński,Miller,Belka,Buzek, Oleksy i całe zastępy premierów i prezydentów zagranicznych.Tylko człowiek naiwny,bez najmniejszego wyrobienia politycznego,sądzi,że wszystko co obiecane będzie realizowane.To są tylko pobożne życzenia kandydatów.
      Realizuje się to co możliwe,a nie co obiecane.Ale czego można wymagać od społeczeństwa,które jest przekonane o tym,że Tusk ma moc podnoszenia lub obniżania ceny cukru czy benzyny.Kaczyński też miał pobożne życzenie wybudować 3 mil mieszkań.
      Budżet państwa polskiego składa się w ca 60% z wydatków sztywnych,które muszą być realizowane,bez zględu na to,kto siedzi przy kasie.A pozostałe 40% na szaleństwo nie pozwala.
      • zdybka Re: Tusk zdradził 26.04.11, 23:20
        I prosze ,jak ladnie to opisales .
    • rockawy Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 23:04
      Dobre,dobre kartofelek lecial reprezentowac majestat Rzeczypospolitej? Kto w to uwierzy? Jak ta lajza moze klamac . Lecial na zlosc Tuskowi i po to zeby rozpoczac kampanie prezydencka bo mial nadzieje ,ze jarek poszaleje jeszcze kadencje . Latal tylko przed wyborami szemrany patriota.Pomnik? zapomnij .My mamy czas .5 lat a potem zobaczymy .
    • nerwus0 Tusk zdradził w wielu sprawach 26.04.11, 23:43
      Teraz pofantazjuję trochę.
      Jesień 2011, Pis jakimś cudem wygrywa wybory. Kaczorek premierem.
      Wraca stara ekipa. Ziobro i S-ka. Wi-Zyta Ptakowska.
      Klempa na min. edukacji. Brudas ministrem SW.
      Prawdziwa sielanka. Jak w 2005. Tylko wtedy nie było kryzysu finansowego.
      A teraz jest. Brakuje kasy, rząd drukuje, drukuje papier pisuarowy nic nie warty.
      Po, góra 7-miu miesiącach Jaro ogłasza dymisję. Kraj w stanie takim, z którego
      się już raczej nie podniesie. Totalna ruina. Brrrr. Nikomu tego nie życzę.
      Amen.
      • maljaw47 Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 00:28
        No nie !!!! ale masz wizje i straszne to, i smieszne( fajnie tak poczytać śmieszne wpisy). Jestem pewna, że PISuar nigdy nie będzie rządził, myślę, ze Polacy juz nie dadzą się nabrać. Pozdrawiam !
    • prof-antoni bezrobotni na L4 ; bezrobocie zniknie 27.04.11, 00:58
      ile zona pana posla byla na chorobie ?

i kto to zaplacil ?
    • karul.nowy Och jak milo to 27.04.11, 03:17
      czytac staremu przciwnikowi solidaruchow i ich operetki!

Ledwo dwadziescia lat po puczu przeciw Polsce Ludowej sfinansowanym przez CIA i zrealizowanym przez Watykan, puczysci kasaja sie nawzajem. Czarni bolszewicy ze wscieklym kurduplem na czele kontra ministranci i pilkarze - piekne to. A z tylu, nieco tylko w cieniu, chichotaja sie prawdziwi zarzadcy tej operetki - czarownicy z Watykanu.
      • nerwus0 Re: Och jak milo to 27.04.11, 10:32
        Niestety, masz rację. Pzdr.
    • pal666 Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 06:02
      czytam artykuł o żłobkach - obok, a ponieważ nie można go komentować, to tu, w tym miejscu chciałbym p. Tuskowi i Platformie podziękować za politykę prorodzinną i ustawę żłobkową. Miało być fajnie, ustawa miała rozwiązać problem żłobków a tymczasem w Warszawie opłata za żłobek publiczny ma wzrosnąć z 200 zł na ponad 1100. Czyli, kolejna sprawa załatwiona z porażającą skutecznością PO: miało być dobrze, a wyszło jak zwykle. Może rzeczywiście ten Tusk niech nic nie robi, bo czego się nie dotknie....... . Pamiętam kiedyś u schyłku AWS i Buzka, w necie krążył taki rysunek z Buzkiem na tle ruin, z napisem u góry: "Już więcej spi....lić się nie da!" A jednak, niestety, da ! Autorzy tej satyry nie przewidzieli Donka !
      • maaac Zwolennicy PiS & inteligencja 27.04.11, 10:11
        Tak. Rozumiem - zwolennicy PiS non stop kpią z "młodych wykształconych" by zrównoważyć rzekomą propagandę (rzekomą bo wystarczy popatrzeć na statystyki by widzieć gdzie propaganda gdzie fakty) o tym jakoby na PiS głosowała ta głupsza część społeczeństwa.
        Kpią....

Tylko jak ich do jasnej cholery w końcu nauczyć, że:
        1. Na forum spokojnie można tworzyć takie wątki jakie się chce. Nie ma tak, że wątek MUSI tworzyć administracja forum. Fakt, przeważnie te tworzone przez internautów są usuwane gdy zbyt daleko odbiegają od tematu całego podforum. Fakt, najczęściej cieszą się mniejszą popularnością niż te "podartykułowe". Ale do jasnej cholery MOŻNA je tworzyć, tylko trzeba chcieć. Szlag mnie trafia gdy czytam płacz kolejnego prześladowanego zwolennika PiSu jak to GW go cenzuruje bo do tego biedaka nie może dotrzeć banalna powyższa prawda.

2. Jak działa system ocen plusów i minusów. Też go uważam za głupotę. No ale jest i trzeba zasadę jego działania zrozumieć. No a tu od strony PiSowców ciągle płacz, że dali minus, a pojawiło się plus lub na odwrót. Jak nie są tak głupi jak to rzekomo PO sugeruje to dlaczego nie potrafią zrozumieć, że jak oni naciskają to jednocześnie może i ktoś inny naciskać? Dlaczego nie rozumieją, że strony WWW musza się odświerzac by odczytać aktualny stan punktacji. Dlaczego nie rozumieją, że i baza danych zawierających punktację tez musi mieć trochę czasu na reakcję bo nie tylko ich naciśnięcie musi obsłużyć.

3. To już nie tylko do PiSowców, ale "ciemny lud" ma spore kłopoty ze zrozumieniem co jest artykułem GW, co artykułem zewnętrznym, co cytatem jakiejś osoby. Dla "ciemnego ludu" co na portalu Gazeta.pl to słowa Michnika i już.

4. PiSowcy nie potrafią za nic zrozumieć, że cała masa osób głosuje na PO TYLKO i WYŁĄCZNIE z tego powodu, że nie jest PiSem. I nie wynika to z "straszenia PiSem" ale z własnej logiczne, przemyślanej i konsekwentnej decyzji. Kolejne próby obrzydzania PO przez PiSowskich czynowników tylko śmieszą. No i co z tego? Stańcie na uszach, a i tak ni jeden głos z tego powodu na PiS nie przejdzie. Musielibyście stać się zupełnie kimś innym. No ale zrozumieć, że o Bogu, patriotyzmie, honorze i uczciwości nie należy mówic ale przedewszystkim te wartyości nalezy własnym życiu okazywać to ponad ich możliwości. Tak samo, zrozumienie że cynik mający w d*** te wartości jest lepszy od cynika mającego w d*** te wartości a jednocześnie wszystkich pouczającego jak je mają szanować.
        • pal666 Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 27.04.11, 11:11
          kiedyś już Ci tłumaczyłem: nie jestem pisowcem, zrozum to, że nie każdy, kto krytykuje ten rząd jest pisowcem. W sumie to wygodne: tym, którzy kontestują PO, przypiąć łatkę pisowca. I w ten sposób go zakneblować. Ja osobiście uważam politykę za rodzaj gry "wybrańców" ze społeczeństwem a wybory za swego rodzaju kontrakt. Teraz przychodzi czas rozliczenia rządzących z wykonania kontraktu. Bez względu na krzyże, smoleńsk, ruskie trumny, tych, co zginęli o świcie, to PO rządziło ostatnie cztery lata i każdy obywatel ma prawo (a może nawet obowiązek) do zadawania pytań, niewygodnych dla tych, którzy rządzili. Przekładając prawidła demokracji na język prawa spółek: zbliża się czas walnego zgromadzenia akcjonariuszy i każdy akcjonariusz ma prawo do oceny zarządu. Czy to jest proste ?
          • maaac Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 27.04.11, 14:08

Jeżeli coś ma cztery nogi, ryczy, daje mleko i krzyżuje się (ma płodne potomstwo) z innymi krowami to JEST KROWĄ. Jest krową nawet jakby samemu deklarowało się jako koń albo tak go nazywał właściciel. Jeżeli ktoś ma identyczne poglądy jak PiS, broni stanowiska PiS, atakuje przeciwników politycznych z punktu widzenia PiS to JEST zwolennikiem PiSu. Przynajmniej w sprawie, której dotyczy omawiany spór.

Nie jestem bynajmniej 100% zwolennikiem PO. Gdybym miał nieograniczony wybór raczej bym tej partii nie poparł. Jednak nigdy nie zaprzeczałem, że w sporzez PiS czy innymi AKTUALNIE istniejącymi na scenie politycznej partiami JESTEM jej zwolennikiem. Biorę co jest do dyspozycji.

To tak celem wyjaśnienia idiotyczności obrony, że "nie jesteś zwolennikiem". Tak jesteś. Mozesz sobie uważać co chcesz ale dla mnie kazdy kto wypełnia definicję zwolennika danej partii/ideii/organizacji/itd. będzie zwolennikiem.

No a wracając do "poważniejszego" meritum, czyli mojej wypowiedzi, to uciekanie od merytorycznej dyskusji to tez cecha charakterystyczna zwolenników PiS. Najlepiej czepić się szczegółu z wypowiedzi i z nim walczyć. A fakt, że napisałeś bzdurę bo spokojnie mogłeś sobie otworzyć osobny "rozliczający PO" wątek pozostaje faktem.
            • rodzaj_konta Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 27.04.11, 16:07
              maaac napisał:

> :)
              >
              > Jeżeli coś ma cztery nogi, ryczy, daje mleko i krzyżuje się (ma płodne potomstw
              > o) z innymi krowami to JEST KROWĄ. Jest krową nawet jakby samemu deklarowało si
              > ę jako koń albo tak go nazywał właściciel. Jeżeli ktoś ma identyczne poglądy ja
              > k PiS, broni stanowiska PiS, atakuje przeciwników politycznych z punktu widzeni
              > a PiS to JEST zwolennikiem PiSu. Przynajmniej w sprawie, której dotyczy omawian
              > y spór.

Przezabawne, czyli jeżeli mam w 10% poglądy zgodne z PiS w 30% z SLD, a niektórych sprawach, powiedzmy 15% PO, a w 45% uważam że wszyscy to gamonie, to kto jestem?

PiSPOSLD (alfabetycznie), PiSPOSLD (proporcjonalnie), ale przecież dużo bardziej się z nimi ie zgadzam, niż zgadzam itd.itp.

Czy jeżeli SLD zagłosuje za odwołaniem Rostowskiego w Sejmie, będziesz twierdził że to PiSowcy?
              Czy może, będziesz kombinowałó, że koń (Rostowski) jaki jest (fatalnym ministerem) każdy (??) widzi
              • maaac Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 28.04.11, 10:37
                > Przezabawne, czyli jeżeli mam w 10% poglądy zgodne z PiS w 30% z SLD, a niektórych
                > sprawach, powiedzmy 15% PO, a w 45% uważam że wszyscy to gamonie, to kto jestem?

Widzisz cały problem polega w jednym zdaniu, którego raczyłeś nie zauważyć. Oto napisałem coś takiego:
                > Jeżeli ktoś ma identyczne poglądy jak PiS, broni stanowiska PiS, atakuje przeciwników
                > politycznych z punktu widzenia PiS to JEST zwolennikiem PiSu. Przynajmniej w sprawie,
                > której dotyczy omawiany spór.

I teraz pytanie czy te twoje procenty dotyczą RÓŻNYCH tematów, którymi "raczą się zajmować" partie czy tylko jednego. Jeżeli w różnych sytuacja jest banalna: w 10% spraw/tematów jesteś zwolennikiem PiS, w 30% spraw/tematów jesteś zwolennikiem SLD i tak dalej. Nie ma nic w tym dziwnego. Jak omawiamy konkretną sprawę/temat to w niej ukazujesz się jako zwolennik rozwiązań danej opcji politycznej jeśli powtarzasz jej argumentację w tej danej konkretnej sprawie/temacie.

Jeżeli zaś twoje procenty dotyczą JEDNEJ sprawy/tematu to też w sumie sytuacja jest banalnie prosta. Radzę udać się do specjalisty skoro masz różne opcje polityczne we własnym umyśle, które mają różne opinie na jeden określony temat.

> Czy jeżeli SLD zagłosuje za odwołaniem Rostowskiego w Sejmie, będziesz twierdził, że to
                > PiSowcy?
                Nie, że poraz kolejny ujawniła się koalicja lewicowa PiS&SLD. I ta koalicja ma określone tematy wspólne tak jak PO&PSL.

> Czy może, będziesz kombinowałó, że koń (Rostowski) jaki jest (fatalnym ministerem) każdy
                > (??) widzi.
                Gdybyż to o merytoryczne powody chodziło. Przecież nawet sam Jarosław Kaczyński przyznał, że dyskusje na temat temat są niemerytortyczne
          • alakyr Re: Pal wyluzuj 27.04.11, 20:30
            Jest pewna grupa ludzi uważających się za inteligencję, która myśli tylko do pewnego etapu, poziomu. Tą linią, sufitem jest bezkrytyczna gloryfikacja powstałej po 1989 roku demokracji, ustroju gospodarczego.
            Tym ludziom nie mieści się w głowie że można myśleć pozytywnie o rozwoju kraju, społeczeństwa nie będąc PiSowcem lub Platformersem.
            Kliniczny przypadek takiego pseudointeligenta obecnych czasów to maac, dla niego nie ma Polski, Polskiego społeczeństwa, jest tylko wróg w postci wrażej partii.
            Każdy podważający reklamy tego rządu Platformy to wróg bo pomaga innemu wrogowi.
            Co do meritum dyskusji to maac zapomniał jakoś odnieść się do Twoich uwag n/t ustawy żłobkowej ale... pewnie zapomniał.

• maaac Re: Pal wyluzuj 28.04.11, 14:49
              alakyr napisał:

> Jest pewna grupa ludzi uważających się za inteligencję, która myśli tylko do pewnego
              > etapu, poziomu.
              Jest pewna grupa ludzi uważających się za inteligencję. Niestety cała ich intelegencja polega wyłącznie na negowaniu a prori wszystkiego co się działo w Polsce po 1989 r. Problem polega gdy chce się przejść do konkretów. Gdy zapytasz się co konkretnie negują, a jeszcze gorzej dlaczego to negują zwykle reagują nerwowością.
              Identyczną grupą jest grupa osób uważajacych się za "niezależnie myślącycych". Grupy te mają w większości tych samych członków. Całe niezależne myślenie nie polega bynajmniej na tym jakby się wydawało, żeby pokazywać otoczeniu że wyciąga się samemu swoje własne wnioski przedstawiając na życzenie również sposób dojścia do tych wniosków ale na powtarzaniu jak papugi wniosków innych osób będących guru "niezależnego myślenia" (Semka, Kataryna, Wildstein itp.).

> Tą linią, sufitem jest bezkrytyczna gloryfikacja powstałej po 1989 roku demokracji, ustroju
              > gospodarczego.
              I tu jest dokładnie na odwrót. Nigdy nie twierdziłem, że totalnie wszystko, co dokonano po 1989 było dobre. Nie twierdziłem też, że to co źle zrobiono wynikało z głupoty czy złej woli. Czasmi po prostu "inaczej się nie dało". Tyle, że nigdy się nie przyłączę do krytyków krytykujących wszystko w czambuł, a jeszcze bardziej do tych geniuszy co prowadzą krytykę kompletnie bez uwzględniania ówczesnych możliwości. Właśnie to bezkrytyczne (czyli bez podjęcia dyskusji, co krytykują, dlaczego krytykują i jak według nich było by dobrze)negowanie wszystkiego jak leci co się działo po 1989 to cecha charakterystyczna tej grupy osób, która krytykuje takich jak ja. :).

> Kliniczny przypadek takiego pseudointeligenta obecnych czasów to maac, dla niego
              > nie ma Polski, Polskiego społeczeństwa, jest tylko wróg w postci wrażej partii.
              I znów projekcja własnych poglądów. Każdy kto mnie zna wie jaką mam negatywną opinię o PO i która opcja polityczna była mi najbliższa. Nie raz też pisałem dlaczego mam takie, a nie inne poglądy. Tyle, że pseudointelgenci sami wyzywający innych od pseudointeligentów (dowód, zero proby umotywowania swoich racji, zero próby dyskusji na temat faktów czy wniosków, tylko obrzucanie kogoś wyzwiskami) tego nie zuważają.
              Widze za to wiele osób, które PO postrzegają jako wroga. Wroga, którego nalezy atakować wszędzie i zawsze BEZ względu na to jak mocno to w danym momencie jest merytoryczne.

Widzisz omawialiśmy wypowiedź posła PiS Adama Hofmana dla GW. Nie omawialiśmy działalności rządu Tuska w ogólności, a jego działania względem żłobków w szczególności. Brak również dyskusji na temat żłobków w wypowiedzi Hofmana. Więc czymż jak czystym czepialstwem (sporo piszacych tu osób krytykuje Hofmana za jego wypowiedzi) w stylu imputowanego mi "ataku na wroga" jest wyciąganie tych żłobków? Stąd właśnie moja teza o projekcji włąsnych poglądów i działań.

> Co do meritum dyskusji to maac zapomniał jakoś odnieść się do Twoich uwag n/t
              > ustawy żłobkowej ale... pewnie zapomniał.
              Nie nie zapomniałem. Tylem, że nie jest to tematem TEJ dyskusji. Jezeli stworzył taki temat tam gdzie trzeba BĘDĘ o tym dyskutował.
              • pal666 Re: Pal wyluzuj 28.04.11, 15:36
                Cieszę się, że pod artykułem nt. Tuska, JA jestem dla Ciebie tematem dyskusji. Natomiast ja wyrąźnie napisałem dlaczego, piszę tu o żłobkach. A w ogóle skoro dyskutujemy tu (przynajmniej niektórzy) o dorobku rządu Tuska, to ustawa żłobkowa w pełni pasuje do tematu.
                • maaac Re: Pal wyluzuj 28.04.11, 16:12
                  pal666 napisał:

> Cieszę się, że pod artykułem nt. Tuska, JA jestem dla Ciebie tematem dyskusji
                  Nie nie ty. Głupota zwolenników PiSu. Głupota, której jesteś przykładem. Głupota, którą wypunktowałem i na temat której nie potrafisz nic powiedzieć.

No i artykuł NIE jest na temat Tuska ale wypowiedzi Hofmana na różne tematy również i Tuska. Czytałeś go w ogóle?

> Natomiast ja wyrąźnie napisałem dlaczego, piszę tu o żłobkach.
                  A ja wyraźnie napisałem dlaczego pisząc W TYM miejscu o żłobkach okazałeś typową dla zwolenników PiS (jakoś wśród zwolenników PO czy SLD tego nie widać) głupotę. Nie potrafisz udowodnić, że nie miałem w tym co napisałem racji na temat rzekomej "konieczności" poruszania tego tematu tu a nie gdzie indziej racji. Nawet tego nie próbowałeś bronić. No? Kto ci zabronił utworzyć nowy żłobkowy wątek?

> A w ogóle skoro dyskutujemy tu (przynajmniej niektórzy) o dorobku rządu Tuska, to ustawa
                  > żłobkowa w pełni pasuje do tematu.
                  Nie NIE dyskutujemy. Wyskoczyłeś z tym jak Filip z konopii typowo lewacko-PiSowską metodą: "a u was Murzynów biją". Fakt, można było do tematu żłobków dojść z w trakcie dyskusji, bo różnie jej wątki skręcają. Jednak zwróć uwagę GDZIE w strukturze drzewka wypowiedzi się znajduje twój post.
                  • pal666 Re: Pal wyluzuj 28.04.11, 19:49
                    Ty piszesz o czym chcesz, Ty decydujesz, o czym dyskutować.
                    Ja mam tak samo.
                    Jeżeli Ci nie odpowiada, to o czym ja piszę, to po prostu nie odpowiadaj, sierściuchu.
                    • maaac Re: Pal wyluzuj 29.04.11, 09:01
                      pal666 napisał:

> Ty piszesz o czym chcesz, Ty decydujesz, o czym dyskutować.
                      > Ja mam tak samo.
                      :) Ależ oczywiście. Możesz pisać co chcesz. Tyle, że musisz być świadom, że na twoje pisanie może być reakcja. Jak złamiesz swoją pisaniną prawo, to nawet konsekwencje sądowe. Inną reakcją może być moje dowodzenie, że twoje "pisanie o czym chcesz" było przejawem typowej dla zwolenników PiS głupoty. Jeżeli nie chcesz się bronić przed oskarżeniami o głupotę, a wadzi ci tylko zaliczenie w poczet zwolenników PiS to też twoja sprawa. Śmieszy mnie to, że dla kogoś kto broni w danej sprawie stanowiska PiS jest to gorsze od oskarżeń o głupotę no ale cóż.

> Jeżeli Ci nie odpowiada, to o czym ja piszę, to po prostu nie odpowiadaj, sierś
                      > ciuchu.
                      :) Ojojoj, a nie może mi to ODPOWIADAĆ, bo potwierdza tylko tezę o głupocie zwolenników PiSu? Ciekawe dla czego TY nie stosujesz tej samej tezy względem moich wpisów?

No i jak tam co z moimi tezami? Wolisz walczyć z wszystkim innym zamiast przyznać, że miałem rację lub udowodnić, że się myliłem?
              • pal666 Re: Pal wyluzuj 28.04.11, 20:47
                odpowiem Ci, co budziło i budzi mój sprzeciw:
                - niczym nieuprawnione buszowanie Michnika w archiwach służb;
                - zamach na rząd RP, który wykonywał uchwałę Sejmu (04.06.1992), dokonany przez beneficjentów okrągłego stołu;
                - doprowadzenie do upadku przez Lewandowskiego łódzkiego przemysłu bawełnianego;
                - definicja "ludzi honoru" Adama Michnika;
                - to, że odpowiedzialni za grudzień 70 i ofiary stanu wojennego nie ponieśli dotąd (i pewnie nie poniosą już nigdy) odpowiedzialności karnej;
                - uwłaszczenie nomenklatury za przyzwoleniem tzw. "solidarnościowych" uczestników okrągłego stołu. Żeby nie być gołosłownym: nie przeczytałem o tym w Gazecie Polskiej, miałem w ręku dokumenty potwierdzające przepoczwarzenie się pewnego towarzysza w prezesa, którego "geniusz biznesowy" sprawił, że przejął on majątek pracujący o znacznej wartości za 5%. Takich przypadków było wiele.
                - Grupa Trzymająca Władzę;
                - niekonstytucyjne zebrania w składzie Kwach, Miler i Kulczyk, podczas których panowie decydowali o prywatyzacji tepsy.
                i jeszcze parę innych.
                I żeby byłą jasność: nie chcę odwetu, gotów jestem wybaczyć, ale elementarne poczucie sprawiedliwości nakazywałoby, żeby sprawiedliwość została wymierzona.
                Wybaczenie nie wyklucza odpowiedzialności za winy: papież wybaczył Ali Agcy ale to nie zwolniło go z odsiadki.
        • pal666 Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 27.04.11, 15:11
          infantylne te twoje argumenty, ale po kolei:
          - "młodzi wykształceni z dużych miast" - czy nie dostrzegasz, że to jest naturalna reakcja na "mohery", na takie hasła, jak:"zabierz babci dowód" (można odwrócić i powiedzieć :"zabierz wnukowi GPS");
          - dlaczego występujesz z pozycji mentora, chcesz kogoś czegoś uczyć, myślisz, że to dobry pomysł ? A ja spotkasz mądrzejszego od siebie, to czego go nauczysz ? A kogo tu obchodzą Twoje stany wewnętrzne i frustracje ? Po co tym tu piszesz ? Wali mnie Twój szlag !
          A właściwie to nie chce mi się już tycxh wypocin czytać, wypocin wybełkotanych z pozycji mentorskiej, ale odniosę się do punktu 4: wali mnie pis, wali mnie po, kończy się kadencja i chcę wiedzieć, co rządzący zrobili przez cztery lata. Aha, miałem tego nie pisać, bo leming i tak tego nie zrozumie.
          • maaac Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 27.04.11, 16:01
            A. Nerwowa reakcja i błyskawiczne "nadrabianie strat" po tym jak sie zarzuci komuś uciekanie od meritum to też cecha charakterystyczna dla zwolenników PiS. Miło że i w tym potwierdziłeś typową reakcję. Przy tym tradycyjnie udaje się że nic podobnego nie zaistniało to nie jest reakcja na zarzut o uciekaniu od tematu tylko normalna odpowiedź.

B. Co do tego coś napisał:
            > infantylne te twoje argumenty, ale po kolei:
            Tyle, że trzeba jeszcze umieć udowodnić i wyjaśnić na czym polega ta infantylność. Niestety prócz zarzutu.... cisza.

> - "młodzi wykształceni z dużych miast" - czy nie dostrzegasz, że to jest naturalna
            > reakcja na "mohery", na takie hasła, jak:"zabierz babci dowód" (można odwrócić
            > i powiedzieć :"zabierz wnukowi GPS");
            Tyle, że mój tekst dotyczył czego innego (znów twoja ucieczka od meritum). Odwoływanie się do "młodych, wykształconych z dużych miast" jest kpiną z inteligencji tychże. Jednak "w praniu" - z forum Gazeta.pl okazuje się, że to nie zwolennicy PO ale PiSu wykazują "inteligencję" zamiast inteligencji. Pokazałem na przykładach dlaczego tak sądzę. Jakoś brak dowodów z twojej strony by podane przeze mnie przykłady były nieprawdziwe lub bym na ich podstawie nie mógł wyciągać wniosku o inteligencji zwolenników PiS.

> - dlaczego występujesz z pozycji mentora, chcesz kogoś czegoś uczyć, myślisz, że
            > to dobry pomysł ? A ja spotkasz mądrzejszego od siebie, to czego go nauczysz
            Kompleks niższości to następna cecha zwolenników PiSu. W każdym przypadku gdy ktoś coś wypowiada PEWNY swojej racji nagle jest płacz "nie będzie nikt mnie pouczał" (pewna "prawie że" śp. gazeta dla "prawicy" wręcz uczyniła to swoim mottem). Ano będzie, jak robisz głupoty będzie. Jeżeli chcesz się przed tym obronić to albo nie rób głupot albo udowodnij, że głupot nie robisz. Jakoś tego nie potrafisz.
            Oczywiście, że jak spotkam mądrzejszego o de mnie to się będę uczył. Wręcz UCZĘ SIĘ ponieważ równolegle nie boję się pytania na forum osób, które widać, że się na czymś znają gdy mam wątpliwości. Tyle, że to zawsze jest wiedza kierunkowa. Nie ma ludzi "znających się na wszystkim" (oczywiście prócz Prezesa Kaczyńskiego i jego Proroków - np mec. Rogalskiego... tia hel "osiadający" na ubraniu... i cięższy od powietrza....).

> ? A kogo tu obchodzą Twoje stany wewnętrzne i frustracje ? Po co tym tu piszesz
            > ? Wali mnie Twój szlag !
            Nie chcesz nie czytaj, nie odpowiadaj na posty. Albo idź do specjalisty skoro musisz czytać i odpowiadać, a potem płakać, że to robisz. To też charakterystyczne dla zwolenników PiSu. Bluzgają obrzydzeniem na GW i dzień w dzień tu przyłażą po to by....?

> A właściwie to nie chce mi się już tych wypocin czytać, wypocin wybełkotanych
            > z pozycji mentorskiej, ale odniosę się do punktu 4: wali mnie pis, wali mnie po,
            > kończy się kadencja i chcę wiedzieć, co rządzący zrobili przez cztery lata.
            Tia... wybełkotanych... a dowodu na bełkot nie ma. Odniesienia do moich zarzutów względem niskiego poziomu inteligencji zwolenników PiS też nie ma... Tylko płacz.

A jeżeli chcesz wiedzieć co zrobili rządzący przez ostatnie 4 lata to wyjrzyj za okno, czytaj prasę, oglądaj telewizję itd. itp. Co na forum się tego dowiesz?

> Aha, miałem tego nie pisać, bo leming i tak tego nie zrozumie.
            Jedną z cech lemmingowatości jest ciągłe bredzenie o lemingach. Dowód na to, że się samemu nic nie potrafi wymyślić. Ktoś, kiedyś z "guru" prawicy napisał o lemingach no to trzeba ciągle o nich pisać....

A dowody głupoty zwolenników PiS w tym Twojej własnej dalej leżą odłogiem.... napiszesz utworzysz następnym razem nowy wątek o przedszkolach czy innym "grzechu" PO? Czy dalej jak PiSleming będziesz płakał nad tą wstrętną Gazetę.pl że "nie możesz" się wypowiadać gdzie chcesz?
            • pal666 Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 28.04.11, 05:42
              trudno komentować Twoją neurotyczną gonitwę myśli. Facet, daj se trochę na luz, wróć ze swojego matrixa do relau.
              • maaac Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 28.04.11, 13:42
                pal666 napisał:

> trudno komentować Twoją neurotyczną gonitwę myśli. Facet, daj se trochę na luz,
                > wróć ze swojego matrixa do relau.
                Pierdu, pierdu, pierdu. Standardowy post o niczym ograniczający się do obrażenia adwersarza bez jakiejkolwiek próby podjęcia dyskusji. jakbym słyszał pana Jarosława czy innych ideologów PiSu.

Gdzie "gonitwa myśli", dla czego "neurotyczna", dla czego niby miałbym być w "matrixie"? Zero takich kwestii. Ot jak zwykle parę słów kluczy/zaklęć gdzieś podejrzanych i jest "inteligentna" wypowiedź.
                • pal666 Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 28.04.11, 15:31
                  nie zmieniaj lodówki an szafy. To nic nie da, i tak będziesz wszędzie widział Kaczyńskiego.
                  • maaac Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 28.04.11, 16:03
                    Biedaku projekcją opanowany... artykuł o Hofmanie, a tu wszędzie tylko Tusk i jego rząd...

Naprawdę "Medice, cura te ipsum!"
                    • pal666 Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 28.04.11, 19:51
                      To mogę skomentować tylko tak: milcz, kocie.
                      • maaac Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 29.04.11, 09:38
                        Osoba ograniczona przyparta do muru argumentacją potrafi już tylko jedno obrażac innych gdy się nie może na nich rzucić z pięściami.

Wiesz tu jest świetna okazja do rozmowy na temat "honoru". Jednym z przejawów posiadania tegoż jest umiejętność przyznania się do błędów. Innym - umiejętność posiadania odmiennego zdania BEZ obrażania adwersarza. :)

Rozumiem więc doskonale dlaczego nie potrafisz zerozumieć dlaczego Michnik nazwał Jaruzelskiego i Kiszczaka "ludźmi honoru" za KONKRETNĄ sprawę - tak ja też ich bym tak nazwał. Postąpili WTEDY jak ludzie honoru - dali słowow i go dotrzymali. Dotrzymali mimo, że większość atutów była w ich rękach. Dotrzymali mimo, że oznaczało to wyrywanie się władzy z ich rąk. Znam wiele osób, które NIGDY by w ten sposób nie postąpiły. Wręcz oficjalnie deklarowali, że postępując uczciwie nigdy by do niczego nie doszli. Wiesz doskonale o kim mówię. Wiesz doskonale tez, ze Michnik się ze swoich słów wycofał. Ja bym tego nigdy nie zrobił ponieważ uważam, że powiedział prawdę. I uważam, że takie zachowanie nalezy promować, a przeciwne do niego - łamanie umów jak tylko się odkrywa, że się na nich traci ganić.
                        • pal666 Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 29.04.11, 10:31
                          Proszę, nie pouczaj, to też bardzo nieeleganckie. Jeżeli będę chciał poczytać o historii najnowszej, znajdę źródło bez Twojej asysty. Faktem jest, że nikt do tej pory nie poniósł odpowiedzialności karnej za oba grudnie. Nie chcę odwetu ale sprawiedliwości. Jestem gotów wybaczyć ale nie oznacza to zgodę na zwolnienie z rozliczenia czynów. Mogę się z Tobą zgodzić, że Jaruzelski dotrzymał danego słowa, no i co z tego ? Czy to go rozgrzesza en bloc ? Potrącisz staruszkę na pasach a potem dasz na Owsiaka i co ? Uważasz sprawę potrąconej staruszki za załatwioną ? Nie chcę iść po bandzie, ale w ten sposób można usprawiedliwić każdą podłość: faszyści mordowali ludzi, ale przecież byli przykładnymi ojcami rodzin, kochali żony, hodowali kwiaty i byli koneserami muzyki poważnej, a w ogóle to oni tylko kwity podpisywali siedząc za swoimi biurkami w Berlinie.......
                    • eggerger Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 29.04.11, 09:04
                      @maac. Takiej
                      "klarownej i precyzyjnej komunikacji"
                      nie pokonasz/przekonasz.
                      Jeszcze wyzwą Ciebie od
                      "czubków", "kotów" itp.
                      Syndrom >ostatniego słowa<.
                      • pal666 Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 29.04.11, 10:32
                        ....albo od rozwielitek, też bardzo precyzyjna komunikacja !
                      • pal666 Re: Zwolennicy PiS & inteligencja 29.04.11, 15:19
                        Biedaku, ależ Ty masz delikatne ego i jak wielkie poczucie miłości własnej !
    • kakule Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 06:44
      Pan Hofman ma skorygowany umysł ni ma co znim cyskutować ludzie , kyórzy zdradzili swoją inteligencję są głusi na argumenty . teraz próbują relatywizować pojęcie zdrady .
      • terleo Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 07:27
        Hofmann Skorygowany*! Pisowców koryguje Jarkacz, a niektórzy - jak H.- korygują się sami. Ale to są wyjątki; TO robią tylko "formalnie wykształceni": JKR, Biela i inni.
        O takich hofmanach w PRL-u mówiło się "towarzysz Szmaciak" - dla partii zeszmacali się zupełnie, "korygowali " sobie nawet umysły. O takich mówił Noblista Cz. Miłosz, że mają "zniewolony umysł". Wybór Hofmanna do Sejmu wynika "z niewiedzy Polaków". Wiadomo, *Ciemny Ludek* nie wie co czyni. . . NIC DODAĆ do tej pisowskiej "rzeczy-wistości". . .
        • pal666 Re: Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 08:33
          Chylę czoła przed twoim żywym zainteresowaniem opozycją. Czy jesteś filantropem, samarytaninem czy może siostrą miłosierdzia, że nie rusza Cię to, co przez cztery lata zrobili tu ci, którzy rządzą, a więc na pewno nie Twoi "ulubieńcy" z PiSu ? Ale - jak rozumiem - dla Ciebie ważniejsze jest pisowska idee fixe a nie najdroższy cukier w Europie. Świadomość przysłania Ci byt, ja nie jestem taki oryginalny: u mnie byt określa świadomość.
    • tykaczor Tusk zdradził w wielu sprawach 27.04.11, 07:25
      Wynik wyborczy dla PiS - 51 %, ale Hofman zapomniał dodać, że to suma z wszystkich 5-ciu przegranych wyborów !
    • pal666 Tusk - haratacz w gałę 27.04.11, 08:44
      Uświadomiłem sobie właśnie, że Kaczyński pisze. Dość regularnie.Uprawia publicystykę. To przecież normalne jak na polityka. Nawet GW coś zamieszczała. I od razu zadałem sobie pytanie: kiedy Tusk coś napisał ? Poza dokumentami rządowymi, ot, choćby poradnik dla trampkarzy ? Jedno jest pewne Tusk jest z pewnością lepszy od Kaczyńskiego. W harataniu w gałę jest lepszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka