hippolitkwas Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:04 Polscy katolicy mają problem? Nie. Taki jest nasz katolicyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
dickstone Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:06 Trudno sie nie zgodzić z Braunem bo jak dla mnie to Życiński to był raczej po. biskupem niż rzeczywistym biskupem. Wielokrotnie popierał nie mającą wiele wspólnego z Polską gazetę wybiórczą. Sprawiał generalnie wrażenie człowieka mało mającego wspólnego z wiarą, w której przecież piastował tak wysokie stanowiska kościelne. Świadczy to dobitnie o patologii w polskiej hierarchii duchownej. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:54 Kwestionujesz nominację papieską? A przykładów patologii jest znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pszenic Skandalem jest że Józef Ż. był biskupem... 14.05.11, 14:09 ... i nauczycielem akademickim. Nikt z Kościoła go nie odwołał. Nik nie przerwał procederu mowy nienawiści i poprawności politycznej byłego TW. Czyżby miał tak dużo wspólników? Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Zaprawdę powiadam Ci. Są większe skandale Kościoła 14.05.11, 14:18 Pomału to wszystko wybija na powierzchnię jak banki gazu gnilnego na bagnach. Pozostał nam smutek i wielki żal. Odpowiedz Link Zgłoś
uran-238 mowę nienawiści to ma braun a nie śp. arcybiskup 14.05.11, 14:54 tak przyjaznego księdza cięzko dziś będzie znależć Odpowiedz Link Zgłoś
podkrecha Re: Skandalem jest że Józef Ż. był biskupem... 14.05.11, 15:16 pszenic napisał: > ... i nauczycielem akademickim. Nikt z Kościoła go nie odwołał. Nik nie przerwa > ł procederu mowy nienawiści i poprawności politycznej byłego TW. Czyżby miał ta > k dużo wspólników? lecz się, to co Ty mówisz - to jest mowa nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Skandalem jest że Józef Ż. był biskupem... 14.05.11, 18:48 pszenic - zwroc lepiej uwage w strone wlasnych, kaczorowych TW np matki jaroslawa. jest na liscie Wildsteina. Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Czy grozi Polsce scenariusz Irlandzki?? 14.05.11, 14:26 Ten incydent - tym razem w środowisku inteligencji, powinien być rozpoznany jako kolejny etap przygotowania do wojny domowej w celu obalenia demokratycznego rządu i narzucenia Rządu Ocalenia Narodowego (tak to się zwykle nazywa). Pamiętamy niedawny czas wojny domowej 1980-1986 z WRON (Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego) i jego przybudówką PRON (Polska Rada Ocalenia Narodowego) na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Czy grozi Polsce scenariusz Irlandzki?? 14.05.11, 14:37 "Pamiętamy niedawny czas wojny domowej 1980-1986 z WRON " Przez kilka chwil rzadzil TRON (T=tymczasowa, ale skrot klocil sie z socjalizmem izamieniono na WRON) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czy grozi Polsce scenariusz Irlandzki?? 14.05.11, 14:55 Była to niezbyt inteligentna zmiana ale kto trepów posądza o inteligencję? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Czy grozi Polsce scenariusz Irlandzki?? 14.05.11, 14:57 Pron cie żywi Pron cie broni Pron cie zasze trzymaj w dloni ;)) im szybciej zaczną tym szybciej skończą, jak komuniści w Budapeszcie w 1956. Latarni w centrum zabrakło Odpowiedz Link Zgłoś
jakub53 Teraz wiecie rodzice czym jest KUL... 14.05.11, 14:12 i mam nadzieje ze nie skrzywdzicie dzieci kiedy macie jeszcze rozum. Ja myslalem ze KUL to oprocz popiepszonych b(a)enderowcow i jaroszynskich to uniwersytet wychowujacy Polakow na Polakow. Pomylka. To Torun bis, wstyd dla Polski a zwlaszcza dla lublinian - dalej jestescie malowaci hreczkosieje... To juz nie Polska B ale C-. Szkoda... BTW - Braun nic wartosciowego nie nakrecil i nawet nie ma poparcia dla swoich projektow. Polecam szmatlawe gadanie kawiarniane - Wolski, Rosiewicz, Pietrzak czy ewenement JMR. Szkoda tylko ze kilkanascie(?) tysiecy mlodych ludzi uwierzylo ze na KUL-u dostanie fajne wyksztalcenie;( Klerycy, prosze nie odpo. Mam inteligentnych do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Re: Teraz wiecie rodzice czym jest KUL... 14.05.11, 14:23 A byłaś kiedyś na KULu? Słuchaj, sama przed pójściem tam wierzyłam w opowieści jacy tam psychole, zajęcia z księżmi, indoktrynacja religijna itp. Przeżyłam jak na razie 2 lata anglistyki, i moje poglądy religijno-polityczno-społeczne za bardzo sie nie zmieniły. Oczywiście, znam kilka nawiedzonych osób (jak koleżanka z grupy co wierzy że operacje plastyczne są wbrew woli Bożej) ale zdecydowana większość studentów to normalni ludzie co nabijają sie z fanatyków, słuchają muzyki rockowej a nawet (o zgrozo!) zdarza im sie że nie idą do kościoła bo im sie nie chce. Wykładowcy też nas ani nie indoktrynują, ani nie sugerują na kogo głosować ani nic takiego. Tylko ci nieszczęsni historycy nam opinię świrów robią... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Teraz wiecie rodzice czym jest KUL... 14.05.11, 14:55 A co ta koleżanka sądzi o depilacji? Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Teraz wiecie rodzice czym jest KUL... 14.05.11, 14:58 jakub53 napisał: jestes idiota, koszernego pochodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jakub53 Re: Teraz wiecie rodzice czym jest KUL... 14.05.11, 15:34 Jakub53 nigdy tego nie napisal. Nie mam nic przeciwko koszernym. Przez wiecza budowali zasobnosc Polski i to od nich polska szlachta sie zapozyczala. Wyglada na to ze w zawodowce nie bylo historii;) Widzisz, smieciugo, mam potwierdzenie mojej rodziny jako polskiej do roku 1564. Anterfaktami, testamentami i zapisami, portretami trumienimi. Odwal sie od Polakow, badz jeruzalem51, i pozdrowie cie twoim Shalom Alejchem. To jest dobre pozdrowienie, moze oprzytomniejesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Teraz wiecie rodzice czym jest KUL... 15.05.11, 20:55 jakub53 napisał: > brednie chorego Zyda wyciete,wez wiecej rozowych pastylek i spadaj do Izraela,gdzie nalezysz Odpowiedz Link Zgłoś
nor70 Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:13 Brawo dla Pana Brauna. Powiedzial to co kazdy mysli. Owacja na sali swiadczy ze swiadomosc społeczna idzie w dobrym kierunku. A ten ,co na niego miał wpływ Życinski, no cóz czarna owca wszedzie sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jbest Hańbą dla KUL jest wyplucie takiego ścierwa jak 14.05.11, 14:13 Palikot. Braun tylko przewietrza KUL ze stęchlizny jaka się jeszcze unosi. KOniec z poprawnością polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Hańba w GW 14.05.11, 14:19 nie obroniono arcybiskupa Zydzinskiego,zawiedli donosiciele i Rad Sikorsky,winnych zaniedban nalezy przykladnie ukarac. Teraz prosimy o kampanie przeciwko Braunowi, ze antysemita,homofob i ksenofob.Rzecz nalezy powtorzyc tysiace razy,az do zniszczenia czlowieka, jak dr Ratajczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Hańba w GW 14.05.11, 18:52 jeruzalem5. - co do antysemity to moze bym tak Brauna nie nazwala takie nazwiska w Polsce w 90 % posiadaja wlasnie semici. Ale wrogi Polsce jest - podpuszcza nas a potem bedzie sie skarzyl na nas za granica nasza. Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Hańba w GW 15.05.11, 20:49 Sek w tym,ze Zycinski sam koszerny i zbyt meski nie byl,co dokladnie widac na zdjeciach. Odpowiedz Link Zgłoś
bacaa Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:22 Cóż, jaka szkoła taka kultura (katolicka)! Większość czarnej sotni jest przerażająco głupia i pusta! Zmądrzeją jak kościoły będą puste, a oni będą musieli iść na bezrobocie. Im szybciej to sobie uzmysłowią tym większa szansa na odnowę! Swoją drogą to dziwne, że najstarszy zakład pracy (ponad 2000 lat) postępuje jak zbieranina idiotów i kretynów. Przez tyle lat mogli by się dorobić jakichś kryteriów przyzwoitości, ale niestety jeden Życiński czy Tischner tej sotni nie zmienią. A szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
barry100 Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:23 Tradycyjnie w drugi dzień Świąt Wielkanocnych w kościołach zbiera się pieniądze na KUL. Myślę, że wszyscy ci, którzy myślą i nie dają się zjeść takim ohydnym kanaliom i draniom, jak Braun, nie sięgną do kieszeni po raz kolejny. Kościele katolicki, jakże daleko odszedłeś od nauk Chrystusa. Wprost nie mieści się w głowie, że właśnie na KULu padają tak hańbiące słowa o jednym z niewielu ludzi polskiego Kościoła, który potrafił przekonać wielu ludzi do Boga, który potrafił rozmawiać ze wszystkimi, bo rozumiał, że absolutnie wszyscy, niezależnie od wyznania, narodowości, koloru skóry, przekonań politycznych, czy też orientacji seksualnej jesteśmy Jego dziećmi. Nie jestem fanatykiem religijnym, wciąż szukam Boga, wciąż upadam i podnoszę się i wciąż chciałbym być dobrym człowiekiem, który naśladuje swojego Boga. Mam przyjaciół, którzy myślą inaczej niż ja, którzy inaczej postrzegają otaczający nas świat, ale jedynym polem sporu jest dyskusja i chęć zrozumienia. Szukam Boga dlatego, że gdyby Go nie było w moim życiu, to mój świat byłby tylko stołem pingpongowym, a ja piłeczką, która dotąd odbija się od jego powierzchni, póki nie pęknie. I to wszystko. Słuchając tego przeżartego nienawiścią, chorego człowieka zastanawiam się - czy to Kościół jest dla mnie mostem do zrozumienia sensu wiary? Myślę coraz częściej, że jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.b09 Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:23 Czy to ten sku...el który z prof.Miodka zrobił agenta? "Gratuluję" KULowi który coraz bardziej przypomina KULę u polskiej nogi! Odpowiedz Link Zgłoś
soldieroflife Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:30 wypowiedziane zwroty: łajdak, jakiś asystent, moje pryncypia> psychiatrzy mają tu najwięcej do powiedzienia niż ktokolwiek i nie odnoszę tego ad personam. To jasne i bardzo dobrze się stało, że Rektor tak Szanowanej i Szacownej Uczelni - Uniwersytetu zareagował. Z szacunkiem dla KUL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Re: Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:39 Tak, tak. Rektor jest w porzo-. W 2010 też wyraził ubolewanie z powodu zaangażowania profesorów tej uczelni w kampanię wyborczą kandydata jednej z partii. Ale kto zaprosił i kto wpuścił do uczelni tego faszystowskiego prelegenta?! Uczelnia której dr h.c. jest Czesław Miłosz zaprasza do publicznej wypowiedzi kogoś takiego! "O tempora! O mores!" Odpowiedz Link Zgłoś
halmar44 Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:35 Bp. Zyciński to wzór dla wielu biskupów, księży i niewierzących także.Miał odwagę bronić prawdy , był człowiekiem ogromnej wiary i uczciwości.A kim jest Grzegorz Braun? marnym reżyserem i podłym człowiekiem. Jestem oburzona, że nikt nie przerwał obrzydliwych pomówień właśnie na KULu, czyżby nie było odważnych broniących imienia wielkiego człowieka i humanisty jakim był bp. Zyciński. Wstydż się uczelnio lubelska! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:57 Gwoli ścisłości, arcybiskup metropolita. Józef Życiński był poprzednio biskupem tarnowskim a na metropolię lubelską został powołany po przejściu na emeryturę poprzedniego arcybiskupa Bolesława Pylaka. Odpowiedz Link Zgłoś
ethelfeld Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:35 Hańba nie wiąże się z tym, że w auli Wyszyńskiego został opluty Arcybiskup Życiński, tylko z tym że Kościół w Polsce i KUL jako uczelnia nie skonfrontowali się z niejasną przeszłością lustracyjną swoich przedstawicieli. Nawet afera z Wielgusem nie stanowiła dla senatu KUL przesłanki do działania i takie są rezultaty. Można wszystkim zewsząd mówić wszystko o wszystkich, bo nikt nie ruszy zgniłego jaja. Czemu tu się dziwić, to jest przecież Polska, nie Japonia. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l najważniejsze dokonania G..... Brauna 14.05.11, 14:36 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5862448,Braun_ma_przeprosic_prof__Miodka.html filmy warte oskara w dziedzinie dokumentu: -plusy dodatnie plusy ujemne - TW Bolek ------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: najważniejsze dokonania G..... Brauna 14.05.11, 14:40 Nie rozumiem calego krzyku - jesli biskup szlachetny byl, to co sie martwic, Bog swoich rozpozna. Widac, ze trwa wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: najważniejsze dokonania G..... Brauna 14.05.11, 14:54 > Widac, ze trwa wojna. to nie wojna, to obrzucanie się gownem.Pod pretekstem religii, patriotyzmu, sprawoiedliwości, lustracji i czego tam jeszcze. W efekcie prawdziwe wartości , także patriotyczne utonęły w szambie i naród tego nie zauwazył. Widać że taki naród jaka kultura A co z biskupem? nic, zakopany więc się nie obroni Odpowiedz Link Zgłoś
pedro-materopl Do: GW 14.05.11, 14:37 Zgadzam się z opiniami krytującymi treść wypowiedzi p.G.Brauna, ale życzyłbym sobie - jest to wskazane dla wizerunku GW i tego poratlu, aby tego typu oburzenia były we wszystkich wypadkach (bez wyjątku), gdy naruszane są czyjeś dobra lub dobra pamięć o zmarłych. Wyjątkowo w tej Gazecie podnosi się larum, gdy ktoś się żle wyraża lub krytukuje osoby związane (powiązane) z tymi mediami. Tu panuje głupia zasada: ja (my) możemy obrażać kogo chcemy, ale nie wolno tego kto "trzyma" z nami. Tak postawa nazywą się HIPOKRYZJĄ. Może doczekam się czasów (wątpie), gdzie GW będzie bardziej obiektywna. + Do moderatorów tego portalu: W tej chwili jest tyle obelżywych wpisów ale moderatorzy tego portalu chyba śpią albo jest im na rękę. Czas chyba zainteresować KRRT, na co się tu pozwala Odpowiedz Link Zgłoś
uran-238 Re: Do: GW 14.05.11, 14:56 jak ci się coś niepodoba w GW to przerzuć się na nasz dziennik rydzyka lub gazete polska Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek czas chyba ... lecz czas to pieniądz 14.05.11, 19:52 Czas chyba zainteresować KRRT, na co się tu pozwala ... myślę, że (chyba) wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
echfranka Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:37 Tego oczerniającego abp. Życińskiego wywodu, który trwał bite sześć minut, nikt nie przerwał. Gdy Braun skończył, dostał owację. Więcej... wyborcza.pl/1,75478,9596136,Hanba_na_KUL_u.html#ixzz1MKSO0YC3 ___________________________________________________ Biskup J.Zyciński miał odwagę upomnieć kościół i za to go szanowałam. Bardzo źle świadczy o uczelni ,że pozwolili chłystkowi w ten sposób wypowiadać się o biskupie. Odpowiedz Link Zgłoś
szyderczy_szyderca Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:40 A czy Braun to polskie nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
yacek67 Od dzisiaj ani grosza na KUL! 14.05.11, 14:40 Czasami daję coś na KUL w czasie kolekt w kościołach. Od dziś ani grosza! I wzywam wszystkich do tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
uran-238 po co łazisz do antysemickiego koscioła zacofańcu? 14.05.11, 14:51 jak zbierają na faszystów ziejących mową nienawiści, trzymaj się z daleka od kościoła, bo sam zaczniesz gadać jak braun, zle się dzieje że biskupi przyjażnie nastwieni judaizmowi umierają a przewagę zyskuje antysemickie stronnictwo rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Bicie brawa tez juz jest "antysemityzmem" ???????? 14.05.11, 14:44 To bicie brawa tez juz jest "antysemityzmem" ???????????????????? ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
uran-238 Re: Bicie brawa tez juz jest "antysemityzmem" ??? 14.05.11, 14:52 nie pamiętasz jak hitler doszedł do władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.dariusz Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:50 Mysle, ze dla wielu wierzacych i niewierzacych, katolików i nie katolików Arcybiskup Zycinski był jednym z wielkich współczesnych autorytetów. WIEC NAPISZĘ WPROST - TA WYPOWIEDZ PANA BRAUNA JEST NIEZWYKLE ŁAJDACKA !! Cóz to co się pisze, to co się mowi świadczy o osobach piszacych czy wyrazajacych pewne opinie.Najbardziej załuje, ze nie moge mojej opinii powiedziec wprost patrzac w oczy Panu Braunowi Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:51 Jak to mówią: kto się przezywa tak się nazywa. Psychologicznie nie ma się co dziwić: każdy człowiek dużego formatu nie raz i nie dwa został nazwany łajdakiem przez różnych łajdaków. NiePiS Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Takie sa fakty....... 14.05.11, 14:51 A Zycinski dalej straszy Polakow, nawet po smierci.Wiec ludzie nie klaskali.Kazdy ma gdzies takie komunistyczne autorytety.Otoz problem Wyborczej jest inny.Co sie kiedys stanie z ich nazwiskami? Wiec odpowiem.Spoczna w jednej alejce z Zycinskim. Odpowiedz Link Zgłoś
podkrecha Re: Takie sa fakty....... 14.05.11, 15:18 byłbym zaszczycony, bo Ty na śmietniku (historii) lub jako antyprzykład Odpowiedz Link Zgłoś
trymerek Hańba na KUL-u 14.05.11, 14:58 A sala wypełniona PRAWDZIWYMI POLAKAMI z pod szyldu PIS ????? Odpowiedz Link Zgłoś