r.romanek63 08.07.11, 08:08 Renomy? Najlepsza renoma dla GW jest to co sama wypisuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amerlyn Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 08:34 Drogi autorze, gdzie ta tytulowa "historia KPP"? Nie odrobil pan lekcji? A moze uniknal pan dostarczenia mlodym czytelnikom mozliwosci dokonania wlasnych porownan? Gdyby Gazeta byla normalna gazeta uznalabym, ze ten proces przeciwko Rymkiewiczowi to dla niej kompromitacja. Ale, moim zdaniem, kazdy numer Gazety to kompromitacja, wiec jej juz nic zaszkodzic nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 08:51 Amerlyn odrobił lekcje do końca. Ale nie zauważył, ze pałkarstwo a la Rymkiewicz uprawiają najbardziej zdegenerowani i odmóżdżeni spadkobiercy peerelu zgromadzeni wokół GP i podobnych szmatławych wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 11:39 palkarstwo? skarbie, najwyrazniej nie wiesz co to jest palkarstwo, jeseli kojarzy ci sie z Rymkiewiczem. To nawet dobrze by o tobie swiadczylo, gdyby nie ten drobny fakt, ze dolaczasz sie do palowania Rymkiewicza wlasnie! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 11:42 To ty nie wiesz co to jest pałkarstwo skoro dołączasz do pałkarstwa uprawianego przez Rymkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 11:54 odrob lekcje: Krytyka (łac. criticus - osądzający) – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości (np. praktycznych, etycznych, poznawczych, naukowych, estetycznych, poprawnych) jako niezbędny element myślenia. Może dotyczyć wielu dziedzin np. nauki (krytyka naukowa), poprawności formalnej (krytyka logiczna), poprawności merytorycznej (krytyka merytoryczna lub krytyka empiryczna), metod (krytyka metodologiczna), etc. W mowie potocznej wyraz krytyka oznacza zwykle wystąpienie (słowne lub pisemne) przeciwko jakiemuś zjawisku, osobie, faktowi lub sposobowi rozwiązania problemu i jest powiązane z negatywną oceną tych faktów. pałkarz : pogardliwe określenie na funkcjonariusza policji; Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 11:58 amerlyn napisała: > odrob lekcje: > Krytyka > (łac. criticus - osądzający) – analiza i ocena dobrych i złych stron z pu > nktu widzenia określonych wartości (np. praktycznych, etycznych, poznawczych, n > aukowych, estetycznych, poprawnych) jako niezbędny element myślenia. > Może dotyczyć wielu dziedzin np. nauki (krytyka naukowa), poprawności formalnej > (krytyka logiczna), poprawności merytorycznej (krytyka merytoryczna lub krytyk > a empiryczna), metod (krytyka metodologiczna), etc. > W mowie potocznej wyraz krytyka oznacza zwykle wystąpienie (słowne lub pisemne) > przeciwko jakiemuś zjawisku, osobie, faktowi lub sposobowi rozwiązania problem > u i jest powiązane z negatywną oceną tych faktów. > > pałkarz : > pogardliwe określenie na funkcjonariusza policji; Sama odrób. Pałkarz to również zawodnik w baseballu. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:01 slownik to nie wszystko, trzeba jeszcze zrozumiec kontekst. Porownujac cie do palkarzy nie mialam na mysli baseballu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:09 Ja porównując Rymkiewicza do pałkarzy tez nie miałem na myśli baseballu. Ani funkcjonariusza policji. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:21 pozostaje wiec juz tylko do zdefiniowania pojecie "myśli" Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:45 o takie coś co obce jest JMR(Sz) i jego apologetom. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:54 masz na mysli definicje pojecia? Wiem, ze trudno ci bedzie to zrozumiec, ale niektorym slownik jest niepotzrebny. Praktykuja to, wiec wiedza co to znaczy "myslec". Sprobuj, moze i tobie sie uda? Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 13:04 No właśnie powyżej popraktykowałem bez słownika. Ty tutaj wklejałaś słownikowe definicje więc tobie najwyraźniej słownik jest potrzebny żeby zrozumieć znaczenie słów których używasz. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 08:52 Tak? To co np. we wczorajszym numerze GW było kompromitującego? A w przedwczorajszym? A w poniedziałkowym? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 11:42 Nie, ty przeczytałeś i chciałbym wiedzieć co w numerze wczorajszym, przedwczorajszym i poniedziałkowym było kompromitującego. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 11:57 w czytaniu jeszcze moglabym cie wyreczyc, w mysleniu juz nie, dlatego namawiam cie do praktyki! Przeczytaj sam i pomysl sam! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 11:59 Nie nie, wyręcz mnie i przedstaw co było kompromitującego w tych trzech numerach GW. Bo w przeciwieństwie do ciebie nie czytam tej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:08 Ciężko się z wami, czytelnikami GW, dogadać. Dasz mi te dowody na kompromitację GW w wymienionych wydaniaqch? Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:20 Komus bez wprawy, nie tylko w smodzielnym mylseniu ale juz w samodzielnym czytaniu, musi byc trudno! 08.07.2011: Historia KPP a la Rymkiewicz 07.07.2011: "Czy krzyczał pan: precz z papieżem?" Agora vs J. M. Rymkiewicz 06.07.2011 14:31: Ziobro i Kurski działają wbrew polskiemu interesowi narodowemu Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:26 Takie pytanie. Czy wiesz czym się różni: 1. Gazeta.pl 2. Wyborcza.pl 3. dziennik Gazeta Wyborcza ukazujacy się w postaci papierowej w kioskach? Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:33 podobno nie ma glupich pytan, ale przyslowie nic nie mowi o pytajacych... Odpowiedz: niczym, ta sama cholera! Wystarczy ci odpowiedz "binarnie", czy wolisz na papierze? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:44 Niczym? To czy artykuly przez ciebie wymienione ukazały się w papierowym wydaniu? Bo na tekst o nakładzie papierowego wydania otworzyłaś niestety buzię. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:49 wyrozniasz sie zupelnie niezwykla inteligencja! Troche tylko pomieszaly ci sie watki w dyskusji, chyba to znak, zeby odpoczac? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 13:06 Rzeczywiście, w tylu miejscach prezentujesz to swoje zapatrzenie w GW że trudno to ogarnąć. natomiast nie odpowiedziałaś na pytania: 1. czy wymienione artykuły ukazały się w papierowym wydaniu GW? 2. Co jest w nich kompromitującego? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz? 08.07.11, 12:43 Te artykuły ukazały się w papierowych wydaniach GW? A co jest w nich kompromitującego? Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Historia KPP a la Rymkiewicz 08.07.11, 08:55 Nie mogę tego pojąć, jak to jest możliwe że, ktoś z pełnią praw obywatelskich, nie ubezwłasnowolniony z powodu choroby psychcznej bezkarnie może głosić oszczerstwa, na których popracie nie jest w stanie przedstawić "twardych" dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 08.07.11, 09:10 A mnie strasznie śmieszą moraliści typu Rymkiewicz czy Nowak. Życiorysy u nich żałosne i komunistyczne, więc zakrzykuja prawdę o sobie oskarżając innych o własne skur....ństwa. Koniunkturaliści którzy tylko na własnej hipokryzji i matolswie innych potrafią sie wybić. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal 100/100 08.07.11, 16:19 fedorczyk4 napisała: > A mnie strasznie śmieszą moraliści typu Rymkiewicz czy Nowak. Życiorysy u nich > żałosne i komunistyczne, więc zakrzykuja prawdę o sobie oskarżając innych o wła > sne skur....ństwa. Koniunkturaliści którzy tylko na własnej hipokryzji i matols > wie innych potrafią sie wybić. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 08.07.11, 11:42 Biedna, biedna istotko! Urzylas tylu pojec, o ktorych najwyrazniej nie masz pojecia: prawa obywatelskie, choroba psychiczna, bezkarnosc, dowod... Odpowiedz Link Zgłoś
konto.stworzone.do.wandalizmow Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 08.07.11, 12:30 A wiesz, czego Ty nie użyłaś? słownika ortograficznego. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 08.07.11, 12:35 bo liczylam na inteligencje czytajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
brzmski agora...fobia 08.07.11, 09:26 staczać się ewidentnie, lecz "w obronie renomy, i dobrego imienia" toczyć kazuistyczny bój Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Historia KPP a la Rymkiewicz 08.07.11, 09:30 Historia KPP to historia zdrady narodowej i zbrodni przeciwko Narodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 08.07.11, 09:50 r.romanek63 napisał: >Najlepsza renoma dla GW jest to co sama wypisuje. Dokładnie. I dlatego jest gazetą o najwyższym nakładzie, utrzymującą się na rynku czytelniczym od ponad dwudziestu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 08.07.11, 11:46 wysoki naklad? moze nalezaloby odliczyc wszystkie te darmowe emplarze wtykane ludziom gdzie tylko to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 09.07.11, 08:52 amerlyn napisała: > wysoki naklad? moze nalezaloby odliczyc wszystkie te darmowe emplarze wtykane l > udziom gdzie tylko to mozliwe? Oraz portale internetowe, gdzie i tacy jak Ty mają szansę się produkować. Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 10.07.11, 10:03 To raczej Twoja produkcja stanowi problem Odpowiedz Link Zgłoś
ex.czytelnik.wyborczej Rymkiewicz ma rację 08.07.11, 11:05 Rymkiewicz ma rację. I tyle. I żadne sądy GazWybowi nie pomogą. Wszystkich nas nie zakneblujecie, totalniacy. -- Michnik, przeproś za ojca i brata! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Rymkiewicz ma rację 08.07.11, 11:19 Kutz też ma rację a Ziobro (totalniak) chce go zakneblować. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Rymkiewicz ma rację 08.07.11, 11:59 kaczynski tez ma racje a wy, totalniacy, chcecie go zakneblować. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Rymkiewicz ma rację 08.07.11, 12:00 Widać że nie czaisz o co biega. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Rymkiewicz ma rację 08.07.11, 12:03 nie wiem co biega. chyba powinienes przejsc na forum rubryki SPORT Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Spdkobiercą KPP jest PiS 08.07.11, 16:25 Poglądy może nie (chociaż?), ale te metody! Dla KPP największymi wrogami byli nie kapitaliści, lecz "socjalfaszyści" Z PPS. Dla PiS największymi wrogami są nie postkomuniści, lecz centroprawicowa PO. Sekciarstwo pod każdą szerokością geograficzną działa tak samo! Odpowiedz Link Zgłoś
01zefka Re: Rymkiewicz ma rację 20.07.11, 02:52 ex.czytelnik.wyborczej napisał: > Rymkiewicz ma rację. I tyle. I żadne sądy GazWybowi nie pomogą. Wszystkich nas > nie zakneblujecie, totalniacy. > -- > Michnik, przeproś za ojca i brata! SPIEPRZAJ DZIADU ! na kolana przed PISuar !może ktoś się pomyli/lub nie/ i naleje? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Historia KPP a la Rymkiewicz 08.07.11, 16:12 Mam 69 lat, więcej niż Rymkiewicz. Moi rodzice do PZPR nie należeli, ja do ZMP się nie zapisałem. Nie krzyczałem "precz z papieżem", a Stalina szczerze nienawidziłem. W 1968 r. przesiedziałem 3 miesiące w więzieniu za rozlepianie ulotek w obronie pałowanych studentów. Jestem zwolennikiem PO, nie tak, jak "patriota" Rymkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 08.07.11, 17:38 pantanal napisał: > Mam 69 lat, więcej niż Rymkiewicz. Moi rodzice do PZPR nie należeli, ja do ZMP > się nie zapisałem. Nie krzyczałem "precz z papieżem", a Stalina szczerze nienaw > idziłem. W 1968 r. przesiedziałem 3 miesiące w więzieniu za rozlepianie ulotek > w obronie pałowanych studentów. > Jestem zwolennikiem PO, nie tak, jak "patriota" Rymkiewicz. No i super. Wie Pan pewnie kim jest według "patrioty" Rymkiewicza? Zacytuję jego światły odlot: wpolityce.pl/view/14557/Wywiad__ktory_kazdy_powinien_przeczytac__I_zachowac__Jaroslaw_M__Rymkiewicz_w_poruszajacej_rozmowie_z__Uwazam_Rze_.html "To wynika z tego, że istnieją, tuż obok siebie, dwie Polski – a jeśli istnieją dwie Polski, to muszą też istnieć dwa narody Polaków. Te narody oddzieliły się od siebie i zaczęły wieść życie osobne kilkaset lat temu. Jeden to naród patriotów, drugi – naród kolaborantów. W narodzie patriotów marzenie o wielkości Polski jest wciąż żywe, może nawet jest tak, że ten naród dzięki swojemu marzeniu o wielkości – czy raczej dzięki projektowi swojej wielkości – w ogóle istnieje. Przeżył, ponieważ pamięta, że kilkaset lat temu był wielki i potężny. Naród kolaborantów jest ogarnięty i obezwładniony obsesją swojej małości, nędzy, podłości i znikczemnienia. Co oczywiście nie przeszkadza i nigdy nie przeszkadzało polskim kolaborantom twierdzić, że kolaborują z przyczyn patriotycznych." Według mnie to właśnie "patriota" Rymkiewicz z całego serca nienawidzi Polaków i Polski skoro wygłasza tego typu plugawe oskarżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 09.07.11, 07:51 "Moi rodzice do PZPR nie należeli, ja do ZMP się nie zapisałem. Nie krzyczałem "precz z papieżem" - tym warto sie chwalic w zyciorysie, ale nie mniej istotne jest czy to Twoje odrzucenie tych organizacji bylo SWIADOME? Bo PZPR, ZMP czy inna cholera - jak je zwal tak je zwal - mialy okreslny stosunek do panstwa polskiego, do narodu polskiego i do tradycji polskich. Pietnowanie dokladnie takiego stosunku powinienes rozpoznac w wystapieniach Rymkiewicza i jezeli swiadomnie odrzuciles te organizacje pol wieku temu, to i dzisiaj powinienes Rymkiewicza rozumiec, niezaleznie od przywiazania partyjnego. Nie tylko czlnkowie PiSu uwazaja te specyficzna antypolskosc za wstretna. Jest nawet wielu ludzi lewicy, ktorzy oceniaja ja podobnie. Sa tez tacy i w PO, i w PSL... Walka z Rymkiewiczem jest walka z wolnoscia slowa, z wolnoscia przekonan, z wolnoscia artystyczna, nie jest walka z PiSem. Nie wolno tego mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 11.07.11, 10:09 amerlyn napisała: > Walka z Rymkiewiczem jest walka z wolnoscia slowa, z wolnoscia przekonan, z wol > noscia artystyczna, nie jest walka z PiSem. Nie wolno tego mylic. Nieprawda, i daruj sobie ten patos. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Historia KPP a la Rymkiewicz 13.07.11, 21:38 :) "PiS język odwrotny"? Czarne nazywacie białym, a białe czarnym, prawdę nazywacie nieprawdą, a nieprawdę prawdą? Tam gdzie są różnice, to ich nie dostrzegacie, tam gdzie ich nie ma to je widzicie. Itd. Itp. Fajny język. Wystarczy zdiagnozować, że ktoś uważa się za zwolennika PiSu czy też prawicy (nie wiadomo dlaczego tak się boją przyznać, że bronią PiSu i jego "wartości") a już wiadomo, że każdą jego wypowiedź by prawidłowo odczytać należy sobie opacznie tłumaczyć. :P Odpowiedz Link Zgłoś
grba Historia KPP a la Rymkiewicz 13.07.11, 20:51 Agora vs. Jarosław M. Rymkiewicz - pełna relacja z procesu www.blogpress.pl/node/9082 Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Historia KPP a la Rymkiewicz 15.07.11, 15:07 Rymkiewicz to gorsze wydanie podzegacza Kaczysnkiego. Ma pretensje ze pytaja go o jego rodzicow a oskarzenie jest wlasnie o to ze Rymkiesicz pomawia rodzicow redaktorow GW o przynaleznosc do KPP. Oczywiscie nie potrafi wskazac tekstu w GW ktory bylby podstawa twierdzeniea Rymkiewicza,ze Gazeta pragnie aby Polacy przestali byc Polakami i ze sieje nienawisc do krzyza. To co mowil Rymkiewicz to wzyczajne pomowienia,urojenia starego dziadka,ktory juz w mlodosci nauczyl sie bekrytycznie wielbic (Stalina) a teraz przeniosl swoje uwielbienie dla rodzimego dyktatora Kaczynskiego. Smutne jak PiS probouje wykorzystac proces starca aby podbudowac swoja pozycje. Oczywiscie skutek bedzie odwrotny bo przeciez narod tozumie przekret szyty grubymi nicmi. Ciemny lud popierajacy PiS i tak nic nie zrozumial z tego co dzialo sie na sali sadowej. Oni tylko po chrzescijansku porownuja sedzine do swinki piggi i posylaja ja do pracy w Biedronce,czyli inaczej p.sedzia jest glupia,brzydka i w zwiazku z tym Rymkiewicz jest niewinny. To logika PiS.Rymkiewicz jest starym poeta i pisarzem wiec musi byc madry i szlachetny szczergonie ze popiera PiS.To ze klamie i publikuje falszywe oskazenia na redaktorow GW czyni go bohaterem walki o wolnowsc slowa i prawdy w polskim zyciu publicznym. Dlatego sad skazujacy Rymkiewicza jest sadem rezimowym,skorumpowanym i podporzadkowanym wladzy. Natomiast to ze nie potrafi wskazac w Gazecie artykulu,kotry by jego oskazenia czynil wiarygodnymi dla ciemnego ludu nie ma zadnego znaczenia. Sprawiedliwosc musi byc po stronie PiS i koniec.Fakty i dowody to wymysl rezimu Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
costa3500 Sąd jak w przypadku; 22.07.11, 09:11 Kaczyńskiego powinien tego pół literata skierować na badania psychiatryczne jak szuja komunistyczna, z dnia na dzień staje się patriotą i wiernym słuchaczem radyjka. Odpowiedz Link Zgłoś