Dodaj do ulubionych

Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy

19.08.11, 20:02
Żenua!!!
Obserwuj wątek
    • mamula66 Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 19.08.11, 20:03
      "Nie dostałam ani ruskiej trumny, ani złotówki jakiegoś odszkodowania. "

Coz, w Polsce teraz sa rowni i rowniejsi. Tyle ze teraz ci rowneijsi sa jeszcze bardziej rowniejsi niz za PRL. Bo benefity jakby lepsze i kasa wieksza.

• bab111 Re: Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 19.08.11, 20:06
        Nie chodzi o rownych i rowniejszych. Zenujacy jest ten artykul.
        • aframermaid Re: Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 19.08.11, 20:14
          Fakt, trochę bez początku, bez końca, a i środek taki... czekało się na 10 listów, a tu dwa i nawet nie wiem jak się ustosunkować bo z jednej strony tragedia, a z drugiej przeraża fakt, że człowiek wierzy, że pisząc list do gazety coś zmieni w swoim życiu...
          • mamula66 Re: Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 19.08.11, 20:18
            " z drugiej przeraża fakt, że człowiek wierzy, że pisząc list do gazety coś zmieni w swoim życiu..."

Przeraza to ze nie ma do kogo napisac ani gdzie pojsc po pomoc. Znajomemu w pewnej organizacji ktora wlasnei miala pomagac, odmowiono pomocy. Motywacja byla prosta: "Bo gdybysmy panu pomogli, to jutro bylyby tu tlumy"
          • ju-li1 Re: Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 19.08.11, 21:07
            aframermaid napisała:
            > , a z drugiej przeraża fakt, że człowiek wierzy, że pisząc list do gazety coś z
            > mieni w swoim życiu...

Kiedy właśnie dopiero, gdy media coś nagłośnią, potrzebujący człowiek otrzymuje należną mu pomoc. Bez tego nie ma co na nią liczyć. Pisanie do gazet bywa skuteczną deską ratunku.
        • piggy1 Re: Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 20.08.11, 01:20
          Przecież to nie jest artykuł, a dwa listy od czytelników. Nie odrózniasz listów od artykułu?
    • k.janno Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 19.08.11, 20:17
      A więc można upaść tak nisko? To jest Gazeta Wyborcza? Pora umierać. I do ruskiej trumny.
      • mamula66 Re: Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 19.08.11, 20:19
        Psuja ci samopoczycie takie artykuly, co nie? Naiwazniejsze za masz fure i komore, wiec ci sie powiodlo. Poczekaj az przyjdzie komornik i zabierze. Pokaze sie jaki cienki jest "sukces"
    • jagger2009 Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 19.08.11, 20:30
      niestety taka jest smutna rzeczywistosc, jestesmy otoczeni ludzmi zyjemy wsrod ludzi ale na koniec dnia jestemy sami i czujemy sie osamotnieni, tak jest w przypadku wszystkich czy to sa znani ludzie (jak Amy Whinehouse i wielu innych ktorzy zmarli w samotnosci) czy tych normalnych, wazne jest wiec aby nie liczyc za bardzo na innych bo rozczarowania moga byc bardzo przykre
    • ewenement.gts mohery po 60tce 19.08.11, 21:06
      mohery po 60tce muszą zdać sobie sprawe, zę są tylko kulą u nogi rodziny. Nikt o tym głośno nie mówi ale każdy czeka na "ten" dzień. I bedzie spokój oraz podział majątku. DLatego nalezy zalegalizować eutanazje w Polsce.
      • jagger2009 Re: mohery po 60tce 19.08.11, 21:10
        ewenement.gts napisał:
        przeciez tez pewnego dnia bedziesz jak to nazywasz "moherem" a moze twoi rodzice juz sa wiec jak mozesz tak pisac DEBILU, a eutanazja? na to musi dana osoba wyrazic zgode chyba ze jest nieprzytomna, masz naprawde nirowno pod sufitem i jezeli ktokolwiek zasluguje na eutnazje to wlasnie ty bo zabierasz niepotrzebnie miejsce i powietrze KRETYNIE
        • ewenement.gts Re: mohery po 60tce 19.08.11, 21:51
          Z moim trybem życia nie dożyje 60tki. Nie będe stwarzał problemów bliskim.
      • katargina80 Re: mohery po 60tce 19.08.11, 21:43
        masz rodziców i dziadków, czy już ich wymordowałeś??????????
      • piggy1 Re: mohery po 60tce 20.08.11, 01:32
        ewenement.gts napisał:

> mohery po 60tce muszą zdać sobie sprawe, zę są tylko kulą u nogi rodziny. Nikt
        > o tym głośno nie mówi ale każdy czeka na "ten" dzień. I bedzie spokój oraz podz
        > iał majątku. DLatego nalezy zalegalizować eutanazje w Polsce.
        Rozumiem, że jak twoi rodzice skończą 60 lat, to ich zabijesz. Miej odwage, nie licz, że inni to zrobia za ciebie. I oczywiście, oczekujesz, że jak sam skończysz 60 lat, to twoje dzieci też ciebie zabiją. Zakładam, że je o to poprosisz. Powodzenia!!!! Aha, zacznij pracować na czarno, bo po co ci składki na emeryturę, skoro nie masz zamiaru jej dożyc i jej pobierać. Przynajmniej będziesz miał wiecej kasy na codzienne wydatki. PS Jestem babą po 60. A majątku nikomu nie zostawiam. Wydaję go podrózując po świecie (znam 3 języki, korzystam z netu i organizuję sobie fajne trasy). Sprzedałam w tym celu duże mieszkanie w W-wie. A jak sie stanę niedołęzna - ewakuuję się z tego świata sama.
    • big_zyd Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 19.08.11, 21:33
      Czy redakcja nie mogła sobie darować bezinteresownego upokarzania autorów listów?
      Co Wam szkodziło poprawić źródłowe "chcem" czy "pójdem"?
      • piggy1 Re: Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 20.08.11, 01:37
        big_zyd napisał:

> Czy redakcja nie mogła sobie darować bezinteresownego upokarzania autorów listó
        > w?
        > Co Wam szkodziło poprawić źródłowe "chcem" czy "pójdem"?
        Oni nie wiedzą o tym, że zostali, jak to określiłeś "upokorzeni", ponieważ nie zdają sobie sprawy, że piszą z błędami.
    • modraczek.2 szanowna Pani 19.08.11, 21:52
      Smutna ta Pani opowieść...ale teraz zasiłki pogrzebowe są zmniejszone i nie jest już premierem Pan Kaczyński :)
      W razie potrzeby Pan Premier Tusk zapewne Pani pomoże tak jak rolnikom, powodzianom...tylko trzeba się śpieszyć przed wyborami :)
      ...czy wzięła Pani pod uwagę,że tamtego listu Premier mógł wcale nie dostać?
    • kynos1 Jesteście zwykłe mendy 19.08.11, 22:08
      Jesteście zwykłe mendy
    • wyciety Kazała mi szukać sobie nowej żony - listy 20.08.11, 01:35
      Rabin z GW zna prawo kanoniczne?Naprawde prawniczy narod.
    • inkwizytorstarszy ludzie po 65 roku życia są zaskoczeni? 20.08.11, 02:21
      Skąd to dziwne zaskoczenie emerytów, że młodsi członkowie ich rodziny
      nie chcą się nimi opiekować a nawet interesować?
      To przecież oni "wychowali" sobie potomstwo tak jak chcieli, więc skąd to roszczeniowe zaskoczenie ich obojętnością...
      Bo przecież poświęcili im całe swoje życie i zdrowie?
      Mają teraz czas, aby zrozumeć że zrobili to żle, niestety za póżno...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka