stefeggg 23.08.11, 09:18 "Współczesna kultura" (w większości finansowana z budżetu i słuszna ideologicznie - czyli lewacka) to g..no, na które czasu tracić nie warto. Więcej Partaczy Kultury! Za 1%PKB. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artfreak Piotr Piotrowski, "Muzeum krytyczne" 24.08.11, 15:46 Każdemu państwowemu muzeum raz na jakiś czas warto przypomnieć, dlaczego i dla kogo działa. Ja widziałam Muzeum Narodowe "od wewnątrz", wiem, jaki stosunek niektórzy pracownicy przejawiają do kogokolwiek, kto nie będąc pracownikiem naukowym ani artystą, chce dowiedzieć się czegokolwiek o sztuce. Nie twierdzę, że pracownicy MNW robią mało, ale swoją pracę wykonują w ten sam, skostniały sposób, w oderwaniu od rzeczywistości, nie dla ludzi, tylko dla wąskiego grona pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
artfreak Re: Piotr Piotrowski, "Muzeum krytyczne" 24.08.11, 15:47 artfreak napisała: > Każdemu państwowemu muzeum raz na jakiś czas warto przypomnieć, dlaczego i dla > kogo działa. Ja widziałam Muzeum Narodowe "od wewnątrz", wiem, jaki stosunek ni > ektórzy pracownicy przejawiają do kogokolwiek, kto nie będąc pracownikiem nauko > wym ani artystą, chce dowiedzieć się czegokolwiek o sztuce. Nie twierdzę, że p > racownicy MNW robią mało, ale swoją pracę wykonują w ten sam, skostniały sposób > , w oderwaniu od rzeczywistości, nie dla ludzi, tylko dla wąskiego grona specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś