Dodaj do ulubionych

Rosyjscy i czescy hokeiści zginęli w katastrofi...

07.09.11, 16:04
"gniotsja nie lamiotsja"? To juz historia.....
Obserwuj wątek
    • vandermerwe Re: Rosyjscy i czescy hokeiści zginęli w katastro 07.09.11, 16:27
      "Przykładem tego jest MAK - Międzypaństwowa Komisja Badania Wypadków Lotniczych, która wydaje samolotom i lotniskom certyfikaty, a potem bada katastrofy z ich udziałem. Z reguły orzeka, że winę ponoszą wyłącznie piloci (tak było również w przypadku katastrofy prezydenckiego tupolewa w Smoleńsku). "

Przykladem czego jest MAK, tak dokladnie? Ze wine za katastrofe pod Smolenskiem ponosza piloci to bylo wiadomo od dawna - nie poradzili sobie, wryli sie w teren sprawnym samolotem. Spokojna lektura polskiego raportu pokazuje cala mizerie owego lotu - tak sie sklada, ze obraz jest jeszcze gorszy niz wynikajacy z raportu MAK. Reszta to dodatki i nic juz tego nie zmieni. Ale wspaniale jest sie "emablowac" katastrofami lotniczymi w Rosji, gdyz wtedy czujemy sie dowartosciowani.

Pozdrawiam
      • kobra1956 Re: Rosyjscy i czescy hokeiści zginęli w katastro 07.09.11, 21:18
        Jasne,że wina pilotów..Dlaczego pozwolił ŚP. pilot Protasiuk przebywać w kokpicie osobom postronnym i na dodatek pijanym??Dlaczego nie wywalił za ryja z kokpitu tych trzech wysłanników z rozkazem lądowania???Dlaczego nie poleciał na inne lotnisko jak mu doardzali piloci z poprzedniego lotu???Kapitan Protasiuk był wzorowym żołnierzem i chciał wypełnić rozkaz ale zapomniał ,że głupich rozkazów sie nie wykonuje a zwłaszcza od pijanych przełożonych...
    • terleo Rosyjscy i czescy hokeiści zginęli w katastrofi... 07.09.11, 17:18
      Czy to nie był zamach? Należy zapytać A. Maciorewicza.
    • detrius Rosyjscy i czescy hokeiści zginęli w katastrofi... 07.09.11, 17:36
      Boze, czemu tu pisza sami debile? Zginelo tyle ludzi.
      Moze wypadaloby najpierw wyrazic wspolczucie rodzinie oraz wszystkim bliskim?

RIP LOK YAROSLAVL AND CREW...
    • nowotka1 Rosyjscy i czescy hokeiści zginęli w katastrofi... 07.09.11, 17:47
      Współczuję rodzinom i kolegom.
    • ubiquitousghost88 To jest to polskie skur.wysyństwo... 07.09.11, 18:23
      Wykorzystać każdą okazję, żeby napluć na Rosję.
      Kiedy wy zrozumiecie, jełopy, że w ten sposób opluwacie własny naród?
      Czy za to wam płacą?
      • ubiquitousghost88 ...a Mama Polka dała synka do domu dziecka, bo... 07.09.11, 18:24
        ...za Wałęsą z krzyżem latała?

ubiquitousghost88 napisał:

> Wykorzystać każdą okazję, żeby napluć na Rosję.
        > Kiedy wy zrozumiecie, jełopy, że w ten sposób opluwacie własny naród?
        > Czy za to wam płacą?
      • przyjacielameryki Re: To jest to polskie skur.wysyństwo... 07.09.11, 18:31

> Kiedy wy zrozumiecie, jełopy, że w ten sposób opluwacie własny naród?
        > Czy za to wam płacą?

Ale o jaki pluciu Ty piszesz? Ja nie widzę żadnego plucia, raczej wyrazy współczucia. Mógłbyś wyjaśnić.
        • ubiquitousghost88 Jak ten artykuł jest napisany w duchu współczucia 07.09.11, 18:39
          ...to ja jestem tobą.

przyjacielameryki napisał:

> ubiquitousghost88 napisał:
          >
          > > Wykorzystać każdą okazję, żeby napluć na Rosję.
          > > Kiedy wy zrozumiecie, jełopy, że w ten sposób opluwacie własny naród?
          > > Czy za to wam płacą?
          >
          > Ale o jaki pluciu Ty piszesz? Ja nie widzę żadnego plucia, raczej wyrazy współc
          > zucia. Mógłbyś wyjaśnić.
          • des4 towarzyszu88 07.09.11, 21:28
            póki co to ty plujesz na Polskę w każdym swoim wpisie
            • ubiquitousghost88 Polski są dwie. Na twoją pluję! 07.09.11, 21:42
              des4 napisał:

> póki co to ty plujesz na Polskę w każdym swoim wpisie
      • kapitan.kirk Re: To jest to polskie skur.wysyństwo... 07.09.11, 18:57
        R.I.P.
        [']['][']['][']['][']['][']['][']

W którym miejscu artykułu, na litość bogów, dostrzegasz jakoweś "plucie na Rosję"??? To już ani chybi jakieś radzifobiczne halucynacje - idź się leczyć człowieku, bo wykorzystywanie takiej tragedii do pyskówki jest zwyczajnym świństwem :-/
        Zdrowia życzę
    • bamboushek Kolejna katastrofa samolotu w Rosji 07.09.11, 18:36
      To wszyskto wina Putina. On jest pierwszy odpowiedzialny za wszystkie katastrofy ! Od dziesieciu przeszlo lat utrzymuje Rosje w stagnacji - bez modernizacji, podtrzymujac korupcje i chore ukladziki. Rosjanie, zrobcie cos!
    • gosc_ze_smolenska Kolejna katastrofa samolotu w Rosji 07.09.11, 20:05
      ... Na dodatek do remontu wysłużonych maszyn nagminnie używa się podrobionych lub zużytych już części zapasowych. Do tego dochodzi katastrofalne wyposażenie rosyjskich lotnisk oraz powszechna korupcja i nepotyzm panujące w instytucjach odpowiadających za bezpieczeństwo w ruchu lotniczym...
      a jeszcze.... jeszcze pan redaktor zapomnial wspomniec, ze na ulicach Rosji wszedzie bija murzynow... a jeszcze ...
      • kapitan.kirk Re: Kolejna katastrofa samolotu w Rosji 08.09.11, 06:25
        Na temat złego stanu technicznego sprzętu lotnictwa cywilnego, a zwłaszcza małych linii, jak również złej kondycji branżowego przemysłu, w ostatnich miesiącach wielokrotnie wypowiadali się publicznie rosyjscy politycy - z prezydentem Miedwiediewem na czele, który temu tematowi poświęcił wiele ostrych zdań (m.in. właśnie w kontekście kłopotów "swojego" Tu-204). O patologiach w urzędach regulujących działalność lotnictwa cywilnego mowa była również wielokrotnie, a MK poświęcił temu nawet cykl śledczych artykułów. Także sprawa nieuczciwych producentów i serwisantów samolotów, którzy nagminnie używają podrabianych lub liftingowych części do samolotów, jest powszechnie znana i od 2009 wszczęto w związku z tym kilka postępowań prokuratorskich (w tym m.in. jedno w sprawie sprzedaży do Algierii używanych MiGów-29 jako nowych czy inne w sprawie użycia przez zakład remontujący polskiego rządowego Tu-154 niecertyfikowanych elementów z używanych samolotów); szeroko komentowały to rosyjskie media. Wytłumacz mi proszę, w imię czego właściwie polska czy jakakolwiek inna prasa powinna - jak rozumiem wg Ciebie - milczeć na temat problemów, o których sami Rosjanie nie wstydzą się głośno i odważnie mówić, uważając je (i słusznie) za poważne? Bo że dla różnych nieuczciwych czynowników i aferzystów ich dobro jest równoznaczne z dobrem Rosji, a stwierdzenie prostego faktu że są oni szkodliwymi złodziejami jest "opluwaniem Rosji" - to można zrozumieć. Ale dlaczego np. na tym forum jest aż tak wiele osób skłonnych podzielać ów punkt widzenia??? Ot zagadka...

Pzdr
        • gosc_ze_smolenska Re: Kolejna katastrofa samolotu w Rosji 08.09.11, 07:54
          kapitanie, wcale nie twierdze, ze w rosyjskim lotnictwie wszystko wyglada jak najlepiej.
          Ale popatrz na dobor slow: . Na dodatek do remontu wysłużonych maszyn NAGMINNIE używa się podrobionych lub zużytych już części zapasowych. Do tego dochodzi KATASTROFALNE wyposażenie rosyjskich lotnisk oraz POWSZECHNA korupcja i NEPOTYZM panujące w instytucjach odpowiadających za bezpieczeństwo w ruchu lotniczym. BALAGAN w rosyjskim lotnictwie NIE ZNA GRANIC. – wypowiedziana tymi slowami krytyka jest troche zdumiewajaca akurat z ust dziennikarza z Polski.
          No to ja dodalem, ze u nas na ulicach jeszcze bija murzynow. Mozna jeszcze uzupelnic brakiem demokracji i zakazem na import polskich jablek (miesa etc..).
          Bo tak sie konczy kazdy artykul z Rosji i o Rosji. Wiec po co zmieniac koncepcje?

• ubiquitousghost88 Dziękuję za przyłączenie się do mojej opinii... 08.09.11, 09:04
            ...kapitan jest sympatyczny, ale mu tak mózg w "wolnym" wojsku ustawiono, czto nicziewo nie padziałajesz... Wybrał zniewoloną część Polski, na którą reszta Polaków spogląda z podejrzeniem.

gosc_ze_smolenska napisał:

> kapitanie, wcale nie twierdze, ze w rosyjskim lotnictwie wszystko wyglada jak n
            > ajlepiej.
            > Ale popatrz na dobor slow: . Na dodatek do remontu wysłużonych maszyn NAGMINNIE
            > używa się podrobionych lub zużytych już części zapasowych. Do tego dochodzi KA
            > TASTROFALNE wyposażenie rosyjskich lotnisk oraz POWSZECHNA korupcja i NEPOTYZM
            > panujące w instytucjach odpowiadających za bezpieczeństwo w ruchu lotniczym. BA
            > LAGAN w rosyjskim lotnictwie NIE ZNA GRANIC. – wypowiedziana tymi slo
            > wami krytyka jest troche zdumiewajaca akurat z ust dziennikarza z Polski
            .
            > No to ja dodalem, ze u nas na ulicach jeszcze bija murzynow. Mozna jeszcze uzup
            > elnic brakiem demokracji i zakazem na import polskich jablek (miesa etc..).
            > Bo tak sie konczy kazdy artykul z Rosji i o Rosji. Wiec po co zmieniac koncepcj
            > e?
            >
            • kapitan.kirk Re: Dziękuję za przyłączenie się do mojej opinii. 08.09.11, 10:35
              gosc_ze_smolenska napisał:

> > kapitanie, wcale nie twierdze, ze w rosyjskim lotnictwie wszystko wyglada
              > jak n
              > > ajlepiej.
              > > Ale popatrz na dobor slow:

Widzisz, sami Rosjanie też raczej rzadko - jeśli o takie rzeczy chodzi - przebierają w słowach. Gdyby np. ktoś zacytował w Polsce wywiad z dyrektorem Moskiewskiego Instytutu Techniki Cieplnej z maja br., w którym bez ogródek opisał on stan finansowania i nadzoru przez MON programów budowy rakiet balistycznych (bo tym, jak sama nazwa wskazuje, zajmuje się ów instytut ;-) to założę się o sporo, że na tutejszym forum co najmniej kilka osób o znanych nickach dostałoby palpitacji serca i połamało palce na sążnistych elaboratach nt. "polaczków-rusofobów", "wacka-pajaca" etc. Według mnie nie ma powodu traktować tego rodzaju spraw inaczej niż traktują je osoby, których sprawy owe dotyczą bezpośrednio.

> ...kapitan jest sympatyczny, ale mu tak mózg w "wolnym" wojsku ustawiono, czto
              > nicziewo nie padziałajesz...

Zaręczam Ci, że w żadnym wojsku niczego mi nie ustawiano (no chyba, że liczyć Gwiezdną Flotę ;-) I w ogóle przepraszam za ostre słowa, ale wkurza mnie straszliwie, gdy ktoś ludzką tragedię traktuje jako okazję do wyżycia się na forum na nie lubianym dziennikarzu czy polityku :-/

Pozdrawiam
              • vandermerwe Re: Dziękuję za przyłączenie się do mojej opinii. 08.09.11, 10:56
                Kapitanie, wszystko, co Kapitan napisal, jest zapewne prawda ale prosze spojrzec na to inaczej. Moja lokalna prasa podal widomosc o katastrofie samolotu w Rosji, tudziez wiadomosci TV, znalazlem rowniez informacje w serwisie internetowym i ... koniec kropka. Prosze spojrzec na GW, ktora poswiecila sprawie kilka krotszych lub dluzszych artykulow, okraszonych roznymi ( czasami malo madrymi ) komentarzami. W swietle szczegolow katastrofy pod Smolenskiem, wpadek przy realizacji powaznych inwestycji finansowanych z kasy panstwa ( lub tez Unii), w swietle byle jakiego dzialania roanych agend panstwa polskiego moze warto zostawic Rosje ( i wiele innych krajow w spokoju) i bardziej szczegolowo zajac sie wlasnym podworkiem. Owe intensywne a malo zdrowe zainteresowanie problemami Rosji niezbyt dobrze swiadczy o stanie polskiego "psyche".

Pozdrawiam
                • kapitan.kirk Re: Dziękuję za przyłączenie się do mojej opinii. 08.09.11, 11:05
                  vandermerwe napisała:

> W swietle szczegolow katastrofy pod Smolenskiem, wpadek przy r
                  > ealizacji powaznych inwestycji finansowanych z kasy panstwa ( lub tez Unii), w
                  > swietle byle jakiego dzialania roanych agend panstwa polskiego moze warto zo
                  > stawic Rosje ( i wiele innych krajow w spokoju) i bardziej szczegolowo zajac si
                  > e wlasnym podworkiem. ".

Ha, a więc to teraz u nas "Murzynów biją"? ;-) A można wiedzieć, jak sobie właściwie konkretnie wyobrażasz taką zobiektywizowaną informację na temat omawianego wydarzenia? "Szanowni Państwo, wiadomość z ostatniej chwili - w Rosji spadł samolot pasażerski i zginęły 44 osoby, ale to nic takiego strasznego w porównaniu z fatalnym wykorzystaniem funduszy unijnych przez polskie agendy rządowe"...?
                  Pzdr
                  • vandermerwe Re: Dziękuję za przyłączenie się do mojej opinii. 08.09.11, 12:49
                    "Moja lokalna prasa podal widomosc o katastrofie samolotu w Rosji, tudziez wiadomosci TV, znalazlem rowniez informacje w serwisie internetowym i ... koniec kropka. "

Szanowny Kapitanie, wlasnie w ten sposob jak powyzej.

"Owe intensywne a malo zdrowe zainteresowanie problemami Rosji niezbyt dobrze swiadczy o stanie polskiego "psyche".

Niezaleznie od "bicia lub nie murzynow" powyzsze pozostaje w mocy.

Pozdrawiam

• art.usa Kolejna katastrofa samolotu w Rosji 07.09.11, 20:56
      Osobiście siedziałem w takiej maszynie.
      Start był przekładany bo motory transportowca powietrznego,
      nie chciały zaskoczyć.
      Krótko po starcie nad lotniskiem zgasły.
      Młodzi patrzyli na mnie, jadłem rybę i nie pokazałem żadnego strachu.
      Za chwilę dzięki pilotom motory znów zaskoczyły.
      Dzień przedtem mieliśmy libację pożegnalną,
      może dla tego nie zdawałem sobie sprawy,
      z powagi sytuacji.
    • bogdan331 Kolejna katastrofa samolotu w Rosji 07.09.11, 22:15
      @art.usa
      chłopie jestes choojem!
      • art.usa Re: Kolejna katastrofa samolotu w Rosji 08.09.11, 20:06
        bogdan331 napisał:

> @art.usa
        > chłopie jestes choojem!

Wytłumacz proszę czemu?
        • ubiquitousghost88 Stara, nie przyznawaj mu się, że nie jesteś... 08.09.11, 21:48
          art.usa napisał:

> bogdan331 napisał:
          >
          > > @art.usa
          > > chłopie jestes choojem!
          >
          > Wytłumacz proszę czemu?
          >
    • swarozyc Kolejna katastrofa samolotu w Rosji 07.09.11, 22:21
      Zginal nasz czowiek, dobry Slowianin.
      Przykro mi.
    • prawicowy_ekstremista Rosja - 52 miejsce w Świecie 08.09.11, 12:33
      Gwinea Równikowa - 47 miejsce w Świecie w pkb na głowę, Rosja - 52, Gabon - 53, Botswana - 58, Białoruś - 62.

Skąd mają mieć kasę na samoloty i dobre paliwo jak mają mało a i to oligarchia na Cypr wywozi?
      • art.usa Re: Rosja - 52 miejsce w Świecie 08.09.11, 20:08
        prawicowy_ekstremista napisał:

> Gwinea Równikowa - 47 miejsce w Świecie w pkb na głowę, Rosja - 52, Gabon - 53,
        > Botswana - 58, Białoruś - 62.
        >
        > Skąd mają mieć kasę na samoloty i dobre paliwo jak mają mało a i to oligarchia
        > na Cypr wywozi?

Myśl realna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka