Dodaj do ulubionych

Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał

21.09.11, 17:26
....jaki kraj tacy katolicy.
Obserwuj wątek
    • jacgg Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 21.09.11, 17:50
      "Jesienią ub.r. pastor Terry Jones, przywódca pewnej protestanckiej sekty z USA, zapowiedział publiczne spalenie Koranu. Swoje oburzenie wyrazili wtedy m.in.: watykańska Rada ds. Dialogu Międzyreligijnego, prezydent Barack Obama, sekretarz generalny ONZ Ban Ki Mun, kanclerz Niemiec Angela Merkel, sekretarz stanu USA Hillary Clinton, szefowa unijnej dyplomacji Catherine Ashton, sekretarz generalny NATO Anders Fogh Rasmussen, ówczesny dowódca sił międzynarodowych w Afganistanie generał David Petraeus, prezydent Pakistanu Asif Ali Zardari, prezydent Indonezji Susilo oraz Liga Przeciwko Zniesławieniu.

Nikt nie bronił prawa pastora do "artystycznej ekspresji" i nie powoływał się na świętą zasadę wolności słowa. Nikt nie próbował go usprawiedliwiać, nikt nie wyśmiewał jego oponentów. Nikt nie nazwał go też swoim ziomalem."

www.rp.pl/artykul/719655.html
      • szampans Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 21.09.11, 18:33
        I słusznie. USA nie należy do kręgu religii muzułmańskiej, więc Amerykani nie powinni mieszać się w jakieś szopki z paleniem, czy darciem Koranu. Co innego, to wyrażanie swej dezaprobaty dla tej religii zasklepiającej całe narody w ciemnocie i bezwarunkowej uległości.

Nergal żyje w kręgu katolicyzmu, jest zmuszony płacić podatki na Kościół, więc ma prawo wyrażać swe uczucia i opinie, choćby nawet w sposób bardzo drastyczny. A to, że nasz Kościół ogłupia i popełnia przestępstwa, to wiemy wszyscy.
        • sevho1 naiwny, naiwny, naiwny... 21.09.11, 21:23
          go zszkokowało ale nie obraziło :)
          ciekawe, Bogu świeczkę koledze sataniście ogarek,
          w dodatku ogarek z makiem, tym makiem jest wywiad dla GW :)

szkoda chłopaka bo jego wywody są bardzo mało wiarygodnie, ale jak to dla muzyka i za wzorem do nasladowania - Nergalem, trzeba robic lans w mediach, nawet jeśli te media popierają satanistę, w dodatku popieraja darcie Biblii,
          widac z koleżanka Srodą wymienił opinie, która też chciałaby podrzeć Biblię.
          Pani Środa, pora wziąć koszyk jajek i wystawić się na placyku przed Uniwerkiem i sprzedawać płody natury, koperek, itp. bedzie z tego wiecej pożytku, a etyk wie że praca nie hańbi.
          • qatroscc Może zniszczenie pomnika w Jedwabnem 21.09.11, 23:40
            też było czyjąś ekspresją artystyczną, uszanujmy to, po co pytać żydów o ich odczucia?
            • vinc0 Re: Może zniszczenie pomnika w Jedwabnem 22.09.11, 00:24
              qatroscc napisał:

> też było czyjąś ekspresją artystyczną, uszanujmy to, po co pytać żydów o ich od
              > czucia?

---------

Jeżeli chodzi o bezczeszczenie grobów, to nie ma lepszych od was "katolicy". W Ossowie nie zapominacie od lat żeby odpowiednio, kilka razy w roku narzygać na mogiłę,
              • p0kraka Re: Może zniszczenie pomnika w Jedwabnem 22.09.11, 04:23
                vinc0 napisał:

> ---------
                >
                > Jeżeli chodzi o bezczeszczenie grobów, to nie ma lepszych od was "katolicy". W
                > Ossowie nie zapominacie od lat żeby odpowiednio, kilka razy w roku narzygać na
                > mogiłę,

tylko ze to nie mogila a pomnik, przemycony pod postacia mogily
                • anarcho-emeryt Re: Może zniszczenie pomnika w Jedwabnem 22.09.11, 04:28
                  Najwyrazniej byles tam i grzebales w mogilach w poszukiwaniu "bolszewickich kosci"
                  • sumienie.jk Kuba ma rację 22.09.11, 06:45
                    Nie mozna obrazić czyichkolwiek uczuć, niszcząc przedmioty - także te związane z jakimkolwiek kultem. Bowiem to nie rzeczy są przedmiotem kultu. Jeśli ktokolwiek uważa inaczej jest bałwochwalcą, gdyż nie mozna nadawać przedmiotom jakichkolwiek cech boskich - nawet jeśli ręką człowieka uczynione i nawet wówczas gdy mają przedstawiać jego (twórcy) wyobrażenie o boskości.

ateista.blog.pl/
                    • ultimate.strike Re: Kuba ma rację 22.09.11, 07:42
                      Popełniasz podstawowy błąd, mylisz katolicyzm z chrześcijaństwem. Chrześcijaństwo zakazywało bałwochwalstwa ale chrześcijan już nie ma, są post-chrześcijanie, tacy jak katolicy. A katolicyzm się na bałwochwalstwie opiera.
                      • tuwpisznick Re: Kuba ma rację 23.09.11, 07:36
                        Zgoda. Katolicyzm to kryptopogaństwo.
                        • parazyd Re: Kuba ma rację 15.12.11, 10:07
                          "Ciąganie się po sądach? Dla mnie to jest dalekie od chrześcijaństwa"

W praktyce wychodzi jednak na to, że to jest istota chrześcijaństwa.
                      • indywidualismus Re: Kuba ma rację 27.09.11, 12:46
                        Czy promocja kiltów w dyskusji o katolicyzmie jest powiązana tematycznie. Jakby nie patrzeć, kilt jest rodzajem hmm... sukni?? Czy jest spokrewniony z sutanną?
                  • p0kraka Re: Może zniszczenie pomnika w Jedwabnem 22.09.11, 07:11
                    najwyrazniej tak
                • krzych.korab Ty jesteś ćwierć inteligent a udajesz inteligenta. 22.09.11, 06:11
              • krzych.korab Bardziej niż Nergal obrażają mnie biskupi nie 22.09.11, 06:26
                stosujący w życiu codziennym zasad Pisma Świętego. Jezus nauczał aby nie gromadzić dóbr trwałych, a oni nic innego nie robią. Jezus nauczał aby zbytnio nie troszczyli się o jedzenie, picie i ubranie, a popatrzcie jak ich stroje kapią od ozdób, te złote łańcuchy i pierścienie, pałace, służba i wypasione mordy. Jezus nauczał aby modlić się w izdebce swojej, oni budują pałace aby ludzie czuli się jeszcze mniejsi widząc ich potęgę. Jezus pouczał aby nie byli gadatliwi w czasie modłów, a oni każą nam modlić się o zdrowie papierza, i swoje zdrowie. Jezus nauczał o czystości zamiarów, ostrzegał aby uczynków pobożnych nie wykorzystywali przed ludźmi po to aby ich widzieli, a oni nic innego nie robią. Co więcej nawet swoje owieczki nie nawracają na właściwą drogę.
                • ultimate.strike Re: Bardziej niż Nergal obrażają mnie biskupi nie 22.09.11, 07:47
                  > stosujący w życiu codziennym zasad Pisma Świętego.

Biskupi to kadra managerska międzynarodowej korporacji sprzedającej promesy na szczęśliwe życie po śmierci, czyli z branży ubezpieczeniowej, maja być przede wszystkim lojalni wobec swojego pracodawcy. Nie dziwi mnie, ze nie przestrzegają zasad z Pisma Świętego, bulwersuje mnie, że nie sa wobec nich egzekwowane przepisy państwowe.

> Jezus nauczał aby zbytnio nie tr
                  > oszczyli się o jedzenie, picie i ubranie,

Balcerowicz też zalecał zaciskanie pasa, sam przy tym całkiem sporo, nie tylko jak na polskie warunki zarabiał. Musisz się przyzwyczaic, ze politycy zwykle duzo wymagają, ale nie od siebie.

> Co więcej
                  > nawet swoje owieczki nie nawracają na właściwą drogę.

Czy owieczki płacą? Płacą, czyli są na własciwej drodze.
                • strega69 Re: Bardziej niż Nergal obrażają mnie biskupi nie 22.09.11, 08:10
                  W sumie nie wiadomo o co im tak na prawdę chodzi, a jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Nie?
            • djenn Re: Może zniszczenie pomnika w Jedwabnem 22.09.11, 18:19
              Niszczenie pomników, tablic, nagrobków itd. jest wandalizmem i niszczeniem CUDZEJ (albo publicznej) własności - i tym samym na wstępie już jest przestępstwem, bez wnikania w rodzaj ideologii, kierującej wandalem.
              Natomiast podarcie książki o tytule 'Biblia' jest niszczeniem swojej własności. Dodatkowo dla niewiernego może to być to książka negatywna, bo obywatel w PL nie jest zobligowany prawnie do podzielania "wartości" religiantów wszelkiej maści. Twoje "wartości" są Twoje. Twoje magiczne książki są dla Ciebie "magiczne". Inni mogą je mieć gdzieś i nie muszą tego wcale ukrywać.
          • and-j1 Kościół też niszczył i palił biblię - zapomnieli 22.09.11, 17:37
            sukienkowi
            sevho1 napisał:

> go zszkokowało ale nie obraziło :)
            > ciekawe, Bogu świeczkę koledze sataniście ogarek,
            > w dodatku ogarek z makiem, tym makiem jest wywiad dla GW :)
            >
            > szkoda chłopaka bo jego wywody są bardzo mało wiarygodnie, ale jak to dla muzyk
            > a i za wzorem do nasladowania - Nergalem, trzeba robic lans w mediach, nawet je
            > śli te media popierają satanistę, w dodatku popieraja darcie Biblii,
            > widac z koleżanka Srodą wymienił opinie, która też chciałaby podrzeć Biblię.
            > Pani Środa, pora wziąć koszyk jajek i wystawić się na placyku przed Uniwerkiem
            > i sprzedawać płody natury, koperek, itp. bedzie z tego wiecej pożytku, a etyk w
            > ie że praca nie hańbi.
          • 01zefka Re: naiwny, naiwny, naiwny... 22.09.11, 18:15
            sevho1 napisał:

> go zszkokowało ale nie obraziło :)
            > ciekawe, Bogu świeczkę koledze sataniście ogarek,
            > w dodatku ogarek z makiem, tym makiem jest wywiad dla GW :)
            >
            > szkoda chłopaka bo jego wywody są bardzo mało wiarygodnie, ale jak to dla muzyk
            > a i za wzorem do nasladowania - Nergalem, trzeba robic lans w mediach, nawet je
            > śli te media popierają satanistę, w dodatku popieraja darcie Biblii,
            > widac z koleżanka Srodą wymienił opinie, która też chciałaby podrzeć Biblię.
            > Pani Środa, pora wziąć koszyk jajek i wystawić się na placyku przed Uniwerkiem
            > i sprzedawać płody natury, koperek, itp. bedzie z tego wiecej pożytku, a etyk w
            > ie że praca nie hańbi.
            spieprzaj do swojego watykanu! chłopcze,jak dorośniesz,to zrozumiesz ,że zrobiono z ciebie niewolnika czarnych chłopów w sukienkach ! dlatego oni biorą się za dzieci, nie umieją rozmawiać normalnie z kobietą, i boją się tego - dzieci nie;patrz wielgus
        • nirelle Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 00:23
          Nergal niszcząc publicznie książkę obraża moje uczucia, człowieka, ktory ukończył tą samą uczelnię. Obraża uczucia wszystkich ludzi, którzy uważają się za ludzi inteligentnych.
          Naziści niszczyli książki. Ich pobudki ideologiczne były ważniejsze niż płacenie podatków przez Nergala. Przepraszam, za to prymitywne wartościowanie. Cały świat potępia niszczenie książek przez nazistów. Znajdują się jednak prymitywni obrońcy Nergala. Wtóruje im GW, podtrzymując dyskusję na forum.
          Z wiarą natomiast walczyli mądrzejsi od niego, filozofowie, naukowcy. Ich nie ma a Kościół, wiara trwa. Jego czyn to tupanie dziecka nogami, że mama nie kupiła loda, i to ma być ten wyraz artystycznego protestu. Można rownież sądzić, że to zachowanie celebryty dążącego do taniego poklasku dla zwiekszenia popularności i korzyści materialnych.
          Biblia, Pismo Św. jest książką, która poza warstwą literacką niesie dla wielu ludzi wartość emocjonalną. To jest drugi, nie wiem czy nie ważniejszy, powód, żeby potepić Nergala i uważać go za kabotyna. Nie powinno tak być, że tolerujemy niewłaściwe zachowanie kretynów i prostaków.
          Moja wiara lub niewiara jest moją sprawą osobistą i nie demonstruję jej publicznie. Niedobrze jest gdy w XXI wieku lw naszym kraju ludzie zaczynają między sobą toczyć wojny religijne zapominając o kulturze i wzajemnym poszanowaniu swoich przekonań.
          Nergal niech walczy o swoje poglądy lub podatki z własnym państwem, które reguluje stosunki Państwo-Kościół. Niech to robi w cywilizowany sposób. Byłaby to postawa inteligenta dająca większą nadzieję na ewentualne zmniejszenie "podatków". Bo osiągnął tyle w myśl przysłowia "Psy szczekają, karawana jedzie dalej".
          • vinc0 Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 00:32
            nirelle napisała:

> Nergal niszcząc publicznie książkę obraża moje uczucia, człowieka, ktory ukończ
            > ył tą samą uczelnię. Obraża uczucia wszystkich ludzi, którzy uważają się za lud
            > zi inteligentnych.

----------

A ty nadal nic nie rozumiesz? Nie ogarniasz co to "symbolika"?
            jeżeli chodzi o fantasy to mi osobiście lepiej sie czytało Tolkiena niż biblię.
            • kotulina Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 03:45
              > A ty nadal nic nie rozumiesz? Nie ogarniasz co to "symbolika"?
              > jeżeli chodzi o fantasy to mi osobiście lepiej sie czytało Tolkiena niż biblię.

i co z tego? co to ma za znaczenie dla ludzi, ktorzy cenia biblie, że ty wolisz tolkiena?

Nergal to kicz, piosenki po angielsku - co już jest wstępem do tandety i taniego poklasku. Kopiuje styl modny 30 lat temu, dziś ostały głównie wśród ludzi żyjących w przyczepach kempingowych na pustyni. Nergal nawiązuje do satanizmu, a biblia jest przecież źródłem opowieści o diable. Więc WTF?

Satanizm był modny 100 lat temu wśród zblazowanych, znudzonych lenistwem ludzi z zamożnych domów.

Nergal to czlowiek na poziomie dody, tylko tamta sprytniejsza a ten ma dzis promocje w gw, "bo podarl biblie" a takie zachowanie jest na reke gw. Trudno uwierzyc, zeby rzeczywiscie takie szczylackie wydarzenie sprzed kilku lat wymagało codziennego nagłaśniania, no ale gw ma swoją misję, jednym z jej elementów jest obniżyć poparcie dla kościoła.
            • p0kraka Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 04:25
              vinc0 napisał:

> jeżeli chodzi o fantasy to mi osobiście lepiej sie czytało Tolkiena niż biblię.

a tu to sie nie dziwie. nalezy miec odpowiednie wysokie IQ by cos wyniesc z biblii, by zrozumiec jej przekaz. porownuja tolkiena bo bilib sam udowadniasz ze z tym to raczej kiepsko
          • garkuchta Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 00:36
            nirelle napisała:
            Obraża uczucia wszystkich ludzi, którzy uważają się za ludzi inteligentnych.

Kłamiesz, rybko. Uważam się za osobę inteligentną, a moich uczuć w żadnym stopniu to nie obraziło. Za to odczuwam zniesmaczenie po przeczytaniu twojego postu. Ale to kwestia smaku.
            • p0kraka Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 04:28
              garkuchta napisała:

> [b]nirelle napisała:
              > Obraża uczucia wszystkich ludzi, którzy uważają się za ludzi inteligentnych. [/
              > b]
              >
              > Kłamiesz, rybko. Uważam się za osobę inteligentną, a moich uczuć w żadnym stopn
              > iu to nie obraziło. Za to odczuwam zniesmaczenie po przeczytaniu twojego postu.
              > Ale to kwestia smaku.
              nawet za nowego einsteina moze sie uwazac - to nie jest zabronione. ale kwesta tego czy juz jestes inteligenty to sprawa otwarta. Po twoim poscie wnioskuje ze nie bardzo
              • garkuchta Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 23.09.11, 00:10
                udowodnij :)
                Bo mam inne poglądy niż ty ?
                • p0kraka Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 23.09.11, 03:12
                  garkuchta napisała:

> udowodnij :)
                  > Bo mam inne poglądy niż ty ?
                  bo nie kumasz o co chodzi w tej calej sprawie. mysle ze wlasnie udowodnilem
                  • garkuchta Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 23.09.11, 15:29
                    Polemizowałabym :)
                    • p0kraka Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 24.09.11, 02:41
                      spoko - polemizuj
          • r.nie Masz racje, nirelle 22.09.11, 00:39
            Masz racje, nirelle, ale tylko dlatego kosciol od setek lat (wcale nie od 2000...!) bazuje na wiadomej legendzie, bo ma takich jak ty (wydawaloby sie inteligentnych, lecz zdoktrynowanych) poplecznikow. Niby... madra, a w sumie glupia.
            (Inna wersja: moze ty sama jestes czescia tego katolickiego quasi teatru i sama odnosisz z tego ciemniactwa, jakiestam korzysci...? - wtedy: rozumiem - kazdy orze jak moze...)
          • g.suss Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 02:34
            nirelle napisała:

> Naziści niszczyli książki.

Widzę, że prawo Godwina wiecznie żywe. Albo słabo trollujesz, albo naprawdę nie odróżniasz niszczenia książek od podarcia jednego egzemplarza. W obu przypadkach tekst o "ludziach inteligentnych" jest mocno na wyrost.

> Jego czyn to tupanie dziecka nogami, że mama nie kupi
            > ła loda, i to ma być ten wyraz artystycznego protestu.

Jego czyn to taki sam element kreacji jak upiorne makijaże i niedorzeczne stroje najeżone kolcami. Mnie takie rzeczy nie kręcą, więc na koncerty Behemotha nie chodzę. Ciebie, nieszczęśniku, najwyraźniej ktoś zmusza.

> Biblia, Pismo Św. jest książką, która poza warstwą literacką niesie dla wielu
            > ludzi wartość emocjonalną.

Żebyś Ty, chłopie, wiedział, ile emocji dały mi kiedyś "Przygody Marka Piegusa"! Ale jeśli ktoś zechce potargać swój egzemplarz, to mało mnie to obejdzie. Byle chodnika nie zaśmiecił.

> Bo osiągnął tyle w myśl przysłowia "Psy szczekają, karawana jedzie dalej".

Osiągnął dokładnie to, co chciał osiągnąć - fanom podobał się koncert. Szczekanie słyszę tylko ze strony "obrażonych", których na tym koncercie nie było.
          • domis086 Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 02:40
            pier.dolą mnie twoje uczucia
          • bleku666 Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 06:55
            Akurat w paleniu książek, od setek lat niekwestionawnym liderem jest sekta zwana kościołem rzymskokatloickim...
          • ultimate.strike Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:56
            > Nergal niszcząc publicznie książkę obraża moje uczucia, człowieka, ktory ukończ
            > ył tą samą uczelnię. Obraża uczucia wszystkich ludzi, którzy uważają się za lud
            > zi inteligentnych.

Pisz za siebie, nie za innych. A już szczególnie unikaj pisania za wszystkich.

> Naziści niszczyli książki.

Prawo Godwina. Naziści myli zęby, każdy, kto ma zwyczaj mycia zębów powinien być potępiony jako neonazista.

> Z wiarą natomiast walczyli mądrzejsi od niego, filozofowie, naukowcy.

naukowcy nie są od walczenia z wiarą. Ich zadaniem jest wyjasnianie świata, zadaniem wiary jest zaciemnianie obrazu w celach komercyjnych.

> Ich nie
            > ma a Kościół, wiara trwa.

Cosa Nostra też wciąż trwa, tak się złożyło, ze struktury mafijno-biznesowo-polityczne są trudne do zwalczenia.

> Biblia, Pismo Św. jest książką, która poza warstwą literacką niesie dla wielu
            > ludzi wartość emocjonalną.

Książki o Harrym Potterze też, a mimo to Kościół nie waha się obrażać uczuć religijnych czytelników tych pozycji literackich.

> Moja wiara lub niewiara jest moją sprawą osobistą i nie demonstruję jej public
            > znie.

A polscy politycy zwykli ją manifestować publicznie zmuszając nas do uczestnictwa/finansowania praktyk religijnych. Stąd protesty, ktorych będzie coraz więcej.

> Niedobrze jest gdy w XXI wieku lw naszym kraju ludzie zaczynają między so
            > bą toczyć wojny religijne zapominając o kulturze i wzajemnym poszanowaniu swoi
            > ch przekonań.

Wytłumacz to gościom rozdającym setki mld zł publicznych pieniędzy KośKatowi.

> Nergal niech walczy o swoje poglądy lub podatki z własnym państwem, które regu
            > luje stosunki Państwo-Kościół.

Struktury naszego państwa są głęboko zinfiltrowane przez pracowników korporacji Kościół Rzym-kat.

> Bo osiągnął tyle w myśl przysłowia "Psy szczekają, karawana jedzie dalej".

Osiągnął znacznie więcej, od paru tygodni we wszystkich mediach toczą się dyskusje o działalności Kościoła i Nergala, inaczej panowałaby cisza przerywana zachwytami, że Ratzinger po raz kolejny posdrofffił Polakofff z balkonu.
          • strega69 Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 08:55
            >Z wiarą natomiast walczyli mądrzejsi od niego, filozofowie, naukowcy.
            >Ich nie ma a Kościół, wiara trwa.

A kto jak nie Kościół, w historii ludzkości, zniszczył najwięcej woluminów w obawie o ujawnienie niewygodnych informacji, które zagrażały władzy Kościoła nad pospólstwem ?
            To Kościół palił na stosach ludzi nauki i ich książki. Dlatego ich nie ma. Bo wiedza to WOLNOŚĆ !!! Dlatego ludzie światli odchodzą od kościoła. Została tylko ciemnota której można wmówić wszystko i nią manipulować dla własnych korzyści.
            To, co zarzucasz innym, jest właśnie wspaniałym przykładem jak działa Kościół!
            Ale jako katolik u innych widzisz ziarnko piasku w oku a u siebie nie widzisz nawet kłody. To takie typowe dla was czyli pseudo-chrześcijan ! Bo tych prawdziwych chrześcijan już od dawna nie ma! Prawdziwi chrześcijanie żyli zgodnie z dekalogiem, spowiadali się bezpośrednio przed Bogiem i to im wystarczyło. A teraz jakieś biblie, prawa kościelne... i inne wymysły, które nie pochodzą od Boga tylko zostały stworzone przez pazernych na władzę i pieniądze klechów.
            Kiedy i jak powstała biblia? Kiedy powstały przykazania kościelne? Od kiedy wprowadzono spowiedź "uszną" przed klechami? Wiesz coś o historii własnej wiary? A krucjaty w imię Boga, gdzie mordowano bezbronne i dzieci i kobiety tylko za to, że wierzyli w inny sposób?
            Nie pisz więcej takich stronniczych bredni, bo to żenujące.
            To wy powinniście nauczyć się (po tylu wiekach ciągłego robienia z siebie wyimaginowanych ofiar) tolerancji i współżycia w nowoczesnym społeczeństwie, obok tych, którzy mają odmienne poglądy.
        • elasp Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:04
          Wypowiedź faktycznie na poziomie szympansa.

Ten cały żałosny "Nergal" mieszka tu z własnej woli, i tu "trzepie kasę".
      • fabryka_cnoty No, jeżeli uważasz 21.09.11, 18:33
        Księdza, albo pastora za artystów a ich kazania za występy artystyczne, to możesz ich bronić, powołując się na prawo do swobody wyrazu artystycznego. Dla mnie to pajace, więc bronić ich nie zamierzam.
        • nazikomunista_back Re: No, jeżeli uważasz 21.09.11, 19:21
          Przede wszystkim to ten pastor, na ile rozumiem, chciał to zrobić jako publiczny wyraz swoich poglądów społeczno-religijnych, a nie jako element występu na zamkniętej imprezie. I zapowiedział to nawet w mediach, na wypadek, gdyby miało komuś umknąć.
      • strega69 Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 08:02
        Bo wszyscy trzęśli tyłkami ze strachu przed odwetem muzułmanów a nie z powodu respektu dla symbolu innej wiary !!!
    • fabryka_cnoty Zgadza się. 21.09.11, 18:35
      Na przykład w Polsce głównie durni internetowi napinacze. Ale papierka, czy papierosa rzucić na chodnik/trawnik? Proszę bardzo.
    • ojciecprac Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 21.09.11, 19:53
      Ten Pan mówi do rzeczy i w dodatku jest milosierny, stara się więc żyć zgodnie z NT.
      I z tego powodu jest wyjątkiem, mniejszością w fasadowym polskim kosciele. W tej wydmuszce gdzie ważne są pozory i gesty. Smutne to.
      A i dziwne, że jeśli mówisz to co myślisz- np ze wg Ciebie KK i biblia to wielkie oszustwo (a historia Koscioła potwierdza tę tezę) to okazuje się, że "ranisz uczucia". K. mać!
    • j.glanton Racja. 21.09.11, 20:40
      Zgadzam się, że idiota. Każdy dorosły, który wierzy w wymyślonych przyjaciół w rodzaju pana bozi to idiota.
    • sts11 Warto przeczytać 21.09.11, 21:00
      Polecam szympansom i jemu podobnym, choć i tak wiem, że nie pojmą... gosc.pl/doc/942207.Wypad-z-TVP Oto fragment: Nie trzeba być chrześcijaninem, aby traktować Biblię z szacunkiem. Również osoba niewierząca, jeśli jest rozgarnięta, wie, że Biblia to zbiór ksiąg fundamentalnych dla europejskiej i światowej kultury. Nie sposób zrozumieć wielu dzieł literatury, architektury, malarstwa, rzeźby bez odniesień do Starego i Nowego Testamentu. W związku z tym telewizja, która rzeczywiście chce wspierać kulturę, a nie robić reklamę antykulturze, by przy okazji na skandalu zarobić trochę kasy, nie może wpuszczać do studia kogoś takiego jak lider satanistycznego zespołu, który ten wspólny skarb ludzkości, jakim jest Biblia, drze i nazywa gównem. Ale cóż się dziwić panu Darskiemu, skoro Magdalena Środa, posiadająca tytuł profesora filozofii, w jednym z wywiadów na uwagę dziennikarza, że nawet dla niewierzących podarcie Biblii to dość tania prowokacja, oznajmiła: „Ja osobiście nieraz też mam ochotę podrzeć Biblię za pełne agresywnych i nawołujących do przemocy treści”. Rozumiem, że przy pani Środzie niejedno dzieło światowej literatury nie jest bezpieczne, gdyż zazwyczaj sporo w nich o wojnach i przemocy.
      • tow_rydzyk sts11: Zapraszam na 2012 Vatican GODS’ EXPO 21.09.11, 23:26
        Wychodzac naprzeciw postulatom papieza Benedykta XVI nawolujacego do odnalezienia i przywrocenia boga/bogow naszej laicyzujacej sie cywilizacji i w porozumieniu z organizacjami reprezentujacymi wszystkich zarejestrowanych religii – sponsorzy: "L'Osservatore Romano", "Radio Maryja","Nasz Dziennik" i "Gosc Niedzielny" zapraszaja osoby niewierzace jak i te nadal niezdecydowane na 2012 Vatican GODS’ EXPO. Ta unikalna w historii dziejow ludzkosci impreza odbedzie sie pod haslem: "Religijni entuzjasci wszystkich krajow laczcie sie".
        Expo oprocz gwozdzia programu - boga chrzescijanskiego – przedstawi szeroki asortyment innych antropomorficznych, transcendentnych bostw. Wyboru wlasciwego boga bedzie mozna dokonac dobrowolnie za niewielka ale regularnie uiszczana nieopodatkowana, dozywotnia oplata.
        Nasza katolicko-watykanska ekspozycja wraz z punktem agitacyjno-rekrutacyjnym bedzie sie znajdowac pomiedzy stoiskami Boga Xenu i Wyznawcow Latajacego Potwora Spaghetti.
        Z powodu ograniczonej podazy bogow i w zgodzie z zasadami monoteizmu zainteresowani moga wybrac tylko jednego boga. Przypominamy, ze po dokonaniu wyboru organizatorzy i sponsorzy 2012 Vatican GODS’ EXPO nie przewiduja wydawania wyznawcom nowowybranych bogow gwarancji, ani refundacji a juz w zadnym przypadku polisy ubezpieczeniowej. Nieusatysfakcjowanych nabywcow prosimy o kierowanie swoich zastrzezen i reklamacji bezposrednio do zakontraktowanego boga badz do jego upowaznionych dilerow.
        Expo bedzie uatrakcyjnione pokazami roznych tradycji religijnych: nasi muzulmanscy bracia umozliwia dzieciom plci meskiej przebieranie sie w stroje i specjalne pasy meczennikow-samobojcow a dla kobiet i dziewczat - juz od tysiacleci modne, przewiewne i wygodne, we wszystkich odcieniach bieli i czerni - kreacje na kazda okazje z seksownym, stymulujacym zmysly i wyobraznie otworem na oczy. Dla milosnikow mocniejszych wrazen islamscy fundamentalisci zademonstruja (na manekinie) rozne sposoby podrzynania gardel bluzniercom Islamu. Na specjalnym symulatorze bedzie mozna wykonac loty samobojcze w kierunku WTC i Pentagonu.
        Nasi zydowscy bracia zademonstruja podniosly, rytual uboju bydla rogatego polegajacy na powolnym wykrwawianiu zwierzecia oraz ceremonie obrzezania czlonka meskiego zwana "bris". Tytulem uzupelnienia nasi bracia i siostry z Somalii wyjasnia i rowniez zademonstruja (na manekinie) duchowy wymiar i higieniczne dobrodziejstwa obrzezania zenskiego.
        Najwieksza atrakcja ekspozycji katolickiej bedzie fiolka z krwia Karola Wojtyly i statecznik z lewego skrzydla prezydenckiego Tupolewa, w ktorym meczenska smiercia zginal sp. prez. Lech Kaczynski-Wawelczyk.
        Dla dzieci oprocz zabawy w chowanego pod sutannami ksiezy przygotowalismy ogromne ognisko symbolizujace wspaniale tradycje Swietej Inkwizycji. Ojcowie Jezuici udostepnia dzieciom niektore narzedzia tortur z bogatej kolekcji Watykanu w celu pieczenia kartofli i kielbasek. Na oddzielnym stosie dorosli beda mogli publicznie palic kondomy i pseudonaukowa herezje Russell’a, Sagana, Dawkinsa, Dennetta Harrisa i wcielonego antychrysta-bogobojcy, bluzniercy i zawodowego skandalisty Chritophera Hitchensa.
        Kazdy odwiedzajacy Nasze stoisko otrzyma bezplatny egzemplarz Nowego Testamentu a mlodsi religijni entuzjasci wlasnorecznie podpisany plakat z wizerunkiem mlodego Josefa Ratzingera w mundurku harcerskim z lat 1943-45. Chrzescijanskie egzorcystyczno-modlitewne sluzby zapewnia osobom z zaburzeniami psychicznymi i innymi delegliwosciami, wobec ktorych medycyna tradycyjna jest bezsilna 24-godzinna pomoc medyczna (lacznie z cudownymi uzdrowieniami).
        Teologia Wyzwolenia promujaca idee chrzescijanskiego marksizmu-leninizmu oferuje T-shirty z wizerunkiem Jezusa obejmujacego w braterskim uscisku Che Guevarre oraz kuloodporne wydanie Nowego Testamentu z przypisami/uzupelnieniami Marxa, Engelsa, Lenina,Trockiego i Mao. Towarzysze ksieza zademonstruja rowniez sutanny polowe w barwach ochronnych. Tlem muzycznym bedzie wiazanka przebojowych psalmow rewolucyjnych m.in. "Bog to jest nasz ostatni" i "Wierzacy kleknij ludu ziemi" w wykonaniu gejowskiego choru anglikanskiego pod batuta atrakcyjnej Pani pastor.
        Mormoni na zaimprowizowanym stoisku/warsztacie pod szyldem "Zrob to sam" – doradza odwiedzajacym jak szybko metoda chalupnicza stworzyc sobie religie i potem - w celach zdobycia ulg podatkowych - zarejestrowac ja jako oficjalne wyznanie. Ponoc - w swietle obowiazujacego prawa - jest to prostsze od zalozenia i zarejestrowania niezaleznej, swieckiej organizacji pomocy humanitarnej czy jakiejkolwiek innej organizacji dobroczynnej. Nie obedzie sie bez sprzedazy slynnej mormonskiej blielizny symbolizujacej oddanie bogu i duchowy zwiazek z Jezusem oraz skutecznie zabezpieczajacej przed pokusami szatana.
        Islamski plac zabaw zaprosi wszystkie dzieci do uczestnistwa w symbolicznym ukamienowaniu nieposlusznych i niegrzecznych dziewczynek (oraz tych chlopcow, ktorzy lubia bawic sie w doktora wylacznie z innymi chlopcami) przy uzyciu roznobarwnych pileczek ping-pongowych. Chrzescijanie natomisat zapraszaja dzieci na pełne suspensu ukrzyzowanie Jezusa oraz przejazdzek na osiolkach, mamutach, dinozaurach i innych zwierzatkach z Arki Noego.
        Jedna z rewolucyjnych reform w KK majacych na celu uatrakcyjniene przezyc religijnych bedzie urozmaicenie smakowe eucharystii. Odbedzie sie to za sprawa degustacji najnowszych czipsow, ktore zamienia dotychczasowe przasne wafelki symbolizujacych Cialo Chrystusa. Podczas eucharystii na Expo kaplan da kazdemu mozliwosc wyboru czipsa o ulubionym smaku; solony, bekonowy, serowy, paprykowy a nawet bananowy. Czipsy jablkowe budza powazne kontrowersje natury biblijno-teologicznej i czekaja na certyfikat Papieskiej Kongregacji Nauki Wiary oraz Papieskiej Akademii Nauk.
        KK przewiduje rowniez zwiekszenie wyboru win mszalnych i ich rocznikow w tym wysokogatunkowych win importowanych.
        Protestanci i katolicy ze zjednoczonej chrzescijanska miloscia Irlandii przygotowuja wystrzalowy...ba...bombowy happening-niespodzianke.
        Religijni entuzjasci z Balkanow - z zachowaniem wszelkich srodkow ostroznosci - zademonstruja palenie wsi i czystki etniczne inowiercow i przeksztalcanie ich swiatyn w parkingi.
        Prezbiterianie zza oceanu zademonstruja slynna grzanke z wizerunkiem Najswietszej Panienki sprzedana ostatnio na e-bay-u za 150 000 dolarow.
        Scjentolodzy oprocz ogromnego stoiska z literature popularno-naukowa z autografem samego Toma Criusea oferuja bezplatne testy osobowosci, zwlaszcza tym, ktorzy jej nie maja.
        Szamani z Karaibow zademonstruja przepowiadanie przyszlosci przez bogow kultu voo-doo z krwi swiezo zarznietego czerwonopiorego koguta.
        Animalisci i panteisci z Nowej Gwinei i Wysp Pacyfiku wyjasnia tradycyjne techniki wywolywania duchow przodkow oraz zapominanych i wypieranych przez świecka, bezbożna współczesnośc oraz relatywizm w nauce i oswiacie tysiacletnich tradycji skladania ludzkich ofiar polaczonego z kanibalizmem.
        Przewidziane sa rowniez stoiska dla milosnikow wymarlych bogow antycznych, anglo-celtyckich, germanskich, skandynawskich, przed-kolumbijskich i oczywiscie naszych rodzimych - slowianskich.
        Watykanska oficyna wydawnicza im. Blogoslawionych Mikolaja Kopernika i Giordano Bruno wystawi kolekcje ksiazek naukowych dokumentujacych wklad KK w rozwoj nauki i medycyny; zwaszcza epidemiologii i astrofizyki.
        Beda rowniez pozycje o wielowiekowej walce KK z rasizmem, homophobia, niewolnictwem...nie wspominajac o zaslugach KK w kwestiach rownouprawnienia kobiet, praw czlowieka a zwlaszcza praw dziecka, ochrony srodowiska naturalnego a nawet obrone praw zwierzat zwierzat.
        • tow_rydzyk sts11:Zapraszam na 2012 Vatican GODS’ EXPO cd 21.09.11, 23:29
          Wyznawcy Kultu Szatana - mimo otrzymania od nas oficjalnego zaproszenia - w znak protestu na tzw. "nagonke medialna" KK przeciwko Nergalowi - zbojkotowali przyszloroczne Vatican GODS’ EXPO. Tym samym zademonstrowali swoja arogancje i egoizm... i co gorsza zlamiali wszelkie zasady religijnej solidarnosci.
          Brak Szatana, ktory jest warunkiem koniecznym istnienia kazdej religii bedzie niepowetowana strata nie tylko dla organizatorow tej wyjatkowej w dziejach historii ludzkosci imprezy ale dla calego ruchu teistycznego, z takim oddaniem walczacego o godnosc i przetrwanie religii - skarbnicy wszelakich osiagniec gatunku ludzkiego i prekursora wszystkich cywilizacji.
          Szatan musi sobie zdac sprawe z prostego i bolesnie oczywistego faktu, ze jedziemy na tym samym wozku: koniec wierzen religijnych oznacza rowniez i jego koniec .
          Glownym i wspolnym celem wszystkich ludzi wierzacych jest promocja harmonijnego wspolzycia wszystkich wyznan oraz bezkompromisowa walka z dominujacym nasze zycie komercjalizmem, utylitaryzmem, pragmatyzmem i patologicznym - i jakze niebezpiecznym - naduzywaniem nauki i rozumu.
          Promowanie na Expo tych nowatorskich i oryginalnych zmian ozywi zainteresowanie religia i tym samym ocali ja od gwaltownie postepujacej marginalizacji i stopniowego odchodzenia w niepamiec i stania sie niczym wiecej jak niszowym tematem badawczym dla kulturoznawcow/religioznawcow i bezrobotnych teologow...badz skansenowym, jarmarczno-odpustowym kiczem.

www.secular-europe-campaign.org
          __
          “Kler i Kościół zubożają społeczeństwo przez propagowanie ignorancji, przesądów i niewolnictwa. Ubóstwiają zaś siebie za swą piękną szlachetną działalność niesienia odruchów pomocy, nie ze swych własnych skarbców, lecz uzyskanych żebraniem z kieszeni stworzonych przez siebie biedaków”. (Mark Twain).
          --
          Totalitarianism – happiness by decree
          --
          "Jest ruiną chrześcijaństwa nastawianie się na pobożność ludzi wiernych, ale ciemnych". – Leszek Kolakowski
          --
          " Nie jest grzesznikiem ten, co grzeszy dyskretnie"– Molier (Swietoszek)
          --
          "...tow.Lenin przestancie narzekac na analfabetyzm...przeciez to wlasnie dzieki niemu rewolucja bolszewicka odniosla zwyciestwo... " – Klara Zetkin
          --
          "Tylko wiara w Jezusa prowadzi do wiecznego zbawienia. Wszystkie inne religie prowadza do piekla. " Ewangelia Sw.Jana 14:6
          --
          "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." - Józef Piłsudski
          --
          "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (J.Tuwim)
          --
          "Religia jest bardzo pożyteczna, bo dzięki niej kobiety tak bardzo się nie
          puszczają a i służba mniej kradnie" (Winston Churchill)
          --
          “Alez Panie Hrabio...prosze nie mowic o teorii ewolucji przy sluzbie” – podsluchane na przyjeciu u biskupa
          --
          "Kult jednostki jest najskuteczniejszym systemem wladzy"
          "Szczesliwi sa wladcy, ktorych poddani nie mysla" – Adolf Hitler
          --
          Religia to zelazny gorset dla ludzkiej wyobrazni.
          --
          "Wodz jest najwazniejszy ale o wszystkim decyduje ja"– wyznanie plemiennego szmana
          --
          "poruszamy się na różnych poziomach racjonalności" – ks. Kloch do ateistow
          --
          "Te wszystkie bzdury o komunizmie to bajki na potrzeby ludu. Ludzie musza miec jakas wiare. Zabrano cerkwie... rozstrzelano cara. Przeciez to trzeba czyms zamienic. Wiec niech lud buduje sobie ten komunizm... "Leonid Brezniew – z rozmow w zamknietym kregu rodzinnym
          (Лaриca Вacильевa – "Дети Кремля")
          “Realna wladze posiada ten, kto rzadzi ulica” – Joseph Goebbels
          --
          "JESUS LIVES" - so does Elvis - uzupelniony przeze mnie napis na pobliskim kosciele
          --
          Żyjemy w czasach antychrysta który już od dawna prowadzi z nami wojnę.Szatan jest istotą niezwykle inteligentną na wyższym stopniu rozwoju niż my ludzie, to bezwzględnie wykorzystuje i tak też właśnie działa.Pokażmy,mu więc że z nami Polakami tak łatwo mu nie pójdzie : ) Oczywiście tak na marginesie to zwycięstwo nad szatanem jest możliwe tylko w oparciu o Boga ,ale mimo wszystko nie powiniśmy dać się mu "wodzić za nos". – bezcenne refleksje forumowicza GW “tychlik 1” AD 2011
          --
          “Szatan jest istotą inteligentną i człowiek nie jest w stanie go przechytrzyć. Dlatego właśnie najrozsądniejszą rzeczą jest dla katolika trzymać się z daleka od wszystkiego, co może mieć związek z jego działaniem – łącznie z wyłączeniem telewizora i nie kupowaniem żadnych publikacji, w których ludzie jawnie opowiadający się po stronie szatana zabierają głos w roli mistrzów i autorytetów. Nikt nigdy nie może odebrać Kościołowi prawa głosu i ostrzegania: uważajcie, bo cokolwiek szatan wam mówi – kłamie. Gdyby nie kłamał, nie byłby szatanem, ale nadal aniołem.”
          Abp Józef Kowalczyk - 2011
          --
          "Oświećcie głupków, a znikną oszuści" - Jean Eugène Robert-Houdin
          --
          "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!" - Witkacy "Pożegnanie jesieni"
          --
          "Chryste, przebacz!" - ostatnie słowa Hansa Franka przed egzekucją w Norymberdze, 1946 roku.
          --
          "Lenin jest naszym Mojzeszem, ktory wyprowadzil nas z niewoli do Ziemi Obiecanej"- Karl Radek - zginal w stalinowskim lagrze w 1939
          --
          "Going to church doesn't make you a Christian any more than standing in a garage makes you a car."
          --
          “We want to stand upon our own feet and look fair and square at the world — its good facts, its bad facts, its beauties, and its ugliness; see the world as it is and be not afraid of it. Conquer the world by intelligence and not merely by being slavishly subdued by the terror that comes from it. The whole conception of a god is a conception derived from the ancient oriental despotisms. It is a conception quite unworthy of free men.”
          – Bertrand Russell
          This lecture by the legendary philosopher and pacifist Bertrand Russell, delivered on March 6, 1927 to the National Secular Society in London
          --
          Z rozmowy dwoch ksiezy.
          -Jak sadzisz czy doczekamy sie czasow kiedy Watykan zniesie celibat ?
          -My to chyba nie ...ale moze nasze wnuki ?
          -
          “ Dajcie mi dziecko zanim ukończy ono 7 lat a ja uczynię zeń człowieka" - Francis Xavier, uczen Loyoli, wspolzalozyciel Zakonu Jezuitow, inkwizytor ogloszony swietym (sic!) w 1622 roku.
          --
          "Zasługą Radia Maryja jest, że rozmodliło Polskę, pogłębiło modlitwę" - arcybiskup Józef Michalik
          • pani_basia Re: sts11:Zapraszam na 2012 Vatican GODS’ E 22.09.11, 01:23
            O, Boże! Sam to wszystko wymyśliłeś (mam na myśli te przyszłoroczne Targi / Expo)? Pyszne. Aha, jeśli lubisz Pratchetta, to dorzucam Ci jeszcze jedną boginię, z alternatywnego Świata Dysku - Anoię, zajmującą się Przedmiotami, Które Utykają w Szufladach. Kult nieskomplikowany - wystarczy regularnie grzechotać szufladami w szafkach kuchennych - dlatego lubię tę boginię. Pozdrawiam
          • strega69 Re: sts11:Zapraszam na 2012 Vatican GODS’ E 22.09.11, 09:18
            >"Religijni entuzjasci wszystkich krajow laczcie sie".<

A co to za komunistyczne bekanie?
            Z tego co słyszałam, psychiatrzy przyjmują bez skierowań. Sugeruję odprężającą rozmowę z którymś z nich.
            • amenominakanushi-pan-poczatku Re: sts11:Zapraszam na 2012 Vatican GODS’ E 22.09.11, 15:14
              Eeee tam, tobie nie pomogło.
              • tow_rydzyk Religia - ostatnie tabu psychiatrii 22.09.11, 16:04
                Reamenominakanushi-pan-poczatku napisał:

> Eeee tam, tobie nie pomogło.

O zwiazkach religii z psychiatria.... to facet wlasciwie ma racje.

Jak powiedzial mi pewien znajomy psychiatra z Argentyny:

Rozmowa czlowieka z bogiem okreslana jest jako "modlitwa"...ale przypadek kiedy "bog" mowi do czlowieka to juz schizofrenia.
      • raskolnikov74 Re: Warto przeczytać 21.09.11, 23:58
        Owszem, wiele dzieł literackich i malarskich odnosi się do Biblii, ale tylko dlatego, że powstały w czasach kiedy odnoszenie się do czegoś innego karane było długimi torturami kończącymi się śmiercią.

Dla takich jak ty "wyznawców" Biblii palenie na stosie i rozdzieranie ludzi w salach kaźni jest wyrazem kultury, a spalenie czy podarcie w proteście przeciwko temu książki na którą zawsze powoływali się owi kaci, jest wyrazem antykultury. Błehehehe - tylko zaśmiać się można.

Kościół jest największym nieszczęściem nieszczęściem w dziejach ludzkości, na długie wieki wstrzymał rozwój cywilizacji, prześladując m.in. naukowców, wymordował więcej ludzi niż Hitler, Mao i Stalin razem wzięci, do dziś usiłuje zastraszać i sądzić ludzi, którzy widzą czarno na białym, że zbiór mitów sprzed tysięcy lat jest tylko zbiorem mitów i niczym więcej.

Przypomnij mi może, kiedy Kościół oficjalnie uznał, iż Ziemia kręci się wokół Słońca? Kiedy przeprosił za prześladowania naukowców, którzy odkryli to wieki temu, za co zapłacili gorzką cenę?

I kto tu siedzi na drzewie? Ty i twoja pedofilska sekta.
        • nirelle Re: Warto przeczytać 22.09.11, 00:32
          Jesteś chory z nienawiści, i to do wszystkiego. Przy tak silnych emocjach wskazany lekarz.
        • michalcolo to sa wszystko klamstwa wyssane z palca 22.09.11, 02:40
          przez ludziwalczacych z religia.i powtarzane przez glupich nieukow.np. o zekomym morodowaniu wiecej niz hitler i stalin .w inkwizycji zginelo przez setki lat! pare tysiecy a sam hitler wymordowal dziesiatki milionow. wszystko inne to takze klamstwo.
          • strega69 Re: to sa wszystko klamstwa wyssane z palca 22.09.11, 11:34
            A Kopernik też była kobietą?
            Buahahahaha...!
        • michalcolo Re: Warto przeczytać 22.09.11, 02:41
          to tylko brednie
    • tow_rydzyk KK: Nergala na stos 21.09.11, 22:41
      Ludu wierzący, współtowarzysze wiary i walki o katolicyzm, drodzy wetarani wojen religijnych na całym świecie, uczestnicy katolickiego spędu młodzieży w Madrycie.
      Szczególnie serdecznie witam delegatów watykanskich agentur ze wszystkich kontynentów. Przy tej okazji chciałbym wyrazić tradycyjne “Bóg zapłać” za regularne uiszczanie podatków konkordatowych i pokaźnych, nie okrojonych podatkami dochodów ze sprzedaży “jednorazowych kart wstępu do raju” na konta centrali. Jak mówi starożytne przysłowie ”Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu...a konta bankowe do Watykanu”. Daleki od propagandy sukcesu pragnę zacząć swoją mowę oskarżycielską dobrą nowiną. Oskarżony grzesznik Nergal nie zatrzyma biegu historii...Watykan znów stanął na wysokości zadań bieżącej dziesięciolatki. Wskaźniki produkcyjne KK w tej dekadzie są imponujące. Polska staje się potęgą religijną w Europie. (burzliwe oklaski przechodzące w owacje).
      Z nie ukrywaną satysfakcją pragnę złożyć Wam meldunek, że w bieżącej dekadzie - w porównaniu z dekadami ubiegłymi - ilość oddanych do eksploatacji świętych i błogosławionych znacznie przekroczyła nasze plany docelowe. Watykan z wielkim trudem i poświęceniem zaspokaja rosnące potrzeby rynku religijnego na świętych i błogosławionych mobilizując nowe moce przerobowe i wprowadzając wielozmianowy system modłów i współzawodnictwa brygad pielgrzymkowych i różańcowych. Nieodzownym podzespołem przy produkcji świętych jest cudotwórstwo. Stopniowo Watykan i wszystkie nasze placówki terenowe przechodzą od chałupniczych do nowatorskich, wielkoprzemysłowych metod produkcji zjawisk nadprzyrodzonych godnych cywilizacji 21 wieku. W wyniku modernizacji metod modlitewnych i zwiększonej przepustowości cudotwórczej co miesiąc schodzą z taśmy produkcyjnej Watykanu nowi święci i błogosławieni. Ten intensywny zakrojony na szeroką skalę proces produkcyjny odbywa się z zachowaniem najwyższych standardow kontroli jakości beatifikowanych i kanonizowanych denatów, którym zapewniamy pośmiertną gwarancję. Kontynuujemy rownież wielowiekową tradycję utylizacji ich zwłok jako atrakcji widowiskowo-turystycznych. Inicjatywa ta została zapoczątkowana przez błogosławionego Karola Wojtyłą, pod którego nieomylnym przywództwem i nadzorem technicznym wyprodukowano więcej świętych i błogosławianych niż zrobili to jego poprzednicy w ciągu ponad 400 lat. Z dumą należy podkreślic, że w całej Historii KK jeszcze nie odnotowaliśmy ani jednego przypadku reklamacji. Święci “Made in Vatican” wykazują się niezawodnością i doskonale sprawdzają się w eksploatacji w każdych warunkach klimatycznych, terenowych i pod każdą szerokością geograficzną... w Afryce, Ameryce Łacinskiej i zwłaszcza w południowo wschodniej Polsce.
      Odnotowujemy rownież wzrost produkcji pomników Jezusa Chrystusa i Jana Pawla II i innych błogosławionych/świętych na całym świecie jednakże najwyższy współczynnik upomnikowienia należy do Polski. Średnio przypada u nas 1.14 Chrystusa i 1,67 Jana Pawla II na hektar. Już niedługo na metr kwadratowy Naszego Kraju będzie przypadać 1.3 krzyża. Gratulujemy naszemu oddanemu kolektywowi kapłańskiemu w Watykanie zwiększenia wydajności pracy, które zaowocowało tak wspaniałymi przedterminowymi osiągnięciami produkcyjnymi. Cały aktyw kapłański a w szczególności przodowników pracy duszpasterskiej proponuję odznaczyć Złotym Krzyżem Zasługi Chrystusa Króla Polski pierwszej klasy i Gwiazdą Betlejemską ze wstęgami...Kraków - umiłowane miasto Karola Wojtyły - proponuję przemianować na Wojtyłogród a na Rynku wznieść Jego Mauzoleum.
      Mimo niewątpliwych sukcesów nie wolno nam zaprzestać walki o serca i umysły Polaków, Filipinczyków, Afrykanów i Latynosów...zwłaszcza młodych pokoleń. Musimy zewrzeć nasze szeregi w walce ze świeckim liberalizmem wiodącym ku zagubieniu a nawet ku anarchii. Musimy się zdecydowanie przeciwstawić bezideowemu ateistycznemu nihilizmowi i zatracaniu sensu życia, łże-demokracji podważającej jedynie słuszną i prawidłową wolę Boga (której nawet my wszechstronnie wykształceni teolodzy nie potrafimy zgłębić), z kosmopolityczną dekadencją, z globalizmem i zgubnymi pokusami tzw. rewolucji informacyjnej trujacego zródła nieprawdy, nieposłuszeństwa Bogu i grzesznych myśli odbierajcych nam religijna tożsamość, poczucie wspólnoty i zdolność kolektywnego chrześcijanskiego myślenia. Szczególnie wystrzegajmy sie śmiertelnego grzechu humanistyczno-racionalistyczno-naukowej herezji – oprócz apostazji - największego aktu zdrady prawd objawionych – zresztą bezlitosnie piętnowanego przez wszystkie teologie monoteistyczne. Stanowczo musimy się przeciwstawić wrogom jedynie słusznych dogmatów wiary chrześcijanskiej: heretykom i małżenstwom mieszanym wyznaniowo, które podkopując autorytet Kościola niedwracalnie kaleczą umysły potomstwa z nich spłodzonego. Rada Kardynałów Ludowych na ostatnim plenum eiskopatu zdecydowanie się odcięła od jakiegokolwiek dialogu z liberalnymi intelektualistami, łże-polakami przemawiającymi głosem szatana. Sieją oni ziarna niezgody między nami i destabilizują Naszą umeczoną i poniżaną Ojczyznę. Próbują wstrzymać misję dziejową Kościoła Katolickiego. Najwybitniejsi współczesni Polacy: Piotr Natanek, Stanisław Dziwisz i Tadeusz Rydzyk duchowi spadkobiercy Jana XII, Benedykta IX, Aleksandra VI, Juliusza II, Piusow XII i XIII, Jana XXIII, Jana Pawla II nie dopuszczą do rozłamu w Naszym Kościele Powszechnym. Polskojezycznym warholom i wichrzycielom Konfederacja Prawdziwych Polaków mówi: “Schizma nie przejdzie!”
      Dość tej czczej gadaniny o świeckim humanizmie. Czy Polacy potrzebują praw człowieka kiedy mają Prawa Boże? Naszym prawem będzie Dziesięcioro Przykazań - a Wola Boża - sprawiedliwością! Chłopi, robotnicy inteligencja pracująca a szczególnie post-okragłostołowi milionerzy pod kierownictwem KK dadzą zdecydowany odpór zaplutym karłom anty-kościelnej reakcji reprezentowanych przez Polsat, Michnika, Owsiaka, Harry Potera, Palikota, Motyla z Piotrkowskiej, Nieznalską, Nergala i ich mocodawców. Nie pozwolimy wam odwrócić cieżko pracujących na każdy grosz Polskich katolików od wiary, nie pozwolimy wam wbić klin między Kosciół i kasę robotniczą...przepraszam klasę robotniczą. Powiem krótko. Ręka podniesiona na KK...będzie odcięta. Zadbają o to nasze świetnie przygotowane ideologicznie dewocyjne oddziały szturmowe moherowych beretów, które tak dzielnie stawiły czoła mocom szatanskim na Krakowskim Przedmieściu.Tylko Polska katolicka może być państwem niepodległym...
      Karol Wojtyła jest Ojcem i nauczycielem Wszystkich Narodów. Jego idee są wiecznie żywe.
      Watykan - przewodnią siłą Wszystkich Narodów.
      Program Kościoła Katolickiego – programem ludzkości!
      Niech żyje internacionalizm religijny !
      Precz z lewacko-prawicowymi odchyleniami od jedynie słusznej linii nieomylnego Jezusa Chrystusa. Niech żyje walka ludu wierzącego o religijny postęp i katolicyzm !
      Niech żyje nierozerwalny sojusz polsko-watykański !
      Niech żyje Posłuszeństwo i Świętobliwość !
      Czy jesteście gotowi umrzeć za wiarę, honor i Ojczyznę jak śp.Lech Kaczynski ?
      Czy chcecie wojny totalnej z bezbożnikami i innowiercami?
      Pomożecie? (spontaniczna klęcząca owacja )
      Niech żyje dyktatura Episkopatu!
      Niech żyje walka ludu wierzącego pod przywództwem Komitetu Centralnego Polskiego Zjednoczonego Patriarchatu Rzymsko-katolickiego!
      Religijni entuzjaści wszystkich odłamów chrześcijaństwa łączcie się !
      Bądźmy czujni! Bezbożny wróg nie śpi!
      Jeden Bóg, jeden Kościół, jeden Papież !
      (spontaniczny okrzyk z widowni) Benedykt XVI Chrystusem dnia dzisiejszego.
      Trójcy Przenajświętszej – trzy razy TAK!!! Syn piekieł Nergal stanąwszy przed Majestatem Wiary nie okazał skruchy i odmówił poddania sie egzorcyzmom. W imieniu Sądu Ludu Wierzącego i Króla Polski Jezusa Chrystusa reprezentujących Wolę Boga żądam dla Satanisty Nergala najwyższego wymiaru kary przewidzianej artykułem 196 Kościoła Katolickiego, przepraszam... Kodeksu Kar
      • tow_rydzyk KK: Nergala na stos - dokonczenie 21.09.11, 22:45
        (dokonczenie mowy oskarzycielskiej KK przeciwko Adamowi Darskiemu)

Syn piekieł Nergal stanąwszy przed Majestatem Wiary nie okazał skruchy i odmówił poddania sie egzorcyzmom. W imieniu Sądu Ludu Wierzącego i Króla Polski Jezusa Chrystusa reprezentujących Wolę Boga żądam dla Satanisty Nergala najwyższego wymiaru kary przewidzianej artykułem 196 Kościoła Katolickiego, przepraszam... Kodeksu Karnego.
        Na zakończenie odśpiewano: “Wierzący klęknij ludu ziemi...” i "Bóg to jest nasz ostatni"

--
        “Kler i Kościół zubożają społeczeństwo przez propagowanie ignorancji, przesądów i niewolnictwa. Ubóstwiają zaś siebie za swą piękną szlachetną działalność niesienia odruchów pomocy, nie ze swych własnych skarbców, lecz uzyskanych żebraniem z kieszeni stworzonych przez siebie biedaków”. (Mark Twain).
        --
        Totalitarianism – happiness by decree
        --
        "Jest ruiną chrześcijaństwa nastawianie się na pobożność ludzi wiernych, ale ciemnych". – Leszek Kolakowski
        --
        " Nie jest grzesznikiem ten, co grzeszy dyskretnie"– Molier (Swietoszek)
        --
        "...tow.Lenin przestancie narzekac na analfabetyzm...przeciez to wlasnie dzieki niemu rewolucja bolszewicka odniosla zwyciestwo... " – Klara Zetkin
        --
        "Tylko wiara w Jezusa prowadzi do wiecznego zbawienia. Wszystkie inne religie prowadza do piekla. " Ewangelia Sw.Jana 14:6
        --
        "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." - Józef Piłsudski
        --
        "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (J.Tuwim)
        --
        "Religia jest bardzo pożyteczna, bo dzięki niej kobiety tak bardzo się nie
        puszczają a i służba mniej kradnie" (Winston Churchill)
        --
        “Alez Panie Hrabio...prosze nie mowic o teorii ewolucji przy sluzbie” – podsluchane na przyjeciu u biskupa
        --
        "Kult jednostki jest najskuteczniejszym systemem wladzy"
        "Szczesliwi sa wladcy, ktorych poddani nie mysla" – Adolf Hitler
        --
        Religia to zelazny gorset dla ludzkiej wyobrazni.
        --
        "Wodz jest najwazniejszy ale o wszystkim decyduje ja"– wyznanie plemiennego szmana
        --
        "poruszamy się na różnych poziomach racjonalności" – ks. Kloch do ateistow
        --
        "Te wszystkie bzdury o komunizmie to bajki na potrzeby ludu. Ludzie musza miec jakas wiare. Zabrano cerkwie... rozstrzelano cara. Przeciez to trzeba czyms zamienic. Wiec niech lud buduje sobie ten komunizm... "Leonid Brezniew – z rozmow w zamknietym kregu rodzinnym
        (Лaриca Вacильевa – "Дети Кремля")
        “Realna wladze posiada ten, kto rzadzi ulica” – Joseph Goebbels
        --
        "JESUS LIVES" - so does Elvis - uzupelniony przeze mnie napis na pobliskim kosciele
        --
        Żyjemy w czasach antychrysta który już od dawna prowadzi z nami wojnę.Szatan jest istotą niezwykle inteligentną na wyższym stopniu rozwoju niż my ludzie, to bezwzględnie wykorzystuje i tak też właśnie działa.Pokażmy,mu więc że z nami Polakami tak łatwo mu nie pójdzie : ) Oczywiście tak na marginesie to zwycięstwo nad szatanem jest możliwe tylko w oparciu o Boga ,ale mimo wszystko nie powiniśmy dać się mu "wodzić za nos". – bezcenne refleksje forumowicza GW “tychlik 1” AD 2011
        --
        “Szatan jest istotą inteligentną i człowiek nie jest w stanie go przechytrzyć. Dlatego właśnie najrozsądniejszą rzeczą jest dla katolika trzymać się z daleka od wszystkiego, co może mieć związek z jego działaniem – łącznie z wyłączeniem telewizora i nie kupowaniem żadnych publikacji, w których ludzie jawnie opowiadający się po stronie szatana zabierają głos w roli mistrzów i autorytetów. Nikt nigdy nie może odebrać Kościołowi prawa głosu i ostrzegania: uważajcie, bo cokolwiek szatan wam mówi – kłamie. Gdyby nie kłamał, nie byłby szatanem, ale nadal aniołem.”
        Abp Józef Kowalczyk - 2011
        --
        "Oświećcie głupków, a znikną oszuści" - Jean Eugène Robert-Houdin
        --
        "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!" - Witkacy "Pożegnanie jesieni"
        --
        "Chryste, przebacz!" - ostatnie słowa Hansa Franka przed egzekucją w Norymberdze, 1946 roku.
        --
        "Lenin jest naszym Mojzeszem, ktory wyprowadzil nas z niewoli do Ziemi Obiecanej"- Karl Radek - zginal w stalinowskim lagrze w 1939
        --
        "Going to church doesn't make you a Christian any more than standing in a garage makes you a car."
        --
        “We want to stand upon our own feet and look fair and square at the world — its good facts, its bad facts, its beauties, and its ugliness; see the world as it is and be not afraid of it. Conquer the world by intelligence and not merely by being slavishly subdued by the terror that comes from it. The whole conception of a god is a conception derived from the ancient oriental despotisms. It is a conception quite unworthy of free men.”
        – Bertrand Russell
        This lecture by the legendary philosopher and pacifist Bertrand Russell, delivered on March 6, 1927 to the National Secular Society in London
        --
        Christian apologists of today are forced to resort to so called Negative theology – nonsense disquised in sophistry
        --
        Z rozmowy dwoch ksiezy.
        -Jak sadzisz czy doczekamy sie czasow kiedy Watykan zniesie celibat ?
        -My to chyba nie ...ale moze nasze wnuki ?
        -
        “ Dajcie mi dziecko zanim ukończy ono 7 lat a ja uczynię zeń człowieka" - Francis Xavier, uczen Loyoli, wspolzalozyciel Zakonu Jezuitow, inkwizytor ogloszony swietym (sic!) w 1622 roku.
        --
        "Zasługą Radia Maryja jest, że rozmodliło Polskę, pogłębiło modlitwę" - arcybiskup Józef Michalik
        • mira.bella Re: KK: Nergala na stos - dokonczenie 21.09.11, 23:26
          @tow_rydzyk
          chyba cie potrzepalo, jesli myslisz ze ktos to zamierza czytac
          a jesli lubisz gadac dla gadania, to polecam lustro

-------
          pana z wywiadu nie zrozumiem, ale szanuje jego poglady. tak jak i on szanuje inne, a to rzadkosc. jasny jest przekaz artykulu, ale i tak bezcelowy niestety
          • tow_rydzyk Szczerze odradzam Ci czytanie tego tekstu 21.09.11, 23:40
            mira.bella napisała:

> @tow_rydzyk
            > chyba cie potrzepalo, jesli myslisz ze ktos to zamierza czytac
            > a jesli lubisz gadac dla gadania, to polecam lustro

Nawet nie probuj, dziecko...zrozumienie tego tekstu jest wyraznie ponad Twoje sily...
            • mira.bella Re: Szczerze odradzam Ci czytanie tego tekstu 21.09.11, 23:52
              tow_rydzyk napisała:

> Nawet nie probuj, dziecko...zrozumienie tego tekstu jest wyraznie ponad Twoje s
              > ily...
              >
              o zrozumieniu tekstu to moglibysmy dyskutowac, gdybym go przeczytala. a nie zamierzam tego robic :) no chyba, ze zmienisz elaborat w tekst bardziej tresciwy.
              btw. dawno nikt nie nazwal mnie dzieckiem, a to calkiem mile, choc oczywiscie nie zamierzone
              • vinc0 Re: Szczerze odradzam Ci czytanie tego tekstu 22.09.11, 01:09

Ja przeczytałem z przyjemnością, a mira.bella poprosi kogoś o streszczenie.
              • p0kraka Re: Szczerze odradzam Ci czytanie tego tekstu 22.09.11, 04:32
                mira.bella napisała:

> tow_rydzyk napisała:
                >
                > > Nawet nie probuj, dziecko...zrozumienie tego tekstu jest wyraznie ponad T
                > woje s
                > > ily...
                > >
                > o zrozumieniu tekstu to moglibysmy dyskutowac, gdybym go przeczytala. a nie zam
                > ierzam tego robic :)

ten koles wkleja te swoje wypociny pod kazdym tekstem dot. tej sprawy w Gw. mala ilosc odpiwedzi na nie swiadczy o tym ze raczej malo kto to czyta
            • michalcolo Re: Szczerze odradzam Ci czytanie tego tekstu 22.09.11, 02:48
              towarzyszu dobrze ze ty jestes oswiecony
        • ten55 Świetny cytat podałeś: "Szczesliwi sa wladcy, 22.09.11, 00:36
          ktorych poddani nie mysla" – Adolf Hitler. Adolfowi się to udało - opozycję polityczną i kościół zneutralizował lub wymordował, po czym mógł robić, co chciał ze swoim narodem mając pełną swobodę w jego indoktrynacji. Są i dzisiaj tacy, którym marzy się taka władza polityczna, nieprawdaż?
      • michalcolo ales stracil czas na bazgroly 22.09.11, 02:46
        ha
    • poziom1908 jak mu spluną w twarz, to powie, że pada... 21.09.11, 23:11
      żal.pl
    • borsuk07 pomagajcie głupio w tlumaczeniach postępku - chore 21.09.11, 23:13
      chorego umysłu.
    • tomasz20 Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 21.09.11, 23:19
      Co niedziela kościół głosząc publicznie kłamstwa,brednie,traktuje ludzi jak zwykłych ciemniaków i w ten sposób obraża uczucia osób niewierzących jak i tych wierzących.Tym wierzącym już nic nie pomoże bo ich mózgi nie potrafią przebrnąć pewnej bariery myślowej i dla nich jest obojętne czy 2 + 2 jest 4 czy 5.W pustych głowach nie ma miejsca na logiczne myślenie.Tylko szkoda,że starają się innym narzucać swoje chore brednie.
    • adeinwan Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 21.09.11, 23:19
      Panie katolik-metalik, jakich to naukowców palono na stosach? Nie powtarzaj człeku antyklerykalnych bredni, bo Kościołowi tym nie służysz.
      • ax222 Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 08:52
        Dziwi mnie, że:
        - nie masz matury, a wypowiadasz sie w tym miejscu
        - jeżeli masz maturę, to - jakim cudem?

Skoro los niejakiego Giordano Bruno jest tobie nieznany.
        • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 15:18
          Żeby było jeszcze śmieszniej (straszniej) to Bruno był gorliwym katolikiem i tylko na swoje nieszczęście twierdził, że bóg stworzył wiele takich zamieszkałych światów jak Ziemia.
    • prawda_1_tylko_prawda Widać jasno że w GW mają Polaków... 21.09.11, 23:22
      za idiotów i że te parę lat indoktrynacji i wojny z katolicyzmem powinno już dać oczekiwane efekty. Najsmutniejsze jest w tym to, że za te drukowane tu piramidalne bzdury sami płacimy. To prawdziwa hańba.
      • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Widać jasno że w GW mają Polaków... 22.09.11, 00:19
        To tylko elektrony pobudzające do świecenia piksele w twoim monitorze.
        Wyciągnij wtyczkę - przestaniesz płacić.
        • prawda_1_tylko_prawda Niestety nie piksele... 22.09.11, 00:51
          Płacimy wszyscy kupując jakikolwiek towar reklamowany na łamach tego antypolskiego piśmidła.
    • wojtek2784 Re: Skąd wyciągnęliście obrońcę Nergala ? 21.09.11, 23:23
      Ten Nergal to "ogromne gó... przeciętności" - mówiąc jego językiem . Próba rozmowy w mediach o "ogromnym gó...e przeciętności" - które zostało celebrytą, to zadanie trudne , ale wypełniające dziurę pustki w internetowej "Gazecie wyborczej".
    • ballamor Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 21.09.11, 23:26
      Straszne, podarł koleś biblie, popełnił niewybaczalny grzech i trzeba go zniszczyć, tylko szkoda, że kościól jakoś inaczej reaguje na sprawy typu arc. Paetz dla przypomnienia: pl.wikipedia.org/wiki/Juliusz_Paetz
      Niestety, jesteś przeciwko kościołowi to cię zniszczymy, jesteś w kościele, to wybaczymy ci największe świństwa.
      Pzdr. i szukajmy prawdziwych problemów
    • ksiadz_gazeta Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 21.09.11, 23:26
      rozdzielność wyznania względem zarabiania
    • miroo Kłamstwa i fantazje - religie... 21.09.11, 23:27
      zajmijcie się pożytecznymi sprawami a nie biciem piany o jakiś teoretycznych bytach i rzekomo wiedzy co te byty chcą i co nakazują...
      te wasze księgi od tysięcy lat - nic z nich nie potwierdzono a prawie wszystkiemu zaprzeczono... napisali je ludzie którzy sądzili, że ziemia jest płaska a rosnące rośliny dowodzą istnienia boga... ludzie, którzy tłumaczyli wszystko czego nie rozumieli - bogiem...
      nie ma czegoś takiego jak bóg czy szatan... to wszystko wymysł ludzi i to chory wymysł..
      • maylen Re: Kłamstwa i fantazje - religie... 22.09.11, 16:08
        Tym samym zamknąłęś dyskusję. Dziękujemy.
    • artnow Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 21.09.11, 23:29
      Polecam przeczytać:

Nergal, a sprawa polska, czyli rzecz o tym, kto najwięcej na tym wygrywa.
    • noveyy777 Wewnętrzna sprzeczność. 21.09.11, 23:32
      "- Nie uważam, że składając zeznania w sądzie, graliśmy na dwa fronty. Nie
      czuję się dwulicowy, bo mam w tej sprawie jasno sprecyzowany pogląd. Nie
      będę ukrywał też, że z chłopakami z Behemotha znamy się już z sześć lat.
      Dlatego byliśmy gośćmi na tym koncercie. Z mojego punktu widzenia to są
      świetni kolesie, złego słowa nie powiem o żadnym z nich.

(...)

W moim studiu Sounds Great Promotion w Gdyni pracowałem z nimi przy dwóch
      ostatnich płytach, w tym koncertowej. Aranżowałem im niektóre partie
      orkiestrowe, przy płycie "Evangelion" nagrywałem z nimi wokale, solówki,
      pracowałem przy ich DVD i montowałem dodatkowe rzeczy. Najbardziej jednak
      trzymam się z Nerem. Empatyczny, wrażliwy gość, wiele razy mi pomógł Przyjaciel.."

Osobiście znam chłopaków z Vadera i to ze wszystkich skladów od docenta do mausera i novego-ich ostatni basista Rejasz, to mój kolega z podworka. Inferno z Behemotha grał z moim bratem w jednej kapeli. Czy to znaczy, że teraz, kiedy jestem chrześcijaninem mam w ramach starej znajomości chodzić na bluzniercze koncerty i w dodatku pomagać w szerzeniu szatańskiej propagandy, pomagając im nagrywać płyty? Płytę z szatańska ewangelią? Jedyne moje kontakty z tymi ludzmi, to wymiana pozdrowienia na ulicy i ewentualnie krótka pogadanka (najczęściej na temat Biblii, ponieważ przecież nie będe dyskutował o muzycie, która gra na uczuciach, zamiast ją grać na instrumentach, czy o tandetnych, pozerskich tekstach).

Darskiego nie znam osobiście--jakoś nie było okazji. Wiem jednak, ze wymaga on ewangelizacji, ponieważ jak można myśleć, ze obrażając Biblię obraża się Koścółów Katolicki? Takie twierdzenia są wewnętrznie sprzeczne--co doskonale ukazuje ten wywiad.
      • unhappy Re: Wewnętrzna sprzeczność. 22.09.11, 07:47
        > Darskiego nie znam osobiście--jakoś nie było okazji. Wiem jednak, ze wymaga on
        > ewangelizacji [...]

Czy obok zabiegów ewangelizacji masz też w ofercie zabiegi deewaneglizacji?
    • siny_ptak Nergal to prostak, szczac na niego z gory... 21.09.11, 23:35
    • hrabidracula A moje uczucia religine pan Nergal obraził. 21.09.11, 23:38
      I już. Dyskutować z tym nie można - bo po prostu tak czuję. Może i znajdą się inni katolicy - jak ten wymieniony, których to nie obraziło. Mnie tak. Sąd powinien użyć istniejących paragrafów na obrazę uczuć religijnych lub podżeganie do nienawiści na tle religijnym i wydać odpowiedni wyrok skazujący.
    • m98 Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 21.09.11, 23:46
      No to chłopie zaistniałeś...
      Granie g.wnianej muzy (covery Bon Jovi) nie wystarczyło, żeby zostać tzw. celebrytą, więc trzeba stosować metody typu podczepianie g.wna do statku...
      tyle, że ten statek to też kupa
    • brygida1961 Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 21.09.11, 23:53
      fajnie grają ale te teksty.... :(
    • ulanzalasem Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 21.09.11, 23:53
      gazeta.pl - I portal o poziomie tabloidu w Polsce.
      • polakonly Jeśli kto uderzy Cię w policzek, nadstaw mu drugi" 22.09.11, 00:44
        Tak powinien postępować chrześcijanin wg Pisma Świętego. Papież J.P.II uwspółcześnił ten zapis słowami "zło dobrem zwyciężaj" Historia KrK to jednak niestety wielowiekowa historia prześladowania przezeń na wielką skalę ludzi kwestionujących światopogląd dyktowany przez Stolicę Apostolską. Światopogląd ten dotyczył wszystkich aspektów życia ziemskiego, także nauki. Zamordowano za herezję wielu wybitnych myślicieli m.in. Giordano Bruno. Posądzenie o konszachty z diabłem było równie śmierci na stosie. Z lubością unicestwiano setki, jeśli nie tysiące czarownic, czyli przerażonych kobiet nie mogących pojąć o co i dlaczego są oskarżone.
        Dlatego Najmilsi, ludzie religijni powinni być wyrozumiali dla bliżnich którzy religijnymi nie są
        i nie prześladować ich gdy manifestują niewiarę w Pismo Święte i Boga Jedynego znając historię krwawych wojen religijnych i niemniej krwawych prześladowań "niewiernych" Sankcjami nie przekonamy ludzi do żadnej z religii, jedynie dobrem które czynimy! Jakże chciałbym aby pojęli to fundamentaliści każdej z istniejących na świecie religii.

• sts11 Re: Jeśli kto uderzy Cię w policzek, nadstaw mu d 22.09.11, 08:58
          Jest czas nadstawiania drugiego policzka i jest czas zrobienia bicza i popędzenia kupców. W tym przypadku mamy zdecydowanie ten drugi czas. Widzę, że nie przeczytałeś: gosc.pl/doc/942207.Wypad-z-TVP
          • polakonly Re: Jeśli kto uderzy Cię w policzek, nadstaw mu d 23.09.11, 02:14
            Może nie tyle popędzenia kupców, bo oni w każdym państwie są jednym z kół napędowych gospodarki, ile zapędzenia trzód na tereny dla nich wydzielone - czyli do świątyń. Dlaczego nie czcicie już krzyża smoleńskiego? Bo stoi w kościele a nie na ulicy??...Dlaczego łazicie tłumnie po jezdniach i krzycząc (bo to nie jest śpiew) zakłócacie innym spokój??...Czy to jest ta Wasza osławiona "ewangelizacja"? Chcecie uczyć miłości do Boga, jak ongiś uczono nas miłości do ZSRR? Zapewniam Was, że skutek będzie identyczny. Amen/.
    • nakrecany_czolg Jestem Żydem... 22.09.11, 00:08
      i nie chcę przeprosin Polaków za Jedwabne. Bóg mi ich dał :)
      • ksiadz_gazeta lista ludzi, których dał nam Bóg 22.09.11, 00:31
        1. "człowiek honoru" plus cała reszta ubecji
        2. Breivik - jak najbardziej boży dar
        3. ludzie z miasta, zwłaszcza obcinacze palców
        4. Adolf H.
        5. Józef S.
        6...?
    • swift073 GW nadal walczy,Holocausto idolem salonu. 22.09.11, 00:15
      Walka na froncie ideolo trwa. Funkcjonariusze GW oddelegowani na odcinek religijny nie zaprzestaja ostrzalu i nie skladaja broni. Gazeta Wyborcza daje znowu lead'a poswieconego Nergalowi znanego rowniez wczesniej jako Holocausto. Wczesniej ukazywaly sie artykuly osmieszajace biskupow, ktorzy protestowali przeciwko promowaniu A.Darskiego w TVP2. Dzis rano GW probowala osmieszyc pania katechetke, ktora postanowila rowniez zaprotestowac obecnosci satanisty w telewizji publicznej. A na koniec dnia GieWu serwuje nam artykul o muzyku, ktory postanowil dolaczyc do 'elyty' broniacej krajana-Nergala-ziomala z Behemoth.

Drogi panie Jakubie Mankowski, czy Pan naprawde ze swoimi pogladami moze deklarowac sie jako chrzescijanin? Co jeszcze powinien 'nasz krajan' zrobic, by obrazic Panskie uczucia religijne ? Podrzec Biblie i uzyc jej jako papieru toaletowego? Moze oddac mocz na Pismo Swiete? Moze wtedy okresliby Pan to zachowanie jako profanacje swietosci dla kazdego chrzescijanina. Robi Pan naprawde zla robote i nie zauwaza Pan, ze wszedl Pan do grona osob pokroju Urbana czy pani M. Srody , ktora "tez chetnie by podarla Biblie". Deklaruje sie Pan jako katolik, a jednoczesnie pozwala Pan, by profanowano fundamenty, na ktorych opiera sie chrzescijanstwo. Taka postawa tylko dodaje animuszu wrogom judaizmu i religii chrzescijanskiej. Panie Jakubie, udzielil Pan tego wywiadu i zrobil Pan w sadzie to, co zrobil. Tego nie da sie juz odwrocic. Bladzic jest rzecza ludzka, ale trwanie w bledzie jest rzecza diabelna. Niech Pan nie idzie ta droga.
      • p0kraka Re: GW nadal walczy,Holocausto idolem salonu. 22.09.11, 04:37
        no wlasnie. moze juz czas na promocje tworczosci holocausta na lamach GW. ot taki przyklad:

Lordzie aniołów
        Kurwo zbawienia
        Podrzyj niebo, jak rozkładasz nogi
        Rzygnij na moją głowę
        Wszelkie nieszczęścia i obelgi znane ludzkości

----

jak aniołowie wszechmogącego boga chaosu
        to nasz ostatni upadek
        aby dotknąć naszej matki ku...
        Dziwki świętych która wypluwa zgniły krzyż
        zapala ikonę
        symbol każdej straty
        Aby stać prosto po lewicy Boga!
        Samaelu! Bądź moim sojusznikiem
        dołącz w me jasne oddziały

---

sam jestem piekłem i piekło uwolnię
        śmieję się i gardzę Tobą
        wyśmiewam Twój majestat
        wylewa się mój kielich zwycięstwa

---

Wszelką świętość obracam w popioły
        Niszczę ołtarze pogardy moim mieczem

Jestem wojownikiem z nocną obsesja piekła
        daję nienawiść, ból i pożądanie
        Obserwuję czarne czarownice piękna
        Chronię cieniem mego miecza
        Dały mi mądrość, nakarmiły bluźnierstwem
        Pomagają mi w każdej podróżny, to do nich należy moje serce

---

itd...
        • aliveinchains Re: GW nadal walczy,Holocausto idolem salonu. 28.09.11, 08:01
          teksty na poziomie zbuntowanego nastolatka, ktoremu mamusia kazała isc do wielkanocnej spowiedzi, a jemu to w nie smak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi
  • Polecane
  • Powiązane tematy
  • Najciekawsze
  • Aktywne