Dodaj do ulubionych

Ks. Boniecki przekonuje bpa Meringa do Ewangelii

28.09.11, 16:22
Głos ks. Bonieckiego głosem wołającego na puszczy...
Deprawacja Kościoła Katolickiego w Polsce zaszła tak daleko że, tylko sroga nauczka dla hierarchów może uratować resztki wiary w duszach wierzących..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
"Relativity applies to physics, not ethics"
Albert Einstein
Obserwuj wątek
    • slawekpl popieram w 100 procentach 28.09.11, 16:31
      • ubiquitousghost88 200%! I bata pożyczę! 28.09.11, 16:44
        • borys_j ks. Boniecki bredzi, upadły anioł? 28.09.11, 17:17
          Aż żal czytać te dziwne w ustach kapłana słowa relatywizujące rzeczywistość... W ten sposób prosta droga do upadku Kościoła, co już sam ks. Boniecki pokazał na przykładzie Tygodnika Powszechnego, który doprowadził ze szczytów na samo dno... Jeśli by przyjąć tę sofistykę, to należałoby tą zasadą objąć również zbrodniarzy - ss-manów, nkwdzistów et consortes... Również należałoby im dać po wojnie głos, najlepien program w tv, wsłuchiwać się w ich racje i miłować... A jak reagowałyby owieczki - o tym ksiądz nie pomyślał?... Może udałoby się księdzu przekonać choć część z nich do swoich racji i pokochaliby kató z Oświęcimia i9 zbrodniarzy z Katynia... Oczywiście piszę ad absurdum, żeby uzmysłowić księdzu i wszystkim, którzy na to mają ochotę, jak wielkie spustoszenie czyki ks. Boniecki swoim bredzeniem...
          • sakral Re: ks. Boniecki bredzi, upadły anioł? 28.09.11, 18:42
            o jakim Ty upadku Kościoła mówisz.

Kościół już nie jednych takich biskupów jak Mering czy Michalik przeżył.
            i to już leci 2000 lat.

biskupi przychodzą i odchodzą,
            a Kościół nadal trwa.

w tej grupie zawodowej też są lepsi i gorsi.
        • inkwizytorstarszy Re: 200%! I bata pożyczę! 30.09.11, 02:02
          A może by tak, w ramach rewanżu, paru kapłanów posadzić na stosie, będzie nareszcie sprawiedliwie. Przecież potem pójdą do nieba, nieprawdaż... (czyżby się tego bali...?
    • kraxxus Ks. Boniecki przekonuje bpa Meringa do Ewangelii 28.09.11, 16:40
      Redakcjo: nie "memo iudex" ale "nemo iudex"
      (kapitan Nemo sie klania)
    • mieszkaniec_wszechswiatow Sroga nauczka czyli co: 28.09.11, 16:44

1. Torturami wydobyć to co naprawdę myśleli.

2. Spalić ich WSZYSTKICH na stosie a bożek jahwe sam się zdecyduje, który z nich ma rację.

3. Zerwać konkordat ...

• yogi_mis Ks. Boniecki przekonuje bpa Meringa do Ewangelii 28.09.11, 18:11
      Zaprawdę, tylko tekstu listu biskupa Meringa w Wybiórczej nie uświadczysz... To tzw. obiektywizm dziennikarski. Sława manipulatorom!
    • kolona Ks. Boniecki przekonuje bpa Meringa do Ewangelii 28.09.11, 18:39
      a) Uważam, że satanizm jest sprawą poważną, a oddanie się szatanowi zakłada wiarę w jego istnienie.

Wiara w istnienie szatana, umacniana jest przez kościół. Nie wiem, czy ten wypierdek Dody, zdecydował się mu służyć, czy tylko nas straszyć jego istnieniem...
    • wlekawa Ks. Boniecki przekonuje bpa Meringa do Ewangelii 28.09.11, 18:59
      Zalecam dystans do wewnętrznych kłótni między większymi i mniejszymi hierarchami KK. Popatrzmy na to jak na spory między koteriami KCPZPR.
    • elkate-2 Ks. Boniecki przekonuje bpa Meringa do Ewangelii 28.09.11, 19:46
      Co innego jest rozmowa z niewierzącymi i szacunek do osoby, a co innego udzielać im miejsca w piśmie deklarującym się katolickim, na "apostolstwo" wrogie lub niechętne katolicyzmowi.
      Niewierzący mają dośc miejsca poza pismami katolickimi na deklaracje swojej niewiary.
      Tak myślę, Księże Boniecki!
    • terror Żryjcie to gó...... 28.09.11, 19:53
      ... wycharczał niejaki Nergla drąc Biblię.
      Czy Ksiądz Bonecki ją pozbiera z podłogi klubu? Czy ta Biblia coś dla Księdza jeszcze znaczy? Czy to, że w niektórych krajach chrześcijanie giną za posiadanie Biblii, giną za to, żeby na nią nie napluć, albo za przeproszeniem nie nasr..., nie jest wystarczającym powodem, żeby mieć nieco więcej szacunku dla Biblii.
      Srajmy na Biblię, srajmy na Krzyż, srajmy na Dekalog. Taka ekspresja i zaproszenie do dialogu. Dno szanowny Panie Boniecki.
      • big_zyd Re: Żryjcie to gó...... 28.09.11, 20:34
        terror napisał:
        "Czy to, że w niektórych krajach chrześcijanie giną za posiadanie Biblii (...) nie jest wystaczającym powodem, żeby mieć więcej szacunku dla Biblii."

Najwyraźniej nie, skoro B16 władz owych krajów przed sądy nie ciąga, a przeciwnie zgoła - muzułmanów (bo o islamskie przecież kraje chodzi) do Wspólnej Walki z ateizmem, świeckością i nowoczesnością najserdeczniej zaprasza.
      • pablobodek Re: Żryjcie to gó...... 29.09.11, 15:06
        Byłeś tam ?! Widziałeś i słyszałeś ? A co ty robisz w domu, w łazience, w ubikacji, pod kołdrą ??
    • grajag Ks. Boniecki przekonuje bpa Meringa do Ewangelii 28.09.11, 20:01
      Obawiam się, że bpa Merling nie zrozumie odpowiedzi ks.Bonieckiego, za mały rozumek i wykształcenie ma :)
      • polakonly Tak jak ks. Boniecki nie rozumie logiki wojny- 03.11.11, 20:13
        i obca jest mu retoryka wojenna, tak jego zwierzchnicy nie rozumieją ewangelii, choć często się na nią powołują. Dla nich ewangelia najwidoczniej jest utopią, zaś wojna przynosi konkretne zdobycze: bogactwo i władzę.
    • japolak Ks. Boniecki 28.09.11, 20:47
      Przykro mi, że księdza Bonieckiego zmuszono do złożenia samokrytyki. Mam 56 lat, od 40 czytuję TP, także Politykę. MFRakowskiego Gomułka tak nie poniżał. Dla mnie to jeszcze jedno uzasadnienie, że odeszłem z takiego Kościoła, gdzie brak miejsca dla Bonieckiego czy Tischnera, za to jest dla Rydzyka czy Natanka.

Gdyby polska inkwizycja była w Hollywood, Polański by nie sfilmował, inny Polak by nie skomponował Rosemary's Baby.
    • jamak Ks. Boniecki przekonuje bpa Meringa do Ewangelii 28.09.11, 20:54
      No cóż , ciesze się że wciąż mogę liczyć na prawdziwych księży , martwi mnie że jest ich coraz mniej.To co prezentują księża przy okazji tych wyborów, utwierdza mnie w przekonaniu że wiara która zaszczepili mi moi rodzice ,ma się nijak do tego co przekazują mi hierarchowie kościoła.Ksiądz Boniecki to jedna z ostatnich normalnych osób w tym kościele -DZIĘKI BOGU
    • jwojnar Piękny przykład polemiki na poziomie 28.09.11, 21:52
      Szkoda, że taki odosobniony. Wyrazy szacunku.
    • zzezowaty Ks. Boniecki przekonuje bpa Meringa do Ewangelii 28.09.11, 21:54
      Ciekawe skojarzenia ma biskup ale argumenty spod budki z piwem .Teraz widać czego uczą w seminariach ale co to ma wspólnego z Ewangelią.
    • jelesnia Ks. Boniecki przekonuje bpa Meringa do Ewangelii 28.09.11, 22:19
      Żalmi chudych literatów i pustogłowych eminencji.Szanowny księże Boniecki ! Wielcy ludzie przeważnie kolą w oczy pajacom........Przykład: ks. prof. Tisher,, Bp. PIeronek ...... Lizusy, płyną z falą w swoich fotelach.
    • rodzaj_konta Holocausto! Holocausto! 28.09.11, 22:38
      Wyciąg z twórczości kapeli Darskiego (oryginalnie w j. angielskim):

Lordzie aniołów
      Kurwo zbawienia
      Podrzyj niebo, jak rozkładasz nogi
      Rzygnij na moją głowę
      Wszelkie nieszczęścia i obelgi znane ludzkości

----

jak aniołowie wszechmogącego boga chaosu
      to nasz ostatni upadek
      aby dotknąć naszej matki ku...
      Dziwki świętych która wypluwa zgniły krzyż
      zapala ikonę
      symbol każdej straty
      Aby stać prosto po lewicy Boga!
      Samaelu! Bądź moim sojusznikiem
      dołącz w me jasne oddziały

---

sam jestem piekłem i piekło uwolnię
      śmieję się i gardzę Tobą
      wyśmiewam Twój majestat
      wylewa się mój kielich zwycięstwa

---

Wszelką świętość obracam w popioły
      Niszczę ołtarze pogardy moim mieczem

Jestem wojownikiem z nocną obsesja piekła
      daję nienawiść, ból i pożądanie
      Obserwuję czarne czarownice piękna
      Chronię cieniem mego miecza
      Dały mi mądrość, nakarmiły bluźnierstwem
      Pomagają mi w każdej podróżny, to do nich należy moje serce

---

Czary, krew i szatan
      Poznaj twarz śmierci
      Krew
      Ogień
      Tortury
      Ból
      Zabijanie

Podmuchy wojny, Podnuchy nienawiści
      Armagedon, opowiadanie z piekła
      Cena okaleczenia
      Cena grzechu
      Przyjdź i słuchaj śpiewu lucyfera

---

zarżnijcie kurwę!
      niechaj krwawi,
      niechaj szlocha
      niechaj umrze na zawsze
      poderżnijcie gardło!
      niechaj gniją
      niechaj płacą
      niechaj spróbują własnej krwi
      niechaj czołgają się!
      pod tymi zwłokami
      Ja będę ucztował

---

Jestem na drodze
      jej cel - piekło
      poprzez moc woli
      ukończę
      pracę diabła

---

przychodzę w wspaniałości i złotej chwale
      szukając trofeów wojny
      i świętych łupów
      by oczyścić to moje serce
      by odrzucić zgniły krucyfiks

---

Masakra będzie początkiem żelaznego holokaustu
      Zło wchodzi do nieba, by przywrócić sodomię
      Czarny śnieg przykrywa hordy Chrystusa
      Zimne wiatry niszczą pałac Jehowy

---

Czarny koń zjedzie poprzez niebo
      Z mieczem otworzymy bursztynowe bramy Nawi
      Dzieci Svantevitha nienawidza Chrystusa !!!
      Dzieci Svantevitha nienawidza boga-krzyza !!

---

Et credo in serpentem
      Misterium mysteriorum
      in nomen eius Baphomet
      • brudno Re: Holo 29.09.11, 07:47
        Przypomniał mi się ksiądz, co przed wojną ukladał spisy ksiązek nieobyczajnych, na pamięć znając, na której stronie pan panią pocałował. A ja nergalizmu nie uprawiam, zmazów nocnych z powodu Nergala nie mam. Mam książkę już powojenną księdza Pirożyńskiego - ten niewyżyty seksualny maniak pieprzy tam, że mąż jest kapłanem, żona ołtarzem i jak sobie sakramenta świadczą.
        Moralności KK nie będzie mnie uczył, póki nie pozbędzie się diabłów, którym spod ornatu ogony wystają, kleją się do dzieci, cudzych żon, wódy, pokerków - no i pieniędzy przede wszystkim !
        A Apokalipsa świętego Jana literacko jest lepsza, choć też brutalna!
        • frey8b Re: Holo 29.09.11, 17:23
          brudno napisał:

> Przypomniał mi się ksiądz, co przed wojną ukladał spisy ksiązek nieobyczajnych,
          > na pamięć znając, na której stronie pan panią pocałował. A ja nergalizmu nie u
          > prawiam, zmazów nocnych z powodu Nergala nie mam. Mam książkę już powojenną ksi
          > ędza Pirożyńskiego - ten niewyżyty seksualny maniak pieprzy tam, że mąż jest ka
          > płanem, żona ołtarzem i jak sobie sakramenta świadczą.
          > Moralności KK nie będzie mnie uczył, póki nie pozbędzie się diabłów, którym spo
          > d ornatu ogony wystają, kleją się do dzieci, cudzych żon, wódy, pokerków - no i
          > pieniędzy przede wszystkim !
          > A Apokalipsa świętego Jana literacko jest lepsza, choć też brutalna!

ŚWIENTO PROWDA!
    • pablobodek Boniecki przekonuje Meringa do Nergala 29.09.11, 15:03
      Czy my interesujemy się tym, co TW Mering, czy inny zawodowy katolik, celibant zresztą, robi prywatnie w domu, w łazience, sam, z mężczyzną, kobietą czy dzieckiem ? Jak zaspokaja popęd seksualny, jakie książki czyta, a jakie drze, co wykrzykuje, śpiewa,l jakich używek zażywa, jakie strony w internecie ogląda ? Co myśli ?
      Pan Darski robił "coś tam" na spotkaniu niepublicznym, prywatnym, zamkniętym, z zakazem utrwalania obrazu czy dźwięku.
      Co kler katolicki obchodzi, co kto robi w czterech ścianach ?
      A może tak zainstalować ukryte kamery w komnatach pałacu generała Głódzia ? Ciekawe co on tam robi ??
    • frey8b Ks. Boniecki przekonuje bpa Meringa do Ewangelii 29.09.11, 17:07
      Wpierw Biskupi powinni przekonać Księży a przede wszystkim Rydzyka To jest największy wróg kościoła To jest szatan z koloratką , Poprzez radio Maryja wyłudza od osób starych ostatnie grosze. Osoba w wieku 83 lata z emeryturą 950 zł.jest na utrzymaniu córki z trojgiem dzieci na zasiłku dla bezrobotnych jej mąż niema pracy zbiera złom aby było co dać jeść rodzinie a Babcia
      codziennie słucha radia Maryja i wysyła miesięcznie po 500 zł.na msze . Podobnych rodzin jest mnóstwo. Rydzyk ze swoim radiem staruchom we łbach poprzewracał, i doi jak może.
      Tego szatana nawróćcie, tyko co- nie zabija się kury co znosi złote jajka.
      • polakonly Argumenty Ks. Bonieckiego są jak groch rzucany o 03.11.11, 17:50
        ścianę. Adwersarz nie ma zasięgu intelektualnego potrzebnego dla zrozumienia, a cóż dopiero dla przyjęcia takiej argumentacji. To jakby rozmowa filozofa z generałem armii.
        Wszak Ewangelie są emblematem, sztandarem bojowym, a nie przedmiotem studiów i refleksji dla kościelnej nomenklatury. Ks. Boniecki podobny jest to postaci Pierre'a Biezuchowa z powieści L.Tołstoja "Wojna i Pokój", który przypadkiem znalazł się na polu walki i pomimo zalet intelektualnych, nie jest w stanie pojąć logiki wojny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka