Dodaj do ulubionych

Metoda McCarthy'ego

06.10.11, 10:05
Roznica mala. Nasz lokalny McCarthy tylko glupszy i bardziej niszczacy Polske, prowadzacy
do wojny i ponownego upadku ojczyzny.
Obserwuj wątek
    • fagusp Też obejrzałem. Skojarzenie z oszołomem kurduplem 06.10.11, 10:18
      nasuwało się samo.
      • rafi13 Re: Też obejrzałem. Skojarzenie z oszołomem kurdu 06.10.11, 12:13
        Kiedy pierwszy raz oglądałem ten (świetny) film moje pierwsze skojarzenie to był Macierewicz. Przyjrzyjcie się zdjęciom i nagraniom archiwalnym McCarthiego - ten sam obłęd w oczach.
        Natomiast te same metody: insynuacji, manipulacji i kłamstwa w celu zdobycia władzy przejęła rzeczywiście cała czołówka Paranoi i Schizofrenii, z Prezesem na czele.
    • merrychrist Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 10:18
      No cóż... insynuacje to stara metoda działania Jarka Kłamczyńskiego. Potrafi on tylko napuszczać jednych na drugich, i marudzić "wiem ale nie powiem" przypomina to gadanie 7-cio latka, który chcę zaimponować kolegom z piaskownicy. Nie potrzebujemy kogoś kto chcę być premierem, ale nie ma nic na poparcie swoich insynuacji oprócz własnych kompleksów. Nie mówię już o tym że wojna skończyła się już dawno temu i należy patrzeć w przyszłość a nie siedzieć w okopach, i odpierać "ataki niemców"
    • kotek.filemon Re: Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 10:19
      Ja widzę różnice - paliwo McCarthy'ego było w poczciwych szklanych butelkach, zaś Prezesa jest w małych plastikowych fiolkach.
    • flat-ower Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 10:22
      Boże, ratuj ten biedny kraj przed tym faszystkiem i populistą. Z Polski i tak się śmieją oglądając ten folklor przykościelny, te mohery i faciów bezzębnych ale w parcianych kamizelkach z kieszeniami gdzie się da.... To jeszcze jest ale jakby trochę mniej. Tylko problem w tym , że kaczor podgrzewa te oddziały do nowych ataków na wszystko co nowe i jemu nieznane. I znowu będzie smiech z Polaków !
    • krwawy_krolik Tacy panowie koncza smutno 06.10.11, 10:36
      McCarthy zapil sie i umarl na marskosc watroby.
    • pro-f1 Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 10:37
      Jestem pewien że większość moich rodaków to rozsądni ludzie.Byłby wstyd na cały świat gdyby wygrał ten zakompleksiony,prymitywny ludzik.
    • neoendeo GW nie ma poczucia humoru, tylko straszy PiSem :)) 06.10.11, 10:46
      Z tego co słyszałem Jaczyński już sobie wyjaśnili wszystko z tym dziennikarzem TVNu i wszystko jest ok. A co do MacCarthego to człowiek ten uratował USA przed piekłem komunizmu, więc ma wielkie zasługi ...
    • paputekonly Smutne że w Polsce tkanka społeczna jest tak słaba 06.10.11, 10:46
      że nie może poradzić sobie z ostentacyjnym, pospolitym psychopatą, który swoje prywatne kompleksy i przepełnioną nienawiścią wizję świata, uczynił, jak McCarthy... ideologią..

I nawet z Palikotem, daleko się nie ruszymy bez trzech decyzji o:

1. Rozwiązaniu Konkordatu..

2. Udostępnieniu wszystkich akt IPN, wszystkim obywatelom RP...

3. Uchwaleniu ustawy o referendum, jako narzędziu sprawowania władzy.. (co rozwiąże, zgodnie z wolą narodu wszystkie kontrowersje etyczne.. in vitro, aborcja, lekcje religii i etyki, finansowanie i opodatkowanie kościoła, związki partnerskie.. itd..)

A co do naszego psychopaty, to na mediach spoczywa ciężar - jeżeli Kaczyński przegra wybory - na wyizolowaniu tego łajdaka z przestrzeni medialnej i zaprzestania nękania nam nudnymi, monotonnymi pomysłami i opiniami tego maniaka..

A jeżeli wygra.. no to... gdyby nawet istniał bóg.. to też nie byłby w stanie Polsce pomóc..

Katastrofa..

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
      "Party is the madness of many, for the gain of a few."
      Jonathan Swift
      • 6.smiech Re: Smutne że w Polsce tkanka społeczna jest tak 06.10.11, 10:54
        paputekonly, zgadzam sie z toba w calej rozciaglosci.
    • baltazar1910 Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 10:57
      Nie wiem, czy twarz Jarosława Kaczyńskiego-dodajmy prawdziwa twarz- którą widzimy od kilku dni w mediach, obudzi lub choć trochę otrzeźwi społeczeństwo. Frekwencja pewnie znów nie powali- co mnie wkurza, bo jako społeczeństwo oczekiwania wobec rządzących mamy wielkie. Sami natomiast nie potrafimy się zmobilizować i raz na kilka lat iść na wybory, postawić krzyżyk na papierze i wrzucić go do urny. OCZEKUJESZ ODPOWIEDZIALNOŚCI OD POLITYKÓW, SAM BĄDŹ ODPOWIEDZIALNY I IDŹ NA WYBORY TO NIE BOLI.
      • neoendeo Nie ma czegoś takiego jak wiele twarzy Jarka ... 06.10.11, 11:11
        To są projekcje dziennikarzy GW i TVNu, które wy kupujecie. Zupełna bzdura i fatamorgana. Jeżeli ktoś tu jest mistrzem PRu i mistyfikacji to oczywiście, że Tusk. Ma cały sztab ludzi od tego, Kaczyński jest zbyt prostolinijny na to, czasami po prostu zdenerwuje się (często sprowokowany) jak normalny człowiek i tyle ...
        • 6.smiech Re: neonde 06.10.11, 12:47
          ......zdenerwuje się (często sprowokowany) jak normalny człowiek i tyle....

normalny ?? ? Buhahaha :)))
          • neoendeo to cię boli, boisz się, że coś z tobą nie tak .... 06.10.11, 13:02
            zupełnie niepotrzebnie, to jest wynik kompleksu, którzy mają wszyscy Polacy, a jest on wynikiem naszej trudnej historii. KAczyński o tym właśnie mówi, żebyśmy się z tych kompleksów wyzwolili, że jesteśmy ok. Naprawdę nie musisz się obawiać, Poacy to wielki naród o starej i wspaniałej kulturze, wystarczy tylko czerpać z tego żródła, nie musimy się na siłę upodabniać do otoczenia jak Donek, Nergal, czy Wojewódzki ...
    • he1ku Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 11:02
      Piękna rzecz. Obrona przez atak.Ale to bicie piany.
      Zastanawiam sie jak nakłonić swoich domowników do udziału w wyborach. Wszyscy stwierdzają ,że to jest farsa i nie warto nawet iść . Siłą nie mam zamiaru ich nakłaniać.Więc jak to zrobić. Przecież jak nie zagłosują to zrobi to ktoś inny i wybór bedzie jeszcze gorszy.Może ktoś podrzuci metodę lub sposób mobilizacji.
      • paputekonly Nie głosowałeś/aś, to się zamknij,nie masz prawa.. 06.10.11, 11:14
        .. mękolić.. sam/a to wybrałaś nie głosując... bojkot na takie rozmówki.. na cztery lata..
        Tylko trzeba być konsekwentnym... i w stosunku do otoczenia w pracy itd... podobnie..
        A tym którzy nie chcieliby głosować w tych okolicznościach na Palikota, radzę przyjrzeć się dokładnie..
        ha ha ha..

Jonathan Swift
        • lukasnaj Re: Nie głosowałeś/aś, to się zamknij,nie masz pr 06.10.11, 12:26
          Dla mnie miarka się przebrała.

Chciałem głosować na Nową Prawicę - nie można! Chciałem zobaczyć jak wypada Pailkot w starciu z Kaczyńskim i Tuskiem - nie można! Dobra, chciałem zobaczyć liderów innych ugrupowań w debatach - NIE MOZNA!!! Bo tylko SEJMOWI mogą się pokazać!!! Kpina.

Dochodzimy do etapu licencjonowanej demokracji. Dziś ograniczyłem wybór do Kaczyńskiego i Palikota, zastanowię się jeszcze, który będzie lepiej potrafił zamieszać/podważyć/uderzyć w chory system...

A dla socjologów - w 1997 AWS, w 2001 AWS za odważne reformy, choć za programem PO, w 2005 za PO w podwójnych przegranych, w 2007 decyzja NAD URNĄ po dobrych kilku minutach - znów PO...

...no a dziś. Moja liberalna opcja z początku dekady stała się leniwą, biurokratyczną, opresyjną, populistyczną, podnoszącą podatki, arogancką partią władzy z bezczelnym poparciem mediów, największych szuj i wszelkich rozbitków politycznych z kręgosłupami meduz, którzy do niej lgną jak...

Nie dziękuję.

A Kaczyńskiego się nie boję. To Wy się boicie.
          • hirszhahr Re: Nie głosowałeś/aś, to się zamknij,nie masz pr 06.10.11, 13:22
            lukasnaj napisał:

> Dla mnie miarka się przebrała.
            >
            > Chciałem głosować na Nową Prawicę - nie można! Chciałem zobaczyć jak wypada Pai
            > l
            >
            > A Kaczyńskiego się nie boję. To Wy się boicie.

A JAKIE MASZ PRAWO DO DOMAGANIA SIĘ DEMOKRACJI SKORO GURU SEKTOWATEJ PARTII NOWA PRAWICA JEST PRZECIWKO DEMOKRACJII ? System zadziałał, odcinając chorą kończynę. Dwóch szaleńców u władzy partii to za dużo, zbyt niebezpieczne.
          • 0721x Re: Nie głosowałeś/aś, to się zamknij,nie masz pr 06.10.11, 16:20
            jeśli kaczorek to jest zdrowy system to ty nie na wybory tylko do lekarza
    • neoendeo Gazeto droga, wyluzuj i przestań jątrzyć ... 06.10.11, 11:08
      Naprawdę dobrze radzę. Po co wywołaliście tę wojnę z Kaczyńskimi, choć to ludzie szczerze oddani Polsce. Więcej tolerancji i szacunku mieliście dla Kwaśniewskiego, który po pijaku o mało nie padł do katyńskiego grobu, niż do prezydenta, który tam zginał wioząc żałobny winiec ... O co chodzi ???? skąd ten strach ???
      • merrychrist Re: Gazeto droga, wyluzuj i przestań jątrzyć ... 06.10.11, 11:18
        Kto tutaj wywołał wojnę??? To Jarek Kłamczyński dzielił ludzi na tych lepszych i gorszych Polaków, tych co stali tam gdzie zomo i innych oczywiście z nim na czele chociaż w Sierpniu 80-tego roku w czasie strajków był tylko doradcą i to nienajważniejszym. A teraz pokazuje jaki to z niego bojownik o wolną Polskę. A jego brat ś.p. Lech Kaczyński chodził na pasku Jarka, nie miał wlasnego zdania o wszystko musiał pytać brata. Więc nie mów oszacunku bo na szacunek trzeba sobie zapracować. Wszystko tłumaczysz strachem przed czym? Jak wygra Kłamczyński będzie powrórka z lat 2005-07 gdzie można było kłamać i naginać prawo byle tylko PiS utrzymał się przy władzy?
        • neoendeo Re: Gazeto droga, wyluzuj i przestań jątrzyć ... 06.10.11, 11:35
          Ale uspokój się i zastanów jak było naprawdę. Jarek nie jest ideałem, to fakt. MA temperament i czasem coś chlapnie, ale przecież nie on jeden, natomiast nie zarzucaj mu celowego dzielenia Polaków. Te słowa o ZOMO odnosiły się do Tuska, który najpierw mówił o przyjaciołach z PiS, a póżniej się wypiął i uruchomił społeczną ruchawkę przeciwko ciemnogrodowi i moherowym beretom, czyli sprzeniewierzył się ideałom Solidarności - bo to też ciemnogród i moherowe berety robiły Solidarność. To Tusk zerwał sojusz z Kaczyńskm, a nie odwrotnie. A rządy PiSu to była próba przywrócenia rządów prawa , w tym kraju, które jest nagminnie łamane i lekceważone, panuje przyzwolenie na korupcję, nepotyzm, czyż nie ?? To jest jedna wielka bzdura, to tak jakby z policjanta zrobić złodzieja. GW sama wykreowała taki fałszywy obraz i teraz jest jego zakładnikiem, ale pora to przerwać przecież ...
          • hirszhahr Jarek ma temperament? 06.10.11, 13:25
            Hahahah, ty mężczyzny z temperamentem to zdaje się nie widziałeś. Metr pięć w kapeluszu, i taki ten jego tępy ramęt.
            • neoendeo Dobra jest spokojnym, niegrożnym starszym panem... 06.10.11, 13:33
              ... przestańcie się go bać ....
      • paputekonly [...] 06.10.11, 11:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • neoendeo sam przyznajesz - żyjecie w strachu i obsesjach... 06.10.11, 11:42
          zupełnie niepotrzebnie, bo rządy Kaczyńskiego będą dobre dla Polski, już gdyby został prezydentem rok temu mielibyśmy teraz spokój i rozwój. A wy cały czas podgrzewacie jakieś fobie i lęki... Macie jakieś kompleksy, wstydzicie się niemodnym ubraniem (mam gdzieś pajaców z top model), nieznajomością języków (a niech się Angole uczą polskiego), przywozicie swoje kompleksy z zagranicy i wyżywacie je na słabszych ludziach w Polsce - moherowych beretach, biednych i upośledzonych przez polską historię starszych ludziach. Czy to wypada, czy to przystoi ???

ps. i nie obrażaj mnie, bo ni jestem żadnym najmitą. Postanowiłem się po prostu zupełnie prywatnie zaangażować w kampanię wyborczą, bo mam dość postkomunistycznej, otumanionej Polski, która nie ma swojego honoru i poczucia godności ...
          • ksantyppa Re: sam przyznajesz - żyjecie w strachu i obsesja 06.10.11, 12:27
            Gazeta nie jąrzy, tylko opisuje fakty, może czasem podlane nieco emocjonalnym sosem. Rządy Kaczyńskiego były nieudolne. Polegały na zastraszaniu kolejnych środowisk i deptaniu prawa. Kaczyński walczył i walczy nie tylko z Tuskiem, ale dużą częścią Polaków, a byli to Ślązacy, lekarze, pielęgniarki, przedsiębiorcy i wielu innych. Tylko Rydzykowi nie podskoczył. Nie każdemu taki "spokój" odpowiada.Mam nadzieję, że przegra , odejdzie od polityki, a Piś jako partia znajdzie sobie mądrego przywódcę i zmieni się, mądra opozycja jest nam bardzo potrzebna.
            • neoendeo Re: sam przyznajesz - żyjecie w strachu i obsesja 06.10.11, 13:18
              Ale nie zgadzam się zupełnie. Rządy Kaczyńskiego były bardzo trudne, bo na skutek zmiany frontu przez Tusk został zmuszony do rządów z Lepperem i Giertychem. Przypomnę, że Tusk mimo przegranych wyborów chciał mieć większość w rządzie, a pózniej uniemożliwiał skrócenie kadencji parlamentu. W tej sytuacji Kaczyński miał pod górkę. Próbował realizować swój program, ale spotkał się z forntalnym atakiem na swój rząd między innymi środowiska GW. Był to atak nieusprawiedliwiony (tak jakby trochę złapali Kaczyńskiego w klatkę i zaczęli się nad nim znęcać) i kompletnie destrukcyjny dla polskiego państwa. Umówmy się, że doszło wówczas do rozpętania antyrządowej histierii, również na forum międzynarodowym - sam pamiętam jak przecierałem oczy ze zdumienia, gdy słuchałem od znajomych że Kaczyński ma skłonności totalitarne. To był jawny absurd i zwyczajne kłamstwo. A Kaczyński nie umiejętnie się bronił, agresywny atak nie zawsze jest dobrą formą obrony. Weżmy np. sprawę Ślązaków - KAczyński realistycznie oceniając stan stosunków międzynarodowych stwierdził w eksperckim raporcie, że RAŚ może mieć charakter proniemiecki i co się stało ... Atak na Kaczyńskiego, że gnębi Slązaków, ręce opadają ....
              • ksantyppa Re: sam przyznajesz - żyjecie w strachu i obsesja 06.10.11, 13:58
                Nie zgadzam się,pamiętam to inaczej. Kaczyński zniechęcał Tuska do koalicji, chciał, by ten wszedł do niej na klęczkach, całkowice na jego warunkach. Robił wielkopańskie miny i gesty, czuł się królem. Kaczyński nie chciał żadnej koalicji z Tuskiem, to była gra polityczna. Sponiewierany Tusk się wycofał i wcale mu się nie dziwię. Kaczyński robił , co chciał i z kim chciał. Ze słabszymi, bo mógł nimi manipulować jak marionetkami. Z Giertychem mu się to nie całkiem udało. Chociaż LPR przepadła. Samobójstwo Leppera to pokłosie tych rządów. Kaczyński tak uwierzył w swoją siłę, że doprowadził do rozwiązania parlamentu. Myślał,że Polacy zachwycili się jego niby walką z korupcją. Pomylił się bardzo. I mam nadzieję ,że przegra z kretesem. W czasach kryzysu potrzebny jest rozsądny premier, a nie bufon opętany żądzą władzy.
                • neoendeo Re: sam przyznajesz - żyjecie w strachu i obsesja 06.10.11, 14:23
                  Jak to zniechęcał, chciał po prostu jako lider zwycięskiej partii mieć większość w rządzie oraz chciał, żeby podział tek odbył się wg samonarzucającego się podziału, że PiS bierze państwo, a PO gospodarkę. Tylko, że okazało się (afera hazardowa), że ludzie PO mają coś za uszami i boją się resortów siłowych pod rządami PiS.

Co do natury Kaczyńskiego to nie jest on może specjalnie inteligentny emocjonalnie, ale nie przesadzajmy Tusk to też nie jest nastoletnia panienka. Pózniej zresztą z takim spokojem korzystał z oparcia w Putinie i Merkelowej ...., a z Kaczyńskimi jakoś nie chciał się dogadać ...

A historia Leppera też nie zaczęła się przecież w 2005 r., ale były wcześniej blokady i protesty w imieniu ludzi oszukiwanych u zarania III RP przez nomenklaturowych kacyków, którzy pod ochroną solidarnościowej lewicy, zapragnęli zostać wielkimi kapitalistami ....

A Tusk nie jest rozsądny, on po prostu schodzi z drogi silniejszym za granicą, żeby pózniej wyładować swoje frustracje na słabszych w kraju ...
                • neoendeo Re: sam przyznajesz - żyjecie w strachu i obsesja 06.10.11, 14:42
                  Jak to zniechęcał, chciał po prostu jako lider zwycięskiej partii mieć większość w rządzie oraz chciał, żeby podział tek odbył się wg samonarzucającego się podziału, że PiS bierze państwo, a PO gospodarkę. Tylko, że okazało się (afera hazardowa), że ludzie PO mają coś za uszami i boją się resortów siłowych pod rządami PiS. 

Co do natury Kaczyńskiego to nie jest on może specjalnie inteligentny emocjonalnie, ale nie przesadzajmy Tusk to też nie jest nastoletnia panienka. Pózniej zresztą z takim spokojem korzystał z oparcia w Putinie i Merkelowej ...., a z Kaczyńskimi jakoś nie chciał się dogadać ... 

A historia Leppera też nie zaczęła się przecież w 2005 r., ale były wcześniej blokady i protesty w imieniu ludzi oszukiwanych u zarania III RP przez nomenklaturowych kacyków, którzy pod ochroną solidarnościowej lewicy, zapragnęli zostać wielkimi kapitalistami .... 

A Tusk nie jest rozsądny, on po prostu schodzi z drogi silniejszym za granicą, żeby pózniej wyładować swoje frustracje na słabszych w kraju ...

ps. ten wpis robię drugi raz, poprzedni wysłałem i był przez chwilę, ale przepadł. może są jakieś problemy z systemem obsługującym forum
          • paputekonly neoendo, jesteś także tchórzem,razem z PiStrollami 06.10.11, 14:02
            wyklikaliście mój post, gdyż wiecie że system nie sprawdza wpisów, tylko ilość kliknięć..
            Szubrawy tchórz... ale cóż.. prawda boli...
            Nie zapomnij wpaść w poniedziałek na forum.. i podziel się z nami wrażeniami...
            A może się zaczytasz w Rzepie, nocniku i Wolskiej.. żeby dowiedzieć dlaczego ten maniak przegrał 7-me wybory...?? ha ha ha..
            Ja zagłosuje, wraz z sąsiadami i przyjaciółmi, en masse, NA PALIKOTA... to żeby ci poprawić humor.. he he he..

Jonathan Swift
            • neoendeo nie wiem jak działa system, ale ty stale obrażasz 06.10.11, 14:28
              więc to chyba dobrze, że twoje posty są kasowane ... a po wyborach na pewno wpadnę się pożegnać nie martw się ...

W III RP społeczeństwo z reguły wybiera ludzi kiepskich (najlepszy przykład - Kwaśniewski), bo samo czuje się kiepskie, a Kaczyńskiemu, który mówi do Polaków uwierzcie w siebie, boi się zaufać ... No to pózniej zostaje zmywak w Londynie ...
            • neoendeo nie wiem jak działa system, ale ty stale obrażasz 06.10.11, 14:46
              więc to chyba dobrze, że twoje posty są kasowane ... a po wyborach na pewno wpadnę się pożegnać nie martw się ... 

W III RP społeczeństwo z reguły wybiera ludzi kiepskich (najlepszy przykład - Kwaśniewski), bo samo czuje się kiepskie, a Kaczyńskiemu, który mówi do Polaków uwierzcie w siebie, boi się zaufać ... No to pózniej zostaje zmywak w Londynie ...

ps. poza tym moje wpisy tez tu przepadały, np. ten robię po raz drugi, bo poprzedni zniknął. wiec nie boj sie, ze ppisowcy sa tu preferowani ...
      • maritt.g Re: Gazeto droga, wyluzuj i przestań jątrzyć ... 06.10.11, 16:07
        Po co wywołaliście tę wojnę z Kaczyńskimi? - pyta łagodnie neoendeo
        No właśnie, po co myśmy z Kaczyńskimi, białymi, puszystymi i dobrymi, wywoływaliśmy tę wojnę? Teraz nie możemy mieć pretensji, jak nas prezesik zmiażdży, bo sami się prosiliśmy.

Po co mówiliśmy, że oni są wykształciuchy? Po co mówiliśmy, że stoją tam gdzie ZOMO? Obrażaliśmy ich i byli słusznie obrażeni, a ten co został to ma pamięć jak słoń i będzie się mścił do końca życia.
        • neoendeo Re: Gazeto droga, wyluzuj i przestań jątrzyć ... 06.10.11, 16:19
          no tak, a kto mówił z pogardą o moherowych beretach, dożynaniu watah psychicznie chorych itd. ??no przecież że nikt z obozu PO, bo to są same niewiniątka. A KAczyński to w ogóle ich z kolaicji POPiS wyrzucił itd. Gdzie ty żyjesz ???
    • komunizmtozbrodnia Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 11:16
      Drodzy kryptokomuniści. Wy jeszcze opłakujecie upadek komunizmu! Reprezentujecie poglądy: jak w tamtej piosence: Moj dom nie adreis i nie ulica moj dom Sovietskij Sojuz. Poglądy wyrażające szacunek dla Polski są wam obce, wrogie!
      • merrychrist Re: Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 11:20
        Szacunek dla Polski to nie ciągłe machanie szabelką i kłótnie ze wszystkimi sąsiadami jacy to jesteśmy doskonali, no i biedni przy okazji.... bo zabory, wojna... a w ogóle to krasnoludki szczają nam do mleka.
        • komunizmtozbrodnia Re: Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 11:32
          Wyjaśnij Kolego co rozumiesz przez swój nic ( pseudonim) czy to "wesoły chrystus"? Tak rozumie Wasza GW demokrację i szacunek dla innych. Dla wierzących? Czy też Waszym zdaniem - miejsce wierzących jest w gdzie indziej.
          Gdybyś miał argumenty to odpowiadając nie sięgałbyś do rozporka i nie pisał o szczaniu.

merrychrist napisał:

> Szacunek dla Polski to nie ciągłe machanie szabelką i kłótnie ze wszystkimi sąs
          > iadami jacy to jesteśmy doskonali, no i biedni przy okazji.... bo zabory, wojna
          > ... a w ogóle to krasnoludki szczają nam do mleka.
        • 6.smiech Re: Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 11:56
          merrychrist napisał:

> Szacunek dla Polski to nie ciągłe machanie szabelką i kłótnie ze wszystkimi sąs
          > iadami jacy to jesteśmy doskonali, no i biedni przy okazji.... bo zabory, wojna
          > ... a w ogóle to krasnoludki szczają nam do mleka.

Dobre ! :)) a z tym szczaniem do mleka to znam tego bezebnego krasnoludka.
      • hirszhahr Re: Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 13:27
        To ty siedzisz w jakiejś zatęchłej piwnicy dziejów, w d...e mam komunizm, sovietów, etc. Masturbuj się dalej Polską i bogurodzicom, my się tu już tylko urodziliśmy. Do skansenu ćwoku. Cud że umiesz kompa obsługiwać. A nie naciskać laptop. :)
    • k.janno Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 11:25
      Wroński, ale o co chodzi? To w końcu dobrze było walczyć z tym komunizmem, czy nie. Bo już przestaliśmy rozumieć? Zaeksperymentujmy, zawsze potem Gazeta Wyborcza może spróbować obalić ten rząd.
      • kotek.filemon Re: Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 12:01
        > Bo już przestaliśmy rozumieć? Zaeksperymentujmy, zawsze potem Gazeta Wybor
        > cza może spróbować obalić ten rząd.

Ale już był eksperyment, żałosny dość. Jak ci w laboratorium kolba pierdyknie w twarz to nie wlewasz potem do niej dokładnie tych samych ingrediencji.
        • k.janno Re: Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 13:56
          kotek.filemon napisał:
          >
          > Ale już był eksperyment, żałosny dość. Jak ci w laboratorium kolba pierdyknie w
          > twarz to nie wlewasz potem do niej dokładnie tych samych ingrediencji.
          >
          Tylko, że mnie nic nie pierdyknęło. Pierdyknęło skorumpowanym lekarzom, politykom, prokuratorom, sędziom, byłym agentom bezpieki, absolwentom akademii GRU, donosicielom i szemranym biznesmenom, którzy swoje imperia budowali na kancie, wyzysku i niepłaceniu na czas. Mnie nie pierdyknęło nic. Ja, czy z Kaczyńskim, czy z Tuskiem będę miał zawsze mniej więcej to samo. Ale czy wszyscy mogą to o sobie powiedzieć? Na mnie nie wyciągną teczek, dekonspirujących mój oportunizm i zwykły brak przyzwoitości. Na mnie nie wyciągną fałszowanych bilansów, lewych dochodów, moskiewskich pożyczek i dywidend wypłacanych za pośrednictwem spółek-słupów z Curacao. Ja mogę spać spokojnie. Ale inni nie. I dlatego Tusk jest świetnym politykiem. To polisa ubezpieczeniowa dla świń wszelkiej maści.
    • mol_chemiczny jest komunistą od Jarosława Kaczyńskiego? 06.10.11, 11:28
      Czym różnił się senator Joseph McCarthy, który zamiast odpowiedzieć na pytania Eda Murrowa, insynuował, że jest komunistą od Jarosława Kaczyńskiego, który pytał Jakuba Sobieniowskiego, czy jest z polskiej, czy niemieckiej redakcji?

Po zdaniu podrzędnym zawsze stawia się przecinek, także przed spójnikami. Czepiam się, bo to już jakaś epidemia.
    • posener17 Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 11:28
      Łączy ich jeszcze jedno. McCarthy pił, Kaczyński bierze bliżej nie zidentyfikowane pigułki.
    • lechu733 I tak 06.10.11, 12:12
      ni przykryjecie komuszki fałszowania wyborów na mazowszu
    • jurek4491 Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 12:12
      Jednak miał rację sędzia który chciał go odesłać do ośrodka wypoczynkowago w Tworkach.
    • pal666 Rozdziobią Was kruki i wrony, 06.10.11, 13:03
      Redaktorze nawiedzony.
    • hirszhahr To jest bardzo prosta sprawa. 06.10.11, 13:18
      PIS i całe to "skrzydło polityczne" to ludzie chorzy, z zaburzeniami, kompleksami straszliwymi, brzydcy, nieudacznicy, nieszczęśliwi, wierzący w jakieś siły nadprzyrodzone, nie potrafiący przyjąć odpowiedzialności za swoje życie i dlatego oddający je w ręce jakiś wymyślonych postaci z niebios,

A CO NAJWAŻNIEJSZE TO LUDZIE TOKSYCZNI W KONTAKCIE

a ludzi toksycznych się unika, bo psują Ci kobieto/mężczyzno ŻYCIE. A masz je jedno.
    • aekielski Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 13:33
      Jeszcze przed McCarthy'm metoda ta była stosowana w II RP. Każdy,kto protestował przeciw biedzie,braku pracy itp. był posądzany o przynależność do KPP i zsyłany do obozu koncentracyjnego w Berezie Kartuskiej. Dzisiaj pewnym politykom marzy się powtórka z historii. Jak to by się pięknie rządziło,a tak tylko wzdychać pozostało. Wszystkie dotychczasowe próby brudnej polityki przyniosły pewne efekty,jednak to zbyt mało by posiąść kraj we władanie absolutne. Wyborco przemyśl co robisz zanim oddasz głos.
      • lelo58 Re: Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 13:39
        Redaktorze Wronski sugeruje Pan,ze zagrozenie komunistyczne to byla obsesja McCarthy'ego?Ciekawe.Do szkoly odrobic lekcje a nie ludziom wodoglowie fundowac.
    • 123nowak Metoda McCarthy'ego 06.10.11, 13:51
      Panie redaktorze szanuję Pana bardzo, ale czasami strzela Pan kulą w płot.

Senator McCarthy rzeczywiście wykazywał wszystkie cechy osobowości psychopatycznej, oskarżał ludzi i swych oskarżeń nie potrafił dowieść. Brak dowodów zastępował pomówieniem, nagonką, zastraszaniem itp. Tu pełna zgoda McCarthy nie był facetem sympatycznym. Ale.... ale co do swoich podejrzeń o głębokiej inflirtacji USA przez agentów komunistycznych nie mylił się ani o jotę! Można nawet na podstawie dzisiejszej wiedzy twierdzić, że popełnił grzech niedocenienia tego zagrożenia. I tej przykrej rzeczywistości nie zmienią najlepsze, ale wyraźnie stronnicze filmy kręcone przez lewicujące środowiska Hollywood.

Skąd to wiemy? A wiemy stąd, że rząd USA odtajnił wiele lat prowadzone śledztwo pod kryptonimem VENONA (jest publikacja w języku polskim!).

Wywiad sowiecki zawsze stosował zasadę szyfrowania swych depesz za pomocą szyfrów jednorazowych, teoretycznie nie do złamania. Ale raz w historii, podczas ewakuacji Moskwy zagrożonej przez wojska niemieckie w czasie II WŚ do Kubyszewa na skutek bałaganu i zamieszania zdublowana została pewna partię kart szyfrowych kodów jednorazowych. Wywiad USA to wykrył i wykorzystał do rozszyfrowania znanych z nasłuchów radiowych depesz rezydentów wywiadu sowieckiego w USA.

Rozszyfrowano zaledwie ułamek ułamka tych depesz ale to co odkryto ujawniło skalę infiltracji USA przez komunistów, o której największym komunistożercom, w tym senatorrowi McCarth'emu nawet się nie śniło! Odsyłam to publikacji amerykańskich na temat VENON'y lub do pozycji przetłumaczonej na j. polski.

Jeżeli chodzi o polskie odkrycia VENON'y to np. Bolesław Konstanty Gebert, w USA jako Bill Gebert (pseudonim Ataman i Chan) ojciec pańskiego redakcyjnego kolegi piszącego pod pseudonimem Dawid Warszawski (Konstanty Gebert). Inne odkrycie to Oskar Lange, że ograniczę się do tych dwóch.

A więc McCarthy jako przykład osobowości naniakalnej tak, jako przykład kogoś kto poluje na innych (w tym wypadku) komunistów bez uzasadnienie - nie!
    • k.janno do kotka Filemona, użytecznego 06.10.11, 14:01
      kotek.filemon napisał:
      >
      > Ale już był eksperyment, żałosny dość. Jak ci w laboratorium kolba pierdyknie w
      > twarz to nie wlewasz potem do niej dokładnie tych samych ingrediencji.
      >
      Tylko, że mnie nic nie pierdyknęło. Pierdyknęło skorumpowanym lekarzom, politykom, prokuratorom, sędziom, byłym agentom bezpieki, absolwentom akademii GRU, donosicielom i szemranym biznesmenom, którzy swoje imperia budowali na kancie, wyzysku i niepłaceniu na czas. Mnie nie pierdyknęło nic. Ja, czy z Kaczyńskim, czy z Tuskiem będę miał zawsze mniej więcej to samo. Ale czy wszyscy mogą to o sobie powiedzieć? Na mnie nie wyciągną teczek, dekonspirujących mój oportunizm i zwykły brak przyzwoitości. Na mnie nie wyciągną fałszowanych bilansów, lewych dochodów, moskiewskich pożyczek i dywidend wypłacanych za pośrednictwem spółek-słupów z Curacao. Ja mogę spać spokojnie. Ale inni nie. I dlatego Tusk jest świetnym politykiem. To polisa ubezpieczeniowa dla świń wszelkiej maści.
    • neskim Brawo żurnaliści ! 06.10.11, 14:12
      Brawo zarówno dla Lisa, jak i Autora tego tekstu o metodzie, wyróżniającego się pomyślunkiem... Nie potrafię powiedzieć, kto z najbardziej czynnych dziś pismaków "politycznych" potrafiłby zrobić coś takiego (jeśli tekst nie powstał na zasadzie przypadku)... Chyba tylko Żakowski i red. Rafałowicz...
      Lisa z Kaczorem nie oglądałem, czytałem tylko opis rozmowy. Lis zachowywał się nader kluturalnie i nie wiem, o co tym głupim ciotkom, ktore potępiają go obok , chodzi... Ja na miejscu Lisa nie puściłbym płazem wielu odzywek tego czołowego u nas "insynuatora" (który powinien już odejść z polityki i zająć się może inseminacją). Dla mnie owe namioki Kaczora o układach w jakich ma tkwić Lis, były tak bezczelne, że kazałbym mu się wytłumaczyć z jego prostalinowskich korzeni. Nie mówiąc o piętnie Kaina, bo to on - KACZOR - DOPROWADZIŁ DO ŚMIERCI BRATA, każąc mu się ścigać z Tuskiem!
      • sam16 Re: Brawo żurnaliści ! 06.10.11, 16:16
        neskim napisał:

> Lis, były tak bezczelne, że kazałbym mu się wytłumaczyć z jego prostalinowskich
        > korzeni. Nie mówiąc o piętnie Kaina, bo to on - KACZOR - DOPROWADZIŁ DO ŚMIERC
        > I BRATA, każąc mu się ścigać z Tuskiem![/b]

Na marginesie chcialem dodac ze wyborcy Kaczynskiego zbulwersowani sa spotem kandydatki SLD natomiast nie widza nic zlego w tym ze na premira chca wywindowac ewidentnego klamce z zapedami totalitarnymi.
        Gole ramiona p.Lenart to skandal natomiast klamstwa Kaczynskiego to wyraz patriotyzmu "prawdziwego Polaka"
    • trajkotek Metoda Wrońskiego 06.10.11, 17:28
      "Metoda Wrońskiego" została omówiona "okrężnie" ale trafnie przez samego autora: Wroński składa samokrytykę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka