saint_just 07.10.11, 13:28 "- Ludziom trawionym straszliwą ambicją ufać nie należy." A kto inny idzie do polityki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nerwowa10 Żeby nie unieważniali 07.10.11, 13:41 Wszystkie ręce na pokład! Alarm. kraj się zawali jeśli PO nie wygra! Nawet Palikot jest lepszy od Kaczynskiego. Taką oto mądrość można wyczytać z wypowiedzi pana Pilcha. A ja, w swojej naiwności myślałam, ze to jest inteligenty gość. Bo tylko historia stworzona przez jedną i słuszną Partię Oportunistów jest historią prawdziwą. Świat się kończy,. Tzw "elyta" zdurniała do reszty. i dlatego idę głosować na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
zofiadyrman Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 13:53 Bo jest "inteligent" na POlską miarę. Papierosek w ręku, spojrzenie spode łba, dać głos kiedy trzeba, byle nie za daleko od żłóbka z sianem. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnemiastoursynow Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 13:58 jakiś resentyment pani zdradza.. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnemiastoursynow Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 13:57 Nie rozumiem twojej irytacji. To chyba naturalne ze kazdy, kto nawet troche odbiega od przeciętnej umysłowej postrzega świat nie zero-jedynkowo. W hierarchi preferencji p. Pilcha widać, że akceptuje PO, w mniejszym stopniu PJN, niezbyt akceptuje Palikota a już zupełnie nie akceptuje PIS.. Co jest w tym złego? Ja tez mam taki ranking, w ktorym partie owe są jakoś uszeregowane. Bulwersuje cie pogląd, że w opinii p. Pilcha Palikot jest lepszy od Kaczyńskiego? Sporo ludzi tak uważa. Nawiasem mówiąc w mojej dzielnicy współrządzi PIS i choć głosowałem na Nasz Ursynów - czyli twór daleki od sporu POPIS'owego, to mi na razie nie przeszkadzają.. może za dalego od wodza siedzą i robią swoje (czyli nie znaczy złe)? Odpowiedz Link Zgłoś
gownos Jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o kase ;-) 07.10.11, 14:00 Jak bys sie bala tak jak miro i Zbycho, ze bedziesz musiala oddac kase, to tez bys tak bredzila. Zaklamane sadaze - kto manipuluje sadazami i dlaczego, powiazania sadazowni salonowcy.salon24.pl/350654,terror-strach-i-pseudosondaze Czwarta wladza - mediokracja vod.gazetapolska.pl/493-lider-film-dokumentalny-o-jaroslawie-kaczynskim Wyznania nawróconego leminga. "Jestem jednym z młodych, wykształconych, z wielkich miast wpolityce.pl/wydarzenia/15838-wyznania-nawroconego-leminga-jestem-jednym-z-mlodych-wyksztalconych-z-wielkich-miast Dosc pogardy vod.gazetapolska.pl/517-pogarda-caly-film-marii-dluzewskiej-i-joanny-lichockiej, bierzmy przyklad z rozliczen Orbana na Wegrzech wzzw.wordpress.com/2011/10/06/prof-jerzy-robert-nowak-pod-namiotem-solidarnych-2010-goraco-polecam/ Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 14:20 i tu sie NIE POMYLILES KAZDA WERSJA JEST LEPRZA OD KACZYNSKIEGO I PISU i to wcale nie jest smiszne Z WAMI EU NIE BEDZIE SIE BAWILO A BEZ POMOCY I WSPOLPRACY ZOSTANA WAM TYLKO MODLY DO WASZEGO BOZKA KACZYNSKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
yapko7 Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 14:43 ....To wy, wyborcy PiS, naprawdę istniejecie...!!! Cały czas nie chciało mi się wierzyć, że to prawda, że tacy ludzie naprawdę istnieją.... a jednak :-| Co, fajnie się żyło w IV RP??? Odpowiedz Link Zgłoś
horussonat Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 17:51 Świat polityki, dobry człowieku nie kończy się oczywiście na ostatniej czterolatce - Jednak nie sposób zauważyć, jak bardzo w ciągu ostatnich czterech lat rządów PO wzrósł dług publiczny w kraju?.. Zwiększyła się zapaść pomiędzy zamożnymi a biednymi.. Nie doprowadzono do ukończenia _wielu_ dróg i autostrad... tym czym powinni zajmować się politycy, robią w ostatniej kolejności.. lub po omacku. Tak to wyglada.. ZA PRACĘ NALEŻY ODPOWIADAĆ, NIESTETY TAK SIĘ NIE DZIEJE. Jeśli głosujesz na PO robisz to na własną odpowiedzialność ... Przykre, ale to nie zmierza w dobrym kierunku.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Żeby nie unieważniali 09.10.11, 06:25 yapko7 napisała: > ....To wy, wyborcy PiS, naprawdę istniejecie...!!! Cały czas nie chciało mi się > wierzyć, że to prawda, że tacy ludzie naprawdę istnieją.... a jednak Jato nawet osobiście znam jednego! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 14:50 nerwowa10 napisała: > Wszystkie ręce na pokład! Alarm. kraj się zawali jeśli PO nie wygra! Nawet Pali > kot jest lepszy od Kaczynskiego. Taką oto mądrość można wyczytać z wypowiedzi p > ana Pilcha. A ja, w swojej naiwności myślałam, ze to jest inteligenty gość. Bo > tylko historia stworzona przez jedną i słuszną Partię Oportunistów jest histo > rią prawdziwą. Świat się kończy,. Tzw "elyta" zdurniała do reszty. i dlatego id > ę głosować na PiS. Inteligetny to jest, ale z mądrością ma mało wspólnego - dużo poprawniejszy od tych na których idziesz głosować. PiS to nacjonaliści i idą małymi kroczkami w przekształcenie narodowego nacjonalizmu. Potem to tylko to, o czym marzyło się Hitlerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
martynowski Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 15:13 Tragiczne / śmieszne / nieprawdopodobne / przerażające nie jest to, że ktoś taki jak Jarosław Kaczyński startuje do wyborów. W końcu każdy uprawniony do wyborów obywatel tego prześmiesznego kraju może zrobić to samo. W najwyższym stopniu niepokojące jest to, iż ta „igraszka ewolucji” posiada tak wielu zwolenników wśród obywateli tego przezabawnego kraju. Psychologicznie uzasadnić można to jedynie utożsamianiem się części społeczeństwa z nieudacznictwem. Były czasy, gdy chciano utażsamiać się z Hansem Klosem, James Bondem. Bo takiemu bohaterowi wszystko się udawało. Część polskiego społeczeństwa przesiąknięta mesjanizmem wyniesionym ze szkoły podstawowej wie, że Polak absolutnie wszystko potrafi, ale wie również, że nic mu się nie udaje. Udać mu się nie może, bo otoczony jest wrogami. Niecnymi wrogami. Zewnętrznymi, wewnętrznymi, bliskimi, dalekimi, średnioodległymi. Innego koloru skóry, numeru buta, ba...nawet wzrostu. I dlatego, jeśli my (nieudacznicy) będziemy trzymać razem, to „pokażemy” tym wszystkim niewierzącym, niepatriotycznym, niepijącym, niegrającym, niewidzącym...(tu proszę wpisać przymiotniki zaczynające sie na „nie”...albo na „tak”). „Nieudacznicy POLSCY łączcie się”...wybierajcie mnie: „Wodza największego europejskiego Narodu”, albo: „Największego Wodza europejskiego Narodu”... I tak 09.10.2011 będziemy świadkami tego, jak miliony wyborców tęskniąc i utożsamiając się z największą „igraszką ewolucji” od czasów Fidela Castro odda swój głos na Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
katalizyna Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 16:18 Masz rację synku. Nieudacznicy do gazu. Jestem za selekcją, która pozostawi na świecie samych ludzi sukcesu. Takie nieudane, pojękujące narody jak nasz, należy zlikwodować. Dlatego zagłosuję na PIS, który do samozagłady nas prowadzi. Czy jestem twym pojętnym uczniem? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Żeby nie unieważniali 09.10.11, 06:30 katalizyna napisała: > Masz rację synku. Nieudacznicy do gazu. Jestem za selekcją, która pozostawi na > świecie samych ludzi sukcesu. Takie nieudane, pojękujące narody jak nasz, należ > y zlikwodować. Dlatego zagłosuję na PIS, który do samozagłady nas prowadzi. > Czy jestem twym pojętnym uczniem? (podkreśl. moje) Nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
bezspokoju Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 15:39 A nie ? Mam czekać, aż Miluśki Hipokryta do końca się przepotwarzy ? Wystarczy mi to , co do tej pory Kaczyński zniszczył, zagłosuję, by nie doświadczać tego, do czego naprawdę jest zdolny. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_na_dopalaczach Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 17:00 nerwowa10 napisała: > Wszystkie ręce na pokład! Alarm. kraj się zawali jeśli PO nie wygra! Nawet Pali > kot jest lepszy od Kaczynskiego. Taką oto mądrość można wyczytać z wypowiedzi p > ana Pilcha. A ja, w swojej naiwności myślałam, ze to jest inteligenty gość. Bo > tylko historia stworzona przez jedną i słuszną Partię Oportunistów jest histo > rią prawdziwą. Świat się kończy,. Tzw "elyta" zdurniała do reszty. i dlatego id > ę głosować na PiS. ************************************************************** Kazdy ma prawo glosowac na kogo chce, tak jak kazdy moze robic co uwaza za stosowne, bo na tym, miedzy innymi, polega demokracja. Dlatego jedni robia madre rzeczy, inni zas nimadre, wrecz glupie. Glosowanie na PiS, czyli Kaczynskiego, uwazam za kolosalny blad. Oddanie wladzy w rece tego niekompetentnego ingywiduum, pchnie Polske w calkowity marazm i swiatowa izolacje, Ten czlowiek i jego ekipa sa bardzo grozni dla Polski. Cala Europa i wiekszosc znaczacych krajow na swiecie, w tym USA, z pewnym niepokojem spogladaja na wybory w Polsce. Ironia losu jest fakt, pomimo gloryfikowania USA przez PiS, ze USA nie traktuje PiS, a zwlaszcza Kaczynskiego powaznie i jest bardzo zaniepokojone tym, ze PiS moglby wygrac. Wiem to, bo jestem obywatelem tego kraju od 30tu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Żeby nie unieważniali 09.10.11, 06:21 nerwowa10 napisała: > Wszystkie ręce na pokład! Alarm. kraj się zawali jeśli PO nie wygra! Nawet Palikot > jest lepszy od Kaczynskiego. Ależ naturalnie! > Taką oto mądrość można wyczytać z wypowiedzi p > ana Pilcha. A ja, w swojej naiwności myślałam, ze to jest inteligenty gość. I słusznie myślałaś - jest! > Świat się kończy,. Tzw "elyta" zdurniała do reszty. i dlatego idę głosować na PiS. Kto zdurniał, ten zdurniał... Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 13:42 Brawo! mOGŁABYM SIE PODPISAC POD KAŻDYM SŁOWEM. Odpowiedz Link Zgłoś
gownos Nie tylko slonce Peru to mistrz bajeru 07.10.11, 14:10 U siala lala mam dwie lewe rece. To nie sciema filmik jest wyborowy, w sam raz pasuje do wyboru jednego, jedynego oczywistego cudotworcy nic nie moge ale sprobuje jeszcze raz vod.gazetapolska.pl/535-slonce-peru-mistrz-bajeru Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 Żeby nie unieważniali 07.10.11, 14:16 wspaniale ze pan bedzie glosowal na TUSKA to jeszcze jeden glos DO NORMALNOSCI POLSKI ABY TYLKO NIE WYMAZALI GLOSOW BO PISOWI W POLSCE WOLNO BEZKARNIE WSZYTKO I TO JEST NAJWIEKSZE SWINSTWO WOBEC WLASNEJ OJCZYZNY Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Żeby nie unieważniali 07.10.11, 14:22 On nie jest ciężko ranny ,on jest w stanie krytycznym. W dawnych czasach gościa w takim stanie kładło się na dębową deskę i do pieca chlebowego,podobno taka kuracja była skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
przywalmi Żeby nie unieważniali 07.10.11, 14:28 Jak mawiał Pawlak (filmowy) "mądrego dobrze poczytać" ale dla pismatolstwa to wróg i wywrotowiec Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Żeby nie unieważniali 07.10.11, 14:39 "- Ludziom trawionym straszliwą ambicją ufać nie należy." Trawionym straszliwą ambicją to Donald Tusk i Jarosław Kaczyński. Palikot to "błazen" polityczny i nie widzę aby był "trawienym straszliwą ambicją". Zdecydowanie wolę "błazna" politycznego od polityka "trawionego straszliwą ambicją". A Boga to bym do tych politycznych wywodów nie mieszał. Ci, co tak czynią ufać im nie należy i nie ufam pisarzowi bo tak uczynił. "Niby człowiek niczego się nie boi, a jednak niech Pan Bóg broni." Odpowiedz Link Zgłoś
pogadaniec Z Palikotem do wiktorii 07.10.11, 14:56 Jakis profesor w radiu namawial do glosowania na partie Tuska, poniewaz czekaja nas trudne i niepewne czasy kryzysu ekonomicznego. Paltforma rzadzi od 4 lat. Kryzysu jeszcze w tym czasie nie bylo i co Platformie udalo sie zrobic? 95% objetnic w dalszym ciagu jest niespelnionych. Jak mozemy w czasie kryzysu dopuscic do wladzy i zaufac partii, ktora w czasach wzglednej prosperity nic wartosciowego nie dokonala? Dlatego zaglosuje na partie Janusza Palikota. Przyszlosc Polski zalezy od dobrego wyniku Ruchu Poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Z Palikotem do wiktorii 07.10.11, 15:35 pogadaniec napisał: > (..) Paltforma rzadzi od 4 lat. Kryzysu jeszcze w tym czasie nie bylo Przeczytaj ten fragment jeszcze raz. I jeszcze raz. > i co Platformie udalo sie zrobic? i teraz spróbuj znaleźć odpowiedź na to pytanie :) (To taka mała zabawa, bo ładnie Ci to wyszło po prostu. Następnym razem uważaj :)) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Z Palikotem do wiktorii - Byle nie z Kaczyńskim! 09.10.11, 06:46 pogadaniec napisał: > Jakis profesor w radiu namawial do glosowania na partie Tuska, poniewaz czekaja > nas trudne i niepewne czasy kryzysu ekonomicznego. Paltforma rzadzi od 4 lat. > Kryzysu jeszcze w tym czasie nie bylo (podkreśl. moje). Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jaki komplement pod adresem Tuska i PO właśnie napisałeś. P.S.: Ogólnoświatowy kryzys trwa już czwarty rok - uważa się, że od upadku Lehman Brothers (ogłosili upadłość 15.09.2008). Odpowiedz Link Zgłoś
syn.ksiedza.proboszcza Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 15:08 Jak się już komuś PiS prawicą widzi, to czas walnąć klina. Odpowiedz Link Zgłoś
dewuwuzelator Parada histeryków 07.10.11, 15:11 Byłby w dużym kłopocie, gdyby go zapytać, o jakie mianowicie zagrożenia mu chodzi i kto coś unieważnia. Ale wiadomo, że ta gazeta takich niedyskretnych pytań nie zadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Parada histeryków 07.10.11, 15:27 dewuwuzelator napisał: > Byłby w dużym kłopocie, gdyby go zapytać, o jakie mianowicie zagrożenia mu chod > zi i kto coś unieważnia. Ale wiadomo, że ta gazeta takich niedyskretnych pytań > nie zadaje. Może chodzi o unieważnienie (wypowiedzenie Konkordatu) i uczynienie z Polski kraju wolnego od zniewolenia watykańskiego. Dawniej byliśmy pod wpływami Sowietów. Dzisiaj jesteśmy pod wpływami Watykanu, a konkretniej żołnierzy państwa rzymskokatolickiego. Jestem za Palikotem bo tylko ta partia może dokonać to, co Zapatero w Hiszpani. Polska lewica to tylko z nazwy, a tak naprawdę to wybitni cwaniacy i wciskający kit ludowi. Taki sam jak wszystkie partie. Palikot był politycznym błaznem i prawdopodobnie dalej nim zostanie, ale ufam mu w jednym - obarczy podatkami cwaniaków w sukienkach ukrywających się pod nazwą duchownych, a także przeciwstawi się dotacji finansowej dla okupanta watykańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mrburger Żeby nie unieważniali 07.10.11, 15:13 Lubię język Pilcha, ale jeśli chodzi o jego oceny rzeczywistości nieliterackiej to głównie mi się kojarzy z tym jak był święcie przekonany że Gołota zmiażdży Adamka w pierwszej z serii "Walk stulecia" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Wybory obowiązkowe?! 07.10.11, 15:23 GŁOSOWAĆ OBOWIĄZKOWO CZY NIE ? Proponuję zastanowić się nad tymi których polityka, wybory nie interesują , ale sami na wszystko, co dzieje się w kraju i w Europie najbardziej narzekają i wyciągają ręce po państwowe czyli NASZE WSPÓLNIE zbierane podatkami pieniądze. Inne państwa wprowadziły kary pieniężne dla aspołecznych czyli tych, którzy nie chodzą głosować. My tego NIE zrobimy , bo w naszym modelu demokracji każdy może, co chce… Zgoda, trudno, ale może w takim razie wprowadźmy inne konsekwencje dla tych wszystkich, którzy są na „państwowym garnuszku”(czyli Naszym) pełniąc różne stanowiska w samorządach, urzędach, biurach, instytucjach państwowych. No bo jak może być dyrektorem szkoły ktoś, kogo nie interesuje nasz kraj, jak może kierownik w urzędzie miasta, gminy „balować” w dzień wyborów? Jak może komendant policji, straży, nauczyciel, członek samorządu, urzędnik, tego dnia nie wrzucić swojego głosu do urny wyborczej? I tak dalej i dalej. Łatwo wskazać te stanowiska, na których pensje składa się społeczeństwo. Obywatele, którzy ubiegają się o takie stanowiska muszą wykazać się uczestnictwem w głosowaniach przed ubieganiem się o nie. I wprowadzenie takiego zwyczaju nie ma nic wspólnego z politycznymi weryfikacjami, opiniami jakichś IPNów, wsparciem kolesiów. Ja wybierając moich przedstawicieli chciałbym wiedzieć czy robią to tylko dla biznesu czy dla społeczeństwa. I to powinno być wykazane obok ich niekaralności, majątku, itd. I to wszystko nie ma nic wspólnego ze zmuszaniem do głosowania. Nikt kto tego nie chce - głosować NIE MUSI ! Azet Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Żeby nie unieważniali 07.10.11, 15:25 I cale to bzykanie kotka dla tego jednego zdania: "Donald Tusk. - Będę na niego głosował." Reszty nawet nie trzeba czytac.Pisac reszty tez nie trzeba bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 15:32 flipvert napisał: > I cale to bzykanie kotka dla tego jednego zdania: > "Donald Tusk. > > - Będę na niego głosował." > Reszty nawet nie trzeba czytac.Pisac reszty tez nie trzeba bylo. Przecież wiadomo, że chodzi o to, aby PO wygrało. Pisarz dał dupy - publicznie sugeruje "dupkom' na kogo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Kto jeszcze da "dupy"? 07.10.11, 15:41 Zastanawiam się kto jeszcze da "dupy" z humanistów i wskaże marnemu ludowi na kogo trzeba głosować? Wszystko się kręci wokół kasy i dla kasy. Humaniści też piszą dla kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie tylko głupio, ale i po chamsku... 09.10.11, 06:54 andrzej369 napisał: > Przecież wiadomo, że chodzi o to, aby PO wygrało. I co w tym złego? > Pisarz dał dupy - publicznie sugeruje "dupkom' na kogo głosować. To się nazywa danie dupy ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 Żeby nie unieważniali 07.10.11, 15:46 Poglady PILCHA sa moimi pogladami . Brawo TUSKU i precz z kibolami PIS u. Odpowiedz Link Zgłoś
katalizyna Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 16:25 wojtekd38 napisał: > Poglady PILCHA sa moimi pogladami . Spróbuj czasem zdobyć się na własne. Myślenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1974 Żeby nie unieważniali - a OFE ? 07.10.11, 15:47 "Głosuję, bo nie chcę, żeby władzę mieli ci, którzy wszystko, co jest do tej pory, unieważnią i ogłoszą na nowo." A kto, jesli nie PO, prawie uniewaznil reforme emerytalna, zabierajac czesc skladek OFE (na razie, jesli zrobili to raz, moga odebrac reszte) ? A kto mowiac, ze trzeba budowac narodowych czempionow, uniewaznia wieloletnie wysilki prywatyzacyjne ? I ich nie kontynuuje, zachowujac miejsca dla swoich (a przy okazji zastraszajac w nich tych, ktorzy nie podzielaja linii parti w 100 procentach) ? Nie ma partii idealnych, oczywiscie. Ale szukac trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Panie pisarzu. Aby oceniać należy zapoznać się 07.10.11, 15:49 z tematem. Pan Janusz Palikot wykonał ogromną pracę, zjeździł Polskę, dziesiątki, setki miast, miasteczek i wsi. Przeprowadził setki rozmów. A pan pisarz nie wie, dlaczego JP ma taką popularność. A historia bulwersujących występów posła Palikota, przyczyny, skutki ? Też pan nie wie? Proszę - "Fakty i Mity", nr24/2011, str. 26, dostępne w necie. A propos - red. nacz. tego nieklerykalnego pisma, Roman Kotlinowski, były ksiądz, znawca Krk, kandyduje do sejmu z Łodzi. !! Nareszcie ktoś będzie rozmawiał z zawodowymi katolikami nie na klęczkach !! Porozmawiamy o Komisji Majątkowej - pasterze okradli swe owce. O konkordacie, o krzyżu w sejmie, o indoktrynacji dzieci i młodzieży od przedszkola, o haraczu na Krk i Watykan, itd Zagłosuję więc na nowoczesną Polskę, na rozdział państwa od religii, na RUCH PALIKOTA !! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Panie pisarzu. Aby oceniać należy zapoznać si 07.10.11, 16:17 pablobodek napisał: > z tematem. Pan Janusz Palikot wykonał ogromną pracę, zjeździł Polskę, dziesiątk > i, setki miast, miasteczek i wsi. Przeprowadził setki rozmów. A pan pisarz nie > wie, dlaczego JP ma taką popularność. A historia bulwersujących występów posła > Palikota, przyczyny, skutki ? Też pan nie wie? > Proszę - "Fakty i Mity", nr24/2011, str. 26, dostępne w necie. > A propos - red. nacz. tego nieklerykalnego pisma, Roman Kotlinowski, były ksiąd > z, znawca Krk, kandyduje do sejmu z Łodzi. !! > Nareszcie ktoś będzie rozmawiał z zawodowymi katolikami nie na klęczkach !! > Porozmawiamy o Komisji Majątkowej - pasterze okradli swe owce. > O konkordacie, o krzyżu w sejmie, o indoktrynacji dzieci i młodzieży od przedsz > kola, o haraczu na Krk i Watykan, itd > Zagłosuję więc na nowoczesną Polskę, na rozdział państwa od religii, na RUCH > PALIKOTA !! To wszystko fakty i precz, aby dalej do Pana (władcy) na kolanach. Namawiam na Palikota - jedyny błazen, który może kraj wyprowadzić z panowania Panów niemal feudalnych w stylu błazeństwa (kompromitacji nieudaczników i popleczników okupanta watykańskiego, których wielu w platformie obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
katalizyna Żeby nie unieważniali 07.10.11, 16:09 Od czasu do czasu potrzebny jest przeciąg, który zdmuchnie pozłotkę z gipsowych pomników. Gips to gips i nie jest dobrze kiedy ktoś go bierze za zloto. Co by było gdyby nie unieważniono w 56 roku stalinowskich podręczników historii, a w 90 PRL-owskich? Jest się o co spierać. Fałszywe wersje wydrzeń domagają się unieważnienia. Tak, to wymaga wysiłku. Trzeba sporo rzeczy przemyśleć na nowo... A komu by się chciało myśleć kiedy nikt nie wywraca grilla i nie wylewa piwa? "Spokój panie święty nie jakieś tam rozróby... Prawda jaka jest my wiemy..." Co do mnie, to chcę żeby władze mięli ci którzy potrafią krytycznie patrzeć na historię, nie próbują konserwować kłamstwa jako prawdy, nie nazywają nieudolności sukcesem i nie wmawiają mi, ze jesteśmy zieloną wyspą, przed którą cały świat przyklęka z szacunkiem dla jej osiągnięć. Głosowałem na reformy - dostałam PR-owską papkę, puder i szminkę. Dlatego Partii POstępu wręczam czerwona wyborcza kartke. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 16:28 ..."nie próbują konserwować kłamstwa jako prawdy"... Zaufajmy Palikotowi - może potrafi odkonserwować kłamstwo największe w dziejach historii. Czekam na odważnego, który wreszcie opodatkuje cwaniaków w sukienkach, którzy od szesnastu wieków ukrywają się pod "osobliwością" duchowego przewodnika. Jeżeli ktoś ma ochotę płacić cwaniakom w sukienkach to jego sprawa, ale gdy kasa na cwaniaków idzie też z moich podatków to jest też moja sprawa i dlatego zagłosuję na Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
madziapl1 Żeby nie unieważniali 07.10.11, 16:32 Kandydujesz to glosowac mozesz tylko na siebie a nie innego zlodzieja ! Jesli nie kandydujesz to po cholere bedziesz glosowac - szkoda Twojego czasu. Jestes mieszkancem dorzecza Wisly to mysl i nie uzywaj nazwy po - lak bo to obecnie bardzo OBRAZLIWE slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Między nami złodziejami... 09.10.11, 07:03 madziapl1 napisał: > Kandydujesz to glosowac mozesz tylko na siebie a nie innego zlodzieja ! Tak pojmujesz wybory??? No, no... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadzpe_do_fil Żeby nie unieważniali 07.10.11, 17:10 Czytam powyzsze komentarze i wlos sie jezy. Ludzie, czy wy nie zdajecie sobie sprawy z faktu, ze gdyby PiS z Kaczynskim wygralo wybory, to bedzie to totalna kompromitacja i kleska dla Polski i Polakow???? Ci ludzie sa grozni dla Polski i swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Czuję się zawiedziony ... 07.10.11, 17:46 nie padło pytanie: Czy czyta Pan "Głos Michnika"? A mogło, a powinno ... Pozdrawiam Pana, Panie Pe. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_kemp Szymborska sławiła Stalina, a teraz ten grafoman 07.10.11, 17:52 Pilch sprzedaje się jak dzi.wka obecnej władzy. Jakie to żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Szymborska sławiła Stalina, a teraz ten grafo 07.10.11, 18:07 Prawda jest okrutna - pisarczyk dał dupy i wszystko w temacie. Prawdopodobnie dla kasy, dla której PRAWIE WSZYSTKICH SKRĘCIŁO I POKRĘCIŁO w nieustającej kwadraturze koła. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Szymborska sławiła Stalina, a teraz ten 09.10.11, 07:17 paul_kemp, znawca literatury (ten grafoman Pilch), napisał: > grafoman Pilch sprzedaje się jak dzi.wka obecnej władzy. Czyżby? - O krowie, niezmieniającej poglądów słyszałeś? - Pewien jesteś, że Pilch - to jednak, tak naprawdę, w duchu, kocha Kaczyńskiego, a Platformę sławi tylko - dla jakiegoś interesu (sprzedaje się jak dzi.wka)? Odpowiedz Link Zgłoś
kra3s Re: Szymborska sławiła Stalina, a teraz ten grafo 09.10.11, 13:22 wielu grafomanow zyje z lizania sempiterny władzy, inaczej by nie przezyli. U Pilcha nigdy nie było widać odruchów zwyklej ludzkiej przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Pilch wybiera: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 18:32 Też będę głosował ale przeciwko WSZYSTKIM partiom.Mam dosyć Tuska i jego,podobnej do gierkowskiej,propagandy sukcesu.Państwa z PSL,którzy są skłonni do każdej koalicji,byle zostać przy korycie.Szaleńców z PiSu,którzy walczą zawsze,wszędzie i z wszystkimi,mamiąc obietnicami Polski "szklanych domów".Tzw.''kampania przedwyborcza''to okres podłych oskarżeń,bajkowych obietnic i występów,raczej,kabaretowych.Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Pilch wybiera: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 18:45 Największą bajkę nam sprzedała firma rzymskokatolicka i na tej bajce trzepie wciąż kasę. Dzisiejsi politycy to dobrzy uczniowie firmy watykańskiej, która wyrosła na sprzedaży bajeczki, a ściślej mówiąc na KŁAMSTWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
gyor plich PALACZ 07.10.11, 21:32 plich powinien miec poczucie, ze nie tylko nie jest modny, ale i szkodliwy nie, nie z powodu swojej literatury, a wlasciwie tworczosci z powodu PALENIA dodatkowo ma on te czelnosc, ze pozwala sie z papierosem fotografowac i publikowac bardzo zly przyklad, bardzo nieodpowiedzialny facio nie czytam wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
silentviper Re: Żeby nie unieważniali 07.10.11, 22:18 Jeżeli wygra PIS - to może jeszcze raz zobaczę, jak Pani Minister tańczy. Bezcenne... Odpowiedz Link Zgłoś