Dodaj do ulubionych

SLD na zakręcie. Kalisz czy Miller?

18.10.11, 08:39
Proponuję Członkomom Klubu SLD wybór Posła Kalisza na swojego Szefa oraz samej Partii , a Posła Leszka Millera na Wicemarszałka. Obecny Wicemarszałek z SLD Poseł Venderlich powinien zostać Przewodniczącym którejś z Komisji Sejmowej. Najlepiej Kultury i Środków Masowego Przekazu lub Regulaminowej. W takiej konfiguracji personalnej SLD utrzyma dotychczasową niezłą pozycje w Sejmie. Wybór Kalisza będzie osobową przeciwagą dla Posła Palikota. U Kalisza będzie dominowała wiedza i rozum a u Palikota emocje i wygurowane aspiracje podyktowaną chęcią konkurowania wszelkimi mozliwymi sposobami z Premierem Tuskiem i Prezesem PiS Jarosławem Kaczyńskim. Poseł Kalisz poradzi sobie z nimi wszysytkimi szanując ich odmienność politycznego myślenia rolę jaką im przyszło zajmować w Państwie.
Obserwuj wątek
    • jurber1 SLD na zakręcie. Kalisz czy Miller? 18.10.11, 08:40
      1Miller, Czarzasty... no to jeszcze Jakubowska z Kwiatkowskim i mamy "powtórkę z rozrywki" Rywina... Wspaniałe "odrodzenie" komuchów !
    • marek1846 Tylko Kalisz! 18.10.11, 08:57
      Miller jako człowiek bywały pod wodą, może sobie poradzić z tonącym SLD. Dlatego dla dobra wszystkich (poza starą komuną) gwarantem spokojnego zdychania SLD jest Kalisz. "Som" co prawda inni którzy też to "zrobiom" ale on jest z nich najlepszy
    • barabarabaszek tylko prawybory! 18.10.11, 09:30
      Bardzo dobrym pomysłem, który może "ruszyć z posad bryłę świata" :-), jest idea prawyborów. Nie tylko członkowie SLD, ale również sympatycy lewicy powinni mieć prawo wypowiedzieć się na temat tego kto ma kierować lewicą w Polsce. To co zrobiono w FPS powinno być demokratycznym standardem partii lewicowej w Europie.
    • arct Miller, najlepiej Czarzasty 18.10.11, 09:45
      Może byc Olejniczak, byle nie Kalisz.

Oni utopią SLD i o to chodzi. czas rozstać sie z przykościelnym SLD.

Miejsce Kalisza jest w nowej lewicy Palikota.

SLD marsz do ziemi!

Żegnamy bez żalu!

Elektorat lewicy.
    • volim SLD na zakręcie. Kalisz czy Miller? 18.10.11, 10:22
      Oczywiście, że Miller bardziej się nadaje na szefa klubu/przewodniczącego niż Kalisz, jeśli SLD chce mieć jakąś przyszłość, ale to nieco zakurzony królik.
      Co z pozostałymi 25 posłami? Nie ma wśród nich nawet jednego dobrego kandydata?
    • rawahecht LEWICA? Lewica, w Polsce? 18.10.11, 11:44
      Kalisz czy Miller?

Tyfus czy dżuma?!
    • sekswa Lepszy Miller, SLD szybciej zniknie ze sejmu. 18.10.11, 12:03
      Towarzysze! Już jest za późno, mamy prawdziwą lewice w paramencie, nazywa się Ruch Palikota.
    • bardzoharakterny SLD na zakręcie. Kalisz czy Miller? 18.10.11, 13:00
      Nie będę głosować na lewice do czasu gdy nie znikną takie takie "dinozaury" jak Miler Kalisz czy Olin - oni mieli już swój czas i zaprzepaścili go ! Według mojej oceny to najlepszy na lewicy jest Palikot
      • czyzyk331 Re: SLD na zakręcie. Kalisz czy Miller? 18.10.11, 13:26
        Poczekał bym z oceną Palikota...za chwilę może się okazać ostoją liberalizmu i kapitalizmu...
        Odnośnie SLD, powtarzasz brednie tworzone przez GTM...
    • herleif Tylko Miller !!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.11, 13:11
      na pohybel koszernej i filipińczykowi
      • czyzyk331 Re: Tylko Miller a GTM będzie ujadać 18.10.11, 13:25
        Wybór Millera na szefa Klubu SLD rozpocznie akcję oczerniania sojuszu, wspominania "Akcji Rywin", "Sobotka" czy "Pęczak".
        W tej medialnej sieczce wyłuska się ziarna prawdy o powodach zniszczenia sojuszu przez GTM.
        • prusla Re: Tylko Miller a GTM będzie ujadać 18.10.11, 13:57
          Czyżyku 331! Jak zwykle GW ustawia SLD i mąci.Chce odgrzewanych kotletów? a nie wie,że po nich można cierpieć na niestrawność.Można porównać aferę Rywina z hazardową. Przy hazardowej są nagrania przy Rywina przypuszczenia i spiskowa teoria,Sobótka- proces poszlakowy,Pęczak jeszcze za czasów SLD sprawa trafiła do sądu.Nie ma "czystych"partii w parlamencie,nawet RP, dziwne finansowanie jej założyciela w wyborach parlamentarnych w 2005 r. przez emerytów i studentów.Kalisz to narcyz,nie ma cech przywódczych, na marsz oburzonych wybrał się jaguarem, kpina z ludzi,kiedyś żalił się,ze jako poseł za mało zarabia to powinien wrócić do zawodu adwokata, może zrzucił by ze 20 kg.Podoba mi się pomysł prawyborów na przewodniczącego może A.K. przestał by wtedy ustawiać wszystko po swojemu.
          • czyzyk331 Re: Tylko Miller a GTM będzie ujadać 18.10.11, 21:39
            Z opóźnieniem...nie jestem wstanie przeczytać do południa wszystkich gazet. Ale warto zwrócić uwagę na-Michnik knuje z Palikotem?
            Czwartkowy wieczór. Pod kamienicę w Alei Przyjaciół w Warszawie podjeżdża samochód, z którego wysiada Janusz Palikot. Rozmawiając przez telefon, wchodzi do swojego mieszkania. Chwilę później wchodzi tam mieszkający obok Adam Michnik, któremu towarzyszy młoda kobieta....
            www.gazetapolska.pl/9901-michnik-knuje-z-palikotem
        • alakyr Re:A co to jest GTM? 18.10.11, 18:57
          W potocznym języku to wykreowana przez GW na potrzeby obalenia rządów lewicy grupa jej działaczy. Tyle że teraz trudno operować tym określeniem bo każde personalne /poza Rywinem/ przypisanie do GTW grozi procesem sądowym.
          Myślę że to nie będzie narzędzie ataku na SLD pod kierunkiem Millera.
          • czyzyk331 Re:A co to jest GTM? 18.10.11, 21:43
            To proste...Grupa Trzymająca Media..

GW wykreowała nazwę Grupa Trzymająca Władzę (GTW) to tak jakby Rywin był ministrem, a Kwiatkowski szefem kancelarii PRM, Czarzasty szefem MSWiA...
            GTW w okresie kampanii parlamentarnej atakowała SLD i kreowała negatywny wizerunek Napierka...
    • royal_pl Re: SLD na zakręcie. Kalisz czy Miller? 18.10.11, 13:29
      Mało mnie interesuje przyszłość postkomunistycznego tworu jakim jest SLD, ale jeśli SLD chce przetrwać, to musi zejść z drogi lewicy kawiorowo-tęczowo-rozporkowowej, bo tam miejsce zajął Palikot i jego menażeria, z którą będzie trudno konkurować, zwłaszcza po względem robienia szumu i autoreklamy.
    • bardzoharakterny SLD na zakręcie. Kalisz czy Miller? 18.10.11, 13:34
      Może dla wyjaśnienia – bo cwaniacy z SLD traktują ludzi „instrumentalnie” ! Moje przekonania jak i moich szerokich znajomych są lewicowe. Według mojego rozeznania PIS to czysty faszyzm. KK jak pokazuje historia ma inklinacje tego samego typu. Strach ludzi przed faszyzmem popycha ich do PO. Deklaracje SLD za czasów Milera były tylko deklaracjami w rzeczywistości rządy Milera nie różniły się od rządów PO – takie samo popieranie rozkradającymi państwo KK. Podpisanie „KUNKORDATU” za czasów Kwaśniewskiego dało społeczeństwu beznadzieje na deklaracje LSD. I dlatego Palikot w następnych wyborach dostanie ode mnie i od moich znajomych krzyżyk.
    • vdziwny SLD na zakręcie. Kalisz czy Miller? 18.10.11, 18:39
      Nie mam nic do p. Kalisza i sądzę, że pomoże to partii. Szkoda mi tylko, że zaginął gdzieś p. Oleksy, a przecież za jego premierostwa notowania SLD były wysokie. Czy może się mylę?
    • alakyr Wolę Millera 18.10.11, 18:49
      Najpierw myśli potem mówi. Kalisz jest jednym z Palikotów naszej sceny politycznej.
    • mirwojski SLD na zakręcie. Kalisz czy Miller? 18.10.11, 20:02
      Miller miał już swoje pięć minut i ich nie wykorzystał. Bo nie potrafił, przerosło go. To polityk "powiatowy". Dobrze mu się sekretarzowało w Skierniewicach i na tym powinien poprzestać; zachciało mu się premierowania ale to zadanie przerosło powiatowe pojmowanie. Połowę bałaganu - politycznego, wojskowego i kościelnego zawdzięczamy - Millerowi i Kwaśniewskiemu. Oni Polskę zrobili wasalem USA, z ich wojenkami na nasz koszt, w konkordat ... mogę dalej ... OT - LUDZIE PRAWDZIWEJ LEWICY ( tu - brawka ..). Olejniczak to dla mnie nadal rolnik ( doktor od zalesień który już podczas studiów szukał kariery w polityce - nie chciało się "orać" a który nie znalazł dla siebie posady w PSL - był za młody dla starych wyżeraczy brylujących w PSL do dziś - w Sejmie też) i dlatego "przytulił się" do lewicy. Zaczynał jak jego wzorzec " chłopski" z PSL - od Ochotniczych Straży Pożarnych - tu są wyborcy na wsi, zdyscyplinowani.Cimoszewicz najchętniej nie przyznawał by się do dawnych "kolegów" - wyrósł ponad, mentalnie też. Został Kalisz. I nazwisko i miasto - zacne choć wielkie nie jest ( w przeliczeniu % sympatyków + liczba mieszkańców w dziesiątkach tysiąca). Ale ma chęć, wiedzę ( w tym prawniczą czego w/w nie stało). Niech próbuje...
    • adrem63 Czas na zmianę 18.10.11, 21:26
      Po zmianie przewodniczącego SLD w czerwcu 2008 napisałem:

Zmiana
      I Grześ nie pomoże, trzeba płacić jak za zboże,
      za błędy Leszka i Alka - beznadziejna walka.
      Szkoda tylko Oleja, w nim była nadzieja.
      Teraz poczekamy do następnej zmiany.
      Nie będzie synekur, posadek i wziątków,
      a polska lewica zacznie od początku.

Pasuje chyba także do dzisiejszej sytuacji
      • adrem63 Re: Czas na zmianę 18.10.11, 21:39
        Po wyborach do Sejmu w 2007 napisałem:

Epitafium pseudolewicy
        Tu leży „lewica”, gościu pochyl głowę
        z tego co liczyli dostali połowę
        Nie będzie synekur, nie będzie już stołków
        a nam nie zabraknie osinowych kołków

Także pasuje do dzisiejszej sytuacji – prawda ?
        • czyzyk331 Re: Czas na zmianę 18.10.11, 21:45
          Pora na wierszyk o Palikocie nowym guru lewicy kreowanym na przywódcę uciśnionych przez GTM.

Czarny piar jaki uprawia GTM wobec SLD zasługuje na potępienie....
          • adrem63 Re: Czas na zmianę 18.10.11, 22:13
            O Palikocie też coś już było,

Platforma Palikotów
            Spytano Tuska na imieninach u cioci
            dlaczego Platforma tak się palikoci.
            Ten na to, to nie moja wina,
            Dla mądrzejszych mamy Gowina.

Pośrednio także

Bajka o uczciwym byznesmenie
            Byznes mentalnie na oszustwie stoi
            byznes także rabunku się nie boi.
            I tyle tylko można na ten temat
            Uczciwy byznesmen to ktoś kogo nie ma.
        • adrem63 Re: Czas na zmianę 18.10.11, 22:07
          Tak naprawdę to przestawianie łóżek w burdelu niewiele poprawi w sprawie marketingu.
          Niektórym się wydaje, że ożywić „lewicę” mogą tylko jej grabarze, ale to pozornie słuszne rozumowanie może okazać się błędne w rzeczywistości.
          Wydaje się, że twarze starszych towarzyszy mocno się już wyborcom znudziły i nimi niewiele się ugra. Miller z Kwaśniewskim lepiej żeby sobie poszli na wódeczkę ,
          Kalisz bardziej pasuje do Palikota, chociaż podobno jest „dużom osobistościom” to
          do lewicy pasuje jak pięść do oka, chyba że do obyczajowej.
          Tej „lewicy” nie pomoże już żadna „centrolewatywa”. Za cztery lata jak nie wcześniej przyjdzie „sztandar wyprowadzić”.

A lewicę trzeba budować od początku z nowymi ludźmi.
          Głowa do góry!
          Każdy koniec może być początkiem czegoś lepszego.
          Na początek mam już dobre hasło, które usłyszałem przed chwilą:
          „Nie ważne jak się kończy – ważne jak się zaczyna”
          :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka