Dodaj do ulubionych

Posadź babcię przy kompie

22.10.11, 15:25
Prawdziwym hitem okazuje się dostęp do audiobooków.

Pirackich, czy babcia płaci kartą kredytową lub smsem? ;-DDD
Obserwuj wątek
    • alikpalik E-wykluczeni 22.10.11, 19:44
      Czy to określenie nie zostało stworzone przez takie "wnuczki" jak pani redaktor?
      Jedynym kryterium kwalifikacji jest wiek. Stąd to lekceważące pobłażanie dla "ramoli". Bo ci nieco młodsi, to ho,ho - sami komputerowi geniusze.
    • gustaw.kramer Re: Posadź babcię przy kompie 22.10.11, 21:54
      popsuje babci oczy do reszty
    • rejestracja_konta_gazeta.pl Posadź babcię przy kompie 23.10.11, 13:52
      No i fajnie, tylko dobrze byłoby kiedyś przeczytać artykuł na ten temat napisany bez tej maniery upupiania starszych ludzi i przedstawiania ich jako upośledzonych z samej racji wieku i "analogowych" przyzwyczajeń.
    • szabo Posadź babcię przy kompie 23.10.11, 16:13
      "potem internetowa prasa (Oszczędzam na gazetach, to sobie opłacę ten Internet)"

wydawca Wyborczej będzie w siódmym niebie...
      • monikate Re: Posadź babcię przy kompie 23.10.11, 18:37
        Strasznie protekcjonalny ten artykuł. Nie lubię!
    • der-chef Re: Posadź babcię przy kompie 23.10.11, 19:41
      Dawno nie czytałem tak debilnego artykułu. Odnoszę wrażenie że babcia tej pani ma dopiero 60 lat. Ludzie powyżej tego wieku nie są zainteresowani tego typu nowinkami. sam mam 60 lat i coraz bardziej mam dość komputera, komórki i wszelkich innych gadżetów a przygodę z komputerem zaczynałem od małego Atari 800, potem ST, iMAC i teraz PC, więc trochę pojęcia mam. Mając 70 czy 80 lat chce się mieć święty spokój i jak tylko można to się idzie na spacer albo na pierdoły ze znajomymi, czasem przeczyta się książkę bo nawet TV przeszkadza.
    • inkwizytorstarszy Posadź babcię przy kompie 24.10.11, 03:04
      Oj, istnieje ryzyko że babci Internet może się spodobać!
      I co wtedy? Zacznie buszować po portalach i nie pójdzie do świątyni i zamiast na tacę, kupi kamerę do Skypa...
      I zamiast wierzyć, zacznie myśleć inaczej. A diabeł nie śpi..
      (kapłani po kolędzie będą sprawdzać czy babcie nie mają Internetu...? )
    • cecyllia1910 Re: Posadź babcię przy kompie 24.10.11, 13:00
      Mam 66 lat. Nikt mnie nie sadzał przy komputerze. Kupiłam go sobie sama i sama przy nim usiadłam.
      Proszę nie robić ze starszych ludzi debili. Wszystko co dotyczy internetu jest dziecinnie proste.
      Artykuł jest protekcjonalny.
      • bokertov1947 Re: Posadź babcię przy kompie 24.10.11, 13:20
        Hi cecylia1910!
        W mentalnosci - ale i niestety realiach, dla Polaka babcia to stetryczala, pozbawiona radosci zycia , nazekajaca na za niska rente i choroby - moherowo zaberecona osoba.
        A tak naprawde - babcia mozna byc bez zadnych nieprzewidzianych wpadek - w wieku polowy czterdziestki. Jak do tego pracujesz, to przynajmniej od 20 lat z komputerem.
        A wiec, to co artykul probuje sprzedac - to glupota!
        A moze w Polsce zegary ida inaczej??
        Pozdrowienia z Tel Avivu!
        • artjomka Re: Posadź babcię przy kompie 25.10.11, 09:13
          Nie moge sobie wyobrazic, ze nie znaleziono metod zainteresowania seniorow komputerami.
          W Niemczech czy Szwecji lub Danii - a i w innych cywilizowanych krajach takze - istnieja organizacje panstwowe i spoleczne zajmujace sie organizowanie kursow z roznych dziedzin i dla roznych grup wiekowych. Takie jak - w przetlumaczeniu "uniwersytety ludowe", czy wyznaniowe organizacje dla rodzin - organizuja za drobna oplata kursy obslugi komputerow dla seniorow - takze i dla imigrantow.
          A wiec, jak sie chce, to napewno mozna.
          Przeciez KK nie koniecznie musi swe owieczki uczyc tylko zdrowasiek.
          Pozdro!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka