anuszka_ha3.agh.edu.pl 22.10.11, 15:25 Prawdziwym hitem okazuje się dostęp do audiobooków. Pirackich, czy babcia płaci kartą kredytową lub smsem? ;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alikpalik E-wykluczeni 22.10.11, 19:44 Czy to określenie nie zostało stworzone przez takie "wnuczki" jak pani redaktor? Jedynym kryterium kwalifikacji jest wiek. Stąd to lekceważące pobłażanie dla "ramoli". Bo ci nieco młodsi, to ho,ho - sami komputerowi geniusze. Odpowiedz Link Zgłoś
gustaw.kramer Re: Posadź babcię przy kompie 22.10.11, 21:54 popsuje babci oczy do reszty Odpowiedz Link Zgłoś
rejestracja_konta_gazeta.pl Posadź babcię przy kompie 23.10.11, 13:52 No i fajnie, tylko dobrze byłoby kiedyś przeczytać artykuł na ten temat napisany bez tej maniery upupiania starszych ludzi i przedstawiania ich jako upośledzonych z samej racji wieku i "analogowych" przyzwyczajeń. Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Posadź babcię przy kompie 23.10.11, 16:13 "potem internetowa prasa (Oszczędzam na gazetach, to sobie opłacę ten Internet)" wydawca Wyborczej będzie w siódmym niebie... Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Posadź babcię przy kompie 23.10.11, 18:37 Strasznie protekcjonalny ten artykuł. Nie lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
der-chef Re: Posadź babcię przy kompie 23.10.11, 19:41 Dawno nie czytałem tak debilnego artykułu. Odnoszę wrażenie że babcia tej pani ma dopiero 60 lat. Ludzie powyżej tego wieku nie są zainteresowani tego typu nowinkami. sam mam 60 lat i coraz bardziej mam dość komputera, komórki i wszelkich innych gadżetów a przygodę z komputerem zaczynałem od małego Atari 800, potem ST, iMAC i teraz PC, więc trochę pojęcia mam. Mając 70 czy 80 lat chce się mieć święty spokój i jak tylko można to się idzie na spacer albo na pierdoły ze znajomymi, czasem przeczyta się książkę bo nawet TV przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Posadź babcię przy kompie 24.10.11, 03:04 Oj, istnieje ryzyko że babci Internet może się spodobać! I co wtedy? Zacznie buszować po portalach i nie pójdzie do świątyni i zamiast na tacę, kupi kamerę do Skypa... I zamiast wierzyć, zacznie myśleć inaczej. A diabeł nie śpi.. (kapłani po kolędzie będą sprawdzać czy babcie nie mają Internetu...? ) Odpowiedz Link Zgłoś
cecyllia1910 Re: Posadź babcię przy kompie 24.10.11, 13:00 Mam 66 lat. Nikt mnie nie sadzał przy komputerze. Kupiłam go sobie sama i sama przy nim usiadłam. Proszę nie robić ze starszych ludzi debili. Wszystko co dotyczy internetu jest dziecinnie proste. Artykuł jest protekcjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
bokertov1947 Re: Posadź babcię przy kompie 24.10.11, 13:20 Hi cecylia1910! W mentalnosci - ale i niestety realiach, dla Polaka babcia to stetryczala, pozbawiona radosci zycia , nazekajaca na za niska rente i choroby - moherowo zaberecona osoba. A tak naprawde - babcia mozna byc bez zadnych nieprzewidzianych wpadek - w wieku polowy czterdziestki. Jak do tego pracujesz, to przynajmniej od 20 lat z komputerem. A wiec, to co artykul probuje sprzedac - to glupota! A moze w Polsce zegary ida inaczej?? Pozdrowienia z Tel Avivu! Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: Posadź babcię przy kompie 25.10.11, 09:13 Nie moge sobie wyobrazic, ze nie znaleziono metod zainteresowania seniorow komputerami. W Niemczech czy Szwecji lub Danii - a i w innych cywilizowanych krajach takze - istnieja organizacje panstwowe i spoleczne zajmujace sie organizowanie kursow z roznych dziedzin i dla roznych grup wiekowych. Takie jak - w przetlumaczeniu "uniwersytety ludowe", czy wyznaniowe organizacje dla rodzin - organizuja za drobna oplata kursy obslugi komputerow dla seniorow - takze i dla imigrantow. A wiec, jak sie chce, to napewno mozna. Przeciez KK nie koniecznie musi swe owieczki uczyc tylko zdrowasiek. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś