Dodaj do ulubionych

Pięścią w telewizję. Kto pobił pracownika Polsatu?

22.11.11, 07:31
Wolne media to fundament pod warunkiem, że nie są stronnicze i nie manipulują. Inaczej są tylko narzędziem.
Obserwuj wątek
    • 2lkad1 Pięścią w telewizję. Wstrząśnięty??? 22.11.11, 07:35
      Kpi, czy o drogę pyta?
      Skoro popiera ten szajs, również poprzez kupno biletów na mecze, to czym jest wstrząśnięty?
      Tym bardziej, że bandyci mają teraz MISJĘ, bo mają zrobić z Polski Węgry...

"...- Jestem również kibicem Lecha i jeżdżę na mecze, dlatego jestem wstrząśnięty tą sytuacją - opowiada pracownik Polsatu.".
      • tuczepi Popieram w jednym Kaczynskiego... 26.11.11, 18:17
        Dla takich kiboli co pobili czlowieka to tylko kara smierci..
        Takie scierwa nie powinny zyc na swiecie...
        • hermilion Re: Popieram w jednym Kaczynskiego... 26.11.11, 20:56
          Powiedz a jaka kara powinna być dla Blumsteina, który wezwał
          z Niemiec bandytów aby bili niewinnych przechodniów?

Też kara śmierci czy może uścisk ręki prezesa?

Wiesz co reprezentujesz?

Moralność Kalego.
          • 4_oddech_kaczuchy Re: Popieram w jednym Kaczynskiego... 27.11.11, 10:58
            hermilion napisał:

> Powiedz a jaka kara powinna być dla Blumsteina, który wezwał
            > z Niemiec bandytów aby bili niewinnych przechodniów?
            >
            > Też kara śmierci czy może uścisk ręki prezesa?
            >
            Może wystarczy bilet na Madagaskar, a paszport do niszczarki?
    • lmblmb Wolność wypowiedzi wg. kiboli 22.11.11, 07:36
      Oni też mają prawo do wypowiedzi. A że potrafią tylko w mordę dać? W szkole powinni dostać takie manto, które wybiłoby im z głowy takie zachowanie.

Ale kto ma to zrobić, niedojrzałe emocjonalnie nauczycielki?
    • sphinxpinastri 284 22.11.11, 07:52
      Cynizm wyborczej. Każdą sytuację wykorzysta do ataku na tych, których nie lubi. Jak się chłopi na weselu pookładają sztachetami, to też będzie wina prawicy.
      • 2lkad1 Re: 284 22.11.11, 08:14
        Nie, to legendarna WINA TUSKA...
        A cynizm Wyborczej, jeśli już, to Wzgórza Morenowe w porównaniu z Himalajami hipokryzji "niezależnej" czy gazety "polskiej" nie mówiąc o "naszym" dzienniku.

sphinxpinastri napisał:

> Cynizm wyborczej. Każdą sytuację wykorzysta do ataku na tych, których nie lubi.
        > Jak się chłopi na weselu pookładają sztachetami, to też będzie wina prawicy.
        • bd-75 Re: 284 22.11.11, 09:25
          2lkad1 napisał:
          > A cynizm Wyborczej, jeśli już, to Wzgórza Morenowe w porównaniu z Himalajami hi
          > pokryzji "niezależnej" czy gazety "polskiej" nie mówiąc o "naszym" dzienniku.

"A u was Murzynów biją!"
        • sphinxpinastri Re: 284 22.11.11, 20:19
          Nie wiem, o czym piszesz. Nie czytam tych gazet, których tytuły podajesz.
          • hermilion Re: 284 26.11.11, 20:24
            On też nie czyta .. ale z wyborczej wie że to manipulatorzy i naziści.
      • sta-n2 Re: 284 22.11.11, 08:27
        A szczytem cynizmu, jest obrona bandytów tylko dlatego, że się nie lubi Gazety Wyborczej.
        Jeżeli na dodatek porównujesz sytuację do chłopskiego wesela, to gratuluję poziomu
        inteligencji.(tylko nie zrozum dosłownie wyrazów uznania)
        • lech123456 Re: kiboli nie bandytów kiboli... 22.11.11, 10:08
          > A szczytem cynizmu, jest obrona bandytów

błąd niedokładnie słuchasz premiera i czytasz Głos Cadyka

kiboli nie bandytów kiboli...

wężykiem
        • antropoid Re: 284 22.11.11, 11:12
          sta-n2 napisał:

> A szczytem cynizmu, jest obrona bandytów tylko dlatego, że się nie lubi Gazety
          > Wyborczej.
          > Jeżeli na dodatek porównujesz sytuację do chłopskiego wesela, to gratuluję pozi
          > omu inteligencji.(tylko nie zrozum dosłownie wyrazów uznania)

Zostaw trolla. Musi z czegoś żyć.
          • sphinxpinastri Re: 284 22.11.11, 20:26
            Witam wielbicielkę, która znów czyta moje wpisy. Widzę, że już odzyskujesz formę po podwyżce cen lekarstw. Coraz bliżej starego portfela, coraz bliżej, ale - mam niezmienną nadzieję, wiarę - że nadal będziesz moją wielbicielką.
        • sphinxpinastri Re: 284 22.11.11, 20:22
          Wyborczą lubię, mam tu swoje ulubione działy, np. fotograficzny... Nie cierpię cynizmu wyborczej w ich "publicystyce" politycznej. O poziomie twojej inteligencji się nie wypowiem, bo długo musiałbym szukać jakiegoś jednokomórkowca, aby ten poziom zestawić...
      • tornson Re: 284 26.11.11, 12:54
        sphinxpinastri napisał:

> Cynizm wyborczej. Każdą sytuację wykorzysta do ataku na tych, których nie lubi.
        > Jak się chłopi na weselu pookładają sztachetami, to też będzie wina prawicy.
        No a czyja? Przecież to prawica kultywuje "naturalne" i najprymitywniejsze odruchy ludzkie. To prawica twierdzi że zmienianie mentalności ludzkiej to lewactwo i odnosi się do naturalnych odruchów człowieka pierwotnego..
    • koloratura1 Ja-ro-sław, weź ich zbaw! 22.11.11, 08:15
      marek1846 napisał:

> Wolne media to fundament pod warunkiem, że nie są stronnicze i nie manipulują.
      > Inaczej są tylko narzędziem.

Święte prawo prywatnych mediów - być stronniczymi, a nawet dopuszczać się tego, co ktoś może uznać za manipulowanie. Oczywiście, że są i mają prawo być narzędziem w ręku właściciela.
      Istota rzeczy jest w tym, że każdy ma prawo zostać właścicielem takiego czy innego medium, jeśli spełni określone ustawą warunki.
      • marek1846 Re: Ja-ro-sław, weź ich zbaw! 22.11.11, 09:40
        Nic innego nie napisałem, tylko to że wolne media są fundamentem demokracji pod warunkiem, że są obiektywne, nawet gdy są prywatne. Inaczej mówiąc, można kłamać, łgać i manipulować ale nie można wówczas mówić o fundamentach demokracji. Proste jak polskie media.
        • somekindofhope Re: Ja-ro-sław, weź ich zbaw! 22.11.11, 09:58
          Człowieku co ty bredzisz. W USA np. stacja Fox nie jest obiektywna i tam nikt za to nie popełnia przestępstw na dziennikarzach. Proste jak cep a nie jak polskie media. Prywatny może co chce, a stronniczość nie jest żadnym argumentem za przestępczą agresją. Nie ma pobłażania dla przestępczości. Na tym polega demokracja, ignorancie.
        • koloratura1 Z definicji - wyrażają przekonania właściciela. 22.11.11, 10:56
          marek1846 napisał:

> Nic innego nie napisałem, tylko to że wolne media są fundamentem demokracji pod
          > warunkiem, że są obiektywne,

I to nas - zdecydowanie - różni, ten warunek.
        • g.suss Re: Ja-ro-sław, weź ich zbaw! 26.11.11, 14:32
          marek1846 napisał:

> Nic innego nie napisałem, tylko to że wolne media są fundamentem demokracji pod
          > warunkiem, że są obiektywne, nawet gdy są prywatne.

Obiektywizm, mój niewykształcony przyjacielu, to niezależność od podmiotu poznającego, a zatem obiektywne media nie istnieją z definicji. Obiektywne mogą być najwyżej odczyty z aparatury pomiarowej na stronie IMGW.
          • hermilion Re: Ja-ro-sław, weź ich zbaw! 26.11.11, 20:44
            Problem nie polega na tym że media są stronnicze tylko na tym,
            że są sterowane przez rząd, na przykład poprzez dawanie reklam
            z firm rządowych tylko mediom pro-rządowym.

Policz sobie reklamy spółek skarbu państwa we Wprost oraz w Uważam Rze,
            a może coś do tego twojego wykształconego a zasłoniętego klapkami
            na oczach łba trafi.

Media jako pojedyncze medium mogą prezentować pewną opcję
            ale powinno być obecne pełne spektrum mediów. Od prawicy
            do lewicy. Niestety lewica uważa że ma prawo do monopolu medialnego.

Nadużywanie systemu prawnego w sposób bezprawny może się skończyć
            tylko w jeden sposób - agresją.
            • g.suss Re: Ja-ro-sław, weź ich zbaw! 27.11.11, 17:51
              hermilion napisał:

> Niestety lewica uważa że ma prawo do monopolu medialnego.

Och, to pewnie dlatego tacy tytani intelektu jak Ziemkiewicz, Semka, Pospieszalski, Terlikowski, Janke czy Michalski (by wymienić tylko kilku) są permanentnie bez pracy. Żarty sobie robisz?
      • andrzejto1 Re: Ja-ro-sław, weź ich zbaw! 26.11.11, 11:51
        koloratura1 napisała:

> marek1846 napisał:
        >
        > > Wolne media to fundament pod warunkiem, że nie są stronnicze i nie manipu
        > lują.
        > > Inaczej są tylko narzędziem.
        >
        > Święte prawo prywatnych mediów - być stronniczymi, a nawet dopusz
        > czać się tego, co ktoś może uznać za manipulowanie. Oczywiście, że są i
        > mają prawo być narzędziem w ręku właściciela.
        > Istota rzeczy jest w tym, że każdy ma prawo zostać właścicielem takiego
        > czy innego medium, jeśli spełni określone ustawą warunki.

Masz absolutną rację. Ale w takiej sytuacji niech nie nazywają się dziennikarzami, tylko propagandystami. I niech nie mówią o dziennikarskiej rzetelności i bezstronności. I niech nie domagają się specjalnego traktowania. Bo propagandyści w przeciwieństwie do dziennikarzy nie powinni mieć przywilejów. Niech powiedzą jasno, że stosują nauki doktora Goebbelsa a nie wycierają sobie ryjki górnolotnymi słowami o niezależności dziennikarskiej.
        Mam nadzieję, że łapiesz tą drobną różnicę.
      • hermilion Re: Ja-ro-sław, weź ich zbaw! 26.11.11, 20:27
        > Święte prawo prywatnych mediów - być stronniczymi, a nawet dopusz
        > czać się tego, co ktoś może uznać za manipulowanie. Oczywiście, że są i
        > mają prawo być narzędziem w ręku właściciela.

Kpisz czy o drogę pytasz?

Jeszcze powiedz że sędzia ma prawo mieć własne zdanie,
        a nie stosować się do przepisów.

Cenzuro wróć co?
    • erte2 Pięścią w telewizję. Kto pobił pracownika Polsatu? 22.11.11, 09:42
      Jarosław kaczyński ma powód do dumy - oto właśnie zbiera plony wieloletniego siewu nienawiści do mediów które są wobec niego krytyczne. Przykładów jego ataków na TVN, Wyborczą, Radio Zet czy TOK-FM jst całe mnóstwo, a jego nienawiść do Adama Michnika zamieniła się w swego rodzaju obsesję. To w końcu musiało zaowocować wybuchem agresji; kibole i faszyści dostali jasny sygnał - oto wróg którego należy zniszczyć.
      Jeśli się tego w porę nie opanuje to dzisiejsze - na razie - pojedyńcze wybryki mogą się przekształcić w coraz częstszą praktykę, a zebrane "ad hoc" grupy kibolsko-faszystowskich bandytów - w regularnie zorganizowane bojówki, działające "z błogosławieństwem" małego psychopaty.
      • amgam0 Re: Pięścią w telewizję. Kto pobił pracownika Pol 22.11.11, 10:17
        Najszczersza prawda niestety.Faktem nizaprzeczalnym jest ,ze czescia ideologicznego programu Klamczynskiego jest odbicie Polski niewiernym i podzial na godnych i niegodnych;tak samo zreszta i ojca podgrzyba tez. Polacy nie dorosli jeszcze by miec poglady i pozwolic miec inne poglady drugim .Nawet ludzie polityki nie umieja rozmawiac bez przekrzykiwania sie i przerywania innym(z malymi wyjatkami jednak)-a to przeciez jak dac w morde oponentowi.
        Tego typu mlodziez powinna byc karana bardzo surowo,niemal niestety dla przykladu.Maksymalna kara bez mozliwosci ulg- finansowa i pozbawienia wolnosci-najlepiej.
        Przygladam sie na Polske z daleka i mam przeczucie ,ze moze byc gorzej, bo wymiar sprawiedliwosci jest strasznie opieszaly i nieskuteczny. Reporterow z POLSATU zas byc moze wcale nie popieraja punktu widzenia swoich pracodawcow .Po prostu pracuja by zaplacic rachunki i utrzymac rodziny.
        • andrzejto1 Bla, bla, bla pierdoły i już 26.11.11, 16:08
          amgam0 napisał:

> Najszczersza prawda niestety.Faktem nizaprzeczalnym jest ,ze czescia ideologicz
          > nego programu Klamczynskiego jest odbicie Polski niewiernym i podzial na godnyc
          > h i niegodnych;tak samo zreszta i ojca podgrzyba tez. Polacy nie dorosli jeszcz
          > e by miec poglady i pozwolic miec inne poglady drugim .Nawet ludzie polityki ni
          > e umieja rozmawiac bez przekrzykiwania sie i przerywania innym(z malymi wyjatka
          > mi jednak)-a to przeciez jak dac w morde oponentowi.

Co dziwnego dokładnie takie samo działanie wykazują co niektórzy dziennikarze GW, czy też politycy, szczególnie od Palikota. Tyle, że jak to robi Jarkacz, to jest be, a jak Blumsztajn czy Żakowski to jest cacy. Jak z narodowców robi się faszystów, to jest oki, a jak ktoś wypomni niemieckich chuliganów to zapada dziwna cisza...
          Bądź obiektywny. Druga strona tez nie jest Ok.

> Tego typu mlodziez powinna byc karana bardzo surowo,niemal niestety dla przykla
          > du.Maksymalna kara bez mozliwosci ulg- finansowa i pozbawienia wolnosci-najlepi
          > ej.
          > Przygladam sie na Polske z daleka i mam przeczucie ,ze moze byc gorzej, bo wym
          > iar sprawiedliwosci jest strasznie opieszaly i nieskuteczny.

I to jest też wina niektórych mediów wrzeszczących o grubych kreskach, ludziach honoru i temu podobnych. Ale współodpowiedzialności za ten bajzel wziąć nie chcą.

Reporterow z POLSA
          > TU zas byc moze wcale nie popieraja punktu widzenia swoich pracodawcow .Po pros
          > tu pracuja by zaplacic rachunki i utrzymac rodziny.

Każdy z nas ma pracę i każdy chce zapłacić rachunki i utrzymać rodziny. Kwestia leży w tym, czy możesz spojrzeć przy goleniu w lusterko bez obrzydzenia. Sądzę, że niektórzy ludzie pracujący w mediach powinni mieć z tym spory problem.
        • hermilion Re: Pięścią w telewizję. Kto pobił pracownika Pol 26.11.11, 20:46
          > Reporterow z POLSATU zas byc moze wcale nie popieraja punktu
          > widzenia swoich pracodawcow .Po prostu pracuja by zaplacic rachunki
          > i utrzymac rodziny.

Cenzorzy PRL też tak robili. Czy byli przez to mniejszymi świniami czy większymi?
      • gownos Odejdz obrzygancu 22.11.11, 12:56
        Znacie ten kawal z PRL-u. Jedzie pijak autobusem i w pewnym momencie puszca pawia na stojacego obok pasazera. Gdy ten glosno wyraza swoje oburzenie, pijak, glosem pelnym obrzydzenia - "Odejdz obrzygancu" ....

Tak sie lasnie zachowuja media w stosunku do opozycji. Najpierw sie obraza ludzi, prowokuje, a kiedy glosno wyrazaja swoje oburzenie - robi sie z nich oszolomow. Jak juz taki zaklamany dziennikarzyna dostanie w nos to zrobi afere z dzikich kiboli. Niemieccy oprawcy tez robili z polskich patriotow baditen, za to ze walczyli o niepodleglosc Polski.
        • koloratura1 Re: Odejdz obrzygancu 22.11.11, 13:43
          gownos napisał:

> Znacie ten kawal ...

Myślisz, że jak się posłużysz chamstwem, to więcej osób podzieli Twój punkt widzenia?
          Nie sądzę...
          • hit.and.run Re: Odejdz obrzygancu 26.11.11, 22:28

> Myślisz, że jak się posłużysz chamstwem, to więcej osób podzieli Twój punkt wid
            > zenia?

Babcia nie zrozumiala ? Bardziej skomplikowane niz serial w TVN i stad klopot ? Wybaczamy, demencja starcza moze rowniez i nas dopasc za jakis czas.
    • sharn1 Uwielbiam taką PRLowską propagandę 22.11.11, 10:11
      Najgorzej, że zapewne ci bandyci mieli kiedyś w ręku Gazetę Wyborcząm więc powinno być "Czytelnicy Gazety Wyborczej zmasakrowali dziennikarza Polsatu".
    • baj62 Pięścią w telewizję. Kto pobił pracownika Polsatu? 22.11.11, 10:14
      Coście wychowali to macie.Trzeba jeszcze dać możliwość dwulatkom zaskarżenia rodziców do sądu i mamy legiuon PAWLIKÓW mOROZOWÓW.
    • witekjs Kaczyński o kibicach. "Trzeba bić im brawo" 22.11.11, 10:22

"Z chuligaństwem, bandytyzmem, ustawkami, z tym wszystkim trzeba bezwzględnie walczyć, ale jeżeli kibice urządzają uroczystości patriotyczne, to trzeba bić im brawo. Jeżeli się chce już kogoś zatrzymać, bo są podstawy, to na pewno nie należy robić tego po uroczystościach patriotycznych - ocenił".

wiadomosci.onet.pl/kraj/kaczynski-o-kibicach-trzeba-bic-im-brawo,1,4858889,wiadomosc.html
    • he1ku Re: Pięścią w telewizję. Kto pobił pracownika Pol 22.11.11, 10:59
      marek1846 napisał:

> Wolne media to fundament pod warunkiem, że nie są stronnicze i nie manipulują.
      > Inaczej są tylko narzędziem.
      Dlatego są różne media.Media z różnych opcji politycznych . I w takiej demokracji jak w Polsce nalezy dorosnąć do tego ustroju. ponieważ różne te media szczują na siebie , na przeciwników dając tym samym mozliwość nadużywania wolności przez skrajne opcje polityczne i skrajne zachowania nieobliczalnych ludzi.Błąd , a raczej populizm PiS u umozliwił rozprzestrzenieniu sie chamstwa w grupach kibiców, wytwarzając superludzi - kiboli , z którymi jest problem by ich okiełzać.
    • gownos Kibol - pojecie prawnicze 22.11.11, 12:26
      A wiec kiedys komunisci ukuli pojecie AK-wskich faszystow, teraz wyborcza wykuwa pojecie faszystowskich polskich patriotow, a w niniejszym artykule posluguje sie kolejna nowomowa kibole, ktora tutaj urasta juz do formalnego okreslenia grupy rpzestepczej. Policja sprawdza, czy napastnicy to kibole ...
      • koloratura1 Kibol - pojecie prawnicze... 22.11.11, 13:36
        ...Chyba jeszcze nie, ale niedługo - z całą pewnością będzie

gownos napisał:

> w niniejszym artykule posluguje sie kolejna nowomowa kibole,

Określenie to już przestało być nowomową.

> ktora tutaj urasta juz do formalnego okreslenia grupy przestępczej,

Nie - urasta, a już urosła...

PS.: Artykuł z gazety codziennej nie jest tekstem - stricte - prawniczym. Zatem - autor posługuje się językiem ogólnym, a nie - fachowym.
      • szabo Re: Kibol - pojecie prawnicze 22.11.11, 16:43
        a od kiedy kibol to polski patriota? kibol jest debilem, czasami naziolem któremu tylko danie po mordzie tak, żeby zostało do końca życia jest w stanie coś przetłumaczyć, ja bym zresztą jeszcze parę palców obciął. Chyba większość z nas ma lepsze wyobrażenie o polskim patriotyzmie, niz kibolstwo.

gownos napisał:

> A wiec kiedys komunisci ukuli pojecie AK-wskich faszystow, teraz wyborcza wykuw
        > a pojecie faszystowskich polskich patriotow, a w niniejszym artykule posluguje
        > sie kolejna nowomowa kibole, ktora tutaj urasta juz do formalnego okreslenia gr
        > upy rpzestepczej. Policja sprawdza, czy napastnicy to kibole ...
    • gownos Pięścią w telewizję. Kto pobił pracownika Polsatu? 22.11.11, 13:05
      Zachęcam do wejścia na następujące strony
      niezalezna.pl/
      niepoprawni.pl/
      www.blogpress.pl/
      nieznudzeni.pl/
      wpolityce.pl/
      freepl.info/
      www.salon24.pl/
      solidarni2010.pl/index.php
    • gownos Niezalezne media skrajnie jednostronne 22.11.11, 13:06
      Studium propagandy III RP

Jan Pospieszalski Bliżej 17.11.2011 - Po Marszu Niepodległości 1-3

www.youtube.com/watch?v=yFiVxdmvHtM
      • nerwus0 Re: Niezalezne media skrajnie jednostronne 22.11.11, 13:53
        Skończ,pierdoło!
        • hermilion Re: Niezalezne media skrajnie jednostronne 26.11.11, 20:48
          Zalecam valium.
          • maxik-g Jasne. Łyknij sobie całą fiolkę. 26.11.11, 21:13
            hermilion napisał:

> Zalecam valium.
      • borsuk112 Re: Niezalezne media skrajnie jednostronne 22.11.11, 15:57
        Daj sobie spokoj czlowieczku. Po co ma ktoswlazic na te durne porrtale.
    • pisdode Kość policzkową? 22.11.11, 14:36
      Myślałem, że kość ogonową.
    • trajkotek rola odpowiedzialnych mediów ... 22.11.11, 23:20
      agresji i brutalności wyplenić się z życia społecznego nie da ...
      rola odpowiedzialnych mediów POlega na skierowaniu ich we właściwą stronę, aby skanalizowane właściwie służyły jasnej stronie mocy:

ale przecież nie robię wszystkiego, by zniszczyć to radio czy dokonać zamachu na o. Rydzyka /Daniel O./

W POLSCE TEŻ MOŻNA WYCIĄĆ W PIEŃ TYCH GADÓW, WSZYSTKICH, BEZ WYJĄTKU
    • gnom_opluwacz Gorzej niż kibole 26.11.11, 11:25
      "Napastnicy wczoraj przyznali się do winy. Policja sprawdza, czy są kibolami. Na razie wiadomo tylko, że jeden z nich był notowany za jazdę po pijanemu rowerem. Krzysztof Jarosz, szef wielkopolskiej policji: - Czekam na informację, czy osoby zatrzymane mogą być identyfikowane ze środowiskiem pseudokibiców."

========

Widać z tego urywka jasno, że facet jest CYKLISTĄ. Mam nadzieję, że Wyborcza opisze dogłębnie zbrodnie tego środowiska, podzieli je na cyklistów i pseudocyklistów, tym ostatnim nadając jakąś fajoską nazwę, typu "cyklore", oraz dokładnie opisze, jak cyklore przejmują pagórki, lasy i sklepy z akcesoriami rowerowymi.

Mam też nadzieję, że w przyszłości każde przestępstwo będzie sprawdzane pod kątem przynależności sprawcy do środowiska cyklorowego, a w kodeksie karnym znajdzie się zakaz rowerowy. Tego nie można tak zostawić.
      • klip-klap Re: Gorzej niż kibole 26.11.11, 17:51
        Byl prikaz od rzadu laczyc przestepstwa z kibolami, to chlopaki szukaja. Co by wiecej dostac reklam SP i opowiedziec sie po wlasciwej stronie. Rzetelnosc dziennikarska, a co to jest gdy chodzi o kase i ideologie?
    • pocomiwaszekonto ciekawe czy kolo byłby taki kozak 26.11.11, 11:30
      bez kominiarki
    • anders76 Pięścią w telewizję. Kto pobił pracownika Polsatu? 26.11.11, 12:42
      Kibol czy kobic to bez znaczenia. Gdyby za ciezkie bezzasadne pobicie dostali po 10 lat odsiadki to by moze pomoglo. Jezeli takie pobicie to "czyn chuliganski" to nic nie pomoze. Licza sie fakty a nie opowiadywanki.
    • tornson Ja ten przykład dzień w dzień walę pięścią 26.11.11, 12:51
      w telewizor, inaczej złom nie chwyci obrazu. Stanowczo nie polecam Shapra!!!
    • alfa146 Pięścią w telewizję. Kto pobił pracownika Polsatu? 26.11.11, 14:52
      A jakie znaczenie ma to czy napastnicy są kibolami czy nie?
      Powinni być skazani na kilka lat ciężkich robót oraz zapłacić pobitemu odszkodowanie w wysokości kilkuset tysięcy złotych.
      Po takim potraktowaniu przez sąd bandyci oduczyli by się napadać na niewinnych ludzi.
    • tsuranni nasze państwo jest kalekie 26.11.11, 15:06
      w normalnym kraju takie zwierzęta udające ludzi (mówię o kibolach) już dawno zostałyby spacyfikowane i użyte do użyźnienia ogródków działkowych...
    • rabbinhood historycznie 26.11.11, 15:17
      Gdyby w czasach socjalizmu taki atak miał miejsce, to pewne czynniki by to podawały jako walkę o sprawiedliwość i protest przeciw reżimowi. Ponieważ ustrój się zmienił to trudno zmienić nawyki ludzkie. Albo prawa się przestrzega, albo się nie przestrzega, nie można tego samego raz chwalić, a raz karać. Niestety świadomości tego co kiedyś zepsuto w społeczeństwie nie ma...
    • logiczny1 Pięścią w telewizję. Kto pobił pracownika Polsatu? 26.11.11, 15:18
      Nie usprawiedliwiam przemocy (a zdecydowanie ją potępiam) - ale czy nie jest tak, że kto sieje wiatr, ten zbiera burze?
      To GW, TVN, Polsat w mniejszym lub większym stopniu propagowali nienawiść i język nienawiści albo za pomocą własnych dziennikarzy, albo propagując takie zachowanie polityków.
      Poza tym - bycie na smyczy władzy, która będzie budziła coraz większą niechęć (zabierając Polakom z kieszeni ostatnie pieniądze) - może budzić agresję u obywateli.
      Jeśli kiedyś Polacy powstaną i pójdą pod KPRM, to pójdą również na Wiertniczą, Czerską i w parę innych miejsc, gdzie ich przez 6 lat z okładem ogłupiano.
      Nie pochwalam - ale kto sieje wiatr, niech się lęka burzy...
    • bialoskory tak jak w krajach 3 swiata. 26.11.11, 16:18
      czeste ataki na pracownikow prasy, tv, etc to norma.
      • cloclo80 Re: tak jak w krajach 3 swiata. 27.11.11, 11:29
        Niszczenie ludzi przez dziennikarzy którzy za nic nie odpowiadają to oczywiście standard demokratyczny? Owszem, ale a'la Białoruś.
    • turn1 Pięścią w telewizję. Kto pobił pracownika Polsatu? 26.11.11, 17:07
      Możemy sobie pogadać, ale ciemny lud (czytaj masy) czyli około 75-80% społeczeństwa zrobi tak jak im media przykażą. Dzisiaj jemy, urządzamy mieszkania, głosujemy, a nawet ,myślimy tak jak media nam przykazują. Dzisiaj zamiast ekonomisty to dziennikarz czy feministka wypowiada się na tematy kryzysu finansowego - ludzie to kupują. Słuchając ekonomisty musimy nieco wytężyć umysł, a to jest zbyt ciężkie w dzisiejszych czasach. Najgorsze jest to że muzyk którego utwory lubimy słuchać lub aktor którego lubimy oglądać w dobrych filmach wypowiada się na tematy na których się nie zna. Ludzie w to wierzą i tak powstają "autołytety" od wszystkiego. Specjaliści od siedmiu boleści. Masowe czy też stadne myślenie ma to do siebie że jest bezrefleksyjne. Kupujemy, ubieramy się, czujemy, tak jak media nam przykazują. Nie ma co się oszukiwać. Dzisiaj liczą się krótkie-szybkie chwytliwe hasła pozbawione logiki i merytoryki. Ludzie kupują opakowanie a nie produkt. Liczy się powierzchowność a nie wartość informacji. Liczy się szokowanie mało znaczącymi. Dobry dziennikarz jest jak dobry lektor - powinien być niezauważalny ale to dzisiaj gwiazdami są niestety Lis, Olejnik itd. Zero obiektywizmu ale za to stronnicza agresja. To się sprzedaje - to są emocje.
      Ludziom można wmówić wszystko nawet to że makaron na drzewach rośnie.

"Każdy szanujący się kraj który chce mieć znaczący wpływ w innym kraju, pierwsze co robi zdobywa media poprzez swój wywiad (agenci), a następnie bierze się za politykę". To nie są moje słowa a słowa Wiktora Suworowa - byłego rosyjskiego agenta służb specjalnych GRU.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka