minstrel515 27.11.11, 00:26 "Hofman wszystko ci powie"; Hofman od tego jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h-mol Re: Co za brednie. 27.11.11, 02:21 Wot charaszo pisowczyk, charaszo! Putin ciebie rublami wynagrodzi. Polsza u tiebia w żopie. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Polska to jest Matrix :) 27.11.11, 10:02 Ludzie nie maja z czego zyc ,a politycy kloca sie o przyzwolenie narkotykow , kare smierci ,czy o krzyz w Sejmie . Zaden nie mowi o gospodarce ,zatrudnieniu czy nedzy spoleczenstwa . Jeden chce legalizacji narkotykow ,drugi chce wieszac narkomanow za przestepstwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar aretik, trollu, niech ci ręce opadną, do kostek... 27.11.11, 03:37 .. będzie ci łatwiej wrócić na drzewo.. gdzie twoje miejsce.. Dowodzie na ewolucję.. "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: aretik, trollu, niech ci ręce opadną, do kost 27.11.11, 08:58 Fajne argumenty. W stylu Czerskiej. Czy jesteś na pióropałkarskim stażu ? To wykazuj się, wykazuj, trollu bo się słabo starasz. Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: aretik, trollu, niech ci ręce opadną, do kost 27.11.11, 12:13 pal666 napisał: > Fajne argumenty. W stylu Czerskiej. Czy jesteś na pióropałkarskim stażu ? To wy > kazuj się, wykazuj, trollu bo się słabo starasz. Ludzie Jaroslawa maja sie w Polsce bardzo dobrze. IPN, ktory jest naszpikowany znajomymi i kolegai krolika nie istnieje. Nawet na uczelniach paraduja ze znaczkiem partyjnym. A w Poznaniu to tak sie musza kryc po katach, ze nawet zalozyli akademicki klub poparcia. A to, ze wielu nie chce miec z nimi szczegolnie wiele wspolnego, nie wynika z faktu, ze sa zwolennikami opozycji, tylko z hasel, jakie glosza. O tym, ze Kaczynski chcialby byc polskim Putinem, pisalem juz dawno temu. Hasla te same, retoryka ta sama, droga do tego, ta sama. Podobnie jak w Putinowskiej Rosji JK dzieli spoleczenstwo na "patriotow" (a wiec jego zwolennikow) i wrogow. Roznica jest tylko to, ze pod wzgledem bezwzglednosci i przebieglosci JK Putinowi nie dorasta do piet. Na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: aretik, trollu, niech ci ręce opadną, do kost 27.11.11, 13:24 Masz jakieś zaćmienie umysłowe przy niedzieli: Kaczor ci się pomylił. Z Donaldem. Niby ten sam gatunek ale to nie są kaczki z jednej paczki. Odpowiedz Link Zgłoś
wels5 Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 06:26 Hofman jest od tego, by tłumaczyć każda bzdurę j. Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 07:36 Od jakiegoś czasu słucham chłopców i dziewczynek z PiS.Mówią o Państwie-silne gospodarczo,przyjazne obywatelom,silne na arenie międzynarodowej.Jak to osiągnąć?Gospodarczo powrócić do socjalizmu,obywatelom wprowadzić drakoński KK z karą śmierci lub dożywociem,za większość przestępstw,zbratać się z krajami,które prowadzą lub mają zamiar prowadzić wojny z krajami,które nie są nam przychylne.Czasami wydaje mi się,że to faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 08:06 ależ skąd pisuarki z rydzykiem to zwykłe agendy bolszewickie ciekawostką jest jedynie to że jednych utrzymuje polski podatnik a drugiego polscy emeryci Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 17:11 @iwano19 Jarosław kaczyński dość dawno temu w którymś z wywiadów przyznał sie że w dzieciństwie marzył o tym by być premierem. z tego "wyznania" można wysnuć kilka wniosków: 1. jarosław kaczyński jak zwykle nie mówi prawdy. Jeśli rzeczywiście od dziecka marzył o władzy w Polsce (a wszystkie jego późniejsze działania to potwierdzają)- to musiał wiedzieć że w latach '60., a więc w latach jego dzieciństwa, a również i mojego, bo jestem od niego niewiele starszy) premier (naówczas Cyrankiewicz) nie miał żadnej realnej władzy - był tylko wykonawcą poleceń I Sekretarza PZPR (od '56. do '70 był nim Władysław Gomułka). 2. Kilkunastoletni dzieciak wychowywany w PRL-u niewiele mógł wiedzieć o kompetencjach premiera w takiej np. Wielkiej Brytanii czy kanclerza w RFN. Jest zatem oczywistą oczywistością że opierał się na wzorcach krajowych; a jedynym dostępnym wzorcem był naówczas omnipotentny i decydujący o wszystkim wymieniony wyżej Gensek - towarzysz Wiesław - Władysław Gomułka. 3. Z tego dość prostego i - mam nadzieję - przekonywującego wywodu wynika jasny i oczywisty wniosek: Zakodowanym od dzieciństwa wzorcem sprawowania władzy dla jarosława kaczyńskiego jest właśnie Gomułka, a wzorcem dla partii - PZPR. Żeby nie być gołosłownym: "Władza ludowa" w PRL-u opierała się głównie na służbach siłowych, w tym na UB (później SB) i milicji. Najważniejszymi działaniami zaraz po przejęciu władzy przez pis było opanowanie służb specjalnych i telewizji, dziś jego najważniejszymi filarami są byli szefowie tych służb (kamiński, święczkowski, a nawet posłuszny pies - agent tomek). Najważniejszą doktryną prl-u było centralne zarządzanie gospodarką i nacjonalizacja każdej jej dziedziny. W działaniach i hasłach jarosława kaczyńskiego te tendencje są aż nadto widoczne. Władysława Gomułkę cechowały: Olbrzymia nieufność wobec otoczenia, nieskrywana nienawiść do jakiejkolwiek opozycji, populistyczne szachowanie karą śmierci (casus Wawrzeckiego) i nieprzywiązywanie specjalnej wagi do wyglądu zewnętrznego i uroków życia (w odróżnieniu od dziwkarza i sybaryty Cyrankiewicza). Ten opis jak ulał pasuje do jarosława kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 08:45 Wzory leninowskie i stalinowskie to widać u dyżurnego Czuchnowskiego i jemu podobnym cynglom. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 08:49 Przepraszam, w pierwszej kolejności chodzi oczywiście o dyżurnego Wojciechowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 09:21 maczimo napisał: > Wzory leninowskie i stalinowskie to widać u dyżurnego Czuchnowskiego i jemu > podobnym cynglom. Gdzie?! Gdzie?! Gdzie?! Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 14:52 Blondynka nie dostrzeże. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 29.11.11, 18:18 maczimo napisał: > Blondynka nie dostrzeże. Zwłaszcza, jeśli jakiś tuman coś napisze - ani jasno, ani precyzyjnie... Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Wojciechowski jak Czuchnowski 27.11.11, 09:00 ... no może zarost schludniejszy, ale to się da skorygować, reszta OK, taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar pal666, pomyliłeś się. Myślałeś o Naszym Nocniku.. 27.11.11, 12:25 czy Gazecie Wolskiej...? Cytuję ciebie trollu ePiSkopatu..: "Fajne argumenty. W stylu Czerskiej. Czy jesteś na pióropałkarskim stażu ? To wykazuj się, wykazuj, trollu bo się słabo starasz." Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: pal666, pomyliłeś się. Myślałeś o Naszym Nocn 27.11.11, 13:19 ty jeszcze wypluwasz z siebie te ekskrementy, o nieszczęsny ? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Gdyby chciec zilustrowac pojecie stek bzdur, 27.11.11, 09:14 to tekst Wojciechowskiego jest doskonalym przykladem.Lacznie z cytowaniem Miska Kaminskiego,ktory postanowil zawalczyc o jedynka na liscie PO do eroparlamentu. Felieton na chama poskladany z kawalkow go...a. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gdyby chciec zilustrowac pojecie stek bzdur, 27.11.11, 09:25 grisza14 napisał: > Felieton na chama poskladany z kawalkow go...a. Nie ma jak argument! Trafny i elegancki. WOW! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Gdyby chciec zilustrowac pojecie stek bzdur, 27.11.11, 13:22 Co Ty bredzisz, komuszko, powinnaś być wdzięczna że pan Grisza tak łagodnie obszedł się z tymi wypocinami, chcąc być obiektywnym należałoby pojechać o wiele, wiele ostrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar pal666 Ocena finalna.. i to wierszem..więcej pisał 27.11.11, 13:35 .. nie będę... Nie masz po co głową o mur tłuc.. Byłeś bucem, będziesz buc !! "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gdyby chciec zilustrowac pojecie stek bzdur, 29.11.11, 18:21 pal666 napisał: > Co Ty bredzisz, komuszko, I znowu - nie ma jak argument w dyskusji: jasny, precyzyjny, kulturalny, elegancki... Uff...! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Co za brednie. Właśnie: 27.11.11, 09:17 aretik napisał: > macie wszystkie instytucje, służby w swoich rękach. Taki już los tych, którzy wygrali wybory... > Na uczelniach nikt > nie popiera - oczywiście głośno - opozycji. Cicho, chyba też nie za bardzo popiera - i to nie tylko na uczelniach - skoro już sześć ostatnich wyborów zakończyło się wynikiem takim, a nie - innym... W końcu przy urnie każdy może - właśnie cicho i swobodnie - ujawnić co mu w duszy gra... Odpowiedz Link Zgłoś
yacek67 PiS partią leninowską 27.11.11, 10:34 Jak się ma partię leninowską to trudno by Sowiety czy Rosja nie były wzorem. Szkopuł tylko w tym, że do roli kieszonkowego Dzierżyńskiego pretenduje teraz dwóch towarzyszy: Macierewicz i Kamiński. A Ziobro to Trocki wywalony z partii, bo stanął na drodze kieszonkowemu Leninowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 Re: PiS partią leninowską 27.11.11, 11:02 Że o pochodzeniu wodza tej partii nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
maras63 Jeszcze niedawno.. 27.11.11, 11:44 Jeszcze niedawno, półtora roku temu (po 10.04.2010) dziennikarze GW chcieli byśmy kochali Rosjan i Rosję. Pisali w GW, że dusza rosyjska, że bracia, że sąsiedzi, że jeśli z kiełbasą się udało, to i z Katyniem wszystko załatwimy. Nord Stream to tylko biznes, a Naczelny GW na zaproszenie Putina dyskutować jeżdził, wierząc, że Rosjanie słuchają. Pewnie zapomniał, że Putin z KGB, taki inny "demokrata". Hofman głupio wymyślił, ale Gazeciarze nic lepsi, a nawet gorzej bo Hofman na "żywo", a oni teksty pisali i czas na zastanowienie był. I na koniec pytanie do pana Wojciechowskiego: jeśi dzisiejsza Rosja wzorem dla niego nie może być, to może powie w którym momencie swojej historii Rosja wzorem mogłaby być? Ja takiego nie znam,a Richarda Pipesa przeczytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
voluntariusz Za wybiórczą coraz trudniej nadążyć. 27.11.11, 14:35 a co, powinniśmy z GW w plecaku szykować się na Moskwę, czy jak? To znaczy, że ci zapalający lampki i znicze poległym wzorowym czerwonoarmijnym żołnierzom, to też oszołomy czy jak? To ta Rosja jest dobra, czy jest zła? Mamy ją naśladować, upodabniać się do niej, bratać, czy się odseparowywać i odróżniać? Odpowiedz Link Zgłoś
demetria11 Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 15:25 Przecież nie od dziś wiadomo, że od młodości idolem prezesa był Lenin, z wiekiem prezes się zradykalizował, marzy mu się dyktatura. W partii panuje "demokracja" jak za Stalina, głosowania odbywają się na zasadzie "kto z państwa zgadza się z wolą Naszego Najukochańszego Prezesa, oby żył wiecznie, może opuścić ręce i odejść od ściany", więc nic dziwnego, że człowiek z wazeliny powołuje się na przykład Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
maras63 Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 15:39 Jasne, bo w PO demokracja w czystej postaci. Olechowski, Płażyński, Gilowska, Rokita, Piskorski, a ostatnio Schetyna. Notka Twoja pasuje jak ulał do tego towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mcjarell Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 16:23 Ja do ciebie Wojciechoski pretensji nie mam.Wiem, że pisać sam nie umiesz, tylko piszesz pod dyktando szefa.Stary, cwany SB-ek pisząc, że PiS jest przyjacielem ruskich robi to świadomie.Wszak tak go uczono w NKWD.Prawda jest taka, że banda rudego zmierza w kierunku komuny i ośmiesza polskich patriotów, że to oszołomy,stare babcie.Obejrzyjcie sobie pajace z PO w internecie jak wyglądał prawdziwy Marsz Niepodległości. Tysiące ludzi szło sobie spokojnie z flagami Polski.Żadna reżimowa telewizja nie pokazała nawet fragmentu prawdziwego marszu.Skupili się rozróbie lewaków i szkopów z kibolami, komentując chamsko, że tacy są polscy patrioci.Rudy zawsze już dla Polaków będzie tylko zdrajcą bratającym się z premiozydentem ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 17:20 mcjarell Ja do ciebie, mcjarell , też pretensji nie mam. Jeden rodzi się homoseksualistą, a drugi idiotą. Czasem bywa też że jedno i drugie, i nic na to poradzić nie można, choćby się bardzo chciało. Z twoich tekstów nie wynika jaką orientację posiadasz, natomiast inne wnioski są dość oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
mcjarell Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 17:32 Ja ciebie nie znam, więc kultura nakazuje nie pisać o tobie.Ty pewnie jesteś na wyższym stopniu wtajemniczenia "niesiołowszczyzny". Twój wybór. Moja orientacja jest normalna, NORMALNA. Po pierwsze Polak, nie ruski, niepedał, prawicowy.Wystarczy? Jak nie wiesz co znaczą określenia Polak, prawicowy poszukaj w Google.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 21:26 mcjarell Coś wiesz, ale nie do końca. Jestem rzeczywiście na wyższym stopniu ale rozwoju ewolucyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mcjarell Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 27.11.11, 22:12 Oczywiście, to było widać po twojej pierwszej wypowiedzi. Powiedz mi tylko proszę od czego pochodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 28.11.11, 00:01 mcjarell No widzisz ? Wystarczyło tylko wymienić parę poglądów ze mną a już jesteś nieco mądrzejszy - przynajmniej zauważasz pewne oczywistości. Może jeszcze będą z ciebie ludzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
mcjarell Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 28.11.11, 14:19 Ok,Ok! Ze mnie będą ludzie, a ja dalej nie wiem co z ciebie będzie po twojej ewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 29.11.11, 00:07 mcjarell Napisałem "może", ale tak naprawdę nie bardzo w to wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
mcjarell Re: Rosja wzorem dla Adama Hofmana 29.11.11, 08:09 A ja ciebie trochę okłamałem. Ja już jestem człowiekiem i nie zamierzam tego zmieniać. Poglądów swoich nie zmieniałem od przedszkola, a urodziłem się za Gomółki ( szkoda ,że nie wiesz kto to był ). A co do ciebie mogę ci tylko życzyć abyś został dobrym człowiekiem a nie owocem jakiejś twojej debilnej ewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Bronisz Pan mordercow... 27.11.11, 17:13 Panski problem.Morderca zabija, ofiara jest bezbronna.Pozniej nie zyje.Zycie zabral przestepca, ktory bedzie zyl, a dobry bedzie wachal kwiatki.W imie waszej debilnosci.Przestepca ponad ofiare.To nie choroba , to po prostu brak rozumu.Czy zabijanie przez zolnierzy w innych czesciach swiata niz zyja -jest zbrodnia?.Wykonano wyrok smierci.Jezeli chodzi o obrone wlasnego kraju, nie ma sprawy.Ale morderstwa , dokladnie wykonane z zaleceniami rzadow (demokracji-niby), nie sa zbrodnia wobec prawa UE przeciw stosowaniu kary smierci.Zlych argumentow Pan bronisz.Powalcz Pan o ofiary.Ale jak sadze krzyz na grobie ofiary ma zostac zabroniony.Jak godlo polskie.I stoisz Pan tam wlasnie.Reszty nie dopowiem.Pomysl Pan sam. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Bronisz Pan mordercow... 27.11.11, 21:29 prawdziwy-moher A gdybyś ty choć raz pomyślał to takich idiotyzmów byś nie wypisywał. Odpowiedz Link Zgłoś
mungodly Rosja wzorem dla Adama Hofmana 28.11.11, 01:17 Rosyjska "Prawda" wzorem dla Marcina Wojciechowskiego. Czy coś wynika z tego czczego gadania, że Kaczyński to reinkarnacja Stalina? Ano raczej nie. Ale wierszówka zawsze wpadnie, a i swoją lojalność wobec myśli politycznie słusznej się przy okazji podkreśli. Może Pan, Panie Wojciechowski, spędzać weekend w poczuciu dobrze wykonanej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś