wiedzacy_ziemianin 15.12.11, 01:59 Ten autor to naprawdę ma nierówno pod sufitem !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vibhisana Ból Chrystusa, ból świata 15.12.11, 09:08 Świąteczne Bóg zapłac za refleksję nad misją Chrystusa. Katolicyzm od 4 wieku stał sie bardziej praktyczny przez obniżenie standartów moralnych. Świat zwierząt w teologii katolickiej nie ma trwałego miejsca - niesprawiedliwie! Podobno jedna z nieortodoksyjnych Ewangelii(chyba Ewangelia Pokoju) wspomina o spotkaniu Jezusa z człowiekiem znecającym się nad koniem. Jezus wygłosił mu klarowną naukę moralną, że Bóg upomni się o cierpienie tego zwierzęcia. Powiem szczerze, że byłem wiele lat wegetarianinem i żyło mi się cieżko w Polsce. Drwina i szykana jest normą zachowania Polaków wobec wegetarian. Niestety jest to skutek szarej propagandy Kościoła, że wegetarianie są obcy, gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Ból Chrystusa, ból świata 15.12.11, 09:32 vibhisana napisał: > Świąteczne Bóg zapłac za refleksję nad misją Chrystusa. Katolicyzm od 4 wieku s > tał sie bardziej praktyczny przez obniżenie standartów moralnych. Świat zwierzą > t w teologii katolickiej nie ma trwałego miejsca - niesprawiedliwie! Podobno je > dna z nieortodoksyjnych Ewangelii(chyba Ewangelia Pokoju) wspomina o spotkaniu > Jezusa z człowiekiem znecającym się nad koniem. Jezus wygłosił mu klarowną nau > kę moralną, że Bóg upomni się o cierpienie tego zwierzęcia. Powiem szczerze, że > byłem wiele lat wegetarianinem i żyło mi się cieżko w Polsce. Drwina i szykana > jest normą zachowania Polaków wobec wegetarian. Niestety jest to skutek szarej > propagandy Kościoła, że wegetarianie są obcy, gorsi. ________________________ ...spoko,p. Turnau dla nich jest jeszcze gorszy :-D Jesteś w dobrym towarzystwie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
maxixxx Ból Chrystusa, ból świata 15.12.11, 10:16 Jak świat światem zwierzyna zawsze będzie stanowiła pożywienie dla człowieka - gusta co i czy wogóle jeść mięso należy do każdego człowieka a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje Jedynym obowiązkiem człowieka jest to, by zwierzeta nie były hodowane i zabijane w sposób bestialski Pomysł ekologów jakby nie odniósł się do postaci znanej a dla cześci ludzi ważnej byłby nie zauważony więc szacun dla ich pomysłowości i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Ból Chrystusa, ból świata 15.12.11, 12:06 Cos mi sie przypomina ze pierwsi apostolowie byli rybakami-sposob polowu raczej sie nie zmienil- tam nikt sie nad rybkami nie lituje. Gdyby bol swiata byl taki jak bol ryb....Ciekawe kiedy oszolomy rozpoczna kampanie przeciw lapaniu ryb na haczyk-toc to istna tortura. Wedkarze maja wielkie zaslugi w walce z zanieczyszaniem rzek i jezior-sa tym pierwszym dzwonkiem alarmowym i tropia trucicieli. Ale wcale bym sie nie zdziwil, gdyby zrobiono z nich sadystow.. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.sprzeczny Ból Chrystusa, ból świata 15.12.11, 12:34 Wszechmogący Bóg tak stworzył to swoje Stworzenie że aby przeżyć to Stworzenie musi się samo pożerać. Ból Chrystusa? Zaraz. Jezus, nieśmiertelny Bóg, umarł, ale nie, bo wstał trzy dni później, za to żeby jego ojciec, to znaczy też on bo ojciec i syn to ta sama osoba, uratował nas od swojego własnego gniewu, bo inaczej musiałby nas skazać na smażenie w piekle. Może jakby nam przebaczył za to że gadający wąż namówił naszych przodków na jabłko, może wtedy nie musiał by schodzić na ziemię i nas od siebie samego zbawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
boznik1 Ból Chrystusa, ból świata 15.12.11, 15:23 Panie Turnau, wez zrob sobie oklady glowy z lodu, to moze Panu pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
1patti5 Ból Chrystusa, ból świata 15.12.11, 19:00 Panie Turnau, bez wyglupow. Porownywanie bolu karpia do bolu Chrystusa konajacego na krzyzu to profanacja. Jesli chce Pan watosciowac skale bolu to ja powiem ze bole porodowe sa wymyslem szatana i nie ma nic gorszego w zyciu ( 30 lat temu polscy lekarze nie stosowali znieczulenia przy porodzie) , a ilu konajacych na raka powie ze ze lepiej umrzec niz przechodzic takie tortury. Jestem za ochrona zwierzat i uwazam ze nie wolno ich krzywdzic , ale odrobina rozsadku i normalnosci jest tu konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a jerzu kolczasty ! ale ten Turnau jest infantylny 15.12.11, 19:28 "Gazetoooo" ! j/w -- www.racjonalista.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
echem A porównania do Holokaustu są OK? 15.12.11, 21:22 Kiedyś działacze prozwierzęcy zrobili zestawienie zdjęć klatek z tuczonym drobiem ze zdjęciami więźniów z obozów koncentracyjnych. Wtedy organizacje żydowskie protestowały. Teraz jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś