tykaczor 20.12.11, 09:14 Wydaje mi się jednak, że tym "nagrywaniem" bez zgody, powinna się zająć prokuratura ! Dość już tego BEZPRAWIA ! Jak to "nagrywanie" stało sie plagą polskiego życia ! Politycy nagrywają polityków, małżonek małżonkę .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujekabc Klich: nagranie Klicha gra na moją korzyść 20.12.11, 09:33 Gdzie były służby kontrwywiadowcze? Ich szef natychmiast do zwolnienia ! A Edmund K. za nagrywanie ministra natychmiast pod sąd a jego przyszłość to tylko w firmach oczyszczających miasto. Niech ino nie cieszy się Kaczyński, który za napuszczanie służb specjalnych na Wiceprmiera też winien być do końca życia "wyautowany" z życia społecznego. Dalej Maciarewicz , Ziobro i kilkoro prokuratorów. Osoby funkcyjne w państwie szczególnie powinny dbać o to co mówią i robią !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bzbz666 Klich: nagranie Klicha gra na moją korzyść 20.12.11, 09:46 To kolejna pseudosensacja, mająca potwierdzić wersję o winie Ruskich, lansowaną przez PiS. Tylko ludzie nie mający zielonego pojęcia o lotnictwie i przepisach lotniczych mogą uwierzyć w taką piramidalną bzdurę, że "winna" katastrofie jest obsługa lotniska, bo nie powstrzymała załogi przez lądowaniem w gęstej mgle. Ruch lotniczy na całym świecie opiera się na założeniu, że za sterami siedzi racjonalnie myślący człowiek, który przestrzega przepisów - a przepisy jednoznacznie zakazują lądowania przy gęstej mgle i podstawie chmur na wysokości kilkudziesięciu metrów na lotnisku o tak słabym wyposażeniu, jak Smoleńsk Siewiernyj (zabrania tego także polski "Regulamin lotów lotnictwa Sił Zbrojnych RL-2006" w paragrafie 48). Rosyjska obsługa lotniska Smoleńsk Siewiernyj kilkakrotnie przekazała załodze informację, że widzialność jest znacznie mniejsza niż minimalna dopuszczana przez przepisy (potwierdził to przez radio także pilot polskiego samolotu Jak-40). Każdy normalny, myślący pilot, po otrzymaniu takiej informacji zrezygnowałby z lądowania. Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras NIc nie możemy zrobić 20.12.11, 09:49 To Rosja zawiniła w przeważającej mierze , ale nic nie możemy zrobić ... Nawet teraz po sfałszowaniu wyborów komisarze z UE klepią Miedwiediewa po ramieniu gdy ten obiecał 20mld baksów na ratowanie euro.Co zrobiłby świat gdybyśmy chcieli przejąc śledztwo ? NIC Polak ma zawszę schylać głowę ... jakie szczęście że mam dwa paszporty Odpowiedz Link Zgłoś
howlin_wolf Re: NIc nie możemy zrobić 20.12.11, 09:58 I co z tego że masz dwa paszporty, jak mentalnie jesteś obywatelem kraju Wolska? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: NIc nie możemy zrobić 20.12.11, 10:04 drmuras napisał: > To Rosja zawiniła w przeważającej mierze , ale nic nie możemy zrobić ... Nawet > teraz po sfałszowaniu wyborów komisarze z UE klepią Miedwiediewa po ramieniu Bo - gdyby nie klepali, to dopiero byśmy tym ruskim pokazali! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: NIc nie możemy zrobić 20.12.11, 10:22 drmuras napisał: > To Rosja zawiniła w przeważającej mierze , ale nic nie możemy zrobić ... Nawet > teraz po sfałszowaniu wyborów komisarze z UE klepią Miedwiediewa po ramieniu gd > y ten obiecał 20mld baksów na ratowanie euro.Co zrobiłby świat gdybyśmy chcieli > przejąc śledztwo ? NIC > Polak ma zawszę schylać głowę ... jakie szczęście że mam dwa paszporty --------------------------------- Masz dwa paszporty i taką prymitywną mentalność, w jakim getcie żyjesz? Co za dureń chwali się dwoma paszportami, skoro przyjdziesz na zachód z taką mentalnością jak nam w paru zdaniach ją wyłożyłeś będziesz wyśmianym przez wszystkich. Takich durni Zachód nie potrzebuje. Widzisz, Rosja mimo ze nie należy do unii dołożyła się do składki ratowania euro. _______________________________________________________________ <https://www.youtube.com/watch?v=zfclpHQ4c8Y&feature=related> Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: NIc nie możemy zrobić 20.12.11, 20:11 drmuras napisał: ... jakie szczęście że mam dwa paszporty To może oddaj ten z jednogłowym orłem, zachowaj ten z dwugłowym i nie pokazuj się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 A mnie interesuje meritum 20.12.11, 10:00 1. Czy w ogóle można "zamknąć lotnisko" i kiedy? Czy nie - przypadkiem - gdy z samym lotniskiem coś się stało: pasy zniszczył wybuch bomby (jakaś, np., akcja terrorystyczna), tsunami lub inne trzęsienie ziemi ? Przecież - niezależnie od pogody - jeśli nadlatuje jakiś samolot z awarią, lub któremu. np. skończyło się paliwo, to niech lepiej spróbuje usiąść na pasie nawet i w najgorszą pogodę, bo - a nuż mu się uda, podczas gdy inaczej czeka go pewna katastrofa... 2. Czy ktoś potrafi sobie wyobrazić te wrzaski na cały świat, gdyby ruskie odważyły się spróbować uniemożliwić lądowanie pisprezydentowi, który by wskutek tego nie zdążył na katyńską galę, którą to galą miał rozpocząć walkę o reelekcję?! Odpowiedz Link Zgłoś
zabarwiacz nacisk był - na olanie odpowiedzialności Rosjan 20.12.11, 10:04 swoją drogą ciekawy jestem w jaki sposób GPC dostała to nagranie Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri 383 20.12.11, 10:15 Klasyk Michnik kiedyś przepowiedział, że nikt nigdy już w Polsce niczego nie będzie pewien. To się sprawdza. A swoją drogą, jakaż nieufność jest między politykami Tuska, że się boją siebie samych i nagrywają, aby się asekurować. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Klich: nagranie Klicha gra na moją korzyść 20.12.11, 11:18 PiSdzielce pieją z radości po ujawnieniu tych nagrań, tylko z nich nic nie wynika. Gdyby Rosjanie zamknęli lotnisko to by do katastrofy nie doszło - no jasne . Gdyby" najważniejszy pasażer " podjął decyzję ODCHODZIMY to by też do katastrofy nie doszło. Gdyby samolot wogóle nie wystartował a tak powinno się stać bo warunki na to nie pozwalały żeby można było bezpiecznie lądować to by też do katastrofy nie doszło. Gdyby nie było presji na załogę o czym świadczą ponad wszelką wątpliwość stenogramy rozmów ' Jeśli nie wyląduję to będę mial przechlapane ", " Jeśli nie wyląduję to mnie zabije " - trzeba postawić pytanie - KTO. Chyba pilot nie obawia się sprzątaczki ze szpitala w Otwocku tylko albo Prezydenta albo Zwierzchnika Sił Zbrojnych. Pasażerowie samolotu powinni siedzieć d.pą na swoich miejscach a nie kręcić się po samolocie w czasie lotu i urządzać pielgrzymki do kabiny. Czy czatowanie przełożonego za plecami pilotów nie jest presją ( chyba nie poszedł tam żeby zaprosić załogę do tańca ) ktoś go tam wysłał. Przykład - Jak czułaby się prowadząca program telewizyjny na żywo Diana Rudnik gdyby przełożony czyli Prezes Telewizji Braun skakał jej za plecami i podpowiadał co ma robić, babka czułaby się fatalnie ,ręce i nogi by jej się trzęsły ze strachu i pewnie nie bardzo by wiedziała o co pytać bo takie są naturalne odruchy człowieka. W takiej właśnie sytuacji była załoga samolotu, czy to nie jest wymuszanie i naciski aby zrobili wszystko żeby jakoś wylądować. Jeszcze trochę a ze strony PiSu usłyszymy że to Rosjanie wyłapali całe nasze dowódzctwo ,powiązali w pęczki i na siłę do samolotu zapakowali. Przykłady można mnożyć i nie wszystkie da się podpasować pod Ruskich jak ten z zamknięciem lotniska i twierdzić że to główna przyczyna tego nieszczęścia. Jeśli chodzi o nagrywanie to taki trynd zasiał w naszym społeczeństwie znany producent gwozdzi ,Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Klich: nagranie Klicha gra na moją korzyść 20.12.11, 13:07 Edmund Klich powinien -jako osoba permanentnie łamiąca prawo i normy obyczajowe - być pozbawiona prawa uczestniczenia w życiu publicznym, ponieważ: zdradzał mediom przed opublikowaniem rozstrzygnięcia MAK (co Rosjanie skrzętnie wykorzystali przeciw Polsce), wykorzystywał swoje stanowiski do reklamowania własnej książki, nagrywał podstępnie i publikował nagrania z ministrem i dowódcą wojskowym. To jest KREATURA ! Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Klich: nagranie Klicha gra na moją korzyść 20.12.11, 20:15 Pan Edmund Klich powinien zostać NATYCHMIAST zdymisjonowany ze stanowiskia i powinien NATYCHMIAST mieć postawione zarzuty prokuratorskie. Odpowiedz Link Zgłoś