Dodaj do ulubionych

Haker sypie hakera

27.01.12, 07:26
złodziej, złodzieja zakablował, a złodzieje protestują w internecie i na ulicach.... Policja powinna wyłapać wszystkich "protestujących" i zrobić im przeszukanie komputerów po kolei - 100% z nich skończyło by z wyrokiem.... Do czego to doszło, by złodzieje protestowali i domagali się prawa do legalnej kradzieży ???
Obserwuj wątek
    • morisan Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 08:17
      Tu nie chodzi o to że złodziej zakablował złodzieja ale o to, że banda pryszczatych gó...arzy wmieszała się bezmyślnie w politykę. Cyberterroryzm nie różni się niczym od klasycznego terroryzmu (poza metodami i brakiem ofiar - jak na razie). Podobnie jak IRA i ETA próbowały wymusić na swoich rządach swoje "prawa" tak banda dzieciaków szumnie zwanych hakerami starała się przemocą wymusić na rządzie niepodpisanie tego wyjątkowo gó...anego dokumentu.
      Nie tędy droga, nie tędy. Żaden rząd nie będzie negocjować z terrorystami.
      • seba10041990 Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 08:44
        widzę że pieski z PO rzuciły bronić się swoich panów , hau hau !
        • tmp0003 prowokacja ABW za prowokacją 27.01.12, 08:46
          (...)
          • morisan Re: prowokacja ABW za prowokacją 27.01.12, 08:59
            Kiedyś głupcze to zrozumiesz. Jestem jak najbardziej przeciwny ACTA ale to czego dokonała ta banda głupków to nic innego jak wymuszenie na rządzie podpisania tego dokumentu. W przeciwnym wypadku w świat poszedł by sygnał, że polski rząd (i nie ma znaczenia kto rządzi, PO, PIS czy ktokolwiek inny) ugiął się pod atakiem hakerów i będzie można w przyszłości, w ten właśnie sposób, wymusić na nim inne decyzje. Do tego nie dopuści żaden rząd.

Dziwi mnie jednak, że ludzie tego nie widzą. Moi koledzy z pracy, których do tej pory uważałem za rozgarniętych też wyzwali mnie od agentów rządowych. Mam z tego niezły ubaw :)
            • liberpal Re: prowokacja ABW za prowokacją 27.01.12, 09:13
              bzdury, podpisaliby taK czy siak.
              • von_seydlitz dyskusja nad dobrami kultury 27.01.12, 09:39
                to nie kradzież. Zawsze tak było, że ludzie w ramach dostępu do kultury posługiwali się ikonami i symbolami wypracowanymi przez tę kulturę i były one w powszechnym obiegu. Poza może grami komputerowymi, nie można ludziom zabronić upowszechniania czy to fragmentów dóbr kultury czy to odniesień do nich i dyskusję nad nimi. Zawsze odkąd pojawiły się takie techniki - upowszechniano. To, że wszyscy znamy jak wygląda portret Giocondy - to właśnie uczestnictwo w tej wymianie. Podobnie bez youtube nie poznałbym kreskówek wojennych z kaczorem donaldem. A byłu upowszechnione nielegalnie, z drugiej strony brak dostępu do czegoś takiego, albo ograniczanie go do opłat - czyni takie rzeczy niedostępnymi. Gdybym chciał poznać całą literaturą jaką mam w głowie na podstawie tylko komercjalne udostępnianych treści - musiałbym być albo niewykształcony albo kompletnym bankrutem.

Podobnie z muzyką, czy malarstwem. Ile mogę oglądnąć w galeriach i muzeum ile w kupionych albumach, a ile po wyszukaniu w internecie.

Powszechna i totalitarna komercjalizacja - to zamknięcie wielu ludziom dostępu do kultury. Może rzeczywiście tych paru piosenkarzy nie jest specjalnie wartych aby ich słuchać, ale skoro są oni elementem powszechnej kultury - powinni być też częściowo powszechnie dostępni....

Nie można wszystkiego komercjalizować: Mozart, Bach i Beethoven tworzyli bez ACTA.

.
                • geraldino Re: dyskusja nad dobrami kultury 27.01.12, 10:34
                  Tylko odwracają uwagę od sedna sprawy!!! Podawajcie to wideo dalej, lajkujcie, zanim całkowicie wyciszą tą sprawę kaczoland.pl/wrzuta/1420/skandal-amerykanie-dzwonia-do-sejmu

Kto nami rządzi do jasnej cholery ? Ten rząd powinien cały podać się do dymisji - za te kłamstwa prosto w oczy !!!
                  • geraldino Re: tak NIE może BYĆ 27.01.12, 10:35
                    A dlaczego nikt nie napiszę artykułu o tym ? kaczoland.pl/wrzuta/1420/skandal-amerykanie-dzwonia-do-sejmu

Ktoś próbuje to wyciszyć?
                • kazik12groszy Re: dyskusja nad dobrami kultury 27.01.12, 11:51
                  Otóż to od tego jest internet, nie wszyscy chcą się dorobić na swoich tworach a pragną się tym jedynie podzielić.

i pięknie skwitowane: Nie można wszystkiego komercjalizować: Mozart, Bach i Beethoven tworzyli bez ACTA.
                • boykotka Re: dyskusja nad dobrami kultury 27.01.12, 12:34
                  von_seydlitz napisała:

> to nie kradzież. Zawsze tak było, że ludzie w ramach dostępu do kultury posługi
                  > wali się ikonami i symbolami wypracowanymi przez tę kulturę i były one w powsze
                  > chnym obiegu. Poza może grami komputerowymi, nie można ludziom zabronić upowsze
                  > chniania czy to fragmentów dóbr kultury czy to odniesień do nich i dyskusję nad
                  > nimi.
                  Zgadzam się w pełni. Chcę również nadmienić, że dziś jak się nie zaistnieje w internecie to raczej marne szanse są na to, że w ogóle się zaistnieje. Dlatego nalaeżałoby wymyślić jakąś rozsądną opłatę za korzystanie z tych dóbr, do których rości sobie ktoś prawo. Z drugiej strony - jeżeli sobie rości taki delikwent prawo to powinien się wysilić i to prawo sobie zabezpieczyć w odpowiedni sposób. Bo w obecnej sytuacji nasz właściciel więcej zarobi ścigając nas po kolei od jednej pozycji wystawionej na rynek i nie będzie się starać upowszechniać i promować kultury i sztuki.
            • pandzl Re: prowokacja ABW za prowokacją 27.01.12, 09:35
              nareszcie troche rozsadnych komentarzy, do tej pory czego bym nienapisal mieszano mnie z blotem (takie wypaczone pojecie demokracjii wolnosci slowa). Tez jestem przeciw ACTA ale internet to niewielka czesc zagrozenia jakie niesie to porozumienie, tylko nie popre i nie przylacze sie do takiego tlumu ktory tylko widzi chec dostepu do wszystkiego za darmo, bezpodstawnie domaga sie masy przywilejow bo im sie z automatu nalezy
            • gregviii Re: prowokacja ABW za prowokacją 27.01.12, 09:45
              a dla czego ugiął się przed hakerami?
              A nie mogli by po prostu ominąć w oświadczeniu temat ataków na strony www i napisać, że w związku z dużymi protestami na ulicach i w mediach rząd wstrzymuje podpisanie dokumentu?
              Zobacz ile w gadaniu przedstawicieli rządu jest nt. acta i sposobu jego wprowadzenia a ile nt. ataków. Mydlenie oczków zadziałało.

Widzisz oni się nie 'ugięli' przed społeczeństwem, organizacjami społecznymi i częścią parlamentu. Nawet sami ministrowie nie mieli bladego pojęcia co mówić!
              Więc jak miało społeczeństwo zaprotestować? Na ulicach i w sieci nie pomogło?

Słucham oświecony jakie to inne środki mieli uczynić w tak krótkim czasie?
              • 33qq Re: prowokacja ABW za prowokacją 27.01.12, 10:01
                powinni się byli modlić pokornie
            • 33qq Re: prowokacja ABW za prowokacją 27.01.12, 09:59
              morisan, głupcze (skoro ty używasz epitetów w dyskusji, masz prawo ich zbierania), to nie był żaden terroryzm, pokaż co ci terroryści zniszczyli, nawet niewydarzony minister Sikorski się z tego śmiał. Chłopcy mieli jeden cel. pokazać niezadowolenie, a w jaki niby sposób mieli to zrobić przy tak aroganckiej postawie towarzyszy z partii rządzącej (i nie tylko)?
            • koza_oddam Re: prowokacja ABW za prowokacją 27.01.12, 10:18
              Dziwne. Za to jak 30 lat temu bandy oprychów na ulicach w imię zasad paliła komitety, demolowała miasta - to dziś większość ma status kombatanta, bojownika o wolną Polskę. I nikomu to nie przeszkadza. Dlatego nie rozumiem świętego oburzenia za złamanie paru stron. Jakie czasy, taka walka z władzą. Martwić to się możemy jak przez ataki staną pociągi, lotniska, przestawią światła w Warszawie. A tak, to pozwólmy im walczyć o wolność nasza i waszą, a za 20 lat damy im status kombatanta, a tym którzy dostaną wyroki wypłaćmy odszkodowanie. Tak jak tym palącym sprzed 30-40 laty owe komitety, rzucającym cegłami w radiowozy czy żołnierzy.
            • ohayoo ten rząd ugiął się przed kim tylko mógł ostatnio 27.01.12, 12:18
              przed lekarzami - więc usprawiedliwiani ich jakoby, nie mogli się wycofać z ACTA to bzdura. szczególnie że ACTA jest sprzeczna z prawami podstawowymi o czym orzekł kilka dni temu ETS.

argumentów za nie podpisaniem ACTA jest, aż nadto. protesty są jak najbardziej słuszne.

tylko fanatyk PO nie dostrzega tych oczywistości i dalej będzie usprawidliwiał swoich idoli.
        • paputekonly Baśka na doradcę Kaczyńskiego d/s internetu!i we.. 27.01.12, 11:13
          .. wszystkich innych sprawach też..

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
          "Party is the madness of many, for the gain of a few."
          Jonathan Swift
        • ducks_arse Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 14:34
          seba10041990 napisał:

> widzę że pieski z PO rzuciły bronić się swoich panów , hau hau !
          Słusznie PiSiorku zauważyłeś!!! Rząd zanim cokolwiek zmieni powinien propozycje uzgodnić z najbardziej zainteresowanymi. Zmiany w kodeksie karnym uzgadniać z bandytami i pospolitymi złodziejami, a ACTA ze złodziejami i piratami internetowymi. Nie powinien też nic zgłaszać bez akceptacji Jaro-paranoika.
      • mariusz_1982 Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 09:32
        Polskie służby sięgają po 1,3 mln bilingów obywateli bez kontroli sądów i prokuratury. NIK może zbierać i gromadzić m.in. informacje na temat pochodzenia rasowego, preferencji seksualnych, poglądów politycznych, wyznania, a nawet informację genetyczną, nałogów oraz stanu zdrowia (polityka.pl). Gumowe zapisy ACTA, prawdopodobnie są niezgodne z Kartą Praw Podstawowych (a KPP w PL nie obowiązuje). Dalej nazywasz to walką o prawo do pirackich treści? To przeczytaj rozmowę z Lipszycem wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,11040230,Lipszyc__ACTA_utrudni_nam_reforme_prawa_i_promowanie.html Mnie martwi nieopanowana chęć rządu do inwigilacji obywateli! Rząd nas nie słucha, nie chce rozmawiać, pozostało nam tylko obywatelskie nieposłuszeństwo. Już 100 tys. ludzi wyszło na ulice w całej Polsce. @morison nazywasz internautów terrorystami, a może to rząd jest terrorystą, skoro chce siłą narzucić swoją wolę społeczeństwu (już zapomniałeś o słowach z weekendu, że może w PL trzeba wprowadzić stan wyjątkowy)? Mówisz, że żaden rząd nie będzie negocjował z terrorystami. Ja dodam, że żaden naród nie będzie posłuszny terrorystą. (PS. w ostatnich wyborach poparłem PO w wyborach do Senatu)
        • hugow skoro poparłeś PO to poparłeś ACTA 27.01.12, 09:52
          dałeś PO mandat do sprawowania władzy w Twoim imieniu i na Twój rachunek na 4 lata, a skoro dałeś ten mandat - to są to Twoje decyzje a dokładniej: konsekwencje Twojego wyboru w kim położyłeś swoje zaufanie, nie masz prawa teraz kwestionować ich ruchów do następnych wyborów.
          • 33qq Re: skoro poparłeś PO to poparłeś ACTA 27.01.12, 10:02
            PiS by identycznie postąpił, co widać po głosowaniu
      • glog Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 09:42
        jakie negocjował? rząd nie miał zamiaru nikogo o tym papierze informować, więc nie dziw się że kogoś to wk...ło.
    • mrrrwrrr Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 08:20
      1. Piszesz komuś niezbyt miły komentarz.
      2. Podajesz w stopce link do swojej strony.
      3. Mimo, że masz na stronie zdjęcia tylko z imienin u cioci, ktoś kogo wkurzyłeś robi sobie kopie, ładnie drukuje, pokazuje jako swoje i żąda od operatora zablokowania Twojej strony za DOMNIEMANE naruszenie jego praw.
      4. Operator wg ACTA o nic Ciebie nie pytając stronę blokuje bo MUSI.
      5. A Ty włóczysz się po sądach próbując odkręcić sytuacje.
      ACTA bowiem nie przewiduje żadnych sankcji za "omyłkowe" zablokowanie Twojej strony.
      ..i tak poszła się walić swoboda wypowiedzi.
      Miłej zabawy.
      • mrrrwrrr Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 08:47
        ..i dodatkowo jak na tacy ten, kogo wkurzyłeś dostaje jak na tacy Twoje pełne dane.
        I na drugi dzień w Twoje okna leci kilka kamieni.

To była wersja, gdy wkurzyłeś małą firmkę. Gdy wkurzysz dużą (np.pisząc jakąś niewygodną prawdę) będziesz marzył o kosztach takich jak wstawienie szyb. Będzie drożej. Dużo drożej.
        • m_el_hayor Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 10:00
          Tak to jest, kiedy wiedzę o ACTA czerpie się tylko z komentarzy i artykułów, naprawdę nie ma tego tak dużo, można przeczytać nawet nie będąc prawnikiem i zrozumieć :P To o czym piszesz jest nieprawdą. Oczywiście że dostarczyciel internetu może pozbawić Cię dostępu do niego, jednak w przypadku pewności że prawo jest łamane, a nie na podstawie przesłanek (ten przykład który podałeś jest tylko przesłanką, dostarczyciel będzie musiał to zweryfikować zanim Cię odetnie) w przeciwnym razie będzie przysługiwało Ci odszkodowanie.

Wiem wiem, mimo że jestem przeciwny ACTA, denerwuje mnie kiedy czytam w jaki sposób ta ustawa odbije się na internautach. Podawane są przepisy/ustępy których zwyczajnie nie ma. Ktoś coś napisze na forum, potem ktoś dorzuci coś od siebie i tak mamy oto dwie ACTY, prawwdziwą i interentowe wyobrażenie o niej.

Oszczędźcie sobie panowie i panie, jestem parobasem PO/ich pieskiem/pożytecznym idiotą czy co tam jeszcze kto wymyśli.
          • 33qq Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 10:04
            ale on nie pisał o odcinaniu od netu
            • m_el_hayor Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 10:15
              "4. Operator wg ACTA o nic Ciebie nie pytając stronę blokuje bo MUSI." - ano faktycznie :)
              • ziggyskydive wiesz czym jest Strona Internetowa? 29.01.12, 14:12
                jeżeli blokada Twojej strony jest dla Ciebie tożsama z odcięciem od sieci, to gratuluję wiedzy
          • tobas1 Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 10:34
            ''naprawdę nie ma tego tak dużo, można przeczytać nawet nie będąc prawnikiem i zrozumieć :P''
            A to ciekawe Panie ekspert bo w mediach od kilku dni właśnie prawnicy się wypowiadają zupełnie zgodnie w tym że tu dokładnie NIC nie je jest pewne i jednoznaczne bo te zapisy są na to zbyt ogólnikowe.
          • krolmrowek Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 10:41
            m_el_hayor napisał:
            > Oszczędźcie sobie panowie i panie, jestem parobasem PO/ich pieskiem/pożytecznym
            > idiotą czy co tam jeszcze kto wymyśli.

Niestety przedmówca którego tak krytykujesz ma wiele racji. Oczywiście dość trafnie się samookreśliłeś, ale po co się głowiłeś nad tymi pierdołami wcześniej? Jeśli ktoś nie ma, nie tylko prawniczego wykształcenia, ale rozległej prawniczej wiedzy, przeczytanie ACTA w stanie surowym, bez komentarza, nic mu nie da. Twierdzi tak nawet.. profesor prawa, była sędzina Trybunału Konstytucyjnego:
            www.tokfm.pl/Tokfm/10,115170,11027339,__Przy_tworzeniu_prawa_tworza_sie_dewiacje__ktore.html
            A to co o ACTA pisze dr hab Robert Gwiazdowski:
            "Czym innym jest sytuacja, gdy ktoś w garażu na koszulki naszywa trzy paski – co przez lata było nagminnym naruszaniem praw Adidasa, a czym innym jest próba tworzenia, na przykład, nowych lekarstw, które mogą, ale wcale nie muszą, naruszać cudze patenty, albo rozpowszechniania różnych treści. Bo jak ktoś z Państwa wrzuci niniejszego posta na Wykop, albo na Face, to na podstawie literalnego brzmienia tak skonstruowanego przepisu przysługiwać mi będzie prawo wsadzenia Was do ciupy! I jeszcze mogę wziąć sobie amerykańskiego adwokata i będziecie musieli ponieść koszty jego honorarium. [przyp. mój: tak stanowi jeden z przepisów!]

A jak podam link do jakiejś strony nie wiedząc, że jej administrator „dokonał naruszenia” to mogą wpaść mi do chałupy „bez wysłuchania” moich racji i zarekwirować laptopa. I proszę nie zapewniać, że tego na pewno nie zrobią. Bo jak mogą, to kiedyś w końcu zrobią."

blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=1090
        • pandzl Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 10:06
          Ok, ale ataki na Rząd to nie zostawienie władzy wyjścia. Rząd zachował się tak jak należy i nie ugiął się pod naciskiem, to jest przejaw silnego Państwa. Należy grupami ekspertów przedyskutować złe zapisy, przede wszystkim te dające władzę korporacjom, bo wg mnie o to chodzi w ACTA aby korporacje (mające i wciąż wykupujące patenty) mogły kontrolować w tym blokować rozwój zacofanych państw w tym Polski. Dobrze, że Polska uczestniczy w umowach "cywilizacyjnych" ale nie wiem czy nas stać na takie gesty. Porozumienia klimatyczne są jak najbardziej ok, ale decydujemy się na obciążenia które zupełnie olewa np. Azja – tak samo jest z prawami autorskimi. Z drugiej strony może warto odciąć Chinom możliwość zbytu tej masy podróbek. Trzeba naciskać na korporacje aby podnosić jakość a obniżać ceny produktów.
          A wracając do protestującym, to całą akcję uczynili trywialną większość to banda dzieciaków która uważa że wszystko im wolno i wszystko im się należy. Od razu podłapały to ośrodki populistyczne np. partie polityczne, które (dbając tylko w własny interes) nawołują np. do referendum, co jest totalną zagrywką populistyczno-medialną ale łatwą do puszczenia w tłum. Wynik byłby referendum byłby oczywisty, ale na zasadzie nie bo nie. Ja uważam że to sprawa dla ekspertów, polskiego biznesu, prawników itd.
          Myślę, że cwane partie dokonały kolejnej kalkulacji – do udziału w referendum niezbędne jest czynne prawo wyborcze, a większość dzieciaków bezstresowo chowanych może sobie najwyżej poklikać na stronach. Ale partie zyskają kolejny argument - Tusk nie pozwolił głosować. Reasumując dobrze że podpisano ACTA i nie ugięto się pod przymusem, należy NIE DOPUŚCIĆ do wprowadzenia ACTA wytykając wszystkie niekorzystne dla Polski zapisy, należy wprowadzić poprawki eksperckie, należy zwrócić uwagę na prawa jednostki bo NIE CHRONI KPP w UE, bo 4 października 2007 rząd Kaczyńskiego zdecydował, iż polscy obywatele nie będą podlegać ochronie zagwarantowanej w Karcie Praw Podstawowych tak jak obywatele pozostałych krajów członkowskich Unii Europejskiej. Uważam też że każde takie porozumienie nakładające na kraje kary obowiązki itd. jest całkowicie be sensu jeśli nie obowiązuje takich siedlisk bezprawia jak Chiny.
          • bleku666 Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 10:58
            Jakoś przed lekarzami rząd się ugiął. Czego to przejaw?

Dyskutować trzeba było PRZED podpisaniem.

W każdym proteście siłą rzeczy muszą być uproszczone hasła, podobnie jak w kampaniach wyborczych, żeby daleko nie szukać przykładów. Posługiwanie sie hasłami i symbolami w dzisejszym świecie jest nieuniknione.

W jaki sposób można naciskac na korporacje i rząd, żeby nie nazwali tego szantażem?
            • pandzl Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 11:09
              Msz rację że należało zgłebić problem przed podpisaniem. Jednak uważam że bardzo dużym błędem było uruchomienie mas nastawionych na konfrontację. Mnie chodzi o formę protestu i .np. hasła "Jebać Polskę" nawet jak potraktujemy to jako wybiórczo pokazany występek. Naganne jest to że ACTA ustalano w tajemnicy.
              I nieprawdą jest że slogany to dobranie środka domożliwości przekazu. W ogólny ruszeniu nastąpiło ogromne spłycenie przekazu. Coraz głośniej się słyszy o ruchach sterowanych przez ludzi którzy zbijają gigantyczną kasę przy okazji "piractwa" Zobacz kolesia on Megaupload, to nie był Robin Hood. Nadal uważam że należy wytknąć wszystkie błedy w ACTA niech się Rząd tłumaczy dlaczego popiera szkodliwe dla Polski zapisy.
              • bleku666 Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 11:22
                Ja widzę to inaczej. Awanturę w Polsce zaczął rząd, który mataczył, plątał sie w zeznaniach i dezawuowałał nartastające głosy sprzeciwu. Więc masy uruchomiły sie same. Nie widzę tu pola do spisków, bo kto próćz "internautów" miałby zyskać na tych protestach? Raczej wszyscy stracimy przez polityke rządzących.
                Od demonstarcji, nierzadko - jak w Krakowie - wielotysięcznych, trudno wymagac żeby nie posługiwały sie hasłami, a i jakieś niestoswne w takim tłumie są nie do uniknięcia.

Z kolei "polityków" (zasługują tylko na cudzysłów) obciąża spłycenie debaty publicznej do hasłowości.

Oraz: pozstaje przy stanowisku, ze w demokracji najpierw sie z ludźmi rozmawia i przekonuje ich do rozwiązań, a nie butnie z monopolem na nieomylnośc narzuca rozwiązania przyjete cichaczem pod auspicjami "złowrogich" koncernów.
      • yesh0000 Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 10:02
        > ACTA bowiem nie przewiduje żadnych sankcji za "omyłkowe" zablokowanie
        > Twojej strony.
        Ja nie mogę doszukać się jednego, Czy jakakolwiek umowa międzynarodowa może być sprzeczna z prawem lokalnym? czy na podstawie umowy można działac wbrew zapisom wręcz konstytucji??
        Dlaczego zakładasz, że KAŻDY będzie mógł sobie zrobić z Ciebie przestępce dla własnej satysfakcji z pominięciem np. drogi sądowej sądowej. czy jesteś pewien, że na każdy mail jakiegoś Johna czy Freda Twój operator bez skrupułów poda mu Twoje dane, odetnie Ci Internet i jeszcze obciązy kosztami przedterminowego zakończenia umowy??
        Cała ta sytuacja mnie śmieszy i przeraża. Nikt nic nie wie, każdy uważa, że jego prawda w temacie jest "prawdziejsza" - im czarniejsza wizja tym lepiej, a całość przypomina mi wydarzenia z USA w święto Halloween 30 października 1938.
        Orson Welles przygotował słuchowisko Wojna światów. A resztę załatwiła wyobraźnia słuchaczy i bezrozumna wiara w to co słyszeli w radio.....
    • xyxyryxy prawnik cienias 27.01.12, 08:38
      "Był już karany za podobne przestępstwa, ale się nie boi. - Mam najlepszego prawnika."

Cos kiepski ten prawnik, skoro go skazali. :D
      • harrison_bergeron Re: prawnik cienias 27.01.12, 08:42
        Pewnie tatuś.
      • tomek_atomek Re: prawnik cienias 27.01.12, 08:59
        Nie cienias...chłopczyk się nie nauczył nic tą lekcją...nie ma żadnej możliwości obrony..to że nie ma szkód nic nie znaczy. Sam akt włamania jest ścigany z urzędu i karany.

Chwalenie się hakerką - IRC ? to totalna głupota. Lanserstwo nic więcej.

Tym razem także zostanie skazany.

-------------
        Był już karany za przestępstwa - DLATEGO SIĘ NIE BOI - bo już wpis w aktach ma.
      • bleku666 Re: prawnik cienias 27.01.12, 10:59
        Z zasady skazanie na smieszną pseudokarę jest sukcesem, zwłaszcza kiedy grozi bezwględne pozbawienie wolności.
    • lechu733 Haker sypie hakera 27.01.12, 08:38
      Piłsudski powiedział:
      "Naród wspaniały, tylko ludzie ku..."
      Oj prawda.
      A swoją drogą z kolei teraz ci powinni namierzyć tamtych. Bo warto wiedzieć kto kapuje klawiszowi. Albo kto donosi do majstra na zakładzie
      • lechu733 Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 08:52
        Takie donoszenie władzy na tych co walczą również w ich imieniu jest wyjątkowo obrzydliwe.
        ███▓▓▓▓╬╬▓█████╬╬╬╬╬╬███▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬█ ███▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬▓██╬╬╬╬╬╬▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█ ████▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█ ███▓█▓███████▓▓███▓╬╬╬╬╬╬▓███████▓╬╬╬╬▓█ ████████████████▓█▓╬╬╬╬╬▓▓▓▓▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬█ ███▓▓▓▓▓▓▓╬╬▓▓▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█ ████▓▓▓╬╬╬╬▓▓▓▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█ ███▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█ █████▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█ █████▓▓▓▓▓▓▓██▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██ █████▓▓▓▓▓████▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██ ████▓█▓▓▓▓██▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██ ████▓▓███▓▓▓▓▓▓▓██▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬█▓╬▓╬╬▓██ █████▓███▓▓▓▓▓▓▓▓████▓▓╬╬╬╬╬╬╬█▓╬╬╬╬╬▓██ █████▓▓█▓███▓▓▓████╬▓█▓▓╬╬╬▓▓█▓╬╬╬╬╬╬███ ██████▓██▓███████▓╬╬╬▓▓╬▓▓██▓╬╬╬╬╬╬╬▓███ ███████▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬████ ███████▓▓██▓▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓████ ████████▓▓▓█████▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█████ █████████▓▓▓█▓▓▓▓▓███▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓██████ ██████████▓▓▓█▓▓▓╬▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓███████ ███████████▓▓█▓▓▓▓███▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓████████
        • mrarm Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 09:07
          Oczko się przekrzywiło temu misiu.
        • aqwertz Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 10:17
          O kuźwa! Ale grafika! Widzę, że ludzka wyobraźnia nie zna granic.
      • lodzermensz1 Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 09:29
        Tamtych będzie namierzyć trudniej. Bo oni są po prostu lepsi.
        A złapani kolesie za niczyją sprawę nie walczyli. A już na pewno nie za happyninjas. Wręcz przeciwnie.
        • tobas1 Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 10:19
          za moją dla przykładu walczyli - Bo gdyby nie anonymus nikt by o ACTA wogóle nie usłyszał (bo skąd? rzad na rzęsach stawał zeby to cichcem przeszło) a gdyby nie ci kolesie do dziś żyłbym w przeświadczeniu że nasze władze naprawde reprezentują 40 mln obywateli i w dodatku potrafią siebie i nas obronić przed atakiem wrogich nam państw czy organizacji - a tu co widzę? hasło Admin1? co to wogóle jest? przecie to nawet domorosłego hakera nie trzeba zeby to przebić - zdeterminowany ops też by dał radę. Chociaz w sumie jak się teraz nad tym zastanawiam to w tym szaleństwie może być metoda - gdyby taki wywiad rosyjski próbował sabotaż zrobić i zobaczył wtedy jak my się zabezpieczamy to przynajmniej połowa ich speców z miejsca by ze śmiechu wylewów i zawałów podostawała.
    • liberpal Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 08:40
      pier...olisz, synku, na złodziejstwa są paragrafy, ACTA to spisek korporacji i rządów w celu ograniczenia wolności.
    • druga_ziemia Haker sypie hakera 27.01.12, 08:41
      no jak w tym kraju ma być dobrze?
      po to walczą hakerzy z rządem by nie doprowadzić do wprowadzenia ACTA
      a grupy hackerskie rywalizujące ze sobą podaję własne dane
      kompromitacja na całej linii dla całego światka hackerskiego!!!
      • tmp0003 jaka grupa hakerow ? happyninjas = ch...ki z SB 27.01.12, 08:51
        naiwny

słuchaj dalej gazetowych bajek
    • tygrys102 Mądry premier zatrudniłby 27.01.12, 08:43
      Łukasza u siebie...głupi...będzie ścigał i karał...
      • da3lek Re: Mądry premier zatrudniłby 27.01.12, 09:14
        hhahahahahah litości :DDDD
        • tobas1 Re: Mądry premier zatrudniłby 27.01.12, 11:10
          śmiej się ale na całym świecie to jest norma - tym bardziej jak się przyjrzysz jakich 'ekspertów' od zabezpieczania stron rządowych mamy teraz.
      • lodzermensz1 Re: Mądry premier zatrudniłby 27.01.12, 09:30
        ?
        Daj spokój. Takie rzeczy potrafi masa ludzi, a nawet lepiej.
        Kolesie byli cieniutcy - nie potrafili nawet zrobić tego po ciuchu.
        • gregviii Re: Mądry premier zatrudniłby 27.01.12, 09:54
          widać nawet nie potrafili szyfrować swoich rozmów. To dopiero fail.
    • wiesenblum Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 08:58
      paulhandyman napisał:

>Policja powinna wyłapać wszystkich "protestujących" i zrobić im przeszuka
      > nie komputerów po kolei - 100% z nich skończyło by z wyrokiem..

Ciekawe, co by znaleziono, gdyby tak nagle przeszukano komputery wszelkiej maści VIP-ów: posłów, ministrów, pracowników kancelarii prezydenta a także pracowników agencji rządowych, dziennikarzy, wysoko postawionych policjantów oraz członków rodzin tychże a nawet komputery pracowników ZAIKSU i film fonograficznych? Proponuję też wyrywkowo sprawdzić komputery prominentnych księży.
      I ciekawe, iloma i jakimi wyrokami skończyłaby się ta akcja?

Podobnie zresztą można by sprawdzić kto z nich nie płaci abonamentu RTV ;-)

• obrain "Informatyk samouk" 27.01.12, 08:59
      Donek nie zatrudni Łukasza, bo najpierw trzeba skonczyc szkołę - żeby być aktorem, lekarzem, prawnikiem czy informatykiem. Wpisanie loginu i hasla w stylu "admin1" nie nazywa sie włamaniem tylko zalogowaniem (ewentualnie nieuprawnionym). Rozsmieszyly mnie 'hackerskie' dziecinady, przypominami mi to smarowanie klamek pastą do zębów nielubianemu sąsiadowi. Nie powinni się osmieszać, jesli nie ma wsrod nich takich których stać na cos bardziej inteligentnego i wyrafinowanego. (No i jeszcze podawanie danych osobowych - obciach!) Karierowicze...
      • liberpal Re: "Informatyk samouk" 27.01.12, 09:17
        bzdury, zobacz ilu aktorów nie skończyło żadnej szkoły, a są gwiazdami.
        • cappot Re: "Informatyk samouk" 27.01.12, 10:02
          W Polsce? Kilku. M.in. Buczkowski i śp. Jan Himilsbach . reszta casingowców, współczesne pożal się boże gwiazdy, to nie aktorzy
      • hugow szczyl 27.01.12, 10:05
        skoro taki szczyl włamał się wiceministrowi cyfraizacji - to mam nadzieję, że wiceminister cyfraizacji jest już byłym wiceministrem cyfraizacji
    • matka_bosaka Haker sypie hakera 27.01.12, 08:59
      Gnój gnojowi wisiał 5 dych i tak to się skończyło. Kto to widział 2 grupy hakerskie na jednym osiedlu. Pozerka i lans.
    • paul_h Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 09:02
      Należysz do Ruchu Palikota i piszesz takie głupoty? Pawle O. złodziejami są instytucje, które korzystają z bandyckiego prawa autorskiego i podobnych. Wyedukuj się najpierw a dopiero potem obrażaj ludzi. Swoją drogą, twoja osobista głupota jest porażająca.
      • zomozadwa Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 09:17
        trzyliterowe instytucje wzięły się do roboty.
        dziel i rządź!
        ale spokojna wasza rozczochrana.
        nowe pokolenie nie da się złapać na ich numerki
        rodem z ubiegłego wieku.
        ich "piękna solidarność" i "ponura komuna" już nie rusza.
        oni wiedzą, że chcecie im wejść do domu i
        szpiclować, szpiclować, szpiclować,szpiclować, szpiclować, szpiclować,szpiclować, szpiclować, szpiclować,szpiclować, szpiclować, szpiclować,szpiclować, szpiclować, szpiclować,szpiclować, szpiclować, szpiclować,szpiclować, szpiclować, szpiclować,
        a potem mieć z tego
        kasę, kasę, kasę,kasę, kasę, kasę!kasę, kasę, kasę,kasę, kasę, kasę,kasę, kasę, kasę, kasę, kasę, kasę, kasę, kasękasę, kasę, kasę,kasę, kasę, kasę,kasę, kasę, kasę!kasę, kasę, kasę,kasę, kasę, kasę,kasę, kasę, kasę, kasę, kasę, kasę, kasę, kasękasę, kasę, kasę,kasę, kasę, kasę,kasę, kasę, kasę!kasę, kasę, kasę,kasę, kasę, kasę,kasę, kasę, kasę, kasę, kasę, kasę, kasę, kasękasę, kasę, kasę,
        GRUBĄ!
    • paul_h paulhandyman Nie wstydzisz się kompormitować Ruch 27.01.12, 09:06
      Palikota, panie Pawle!
    • pumpernik Teraz już wiem 27.01.12, 09:06
      Teraz już wiem, że są dwie grupy hakerów;
      źli - niscy, drobni i w kapturach,
      oraz ich przeciwieństwo;
      dobrzy - wysocy, grubi, bez kapturów.
    • three-gun-max Policyjna prowokacja 27.01.12, 09:07
      Pojęcie "e-terroryzm" śmierdzi policyjno-ubecką mentalnością związanką z praniem mózgów jakie przechodzi każdy funkcjonariusz bezpieki. Żadnen hacker ani nawet normalny człowiek nie używa takiej nowomowy.
      • lodzermensz1 Re: Policyjna prowokacja 27.01.12, 09:32
        A iluż to znasz hackerów?
        Mądrale i specjaliści się znaleźli.
        • sharn1 Re: Policyjna prowokacja 27.01.12, 10:08
          Ty też z policji?
    • niceflower454 Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 09:12
      Dobrzy prawnicy są szybsi niż hakerzy i ABW.Dlatego są NAJLEPSI!(nie w szpiegowaniu i hakerstwie oczywiście w przeciwieństwie do reszty..).
    • r.maszkowski Jaki haker? 27.01.12, 09:19
      Przecież cała ta dokumentacja pokazuje, że włamania dokonał zwykły cracker, i to niezbyt zdolny, na pewno nie haker. A czy ten, który był na kanale IRC i ujawnił dane jest hakerem? O tym nic nie wiemy.
    • zezzem Haker sypie hakera 27.01.12, 09:24
      Najlepsze w tym jest że grupa młodocianych ośmieszyła zabezpieczenia systemu komputerowego rządu. Kupując ten system dostawca z pewnością zapewniał że jest na 100% bezpieczny jak to większość firm robi, a jednak nie jest i nie ma programu na 100% bezpiecznego. Zresztą widząc ostatnio "aferę komputerową" wcale mnie nie to dziwi bo kryteria wyboru były inne niż jakość towaru.
      • zomozadwa Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 09:40
        zezzem napisała:

> Najlepsze w tym jest że grupa młodocianych ośmieszyła zabezpieczenia systemu k
        > omputerowego rządu. Kupując ten system dostawca z pewnością zapewniał że jest n
        > a 100% bezpieczny jak to większość firm robi, a jednak nie jest i nie ma progra
        > mu na 100% bezpiecznego. Zresztą widząc ostatnio "aferę komputerową" wcale mnie
        > nie to dziwi bo kryteria wyboru były inne niż jakość towaru.

no, trochę nie przewidzieli, że użytkownikiem będzie
        "admin/admin1" :-D
    • ksobier Haker sypie hakera 27.01.12, 09:25
      I z walki przeciwko ACTA przeszli do walki przeciwko sobie. Czyżby kolejne rządowe odciąganie uwagi od sprawy? Pewnie ta.
    • biorytmix Czyli o ile zrozumiałem ABW to Happyninjas? 27.01.12, 09:27
      a na przesłuchanie przyszedł chłopak kurtce z kapturem i błagał o litość.
      • lodzermensz1 Re: Czyli o ile zrozumiałem ABW to Happyninjas? 27.01.12, 09:34
        bzdura.
        ABW załatwiłaby to ciszej, a w eter poszedłby komunikat o sukcesie służb.
        • biorytmix Re: Czyli o ile zrozumiałem ABW to Happyninjas? 27.01.12, 09:41
          jeszcze nie słyszałem aby haker tworzył drugiemu "profil osobowościowy" natomiast w filmach o policji takie profile są normalką.
        • pumpernik Re: Czyli o ile zrozumiałem ABW to Happyninjas? 27.01.12, 09:57
          Tyle, że służbom, w tym akurat potężnym wypadku przy pracy, nie wypada,
          więc wymyśli dobrych hakerów.
    • cyklista Jakiś dzieciak ośmieszył poziom zabezpieczeń stron 27.01.12, 09:32
      Jakiś dzieciak ośmieszył poziom zabezpieczeń strony rządowej. To jest jedyna prawda, ja bym go raczej nazwał testerem :-)))
    • bystry_bronek Witajcie w świecie orwellowskim UB udaje opozycję 27.01.12, 09:34
      tzw "premier " modeluje komentarze na stronie urzędu dla dobra ludu. Jeszcze brakuje tylko "Ministerstwa Prawdy".

• johanek4e "hobbysta-żywe-zombii" z prawnikiem. 27.01.12, 09:34
      Jeszcze trochę i zostanie nowym "Jezusem" internetu.Ten pan nie jest osią konfliktu, to temat zastępczy dla podobnych mu "hobbystów"...Socjologiczna "czarna dziura" jaką okazał się internet zaczyna coraz szybciej wsysać świat realny - tu jest problem,który nieudolnie próbuje "rozwiązać" protokół ACTA wzorowany na ....Chinach.
    • terleo Re: Haker sypie hakera 27.01.12, 09:41
      paulhandyman napisał:

> złodziej, złodzieja zakablował, a złodzieje protestują w internecie i na ulicac
      > h.... Policja powinna wyłapać wszystkich "protestujących" i zrobić im przeszuka
      > nie komputerów po kolei - 100% z nich skończyło by z wyrokiem.... Do czego to d
      > oszło, by złodzieje protestowali i domagali się prawa do legalnej kradzieży ???
      *Koorva koorvie łba nie urwie. A jak urwie, to po koorvie*.
      Z łęczyckiego.
    • palikotek Hobbysci wyszli tez na ulice 27.01.12, 09:44
      moje hobby to dowcipy z GW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka