pvf 27.01.12, 09:06 Brawo Rydzyk! Jako ateista jestem ci bardzo wdzięczny za twój trud odstraszania ludzi od kościoła! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aekielski O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:08 Słowa mocne, za mocne. Trudno mi się odnieść do sprawy, gdyż nie znam jej bezstronnej oceny. Nie wiem co stało u podstaw decyzji KRRiT, czy była ona czysto techniczna czy też polityczna. Za o.Rydzykiem nie przepadam, ale jak użył tak ostrych sformułowań to widocznie jest pewny swego. Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:27 Jeżeli nawet GW nie przytacza argumentów KRRiT, to muszą one być bardzo wątpliwe merytoryczne. Nigdy tej telewizji nie ogladałem ,ale odmowę umieszczenia jej na platformie cyfrowej muszę traktować jako kolejny dowód bezmyślności KRRiT. Dzisiaj, z ostrzeżeń Rydzyka można się śmiać, tylko jak długo jeszcze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:43 markerek222 napisał: > muszę traktować jako kolejny dowód bezmyślności KRRiT. Uzasadnij ?? Bo o ile wiem TVN 24 też nie dostało się na ta listę Odpowiedz Link Zgłoś
bill.cosby Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 23:58 Ciekawe dlaczego. Może dlatego, że nie miało takich planów i nie złożyło wniosku. Nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
m.szef Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:49 Od lat Rydzyk i jego kompleks medialny nie poddają się żadnym nakazom KRRiTV, nie chcą ujawniać dokumentów, robią, co chcą, kiedy inni muszą się stosować do przepisów prawa. Rydzyk od wielu, wielu lat ma w poważaniu obowiązujące prawo, a gdy jest za to karany, krzyczy o prześladowaniach. Teraz jest tak samo - obraża wszystkich, ludzi o innym kolorze skóry, innych poglądach politycznych, innej religii (szczególnie!), innej orientacji seksualnej... A teraz krzyczy, że to on jest prześladowany, nie, że on prześladuje. Żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 Re: Rydzyk to co święta małpa ..... 28.01.12, 10:53 m.szef napisał: > Od lat Rydzyk i jego kompleks medialny nie poddają się żadnym nakazom KRRiTV, n > ie chcą ujawniać dokumentów, robią, co chcą, kiedy inni muszą się stosować do p > rzepisów prawa. Rydzyk od wielu, wielu lat ma w poważaniu obowiązujące prawo, a > gdy jest za to karany, krzyczy o prześladowaniach. Teraz jest tak samo - obraż > a wszystkich, ludzi o innym kolorze skóry, innych poglądach politycznych, innej > religii (szczególnie!), innej orientacji seksualnej... A teraz krzyczy, że to > on jest prześladowany, nie, że on prześladuje. Żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 12:20 markerek222 napisał: > Jeżeli nawet GW nie przytacza argumentów KRRiT, to muszą one być bardzo wątpliwe > merytoryczne. Trudno, żeby Gazeta w kółko pisała to samo, a merytoryczne argumenty (kryteria, których Rydzyk nie spełniał), niejednokrotnie przytaczane przez Gazetę, były następujące: 1. Brak wymaganego pokrycia finansowego. 2. Brak wymaganej różnorodności programowej. Odpowiedz Link Zgłoś
sangay Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 16:08 Do markerek222.Wydaje mi sie, za jezeli nie znasz doglebnie tematu, to nie powinienes sie wypowiadac. Argumenty za nieprzyznaniem koncesji na nadawanie cyfrowe dla TV ,,Trwam'' jest zgodne z prawem. Fundacja ,,Lux Veritatis'', bedaca wlascicielem TV ,,Trwam'' zaciagnela wysoki kredyt od sukienkowych redemptorystow. Pan Rydzyk (o pardon, tylko nie ,,pan'', bo wczoraj na posiedzeniu Komisji Sejmowej bylo wielkie oburzenie, to kim on ci jest? Czyzby kobieta w spodniach?) w swoim czasie pisemnie zaprzeczal, ze ,,zakon redemporystow nie ma nic wspolnego z fundacja ,,Lux Veritatis''. W kontekscie tego oburzenia na slowo ,,pan'' to jak bedzie z okresleniem ,,pon bocek''? Czy to tez obrazliwie? Pan Dworak juz na posiedzeniu w Senacie wybrnal gladko ze wszystkich zarzutow, co do KRRiT. A zachowanie poslanek z PiS-u bylo zenujace. Pani profesor (?) Pawlowicz, jej emocjonalne wystapienia powodujace brak logiki w wywodach, jej powtarzanie sie, jaj zachowanie wazeliniarskie wobec ich pani Rydzxyka ... . Albo pani Maslowska podczas wystapienia emocjonalnego Antoniego M. Omal nie doznala euforii. Jej mimika, jej ruchy ... . A wystapienia nie na temat pani Rydzyk? Zenada. Przed chwila ogladalem na Discovery program o wielkich budowlach. I gdziez my jestesmy? W Smolensku? Smutna polska rzeczywistosc. Ide strzelic sobie w policzek. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
piggy1 Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 28.01.12, 00:47 Nie kumasz, o co chodzi, a argumenty merytoryczne już kilka dni wcześniej podawały wszystkie gazety, z wyjątkiem rydzykowych. Telewizje trwam dzisiaj mozna odbierać albo za pośrednictwem kablówki albo satelity - i tak odbiera w ogóle telewizję mniej więcej 70 proc. gospodarstw. pozostałe 30 maja zwykła antenę domową i trwam nie moga odbierać. Kto wszedł w kablówkę cyfrową lub satelite cyfrowego już teraz, wszystko, łacznie z trwam, odbiera cyfrowo. I tak bęzie nadal. Zaś ci odbiorcy, którzy zostana przy obecnej zwykłej antenie, i tak będą musieli kupic specjalny dekoder do cyfrowej - analogowej juz nie będzie. Rydzyk uwaza, że jego telewizję powinni odbierać także ci, którzy mają zwykłe anteny, dlatego chce być na multipleksie. Jednak finansowo nie jest w stanie pozostałym siedmiu posiadaczom multipleksa zagwarantować swojego udziału - multipleks każdy z osmiu musi współfinansować. Rydzyk stwierdził na komisji, że będzie zbierał datki wśród wiernych, co roku, ale nie ma gwarancji, że wierni, oglądający juz jego telewizję, będą chcieli robic zrzutkę na tych posiadaczy zwykłych anten. Innymi słowy, Rydzyk chce dostać za friko to, za co inni nadawcy muszą płacić. A na to Rada nie chce się zgodzić - i słusznie! Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:31 > Słowa mocne, za mocne. Trudno mi się odnieść do sprawy, gdyż nie znam jej bezst > ronnej oceny. Nie wiem co stało u podstaw decyzji KRRiT, czy była ona czysto te > chniczna czy też polityczna. Za o.Rydzykiem nie przepadam, ale jak użył tak ost > rych sformułowań to widocznie jest pewny swego. Rydzyk musi byc wyrazisty. On ma zwolennikow w okreslonych kregach spolecznych i tych musi "obsluzyc". Oni oczekuja ostrych gestow i slow. Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:40 > Rydzyk musi byc wyrazisty. On ma zwolennikow w okreslonych kregach > spolecznych i tych musi "obsluzyc". Oni oczekuja ostrych gestow i slow. No proszę... a podobno chrześcijaństwo, którego najdoskonalszym wcieleniem jest jak wiadomo katolicyzm, to pokorna wędrówka do Boga, w której liczy się pzede wszystkim miłość bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:44 jqu napisał: > No proszę... a podobno chrześcijaństwo, którego najdoskonalszym wcieleniem jes > t jak wiadomo katolicyzm, to pokorna wędrówka do Boga, w której liczy się pzede > wszystkim miłość bliźniego. Pewno nie wiesz ale katolicyzm to porozumienie pomiędzy niedobitkami chrześcijaństwa cesarzem Konstantynem , znanym mi.n tego ze zamordował swojego syna . Co nie przeszkadzało ówczesnemu klerowi nazywać go trzynastym apostołem Jezusa Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 29.01.12, 09:24 cehaem napisał: > Rydzyk musi byc wyrazisty. On ma zwolennikow w okreslonych kregach spolecznych > i tych musi "obsluzyc". Oni oczekuja ostrych gestow i slow. przede wszystkim musi obsłużyć swoich mocodawców z moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:41 aekielski napisał: Za o.Rydzykiem nie przepadam, ale jak użył tak ost > rych sformułowań to widocznie jest pewny swego. Za lżenie organu publicznego jest kara , i mam nadzieję ze w końcu jakiś prokurator pokaże ze ma jaja i dowali swołoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:34 w końcu jakiś prokur > ator pokaże ze ma jaja Na razie prokuratorzy pokazują jaja na plebaniach i w zakrystiach swoim ojcom duchownym - przywykli do tego od dzieciństwa. Nieprzypadkowo ich zwierzchnikiem jest pierwszy w historii świata Ministrant Sprawiedliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:54 aekielski napisał: > Słowa mocne, za mocne. Trudno mi się odnieść do sprawy, gdyż nie znam jej bezst > ronnej oceny. Nie wiem co stało u podstaw decyzji KRRiT, czy była ona czysto te > chniczna czy też polityczna. Za o.Rydzykiem nie przepadam, ale jak użył tak ost > rych sformułowań to widocznie jest pewny swego. Czy nie uważasz,ze za bardzo pewny swego.Rydzyk uważa,ze za Bóg zapłać wszystko załatwi.Kazda władza ugnie sie na te słowa podzieki. Znajdujemy sie w kraju zmaterializopwanym i liczą sie tylko pieniądze.koncesję na telewizję cyfrową też za pieniądze nalezy kupić. Kupować jak inne stacje,czy Komisja powinna jakiś inny regulamin posiadać dla Rydzyka ? Czy przypadkiem kościół nie chce za duzo od nas ludzi wierzących i niewierzących. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 to akurat było przytaczane wielokrotnie 27.01.12, 11:55 krritv uznała, że model biznesowy lux veritatis opierający się na datkach od emerytów nie zapewnia długofalowego powodzenie biznesowego przedsięwzięcia. trudno się z tym nie zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 12:20 Polacy dzięki mediom maja coraz większe trudności interpersonalne.Można odnieść wrażenie,że nie znają swego języka.Brak znajomości porownań,metafor i posługiwanie przytaczaniem przykładow jest na porządku dziennym. Nieznajomość historii powoduje,że podany przykład szokuje tych ubogich językowo.Podany przykład przez ks.Rydzyka jest faktem.Tak było w przeszłości,tę metodę stosowali rownież komuniści,ktorzy przez długie lata nadawali informację za pośrednictwem t.zw. kołchożnikow, oczywiście leciały wiadomości "jedynie słuszne". Goebbels dobrze wiedział co robi,wykupując (wowczas jeszcze kupował) wszystkie ośrodki radiowe i "tokował",to co chciał. Metoda na ogłupianie społeczeństwa jest stara jak świat. To są efekty stosowanej polityki medialnej,ktora jest też metodą na "ogłupianie ludzi" i pewne sfery językowo rzadko używane w spauperyzowanym społeczeństwie są powodem wielu nieporozumień,to nasila stopień agresji i kłotliwości. Zazwyczaj mowca przed podaniem tego przykładu awansem przeprasza odbiorcow,że użyje drażliwego przykładu.Ks.Rydzyk tego nie zrobił.PAMIĘTAĆ trzeba zawsze,że to co mowimy może być przez odbiorcow żle zrozumiane.Obserwując naszych posłow, ich zachowanie jest jest ponurą farsą jak ONI nas i nasze interesy prezentują w Sejmie.PONURA NAS CZEKA PRZYSZŁÓŚĆ.! Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 12:31 Trudności "interpersonalne"są przyczyną,że ludzie zatracają zdolność porozumiewania się i to zjawisko będzie się pogłębiać coraz bardziej i doprowadzi do takiego stanu,że (jak mawiali rzymianie cyt:homo hominis lupus est.)koniec cytatu. Odpowiedz Link Zgłoś
janjag21 Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 29.01.12, 09:18 Pan Rydzyk człowieku jest zawsze pewny swego,bo uważa się za kogoś ponad - bezkarnego i nieomylnego. Gdyby min.Sprawiedliwości czy P.Premier mieli jaja ten gość dawno powinien gnić w więzieniu za wiele spraw, które dotychczas zrobił i wypowiedział. Tylko w Polsce jest to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 16.02.12, 13:12 Re: ,,,jest faktem,że Hitler doszedł do władzy legalnie ,dzięki powszechnie panującej demokracji *(zawsze pisałem,że demokracja,to niebezpieczny twor)*.Istota demokracji polega na tym ,,,że większość ma uwzlędniać prawa miejszości a tak nie jest. Ks.Rydzyk (ktorego specjalnie nie kocham) użyl metafory,przywołując 1933rok w ktorym Hitler doszedł do władzy.Goebbels wykupił wowczas legalnie jeszcze(to byl początek jego działalności) wszystkie stacje radiowe ,by nadawać wszystkim jedynie słuszne informacje i ks.Rydzyk przytoczył tylko przykład mechanizmu zbieżnego z postępowaniem Pana Dworaka i tylko tyle.Komuniści rownież zastosowali ten "trik"do szerzenia propagandy.Powszechnie znane w Polsce"kołchożniki znane starszym pokoleniom w w kraju.Szmatławe media bezczelnie przeinaczyły fakty ,wykorzystując poprawną metaforę do nagonki na ks.Rydzyka.Myślę,że jesteśmy u progu tworzenia się w Polsce tworu znanemu z nazwy"demakratura",ktora nie ma nic wspolnego z demokracją.Nie ma nic gorszego jak tworzenie wykoślawionej demokracji.Jeżeli społeczeństwo kupi to w sposob bierny,to będziemy na prostej drodze do dyktatury,tym bardziej,że rola sejmu coraz bardziej upada w swiadomości narodu.To jest początek końca demokracji w Polsce.Obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:25 Inne stacje też nie dostały koncesji i jakoś nie robią zadymy tylko Rydzykopodobni drą japy jakby obowiązywał jakiś mus że im koncesja się należy i już. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:36 inne stacje katolickie tez koncesji nie dostały, słuszna uwaga! Widać ze opcja lewicoow liberalna nie znosi konkurecji pluralizmu i wolnosci słowa Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:41 Nie rozumiesz tych pojęć, tak samo jak Rydzyk i jego koleżka z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:44 oszolom-z-radia-maryja napisał: > inne stacje katolickie tez koncesji nie dostały, słuszna uwaga! Widać z > e opcja lewicoow liberalna nie znosi konkurecji pluralizmu i wolnosci słowa Porównanie kogoś z hitlerem dla ciebie niemoto to wolność słowa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:30 Nic nie rozumiecie! Łojciec d'Erektor złożył samokrytykę - to przecież on, jako jedyny w całym kraju, produkuje miniodbiorniczki radiowe, nastawione jedynie na Radyjo-Bez-Ryjo i sprzedaje mohairom na swoich sabatach w Ciemnym Dole czy na Jasnej Górzej (jakoś tak to się nazywa, nie pamiętam dokładnie)... Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski O. Rydzyk i porównanie do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:34 > ... zdobył stacje radiowe ... rozdał miliony odbiorników Jeżeli w tej typowej księżowskiej przypowieści nie na temat szukać jakichś podobieństw do naszej rzeczywistości, to nie mam skojarzeń z KRRiT, ale kimś zupełnie innym... KRRiT w takiej sytuacji powinna postarać się być bardziej surowa i zdecydowana niż niemieckie sądy w latach 20-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar DrGrzybbels jast ekspertem w polityce medialnej Hi 27.01.12, 09:39 Hitlera... i wiernym uczniem.. Manipulacje, kłamstwa, antysemityzm.. to wszystko nie tylko zastosował, ale i doprowadził do perfekcji.. Pojawienie się Rydzyka to jakby atak bojówki SA, na demokratyczną instytucję, z tą różnicą, że nie wymachiwał pałą.. tylko krzyżem.. (który to, już dawno, samotrzeć z e-PiS-kopatem, doprowadzili do ośmieszenia..) Pogonić kundla tak, żeby się za tą sutanną kurzyło.. PiS i Macierewicz zrobili sobie prywatny folwark z polskiego Sejmu.. "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Re: DrGrzybbels jast ekspertem w polityce medialn 27.01.12, 09:49 antobojar napisał: /.../ Manipulacje, kłamstwa, antysemityzm.. to wszystko nie tylko zastosował, ale i doprowadził do perfekcji.. Pojawienie się Rydzyka to jakby atak bojówki SA, na demokratyczną instytucję, z tą różnicą, że nie wymachiwał pałą.. tylko krzyżem.. (który to, już dawno, samotrzeć z e-PiS-kopatem, doprowadzili do ośmieszenia..)./.../ PiS i Macierewicz zrobili sobie prywatny folwark z polskiego Sejmu.. *Tadeus Mente Captus słabo kuma. Jedynie do forsy starcza Mu rozuma.* > "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W ETYCE.... NIE W fizyce.." V. Dynger von Verstand. Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: DrGrzybbels jast ekspertem w polityce medialn 27.01.12, 09:50 Mam nieodparte wrażenie, że etyka wyznawana przez Ciebie jest na poziomie ameby. Może zajmij się raczej fizyką. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Nie mam zamiaru zajmować się tobą mamebarkerek222 27.01.12, 10:19 .. wy w ePiSkopacie macie coś ze swoimi ego... Narcyze pier**lone.. "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: Nie mam zamiaru zajmować się tobą mamebarkere 27.01.12, 11:36 Trafiłeś kulą w płot, bo do PIS-u, TV Trwam jest mi tak daleko że Ty,nawet swoim małym rozumkiem, tego nie pojmiesz. Natomiast ja nie jestem w stanie pojąć, Twojego zaślepienia nienawiścią. Mam dużą prośbę do Ciebie : nie cytuj Einsteina bo się przewraca w grobie a szkoda chłopa Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:43 "O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera" ------------- Na takie porównania najlepszym okresem były lata 2005-2007, ale wtedy spasionemu cwaniaczkowi było to na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzoharakterny Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:23 >Na takie porównania najlepszym okresem były lata 2005-2007, ale wtedy spasionemu cwaniaczkowi było to na rękę.< Ale w tym czasie nie było Hitlera lecz rządził Mały Rycerz! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:28 Nie obrażaj małego rycerza. Ten z 2005 był najwyżej rycerzykiem kurdupelkiem, z drewnianą szabelką. Odpowiedz Link Zgłoś
m.gawka KRRiT chyba przesadziła 27.01.12, 09:47 Komu szkodzi TV Trwam w multipleksie? To polskojęzyczny nadawca. Byle nie podszywał się pod społecznego, lecz był traktowany na równi z innymi nadawcami, jak np TV6,TV4, Puls, czy kuriozalny Puls2, który konsekwentnie raczy nas od pół roku sygnałem kontrolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: KRRiT chyba przesadziła 27.01.12, 10:19 Nikomu. Ale niech Rydz spełni wymagania i po dyskusji. Za darmo umarło. Nikt nie ma zamiaru dokładać do interesu, szczególnie ci, którzy płacą abo. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: KRRiT chyba przesadziła 27.01.12, 12:41 m.gawka napisał: > Komu szkodzi TV Trwam w multipleksie? Wszystkim, którzy uważają, że wymaganie pokrycia finansowego jest sensowne i powinno obowiązywać wszystkich. Rydzyk dowodu na to nie przedstawił, więc byłoby dziwne, gdyby miejsce nas multipleksie dostał (za Bóg zapłać, jak wszystko - zawsze i od zawsze...). Odpowiedz Link Zgłoś
waldemark112 O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:47 Ja agnostyk zaczynam wierzyć,narazie w diabła.Toż to on przekupił nawiedzonego biznesmena zTORUNIA,za pójście do piekła,pomógł rozwinąć interes a teraz wpływa na innych nawiedzonych kaczystów.Mam nadzieję ,że jest również dobro mocy ,która zwycięży szatana i wtedy zacznę wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:49 Jak juz mamy kogos porownywac to rydzol jest jak Goebbels. Glupota kk w Polsce zrobila nastepny krok w strone debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
swistakonline Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:50 kto jak kto zna te numery jak nie dr Grzybbels, wierny uczeń i spadkobierca Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 09:53 "Ostrzegam przed zawłaszczaniem wszystkiego. Proszę państwa, ostrzegałbym przed zawłaszczaniem wszystkiego, również mediów wszystkich - jedna opcja. " Czy ktoś pamięta: czy kiedy PiS rządził, jeden Kaczyński był premierem a drugi prezydentem, to pan Rydzyk też tak protestował? Odpowiedz Link Zgłoś
jaklucz Przekrętas ma dość. 27.01.12, 10:11 Rydzykowi puszczają nerwy. Zapomniał, gnojek, że to nie jego owieczki i jego ziejąca nienawiścią morda tylko napędzi mu kłopotów. Allejuja i do gnoju! Odpowiedz Link Zgłoś
denus2009 O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:12 O ile dobrze pamiętam to nijaki Rydzyk sprzedawał dekodery nastawione na odbiór swojej stacji, a sam ma tupet przywoływać Hitlera. Niedawno sam stwierdził publicznie, iż nie stać go na zapłacenie symbolicznej kary nałożonej przez Sąd. Pytam czy takiego biedaka stać na udział w programie naziemnej telewizji cyfrowej? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:15 Przepraszam za Rydza, on nic nie poradzi na to, że głupi jak but kozaka. Odpowiedz Link Zgłoś
dansker Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 28.01.12, 05:46 Myślę, że jest głupi jak kaczka, bo ma ptasi mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:16 Rydzykowe znamię to 666. Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi3 znak pokoju rydzykowego...;) 27.01.12, 10:18 Łojczulo ,to i bez ucho igielne nie ma prawa się przetoczyć, jeżeli miałabym przykładów namnożyć,każdy przeciwko łojczulo przemówi... pazerny,zadufany,karą doczesną dla niego geotermy, "radyjo" i "trwamy"stawać się będą... i broń nas bóg,abyśmy się za granice pozbyli dobroczyńcy, gdyż marności wywiezie i tyleśmy je widzieli...:) Odpowiedz Link Zgłoś
elkate-2 O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:22 Nie rozumiem artykułu. O. Rydzyk porównywał osoby, czy tyliko ich metody działania? Bowiem to byłaby różnica. I to gruba! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:22 " Ostrzegam przed zawłaszczaniem wszystkiego. Proszę państwa, ostrzegałbym przed zawłaszczaniem wszystkiego, również mediów wszystkich - jedna opcja. " - bo dla mnie nic nie zostanie - prawda Grzybku? Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Spadaj dziadu! 27.01.12, 10:34 Wolan droga! Kosciol to nei smietnik i smieci w nim nie potrzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Spadaj dziadu! 27.01.12, 10:41 euro67 napisał: > Wolan droga! Kosciol to nei smietnik i smieci w nim nie potrzeba! No popatrz a mi od lat się wydawało ze Krk to kloaka Odpowiedz Link Zgłoś
alais Re: O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:40 Jesli jestes ateistąto zadaj sobie trud sprawdzenia co to pojęcie znaczy. Ateizm odrzuca wiarę w bóstwa. Natomiast nigdzie nie jest powiedziane że to walka z innymi religiami. Poniżej skrócona definicja. Ateizm – odrzucenie teizmu lub stanowisko, że bogowie nie istnieją. W najszerszym znaczeniu jest to brak wiary w istnienie bóstw[ Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live O. Rydzyk; swój porównuje innych, do swego idola. 27.01.12, 10:44 Przyzwoici ludzie pracują dla sławy i pieniędzy. Nie przyzwoici chcą zmienić świat, i ratować ludzi. (Marcel Reich Ranicki 1920-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy-trend Re: O. Rydzyk; swój porównuje innych, do swego id 27.01.12, 10:51 Ostrożnie z cytatami pana Ranickiego, który w Polsce powojennej czyli po 1945 był komendantem obozu przy ZUT Zgoda w Swietochłowicach w którym więzieni i katowani byli ślązacy. Oczywiście były to szykany wobec ludności cywilnej zupełnie nie związane z reżimem nazistowskim. Pan ranicki był czerwonym żydem i to ................. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: O. Rydzyk; swój porównuje innych, do swego id 27.01.12, 11:32 Reich-Ranicki byl oczywiscie Zydem-zreszta bardziej na Zyda wygladac juz nie mozna-i miec taki charakter. Ale robienie z niego komendanta powojennego obozu to zwykla czarna propaganda, Po wyjsciu z piwnicy na Pradze poszedl z zona do polskiego wojska-byla to prawie jedyna szansa uratowania sie w tym oszalalym na punkcie zydow kraju. Tam pracowal w kontrwywiadzie, a jego praca polegala na cenzurowaniu listow poczt polowych-rzeczywiscie byl krotko na Slasku w Kato- wicach ale raczej bylo to zwiazane z jego perfekcyjnym niemieckim, ktory uratowal mu zycie takze w warszawskim gettcie. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Cytujesz facia który całe życie kolaborował, nigdy 27.01.12, 13:13 nie pracował... i nieprzyzwoicie ratował swój tyłek... art.usa.live napisał: > Przyzwoici ludzie pracują dla sławy i pieniędzy. > Nie przyzwoici chcą zmienić świat, > i ratować ludzi. > (Marcel Reich Ranicki 1920-) Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: Cytujesz facia który całe życie kolaborował??? 27.01.12, 13:33 antobojar napisał: > nie pracował... i nieprzyzwoicie ratował swój tyłek... > > > art.usa.live napisał: > > > Przyzwoici ludzie pracują dla sławy i pieniędzy. > > Nie przyzwoici chcą zmienić świat, > > i ratować ludzi. > > (Marcel Reich Ranicki 1920-) Nie znam bardziej pracowitego krytyka literackiego jak Marcel Reich-Ranicki. Po ucieczce do NRF probowal sie zahaczyc w wielu redakcjach-jego teksty byly dobre ale pracy na stale nie dostal. Zdecydowal sie pisac w domu. Wstawal rano, golil sie, zakladal krawat i marynarke , czytal i pisal-tak doszedl do nieoficjalnego tytulu "Papiez niemieckiej literatury" Potem kariera w TV-Literacki kwarete byl hitem..-i jeszcze wiele innych rzeczy. Akurat dzis, w rocznice wyzwolenia Auschwitz, przemawial jako 91-letni swiadek w Bundestagu- powtarza wprawdzie stare prawdy, ale slucha sie go z powaga. Chcialbym tylko dodac, ze moj ojciec i tesc jako niemieccy zolnierze z Wehrmachtu tez siedzieli w Auschwitz i czekali na wywoz na Syberie. Ranek rozpoczynal sie od wynoszenia kameradow nogami do przodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Re: Dziękuje wam Panowie. Wiedzieć nie znaczy być wszech wiedzący. 27.01.12, 13:47 Wrogom naszym musimy dziękować. Oni nie dopuszczą do tego byśmy leniuchowali. Odpowiedz Link Zgłoś
ador43 O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 10:56 Ten czarny bydlak spelnia wszystkie warunki Hitlera i w myslach chcialby miec takie mozliwosci jak on.Na szczescie mamy ludzi ktorzy staraja sie powstrzymac ta czarna zaraze gloszaca swoje nienawistne spojrzenie na inaczej myslacych.Jeszcze troche i namowi ten bydlak swoich wyznawcow do tego by wzieli w swoje rece krzyz ,jak najwiekszy i tymi krzyzami wywalczyli sobie sredniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ale to już było... 27.01.12, 13:05 ador43 napisał: > Jeszcze troche i namowi ten bydlak swoich wyznawcow do tego by wzieli w swoje rece > krzyz ,jak najwiekszy i tymi krzyzami wywalczyli sobie sredniowiecze. Prawie dwa lata temu, coś podobnego - trzeba przyznać, bez udziału Rydzyka - miało miejsce na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie... Szczęśliwie - ze skutkiem żadnym. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Ale to już było... 27.01.12, 16:36 koloratura1 napisała: Prawie dwa lata temu, coś podobnego - trzeba przyznać, bez udziału Rydzyka - mi > ało miejsce na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie... Szczęśliwie - ze skutkiem > żadnym. Nawet jak Rydzol z Jarkiem polacza sily (nie wykluczam Zbynia ) to i tak nie uda mu sie (lub im ) poderwac mohery .Ten numer nie przejdzie...jeszcze raz. Ale uzbrojeni kibole ? Sa duzi i silni ! Tylko patrzec jak Rydzol wyda komende, - do boju - !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdak O. Rydzyk porównał KRRiT do Adolfa Hitlera 27.01.12, 11:33 "Wtedy bardzo sprytnie zdobył stacje radiowe i wyprodukował, rozdał wiele milionów odbiorników nastawionych tylko na jego stacje" Panie Rydzyk masz pan racje, moja babcia też dostała od niego dekoder do odbioru TV Trwam Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Bella Italia.. 27.01.12, 11:42 ..slynie z najgorszej telewizji w Europie. Nie mialem przyjemnosci to ogladac, ale panuje ogolnie taka opinia. Zostala finansowo opanowana przez boskiego Silvio i gra jak on przykazuje. Berluskoni byl takze za mlodu czlonkiem masonskiej lozy P2 w ktorej , jak wiadomo, byla wloska smietanka-oczywiscie razem z biskupami. Przy wspolpracy z mafia zapobiegli przejeciu wladzy w Wloszech przez lewicowo-demokratyczne sily gdy stare partie sie juz do konca zdegenerowaly. W porownaniu do wloskiego krajobrazu to KRRiT to wzor cnoty i demokratyzmu... Odpowiedz Link Zgłoś