japierdolepo3kroc 06.03.12, 12:40 Tekst ogólnie jest całkiem ciekawy, podział użytkowników szczery do bólu, ale trochę prawdy w nim jest. Tylko jeden błąd się wkradł - Kindle działa ze 3 tygodnie na jednej baterii, nie kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greges58 Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 12:43 Powiedzmy, że się zupełnie nie znam... Który z przedstawionych to E Ink ??? Proste pytanie, więc proszę o taką odpowiedź ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
japierdolepo3kroc Re: Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 13:04 Kindle jest z e-inkiem. Jest też Onyx Boox z e-inkiem na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 13:21 O.K. Dziękuję ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
pavlik007 buhaha 06.03.12, 12:46 no to jeśli ktoś miał jeszcze wątpliwości że gazeta promuje Amazona i Kindle to chyba pozbył się złudzeń. tekst sponsorowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: buhaha 06.03.12, 12:48 > no to jeśli ktoś miał jeszcze wątpliwości że gazeta promuje Amazona i Kindle to > chyba pozbył się złudzeń. tekst sponsorowany. Akurat uważam, że to bardzo zdrowa promocja. Wejście Amazona na rynek polski to wielka szansa dla wszystkich czytelników, którzy kupują książki drożej niż w Europie Zach. Mogą zatrząść zaśmiardłym polskim rynkiem wydawniczym, jeśli oczywiście tego nie schrzanią, bo jak zabiorą się za "wielki debiut" jak np. eBay to po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlik007 Re: buhaha 06.03.12, 13:19 jasne, jestem jak najbardziej za konkurencją, jednak nie podoba mi się takie nachalne promowanie Amazona na gazecie które obserwuję od pewnego czasu i wychwalanie ich czytnika pod niebiosa. są inne świetne czytniki, sam używałem irivera, teraz mam sony i świat nie kończy się na Kindle, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
w126.11 Re: buhaha 06.03.12, 19:34 > są inne świetne czytniki, sam używałem irivera, > teraz mam sony i świat nie kończy się na Kindle, serio. Owszem, ale akurat ostatnio GW zaczęła wychodzić na Kindle, więc tak się nastawili. Szkoda że nie wychodzi też na inne czytniki, czyli głównie z EPUB i Adobe DRM, ale takie wydanie byłoby trochę trudniejsze organizacyjnie w stosunku do efektu, bo jest wiele rozdrobnionych księgarni sprzedających w takich formatach. Z drugiej strony to także bardziej otwarty rynek. Dla klientów też byłoby to mało wygodne, bo w przypadku dziennika wiązałoby się z częstym robieniem gimnastyki z przerzucaniem pliku na czytnik przez program Adobe Digital Editions na PC. Prawdę mówiąc mnie by się nie chciało - na Kindle GW przychodzi automatycznie, no... zdarzają się spóźnienia. W ogóle jednak nasilenie artykułów na te tematy jest z okazji światowego tygodnia e-książki. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka nie widzę promocji 06.03.12, 13:12 za to dobrą radę by nie klupować w Empiku, bo nic innego, jak kupione w Empiku nie będzie mi pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlik007 Re: nie widzę promocji 06.03.12, 13:25 jakoś nie mam problemów z otwieraniem epubów z empiku na moim czytniku NIE kupionym w empiku więc nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bajadercia Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 12:53 "Wciąż brakuje albumów z malarstwem i zdjęciami. Oraz przewodników. W Virtualo, Woblinku czy Empik.com nie znajdziemy ich wcale, dlatego szykując się do podróży wciąż jesteśmy zdani na... Amazon.com " - hmm....jak na czarno białym Kindlu mam oglądać zdjęcia ??;// Odpowiedz Link Zgłoś
humbat Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 13:04 ale bzdury. od kiedy ebooków z empiku nie da się czytać na innych urządzeniach? epuby są najpopularniejszym formatem ebooków i da się je czytać na większości czytników na rynku, poza amazonem który wymyślił swój własny format... Odpowiedz Link Zgłoś
greg_stolica Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 13:05 dużo bzdur. Ja mam starszy czytnik niż ten który empik teraz wypuścił i nie mam problemu z odczytywaniem ich plików. To Kindle wprowadził tą głupią politykę a'la apple....nie masz naszego czytnika - nie przeczytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
parlotto Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 13:15 Ile Amazon zapłacił Gazecie za ten tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
kawiarenka22 Re: Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 13:34 japie...po3kroc napisała: > Tekst ogólnie jest całkiem ciekawy, podział użytkowników szczery do bólu, ale t > rochę prawdy w nim jest. > > Tylko jeden błąd się wkradł - Kindle działa ze 3 tygodnie na jednej baterii, ni > e kilka dni. Ojojoj no straszne, znaczy że Gazeta zapomniała czegoś w swojej reklamie Amazona? o tak dopiszmy, że działa trzy tygodnie. I jak wszyscy kochamy kindle i w ogóle nie możemy bez niego żyć. Patrząc w jaki sposób wchodzi Amazon do Polski, kupując pseudo teksty w gazetach i plując na konkurencję? no o gratulacje. ciekawe czego się amazon się tak boi, że nie gra uczciwie i gazeta tez dużo w moich oczech straciła, czesto sie mowi ze jest nierzetelna, ja się polityką nie interesuję, ale teraz udowodniła, ze zamiast dziennikarzy pracują tam spece od obrabiania materiałów reklamowych Odpowiedz Link Zgłoś
w126.11 Re: Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 19:41 > Patrząc w jaki sposób wchodzi Amazon do Polski, k > upując pseudo teksty w gazetach i plując na konkurencję? Nie ma się co zanadto stresować, bo ten artykuł zawiera mnóstwo bzdur, za dużo nawet jak na reklamę. ;) Był rozkaz z góry, żeby pisać o e-książkach, to piszą jak za karę. Prawdopodobnie nie będzie polskiego Kindle Store na początek, ale oddział Amazona sprzedający fizyczne towary. Odpowiedz Link Zgłoś
arly_davids Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 14:17 "Niektóre sklepy (jak np. Empik.com) zabezpieczają książki tak, że nie da się ich czytać na innych niż ich własne urządzeniach." drobny błąd - nie Empik, tylko Amazon ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kawiarenka22 Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 15:07 W Empiku chociaz kupisz polską ksiązkę podczas gdy amazon wywalił polskie ebooki, więc życzę powodzenia. technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,11122116,Amazon_usuwa_polskie_e_ksiazki.html chca wejśc na nasz rynek i zaczynają od dyskryminacji naszych autorów? Odpowiedz Link Zgłoś
agne.ss Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 06.03.12, 16:50 Czemu tak chwalą amazona w tym tekście? przecież ma sporo wad, już pomijam, że jest drogi i życiu bym za tyle nie kupiła czytnika, to na forach ludzie ciągle piszą, że jest awaryjny bardzo. do tego format ksiązek amazona jak na razie mozna czytać tylko na kindlu, to tez mnie nie przekonuje. ostatnio było też głośno o tym, że amazon wycofał polskie ksiazki z oferty, no a nie kazdy czyta biegle po angilsku. mysle ze w tym tekscie dlatego przyczepili sie do empiku bo akurat oni maja spoko ofertę z ebookami, a na ich czytnikach można czytać więcej formatów, niz tylko jeden. do tego te czytniki są duzo tansze. wiec nie rozumiem tego tekstu kompletnie Odpowiedz Link Zgłoś
kirk11811 Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 08.03.12, 22:01 E-książki z Amazona można czytać NIE tylko na czytniku Kindle! Po co ludzie wypisujecie takie bzdury? Są przecież darmowe Kindle Apps na Windows, Maca, Androida i rożne inne urządzenia. Wystarczy ściągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
bajadercia Re: Ściągnij sobie książkę w 60 sekund 10.03.12, 12:57 Noooo taaak, dziękujemy Ci Amazonie o łaskawco, że MUSIMY ściągnąć TWOJĄ aplikację, żeby cokolwiek przeczytać. I to tylko na tabletach z systemem Android albo iOS (Apple). Empik nigdy nie wprowadzał taki zasad - ma w swojej ofercie czytniki wielu różnych producentów na których można czytać e-booki . Odpowiedz Link Zgłoś