Dodaj do ulubionych

IV RP nie stanie przed Trybunałem

15.03.12, 13:28
"Komisja Blidy po czterech latach pracy precyzyjnie wypunktowała mechanizmy ręcznego sterowania prokuraturą i służbami zaprzęgniętymi przez PiS do walki z mitycznym "układem". Ujawniono, jak na najwyższych szczeblach władzy planowane były działania przeciwko opozycji, jak zmieniano prokuratorów, którzy sprzeciwiali się naciskom i jak służby specjalne sterowały śledztwem łamiąc świadków i wydając instrukcje prokuratorom.
Wnioski o Trybunał Stanu dla przywódców państwa PiS były naturalną konsekwencją tych ustaleń."

Sz.P. Czuchnowski dobrze wie, że ustaleń dokonano pod konkretne z góry poczynione założenia.
To to samo Sz.P., co ze słynnym "Dziękuję za obiad" Jarosława Kaczyńskiego, gdzie usłużny dziennikarz dostrzegł "obiat".
Obserwuj wątek
    • 123jna IV RP nie stanie przed Trybunałem 15.03.12, 13:34
      Uwazam za wielki polityczny blad niepostawienie Ziobry i Kaczynskiego, dwoch "glownych rozgrywajacych" w tzw. IV RP, przed trybunalem Stanu. Widze, ze ciagle jeszcze przecietny Polak ma mentalnosc totalitarna, rodem z czasow PRL-u. Nie rozumie demokracji i obowiazku obywatela walczenie o nia. Wlasnie stawiajac ludzi wystepujacych przeciwko demokracji lub probujacych od niej odejsc, oslabic jak pisowcy - obowiazkiem naszym jest ich odpowiedzialnosc przed TS i wydanie przez sedziow wyroku na IV RP ewentualnie wyjasnienie nam, dlaczego sa sedziowie przeciwni. Oni takze maja te stara mentalnosc, niestety.
      • 1ewkas Re: IV RP nie stanie przed Trybunałem 15.03.12, 15:34
        Kaczyński nie będzie miał żadnych skrupułów, żeby to samo zrobić wobec Tuska. Już choćby z tego względu chciałabym, żeby przejął władzę. Niechby się Donald na własnej skórze przekonał, jakie są skutki przymykania oczu na wyczyny państwowych i politycznych szkodników.
        • piglowacki masz Czuchnowski & Co. z GW zasługi … 15.03.12, 17:07

wielkie w tym, że ŻADEN z bolszewików IV RP Jarosława K. & wybitnego PiC aplikanta Zi0br0, jak i oni sami, za bolszewizm nie beknął, co wielokrotnie Ci Czuchnowski wypominałem:
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,113118742,,cd_GRY_Blida_Kublik_Czuchnowskiego_8230_.html?v=2

identycznie jak ten „katowickiej kronikarz prokuratury i ABW” z GW - Marcinek Pietraszewski co to w ZASZCZUCIU Barbary Blidy łapki po same pachy ma umaczane:
          tekstowisko.com/ollo/51351.html

TS, do którego pewnikiem nie dojdzie, to ‘zastępcze’ bo polityczne prawo i sprawiedliwość.

Jak był czas na PRAWDZIWE PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ to Ty Czuchnowski & Co. UKŁAD Donaldinio z IV RP Jarosława K. przed „ciemnym ludem” KRYŁEŚ, … bezczynności jawnych i cichociemnych łapsów „państwa milości” z Bondarykiem na czele nie piętnowałeś, … PATOLOGIOM wymiaru sprawiedliwości w rozliczaniu IV RP pobłażałeś …

Jak Ty ośmielasz się dzisiaj Czuchnowski … moralizować …

Ty Czuchnowski & Co. w jeden sposób możecie WINY wobec maluczkich ODKUPIĆ TFUrczość tego łódzkiego FACHMANA od zamiatania pod dywan Q.RESTW „pomazańców” spod panny S” prok. Rawałka Sławnikowskiego na światło dzienne wydobywając.

Ale $$ przeciw orzechom stawiam, że ze względu na „pomazańców” spod panny S” / POPiS-we RACJE WYŻSZE / … ta TFUrczość nadal pod dywanem będzie skrywana, … jak akcja „TEMID”, … jak akcja KOMIN, …. ;-( … ;-( ...

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• refleksyjny Poszedłeś na całośc. 16.03.12, 11:09
            Zaraz cię zbanują.
      • marine10 Re: IV RP nie stanie przed Trybunałem 16.03.12, 02:14
        Why you are so stupid ? go , klean up the house .
    • waldemark112 IV RP nie stanie przed Trybunałem 15.03.12, 13:36
      Zaczeli od ogona i to póżno.Adlaczego nie są ukarani przez sąd sprawcy niecnych czynów 4RP.Czy może więc dziwić ,że cały układ leje krokodyle łzy nad piękną Julią.
    • trycykl Mityczny układ...? 15.03.12, 13:46
      Nie wiedziałem, że pan, panie Czuchnowski, i pański nadredaktor jesteście jak Czerwony Kapturek i Wilk :)
    • ohayoo nowa wrzutka 15.03.12, 13:58
      podobnie wojna z kościołem. a autostrady za miliardy popękali i miliardy oszczędności na emerytach też ... :)
      • maaac Re: nowa wrzutka 15.03.12, 16:17
        Za Kaczyńskiego autostrady nie pękły.... bo ich nie było. Tą samą metodę Kaczyński (wersja Lech) zastosował w przypadku przetargów na inwestycje w Warszawie. By nie było w czasie ich organizacji kantów.... zrezygnowano z inwestycji.
        Zamiast zajmować się budową kraju za IV RP cała para szła w gwizdek poszukiwania układu i szarej sieci. Śmieszne bo dziś mimo że jednak są efekty działań rządu Tuska (może nie takie jakby wszyscy chcieli) rząd nierobów z PiS najbardziej atakuje Tuska za nic nie robienie.
        • goral27 maac zartownis 15.03.12, 16:32
          jednak są efekty działań rządu Tuska (może nie takie jakby wszyscy chcieli)

Coz to za udany eufemizm. :)
          • maaac Re: maac zartownis 15.03.12, 21:03
            Ha ha ha......
            Tak wolę nieudaczników niż rząd zakompleksionych dywersantów.
            • ohayoo Re: maac zartownis 15.03.12, 21:29
              nieudacznicy i zakompleksieni dywersanci to jedna ekipa - ta która od 5 lat panuje. mentalność sprzedawcy patelni i węzłowisko niższości wybuchowa mieszanka - stąd ta piękna katastrofa jeśli ktoś lubi czarny humor ...
              • maaac Re: maac zartownis 15.03.12, 21:54
                Wiem wiem.... nieudacznicy, którym nic nie wychodzi..... oj nic nie wychodzi... poza wygrywaniem wyborów. Wolnych wyborów. Jakoś ludzie wolą tych nieudaczników mimo zaklęć pewnej opozycji. Płacze ta opozycja jak to ludzi rząd oszukał, a ci w nosie mają tłumaczenie im, że zostali oszukani i dalej nie chcą tych opozycjonistów a wolą władzę. A ile opowieści mieliśmy o rozpadzie PO o ich rychłym i nieuniknionym sojuszu z SLD...Ile to już lat minęło i co? A ci co tak krytykowali ile już rozpadów sami zaliczyli? A wspólnych inicjatyw z SLD?
                No ale można dalej zaklęciami próbować zmienić rzeczywistość. Czemu nie? Przecież to socjaliści (tyle że nacjonalistyczno klerykalni) oni wierzą w siłę propagandy i możliwość zmieniania za jej pomocą opinii ludzi WBREW faktom. Więc musimy czytać kolejne historie o dobrym patriotycznym PiSie i złym "liberalno lewicowym" PO. Trzeba być naprawdę mocno pokręconym by łączyć te dwa odwrotne prądy ideologiczne w jedno jak można być jednocześnie zwolennikiem państwa omnipotentnego - charakterystycznego dla lewicy i państwa minimalistycznego charakterystycznego dla liberałów? Jak można łączyć w jedno przewagę interesu kolektywu charakterystyczną dla lewicy z przewagą interesu jednostki charakterystyczną dla liberałów? No al;e jak zwolennicy socjalistów mogą się nazywać "prawicą" to i mogą w jedno łączyć dwa skrajne nurty polityczne - a bo co? Jak być wariatem albo głupcem (bo nie ma się pojęcia o czym się mówi) to na całego!!!
                • pn-ski Re: maac zartownis 15.03.12, 22:23
                  podoba mi się to podsumowanie;-)
                • pal666 Re: maac zartownis 16.03.12, 08:28
                  wiem , wiem. Procedury demokratyczne nie są idealne ale nic lepszego nie wymyślono. W gospodarce, w firmach na szczęście ich się nie stosuje bo tam liczy się wynik.
                  • maaac Re: maac zartownis 16.03.12, 16:36
                    Biedacy, którym się demokracja nie podoba tylko jednego nie rozumieją. Zawsze im się wydaje, że to oni będą tymi "kierownikami". Nigdy nie pomyślą, że mogą być "podwładnymi".
                    • pal666 Re: maac zartownis 17.03.12, 06:53
                      Ten biedak t nie do mnie. Pomylili ci się adresaci. Demokracja - mimo swoich ułomności - jest najlepszym rozwiązaniem w polityce, choć decyzje wypracowywane w ten sposób nie zawsze są optymalne z punktu widzenia dobra wspólnego.
                      W biznesie bywałem i szefem i podwładnym. Nie przypominam sobie, żebym cierpiał na syndrom, który opisujesz. Myślę, że skoro tak piszesz, w życiu nie pracowałeś w żadnym przedsiębiorstwie, a jedynie w jakimś pasożytniczym urzędzie albo innej budżetówce.
                      • maaac Re: maac zartownis 17.03.12, 08:00
                        pal666 napisał:

> Ten biedak t nie do mnie. Pomylili ci się adresaci. Demokracja - mimo swoich uł
                        > omności - jest najlepszym rozwiązaniem w polityce, choć decyzje wypracowywane w
                        > ten sposób nie zawsze są optymalne z punktu widzenia dobra wspólnego.
                        Tak? Jeżeli tak uważasz to po co puszczasz standardowe wpisy ludzi o innych poglądach?

> W biznesie bywałem i szefem i podwładnym. Nie przypominam sobie, żebym cierpia
                        > ł na syndrom, który opisujesz. Myślę, że skoro tak piszesz, w życiu nie pracowa
                        > łeś w żadnym przedsiębiorstwie, a jedynie w jakimś pasożytniczym urzędzie albo
                        > innej budżetówce.
                        A ja myślę, że nie bardzo zrozumiałeś co napisałem.
                        • pal666 Re: maac zartownis 17.03.12, 16:46
                          zrozumiałem, tylko ty poruszyleś temat zdecydowanie ci obcy.
                          • maaac Re: maac zartownis 18.03.12, 08:16
                            A dowodem na to jest twoje "głębokie przekonanie" i twoje wpisy bez sensu?
                            • pal666 Re: maac zartownis 19.03.12, 11:27
                              po Twoim wpisie wnoszę, że nie masz nic do powiedzenia na temat biznesu. Nie żadne tam jakieś "głębokie przekonanie" tylko pewność, że jesteś w tych sprawach dyletantem.
                              Czekam na odpowiedź w sprawie twoich totalitarystycznych fobii.
                              • maaac Re: maac zartownis 20.03.12, 06:04
                                Bo? Pewność wynikająca z głębokiej wiary? Poparta równie głęboką wiedzą jak w pozostałych sprawach?
                                • pal666 Re: maac zartownis 20.03.12, 06:16
                                  z żadnej wiary, tylko z lektury Twoich postów.
                                  Kiedy Ziobro zrobi jakiś przewrót i zaprowadzi dyktaturę ?
                                  • maaac Re: maac zartownis 20.03.12, 06:25
                                    Co ma to wspólnego z moją widzą o prowadzeniu przedsiębiorstw? Masz odpał??

Kiedy? Ano nigdy! Urodził się za późno. Dziś czas dyktatorów u nas przeminął. Jak przyjdzie Ziobro będzie za stary. Może co najwyżej mieć dyktat w swojej partii. Chociaż i to mu nie przejdzie - Kurski jest za silny, a struktury partii zbyt słabe - musi być grzeczny.
                                    • pal666 Re: maac zartownis 20.03.12, 17:12
                                      człowieku, jaką ty możesz mieć wizję prowadzenia przedsiebiorstwa ???? Nie rozśmieszaj mnie, ty możesz mieć najwyżej wizję prowadzenia hulajnogi !
                                      • maaac Re: maac zartownis 20.03.12, 17:49
                                        A wypowiadasz to na podstawie jakich przesłanek? Takich, że mnie nie lubisz? Że pokazuję NA PRZYKŁADACH twoją niekompetencje w zakresie tego w jakim się wypowiadasz?
                                        Czy ja się gdzieś wypowiadałem na temat prowadzenia przedsiębiorstwa? Coś ci się ubzdurało i ciągniesz ten temat jak jakiś paranoik.
        • drmuras Re: nowa wrzutka 15.03.12, 16:34
          Zapomniałeś tylko że minister PO Rostowski przyznał że gdyby nie obniżka podatków oraz stworzenie ulgi podatkowej na dzieci przez PIS to Polska nie miała by tak pobudzonej konsumcji wewnętrznej i kryzys rozszalał by się w całej okazałości. Ale na szczęście dla Ciebie do władzy dorwała się partia prorynkowa i liberalna i od razu mamy mniejsze podatki , daniniy i opłaty . Prawda zapomiałem że jesteś pewnie przedstawicielem kasty urzędoli i nie kumasz
          • maaac Re: nowa wrzutka 15.03.12, 21:06
            Kumam - bzdury opowiadasz. Bo ten sam PiS ma pretensję do PO o niezrównoważony budżet - zwiększanie się jego deficytu, który się bierze.... ze zbyt małych podatków w stosunku do wydatków. Inna sprawa, że PO to ideowi kumple PiSu. Zdarza się im chwalić te same idiotyczne działania. Tyle, że nie są przy tym paranoikami.
            • pal666 Re: nowa wrzutka 16.03.12, 08:10
              Stawki podatkowe a przychody z tytułu podatków, to dwie różne rzeczy, kotku. Obniżka stawek nie musi oznaczać wzrostu przychodów i odwrotnie.
              • maaac Re: nowa wrzutka 16.03.12, 16:34
                Wiem. Ale radykalnie obniżając podatki nigdy się nie podniesie w krótkim czasie dochodów z tych podatków.
        • ohayoo Re: nowa wrzutka 15.03.12, 21:43
          za kaczora (ale nie donalda) budowa metra w wawie przebiegała się najsprawniej - takie są fakty. a reszta to miejska legenda - karma dla zamulonych mas. dzisiaj cała para idzie w pjar, propagandę, nowe wrzutki, opowieści z mchu i paproci. kasę PO wydaje realizując pisowskie projekty, kasę którą PiS uzyskało i którą zaczęło też z sensem wydawać. że też niektórych ani sprawa ACTA, ani VAT, ani OFE niczego nie nauczyły - ot typowo polskie emocjonalne zacietrzewienie i ciemnota (a niby to moher to ten ciemny).
          • maaac Re: nowa wrzutka 15.03.12, 21:56
            :)
            Tak tak pocieszaj się, pocieszaj. Może ktoś w to uwierzy poza tobą. Tak jak w bajki jaki to socjalizm był dobry. Ludzie jednak pamiętają - ci co mogą pamiętać - inną przeszłość.
            • ohayoo Re: nowa wrzutka 15.03.12, 22:39
              pocieszać się ? e tam jeśli już to irytuje mnie skrajne nieudacznictwo, wręcz szkodnictwo - to że PO mnie odrzuca nie czyni ze mnie pisowca jeśli już to w drodze negatywnego wyboru. większość wybierając negatywnie oddaje głos na PO stąd obecna frustracja, która równie dobrze mogła wybuchnąć podczas opowieści o zielonej wyspie, aferze hazardowej, smoleńsku, ofe, vat, kolejach, autostradach, stadionach itd. cóż wylała się przy sprawie ACTA ...

według mnie ludzie nie pamiętają prlu, albo już dawno stracili wszelkie nadzieje jakie mieli po 1989 roku. frekwencja 50% i zainteresowanie sprawami publicznymi na poziomie bliskim zera - to jest poziom wiary i zaufania jakie ludzie mają wobec polityków, a szerzej wobec swojego państwa ...
              • maaac Re: nowa wrzutka 15.03.12, 23:09
                > pocieszać się ? e tam jeśli już to irytuje mnie skrajne nieudacznictwo, wręcz
                > szkodnictwo
                :) hehe nieudacznictwo... no cóż... wiara

> to że PO mnie odrzuca nie czyni ze mnie pisowca jeśli już to w drodze negatywnego
                > wyboru.
                Ależ nie. To co czyni kogoś wyznawcą danych poglądów w sensie globalnym to wyrażane przez niego poglądy w sensie lokalnym. Jeżeli czyjeś poglądy są zbieżne z poglądami danej partii to nie rozumiem dlaczego tak wiele osób zaprzecza, że tą partię popiera?

> większość wybierając negatywnie oddaje głos na PO stąd obecna frustracja, która równie
                > dobrze mogła wybuchnąć podczas opowieści o zielonej wyspie, aferze hazardowej,
                > smoleńsku, ofe, vat, kolejach, autostradach, stadionach itd. cóż wylała się przy sprawie
                > ACTA ...
                Nie nie mogła. ACTA było zdradą tego czego PO miało być gwarantem. W pozostałych sprawach zachowywało się zgodnie z oczekiwaniem obywateli/swoich wyborców. Chyba nie bardzo rozumiesz cała sprawę. Pogadaj sobie z ludźmi którzy głosowali na PO jeśli chcesz naprawdę wiedzieć co sądzą a nie kierować się tylko swoimi wyobrażeniami. Zresztą DALEJ będą głosować na PO mimo ACTA - bo przynajmniej i tu Tuski i PO nie okazało się takimi kłamcami i oszustami jak kolejny raz PiS. PiS którzy był acta "oburzony".... a okazało się, że wspierał go aż miło. Czyli "wybór negatywny" dalej wskazuje PiS jako gorszą wybór. Jak komuś SLD czy Palikot z innych powodów nie pasują PO zostaje mimo wad jedynym wyborem. Bojkot wyborów jest najbardziej idiotyczną decyzją co wiedzą wszyscy ci co mają cokolwiek wiedzy o polityce. Co najwyżej PO dostanie po uszach w lokalnych wyborach gdzie możliwość wyboru "niezaangażowanych politycznie" jest znacznie większa.

> według mnie ludzie nie pamiętają prlu,
                Pamiętają :).

> albo już dawno stracili wszelkie nadzieje jakie mieli po 1989 roku.
                Stracili je ci co wierzyli w cuda. I tak nam wyszło lepiej niż to w 1988 ktokolwiek mógł pomyśleć.

> frekwencja 50% i zainteresowanie sprawami publicznymi na poziomie bliskim zera - to jest
                > poziom wiary i zaufania jakie ludzie mają wobec polityków, a szerzej wobec swojego
                > państwa ...
                Naprawdę tym aż tak odbiegamy od innych państw?
                • ohayoo Re: nowa wrzutka 16.03.12, 01:41
                  jednym z najsilniejszych mechanizmów warunkujących zachowania społeczne jest konformizm (dziś potocznie zwany lemingowatością). zachowania ludzi mogą być skrajnie sprzeczne z logiką, z faktami, z rzeczywistością - aż nagle ktoś (najfajniej to wygląda gdy robi to dziecko, albo wioskowy głupek) wrzeszczy - o patrzcie król jest nagi ! takim wrzaskiem była sprawa ACTA. te inne sprawy nasz rząd równie "sprawnie", "kompetentnie", "uczciwie" załatwił - ludzie będą do nich wracali z perspektywy ACTA .

popełniasz błąd wychodząc z założenia, że zachowania - szczególnie zachowania większości - są racjonalne (choć na swój sposób są racjonalne - właśnie jako zachowania grupowe, konformistyczne), oparte na prawidłowej ocenie rzeczywistości, faktach, wiedzy, jest kompletnie na odwrót :) dowodzi tego jeden z najważniejszych eksperymentów psychologicznych socjologicznych - eksperyment ascha:

pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_Ascha
                  dlaczego ludzie wybierają PO ? pytanie jest ciekawe, ale większość wyborców PO nie jest w stanie udzielić na nie odpowiedzi prawidłowej, pełnej hehehe fascynująca zagadka umysłu :)

znam masę wyborców PO (większość znajomych to peowcy) - od jakiegoś czasu, gdzieś tak od spraw OFE/VATu, które były rezultatem narastającego nicnieróbstwa, a szczególnie wobec ostatnich wydarzeń moi znajomi popadli w poważną konsternację (to łagodniejszy objaw). ciekawe jak to się rozwinie - albo zwinie :)
                  • maaac Re: nowa wrzutka 16.03.12, 06:10
                    Eksperyment Ashe dotyczył działań krótkotrwałych i małych grup. Oczywiście w tym zakresie konformizm działa. Jednak to, że działa długofalowo to wiara wszelakiego rodzaju socjalistów i kit wciskany przez wszelakich PiaRowców swoim klientom. Nie - nie działa. Inaczej ludźmi dało by się tak sterować jak oni w to wierzą - nikt by nie piracił, wszyscy by kochali drogie marki i tych co wydają najwięcej na reklamę w czasie wyborów. Podczas gdy w swoim czasie partia o nazwie Kongres Liberalno Demokratyczny? Znasz ich? To w prostej linii przodek PO wywalił na swoją reklamę takie kokosy, ze hoho! I przegrał na całej linii.
                    No i to co powtarzam non stop - komuna miała 99,99% procent środków masowego przekazu za PRLu - poza zasięgiem ich były ambony (choć prócz paru księży reszta siedziała grzecznie bo było im wygodnie) oraz radia RWE czy GA. Posiadali wiernych działaczy w każdym zakładzie pracy.Posiadali ich w uczelniach wyższych, szkołach i przedszkolach. Gdyby konformizm działał aż tak jak wierzysz powinni mieć więc 100% dusz w Polsce. Jednak w 1989 dostali w wyborach po łbie, aż miło.

> dlaczego ludzie wybierają PO ? pytanie jest ciekawe, ale większość wyborców PO
                    > nie jest w stanie udzielić na nie odpowiedzi prawidłowej, pełnej hehehe fascynująca
                    > zagadka umysłu :)
                    Tak to zagadka umysłu tyle, że nie wyborców PO ale waszych. Po prostu to co opowiadasz to "miejska legenda" powtarzana w środowisku PiSu lub/i "prawicy". Wy chcecie w to wierzyć więc wierzycie. Powód głosowania na PO jest banalny - PiS to szaleństwo, a reszta jest też do d***. Wszyscy wam to mówią. Jednak to by znaczyło, że wasze poglądy i działania są do d***. Ponieważ NIE możecie sami przed sobą się przyznać jacy jesteście do d*** musicie wierzyć w tą bajkę. Podobny mechanizm był u "ostatnich wiernych" zwolenników lewicy w 1989. Oni też nie mogli uwierzyć, że ludzie tak haniebnie ich zdradzili. Skoro oni są tacy dobrzy, a ludzie ich nie chcą to musi być dzieło spisku "określonych sił".

Radziłbym więc bardziej się skupić na badaniu WŁASNYCH problemów.

> znam masę wyborców PO (większość znajomych to peowcy) - od jakiegoś czasu, gdzi
                    > eś tak od spraw OFE/VATu, które były rezultatem narastającego nicnieróbstwa, a
                    > szczególnie wobec ostatnich wydarzeń moi znajomi popadli w poważną konsternację
                    > (to łagodniejszy objaw). ciekawe jak to się rozwinie - albo zwinie :)
                    Pierdu, pierdu, pierdu. Tyle ci powiem. Jaki da efekt wkurzanie ludzi przez PO? Nie musisz się zastanawiać. Też wystarczy słuchać ludzi. Poprą SLD albo Palikota. Wszystko. To TEŻ cały czas ludzie mówią/piszą. No ale trzeba dalej wierzyć w bajki..... ech wy "prawicowcy", "prawicowcy".
                • drmuras Re: nowa wrzutka 16.03.12, 08:38
                  Piszesz - ACTA było zdradą tego czego PO miało być gwarantem. W pozostałych sprawach zachowywało się zgodnie z oczekiwaniem obywateli/swoich wyborców.

czyli rozumiem że głosowałeś na partię która obiecywała obniżenie podatków , obniżenie zatrudnienia w urzędach itp. Rozumiem że widzisz wokół siebie te zmiany bo jak piszesz PO zachowała się zgodnie z oczekiwaniami. Czyli głosując na PO oczekiwałeś że podnisą Vat i zwiększa zatrudnienie w urzędach , a Tusk wylata prywatnie 6 mln zł.

Wniosek - nie obrażając - albo musisz zmienić dealera albo lekarza
                  PS Przestań uważać że kogos kto krytykuje PO za zwolennika PISu
                  • maaac Re: nowa wrzutka 16.03.12, 15:15
                    > Wniosek - nie obrażając - albo musisz zmienić dealera albo lekarza
                    Obawiam się, że raczej ty to musisz zrobić.

> Piszesz - ACTA było zdradą tego czego PO miało być gwarantem. W pozostałych sprawach
                    > zachowywało się zgodnie z oczekiwaniem obywateli/swoich wyborców.
                    >
                    > czyli rozumiem że głosowałeś na partię która obiecywała obniżenie podatków , obniżenie
                    > zatrudnienia w urzędach itp. Rozumiem że widzisz wokół siebie te zmiany bo jak piszesz PO
                    > zachowała się zgodnie z oczekiwaniami. Czyli głosując na PO oczekiwałeś że podnisą Vat i
                    > zwiększa zatrudnienie w urzędach , a Tusk wylata prywatnie 6 mln zł.
                    Wyborca to nie zwolennik hłe hłe. Doskonale wiem, że PO to kłamcy. Doskonale wiem, że obiecują gruszki na wierzbie, których nigdy nie spełnią. Obiecują bo tylko tak mogą wygrać wybory. Bo ci co w Polsce obiecywali to co NAPRAWDĘ mogli zagwarantować znikli dawno ze sceny politycznej bo ludzie nie lubią takich co ich straszą. Także mogli sobie obiecywać co chcieli a i tak wiedziałem, że nie mamy na to szans ZWŁASZCZA wobec kryzysu (Odkrycie, nie wiedziałeś że takowy był? Dawaliśmy sobie z nim radę ale był i dalej jest). Kazdy co inteligentniejszy Polak potrafi ocenić co jest realne w obietnicach polityków a co nie. Ty nie potrafisz? Wolałbym by nie kłamali - ale jak już musze wybierać spośród kłamców to wolę tych niż innych.
                    I co łyso ci? Większość osób głosowała na PO TYLKO dlatego, że NIE są PiSem - czyli NIE ROBIĄ tego co PiS. Do tego np nie należy podnoszenie podatków ale nalezy knucie przeciwko obywatelom.

> PS Przestań uważać że kogos kto krytykuje PO za zwolennika PISu
                    Nie nie uważam. W życiu bym tornosona nie uznał za zwolennika PiSu - to lewak nie klerykalny i nie nacjonalistyczny. Jednak jak ktoś krytykuje PO z tej samej pozycji co PiS i w głosowaniu poparł PiS to NIE jest świnką morską tylko zwolennikiem PiSu. Ok? Czy wolisz sam się okłamywac?
                • goral27 Re: nowa wrzutka 16.03.12, 10:14
                  W pozostałych sprawach zachowywało się zgodnie z oczekiwaniem obywateli/swoich wyborców.

Oooo dobre :)
                  Czyli wyborca PO oczekuje od swojej partii:
                  - by przeplacala za stadiony,
                  - by podnosila podatki,
                  - by pouczala inzynierow jak maja budowac drogi, a potem zwalala na nich odpowiedzialnosc za bledy,
                  - by byla skorumpowana,
                  itd., itp.

Coz, jedno musze przyznac - jesli wyborca PO, jak sam przyznales, tego wlasnie oczekuje - no to jest w tym swoim zachowaniu calkowicie racjonalny.
                  • maaac Re: nowa wrzutka 16.03.12, 15:21
                    > Oooo dobre :)
                    > Czyli wyborca PO oczekuje od swojej partii:
                    > - by przeplacala za stadiony,
                    > - by podnosila podatki,
                    > - by pouczala inzynierow jak maja budowac drogi, a potem zwalala na nich odpowi
                    > edzialnosc za bledy,
                    > - by byla skorumpowana,
                    > itd., itp.
                    Tak. Wyobraź sobie, że tak. Tego po nich oczekiwałem. Czy myślisz że nie znam afer KLD? Czy nie wiesz dlaczego ich zwano "aferałami"? I uważam, takie wady za mniejsze zło od próby skonfliktowania nas z wszystkimi sąsiadami oraz wprowadzania UBeckich metod zarządzania państwem przez "prawicę".
                    Przy tym wiem, że podatki trzeba podnosić w czasie kryzysu - to lepsze niż dodrukowanie pieniędzy, wiem, ze zawsze będą "afery" przy każdym przetargu część z nich prawdziwa część dęta ale zawsze ktoś kogoś oskarży, z autostradami to zwykłe pieprzenie, skorumpowanie - czy ktoś Tuska przekupił?
        • pal666 Re: nowa wrzutka 16.03.12, 08:12
          no nie tylko, kotku, nie tylko. Pisowskie Ministerstwo Rozwoju Regionalnego opracowało bardzo dobry program pomocy unijnej na lata 2007-2013, z którego nadal korzystamy.
        • pal666 A propos autostrad 16.03.12, 08:19
          jak rozumiem mamy się cieszyć, że pan wiceminister Stępień tak pięknie zarządzał budową autostrad, że koledzy z PO zdjęli z niego ciężar odpowiedzialności za ten odcinek ? (nb. żeby mógł się dalej wykazywać zrobili go z miejsca wiceprezydentem Łodzi odpowiedzialnym za drogi w mieście).
          Jestem ciekaw, co byś mówił, gdyby ziścił się Twój najgorszy z najgorszych snów i przez ostatni kilka lat rządziłby PiS a z autostradami mielibyśmy taki sam burdel jak teraz ?
          Myślę, że Twoje oburzenie byłoby ogromne jak Himalaje.
          • maaac Re: A propos autostrad 16.03.12, 15:31
            > Jestem ciekaw, co byś mówił, gdyby ziścił się Twój najgorszy z najgorszych snów i przez
            > ostatni kilka lat rządziłby PiS a z autostradami mielibyśmy taki sam brdel jak teraz ?
            > Myślę, że Twoje oburzenie byłoby ogromne jak Himalaje.

:) Nic. W Istotę PiSu jest wmontowana samodestrukcja tak jak w przypadku innych ustrojów/partii totalitarnych. Więc NIE było możliwości by PiS rządził tak długo. Taki kryzys jak z Lepperem był prawie pewien. Tak się cały czas zastanawiałem pamietając ich "wielkiego poprzednika" Olszewskiego - coż takiego wykombinują by stracić władzę? No i wykombinowali.
            • pal666 Re: A propos autostrad 16.03.12, 15:50
              Na czym polega totalitaryzm PiSu ?
              Czy na tym, że nie miał nic przeciwko POPISowi ?
              Czy może na tym, że w czasie rządów PiSu działały wszystkie instytucje państwa demokratycznego ?
              Czy może na tym, że w okresie rządów PiSu Tomasz Lis dostał swój program w publicznej TV ?
              Czy może na tym ,że policja nie nachodziła nad ranem studenta z Tomaszowa Mazowieckiego ?
              Czy może na tym, że to PiS pierwszy podjął temat uwolnienia dostępu do zawodów prawniczych ?
              Czy ty w ogóle wiesz co znaczy słowo "totalitaryzm" ?
              • maaac Re: A propos autostrad 16.03.12, 16:36
                Partia totalitarna to partia chcąca ogarnąć swoim działaniem każdy przejaw działania swoich członków, a po zwycięstwie każdy przejaw działania obywateli.
                Państwo totalitarne to państwo, które ma zamiar regulować wszystko co się dzieje w państwie. Oczywiście "dla dobra obywateli".
                W parti która nie jest totalitarna ważne jest tylko, że człowiek CHCE w niej działać. Nic innego poza płaceniem składek (a i z tego można zwolnić ludzi w kiepskiej sytuacji finansowej) nie jest sprawdzane. Co najwyżej mozna wylecieć za głoszenie przedstawiając się JAKO CZŁONEK PARTII poglądów sprzecznych z jej liną programową.
                Partie totalitarną interesuje wszystko - do jakich partii wczesniej należałeś, jakiego jesteś wyznania, pochodzenia, narodowości, kim byli twoi rodzice, z kim sypiasz, co lubisz jeść itp. itd. Z tego wszystkiego musisz się wyspowiadać zanim raczą cię przyjąć na członka. W dodatku zwykle nie możesz ot takl z ulicy przyjść tylko musisz mieć członków wprowadzających.

Następna sprawa, którą chcę ci uświadomić, to, że nic nie dzieje się z dnia na dzień. Nie ma tak, że władzę obejmuje NSDAP czy partia bolszewików i od następnego dnia wszystkie instytucje są zamknięte a ludzie powsadzani do więzienia. To wszystko TRWA. Z dnia na dzień; z tygodnia na tydzień, z miesiąca na miesiąc okazuje się, że coraz mniej człowiek może.

Kolejna sprawa - instytucje demokratczne mogą dalej "działać" tyle, że nie są już tym samym co w państwie demokratycznym. Czy za komuny Sejm nie działał? Tyle, że posłowie nie mieli nic do gadania.

Totalitaryści bardzo lubią mieć pojedyncze "kwiatki" by się nimi chwalić - "o, o proszę - mamy wolność". "Wyżynają" wszystkich zostawiają jednego i są dumni i bladzi jak to łaskawie pozwalają się opozycji wypowiadać.

Kolejna sprawa krzesło i krzesło elektryczne to NIE to samo. Wizyta zamaskowanych policjantów i wywlekanie w kajdankach znanych postaci przy wszystkich znajomych/pacjentach/urzędnikach itd. i przy kamerach "przypadkowo" znajdujacych się tam telewizji to nie wizyta paru grzecznych panów tłumaczących komuś, że w swojej krytyce nieco przecholował (ten "student" sam powteirdzał, że policja była miła).

Alez tak wiem. Miałem znajomych na studiach z panem Ziobro. Wiem o jego kłopotach z aplikacją. O jego nędznych wynikach na studiach. O tym, że lubił stosować swoje publiczne stanowisko do realizowania prywatnych interesow (to samo z oskarżeniami w sprawie ojca). No cóż inaczej pan Ziobro nigdy by nie został prawnikiem - no i była okazja by "kopnąc" jedną z szarych sieci którą tak PiS nie lubił. Lekarzy straszył "kamaszami". Pracowników naukowych "lustracją". Środowisku RM pokazał na przykłądzie abp. Wielgusa, że nie zawaha się zniszczyć nawet swoich cichych kalicjantów.

Ja NAPRAWDĘ WIEM CO PISZĘ.

A to tropienie kretów w łonie parti..... Czy to nie chraksterystyczne dla partii totalitarnych? A oskarżenia o zdradę? O knucie za plecami.
                • pal666 Re: A propos autostrad 17.03.12, 17:03
                  Partia totalitarna PiS była tak ogarnięta żądzą władzy, że zarządziła w 2007 roku wybory które przegrała.
                  Dlaczego totalitarna partia PiS nie wzięła władzy siłą ?
                  Dlaczego - skoro jesteś tak uczulony na przestrzeganie procedur demokratycznych, czy protestowałeś, gdy Miler (premier), Kwaśniewski (prezydent) i Kulczyk (zaprzyjaźniony biznesmen), poza wszelkimi procedurami, sprzedawali znaczący majątek państwowy (TP SA) ?
                  Czy nie budził Twojego sprzeciwu tryb procedowania - urągający wszelkim procedurom - przy ustawie "...lub czasopisma" ?
                  Jaka była legitymacja wynikająca z konstytucyjnych kompetencji premiera, gdy latem 2010 roku p. Tusk przywołał "na dywan" prezesów PTE i urządził im połajankę w stylu putinowskim ? Przypomnę Ci, że te firmy nie są organami Państwa, są spółkami akcyjnymi, w których skarb państwa nie ma żadnych akcji ?
                  Czy Kaczor urządzał takie akcje ?
                  A co do pana Ziobry: nie znam człowieka, jeżeli prawdą jest, że jest szorstki w obyciu to nie jest to żaden dowód na to, że jest totalitarystą. Czytałem niedawno w GW o zamordyźmie, jaki wobec posłów PO uprawiał p. Schetyna ale nikt przy zdrowych zmysłach nie nazwie go dyktatorem. Taki styl.
                  Dlaczego z tematem "totalitaryzm" mieszasz wyniki o. Ziobry jako studenta ?
                  Co chcesz przez to powiedzieć, co to za argument ? Ze jak się jest złym studentem to się później zostaje dyktatorem czy jak już jechać po Ziobrze to całościowo ?

• maaac Re: A propos autostrad 20.03.12, 06:22
                    pal666 napisał:

> Partia totalitarna PiS była tak ogarnięta żądzą władzy, że zarządziła w 2007 ro
                    > ku wybory które przegrała.
                    > Dlaczego totalitarna partia PiS nie wzięła władzy siłą ?
                    Och jakie to banalnie proste. By brać coś siłą trzeba tę siłę mieć!!!! Przy pomocy bandy UBeków z IPN i CBA można tylko zastraszać ludzi w pojedynczych sztukach. Nie można wyprowadzić armii, której się nie ma na ulicę. Zresztą nawet jak się wyprowadza wojsko i policję na ulicę trzeba mieć pewność, że większość społeczeństwa nie będzie chciała z nimi walczyć. Kaczyńscy poza poparciem swoich zwolenników nie mieli nic - resorty siłowe by ich nie wsparły, kraje ościenne by ich potępiły, obywatele by się zbuntowali. Więc jak tu organizować przejęcie siłą władzy?

> Dlaczego - skoro jesteś tak uczulony na przestrzeganie procedur demokratycznych, czy
                    > protestowałeś, gdy Miler (premier), Kwaśniewski (prezydent) i Kulczyk (za przyjaźniony
                    > biznesmen), poza wszelkimi procedurami, sprzedawali znaczący majątek państwowy (TP
                    > SA) ?
                    Problem bitych Murzynów w Ameryce nigdy nie był sposobem na wyjaśnienie kłopotów gospodarczych ZSRR. No może komuniści tak myśleli, ale to jest metoda dyskutowania na poziomie przedszkola. Zrozumiałeś? Rozmawiamy o istniejącym lub wydumanym totalitaryzmie PiSu, a nie o twoich opiniach względem działań innych polityków. Zwłaszcza działań, które można co najwyżej nazwać złodziejstwem, oczywiście gdyby oskarżenia były prawdziwe. Nigdy totalitaryzmem.

> Czy nie budził Twojego sprzeciwu tryb procedowania - urągający wszelkim procedurom -
                    > przy ustawie "...lub czasopisma" ?
                    Jak wyżej.

> Jaka była legitymacja wynikająca z konstytucyjnych kompetencji premiera, gdy la
                    > tem 2010 roku p. Tusk przywołał "na dywan" prezesów PTE i urządził im połajankę
                    > w stylu putinowskim ? Przypomnę Ci, że te firmy nie są organami Państwa, są s
                    > półkami akcyjnymi, w których skarb państwa nie ma żadnych akcji ?
                    Jak wyżej z dodatkiem tak to było działanie pod publiczkę w stylu totalitarnym. Tyle, ze mogli grzecznie powiedzieć Tuskowi, że może ich gdzieś pocałować a on nic by im nie mógł zrobić.

> Czy Kaczor urządzał takie akcje ?
                    Ależ tak robił!!! Mam poszukać?

> A co do pana Ziobry: nie znam człowieka, jeżeli prawdą jest, że jest szorstki w
                    > obyciu to nie jest to żaden dowód na to, że jest totalitarystą.
                    Szorstki w obyciu? Nie jest śliskim, zakłamanym draniem.

> Czytałem niedawno w GW o zamordyźmie, jaki wobec posłów PO uprawiał p. Schetyna ale
                    > nikt przy zdrowych zmysłach nie nazwie go dyktatorem. Taki styl.
                    Och "taki styl".... Wyobraź sobie, że zawsze twierdziłem, że PO to wersja PiS light. To, że w PO są elementy totalitaryzmu znacznie mniejsze niż w PiS nie oczyszcza PiSu z ich grzechów. Tak - w Ameryce biją Murzynów i powinni coś z tym zrobić - jednak gospodarka ZSRR dalej kuleje.

> Dlaczego z tematem "totalitaryzm" mieszasz wyniki o. Ziobry jako studenta ?
                    > Co chcesz przez to powiedzieć, co to za argument ? Ze jak się jest złym studentem to się
                    > później zostaje dyktatorem czy jak już jechać po Ziobrze to całościowo
                    Ech te kłopoty z czytaniem.... Miałeś je w szkole nieprawdaż? czytałeś książki ..... i nic z nich nie rozumiałeś? Ależ niech sobie Ziobro będzie złym studentem, niekompetentnym prawnikiem. Wisi mi to. Jednak moja wypowiedź dotyczyła czegoś innego. Problemu uwalniania ograniczeń w dostępie do zawodu/wykonywania różnych prac. Otóż chciałem ci wbić do głowy, ze PiS NIE dążył do uwolnienia zawodu prawniczego - tylko Ziobro prowadził PRYWATNĄ wendetę wobec lepszych od siebie kolegów. Robił ją mając do dyspozycji środki prawne jakie posiada tylko minister. To właśnie jest totalitaryzm - używanie państwa do swojej prywaty.

Mam prośbę. Nie wymieniaj mi 1001 przykładu jacy to inni są też "be". Skup się na PiSie i ocenie ich działań. Ok?
                    www.tokfm.pl/blogi/blog-bezczelnego-blogera/2012/03/demokracja_w_nowej_odslonie/1?bo=1
                    • pal666 Re: A propos autostrad 20.03.12, 17:18
                      bzdury piszesz, człowieku.
                      Obrażasz mnie swoimi chamskimi wstawkami.
                      Podaj przykłady działań totalitarnych PiS.
                      W sprawie Ziobry twoje zdanie to typowa opinia miernoty usiłującej dezawuować indywidulaność.

• maaac Re: A propos autostrad 20.03.12, 17:55
                        pal666 napisał:

> bzdury piszesz, człowieku.
                        Bo? Potrafisz to udowodnić?

> Obrażasz mnie swoimi chamskimi wstawkami.
                        Bo? Obraża ci wytykanie twojej niekompetencji?

> Podaj przykłady działań totalitarnych PiS.
                        Przepraszam a co cały czas robię? Problem w tym, że nie chcesz przyjąć tego do świadomości. To się nazywa wyparcie. Taki efekt psychologiczny. Kolejny problem poza jakże popularnej na "prawicy" projekcji.

> W sprawie Ziobry twoje zdanie to typowa opinia miernoty usiłującej dezawuować
                        > indywidulaność.
                        Bo? Masz jakieś dowody na to, że to ja a nie Ziobro jestem miernotą? Musiałeś "bluznąć" po tym jak ci wykazałem DLACZEGO pisałem o mierności tego pana.

No i co dalej mi zaprezentujesz? Śmiertelną obrazę? Czy zejście jeszcze niżej w chamstwie?
    • kotek.filemon Re: IV RP nie stanie przed Trybunałem 15.03.12, 14:08
      r1111111 napisał:

> To to samo Sz.P., co ze słynnym "Dziękuję za obiad" Jarosława Kaczyńskiego, gdz
      > ie usłużny dziennikarz dostrzegł "obiat".

To był "objat".
    • helguera Czuchnowski nigdy o przyzwoitosci pisac nie powini 15.03.12, 14:35
      jakie on ma prawo pouczac poslow o tym co jest przyzwoite a co nie .Slepa nienawisc do pisiorow to zbyt malo.gdyby czuchnowski byl przyzwoity to domagal by sie rowniez postawienia przed trybunalem millera i siemiatkowskiego ,ktorzy po naradzie w gabinecie premiera podjeli polityczna decyzje o zatrzymaniu szefa orlenu ,tylko dlatego by wsadzic na stolek swego czlowieka.Prezes byl czysty jak lza,a jego zatrzymanie relacjonowala kwiatkowska tv.Znajac jak blisko gazecie do czerwonych,sadze ze w tej sprawie nawet samobojstwo zatrzymanego nie spowodowaloby tego zeby ktos z gazety nad tym sie pochylil.Panie czuchnowski przykiady takie mozna by mnozyc-moze p.kluske tez ziobro z kaczorem zatrzymywali.Moze czerwoni ministrowie pomagali rodzinie olewnikow?Drogi redaktorze pisz pan,ale nie uzywaj panslowa przyzmoitosc,bo odruch wymiotny czlowieka bierze.
    • j-agat IV RP nie stanie przed Trybunałem 15.03.12, 14:57
      Panie dziennikarzyno Czuchnowski,koniecznie musi pan uzupełnić wiedzę z zakresu najnowszej historii Polski.Bo z takimi poglądami to plasuje się pan na poziomie "powszechniaka" / i to za wysoko pana oceniłam/
    • euro_pejczyk1 P. Czuchnowski znowu w żywe oczy kłamie 15.03.12, 15:35
      "...i w mniejszym stopniu, komisji "naciskowej" analizującej przypadki politycznej presji na prokuraturę i służby specjalne w czasach rządów PiS." Otóż w pierwotnym raporcie Czumy NIE MA MOWY o naciskach. Sam Czuma, w wywiadzie w TOK FM o tym mówił, wywołując histeryczną reakcję Dominiki Wielowieyskiej. Jak zmieniono raport Czumy? W nowej wersji NIE MA ANI JEDNEGO zdania stwierdzającego "naciski". Jest mętne pojęcie "atmosfery politycznej" itp bzdety, którymi można nakarmić puste umysły. Nie użyto ani jednego twardego określenia bo to kwalifikowałoby się do wytoczenia procesu o oszczerstwo. W raporcie Kalisza są najzwyklejsze sprzeczności - m.in. stwierdzenie, że któryś z prokuratorów podpisał dokument choć w tym czasie ów prokurator był w szpitalu.
      Ja rozumiem, że michnikowszczyzna widzi coś czego nie ma. Całkiem jak orwellowski Winston.
    • medrek_forumowy na razie sąd skazał Siemiątkowskiego 15.03.12, 16:09
      ale to raczej nie IV RP
    • paul_kemp Ciekawe kiedy zbrodnicza III RP zostanie osądzona 15.03.12, 16:46
      Może towarzysz Czuchnowski - beneficjent tego post-ubeckiego tworu coś napisze na ten temat.
    • jurek4491 IV RP nie stanie przed Trybunałem 15.03.12, 17:45
      Kargulo-Pawlaki są przeciw bo przygotowują sobie grunt do rządzenia razem z PiSdzielcami jak dojdzie do rozpadu obecnej koalicji. Kargulo-Pawlakom nie chodzi o wyciągnięcie wniosków z łamania prawa i konstytucji ale zapewnienie sobie ciągłego dostępu do konfitur. Jeszcze nigdy nie wygrali wyborów a od zawsze są przy władzy i upychają po różnych stanowiskach swoich przedstawicieli i taki jest ich cel. Ich interes to sprzyjanie tylko i wyłącznie własnemu elektoratowi ,losy całego naszego społeczeństwa mają gdzieś.
      • pn-ski Re: IV RP nie stanie przed Trybunałem 15.03.12, 22:30
        > Jeszcze nigdy nie wygrali wyborów a od zawsze są przy władzy i upychają po różnych stanowiskach swoich przedstawicieli i taki jest ich cel. <

To się nazywa "zdolność koalicyjna", czyli coś, czego PiS-owi brakuje.
        • maaac Re: IV RP nie stanie przed Trybunałem 15.03.12, 22:54
          No nieeee. Aż tak z PiSem, źle nie jest. Potrafili jednak stworzyć koalicję z SO i LPR'em. Tyle, że jak rasowi bolszewicy na następny dzień po stworzeniu koalicji zaczęli knucie przy pomocy metod UBeckich by wykolegować swoich koalicjantów ze współwładzy.

To co PiSowi naprawdę brak to umiejętności dotrzymywania danych obietnic. Koalicja opiera się na jakimś poziomie wzajemnego zaufania. PSL udowodniło, że potrafi w pewnym zakresie dotrzymywać słowa. PiS udowodnił, że nie ma takiej sprawy, przy której dla doraźnego zysku czy jakiejś psychozy swoich władców nie zdradził by partnerów. Oni zdradzają nawet własnych członków i to NIE chodzi o to, że brak tam "solidarności w przestępstwie" bo ta i owszem jest chronią swojaków, ale o to, że potrafią kogoś "wytypować" na to by go okrzyknąć "zdrajcą" bo tak im wychodzi z kalkulacji politycznych.
    • telemachowski a PRL stanie? 15.03.12, 18:52
      Kierunek szukania winnych śmierci B. Blidy jest w Wyborczej piramidalnie chybiony. Kto tego nie widzi, musi być idiotą, albo udawać idiotę dla zasady.

Rocznie w Polsce samobójstwa popełnia kilka tysięcy zwykłych ludzi, a rekordowo dużo na Śląsku i nikogo z obecnego rządu ani z GW zbytnio to nie wzrusza. Równie dobrze można wykazać, że potężna część tej strasznej liczby samobójców robi to pod presją nieudolności obecnego rządu i przed Trybunał postawić za to Donka.

W sprawie Olewnika samobójców było wielu i kogoś z PO i SLDi to dziwi... Ktoś wyjaśnia to, kto zmusił samobójców do takiego kroku lub kto im to „zasugerował”?

Kim są ci, którzy tak ślepo wierzą w to, że B. Blida popełniła samobójstwo wyłącznie pod wpływem Ziobry i Kaczyńskiego?

Kim są ci, którzy tak poprawnie wierzą w to, że na Śląsku nie było afery węglowej i w pośrednictwie węglem nie kręcono lodów?
      Prawda jest przecież oczywista i taka, że zwykłych górników okradano strasznie, a wypychano kieszenie kilku mafijnym cwaniakom w tym Aleksis....

!!!
      Na pewnym etapie znajomości, B. Blida lepiej przyjrzała się kolegom Aleksis i weszła w posiadanie wiedzy niebezpiecznej dla tej bandy cwaniaków... I tyle w temacie, a samodzielnie myślący są wstanie zrozumieć dalszy ciąg zdarzeń.

Kierunek szukania winnych śmierci B. Blidy jest piramidalnie chybiony. Kto tego nie widzi musi być idiotą, albo udawać idiotę dla poprawnej zasady. Prawdziwi komunistyczni zbrodniarze i mordercy chodzą sobie nadal z cynicznym uśmiechem na twarzy, a sądy ani TK ich nie ruszają. GW czuwa aby pozostało tak nadal i po to jej wierni janczarzy bazgrają jak w artykule.

• maaac Re: a PRL stanie? 15.03.12, 21:09
        Może przestaniesz rżnąć głupa? A oskarżany również w aferze węglowej Wasserman przez tych samych ludzi co Blida (och nie wiedziałeś?) to pewnie cały samolot rozbił ze strachu?
        • telemachowski Re: a PRL stanie? 15.03.12, 21:20
          Ty nie musisz udawać idioty.
          • maaac Re: a PRL stanie? 15.03.12, 22:00
            Nie muszę bo nie jestem zwolennikiem PiSu & okolic. Mogą być sobą. Jak ktoś jest "prawicowcem" to albo musi udawać idiotę albo nim być. Ty należysz do której grupy? Tych co cynicznie udają idiotów czy do tych co są idiotami?

PS.
            1. Czy jedna zbrodnia tłumaczy inną?
            2. Czy można po samobójstwie wytrzeć swoje odciski palców z broni?
            3. Czy prócz samobójstwa i morderstwa widzisz inne możliwości śmierci człowieka od postrzału?
            • telemachowski Re: a PRL stanie? 15.03.12, 22:28
              Czy inne samobójstwa są dla peło mniej istotne? Kilka tysięcy samobójstw rocznie, także z powodu pseudo transformacji i pseudo reform peło, tysiące samobójstw ludzi doprowadzonych do skrajnej rozpaczy z powodu złej woli i niechlujstwa peło.
              Nie uważasz że to powód aby Donka postawić przed TK?!

W jaki sposób popełnili samobójstwa wszyscy istotni świadkowie w sprawie Olewnika?
              Ktoś to jeszcze próbuje wyjaśnić??? Kto samobójców do tego nakłonił, zmusił, zasugerował?

Naprawdę wierzysz, że nie było afery węglowej, zaś przymusowy monopol w pośrednictwie handlu węglem to liberalny wolny rynek?

Jak myślisz, taki mafijny proceder był dziełem ministrantów i harcerzy czy raczej bezwzględnych mafiozów gotowych na wszystko także wobec B. Blidy, mogącej im zaszkodzić w czasie składania zeznań.
              Dla kogo zeznania B. Blidy mogły być zagrożeniem?
              Kto miał motyw aby nakłonić bądź wręcz zmusić B. Blidę do samobójstwa?

Wierzysz w to, że TK nie ma większych zbrodni i afer na głowie?
              Wierzysz w to, że po rozpatrzeniu tej, potem zabierze się ochoczo za te okropniejsze i ważniejsze???

Kilka dni temu Wałęsa udzielił wywiadu, w którym przyznał się, że w czasie kadencji prezydenckiej był w oficjalnych gabinetach i rezydencji podsłuchiwany, szantażowany, straszony śmiercią przez oficjalne tajne służby. Czy nie wydaje się dziwne, że osoby tak nadużywające władzy i spiskujące przeciwko prezydentowi nie stają nadal przed TK???

A ty nadal wierzysz, że największą tragedią i priorytetowym problemem dla TK jest akurat B. Blida i tylko ona?
              • maaac Re: a PRL stanie? 15.03.12, 22:34
                Zacytuję pewnego klasyka: "Nie chcę mi się z tobą gadać"

PS.
                Doczytaj jakie są zakresy działania/kompetencji TS i TK. Ok? Poczytaj moje opinie na różne tematy i to co pisałem w sprawie Blidy ok?
                • telemachowski Re: a PRL stanie? 15.03.12, 22:43
                  Pisałeś same zaślepione, nieobiektywne i nielogiczne duperele! I niczym pudelek ratlerek chronisz mafię.

Albo autentycznie jesteś tak głupi aby nie rozumieć, że to mafia węglowa była zainteresowana wiecznym milczeniem B. Blidy.

Podobnie wiecznymi milczącymi zostali świadkowie w sprawie Olewnika. Ich też zaszczuł minister sprawiedliwości?
                  • maaac Re: a PRL stanie? 15.03.12, 23:12
                    > Pisałeś same zaślepione, nieobiektywne i nielogiczne duperele! I niczym pudelek
                    > ratlerek chronisz mafię.
                    Spadłem z krzesła MEGA ROTFL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ciekawe co to za rasa "pudelek ratlerek"?
                    Coś większego od doga i ostrzejszego od pitbula? :P
                    No cóż o psach wiesz tyle samo co o TS i o TK.
                    • telemachowski Re: a PRL stanie? 16.03.12, 21:05
                      Pudelek ratlerek to takie skundlenie tchórzostwa, małości, narcyzmu, bezsensownego ujadania i chowanie się pod pachę dużego pana. Z dogami i pitbulami nic takich skarlałych kundli nie łączy.

Aby osądzić prezydenta, premiera czy szefa tajnych służb nie sposób nie oprzeć się na ustawach określających ich prawa, obowiązki, kompetencje i dozwolone narzędzia. Byłoby to prostsze, gdybyśmy mieli nową Konstytucję. Aby jednak przebrnąć przez stary śmietnik sprzeczności i braku logiki jakim jest kontynuacja komunistycznej konstytucji, zwykle trzeba zwracać się o przetłumaczenie ustaw z polskiego na polski właśnie do TK. Bez ich ekspertyzy TS nic ruszy. Chwacit?

A teraz motywy, motywy, motywy. Kto był zainteresowany tym aby B. Blida zamilkła na zawsze?
                      • maaac Re: a PRL stanie? 17.03.12, 08:04
                        > A teraz motywy, motywy, motywy. Kto był zainteresowany tym aby B. Blida zamilkła na zawsze?

Banalnie proste - ten sam co był zainteresowany zamordowanie Lecha Kaczyńskiego..... czyli nikt.

To był prawdopodobnie wypadek wynikający z głupoty oficerów ABW. I ten wypadek oni pracowicie ukrywają. Proste? Trzeba do tego dodawać jakieś "ciemne siły" spiski, bomby itd?
                        • telemachowski Re: a PRL stanie? 17.03.12, 09:19
                          Kim są więc politycy, którzy zwykły wypadek kierują do Trybunału???
                          Poważną partią rządzącą czy pieniaczami i mścicielami?

Trzeba do tego wypadku dodawać jakieś ciemne ... ... naciski?

Zwykły wypadek do sądu rejonowego.
                          ...

Zakładamy, że dziesięć samobójstw wokół Olewnika to też wypadek.
                          • maaac Re: a PRL stanie? 20.03.12, 06:31
                            Wypadek jest tylko wypadkiem.

Ukrywanie go jednak jest przestępstwem. Ukrywanie ukrywania w wykonaniu najwyższej władzy jest dość poważnym przestępstwem.

Przestępstwem jest też wrabianie kogoś w przestępstwo. Czy to za pomocą spisku jak było wobec Sawickiej, Leppera czy Kwaśniewskich czy też przy pomocy nakłaniania świadków do fałszywych zeznań jak w przypadku Blidy. Organizowanie całej instytucji zajmującej się organizowaniem tego typu akcji to już przestępstwo wysokiego szczebla.

Zorganizowanie spisku mającego na celu skompromitowanie (no wiem śmiesznie brzmi to wobec Leppera, on nigdy nie powinien dostać tego stanowiska) wicepremiera to już coś o krok tylko od zamachu stanu. Amerykańska afera Watergate to był przy tym pikuś.
    • maaac Re: zydokomuniści POwinni wisieć zamiast liści 15.03.12, 22:35
      Główni naprawdę lewicowi politycy o żydowskich korzeniach mieli właśnie stanąć przed TS'em za IV RP. Raczej nie staną. Ty chcesz ich po bolszewicku wieszać?
    • yost9 IV RP Kaczyńska nie stanie, to może IV RP Tuskowa 15.03.12, 23:03
      przynajmniej, póki świeże? Na początek za rozwalenie przez Towarzysza Premiera sieci legalnych sklepów (dopalacze)? Potem za zawieranie przez Towarzysz Premiera dealów w imieniu NBP, pono niezależnego (fundusz stabilizacyjny)? Następnie za Towarzysza Premiera skok na OFE? Tak na start, za te trzy konkrety?
    • pietrek2001 IV RP nie stanie przed Trybunałem 15.03.12, 23:17
      Po prostu trzeba zebrać glosy społeczeństwa pod tym wnioskiem, to jest demokracja a nie dyktatura partii rządzących. Oprócz przeciwników politycznych PIS, podczas rządów tej partii ucierpiało wielu ludzi o czym się nie słyszy ponieważ zwykli ludzie są zawsze niewidoczni.
    • jajecznicazpomidorami IV RP nie stanie przed Trybunałem GWno tak 15.03.12, 23:48
      www.youtube.com/watch?v=W50axHsdM9w&feature=endscreen&NR=1
    • jerobert66 IV RP WRÓCI .. 16.03.12, 01:11
      wcześniej czy pózniej . I postawi przed trybunałem Tuska i paru innych . Za afery , mataczenia i łamanie prawa oraz konstytucji. A szczególnie za Smoleńsk . Tego mu Polska nie przepuści .
      • hate-war Re: IV RP WRÓCI .. 16.03.12, 04:48
        bo to oczywiście Tuska i PO plan był by Kaczyński poleciał do Smoleńska i tam zaczął swoją kampanię reelekcyjną
        • marine10 Re: IV RP WRÓCI .. 16.03.12, 21:42
          You , stupid shit .
    • matrico Chyba wczoraj Prezes powiedzial... 16.03.12, 07:50
      ze chcialby stanac przed Trybunalem Stanu, bo wreszcie bedzie mogl powiedziec wszystko! Dlaczego teraz odbierac mu taka szanse?
    • henryk_49 IV RP nie stanie przed Trybunałem 16.03.12, 22:01
      A szkoda, bo może wtedy skończył by się ten chocholi taniec i kiedyś wszyscy sprawcy naszych nieszczęść, w tym tragedii smoleńskiej, rabunku gospodarki ...., stanęli by przed trybunałem stanu.
    • polganebydlolzeiszczekanapis zydoUBekistan POwinien stanąć przed plutonem egzek 17.03.12, 09:15
      antyPOlskiemu bydłu mówimy won!
      • hate-war Re: 17.03.12, 17:49
        no właśnie! idź stąd!
        • jerobert66 Re: 17.03.12, 21:51
          Ty stąd spadaj , nie on .
          • hate-war Re: 18.03.12, 06:50
            w przeciwieństwie do waszej trolowni czytam tą gazetę , a nie piszę głupie komentarze za 2 zeta
            • telemachowski Re: 18.03.12, 12:04
              Ty wynegcjowałeś aż 3,50 PLN za sztukę, plus premia za świąteczne soboty?
            • grabda2 Re: 19.03.12, 02:09
              You hate Poland , not war .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka