Dodaj do ulubionych

Emerytury bez porozumienia. Tusk: Nie ma odwrotu

23.03.12, 07:10
kretynizm związkowców jest od dawna widoczny - 2 + 2 to dla nich zbyt skomplikowany problem , fakt że za 20 lat emeryci będą w najlepszym razie jedli trawkę to dla nich nieistotne byle dziś siedzieć na stołkach w nie popierdując za parę tysięcy - to jest to
Obserwuj wątek
    • tykaczor Emerytury bez porozumienia. Tusk: Nie ma odwrotu 23.03.12, 08:16
      Panie Premierze Tusk ! Niech Pan zostawi reformowanie Polski i ze spokojną głową ,"administruje" tym co dzisiaj jest. Matołków związkowych nie interesuje co się będzie w Polce działo za kilka czy kilkadziesiąt lat. Dla tych cwaniaczków ważne jest to, że dzisiaj mając 18. tysięcy miesięcznie, chcą być jak najdłużej przy korycie związkowym, a "ciemny naród " to kupuje. Panie Premierze, niech Pan zastosuje praktykowany przez pisowskich matołków "tumiwisizm".
      • bez_alternatywy Mnie interesuje dlaczego pozostaną uprzywilejowani 23.03.12, 08:50
        dlaczego mam utrzymywać miliony urzędasów na garnuszku Tuska, dlaczego posłowie dają sobie więcej podwyżki, dlaczego pracodawcy doją polskich pracowników, jeżeli tego nie rozumiesz to jesteś zwykła psożytnicza gnida na utrzymaniu podatników, Tusk ma zapewniony stołek w Brukseli, robi to co mu każe ta banda polityczny pasożytów, robi dokładnie to co Suchocka zrobiła z polską oddając ja we władanie mafii watykańskie za wieczny stołek w watykanie, dla twojej wiadomości połowa bezrobotnych to ludzie powyżej 50 lat ale to też ciebie przerasta
        • znow_ja zachowaj sobie ten post 23.03.12, 12:56
          Zachowaj sobie ten post i wróć do niego za 20 lat - o ile nie będzie reformy emerytalnej.
          Ciekawe, co wtedy powiesz ..
          • radek_sim Re: zachowaj sobie ten post 23.03.12, 13:18
            Człowieku, emerytalna reforma tak, górników, wojskowych, policji. Obniżenie pensji poselskie, a właściwie składu do 150 osób, likwidacja Senatu. Likwidacja dotacji dla partii.
            Zwiększona karalność dla pracodawcy zatrudniającego na czarno pracowników. Obniżenie podatków za paliwo. Wystarczy, aby zatkać dziurę.
            • cornice Re: zachowaj sobie ten post 23.03.12, 13:29
              radek_sim napisał:

> Człowieku, emerytalna reforma tak, górników, wojskowych, policji. Obniżenie pen
              > sji poselskie, a właściwie składu do 150 osób, likwidacja Senatu. Likwidacja do
              > tacji dla partii.
              > Zwiększona karalność dla pracodawcy zatrudniającego na czarno pracowników. Obni
              > żenie podatków za paliwo. Wystarczy, aby zatkać dziurę.

______________________________________________________________________

Ciekawy jestem na jakich wyliczeniach opierasz swoja wypowiedz.

• alakyr Re: zachowaj sobie ten post 23.03.12, 20:05
                NA takich samych jak Rostowski z Tuskiem.
                • lechujarek_wolski Albo nawet ramadan - wpis po wolsku :) 24.03.12, 10:50

• lechujarek_wolski Re: Mnie interesuje dlaczego pozostaną uprzywilej 24.03.12, 07:35
          bez_alternatywy napisał:
          > dlaczego mam utrzymywać miliony urzędasów na garnuszku Tuska

Dobre pytanie :) Jest ich aż 630 tys. - to rozpacz!
          Ta "reforma" to kolejna akcja jego ekipy bez najmniejszego pojęcia o tym co zrobić - ci ludzie w obecnym rozdaniu się zwyczajnie nie nadają do tego by rządzić. Oni nawet nie potrafią wydać dowodów osobistych ... i po co ludzie bez pojęcia się pchają do władzy? Po co?

Tusk mógłby spokojnie uczyć historii w jakiejś podstawówce, a Kaczyński mógłby doczekać emerytury jako bibliotekarz. Niestety ci panowie tworzą farsę polityczną, która nie zakończy się dobrze dla Polski - dług publiczny zbliża się do 1 biliona! Polska powoli staje przed obliczem bankructwa, a oni fundują igrzyska dla kiboli podczas gdy polscy kopacze nie mają nawet szans na awans z grupy eliminacyjnej ... nie o take Polske walczyłem :)
      • kotek.filemon Re: Emerytury bez porozumienia. Tusk: Nie ma odwr 23.03.12, 09:29
        tykaczor napisała:

> Panie Premierze Tusk ! Niech Pan zostawi reformowanie Polski i ze spokojną
        > głową ,"administruje" tym co dzisiaj jest. Matołków związkowych nie interesu
        > je co się będzie w Polce działo za kilka czy kilkadziesiąt lat.

Że niby płemieła to interesuje? Jemu i Vincentu chodzi tylko o to, żeby się dzięki kreatywnej księgowości budżet jakoś domknął...
    • nollet Emerytury bez porozumienia. Tusk: Nie ma odwrotu 23.03.12, 08:57
      dach kwalifikacji, a nie przynależności partyjnej, oraz znieść przywileje MO, SB i aparatu partyjnego poprzez: zrównanie zasiłków rodzinnych, zlikwidowanie specjalnej sprzedaży itp.
      14. Obniżyć wiek emerytalny dla kobiet do 50 lat, a dla mężczyzn do lat 55 lub [zaliczyć] przepracowanie w PRL 30 lat dla kobiet i 35 lat dla mężczyzn bez względu na wiek.
      15. Zrównać renty i emerytury starego portfela do poziomu aktualnie wypłacanych.
      16. Poprawić warunki pracy służby zdrowia, co zapewni pełną opiekę medyczną osobom pracującym.
      17. Zapewnić odpowiednią ilość miejsc w żłobkach i przedszkolach dla dzieci kobiet pracujących.
      18. Wprowadzić urlop macierzyński płatny przez okres trzech lat na wychowanie dziecka.
      19. Skrócić czas oczekiwania na mieszkanie.
      20. Podnieść diety z 40 zł do 100 zł i dodatek za rozłąkę.
      21. Wprowadzić wszystkie soboty wolne od pracy. Pracownikom w ruchu ciągłym i systemie 4-brygadowym – brak wolnych sobót zrekompensować zwiększonym wymiarem urlopu wypoczynkowego lub innymi płatnymi dniami wolnymi od pracy.
      • pelny_luzak Re: Emerytury bez porozumienia. Tusk: Nie ma odwr 23.03.12, 11:01
        A kto za to wszystko zapłaci? Święty Kościół Powszechny? Chyba jednak my wszyscy, więc żądasz dziubasku-nollasku podwyższenia podatków.
    • menuet1 Dzisiaj nie ma odwrotu???? 23.03.12, 09:03
      Co zatem 5 lat temu zrobił Tusk ,zeby emigracje młodych Polaków i Polek powstrzymać ???
      Nic ! Wręcz zachęcano do pracy w Holandii czy też Hiszpanii. Wtedy był odwrót !!!
      Winni zmianom demograficznym są jednak 'pracodawcy' czerpiący z biedy Polaków, poprzez 6zl/h dla robotników , niesamowite zyski. To oni spowodowali i powoduja emigrację za chlebem !!!

Dzisiaj , gdy twierdzi ktoś ,ze wyjścia nie ma , to powinien dać sobie spokój z rządzeniem !!!
    • hassy Zdarte winyle 23.03.12, 09:43
      Dziś składki mają tylko kobiety na etacie.

Kolejni autorzy kolejnych notatek powtarzają tę bzdurę jak zdarty winyl. A ja jestem jeszcze bardziej zdartym winylem i po raz n-ty sugeruję im przeczytanie ze zrozumieniem Art. 186 Kodeksu pracy oraz Art. 16 ust. 8 Ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych. To niewiele tekstu, dacie radę, najwyżej trochę schudniecie (wytężona praca mózgu jest bardzo energochłonna).

Wszędzie w polskim prawodawstwie w kwestiach istotnych dla kapitału emerytalnego jest mowa o OSOBACH, PRACOWNIKACH, RODZICACH, matkach i/lub ojcach, opiekunach, itp. Sprawa dotyczy obu płci.
    • terleo Emerytury bez porozumienia. Tusk: Nie ma odwrotu 23.03.12, 10:50
      W małej Danii kobiety pracują już do 67 roku życia od wielu lat. Bez referendum. Capito?
    • alakyr OK, odwrotu nie ma, nawet związkowcy to.. 23.03.12, 11:06
      wiedzą i mówią. Ale czy musimy iść do przodu akurat drogą wskazaną przez Tuska i Mordasiewicza to już mocno dyskusyjne. Jak pokazują doświadczenia innych, dróg jest bardzo wiele i trzeba dobrze się zastanowić, którą wybrać.
      Celem ma byś dobro społeczeństwa a nie finansistów.
    • jsd1952 Spod Stalingradu też nie było odwrotu... 23.03.12, 11:51
      No cóż Pan Tusk podobnie jak niejaki Adolf H. nie widzi możliwości odwrotu od swoich wizji. Być może spotka go ten sam efekt co VI armię dowodzona przez Paulusa pod Stalingradem. A wracając do tematu to po raz kolejny Pan Donald Tusk - obecny premier RP - udowadnia, że jest tchórzliwym cwaniaczkiem. Gdyby bowiem Szef PO Pan Donald Tusk przed wyborami parlamentarnymi ogłosił swój "reformatorski" program to jeśliby wygrał /z tym programem/ wybory miałby placet na te reformy i zachowałby resztki honoru. A takl z wyborczych programów PO pozostały propagandowe resztki nijak mające się do obecnych propozycji PO. Po raz kiolejny obietnice wyborcze rozmijają się z pędem do władzy i do utrzymania władzy. Mam nadzieję, że ten gabinet jednak upadnie. Ale nie bardzo w to wierzę. gdyż czytając komentarze wiele osób przyjmuje za jedyna prawdę bajery Pan Donalda Tuska!
    • poparzony Tusk: Nie ma odwrotu, gwarantujemy przywileje mund 23.03.12, 11:56
      Tusk: Nie ma odwrotu, gwarantujemy przywileje mundurowe dla pijanych POlicjantów, wojskowych i żon górników.
      Kto wygra konkurencję uprzywilejowanych emerytur?
      Agent Tomek emerytura w wieku 34 lat 4 tysiące przez kolejne 45 lat, to koszt dla budżetu ok. 2.1 miliona zł.
      Pułkownik Przybył emerytura w wieku 41 lat 6 tysięcy przez kolejne 38 lat, to koszt dla budżetu ok. 2.7 miliona zł.

W starciu gigantów POlskich przywilejów emerytalnych dla mundurowych wygrywa pułkownik Przybył o 700 tysięcy złotych.

A ty emerycie z ZUSu ile masz kapitału w ZUS i OFE?
      Czy przebijesz Agenta Tomka (2 miliony) lub płk. Przybyła (2.7 miliona)?
      Agent Tomek "służył" 15 lat, płk. Przybył "służył" 22 lata.
      Agent Tomek na emeryturze 45 lat, płk. Przybył tylko 38 lat.

Ty w ZUS będziesz "służył" 48 lat, a na emeryturze będziesz tylko 12.

(zakładając kłamliwe dane z ZUS - wiek emerytów męskich to 79 lat)
    • potykacz Emerytury bez porozumienia. Tusk: Nie ma odwrotu 23.03.12, 15:35
      A ja to tak bym chciał, żeby mi genialny Vincent cokolwiek obliczył. Tylko bez jaj, jak z 60% emerytury za 7 końcowych lat. I jeszcze jedno. Skoro brakuje rąk do pracy to co z tymi czynnymi i biernymi ( bez zasiłków) bezrobotnymi . No i co z tymi 50+ których mimo zapewnień rządu i rozmaitych programów koledzy pana Mordasiewicza jakoś nie chcą.I jeszcze służba zdrowia która z łaski leczy objawy nie przyczyny produkując rzesze potencjalnych pół inwalidów. Warto też panowie i panie zwrócić uwagę na nieuchronny postęp techniczny i innowacyjność gospodarki gdzie człowiek zostanie wyparty przez maszyny.Czy będzie cokolwiek produkował i w jakim zakresie ( vide przenoszenie produkcji do np. Chin)? Że co, że nie wierzycie.A kto by uwierzył w skok cywilizacyjny i przemiany gospodarcze przez ostatnie 60 lat. I co wtedy będzie, więcej bezrobotnych czy pracujących? Są to jedne z wielu składowych sytuacji za ileś tam lat. Żeby uczciwie podejść do sprawy należało by przeprowadzić rzeczywiste prace badawcze dające jakąkolwiek podstawę do stwierdzenia, że potrzeba tyle a tyle lat pacy, dające jakąś gwarancje.W tej sytuacji pieprzenie o 67 ( a dlaczego nie 60 albo 80 ) latach pracy to zwykłe bzdety rodem z starożytnego Rzymu gdzie władca mógł swojego konia zrobić senatorem bo tak mu się podobało ( chociaż patrząc na nasze ławy może było by to lepsze).Panie premierze z wysokości komina to ludzie są bardzo mali ale to tylko złudzenie.
    • stivi47 Emerytury bez porozumienia. Tusk: Nie ma odwrotu 23.03.12, 17:18
      Kraje Zachopdnie Europy sa 2 lub nawet 3 razy bogadsze anizeli to biedna polsda i wszendzie podniesiono wiek Emerytalny unas w Niemczech 67 kobiety i Männer i choc niemcy sa 3 razy bogatszym krajem jak biedota polska to jakos nikt niewychodzil na Ulice nik nie skandowal bo karzdy niemiec wie jak chce sie nastarosc jakas Rente miec to czeba dluzej pracowac ja przepracowalem 47 lat i dostalem Rente mit 65 i jestem zadowolony a polaki biedaki jak ja slysze 16 lat pracy i placze ze ma tylko 670 zlo Renty to widac jakie pole maja podejscie do Rent istne Pegerowskie Chlopy bez rozomu a takie Judasze jak te Dudy z tych Zwiazkow ten drugi byly Komunista to sa Judasze polski oni Lenie ZGNILE niepracuja i maja po 10 tys zloty i dostana Rente 5 tys bez kinencia choc az w swoim Zyciu renka jak ja widze jak te polskie kobie przed tym Rzandowym gmachem protesuja to sie az ZYGAC czce jakie te pole sa zajoby i joby to co Niemka jest sto razy mocniesza i sprawniesjsza niz jakas Polnische Frau to do czego sie te zpruchniale Polki jeszcze nadaja nawet do Sex to owgule to istne Pruchno
    • kruzen Emerytury bez porozumienia. Tusk: Nie ma odwrotu 24.03.12, 10:38
      Co OPZZ proponuje?! Wiek emerytalny jeszcze niższy niż teraz?! Mężczyźni będą mogli przechodzić na emerytury już w wieku 59 lat (19 + 40), a kobiety 54 (19+ 35).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka