Dodaj do ulubionych

Matki Indii

26.04.12, 22:59
wspaniały materiał. wzruszyłem się. jestem lekarzem i zgadzam się w 100%. ujrzenie pełnego aspektu piękna umierania, cierpienia radości wzruszeń to paliwo dla mnie każdego dnia (jestem lekarzem ale mój ojciec i stryjowie byli fotografami). Przy pracy w domu starców obserwowałem i starałem się zawsze umożliwić jak najpiękniejsze umieranie.
Oswojeni, bezpiecznie, z rodziną, odchodzili w ciszy i spokoju, niedługo już wiecznym.
Obserwuj wątek
    • msoszka12 Matki Indii 26.04.12, 23:58
      Bardzo szlachetny z ciebie czlowiek, Adam. Chetnie bym tym kobietom pomogla - czy jakas fundacja zbiera moze dla nich fundusze? Gdyby chociaz jedna udalo sie wyleczyc, to juz bylby sukces...
    • ekav Re: Matki Indii 27.04.12, 08:10
      kretu..
      oby takich więcej, świat sie strasz, odrzuca to co naturalne spycha i robi z tego straszaka wyciagającego kase i sily z czlowieka, jeszcze przedluzyc o godizne i dzień .. bezsensowne uciekanie od naturalnego zjawiska
    • hrabia7808 Matki Indii 29.04.12, 12:05
      Ogromna siła woli pana Adama. Wyrazy uznania. Nie interesujemy się tym co nas nie dotyczy, ale nie jesteśmy sami na tej małej planecie. Chciałbym zobaczyć wszystkie zdjęcie co i tak będzie pewnie nie możliwe.
    • hermina5 Re: Matki Indii 29.04.12, 12:29
      Ale skoro to leczenie jest tak cholernie tanie - bo jest tanie- to czy ci pallotyni czy inni misjonarze leczą też tych ludzi? Naprawdę nie byłoby problemem, gdyby w jakiś przejrzysty sposób powołali konto itp - przecież to aż sie prosi, zeby komus pomóc. W Polsce 150 zł kosztuje sukienka z poliestru,..
      • reska Re: Matki Indii 29.04.12, 16:47
        Sami pallotyni nie leczą, ale w Indiach jest ośrodek Jeevodaya, prowadzony przez polską lekarkę, która leczy tredowatych, jest tam też szkoła dla dzieci z rodzin dotkniętych trądem, czyli wykluczonych. Problem w tym, ze wielu chorych nie chce się leczyć, bo ta choroba stygmatyzuje
        • sniezka15 Re: Matki Indii 15.12.12, 15:38
          reska napisała:

> Sami pallotyni nie leczą, ale w Indiach jest ośrodek Jeevodaya, prowadzony prze
          > z polską lekarkę, która leczy tredowatych, jest tam też szkoła dla dzieci z rod
          > zin dotkniętych trądem, czyli wykluczonych. Problem w tym, ze wielu chorych nie
          > chce się leczyć, bo ta choroba stygmatyzuje

Tą polską lekarką jest Helena Pyz, o której dziś przeczytałam: www.stacja7.pl/article/86/%E2%80%9EJak+zobaczysz%2C+%C5%BCe+to+nie+twoje%2C+to+wracaj%E2%80%9D
          • sniezka15 Re: Matki Indii 15.12.12, 15:41
            Przeczytałam na stronie: Tekst linka.
            To niesamowite, że są tacy ludzie!
          • pijatyka Re: Matki Indii 04.04.13, 15:12
            Ciekawe, dzięki.
    • amgc63 Matki Indii 29.04.12, 16:00
      ostatnio widziałem dokument o miescie trendowatych.Kazdy facet zył z żebrania.I oczywicie kazdy zona i 10 dzieci.Zdrowe kobiety musiały im sie oddawac,bo tak kazała rodzina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka