koloratura1 Postuluję: 03.05.12, 08:25 tymon99 napisał: > nie drzyj japy, tylko przedstaw jakiś rzeczowy argument albo spadaj. Nie bądź chamem (jeśli możesz), albo - faktycznie - spadaj; jeszcze zanim koledzy-Internayci zdążą Cię wywalić do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Postuluję: 03.05.12, 10:52 mogę, ale w tym towarzystwie nie mam powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Chamem się - po prostu - jest (albo nie jest). 03.05.12, 10:56 tymon99 napisał: > mogę, Wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Chamem się - po prostu - jest (albo nie jest) 03.05.12, 11:01 koloratura1 napisała: > Wątpię... o, to jednak potrafisz wątpić? ćwicz się w tej sztuce, może jeszcze nie wszystko stracone! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek tymon99,troll specjalnej troski,nieiwele poza cham 03.05.12, 12:40 .. chamstwem potrafi.. Nieodrodny uczeń Lecha, Jara i Michalika.. ..śmietanka ePiSkopatu.. troszkę zatruta.. pleśnią.. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: tymon99,troll specjalnej troski,nieiwele poza 03.05.12, 14:44 gdzie w którymkolwiek moim poście znalazłeś poparcie dla pisu? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek W manierach tymon99, w manierach.. 03.05.12, 15:04 .. jakby żywcem z żoliborskiej willi, przeniesione.. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: W manierach tymon99, w manierach.. 03.05.12, 15:11 żoliborz? to gdzieś w kongresówce? "owszem, nie znam." Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: W manierach tymon99, w manierach.. 03.05.12, 15:36 Łatwo trafić. Za stodołą skręcisz pierwszą w lewo i dalej już prosto. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Chamem się - po prostu - jest (albo nie jest) 03.05.12, 12:44 tymon99 napisał: > o, to jednak potrafisz wątpić? ćwicz się w tej sztuce, może jeszcze nie wszystk > o stracone! Dla Ciebie? - Chyba wszystko, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Nie tacy jak ty tu podskakiwali..... 03.05.12, 19:25 tymon99 napisał: > mogę, ale w tym towarzystwie nie mam powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Postuluję: 03.05.12, 13:21 koloratura1 napisała: > tymon99 napisał: > > > nie drzyj japy, tylko przedstaw jakiś rzeczowy argument albo spadaj. > > Nie bądź chamem (jeśli możesz), albo - faktycznie - spadaj; jeszcze zan > im koledzy-Internayci zdążą Cię wywalić do kosza. Tymon katolicka cipo ,ile w tych słowach katolickiej miłości i empatii :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Postuluję: 03.05.12, 14:08 a skąd powziąłeś przekonanie co do mojego wyznania? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Postuluję: 03.05.12, 14:18 tymon99 napisał: > a skąd powziąłeś przekonanie co do mojego wyznania? Bo śmierdzisz kruchtą na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Postuluję: 03.05.12, 14:53 Lubię, jak ludzie podpisują swoje wpisy. Przynajmniej wiadomo kto zacz. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Postuluję: 03.05.12, 14:55 Słyszałem o gumisiach ale o głupisiach jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
stanos111 Re: Postuluję: Nie czas,,, 05.05.12, 23:11 Panowie , panowie - nie czas na klutnie, trzeba sie zjednoczyc ...Oto wlasnie chodzi rzadzacym zebysmy byli podzieleni... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Postuluję: 03.05.12, 15:34 tymon99 napisał: > a skąd powziąłeś przekonanie co do mojego wyznania? Prymitywna reakcja na słuszne zarzuty wobec Krk. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Postuluję: 03.05.12, 19:15 tymon99 napisał: > jakie, cipo, zarzuty? Przeginasz koles ! A forumowicze maja racje ,cuchnie od ciebie z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Postuluję: 03.05.12, 19:27 kolesiem możesz, ewentualnie, być mojej kozy. moim nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Postuluję: 03.05.12, 21:12 tymon99 napisał: > kolesiem możesz, ewentualnie, być mojej kozy. moim nie. Nie jesteś o swoją partnerkę zazdrosny ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Postuluję: 03.05.12, 21:51 kolter-xl napisał: Nie jesteś o swoją partnerkę zazdrosny ?? Jasne ze jest ! Toz to mu tylko zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Postuluję: 03.05.12, 21:54 zdybka napisała: > kolter-xl napisał: > > Nie jesteś o swoją partnerkę zazdrosny ?? > > Jasne ze jest ! Toz to mu tylko zostalo. Ma szczęście ze ona na jedno oko nie widzi i jest chroma :)) Bo musiałby dziupli w lesie szukać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Postuluję: 03.05.12, 22:04 kolter-xl napisał: Ma szczęście ze ona na jedno oko nie widzi i jest chroma :)) Bo musiałby dziupl > i w lesie szukać :)) Ide o zaklad, ze juz wszystkie dziuple zaliczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Postuluję: 03.05.12, 22:21 zdybka napisała: > kolter-xl napisał: > > Ma szczęście ze ona na jedno oko nie widzi i jest chroma :)) Bo musiałby dziupl > > i w lesie szukać :)) > > Ide o zaklad, ze juz wszystkie dziuple zaliczyl. E tam , raczej na pewno tylko te o średnicy 3-5 milimetrów.w innych miał luzy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Postuluję: 03.05.12, 22:34 kolter-xl napisał: E tam , raczej na pewno tylko te o średnicy 3-5 milimetrów.w innych miał luzy : > )) Cos na wymiar przecinka ? :)))))))) A popatrz jaki to on w gebie niby mocny !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Postuluję: 03.05.12, 22:37 zdybka napisała: > kolter-xl napisał: > E tam , raczej na pewno tylko te o średnicy 3-5 milimetrów.w innych miał luzy > : > > )) > > Cos na wymiar przecinka ? :)))))))) > A popatrz jaki to on w gebie niby mocny !!!!! Mocni , mocni wydaje się im ze schowani za klawiaturą mogą prowokować, straszą sądami. Naiwnie sądząc ze ktoś się tym przejmuje kiedy honor mężczyzny został urażony , ot naiwne parafialne wychowanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Postuluję: 03.05.12, 22:58 Z lepszymi dawalismy sobie rade ten tu to prosty burak. Pojdzie na odstrzal i tyle jego podskakiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Postuluję: 03.05.12, 23:05 zdybka napisała: > Z lepszymi dawalismy sobie rade ten tu to prosty burak. > Pojdzie na odstrzal i tyle jego podskakiwania. Ano :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Postuluję: 03.05.12, 23:26 na pewno "dacie" sobie radę. dwa loginy z jednego ip to potęga :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Postuluję: 03.05.12, 23:29 tymon99 napisał: > na pewno "dacie" sobie radę. dwa loginy z jednego ip to potęga :))) Chcesz mi wmówić ze Zdybka to też ja :)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Postuluję: 03.05.12, 23:39 a skądże znowu! niech mnie galaksar broni przed wmawianiem komukolwiek takich rzeczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Postuluję: 03.05.12, 23:49 tymon99 napisał: > na pewno "dacie" sobie radę. dwa loginy z jednego ip to potęga :))) Ty wole jeden jak juz to trzy a nie dwa. Teraz badz madry i wyszukaj tego trzeciego. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Postuluję: 03.05.12, 23:22 przestań, cipo, dopytywać o moje pożycie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Postuluję: 03.05.12, 23:24 tymon99 napisał: > przestań, cipo, dopytywać o moje pożycie. Cipa to ksywa twojej kozy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka tymon jestes wrazliwy ??????? 03.05.12, 23:43 tymon99 napisał: > > > przestań, cipo, dopytywać o moje pożycie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: tymon jestes wrazliwy ??????? 03.05.12, 23:51 wstrząśnięty ale nie zmieszany :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: tymon jestes wrazliwy ??????? 03.05.12, 23:57 Zaciekle broni honoru swojej kozy !!!!! Dobrze mu chyba z nia :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: tymon jestes wrazliwy ??????? 03.05.12, 23:59 zdybka napisała: > Zaciekle broni honoru swojej kozy !!!!! > Dobrze mu chyba z nia :)))))) Ona też go chwaliła 24 grudnia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: tymon jestes wrazliwy ??????? 04.05.12, 00:11 kolter-xl napisał: Ona też go chwaliła 24 grudnia :)) Tak zapewne w nieboglosy !!!!! A ciekawe jak ta koza sie nazywa ,czy raczej jak on sie do niej zwraca :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: tymon jestes wrazliwy ??????? 04.05.12, 00:24 zdybka napisała: > kolter-xl napisał: > > Ona też go chwaliła 24 grudnia :)) > > Tak zapewne w nieboglosy !!!!! No o ile wiem to katolickie zwierzęta tego dnia mówią :)) Raczej nocy 24 na 25 grudnia . > A ciekawe jak ta koza sie nazywa ,czy raczej jak on sie do niej zwraca :))))) Wtedy jak stoi za nią ?? to pewno cicho mała cicho :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 08:50 Czytając te Wasze wpisy tak sobie pomyślałem, gdzie u was, zadeklarowanych ateistów (czyli ludzi podobno myślących) ta zimna kalkulacja umysłowa. Bo te Wasze wpisy to raczej wyrażanie emocji, niż myślenie. Postanowiłem przeprowadzić taki drobny eksperyment umysłowy i przyjąć tak postulowane przez Was pełne rozdzielenie finansów KK od finansów państwa i co mi wyszło: - KK wycofuje się z nauki religii, w to miejsce pojawia się obowiązkowa etyka – zysk dla budżetu państwa ujemny bo jeszcze trzeba wyłożyć pieniądze na szkolenie kadry nauczycielskiej - KK nie otrzymuje dofinansowania na hospicja i placówki opiekuńcze – zysk dla państwa ujemny, bo i tak musi łożyć na takie miejsca, ale kto przyjdzie tam pracować za darmo (tak jak teraz siostry i wolontariusze) - KK przestaje prowadzić akcje charytatywne, bo to się nie opłaca (nawet biorąc pod uwagę 1% podatku przeznaczanego na ten cel) – na barki państwa spłynie obowiązek opieki nad bezdomnymi, nieuleczalnie chorymi. Ciekawe, czy urzędnicy będą chcieli tam pracować za darmo - KK nie zajmuje się remontami zabytków kultury narodowej , pieniądze i tak pójdą z kasy państwa , a tu znów strata, bo trzeba zatrudnić dodatkowych urzędników. Już te przykłady pokazują, że troska o budżet państwa w waszym wydaniu jest jedynie przykrywką dla ideologii i niczym więcej. A o opodatkowaniu wpłat z darowizn (taca itd.) o które tak podobno walczycie, pamiętajcie, iż również wasz idol – JO i jego akcja byłaby także opodatkowana. I jest to idiotyczny pomysł. Natomiast faktycznie może być jeden problem wynikający z Waszych wpisów , księża prawdopodobnie zbyt mało pracują. Ale to już KK zauważył. I powoli widać zwiększanie się intensywności pracy księży. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 11:19 Dobre sobie, a właściwie dla takiej działalności charytatywnej. Wystarczającą cenzurkę wystawił sobie sam Caritas po ogólnopolskiej akcji pomocy dla poszkodowanych w tragedii hali katowickiej. Jak donosiły media, z samych wpływów z sms-ów, i przelewów (czyli z tego, co da się sprawdzić i udowodnić), Caritas w Katowicach zebrał ponad 12 mln. zł. Z ostatnich wiadomości przekazanych na ten temat, Caritas udzielił pomocy poszkodowanym na 64 tys zł. Niektórzy bardziej wtajemniczeni bądź złośliwi twierdzili, że w tej kwocie udzielonej pomocy mieściło się także sfinansowanie pielgrzymki do Rzymu. Trudno traktować to jako jakieś niedomówienie, skoro parę lat wcześniej abp Damian Zimoń ogłosił w całej diecezji zbieranie datków na głodujących murzynów. Prasa niejednokrotnie interesowała się tym tematem. Niestety, pieniądze gdzieś się rozpłynęły na trasie organizowania tej pomocy, ponieważ z tej akcji żadna pomoc dla głodujących murzynów nie popłynęła. Nauka religii jest kolejnym dobrym przykładem uczciwości postępowania Kościoła. Miała być prowadzona za darmo chyba tylko po to, by dzisiaj katecheci osiągali najwyższe pobory wśród nauczycieli w oświacie. Inne akcje charytatywne, hospicja...? Ależ proszę bardzo. Bardzo głośny był problem w mediach, w jaki to sposób zakonnice obchodzą się z dziećmi atycznymi, a robią to przecież nie za darmo a za pieniądze przekazywane z budżetu. Hospicja utrzymywane są z takich samych pieniędzy. Całą opiekę Kościoła nad zabytkami kultury narodowej jak to sobie nazywasz wsadź sobie do makulatury przeznaczonej do przemiału. Kościół nawet swoich historycznych obiektów nie remontuje za swoje, tylko za otrzymywaną kasę państwową. Ustosunkowałem się tylko do tych argumentów, którymi się posłużyłeś. O czym to może świadczyć, jak nie o demonicznej obronie interesów Kościoła, który i tak rwie wszystko na każdym kroku bez żadnego umiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 11:31 edico napisał: > Dobre sobie, a właściwie dla takiej działalności charytatywnej. > Wystarczającą cenzurkę wystawił sobie sam Caritas po ogólnopolskiej akcji pomoc > y dla poszkodowanych w tragedii hali katowickiej. Jak donosiły media, z samych > wpływów z sms-ów, i przelewów (czyli z tego, co da się sprawdzić i udowodnić), > Caritas w Katowicach zebrał ponad 12 mln. zł. Z ostatnich wiadomości przekazany > ch na ten temat, Caritas udzielił pomocy poszkodowanym na 64 tys zł. Kłamiesz i pomawiasz. Minuta w internecie i już trafilem na rozliczenie Caritasu. Więc cała twoja wypowiedź nie jest wiarygodna. Szkoda wiec czasu na odpowiadanie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 15:56 tomek_456 napisał: Kłamiesz i pomawiasz. On jest katolikiem ?? > Minuta w internecie i już trafilem na rozliczenie Caritasu. > Więc cała twoja wypowiedź nie jest wiarygodna. No to pochwal się tym co tam zobaczyłeś . > Szkoda wiec czasu na odpowiadanie dalej. To ma zamknąć dyskusję bo nie bardzo masz co udowadniać ?? Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 12:22 tomek_456 napisał: > Czytając te Wasze wpisy tak sobie pomyślałem, gdzie u was, zadeklarowanych atei > stów (czyli ludzi podobno myślących) ta zimna kalkulacja umysłowa. Bo te Wasze > wpisy to raczej wyrażanie emocji, niż myślenie. W wielu wypadkach trudno sie z toba nie zgodzic,ale przyznasz chyba,ze reagowanie na kazda probe unormowania stosunkow panstwo-kosciol krzykiem:walka z kosciolem! jest reakcja rownie niepowazna. > Postanowiłem przeprowadzić taki drobny eksperyment umysłowy i przyjąć tak postu > lowane przez Was pełne rozdzielenie finansów KK od finansów państwa i co mi wys > zło: > - KK wycofuje się z nauki religii, w to miejsce pojawia się obowiązkowa etyka & > #8211; zysk dla budżetu państwa ujemny bo jeszcze trzeba wyłożyć pieniądze na > szkolenie kadry nauczycielskiej I to jest blad pierwszy w twojej argumentacji.Ani religia ani etyka nie sa w szkolach potrzebne.Etyke wprowadzono(podobno gdzies tam jest,ale nikt jej nie widzial)jako odpowiedz na glosy sprzeciwiajace sie religii w szkolach.To mialy byc lekcje dla tych,ktorzy na religie nie uczeszczaja.Jaka jest praktyka wszyscy wiemy.Jest religia,nie ma etyki.Nauczyciele religii mieli byc oplacani przez kosciol,ale po cichutku przeszli na garnuszek panstwa a zatem de facto mamy lekcje indoktrynacji religijnej w panstwowych szkolach i za panstwowe pieniadze.Swieckiego panstwa. > - KK nie otrzymuje dofinansowania na hospicja i placówki opiekuńcze – zys > k dla państwa ujemny, bo i tak musi łożyć na takie miejsca, ale kto przyjdzie t > am pracować za darmo (tak jak teraz siostry i wolontariusze) > - KK przestaje prowadzić akcje charytatywne, bo to się nie opłaca (nawet biorąc > pod uwagę 1% podatku przeznaczanego na ten cel) – na barki państwa spłyn > ie obowiązek opieki nad bezdomnymi, nieuleczalnie chorymi. Ciekawe, czy urzędni > cy będą chcieli tam pracować za darmo Blad kolejny.Ilosc swieckich organizacji charytatywnych przewyzsza ilosc podobnych organizacji koscielnych.Kosciol naprawde nie ma monopolu na taka dzialalnosc.Poza tym koscielne organizacje charytatywne maja takie samo prawo do tego jednego procenta podatku jak organizacje swieckie,ale to wymaga zaakceptowanie pewnych zasad rozliczania dzialalnosci a kosciol unika tego jak ognia.Przejrzystosc finansow nigdy nie byla ich mocna strona.Urzednicy maja inne zadania.Zupelnie nietrafione porownanie zwlaszcza,ze ksieza tez nie pracuja za darmo. > - KK nie zajmuje się remontami zabytków kultury narodowej , pieniądze i tak pój > dą z kasy państwa , a tu znów strata, bo trzeba zatrudnić dodatkowych urzędnikó > w. Panstwo i tak lozy na remonty koscielnych zabytkow(i slusznie)postrzegajac je jako dobra kultury(ale nie ze wzgledu na to,ze sa symbolami religijnymi). > Już te przykłady pokazują, że troska o budżet państwa w waszym wydaniu jest jed > ynie przykrywką dla ideologii i niczym więcej. Jak na razie to ty sam posluzyles sie seria populistycznych stwierdzen i nie podales zadnego rzeczowego argumentu. > A o opodatkowaniu wpłat z darowizn (taca itd.) Taca nie powinna byc opodatkowana,bo to darowizny wiernych na ich lokalny kosciol.Pownien byc za to obowiazek rozliczania sie z dzialalnosci dochodowej a za taka uwazam pogrzeby,sluby czy chrzciny(ja wiem,ze mowia "co laska" zeby to wygladalo na datek,ale obaj wiemy,ze jest dosc sztywny cennik w kazdej parafii). o które tak podobno walczycie, p > amiętajcie, iż również wasz idol – JO i jego akcja byłaby także opodatkow > ana. Kto to jest JO? > I jest to idiotyczny pomysł. > > Natomiast faktycznie może być jeden problem wynikający z Waszych wpisów , księż > a prawdopodobnie zbyt mało pracują. > Ale to już KK zauważył. I powoli widać zwiększanie się intensywności pracy ksi > ęży. Kompletnie mnie nie interesuje,ile pracuja ksieza.Interesuje mnie jednak dlaczego z pieniedzy podatnikow(nie wszyscy sa katolikami)udziela sie tak chojnego wsparcia tak zamoznej organizacji religijnej.Panstwo jest przeciez oficjalnie swieckie a to oznacza nie walke z kosciolem tylko calkowite rozdzielenie sfery panstwowej od religijnej.Chcialbym tylko przestrzegania zapisow Konstytucji(niestety oznacza to zerwanie konkordatu).Czy to za duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 19:10 flipvert napisał: > W wielu wypadkach trudno sie z toba nie zgodzic,ale przyznasz chyba,ze reagowan > ie na kazda probe unormowania stosunkow panstwo-kosciol krzykiem:walka z koscio > lem! jest reakcja rownie niepowazna. Stosunki państwo-kościól sa już unormowane. > .Ani religia ani etyka nie sa w sz > kolach potrzebne. Domyśłam sie, zę nauka etyki jest zbędna, Szczególnie dla osób nie stosujących jej w życiu. > Ilosc swieckich organizacji charytatywnych przewyzsza ilosc podobn > ych organizacji koscielnych.Kosciol naprawde nie ma monopolu na taka dzialalnos > c. Tu nie chodzi o monopol, tu chodzi, ze w zgodnie z postulatami antyklerykałów KK przestaje działąc na tym polu i musito byc zagospodarowane przez aństwo. Chyba, ze przyjmujemy iz nie sprawujemy opieki na ludźmi chorymi, biednymi. Itd. Poza tym koscielne organizacje charytatywne maja takie samo prawo do tego jed > nego procenta podatku jak organizacje swieckie,ale to wymaga zaakceptowanie pew > nych zasad rozliczania dzialalnosci a kosciol unika tego jak ognia. Oczywiście, ze KK a dokładnie Caritas działa w oparciu o te n 1% i musi tę dziłalnośc rozliczać. > > - KK nie zajmuje się remontami zabytków kultury narodowej , pieniądze i t > ak pój > > dą z kasy państwa , a tu znów strata, bo trzeba zatrudnić dodatkowych urz > ędnikó > > w. > Panstwo i tak lozy na remonty koscielnych zabytkow(i slusznie)postrzegajac je j > ako dobra kultury(ale nie ze wzgledu na to,ze sa symbolami religijnymi). > > A o opodatkowaniu wpłat z darowizn (taca itd.) > Taca nie powinna byc opodatkowana,bo to darowizny wiernych na ich lokalny kosci > ol.Pownien byc za to obowiazek rozliczania sie z dzialalnosci dochodowej a za t > aka uwazam pogrzeby,sluby czy chrzciny(ja wiem,ze mowia "co laska" zeby to wygl > adalo na datek, ale obaj wiemy,ze jest dosc sztywny cennik w kazdej parafii). Ja nie wiem o zdnych cennikach, więc pisanie "obaj wiemy" jest nieupranione. Możesz podać źródło informacji o swoje wiedzy ? Czy nie będzie to źródło medialne. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 13:34 tomek_456 napisał: > - KK wycofuje się z nauki religii, w to miejsce pojawia się obowiązkowa etyka & > #8211 [?]; zysk dla budżetu państwa ujemny bo jeszcze trzeba wyłożyć pieniądze na > szkolenie kadry nauczycielskiej A nie lepiej - ani religia, ani etyka (w dodatku: obowiązkowa, uff! - Skąd Ci się ten pomysł wziął?!) > - KK nie otrzymuje dofinansowania na hospicja i placówki opiekuńcze Oczywiście, że otrzymuje; wiem coś o tym. > – zysk dla państwa ujemny, bo i tak musi łożyć na takie miejsca, I łoży, jeszcze jak! > ale kto przyjdzie > tam pracować za darmo (tak jak teraz siostry i wolontariusze) Gdzieś Ty widział siostry pracujące za darmo???!!! No - chyba że im ich naczalstwo zabiera zarobione pieniądze, co jest wielce prawdopodobne... A co do wolontariuszy - nie tylko i nie koniecznie są kościelni. > - KK przestaje prowadzić akcje charytatywne, Nie przestanie, bo znakomicie na tych akcjach charytatywnych zarabia. > – na barki państwa spłynie obowiązek opieki nad bezdomnymi, nieuleczalnie chorymi. I tak - spływa. > Ciekawe, czy urzędnicy będą chcieli tam pracować za darmo Nie będą chcieli, bo i teraz nie chcą. Ani cywilni, ani kościelni. Choć ci drudzy są i będą drożsi, bo od nich myto pobiera ich organizacja nadrzędna. > - KK nie zajmuje się remontami zabytków kultury narodowej , pieniądze i tak pójdą > z kasy państwa , a tu znów strata, bo trzeba zatrudnić dodatkowych urzędników Bzdura - wszystko zostanie po staremu: pieniądze na remont zabytków od zawsze idą z kasy państwa, a urzędników wystarczy tylu, co i obecnie, skoro nic nie ulegnie zmianie. > Już te przykłady pokazują, że troska o budżet państwa w waszym wydaniu jest jedynie > przykrywką dla ideologii i niczym więcej. Te przykłady pokazują jedno, że nie masz pojęcia o tym, o czym piszesz. > A o opodatkowaniu wpłat z darowizn (taca itd.) o które tak podobno walczycie, > pamiętajcie, iż również wasz idol – JO i jego akcja byłaby także opodatkowana. Nie wiem, kto to taki wasz idol - JO, ani o jakie jego akcje chodzi - ale jeśli to jest coś w rodzaju różnorodnych akcji kościółkowych, to - oczywiście - powinno być opodatkowane. > I jest to idiotyczny pomysł. Który? Czemu? > Natomiast faktycznie może być jeden problem wynikający z Waszych wpisów , księża > prawdopodobnie zbyt mało pracują. > Ale to już KK zauważył. I powoli widać zwiększanie się intensywności pracy księży. Hmm..., niby jakiej pracy? Więcej sukienkowych upchają na etatach państwowych? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 13:36 tomek_456 napisał: > - KK wycofuje się z nauki religii, w to miejsce pojawia się obowiązkowa etyka & > #8211; zysk dla budżetu państwa ujemny bo jeszcze trzeba wyłożyć pieniądze na > szkolenie kadry nauczycielskiej No a za czyje pieniądze kształci sie młodzież np w KUL ? kto dokształca tysiące laickich katechetów ? > - KK nie otrzymuje dofinansowania na hospicja i placówki opiekuńcze – zys > k dla państwa ujemny, bo i tak musi łożyć na takie miejsca, ale kto przyjdzie t > am pracować za darmo (tak jak teraz siostry i wolontariusze) Komu o wolontariacie siostrzyczek :))) wielu ludzi chętnie byłoby wolontariuszami ale nie lubi tej klerykalnej otoczki. > - KK przestaje prowadzić akcje charytatywne, bo to się nie opłaca (nawet biorąc > pod uwagę 1% podatku przeznaczanego na ten cel) – na barki państwa spłyn > ie obowiązek opieki nad bezdomnymi, nieuleczalnie chorymi. Chłopcze Caritas nie służy do pomocy ubogim a do utrzymywania kurii biskupich !! Ciekawe, czy urzędni > cy będą chcieli tam pracować za darmo Za jakie darmo ? nawet Alberci za każdy dzień pobytu bezdomnego zgarniają kasę, a ci którzy chcą tam być pracują jak niewolnicy na np polu należącym do zakonu. Aha o ile cie zostawia bo u nich jeżeli nie masz jakiegoś dochodu np renty to trzy dni i won !! > - KK nie zajmuje się remontami zabytków kultury narodowej , pieniądze i tak pój > dą z kasy państwa , a tu znów strata, bo trzeba zatrudnić dodatkowych urzędników. No a skoro to będzie puste stało to zburzą . > Już te przykłady pokazują, że troska o budżet państwa w waszym wydaniu jest jed > ynie przykrywką dla ideologii i niczym więcej. Bo tak sobie ogłupiony wafelkiem Tomuś wymyślił :))) > A o opodatkowaniu wpłat z darowizn (taca itd.) o które tak podobno walczycie, p > amiętajcie, iż również wasz idol – JO i jego akcja byłaby także opodatkowana. > I jest to idiotyczny pomysł. Masz rację płacenie podatków to głupi pomysł , popieram !!! > Natomiast faktycznie może być jeden problem wynikający z Waszych wpisów , księż > a prawdopodobnie zbyt mało pracują. Zbyt mało ? jak nazwać nieroba który nic nie robi ??? ksiądz pasuje jak ulał!! > Ale to już KK zauważył. I powoli widać zwiększanie się intensywności pracy księży. Ta , bo biskupom coraz mnie kasy to zagnali to tałatajstwo do dalszego wyłudzania od jeleni Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 14:15 Po cu mu tłumaczycie? Tomuś to gnida kościelna podstawiana na Forum tylko jak idą tematy kościelne. Jest jeszcze drugi taki cymbał, jakiś tymon99 co dziwnie się kojarzy z tomusiem456 i wskazuje na epidiaskop. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 15:35 nerwus0 napisał: > Po cu mu tłumaczycie? Tomuś to gnida kościelna podstawiana na Forum tylko jak > idą tematy kościelne. Jest jeszcze drugi taki cymbał, jakiś tymon99 co dziwnie > się > kojarzy z tomusiem456 i wskazuje na epidiaskop. razem ich sklonowali :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 19:13 kolter-xl napisał: > Chłopcze Caritas nie służy do pomocy ubogim a do utrzymywania kurii biskupich > !! To juz nie "synku". Ale podaj jakis dowód i niech to nie będzie kolejny wycinek z prasy czy portalu szkoleniowego dla antyklerykałów. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 21:10 tomek_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > Chłopcze Caritas nie służy do pomocy ubogim a do utrzymywania kurii bisk > upich > > !! > > To juz nie "synku". Ale podaj jakis dowód i niech to nie będzie kolejny wycinek > z prasy czy portalu szkoleniowego dla antyklerykałów. Cipuniu , to ty się chwalisz ze tam bywasz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 21:27 kolter-xl napisał: > tomek_456 napisał: > > > kolter-xl napisał: > > > > > Chłopcze Caritas nie służy do pomocy ubogim a do utrzymywania kurii > bisk > > upich > > > !! > > > > To juz nie "synku". Ale podaj jakis dowód i niech to nie będzie kolejny w > ycinek > > z prasy czy portalu szkoleniowego dla antyklerykałów. > > Cipuniu , to ty się chwalisz ze tam bywasz :))) A to jakis wstyd tam (gdzIe) bywać. I możesz mi wyjaśnic te twoje obsesje związne ze słowem Cipuniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 21:31 tomek_456 napisał: > A to jakis wstyd tam (gdzIe) bywać. No ja już dawno nie byłem , ty sie dopiero co wczoraj tym chwaliłeś . > I możesz mi wyjaśnic te twoje obsesje związne ze słowem Cipuniu ? dwa albo trzy razy na 1000 postów to obsesja ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 22:49 kolter-xl napisał: dwa albo trzy razy na 1000 postów to obsesja ?? E tam ! Zaraz obsesja ,ale to z ta " Cipunia " to Ci sie udalo !!!! Pasuje do niego jak ulal. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 22:53 zdybka napisała: > kolter-xl napisał: > dwa albo trzy razy na 1000 postów to obsesja ?? > > E tam ! Zaraz obsesja ,ale to z ta " Cipunia " to Ci sie udalo !!!! > Pasuje do niego jak ulal. Heh :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stanos111 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 05.05.12, 23:32 Dokladnie, wszystkie religie swiata zgarniaja kase tylko w jedna strone... Do siebie, a dokladniej tych na samej gorze (piramidy)... Tak samo jak ,wszystkie organizacje harytatywne robia to samo ... Dasz 5o zl . do potrzebujacych dotrze ,moze 1 zl ,a - reszta przepadnie w administracji i brzuchach tych w czarnych sukienkach KK...Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 06.05.12, 07:41 stanos111 napisał: >> Tak samo jak ,wszystkie organizacje harytatywne robia to samo ... > Dasz 5o zl . do potrzebujacych dotrze ,moze 1 zl ,a - reszta przepadnie w admin > istracji > i brzuchach tych w czarnych sukienkach KK...Amen. A te swoje wyliczenia to możesz jakoś udowodnić, czy też są to zwykle pomówienia ? ps. Dowodem nie sa w żadnym wypadku artykuły z gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 06.05.12, 12:35 tomek_456 napisał: > A te swoje wyliczenia to możesz jakoś udowodnić, czy też są to zwykle pomówieni > a ? > ps. > Dowodem nie sa w żadnym wypadku artykuły z gazet. Tomuś niemoto z powodu artykułów prasowych upadali najmocniejsi politycy !! Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 16:12 tomek_456 napisał: > - KK wycofuje się z nauki religii, w to miejsce pojawia się obowiązkowa etyka... A kto powiedział, że musi się pojawić? Jedno i drugie tak samo potrzebne w publicznych szkołach. Jedno i drugie potrzebne do tego, by w tym czasie uczniowie odrabiali inne lekcje, w coś tam grali, albo bawili się komórkami. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 19:11 antropoid napisał: > tomek_456 napisał: > > > - KK wycofuje się z nauki religii, w to miejsce pojawia się obowiązkowa e > tyka... > > A kto powiedział, że musi się pojawić? Jedno i drugie tak samo potrzebne w pub > licznych szkołach. > Jedno i drugie potrzebne do tego, by w tym czasie uczniowie odrabiali inne lek > cje, w coś tam grali, albo bawili się komórkami. Dla ludzi nie uznajacych uniwersalnych zasad etycznych i moralnych faktycznie jest zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 20:14 tomek_456 napisał: > Dla ludzi nie uznajacych uniwersalnych zasad etycznych i moralnych faktycznie j > est zbędna. Rozumiem, że ty jej z domu nie wyniosłeś i dlatego ktoś obcy musi cię jej uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 21:09 tomek_456 napisał: Dla ludzi nie uznajacych uniwersalnych zasad etycznych i moralnych faktycznie j > est zbędna. Rozumiem ze mowa o klerze watykańskim ?? Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 04.05.12, 13:45 kolter-xl napisał: > tomek_456 napisał: > > Dla ludzi nie uznajacych uniwersalnych zasad etycznych i moralnych faktycznie j > > est zbędna. > > Rozumiem ze mowa o klerze watykańskim ?? Najprawdopodobniej to właśnie ma na myśli (choć się do tego nie przyzna), w przeciwnym wypadku nie biadoliłby, że pieniądze miast na katechetów pójdą na nauczycieli etyki. Jak nic przebija w tym jego bajdurzeniu złość na samą myśl, że tę kasę mógłby dostawać ktoś inny. I pomyśleć, że to ta sama cwana gapa, która plotła tu coś o zazdrości... :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 04.05.12, 13:50 antropoid napisał: > kolter-xl napisał: > > > tomek_456 napisał: > > > > Dla ludzi nie uznajacych uniwersalnych zasad etycznych i moralnych faktyc > znie j > > > est zbędna. > > > > Rozumiem ze mowa o klerze watykańskim ?? > > > Najprawdopodobniej to właśnie ma na myśli (choć się do tego nie przyzna), w prz > eciwnym wypadku nie biadoliłby, że pieniądze miast na katechetów pójdą na nauc > zycieli etyki. Jak nic przebija w tym jego bajdurzeniu złość na samą myśl, że t > ę kasę mógłby dostawać ktoś inny. > I pomyśleć, że to ta sama cwana gapa, która plotła tu coś o zazdrości... :) A Ty choc przeczytałes moje w pisy w tym wątku. Bo to ja pisałem o zamianie religii na etykę, a antykleryki pisali o zbędnosci etyki. Wiec zastanów się, jak piszesz takie idiotyczne oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
janjag21 Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 09:10 Najpierw niech oddadzą to co zagrabili, a później mogą ew.poprosić, aby wyłącznie zdeklarowani oddawali im te % o ktore tak zabiegają.Może to być nawet i 10%, ale wyłącznie od tych którzy maja taka wolę płacić dla tej mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
amelie2 Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 09:26 A jakąż działalność charytatywną prowadza ci naciągacze i oszuści? Pozabierali uprzednio wyłudzone budynki szkól, szpitali i innych obiektów służących społeczeństwu aby je sprzedać i kasę wywieść do Watykanu. Na ziemiach odzyskanych przejęli prawem kaduka, za darmo ogromne dobra po kościołach ewangelickich. Co roku wyciągają z naszych podatków miliardy złotych na swoje fanaberie - i jeszcze im mało? Kiedy wreszcie pazerność tych watykańczyków zostanie ukrócona, a hipokryzja napiętnowana ? Odpowiedz Link Zgłoś
amelie2 Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 09:56 Najpierw Watykańczycy wyłudzili, lub wyszantazowali, a później Państwo, zgodnie z obowiązującym prawem odzyskało niektóre dobra dla społeczeństwa. Tak się działo we Francji po Rewolucji Francuskiej, tak się stało w NRD i w innych przypadkach. NIGDZIE poza Polska nic Watykanowi nie zwracano. Bo tez oni na nic nie zapracowali. Wszystko to były tzw. "darowizny". Przypominam: POLSKA jest dziś największym podatnikiem i dobroczyńcą Watykanu. Niemcy, Amerykanie, Irlandczycy, Hiszpanie zmądrzeli i nie chcą już płacić danin na nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
dodo20 Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 10:11 "{Biskupi woleliby dostawać cały procent, tak jak organizacje pozarządowe" pazerność nie ma u nich granic, oni woleli by, a ja bym wolał zarabiać jak normalny pracujący uczciwie człowiek a co mam ? Wielkie gó... za 40 lat uczciwej pracy . A oni chcą !!!!!! Chcieć to można kupę, oni co najwyżej mogą otrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
ddeb123 Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 11:29 to dotujmy hospicja i domy samotnej matki a nie kościół, który ma forsy jak lodu. wystarczy popatrzeć na plebanie i samochody tam parkujące Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 15:00 Niech panienka nie będzie taka ordynarna. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 15:39 tymon99 napisał: > twoje skojarzenia są twoją prywatną sprawą, a pan tymon ma je w chụj̖ > 9;. No a nie masz go w ustach klechy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 15:59 twoje fantazje na temat mojego życia seksualnego również mnie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 16:00 tymon99 napisał: > twoje fantazje na temat mojego życia seksualnego również mnie nie interesują. Mnie też nie kreci to czemu lubisz facetów w sukienkach . Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 03.05.12, 18:49 więc po co drążysz miast trzymać się tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Kto nie chce pracować, niech też nie je. 03.05.12, 16:00 "Kto nie chce pracować, niech też nie je." Źródło: II List Pawła Apostoła do Tesaloniczan, 3,10,53 n.e. 50 000 armia czarnych pasożytów kosztuje polskich podatników 10 - 30 mld. zł !! Jeśli ktoś wyciąga rękę po zapomogę musi poddać się kontroli finansowej przez niezależnych audytorów ! Największy właściciel ziemski w Polsce wyciąga ręce po ciężko zarobione pieniądze obywateli ?! Wstyd. I fuj !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Kto nie chce pracować, niech też nie je. 03.05.12, 16:02 pablobodek napisał: > Wstyd. I fuj !! Wstyd to klecha ma schowany pod 33 guzikami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marzyciel45 1 do 2% dla kościoła ale poza obecnym podatkiem 03.05.12, 16:24 Ciekawe ilu wiernych pójdzie na podwyżkę własnych podatków. Całkowicie nieuzasadnione jest umożliwianie odpisów z daniny, która należy się państwu polskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: 1 do 2% dla kościoła ale poza obecnym podatki 03.05.12, 17:03 marzyciel45 napisał: > Ciekawe ilu wiernych pójdzie na podwyżkę własnych podatków. Całkowicie nieuzasa > dnione jest umożliwianie odpisów z daniny, która należy się państwu polskiemu. No a co by było gdyby ; Rdz 28,22 to kamień, który tu postawiłem jako ołtarz ofiarny, będzie zaczątkiem domu Boga. Z wszystkiego zaś, czym mnie obdarzysz, dziesiątą część będę Ci składał w ofierze. 10 % im się należy a nie 1-2 % :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marzyciel45 Re: 1 do 2% dla kościoła ale poza obecnym podatki 03.05.12, 17:07 Masz rację, ale tylko pod warunkiem, że będą to pieniązki spoza obecnego podatku i odprowadzane dobrowolnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: 1 do 2% dla kościoła ale poza obecnym podatki 03.05.12, 17:22 marzyciel45 napisał: > Masz rację, ale tylko pod warunkiem, że będą to pieniązki spoza obecnego podatk > u i odprowadzane dobrowolnie... Niech oddają realne 10% przed opodatkowaniem !!,a potem niech ich jeszcze fiskus karze naliczając od tego podatek :)) Krk już po pierwszym miesiącu przestałby się chwalić tymi swoimi 95% wiernych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: tymon99 do kosza !!!!!!! 03.05.12, 20:59 a, i jeszcze jedno: nie stawiaj spacji przed znakiem przestankowym. Odpowiedz Link Zgłoś
frey8b Biskupi o likwidacji Funduszu Kościelnego 05.05.12, 13:43 Jeżeli Rząd chce zlikwidować fundusz kościelny co powinien zrobić parę lat temu, to dosłownie likwidacja a nie zamiana na jakieś tam inne fundusze. Kościół utrzymywany w 80% z datek wiernych , doliczyć oddane tzw. dobra kościelne, w zupełności powinny wystarczyć kościołowi. Tylko pazerność kościoła nie ma granic Biskupi chcieli by jeszcze 1% od podatków. Obiekty sakralne np. Kościół Mariacki remontowany za pieniądze państwowe, jest niby dobrem narodowym ale aby oglądnąć ołtarz kościół pobiera opłaty za wstęp. To tak państwo hoduje krowę a kościół ją doi. Wawel jest dobrem narodowym a Dziwisz robi z niego cmentarz i bez zgody narodowej pozwala na pochówek zimnego Lecha i Czarownicy (tak zwał prezydentową Rydzyk) Czyli Biskupi rządzą RZĄDEM Odpowiedz Link Zgłoś