Dodaj do ulubionych

Gapowicze, bójcie się. Wasze długi przejmie win...

29.08.12, 11:03
Niech się nie wygłupiają. Sprawy sprzed 10 lat, kto niby trzyma w domu sterte makulatury przez 10 lat. Mówię tu na przykład o takich przypadkach gdy ktoś zapłacił ten cholerny mandat a teraz się znowu upomną bo nie wierze by nie chcieli naciągać ludzi.
Obserwuj wątek
    • michalc13 Gapowicze, bójcie się. Wasze długi przejmie win... 29.08.12, 12:35
      Jest w obiegu około 700 nienaładowanych kart, odejmijcie moją, bo jej nie używam, a Renomę mam w głębokim poważaniu. Słyszałem ostatnio rozmowę, koleś chwalił się, że jeździ na gapę bo jego córeczka właśnie pracuje w tej firmie.
    • jp1955 Gapowicze, bójcie się. Wasze długi przejmie win... 29.08.12, 14:01
      Zgodnie z prawem przewozowym roszczenia przedawniają się po dwóch latach.
    • jp1955 Re: Gapowicze, bójcie się. Wasze długi przejmie w 29.08.12, 14:04
      Po dwóch latach mogą cię cmoknąć
      • intervention Re: Gapowicze, bójcie się. Wasze długi przejmie w 29.08.12, 15:46
        Po roku. No chyba, że już wcześniej się upomnieli to 10 lat.
        Podstawa Prawna:
        Art. 77. ust. 1 ustawy "Prawo Przewozowe"
        Art 778 Kodeksu Cywilnego
    • atotam Re: Gapowicze, bójcie się. Wasze długi przejmie w 31.08.12, 18:18
      Ciekawe jak ta firemka windykacyjna będzie te długi odzyskiwać. Przedawnione, więc dłużnik może skutecznie podnieść w sądzie zarzut przedawnienia i sąd powództwo oddali. Osobiste wizyty windykatorów? Za niskie to jednostkowe kwoty aby się opłaciło. Czyli co, KRD? Skuteczność podobno żałosna: pamietnikwindykatora.pl/2011/01/26/krajowy-rejestr-dlugow-skutecznosc-opinie-forum/
      • volt2000 Windykacja mandatów 03.09.12, 21:45
        Za 15 -20 zł napiszę każdemu dłużnikowi odpowiednie pismo tak aby EGB Investments nie zarobiło na ludzkiej niewiedzy ani złotówki Chcą zrobić niezły biznes zwłaszcza że kupią ten pakiet za max 3-5% wartości portfela. wiec zakładając 57tys x 160 za mandat daje na ca 9,1mln a zapłacą pewnie mniej niż 400tys.
        • agawawa1976 Re: Windykacja mandatów 07.10.14, 15:50
          Bardzo prosze o kontakt z panem..... Dostałam od EGB jakieś pismo za nie uregulowany rachunek na bardzo wysoką kwote .... straszą mnie że jak się do nich nie odezwę to złożęą pismo do sądu o udzielenie bezpieczeństwa zabezpieczenia roszczenia wobec mnie.... Nie wiem kąpletnie co mam robić.... Jestem zdruzgotana gdyż samotnie wychowuje dwójke małych dzieci i zarabiam zaledwie 1500 zł....Zadłużenie jest z 2000 roku.... Czy to nie powinno być już przedawnienie?? Prosze o pomoc lub kontakt.... Oto moj numer 795 76 44 90 lub mail agawawa1976@o2.pl Pozdrawiam....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka