Dodaj do ulubionych

Biznes smoleński

29.08.12, 11:57
Libicki nagłośnił ale sprawę odkopał i udokumentował bloger Wywczas. Tu można poczytać, jak Sakiewicz się ośmiesza i pogrąża (oraz teks tych bredni Maciory o 28 miesiącach):

wywczas.salon24.pl/443551,kto-klamie-macierewicz-czy-jego-asystent
wywczas.salon24.pl/443718,28-miesiecy-po-smolensku-cena-gratis
Obserwuj wątek
    • demetria11 Biznes smoleński 29.08.12, 11:58
      Łomajgod! P. Sakowicz tak na serio?!
      • demetria11 Re: Biznes smoleński 29.08.12, 15:00
        Och, sorki! P. Sakiewicz, ma się rozumieć! Jak mogłam przekręcić nazwisko ostatniego sprawiedliwego i bojownika o słuszną sprawę?! Bo ja to pewnie nieprawdziwą Polką jestem, chlip, chlip... :)
    • goral27 Gazeta Wyborcza zarabia na zgwałconych dzieciach 29.08.12, 12:33
      Widziałem w Wyborczej teksty o pedofilach w sutannie. Pedofil gwałci dzieci. Ergo: Wyborcza zarabia na gwałconych dzieciach.

Tak wygląda logika u pana Szackiego.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Gazeta Wyborcza zarabia na zgwałconych dzieci 29.08.12, 12:42
        Nie, to twoja dość niesprawna logika.
      • maxik-g Dureń. 29.08.12, 13:37
        goral27 napisał:

> Widziałem w Wyborczej teksty o pedofilach w sutannie. Pedofil gwałci dzieci. Er
        > go: Wyborcza zarabia na gwałconych dzieciach.
        >
        > Tak wygląda logika u pana Szackiego.
        • 123jna Re: Dureń. 29.08.12, 14:05
          maxik-9 goral ksiadz gwalci dzieci - byl taki jeden niedawno. Mozemy wiec sadzic, ze wierzacy gorale takze gwalaca dzieci.Maja jednego Szatnika i Natanka wsrod swoich - obaj pewnie gorale z pochodzenia, goralenvolk jak sie nalezy.
    • 123jna Biznes smoleński 29.08.12, 14:03
      Pani Monika w Juracie nie przyjela od niego za wino, a co - lubi wypic? Gdybym wiedziala, ze wyrzeknie sie molestowania nas swoimi artykulami to sama stawialabym mu wino caly rok!
      Jak sie rozpije to przestanie nas zadreczac swoja chora jaznia.
    • mignik premia i friko 29.08.12, 14:40
      Doskonała propaganda Szackiego: warto, by Michnik dał premię. Wysoką.

A fakty? Jakie są fakty w tej czystej propagandzie? Żadne, jeśli chodzi o ów biznes. Załóżmy więc, że wydano 1000 egzemplarzy, czyli powinni zarobić 65 tysięcy. Ile sprzedadzą? Może jakimś cudem z 50 %, czyli dostaną 32, 500 zł. A koszt wydania? Zapewne więcej, niż 30 tysięcy. Wygląda na to, że dopłacą do smoleńskiego biznesu...

Taki to właśnie biznes: friko.

A Szacki? Tekścik pisał z pół godziny. Zarobił netto ze dwie stówy, plus premia. I to jest właśnie prawdziwy biznes. Dlatego Szacki głowa na karku, a Sakiewicz - ręka w nocniku.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: premia i friko 29.08.12, 14:55
        Widać że mało wiesz o biznesie smoleńskim i jego lobbystach oraz instrumentach rynkowych.
        • mignik Re: premia i friko 29.08.12, 15:47
          Widać, że dużo wiesz o biznesie smoleńskim i jego lobbystach oraz instrumentach rynkowych, dlatego tak uparcie nic nie masz o tym do powiedzenia.
          • 0721x Re: premia i friko 29.08.12, 18:18
            a co Ty masz łosiu ?
            • mignik Re: premia i friko 29.08.12, 19:27
              Na szczęście, nie to samo, co ty, jeleniu.
              • lukilukk Re: premia i friko 29.08.12, 23:17
                mignik napisał:

> Na szczęście, nie to samo, co ty, jeleniu.

Polskie rozmowy łosia z jeleniem, kto ma rację nie wiem.
                Jednak szacować że z tego wydawnictwa mocherowa brać zakupi jedynie 500 sztuk? Czy to aby nie jest zaniżona liczba? Wojewódźtw mamy 16 a w każdym kupujących (średnio) po 83 na tak wielki rejon? To ile na miejscowość/miasto? To ile na sklep z książkami? Mam uwierzyć że każdy sklep w Polsce zamówił po 1 sztuce a tych sklepów jest nie więcej niż owy 1.000 wydanych "dzieł"??? Ojjj, coś mi sie zdaje że to niedoszacowana mocno liczba.

• mignik Re: premia i friko 31.08.12, 12:24
                  Nawet gdyby wydali 100 000 tysięcy i z tego sprzedali 50 %, to i tak by dopłacili do interesu. Nakład w większości pójdzie na przemiał, chyba że Macierewicz wykupi.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: premia i friko 31.08.12, 12:30
                    Dążenie do Prawdy napędza popyt, dalej widać że nie masz pojęcia o założeniach przemysłu smoleńskiego.
                  • kotek.filemon Re: premia i friko 31.08.12, 14:23
                    mignik napisał:

> Nakład w większości pójdzie na przemiał, chyba że Macierewicz wykupi.

Akurat w mieleniu i wykupywaniu ma praktykę, pozwolę sobie przypomnieć nie tak dawną sprawę publikacji urojeń Golicyna z inspiracji Don Maciorro.
    • timoszyk Re: Biznes smoleński 29.08.12, 18:58
      Ciekawe czy pan Jerzy Pilch tez by tak pieknie sie wyrazil, gdyby na pokladzie tego samolotu byl Jego ojciec.

Waclaw Timoszyk
      • tymon99 Re: Biznes smoleński 30.08.12, 00:07
        a cóż uczciwy człowiek, luteranin z wisły, miałby robić na pokładzie tego samolotu?
      • kotek.filemon Re: Biznes smoleński 31.08.12, 14:25
        – Jak ja mogę przejechać matkę na szosie, jak moja matka siedzi z tyłu?
        – Halo, tu „Brzoza”, tu „Brzoza”! Źle cię słyszę! Powtarzam, powiedział, że matka siedzi z tyłu... „Matka siedzi z tyłu!” Tak powiedział!
    • jurek4491 Biznes smoleński 29.08.12, 19:27
      Ekspertyza krakowska to dowód koronny na to jak doszło do katastrofy. Jakiś PiSdzielec z polecenia co jest oczywiste jak oczywista oczywistość wydaje załodze rozkazy żeby lądowali wbrew ich woli bo mieli odchodzić, cytuję str.144/171 SIADAJ, SIADAJCIE, SPOKOJNIE. W raporcie Millera nie ma o tym wzmianki bo powstał później, czy prokuraturze potrzeba jeszcze coś więcej żeby postawić zarzuty chyba nie, tam jest wszystko, presja i naciski na załogę doprowadziły do tego nieszczęścia. PiS i tak zwane media niezależne boją się jak ognia tego dokumentu bo to dowód niezbity i cytują tylko jego fragment gdzie jest mowa że nie rozpoznano głosu Błasika, dokumenty czyta się od strony pierwszej do ostatniej a nie tylko wyrwane fragmenty.
    • helguera Panie szacki jest pan zerem,śmieciem i padalcem 29.08.12, 19:36
      dla haniebnych slow napisanych tlustym drukiem,usprawiedliwieniem moze byc ze ma pan nierowno pod sufitem.Ja zakładam ze robi pan to dla pieniedzy[tez podle] i przypominam panu ze w tej katastrofie zginąl prezydent Polski wybrany w demokratycznych wyborach.I wypisywane przez pana chamskie glupoty nie usprawiedliwia to że wy lewacy polskieo prezydenta lzyliscie zawsze,to wraz z jego wyborem rozruszaliscie przemysl nienawisci.To tacy padalcy jak pan nie szanuja demokracji,to pan obraza miliony polakow.
    • brzmski by zwać literackim... onanizmem 29.08.12, 21:08
      trzeba, gdy o literaturze - blado, choć w temacie - wynalazek onana, mieć jakie takie pojęcie; nie, żebym zaraz szackie życie uczuciowe sprowadzał do autoerotyki, ale...
    • trajkotek taki ... sport 30.08.12, 02:19

"Są autobiografie, są hagiografie, Sakiewicz dał nam autohagiografię, zwaną też literackim onanizmem."

o , może ON li konkurować z Grzegorzem S. w sporcie tem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka