Dodaj do ulubionych

Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o...

11.09.12, 18:02
Stara i bolesna prawda i tym bardziej dzisiaj gdy PISszambo zwraca sie o pomoc do USA
i ichnich niby "ekspertow" o obalenie polskiego legalnie wybranego rzadu. Takimi to zdrajcami
Polski sa Kaczynski, Maciarewicz, Fochtyga i ich reszta. Im nigdy, wraz z l. Kaczynskim, nie chodzilo o prawde, ale tylko o wladze, i ta krecia robote robia dalej. Wstydzcie sie ich wyborcy!
Obserwuj wątek
    • blackpieter Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 11.09.12, 18:10
      Wielka nowina!
      Czy aby dojsc do tego wniosku, potrzeba az profesury?
      W polityce nie bylo, nie ma i nie bedzie miejsca na sentymenty, honor i lojalnosc.
      A do tego, ze Polska zostala haniebnie wyslizgana w Jalcie (z reszta razem z kilkoma innymi krajami), to tez potrzeba profesorskiego odkrycia?
    • 1sz-truten Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 11.09.12, 18:14
      wniosek jeden !
      nie licz zbytnio na sojusznika
      nie wystarczyl jeden kac z katyniem
      to nastepny jest z iraku
      ciekawe czy po awganistanie bedzie tak samo ?
      • szwampuch58 Re: Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy 11.09.12, 18:18
        www.youtube.com/watch?v=syXsoovLUVA&feature=related
    • mieszkaniec_wszechswiatow Czyżby sojusz usa i rosji skończył się w tym roku? 11.09.12, 18:50
    • axenrolle Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 11.09.12, 19:11
      Prof. Materski: Pogłoski o tym, że Stalin chce zawrzeć pokój z Hitlerem traktowano w 1943 i 1944 r. bardzo poważnie... No tak Stalin pewnie chciał zawrzeć pokój w 1943 po Stalingradzie lub Kursku a najpewniej 1944 po zakończanej sukcesem Operacji Bagration. Trochę już przeczytałem o wojnie na wschodzie ale na ślad takich pogłosek jakoś nigdzie nie trafiłem. Panie profesorze może pan podać jakieś źródła pana rewelacji?
      • ubiquitousghost88 Pomyłka (?????). To Hitler chciał zawrzeć pokój... 11.09.12, 19:42
        ...ze Stalinem.
        Postawił jeden warunek: wspólne "rozwiązanie" sprawy żydowskiej.
        Gdyby nie Stalin, puściliby wspólnie Żydów przez komin i Ahmedinejad nie miałby dziś problemu (nie mówiąc o Palestyńczykach)...
        Stalin powiedział NIET!
        Dziwne, że mu Żydzi nie postawili w Tel Awiwie do dziś pomnika...

axenrolle napisał:

> Prof. Materski: Pogłoski o tym, że Stalin chce zawrzeć pokój z Hitlerem traktow
        > ano w 1943 i 1944 r. bardzo poważnie... No tak Stalin pewnie chciał zawrzeć pok
        > ój w 1943 po Stalingradzie lub Kursku a najpewniej 1944 po zakończanej sukcese
        > m Operacji Bagration. Trochę już przeczytałem o wojnie na wschodzie ale na ślad
        > takich pogłosek jakoś nigdzie nie trafiłem. Panie profesorze może pan podać j
        > akieś źródła pana rewelacji?
        • pawel.nn I tu sie Pan pomylił 12.09.12, 09:18
          "Dziwne, że mu Żydzi nie postawili w Tel Awiwie do dziś pomnika..." -
          w tym roku pomnik wdzięczności Armii Czerwonej został postawiony w mieście Netanja. Monument odsłonili prezydenci Izraela i Rosji Szymon Peres i Władimir Putin.

• ubiquitousghost88 Ja jestem nieomylny. Tel Awiw czeka na Stalina! 12.09.12, 21:44
            pawel.nn napisał:

> "Dziwne, że mu Żydzi nie postawili w Tel Awiwie do dziś pomnika..." -
            > w tym roku pomnik wdzięczności Armii Czerwonej został postawiony w mieście Neta
            > nja. Monument odsłonili prezydenci Izraela i Rosji Szymon Peres i Władimir Puti
            > n.
            >
    • ubiquitousghost88 Sojusz z Rosją to zawsze "to be or not to be"... 11.09.12, 19:44
      ...i dla każdego...
    • bergsteiger Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 11.09.12, 19:56
      Dzisiaj w TV pokazali amerykanów opłakujących ofiary zamachu na WTC w jedenastą rocznicę. Jakoś im nikt nie powiedział, że w Polsce tysiące ludzi przez 72 lata opłakuje ofiary sowieckiej zbrodni z Katynia, którą to zbrodnię USA skrzętnie tuszowało stając się przez to wspólnikiem oprawców z NKWD. To co spotkało USA w związku z WTC to kara choć spóźniona ale zasłużona.
      Proszę sobie wyobrazić, że Vietcong w Południowym Wietnamie wyrzyna w pień 20 tyś. amerykańskich jeńców, jaki podniósłby się raban i krzyk w USA.
    • 1patriot Alianci rezygnuja rowniez z odpowiedzia na zamach 12.09.12, 05:04
      smolenski. Niestety musimy poczekac na prawde, bo wszyscy obawiaja sie sowietow, a skorumpowany rzad polski jak tylko moze przeszkadza w niezaleznym dochodzeniu.
      • guzikiewicz Re: Alianci rezygnuja rowniez z odpowiedzia na za 12.09.12, 10:13
        1patriot napisał:

> smolenski. Niestety musimy poczekac na prawde, bo wszyscy obawiaja sie sowietow
        > , a skorumpowany rzad polski jak tylko moze przeszkadza w niezaleznym dochodzen
        > iu.
        Alianci opierają się na raporcie komisji Millera.Podobnie zresztą jak cały cywilizowany świat.
        Wymysły Macierewicza są z gatunku "niezależnych"dochodzeń na temat ilości strzelających do
        prez.Kennediego,lądowania na Księżycu zrealizowanym w Hollywood,czy wybuchach bomb,które zniszczyły WTC.
    • amelie2 Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 12.09.12, 06:31
      Jak Żydzi, rządzący w USA mogliby dopuścić aby świat poznał prawdę o Katyniu i usłyszał kto i dlaczego tępił bezlitośnie inteligencję zarówno polską jak i rosyjską. Kłamstwo o Niemcach było Żydom rosyjskim i amerykańskim bardzo potrzebne. Gdy tego fałszerstwa historii nie udało się utrzymać, jako winnego wskazano Stalina. Tymczasem sprawcą zbrodni było NKWD.
      A NKWD to w 86 % rosyjscy Żydzi, a kierownictwo NKWD to sami Żydzi. Również w Biurze Politycznym KPZR Rosjanie byli w mniejszości. I jak tu mówić o winie Stalina, zamordowanego zreszta przez NKWDzistę Berię.
      Z całą pewnością w amerykańskich dokumentach nie będzie słowa o prawdziwych przyczynach i prawdziwych sprawcach mordów na Polakach i Rosjanach.
      • mreck Re: Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy 12.09.12, 08:29
        zapomiałes dodać: Stalin też był Żydem.
        • aramba Re: Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy 12.09.12, 12:00
          No i papież....
    • czarnyhs Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 12.09.12, 08:37
      "tfu-przyjaciele" - a władze polskie włażą im w siedzenie bez wazeliny i jeszcze my jako społeczeństwo za to płacimy. KANALIE I TYLE!!!
    • dassie-rosjanin Koszmatna ilosc bledow. 12.09.12, 09:12
      Koszmarna ilosc bledow i niescislosci ze strony Prof. Materskiego w tym wywiadzie.
      Przepraszam za niewykorzystanie polskich znakow, zawsze tak pisze.

1) Co najmniej, dziwnie, ze Prof.Materski powiazuje prawde o Katyniu z mozliwoscia zawarcia przez ZSSR rozejmu z Niemcami. W 1943 roku, gdy Armia Czerwona juz gorowala nad sytuacja?

2) Prof Zawodny nie rozmawial z kapitanem Stewartem, on rozmawial z pulkownikiem Van Vlietem (w 1943 on byl podpolkownikiem) w 1988 roku, Stewart wtedy juz zmarl. Na temat osobnego raportu kapitana Stewarta nigdy i nigdzie nie bylo wiadomo, taki raport nie istnial.

3) Raport Szymanskiego, mi sie wydaje, jest w upublicznonych archiwach. Czy Prof Materski w ogole do nich zajrzal?

4) Pulk lacznosci 537 jednak stacjonowal w poblizu Katynia, tam nigdy nie stacjonowal "537 stroiteknyj bataljon" z Komunikatu Komisji Burdenki.

5) O jakich 800 osobach jest mowa w koncu wywiadu? Wynagrodzenia przyznano 125 osobom, niektorym z nich po 800 rubli.
    • golsa11 Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 12.09.12, 09:49
      Dziś można się wymądrzać.A wtedy pamiętali o 1 wojnie światowej.I o tym że tysiące zostało uduszone gazem ,i to było ludobójstwo też za ,które nikt nie został ukarany,Oglądacie filmy z mordowaniem się Jankesow z Japoncami.Horror.Prezydent USA nie wiedział ,że bedzie miał bombę atomową .Więc tylko ignorant może mówić ,że kosztem informacji na raziłby swoich na zgubę.Ba rzucajćąc bombę A czy to nie było ludobójstwo?Draństwem jest to że materiały publikuja dopiero po tylu latach.A pakt Józefa z Adolfem jako argument ,jest głupi.Gadacie że obaj to psychopaci ,więc przyjmijcie ,że oni nie wybaczają sobie.Zresztą mamy na to przykłdy dzisiaj..
    • archer.4 Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 12.09.12, 10:11
      Tak sie to jakos dziwnie na tym swiecie plecie, ze rozne prawdy wychodza na jaw dopiero wtedy, gdy tym czy tamtym jest ku temu wygodnie. A dopoki ten czas nie nadchodzi to raporty sa zamykane na czery spusty (ewentualnie niszczone), apele ludzi ignorowane a wygodny sojusznik kochany.
      W tym konkretnym wypadku (Katyn) mozna uznac pewne racje polityczne. W koncu Sikorski tez wiedzial i milczal.
      Ale zastanawiam sie czasem jak to naprawde moglo byc z tym Smolenskiem i czy sa moze jakies raporty.
      A poniewaz prawda o tym fakcie moze byc dzisiaj reglamentowana tak scisle, jak swego czasu prawda o Katyniu, to aby uszczkanc jej choc troche najlepiej bedzie zastosowac stara dobra policyjna metode i zapytac sie „komu moze pasowac aby rozwalic samolot z Prezydentem i polska elita?”

I nie mam tu tylko na mysli rzadzacego dzisiaj u nas ubeckiego pomiotu, umoczonego premiera czy bezwolnego prezydenta lecz Amerykanow wlasnie. Nie od dzis wiadomo, ze loty samolotow sledzone sa z orbit. A w szczegolnosci rzadowe loty, ktore moga byc wczesniej zapowiedziane.
      Wcale nie wykluczone, ze pewnego dnia, gdy Rosja okaze sie dla USA nie cacy lecz be, nagle jakis badacz z profesorskim tytulem odnajdzie w trzewiach archiwow szczegolowy zapis przebiegu lotu (w formacie HD) i bombe wybuchajaca pod tym czy drugim skrzydlem.
      • guzikiewicz Orbity 12.09.12, 10:30
        Na orbitach są Amerykanie i Rosjanie.Z orbit widać szczególnie dobrze bomby podczepione pod skrzydłem samolotu.W latach 70-tych czytałem wydaną w USA książkę bodajże Nowaka "Prawda o Katyniu".Znakomita rzecz,UB albo SB wsadzało za jej posiadanie.
        Przebieg lotu z 10.04. jest dokładnie opisany w raporcie komisji Millera,jest to obowiązujaca wykładnia dla Polski i reszty świata.Podobnie jak raport komisji Warrena dot.zabójstwa prez.Kennediego.W USA Macierewiczów mamy w nadmiarze.Niech sobie bredzą,podobnie jak o lądowaniu na Księżycu w hollywoodzkim studio,czy o bombach w WTC.
        • archer.4 Re: Orbity 12.09.12, 12:33
          Drogi guzikiwiczu,
          A jaki (poza pudelkiem dla idiotow czyli telewizorem, ewentualnie innymi mediami) masz dowod na to, ze przebieg akcji 11 Wrzesnia byl taki, jak to wlasnie owo pudelko probuje nam tutaj od dekady wcisnac?
          Byles tam? Sprawdziles osobiscie, ze zadnych bomb nie ma?
          Bo ja nie bylem i dlatego nie wiem.
          To jest pierwszy krok drogi Panie, zdac sobie sprawe, ze czegos tam nie wiemy.
          Tak jak przed Wrzesniem '39 nie wszyscy (a zwlaszcza gawiedz) wieduieli o przyjacielskiej rozmowie pomiedzy panami Ribbentropp i Molotow.
          • guzikiewicz pudełko dla idiotów 12.09.12, 13:13
            Nie byłem osobiście pod Grunwaldem w 1410 roku,ale wierzę,że Zakon dostał w d...ę.Jest mi obojętne,czy tę wiedzę podano mi na papierze,czy na ekranie monitora.Odrzucam manipulację.Po to Pan Bóg dał mi rozum,abym używał go roztropnie i rozwijał.
            Gawiedź nie musi wiedzieć,o czym rozmawiali dwaj panowie w Moskwie `39.Polski wywiad powinien wiedzieć.Gawiedź nie musi wiedzieć,ilu wyroków nie odsiedział p.Plichta.Gawiedź,jeśli koniecznie nie chce być mądra,musi jednak co rano starannie się wymyć.Inaczej traci sens swego istnienia.Pozdrawiam-
            • archer.4 Re: pudełko dla idiotów 13.09.12, 07:59
              Bomby pod skrzydlem rzeczywiscie z orbity nie widac (zreszta trudno przypuszczac, ze zamontowana bylaby wlasnie pod skrzydlem, gdyby byla to raczej gdzies w srodku), ale gdy juz wybuchnie to sprawa robi sie:
              - widowiskowa
              - latwo rejestrowalna
              Moze nie tak latwo jak zawalenie sie WTC, ale odpowiednie systemy optyczne i elektroniczne dadza sobie latwo z tym rade skoro, jak chwala sie ich tworcy, potrafia zmierzyc dlugosc nosa krolowej Wiktorii na pieciocentowce zgubionej na ulicach Londynu.
              W calej tej sprawie wlasnie to stanowi dla mnie najwieksza zagadke: jak ze sprawy wylaczono Amerykanow, ktorzy ponoc ofiarowywali sie ze swoim zapisem.
              Bo jak Amerykanie „wylaczyli sie” ze sprawy katynskiej, o tym ogolnie wiadomo.

Nigdy nie wykonalem eksperymentu, ktory przekonalby mnie ze elektron istnieje. Nigdy nie bylem w Argentynie ani w Kamerunie, skad mam wiec wiedziec ze te kraje istnieja? Moze mapy klamia? Nigdy na wlasne oczy nie widzialem Obamy, moze jest on graficzna symulacja? A Katyn? Moze go wogole nie bylo a cala ta gadanina to jeden wielki stek bzdur?
              Traktujac fakty historyczne – historyczne, wiec naukowe - w ten sposob mozna kazda sprawe sprowadzic do absurdu. Fakt zajscia bitwy pod Grunwaldem i jej wynik nie podlega dzis emocjom a na zamanipulowaniu jej wynikiem nikomu nie zalezy bo bezposrednio zainteresowani wymarli 500 lat temu.
              Z Katyniem i 11 Wrzesnia jest jednak inaczej. O ile w sprawie Katynia wszystko jest mniej wiecej jasne, a 11 Wrzesnia szyty jest nicmi tak grubymi, ze wystarczy dobrze spojrzec aby cos tam wywnioskowac, to – no niem wiem, moze ja glupi jestem – tego zamachu na samolot lecacy do Smolenska jakos nie czuje.

Pozdrowienia
    • dzieckozimnejwojny Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 12.09.12, 12:13
      Podczas II wojny światowej, o jej przebiegu i losach decydowała "wielka trójka", a głos z Polski był ignorowany. Sojusze pomiędzy głownymi rozgrywającymi tworzyły się w kolejnych konferencjach (Teheran, Jałta, Poczdam), a wcześniej w pakcie Ribentrop-Mołotow.

Zobacz co pozostało po Armii Radzieckiej w Polsce, oraz skąd się u nas wzięła : Miasto Widmo, Czyli Co Pozostało po Armii Radzieckiej
    • skilt Profesor ma rację: i co z tego wynika?? nic! 12.09.12, 13:52
      to tzw. oczywista oczywistosc - patent Kaczora Jaro
    • jur56 Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 12.09.12, 15:22
      też nowina , wystarczy przeczytać - " Wojna Churchilla 1940-1945 " Lorda Morana , osobistego lekarza Churchilla / człowieka mającego całodobowy dostęp do PM rządu JKM oraz najbliższego powiernika/ , żeby dowiedzieć się co było dla przywódców USA i WB najważniejsze i jakie mieli opinie między innymi o Rządzie RP na uchodźstwie , potencjale militarnym Armii Polskiej , jej znaczeniu dla wysiłku wojennego / nie te wyrażane oficjalnie językiem dyplomatycznym , okolicznościowe , kurtuazyjne , ale wyrażane w zaciszach gabinetów , w wąskim gronie gdzie zapadały najważniejsze decyzje dotyczące wojny .
    • epig-on45 Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 13.09.12, 18:34
      Czy można mieć pretensje do "garbatego, że ma proste dzieci"?. Czytając utyskiwania "uczonych mężów" na nasz los narodowy odnosi się wrażenie, że w swoich analizach i ocenach wydarzeń procesów nie biorą pod uwagę kwestii politycznie podstawowej: pierwszym obowiązkiem rządu każdego państwa jest dbałość o interes tegoż. W interesie USA, w tym konkretnym momencie historycznym, leżał sojusz ze Związkiem Radzieckim. Dla nas Polaków Katyń był i będzie wielką narodową tragedią. Dla Amerykanów prowadzących wojnę z Japonią, o niebo ważniejsza była dziesięciomilionowa armia czerwona dżwigająca na swoich barkach główny ciężar walki z Niemcami w Europie. Musimy nauczyć się żyć , a właściwie wyzbyć się przekonania, że jesteśmy narodem wybranym( jeden już jest, dawno wybrany), wyjątkowym. Rząd Polski ma dbać w pierwszym rzędzie o nasz, Polaków interes. O interes Greków, Hiszpanów mają dbać ichniejsze rządy.
    • menuet1 dość nominacji !!! 15.09.12, 09:06
      Kaczynski zbyt ideologicznie dawał tytuły profesorskie !
      W wywodach 'profesorskich' jest pomieszanie faktów i hipotez wyssanych z palca .
      Jednej hipotezy mi jednak brak - otóż cały okres zimnej wojny to wielki fałsz , bo przecież 'widac gołym okiem ' , ze oni sie kochali i współpracowali .Dlatego nawet w kryzysie kubańskim ani też w 1967 roku na Bliskim Wschodzie , ani Wietnamie [ ktoś tam pisal o ludobójstwach !] nie było okazji do ujawnienia prawdy !!!
      Wstyd, profesorku ,sąsiadom w oczy spojrzeć !!!!
    • serwolatka5 Prof. Materski: Alianci zrezygnowali z prawdy o... 16.09.12, 07:53
      Rosjanie zlikwidowali element nieprzydatny a do tego wrogi i Alianci się z tym zgodzili

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka