4dagome1 20.09.12, 11:53 demotywatory.pl/3922051 Tusk jak pięknie mówi .. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etatowyszyderca Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 12:16 "Że za dużo ludzi jest uzależnionych od państwa, i to jest sprzeczne z duchem Ameryki, która ma zapewniać ludziom szanse i wolność, a nie ich niańczyć." Zupełnie jak w Polsce w której 5 milionów ludzi w sektorze prywatnym, pracuje na bandę urzędników, wczesnych emerytów, przywileje wybranych jak górnicy, uczenie produkujące bezrobotnych, oraz niemoty na zasiłkach i rentach, polityków, niewydolne służby oraz prokuraturę i sądownictwo oraz związkowców walczących o swoje stołki. No ale w końcu tak to już jest w tym strasznym kapitalizmie... bo przecież to czysty kapitalizm i wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 12:23 "Że za dużo ludzi jest uzależnionych od państwa, i to jest sprzeczne z duchem Ameryki, która ma zapewniać ludziom szanse i wolność do niczym nieskręowanego ch...ow.stwa." Odpowiedz Link Zgłoś
etatowyszyderca Re: Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 16:00 Znaczy powinna zapewniać niewolę i każdemu po równo towarzyszu? Odpowiedz Link Zgłoś
entres Re: Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 18:21 etatowyszyderca napisał(a): > No ale w końcu tak to już jest w tym strasznym kapitalizmie... bo przecież to > czysty kapitalizm i wolny rynek. Heh, właśnie tak, głupolku, to właśnie czysty kapitalizm i wolny rynek, jak by ci to n ie pasowało do twoich teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 12:30 Nie jestem specjalnym entuzjastą Romneya (jakoś podświadomie wciąż mi się zdaje, że aby być mormonem, trzeba jednak mieć coś nie tak z głową ;-) Jednak nie sposób nie bawić się widokiem kolejnych gromkich publicystycznych doniesień o "katastrofach", "ostatecznych porażkach", "legnięciu kampanii w gruzy", "niewybaczalnych gafach" które są "powszechnie uważane" za zapowiedź sromotnej klęski itp. - w zestawieniu z publikowanymi sondażami, które jakoś dziwnie na to wszystko nie chcą reagować :D Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 12:33 www.reuters.com/article/2012/09/20/us-usa-campaign-poll-idUSBRE88I1E920120920 Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 15:14 Romney - facet, ktory chwali sie, ze zarabia miliony nic nie robiac i prawie nie placac podatkow, jego zona kolekcjonuje cadillaki, zas ludzie biedni i weterani ktorzy otrzymuja pomoc od panstwa sa uzaleznieni - to skandal. Jak mozna tolerowac faceta, ktory wyrzucal ludzi na bruk, i to w czasach kryzysu i bezrobocia. Amrykanie na forumach byli zdumien, ze Walesa, byly zwiazkowiec, mogl poprzec tak cynicznego multimilionera jak Romney. Zeby to byl chociaz Buffett, Soros lub Bill Gates, ale taka kanalia na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
etatowyszyderca Re: Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 15:58 Pewnie. Zamiast zwolnić część załogi żeby zrestrukturyzować zakład i uchronić drugą część przed zwolnieniami powinien był nie zwalniać i doprowadzić do kompletnego upadku całego zakładu i zwolnień całej załogi. Wiadomo - podczas kryzysu gdy zamówień jest mało trzeba zatrudniać ale broń boże nie zwalniać. A wogóle to drań bo bogaty jest i pewno nakładł. Powinien wszystko oddać biednym którym się należy bo są biedni. Dzięki temu mogli by nadal być biedni i dalej przejadać pieniądze utrzymującego Państwa bo skoro frajerzy płacą na mnie podatki to po co się uczyć i starać i pracować skoro Państwo da. Należy mnie się! Wyklęty powstań ludu ziemii.... "Dlaczego biedny ? Bo głupi" Odpowiedz Link Zgłoś
blackpieter Mit Katastrofy Romneya? 21.09.12, 01:42 Wszystko prawda, plus zupelnie nieograniczona glupota sporej czesci elektoratu,dla ktorych to nie sa zadne gafy, plus nieprawdopodobny rasizm, plus zupelny brak zrozumienia na czym polegaja reformy Obamy (co tez sie daje zauwazyc w wielu wpisach), ale daje sie posluch klamliwym pomowieniom itd - mozna ciagnac dlugo. A i tak za siedem tygodni ludzie nie beda pamietac, kto co powiedzial. Problemem Romneya jest to, ze gdyby to powiedzial inaczej, moglby podsunac Obamie orzeszek do zgryzienia, a tak tylko traci punkt po punkcie. PS Romney urodzil sie w rodzinie mormonskiej - w tym sensie to nie byl jego wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 W pewnym sensie Romney ma rację... 20.09.12, 13:24 W Ameryce ciągle trwa walka między dobrem (<50%) i złem (>50%). Romney'owi "parazyci" przegrywają z amerykańskim złem prawie zawsze. Obama był wyjątkiem, a Clinton tę regułę potwierdził, o Bushu nie mówiąc... A u nas? Zło złu pałeczkę przekazuje i zaiwaniamy dziarsko dalej. Dobro w podziemiach się kryje i nosa z nich nie wychyla. Zbyt niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
komcionauta Powiedział prawdę i zaraz przegrywa 20.09.12, 13:51 To mówi wszystko o amerykańskiej demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
marik1973 Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 13:55 tylko jedną uwagę do autora, w artykule nie powinny znajdować sie opinie, a stwierdzenie "bełkotliwa " taką opinią jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugpubliczny Re: Mitt Katastrofa Romney 21.09.12, 01:22 Gazeta Wyborcza nie ma nic wspólnego z dziennikarstwem tym bardziej rzetelnym. Mało faktów dużo opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Mitt Katastrofa Romney 21.09.12, 05:24 marik1973 napisał: > w artykule nie powinny znajdować sie opinie, Czemu? Nie wolno tylko mieszać opinii z faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Bronek Katastrofa Komorowski 20.09.12, 13:57 był taki czas, kiedy gafę za gafą popełniał nasz prezydent Bronisław. Czy wtedy GW też dodawała mu przydomek "Katastrofa" ? Bo ja nie dodawałem, ja dodawałem przydomek "Bul". Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 14:09 Zalosny to swiat, gdzie polityk traci szanse wyborcze, gdy powie prawde, bo znaczy to ze szanse a zwyciestwo w wyborach maja tylko ci, ktory najlepiej kamia - jak Obama. Podejrzewam jednak, ze pogloski o smierci Romnea sa przedwczesne, bo pamietam, jak na dwa miesiace przed wyborami pan Reagan nie mial zadnych szans w starciu z Carterem - wedlug dziennikarzy- a wygral spiewajaco. Wiekszosc amerykanskich dziennikarzy to lewicowe dupki, ktorzy wierza tylko w to co inne dupki im powiedza. Takie zboczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 nie badzcie naiwni 20.09.12, 14:43 prawdziwe rzady w USA oraz swiata to FED z ich szefem Szalomem Burnanke, kto bedzie prezdentem w USA jest bez znaczenia. Alan Greenspan, były Przewodniczący Rady Gubernatorów Systemu Rezerwy Federalnej stwierdził publicznie, że FED nie podlega ani kongresowi, ani administracji, żandej instytucji rządowej, która prawnie może unieważnić decyzje podejmowane przez FED, oraz demokrata Robert Reich, Sekretarz Pracy w administracji prezydenta Billa Clintona: "Podłym sekretem jest, że decyzje kongresu są nieistotne, ponieważ wewnętrzna polityka Stanów Zjednoczonych jest kierowana przez Rezerwę Federalną, zaś polityka zagraniczna przez Międzynarodowy Fundusz Walutowy, dlatego prezydent nie będzie już potrzebował zgody rządu na wojnę", gdyż elementem tego mechanizmu jest prywatny kompleks militarno-przemysłowy, o którym ostrzegał prezydent Dwight Eisenhower w przemówieniu do narodu, decyzja o wybuchu wojny nie jest podejmowana przez rząd! Oznacza to, że FED jest PONAD PRAWEM i jak sam prezes FED podkreścił - to ONI podejmują decyzje. Mogą więc legalnie odbierać prawa obywatelskie, ponieważ utrzymując cały kraj, posiadają system karny, system sądownictwa, system bankowy, system edukacji, a nawet Departament Bezpieczeństwa Krajowego oraz Agencję Bezpieczeństwa Narodowego, które nie mogą istnieć bez pieniędzy drukowanych przez amerykańskie banki prywatne, mogą zatem decydować nawet o wybuchu wojen, których działania militarne również są finansowane i utrzymywane przez nich od czasów Kampanii Wrześniowej! Niemiecki dziennik Stiddeutsche Zeitung (w związku z wyborami prezydenckimi USA w 2000r.), napisał, że "nieważne, czy wybory wygra Al Gorge czy George W. Bush, bo to Alan Greenspan jest prezesem Banku Rezerw Federalnych." Kontrola kredytu narodowego przez prywatnych bankierów jest więc niebezpieczną rzeczą, ponieważ, jak było powiedziane, wykorzystują te uprawnienia do kontrolowania sytuacji na tyle na ile oni chcą. Thomas Jefferson w 1802r. powiedział: "Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Jeśli Amerykanie kiedykolwiek pozwolą prywatnym bankom na kontrolę emisji ich waluty najpierw przez inflację, a potem deflację, banki i korporacje, które wyrosną wokół banków zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne na kontynencie, który podbili ich ojcowie. Władza emisji powinna być odebrana bankom i odzyskana przez ludzi, do których prawnie należy." Faktem jest, że ten, kto tworzy pieniądze, może uzależnić od siebie rządy i cały świat poprzez zadłużanie. Jak to się sprawdza w życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 Re: nie badzcie naiwni 20.09.12, 14:52 Powinno byc Romney czy Obama a nie Al Gorge czy Bush w kazdym razie nic sie nie zmienilo oprocz tego ze teraz jest szefem FED Szalom Burnanke a nie Greenspan. Odpowiedz Link Zgłoś
4tosiek10 Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 15:09 Zawadzki od dawna aktywnie uczestniczy w kampanii wyborczej Obamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 ...i seksualne... 20.09.12, 15:53 rozwado napisał: > Ta niezrozumiala dla mnie antypatia dla Obamy swiadczy o rozpowszechnionym w Po > lsce rasizmie. Nawet polscy emigranci sa w znacznej czesci rasistami, czym obij > aja od swojego otoczenia. Rasizm jest objawem kompleksu nizszosci, kompenscja z > a niepowodzenia zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
c-mere.deer Najwieksza gafa w historii USA..... 20.09.12, 17:45 .....bylo wybranie Kenijczyka 0bamy na prezydenta. W tym momecie nie wazne kogo wybiora aby nie jego na nastepna kadencje. Niestety on dostanie prawie 100% glosiw kolorowych tylko dla tego ze jest czarny. Odpowiedz Link Zgłoś
c-mere.deer Re: Moron Romney 20.09.12, 17:54 politycznie poprawni idjoci ktorzy wyzywaja innch od rasistow, wcale nie sa lepsi od muzeumanow ktorzy wyzywaja inncy od "infidels" czy goi . Polityczna poprawnosc jest jak religia, ludzie w nia wierza i chca innych nawrocic. Ja mam wasza religie w d..e, chcecie byc politycznie poprawni to sobie badzcie mnie to nie kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
c-mere.deer Re: Moron Romney 20.09.12, 17:56 dodam jeszcze ze towje wyzywanie Romney'ego od morons tez jest dowodem na twoja glupote i nie tolerancje, i objawem twoich kompleksow, dokladnie tak jak napisales w swojej glupawej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Mitt Katastrofa Romney 20.09.12, 19:02 4dagome1 napisał: > demotywatory.pl/3922051 Tusk jak pięknie mówi .. Ty i w lodowce widzisz Tuska .Zacznij na temat albo sie zamknij . Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 I Zawadzki wycial moj komentarz 20.09.12, 22:22 ... agitatorkowi lewackiemu puscily nerwy i wycial komentarz. A tam tylko wspomnialem o gafach Obamy z ostatnich kilku dni, ktorych lewacki z Waszygtonu jakos dostrzec nie potrafi. Ciekawe dlaczego taki "rzetelny" dziennikarz ma z tym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
ttoorroo05 Gafa za gafą kandydata Republikanów na prezyden... 21.09.12, 01:10 Tchorzliwy Burak kazal nadrukowac dolarow,i teraz sie wychwala ze uratowal Ameryke.Owszem uratowal.....ale banki,bo ja zadnej popawy nie widze.I to przez 4 lata jego ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Gafa za gafą kandydata Republikanów na prezyden... 21.09.12, 05:33 Zaraz lżej się robi na sercu, kiedy pomyśleć, że nie tylko w Polsce prawica zeszła / schodzi na psy... Odpowiedz Link Zgłoś