ania_53 22.08.04, 11:18 Kto podpowie skąd wypływają promy lub statki wolnocłowe do Niemiec i jaki jest koszt biletu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eirinn Re: promem do Ahlbeck 22.08.04, 13:02 Świnoujście, ale ceny nie znam. Ze Szczecina, ale nie do Ahlbeck, tylko chyba do Altwarp. I chyba z Trzebieży. Z tego co wiem, bilety nie są drogie, ale naprawdę nie wiem, bo sama nie korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: promem do Ahlbeck 22.08.04, 13:56 Przede wszystkim to nie sa PROMY, bo samochodu czy pociagu sie na nie nie laduje, tylko male stateczki. Chodza ze Swinoujscia do Ahlbeck, PODOBNO jeszcze chodza, bo od kiedy Polska wstapila do Unii nie ma juz sprzedazy wolnoclowej, w zwiazku z tym ilosc pasazerow gwaltownie zmalala. Dwa lata temu przejazd w te i spowrotem kosztowal 6 zl. Czytalam ze ktos planowal stworzyc specjalna linie, aby statek wyplywal na wody "niczyje" i to mialoby dac taxfri, ale nie wiem jak to sie zakonczylo. Najwiecej informacji maja mieszkancy Swinoujscia i tam sie powinnas zapytac. Za chwile podam Ci link. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: promem do Ahlbeck 22.08.04, 14:01 Podaje link. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=240 Byla tez linia z trzebierzy do altnarp, po zalewie szczecinskim, moze ta jeszcze jest? Widzialam reklame, glownym celem tej wyciecki byl handel w Niemczech w budach u tamtejszych handlarzy. Odpowiedz Link Zgłoś