kpt.ziobro 09.02.05, 07:38 I nie ma co perfumować g...na. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejg absolutnie nie 09.02.05, 07:50 kandydat na TW niekoniecznie musiał wiedzieć ,że jest tym kandydatem w przeciwieństwie do TW Manipulowanie informacją było cechą ubecji kapitanie ziobro A. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.ziobro Re: absolutnie nie 09.02.05, 08:02 andrzejg napisał: > kandydat na TW niekoniecznie musiał wiedzieć ,że jest tym kandydatem > w przeciwieństwie do TW > > Manipulowanie informacją było cechą ubecji kapitanie ziobro > > A. TW "Andrzej" mów mi poprostu - Zbysiu. Kandydat był bardziej niebezpieczny bo sam chciał być za wszelką cenę konfiturą, bądź wiedział - gdzie stoja konfitury. Serdecznie pozdrawiam. Zbigniew Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: absolutnie nie 09.02.05, 08:10 kpt.ziobro napisała: > andrzejg napisał: > > > kandydat na TW niekoniecznie musiał wiedzieć ,że jest tym kandydatem > > w przeciwieństwie do TW > > > > Manipulowanie informacją było cechą ubecji kapitanie ziobro > > > > A. > > TW "Andrzej" mów mi poprostu - Zbysiu. > Kandydat był bardziej niebezpieczny bo sam chciał być za wszelką cenę > konfiturą, bądź wiedział - gdzie stoja konfitury. > Serdecznie pozdrawiam. > Zbigniew Niekoniecznie sam chciał. Niewątpliwie byli tacy,którzy sie sami pchali,ale na pewno byli tacy ,którzy byli na celowniku ubecji nic o tym nie wiedząc. A dlaczego byli na celowniku? Bo obracali sie w srodowisku o którym ubecja chciała jak najwięcej wiedzieć. Dlatego znak równosci pomiedzy TW i kandydatami na TW uważam za naduzycie i fałszowanie rzeczywistości. Pozdrawiam Zbysia A. Odpowiedz Link Zgłoś
indris oznaczenie: dwa zera 09.02.05, 08:26 Wg Macierewicza i jeszcze kilku innych znających sprawę znaczenie zer jest inne. Brak zer oznacza, że teczka powstała na bazie materiałów jawnych. Jedno zero, że powstała na podstawie materiałów tajnych. Dwa zera - że powstała na podstaiwe materiałów ściśle tajnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.ziobro Re: Zero 09.02.05, 09:46 kotek.filemon napisał: > Panie Ziobro, pan jesteś zerem! :-) > > A ty komuchowaty Filemonie jest podwójnym zerem. Czyli kapustą ! Odpowiedz Link Zgłoś
bolek.bierut Re: Zero 09.02.05, 14:44 przestałeś już chodzić w damskich majtkach kpt Ziobro? Ośmieszczacie służbę. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Zero 09.02.05, 15:57 > A ty komuchowaty Filemonie jest podwójnym zerem. Czyli kapustą ! Tak, przyznaję, byłem TW. Donosiłem pani w szkole na kolegów. Potem niestety padła komuna i moja fantastycznie zapowiadająca się kariera nie mogła toczyć się dalej... Podcięto mi skrzydła :( Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.ziobro Zdenerwowaliście się kolesie ? 09.02.05, 16:27 Kotek Filemon zaczął udawać małolata, a Bolek Jebaka nie będzie znowu spał kolejną noc. Nie trzeba było kapować kolesie Zbigniew 0. Ziobro Kapitan Służby Ochrony Koleji PS ChWWR (po same migdałki) komuszki ! Odpowiedz Link Zgłoś
bolek.bierut koniec czerwonych szmat................. 09.02.05, 19:15 kpt ziobro mocno zdenerwowany, ze wszyscy sie dowiedza, ze byl kapusiem. A poza tym, przestales nosic damskie majtki? W centrali smieja sie z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Jest to lista kadrowych pracowników i konfidentów. 10.02.05, 08:43 Bądź też można ją nazwać listą kadrowych pracowników (oznaczonych przez jedno "0") oraz ich konfidentów i kandydatów na konfidentów (dwa "0"). Osób poszkodowanych lub rozpracowywanych nie ma na tej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nie, to nie jest taka lista. 10.02.05, 08:56 atak.spawacza napisał: > Bądź też można ją nazwać listą kadrowych pracowników (oznaczonych przez > jedno "0") oraz ich konfidentów i kandydatów na konfidentów (dwa "0"). > Osób poszkodowanych lub rozpracowywanych nie ma na tej liście. Jedno zero oznacza zasób tajny, a dwa zera - ścisle tajny. Na liści e są pracownnicy, współpracownicy, kandydaci na współpracowników i osoby pokrzywdzone. S. Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Tam nie ma osób tzw. poszkodowanych. 10.02.05, 09:08 snajper55 napisał: > atak.spawacza napisał: > > > Bądź też można ją nazwać listą kadrowych pracowników (oznaczonych przez > > jedno "0") oraz ich konfidentów i kandydatów na konfidentów (dwa "0"). > > Osób poszkodowanych lub rozpracowywanych nie ma na tej liście. > > Jedno zero oznacza zasób tajny, a dwa zera - ścisle tajny. Na liści e są > pracownnicy, współpracownicy, kandydaci na współpracowników i osoby > pokrzywdzone. > > S. Akta osobowe pracowników są z ustawy tajne (jedno "0"), akta osobowe agentury lub kandydatów na konfitury są opatrzone klauzulą "ściśle tajne". (dwa "00"). Na tej liście nia ma osób rozpracowywanych jako figuranci. Ja rozumiem odczucia człowieka, który znalazł swoje nazwisko z dwoma "00" na tej liście. Ale nie posypujmy goowna cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Ile razy trzeba powtarzać... 10.02.05, 09:53 ...że kandydatem na TW zostawało się BEZ swojej wiedzy ? I że teczka zostawała również wtedy, kiedy do werbunku nie doszło ? Nie wiem, czy taka osoba spełnia kryterium pokrzywdzonego, chociaż chyba tak, bo zbierano o niej materiały. Ale kryterium bycia TW nie spełnia na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tam nie ma osób tzw. poszkodowanych. 10.02.05, 10:26 atak.spawacza napisał: > Akta osobowe pracowników są z ustawy tajne (jedno "0"), akta osobowe agentury > lub kandydatów na konfitury są opatrzone klauzulą "ściśle tajne". (dwa "00"). > Na tej liście nia ma osób rozpracowywanych jako figuranci. Nieprawda. Jedno zero oznacza zasób tajny, a dwa zera - ścisle tajny. Na liście są pracownnicy, współpracownicy, kandydaci na współpracowników i osoby pokrzywdzone. > Ja rozumiem odczucia człowieka, który znalazł swoje nazwisko z dwoma "00" na > tej liście. Ale nie posypujmy goowna cukrem. Ja bym proponował nie nazywać bigosu gównem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: Tam nie ma osób tzw. poszkodowanych. 10.02.05, 11:02 snajper55 napisał: > atak.spawacza napisał: > > > Akta osobowe pracowników są z ustawy tajne (jedno "0"), akta osobowe agen > tury > > lub kandydatów na konfitury są opatrzone klauzulą "ściśle tajne". (dwa "0 > 0"). > > Na tej liście nia ma osób rozpracowywanych jako figuranci. > > Nieprawda. Jedno zero oznacza zasób tajny, a dwa zera - ścisle tajny. Na liście > > są pracownnicy, współpracownicy, kandydaci na współpracowników i osoby > pokrzywdzone. > > > Ja rozumiem odczucia człowieka, który znalazł swoje nazwisko z dwoma "00" > na > > tej liście. Ale nie posypujmy goowna cukrem. > > Ja bym proponował nie nazywać bigosu gównem. > > S. Być może, że ze względów osobistych upierasz się przy swoim. Nie moja sprawa i ja napewno w nikogo kamieniem nie rzucę. Natomiast mogę przyjąć interpretację "indrisa / indrisowej", iż wiele osób wytypowanych przez SB na Tajnego Współpracownika mogło nie wiedzieć, że esbecja ma taki akurat zamiar w stosunku do niego. I tylko w tym sensie są to osoby pokrzywdzone ?!). Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tam nie ma osób tzw. poszkodowanych. 10.02.05, 13:34 atak.spawacza napisał: > Być może, że ze względów osobistych upierasz się przy swoim. Nie moja sprawa > i ja napewno w nikogo kamieniem nie rzucę. Upieram się, ponieważ tak twierdzi IPN a oni są w tej sprawie najbardziej kompetentni. Jesli uważasz, że wiesz lepiej, to podaj źródło swoich informacji. >W wywiadzie dla radiowej Trójki doktor Dudek podkreślił, że Bronisław Wildstein ujawnił tylko katalog archiwaliów Instytutu Pamięci Narodowej. Na liście są funkcjonariusze służby bezpieczeństwa, agenci oraz osoby inwigilowane, pokrzywdzone. < www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1251366 S. Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: Tam nie ma osób tzw. poszkodowanych. 10.02.05, 13:44 snajper55 napisał: > atak.spawacza napisał: > > > Być może, że ze względów osobistych upierasz się przy swoim. Nie moja spr > awa > > i ja napewno w nikogo kamieniem nie rzucę. > > Upieram się, ponieważ tak twierdzi IPN a oni są w tej sprawie najbardziej > kompetentni. Jesli uważasz, że wiesz lepiej, to podaj źródło swoich informacji. > > >W wywiadzie dla radiowej Trójki doktor Dudek podkreślił, że Bronisław > Wildstein ujawnił tylko katalog archiwaliów Instytutu Pamięci Narodowej. Na > liście są funkcjonariusze służby bezpieczeństwa, agenci oraz osoby > inwigilowane, pokrzywdzone. < > www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1251366 > > S. Powtarzam. Osoby pokrzywdzone, w znaczeniu rozpracowywane za swoja działlność opozycyjną, są w zupełnie innym katalogu. To po pierwsze. Na potwierdzenie tego - W tym zbiorze nie ma Frasyniuka, Bujaka itd. Po drugie. Dudek juz wycofał się z tego, precyzując, że miał na myśli osoby rozpracowywane - w sensie zbierania informacji, czy dana osoba nadaje się na uchola. Np. czy dmucha w dupalka syna sąsiadów, lub zdradza żonę z kucharką z mbaru mlecznego. Oznacza to, że wszystkie osoby typowane na kandydata na uchola miały skazy. Fascynująca byłaby lektura teczki Jadźki Staniszkisowej ... . Sama już za dużo powiedziała na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tam nie ma osób tzw. poszkodowanych. 10.02.05, 15:00 atak.spawacza napisał: > Po drugie. Dudek juz wycofał się z tego, precyzując, że miał na myśli osoby > rozpracowywane - w sensie zbierania informacji, czy dana osoba nadaje się na > uchola. > Np. czy dmucha w dupalka syna sąsiadów, lub zdradza żonę z kucharką z mbaru > mlecznego. > Oznacza to, że wszystkie osoby typowane na kandydata na uchola miały skazy. Widzę, że koniecznie usiłujesz kandydatów na TW obarczyć jakąś winą. Ciekawe dlaczego ? Kandydaci to ci, z których służby chciały TW zrobić. Nie znaczy to, że miały jakiekolwiek grzeszki na sumieniu. > Fascynująca byłaby lektura teczki Jadźki Staniszkisowej ... . Sama już za > dużo powiedziała na ten temat. Tak bardzo Cię sprawy innych podniecają ? Pewnie wieczorami zaglądasz przez szpary w zasłonach ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: Tam nie ma osób tzw. poszkodowanych. 10.02.05, 17:48 snajper55 napisał: > atak.spawacza napisał: > > > Po drugie. Dudek juz wycofał się z tego, precyzując, że miał na myśli oso > by > > rozpracowywane - w sensie zbierania informacji, czy dana osoba nadaje się > na > > uchola. > > Np. czy dmucha w dupalka syna sąsiadów, lub zdradza żonę z kucharką z mb > aru > > mlecznego. > > Oznacza to, że wszystkie osoby typowane na kandydata na uchola miały skaz > y. > > Widzę, że koniecznie usiłujesz kandydatów na TW obarczyć jakąś winą. Ciekawe > dlaczego ? Kandydaci to ci, z których służby chciały TW zrobić. Nie znaczy to, > że miały jakiekolwiek grzeszki na sumieniu. > > > Fascynująca byłaby lektura teczki Jadźki Staniszkisowej ... . Sama już za > > > dużo powiedziała na ten temat. > > Tak bardzo Cię sprawy innych podniecają ? Pewnie wieczorami zaglądasz przez > szpary w zasłonach ? > > S. Zostanę przy swoim zdaniu. Jakkolwiek nie do konca rozumiem kapitana Zigniewa Zero. Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia Re: Tam nie ma osób tzw. poszkodowanych. 10.02.05, 21:14 Oczywiście ! Kandydaci bardzo się starali aby zostać pełnoprawnymi konfidentami. ale cóż. Nie sprawdzili się. Albo byli z agłupi albo byli zbyt pazerni na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tam nie ma osób tzw. poszkodowanych. 10.02.05, 22:18 gienia.gienia napisała: > Oczywiście ! > > Kandydaci bardzo się starali aby zostać pełnoprawnymi konfidentami. ale cóż. > Nie sprawdzili się. Albo byli z agłupi albo byli zbyt pazerni na kasę. Kandydaci najczęściej w ogóle nie wiedzieli, że sa kandydatami, więc ani starać się, ani nie sprawdzić się nie mogli. S. Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: Tam nie ma osób tzw. poszkodowanych. 26.02.05, 15:55 atak.spawacza napisał: > snajper55 napisał: > > > atak.spawacza napisał: > > > > > Być może, że ze względów osobistych upierasz się przy swoim. Nie mo > ja spr > > awa > > > i ja napewno w nikogo kamieniem nie rzucę. > > > > Upieram się, ponieważ tak twierdzi IPN a oni są w tej sprawie najbardziej > > > kompetentni. Jesli uważasz, że wiesz lepiej, to podaj źródło swoich > informacji. > > > > >W wywiadzie dla radiowej Trójki doktor Dudek podkreślił, że Bronisła > w > > Wildstein ujawnił tylko katalog archiwaliów Instytutu Pamięci Narodowej. > Na > > liście są funkcjonariusze służby bezpieczeństwa, agenci oraz osoby > > inwigilowane, pokrzywdzone. < > > www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1251366 > > > > S. > > Powtarzam. Osoby pokrzywdzone, w znaczeniu rozpracowywane za swoja działlność > opozycyjną, są w zupełnie innym katalogu. > To po pierwsze. Na potwierdzenie tego - W tym zbiorze nie ma Frasyniuka, Bujaka > > itd. > > Po drugie. Dudek juz wycofał się z tego, precyzując, że miał na myśli osoby > rozpracowywane - w sensie zbierania informacji, czy dana osoba nadaje się na > uchola. > Np. czy dmucha w dupalka syna sąsiadów, lub zdradza żonę z kucharką z mbaru > mlecznego. > Oznacza to, że wszystkie osoby typowane na kandydata na uchola miały skazy. > > Fascynująca byłaby lektura teczki Jadźki Staniszkisowej ... . Sama już za dużo > powiedziała na ten temat. Jakże nam bardzo potrzebne jest nasze Radio Maryja. Dlatego chcą je zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.ziobro Re: Jest to lista kadrowych pracowników i konfide 27.02.05, 10:07 atak.spawacza napisał: > Bądź też można ją nazwać listą kadrowych pracowników (oznaczonych przez > jedno "0") oraz ich konfidentów i kandydatów na konfidentów (dwa "0"). > Osób poszkodowanych lub rozpracowywanych nie ma na tej liście. Faktycznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
1sk1 Jak by wam Bronek tej listy nie podrzucił 10.02.05, 22:49 czym byście sie ujki zajmowali? Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Dziwne, że nie ma tam Bujaka, Frasyniuka itd. 11.02.05, 08:33 Dlatego jest to wyraźnie lista ubecka. Oczywiście każdy konfident z tej listy będzie twierdził, że jego chcieli pozyskać, a on nic nie wiedział. Hłe hłe hłe ..... . Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg jest to lista niekompletna 11.02.05, 08:51 bo to nie sa wszystkie nazwiska już nie wspomne o tych,którzy mieli okazję zniszczyc swoje teczki A. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Re: jest to lista niekompletna 11.02.05, 14:20 Oczywiście. Bo to jest lista funkcjonariuszy i przez nich zwerbowanych konfidentów. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest to lista niekompletna 11.02.05, 15:40 antoni.goczal napisał: > Oczywiście. Bo to jest lista funkcjonariuszy i przez nich zwerbowanych > konfidentów. Nie, na tej liście są także osoby niewinne. S. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Re: jest to lista niekompletna 11.02.05, 15:50 snajper55 napisał: > antoni.goczal napisał: > > > Oczywiście. Bo to jest lista funkcjonariuszy i przez nich zwerbowanych > > konfidentów. > > Nie, na tej liście są także osoby niewinne. > > S. Co znaczy niewinne. Nie wiedziały dla kogo kapowały ?! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest to lista niekompletna 12.02.05, 00:26 antoni.goczal napisał: > Co znaczy niewinne. Nie wiedziały dla kogo kapowały ?! To znaczy takie, które na nikogo nie kapowały. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia Kandydat to też kanalia, jak twierdzi babcia Kieps 12.02.05, 11:38 snajper55 napisał: > antoni.goczal napisał: > > > Co znaczy niewinne. Nie wiedziały dla kogo kapowały ?! > > To znaczy takie, które na nikogo nie kapowały. > > S. snajper kręci. Może już zapomniał. Abo co ... . Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 IPN twierdzi co innego. Kto wie lepiej ? ____nt 12.02.05, 16:25 gienia.gienia napisała: > snajper55 napisał: > > > antoni.goczal napisał: > > > > > Co znaczy niewinne. Nie wiedziały dla kogo kapowały ?! > > > > To znaczy takie, które na nikogo nie kapowały. > > > > S. > > snajper kręci. Może już zapomniał. Abo co ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tony.soprano3 Jedyna krzywda kandydata. 12.02.05, 19:19 Jedyne co mogło spotkać kandydata na pełnokrwistego konfidenta to fakt, że nie został zwerbowany. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Uważasz to za krzywdę? Kwestia gustu. __nt 12.02.05, 19:30 tony.soprano3 napisał: > Jedyne co mogło spotkać kandydata na pełnokrwistego konfidenta to fakt, że nie > został zwerbowany. Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia Re: Uważasz to za krzywdę? Kwestia gustu. __nt 13.02.05, 09:44 Tak właśnie został ukrzywdzona Pani Staniszkis Jadzia. Ona tak czekała na ten werbunek, a te bydlaki ją olały. No i ta afera z kochankiem męża ... . Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia andrzeju g....no ! 13.02.05, 13:23 Gdbyby głupota umiała fruwać to twój stary karmiłby cię z procy. PS Tak z ciekowaści: Jakim kryptonimem podpisywałeś doniesienia ? I ile placił ci prowadzący cię oficer ? (Chociaż w twoim wypadku musiałbyć to co najwyżej kapral lub starszy szeregowy). Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nie, Andrzeju, to nie głupiec. 13.02.05, 16:06 To po prostu rozżalony człowiek. bo bezpieka nie chciała z jego usług skorzystać. Widocznie nawet dla niej był bezwartościowym kontaktem, biedak. S. Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys Re: Nie, Andrzeju, to nie głupiec. 14.02.05, 08:42 snajper55 napisał: > To po prostu rozżalony człowiek. bo bezpieka nie chciała z jego usług > skorzystać. Widocznie nawet dla niej był bezwartościowym kontaktem, biedak. > > S. Kolejny kapucha. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie, Andrzeju, to nie głupiec. 14.02.05, 13:32 stan.borys napisał: > Kolejny kapucha. Miło, że nam się przedstawiasz, warzywko. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia Re: Jaki pseudonim miała Staniszkis ? 26.02.05, 10:28 niezlomny.prawicowiec napisał: > ?! No właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: Jaki pseudonim miała Staniszkis ? 26.02.05, 14:42 Słowa byłego prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Wałęsy spadły na mnie jak grom z jasnego nieba. Byłam w szoku. Całe to wydarzenie odebrałam jako cios w najwyższe wartości religijne i humanistyczne, w moje osobiste imponderabilia. Mam nadzieję, że w IV RP potwarca odpowie za to bluźnierstwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia Re: Jaki pseudonim miała Staniszkis ? 26.02.05, 21:50 terenia.nasweter napisała: > Słowa byłego prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Wałęsy spadły na mnie jak > grom z jasnego nieba. Byłam w szoku. > Całe to wydarzenie odebrałam jako cios w najwyższe wartości religijne i > humanistyczne, w moje osobiste imponderabilia. > Mam nadzieję, że w IV RP potwarca odpowie za to bluźnierstwo ! Och..ałaś siostro ? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.ziobro Re: Jaki pseudonim miała Staniszkis ? 27.02.05, 12:00 gienia.gienia napisała: > terenia.nasweter napisała: > > > Słowa byłego prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Wałęsy spadły na mnie j > ak > > grom z jasnego nieba. Byłam w szoku. > > Całe to wydarzenie odebrałam jako cios w najwyższe wartości religijne i > > humanistyczne, w moje osobiste imponderabilia. > > Mam nadzieję, że w IV RP potwarca odpowie za to bluźnierstwo ! > > Och..ałaś siostro ? A co do tego ma ta przygłupiasta i paskudna Jadźka ?! Odpowiedz Link Zgłoś