Dodaj do ulubionych

Pretorianie Rydzyka

01.03.05, 20:19
GW stanowczo już przekroczyła wszystkie normy w nienawiście do Radia Maryja i
ojca drektora.Ja rozumiem,że taki jest ideologiczny profil GW,ale miejcie też
na myśli czytelników,którzy nie życzą sobie każdego dnia czytac na temat
Radia Maryja.22 miliony ludzi poniżej minimum socjalnego,45% młodzieży bez
pracy,ludzie żyjący za 800 zł miesięcznie,tosą konkretne sprawy,a nie
ideologiczna wojna z katolikami.
Obserwuj wątek
    • roo72 Re: Pretorianie Rydzyka 01.03.05, 20:53
      Jakiej znowu "nienawisci"!? Czy Ty znasz znaczenie tego slowa? Zacytuj prosze
      jeden *nienawistny* cytat z jakiegos tekstu w GW. To, ze pisza o nim
      krytycznie, nie znaczy, ze go "nienawidza".

Uzywaj slow ktorych znacznie znasz, a nie wymyslaj sobie ich znaczenia.
      • piotrprzekota Re: Pretorianie Rydzyka 02.03.05, 15:14
        a sprawa Księgarni Antyk, którą Wyborcza otwarcie nazywa "Antysemicką". Nagonka
        rozpętana nie tak dawno nijak ma się do rzeczywistości. Wspomnianych książek NIE
        MA w sprzedaży, ale to nie przeszkadza Wyborczej o tym pisać i to dlatego, że
        Księgarnia sympatyzuje z RM.
        • m635 GP - nowi pretorianie Michnika? Brzytwy się chwyta 02.03.05, 16:46
          Ta nagonka staje się coraz paskudniejsza. GW używa w niej już każdego, kto
          tylko się nawinie... Żenada.
    • fajka2 Re: Pretorianie Rydzyka 01.03.05, 22:32
      to nie jest tekst o ojcu dyrektorze. Co chcesz w GW przeczytać, że 22 miliony
      poniżej, że młodzież bez pracy itd.Już to wiesz. Nie jest rzeczą jakiejkolwiek
      gazety rozwiązywanie problemów. Mnie osobiście ciekawi, kto będzie startował do
      parlamentu. Jeżeli GW napisała nieprawdę, to niech ci panowie oddadzą sprawę do
      sądu.Ponadto, wszyscy krzyczą o lustracji, wszędzie widzą agentów, zacznijmy
      lustrację od kandydatów. Chciałabym także zwrócić Tobie uwagę, że wojna
      ideologiczna z katolikami, dotyczyłaby katolickiej ideologi, a nie życiorysów
      jakiś mało znanych facetów. Nie podoba Ci się GW? NIe czytaj, jest mnóstwo
      innych tytułów.
      • semafor.semafor Re: Pretorianie Rydzyka 01.03.05, 23:20
        Zgadzam się z fajką pod każdym względem. GW rzeczywiście walczy ze środowiskiem
        Radia Maryja, tak samo jak RM nie przebiera w środkach, walcząc z liberalizmem
        czy lewicową ideologią. Jednak cieszę się, że jest w Polsce gazeta, która
        zadaje niewygodne pytania o poglądy i postawy życiowe
        radiomaryjnych "ideologów", którzy sami tak chętnie zaglądają ludziom w
        życiorysy, i tak chętnie wywlekają brudy sprzed pięćdziesięciu lat (pamiętamy
        nagonkę na Miłosza?).
        • semafor.semafor Re: Pretorianie Rydzyka 01.03.05, 23:28
          Druga rzecz, w której zgadzam się z fajką, to kwestia optyki. RM widzi
          wyłącznie problemy. Z jej audycji wyłania się obraz kraju niedołęgów,
          tłamszonego przez tajemniczych wrogów. Same negatywne informacje, co znajduje
          odbicie w poglądach dzwoniących słuchaczy: "Boże, jakie to wszystko straszne,
          znikąd nadziei, tylko cud Matki Boskiej może nas uratować". ŻADNYCH pozytywnych
          przykładów, planów, pomysłów, propozycji aktywnej pracy w warunkach
          nowoczesnego społeczeństwa. To jest obraz ludzi, których rzeczywistość
          przerasta, radio dla sierot po PRL-u.

Gazeta kieruje się do ludzi, którzy chcą działać - zamieszcza porady o
          wszystkim, co ci przyjdzie do głowy, od kwestii rent, kupowania mieszkania,
          samochodu, zakładania firmy, nauki języków, szukania pracy itd itd., organizuje
          lub współorganizuje akcje społeczne (przejrzysta gmina, szkoła z klasą, rodzić
          po ludzku), zamieszcza informacje ekonomiczne, których na próżno szukać w
          Naszym Dzienniku. To jest gazeta ludzi, którzy potrafią żyć w nowoczesnym
          państwie.
          • create też tak myślę :) 01.03.05, 23:42

• mbishop Re: Pretorianie Rydzyka 01.03.05, 23:41
      arkalionxp napisał:

> GW stanowczo już przekroczyła wszystkie normy w nienawiście do Radia Maryja i
      > ojca drektora.

A gdzie tu jest nienawiść? Artykuł podaje tylko pewne fakty do wiadomości. Wielu
      ludzi (w tym ja) chętnie sie z takimi faktami zapozna.

> 22 miliony ludzi poniżej minimum socjalnego,45% młodzieży bez
      > pracy,ludzie żyjący za 800 zł miesięcznie,tosą konkretne sprawy,

22 miliony????? LOL
      Nie wiem czy wiesz, że 22 miliony to ponad połowa Polaków. Jeśli tak, to ile
      wynosi wg Ciebie minimum socjalne? Bo wychodzi, że jakieś 2000 netto.

a nie
      > ideologiczna wojna z katolikami.

Bez komentarza.
      • m.w.2 UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 03:42

Wszystkie piszace w tym watku osoby to etatowi "dyskutanci" zatrudnieni
        przez GW.

Oni urabiaja opinie dokladnie w taki sam sposob jak kiedys agitatorzy
        komunistyczni.
        Panie Michnik teraz juz wiemy dokladnie da kogo tak naprawde pan i ta cala pana
        zgraja lajdakow pracowala:)

• r.k1 Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 08:22
          Pomimo, ze nie jestem etatowcem w GW, michnikowcem, Zydem, masonem ani
          kryptokomuchem to zgadzam sie z piszacymi powyzej forumowiczami. Ty
          natomiast "odkryles" dla kogo Michnik pracuje (wraz ze swoja zgraja)?
          Gratuluje! Powinienes zadzwonic do RM i objawic swoje prawdy. W oczekiwaniu na
          polaczenie podziergaj sobie moherowy berecik.... R.
          • wera7 Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 09:42
            Ilu etatowców Rydzyka buszuje po forum GW? Pod każdym tematem dotyczącym RM
            naliczyłam mniej więcej trzech. A może pod każdym tematem jest jeden z trzema
            loginami? Słabo im chyba tatuś dyrektor płaci. No ale cóż, wszak 22 miliony
            poniżej średniej...toć nie można przesadzać, niech się cieszą z tego co mają -
            ochłapami z pańskiego toruńskiego stołu. Jak który wykaże się wyjątkową
            aktywnością, może szef mu pozwoli helikopter umyć.
            • piotrprzekota Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 15:46
              wera7 napisała:

> Ilu etatowców Rydzyka buszuje po forum GW? Pod każdym tematem dotyczącym RM
              > naliczyłam mniej więcej trzech. A może pod każdym tematem jest jeden z trzema
              > loginami?
              Pudło - ja jeszcze co najmniej jedna osoba
              >Słabo im chyba tatuś dyrektor płaci. No ale cóż, wszak 22 miliony
              > poniżej średniej...toć nie można przesadzać, niech się cieszą z tego co mają -
              > ochłapami z pańskiego toruńskiego stołu. Jak który wykaże się wyjątkową
              > aktywnością, może szef mu pozwoli helikopter umyć.
              Pani Wero! Żal mnie wielki ogarnia kiedy czytam to co napisałaś. Nie słucham RM,
              nie oglądam TV Trwam (oglądałem tylko film o Przystanek Woodstock), nie czytam
              Naszego Dziennika. Po prostu nie znoszę, kiedy GW bez ustanku czepia się RM i
              LPR-u, stosując przy tym komunistyczne metody propagandowe (kto jak kto ale Adam
              Michnik ma pewne doświadczenia w tym względzie, kiedy indoktrynował młodych
              ludzi w czasach "młodzieńczych"). Manipuluje faktami, przeinacza je, a czasami
              po prostu kłamie. W innym wątku podałem dwa przykłady z ostatniego czasu, w tym
              jeden z dzisiaj ;-)
              • wera7 Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 16:03
                Mam nadzieję, że z równie silnym zaangażowaniem bronisz tych, którzy są
                obrażani na atenie RM/?/. Na przykład dzwonisz i mowisz, że stanowczo
                protestujesz przeciwko wygłaszaniu bredni o Kuroniu odpowiedzialnym za zbrodnie
                stalinowskie i Katyń. Czy tak?
        • fajka2 Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 10:05
          Piszący w innych "wątkach" to też w większości etatowi dyskutanci. Nie ma w tym
          nic osobliwego. Weź do ręki inne gazety, każda ma stałych komentatorów,
          felietonistów i etatowy zespół redakcyjny. Jak sobie to inaczej wyobrażasz?
          Gazetę mają robić ludzie z łapanki? Pójdź do biblioteki, poczytaj dowolną gazetę
          z czasów komuny i może się zreflektujesz. A swoją drogą trzeba mieć szczególne
          parametry, żeby wieloletniego więźnia komuny nazywać łajdakiem.
          • ktos1 Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 11:05
            Nie ma zadnej sprzeczności pomiędzy byciem lajdakiem i wieloletnim więźniem.
            Osobiśie uważam, że p. Adam Michnik jest tego rodzaju jegomościem.
            • edwales1 Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 13:08
              Przykro się czyta te pelne nienawisci komentarze i to po obydwu stronach.
              Ale w/g mnie glowny winowajca to "GW" która wyraznie uwziela sie na Radio Maryja
              i wciąz wyszukuje nowe maryjne "sensacje" . A może zmienić objekt i zacząc tez
              analizować dzialalność innego "ojca dyrektora Jerzego Urbana " i jego imperium?
              • fajka2 Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 14:26
                1. Urban nie zakłada partii. 2." Nie" nie pretenduje do bycia katolicką
                gazetą. 3. poczytaj sobie pismo Urbana i będziesz wiedział kogo on atakuje. 4.
                Jeżeli katolicki Rydzyk promuje podejrzane indywidua, to tu nie potrzeba niczego
                wyszukiwać. Albo zawsze tak postępował, zatem nic nowego, albo nie. Jeżeli nie
                to, jest to sensacja.
                • piotrprzekota Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 15:31
                  Michnikowi bliżej do "NIE" niż do RM. Dowodzi tego chorobliwa wręcz obawa o
                  lustrację (dlaczego? Czyżby się bał o polityków centrum i prawicy??) oraz
                  znajomości Adasia z Kwaśniewskim i innymi dygnitarzami postkomunistycznymi,
                  czego wyrazem było chronienie Kwaśniewskiego i Millera w czasie afery Rywina
                  (pamiętacie pokrętne odpowiedzi typu "Prezydent o tym nie wiedział" (a
                  wiedział), "wykluczam udział premiera Millera w sprawie" oraz nagłe zaniki
                  pamięci gdy padały pytania o prezydenta. Stara miłość nie rdzewieje. Dlatego tak
                  zajadle atakuje RM, prezentuje poglądy antykatolickie (sprawa min. Srody) a w
                  spokoju pozostawia Urbana.
            • fajka2 Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 14:18
              podpisz się pod taką opinią imieniem, nazwiskiem i adresem. Skoro masz pewność,
              obronisz swoich racji przed każdym sądem. Powodzenia w akcji z otwartą przyłbicą.
          • seawolfie Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 13:09
            Michnik nigdy nie wyjaśnił, w jaki sposób pisał w więzieniu ksiażki z licznymi
            i obfitymi przypisami, gdy inni nie mogli sie doprosic kawałka ołowka i kartki
            papieru.

jak napisał Łysiak w "Rzeczpospolitej kłamców"- Michnik zbierał po bibliotekach
            przypisy, gdy inni zbierali z podłogi wybite zęby.

Przytacza też zabawny przykład "wstrząsającego" filmu przedstawiającego bójkę
            Michnika z klawiszami (film prezentował Kiszczak, "człowiek honoru" według
            Michnika). Szczęśliwym przypadkiem na miejscu jest kamera i trzy reflektory
            oświetlające scenę. Dziwnym trafem, apologeci AM nie eksponuja tego
            arcydzieła "political fiction", z wielka szkoda dla kinematografii polskiej.
            • semafor.semafor Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 13:42
              Ech, ludzie, co wy zrobicie, jak wam ten Michnik umrze. Po prostu życie straci
              sens, kogo będziecie wtedy winić za to, że jest tak fatalnie? Albo inaczej -
              przez ile dziesięcioleci będziecie siedzieć z założonymi rękami i narzekać, że
              przez Michnika mamy źle?

Mi jest dobrze. Urodziłem się w biednej rodzinie w małym mieście i wyłącznie
              swojemu talentowi i pracy zawdzięczam to, co mam - bez protekcji ani łapówek
              zdałem nauczyłem się języków, zdałem na studia, zdobyłem zagraniczne stypendia,
              dostałem pracę i zarabiam normalne pieniądze. Nie piszę do GW (ani do innych
              gazet), za to podoba mi się, że kiedy chcę kupić samochód albo mieszkanie, to w
              tu znajduję to, czego szukam. Gdybym szukał w Naszym Dzienniku, dawno już
              siedziałbym na zasiłku i płakał, że mi żydomason odebrał chleb.
              • piotrprzekota Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 15:37
                semafor.semafor napisał:

>Nie piszę do GW (ani do innych
                > gazet), za to podoba mi się, że kiedy chcę kupić samochód albo mieszkanie, to w
                To dobrze, że GW pisze o takich rzeczach. Ale niestety też manipuluje faktami, a
                czasami wręcz kłamie.
                >
                > tu znajduję to, czego szukam. Gdybym szukał w Naszym Dzienniku, dawno już
                > siedziałbym na zasiłku i płakał, że mi żydomason odebrał chleb.
                A czasmi przydało by się, żeny ludzi poczytali np: Nasz Dziennik czy Najwyższy
                Czas. Dominująca w GW lewicowa i liberalna optyka niestety zakłamuje obraz
                rzeczywistości. A to niestety tylko cześć prawdy. Ja dla przykładu często czytam
                Rzeczpospoliltę, rzadziej GW.
                • wera7 Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 16:12
                  Ja też czytam Rzepę, sympatyzuję z nią dużo bliżej niż z GW. I nie jest to
                  absolutnie żadnym powodem, bym miała stawać w obronie RM. Wręcz przeciwnie!
              • wera7 Re: UWADA ; Pretorianie GW 02.03.05, 16:09
                Brawo, Semaforze! Tak trzymać!
      • piotrprzekota Re: Pretorianie Rydzyka 02.03.05, 15:25
        mbishop napisał:

> arkalionxp napisał:
        >
        > > GW stanowczo już przekroczyła wszystkie normy w nienawiście do Radia Mary
        > ja i
        > > ojca drektora.
        >
        > A gdzie tu jest nienawiść? Artykuł podaje tylko pewne fakty do wiadomości. Wiel
        > u
        > ludzi (w tym ja) chętnie sie z takimi faktami zapozna.
        >
        Jeżeli czytasz tylko Wyborczą, to skąd możesz wiedzieć jaka jest rzeczywistość.
        Przecież nie słuchsz RM, nie oglądasz TV Trwam czy czytasz Nasz Dziennik.
        Wierzysz we wszystko co Ci piszą w Gazecie. Prawdą jest także to, że Wyborcza w
        podobny sposób podchodzi do LPR-u. Przejawem naginania rzeczywistości jest
        choćby sprawa posła Hatki. Artyk€l w Gazecie niestety przedstawił tendencyjnie
        całą sprawę i teraz Nałęcz dostał naganę za to, że powtórzył to co napisano w
        GW. Oczywiście GW nie przeprosi posła Hatkę, no bo i za co? W innym wątku
        napisałem o sprawie Księgarni Antyk. Jako, że Antyk sympatyzuje z RM to także im
        się dostało. Nie tak dawno napisano o kilku tytułach, które GW uznała za
        antysemickie. Niedługo potem określono (coś koło 2 tygodni temu) Księgarnię jako
        "antysemicką". Tylko dlatego że na kilkaset tytułów, może nawet tysiąc wyłowiono
        kilka tytułów "antysemickich". Skandalem jest także to, że część tych tytułów
        wycofano ze sprzedaży 2 lata temu, a w tej chwili żadna ze wspomnianych książek
        nie jest w sprzedaży. Wytoczono swego czasu sprawę Księgarni o kolportaż
        antysemickich publikacji (po m.in. artykułach" w GW, ale śledztwo umorzono.
        Przykładów można by mnożyć, ale GW nie ma w zwyczaju przepraszać za swoje błędy.
        • pgoldstein Re: Pretorianie Rydzyka 04.03.05, 10:39
          A widziałeś może opinię biegłego dotyczącą "Antyku"? Polecam lekture... www.jewish.org.pl/polskie/materialy/antysemityzm/opinia.html. To nie wina GW, ze prokurator mimo takich opinii umorzył śledztwo.
    • piotrprzekota Re: Pretorianie Rydzyka 02.03.05, 15:11
      Zobaczmy, kto pracuje w Gazecie? Komuniści (przepraszam, eks-komuniści),
      trockiści, byli tajni współpracownicy. I wy wytykacie przeszłość innym!
      • edwales1 Re: Pretorianie Rydzyka 02.03.05, 18:10
        Ja się jednak upieram przy kwestii przyjazni Michnika z Urbanem.
        Przecież niedawno tenże "chory Michnik" był na przyjacielskim obiedzie
        (wegetarianskim?)z Urbanem,co było widoczne na wielu autentycznych fotosach.
        Co państwo sądzicie ? Co może łączyć tych dwóch "wielkich"?
        Ale nie zdziwi mnie, jesli wkrótce i Wałęsa zaprosi Urbana na towarzyski
        obiadzik albo też jego syn Jarosław Junior bo "punkt widzenia zalezy od punktu
        siedzenia "
        • martsy Re: Pretorianie Rydzyka 02.03.05, 19:19
          "A może zmienić objekt i zacząc tez
          analizować dzialalność innego "ojca dyrektora Jerzego Urbana " i jego imperium?"
          -----------

Michnik nie po to przyjaźni się z tow.Urbanem, żeby teraz go krytykować.
          Strasznie to interesujące: Michnik ma całą gębę pełną moralności, godności etc.
          a z wyuzdaniem nurza się wśród ludzkiego śmiecia, takich "ludzi honoru" jak
          Kiszczak, Jaruzelski i Urban.

Rydzyk i towarzystwo radiomaryjne spadło Michnikowi z nieba. Może teraz
          pielęgnować swoją ulubioną paranoję, że Polacy to naród endecki, szowinistyczny,
          antysemicki.

Zaryzykuję nawet twierdzenie, że rydzyki z ich zaczadzeniem umysłowym, dużą
          część swojej popularności zawdzięczają michnikom. Dla nich Michnik utożsamia
          zdradę elit, którzy z łatwością dali się przecw..ić postkomunie. Michnik nie
          ustaje w wysiłkach, żeby przekonać o tym całą resztę społeczeństwa.
    • abba15 Pretorianie Michnika 02.03.05, 19:57
      Pretorianie Michnika to: Żakowski, Maleszka, Paradowska, Wroński, Stasiński,
      Monika Olejnik i in. stachanowcy, bezmózgowcy, naśladowcy, powielacze,
      klakierzy, podlizańce, sługusy, przytakiwacze, ćwierćinteligenci, pozbawieni
      zasad moralnych i etycznych wykonawcy rozkazów i poleceń, Tajni Współpracownicy,
      staliniści, komuniści, trockiści,antypolacy, polskojęzyczni grafomani, bezczelni
      aroganci, ignoranci, lewactwo, itp., itd.
    • tadluzny Re: Pretorianie Rydzyka 03.03.05, 19:58
      Hi, uwaznie przeczytalem wszystkie posty i stwierdzam kategorycznie, ze wszyscy
      krytykujacy GW i Michnika to albo psychole od ojca R. albo piewcy talibanizmu
      LPR-u lub glupoty Urbana, lub ewentualnie poskomunistyczni przegrani z niskim
      IQ. Ja natomiast nie jestem frustratem naginajacym fakty, lecz inteligentnym i
      obiektywnym obserwatorem polskiej sceny politycznej oraz katolikiem z ktorego
      ust nie wyplywa ciagla krytyka wszystkich i wszystkiego.
      PS: powyzsze obelgi sa oparte na tekstach zrodlowych tj waszych postach.
      • data1 Re:przyjaciele rosji 03.03.05, 23:32
        tak na prawdę cala ta dyskusja jest totalnie bez sensu artykul byl konkretnie
        o jednym o tym jak to za komuny ludzie rydzyka się świnili i to jest prawda a
        hańba dla tych ludzi a to że michnik pije z urbanem jakie to ma znaczenie dla
        artykułu??
    • 18261826www kliknijcie NAZI RADIO EUROPE poznacie prawde o RM 04.03.05, 01:39
      Tak kochani bracia i siostry.Prawda jest jedna Rydzyk to bardzo zly
      czlowiek!Niebezpieczny dla narodu i panstwa.Jest jednak nadzieja ,ze jego dni
      sa policzone, skoro miedzynarodowe organizacje i komisje stwierdzaja
      jednoznacznie,ze Rydzyk i jego banda to faszysci jawnie i otwarcie propagujacy
      rasizm i nienawisc.Rydzyk i jego banda zabijaja to co najcenniejsze w
      czlowieku:milosc blizniego, nadzieja na lepsze jutro, wiara we wlasne sily i
      umiejetnosci.Rydzyk zabija to co najcenniejsze w naszym narodzie -jego
      potencjal!Rydzyk i jego faszystowska banda profanuja nasza religie
      chrzescijanska godzac w dekalog!Radiomaryja bezczesci imie Matki Boskiej!!!
      Niech sobie Rydzyk nazywa swoja szczekaczke jak chce np:"Echa Piekiel "
      lub "Glos Szatana", ale od naszej wiary WARA!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka