Dodaj do ulubionych

Hiszpania/ Media o zamachach terrorystycznych w...

08.07.05, 11:24
oczywiscie ze ABC ma racje,a co do El Periodico - dlaczego murzyni z afryki sie nie wysadzaja? To nie bieda jest winowajca. To chora ideologia.I ta ideologia - ktos chce czy nie chce - wywodzi sie z islamu. Czy to jest jeszcze islam - tego nie wiem. Bo nikt nie wie co to jest islam. Moze nie ma islamu - a mamy na swiecie 1,2 mld krasnoludkow? Bo za kazdym razem gdy bandzior sie wysadzi z krzykiem Allah Akbar mowia to nie islam.

To nie islam wiec. To krasnoludki. Nie ma ich - a sie wysadzaja
Obserwuj wątek
    • a_s_i_m_o Re: Hiszpania/ Media o zamachach terrorystycznych 08.07.05, 11:47
      Wspaniala demagogia.
      • u-boot_88 Re: Hiszpania/ Media o zamachach terrorystycznych 08.07.05, 11:51
        A dlaczego demagogia? Czy "dżihad" nie oznacza przypadkiem "świętej wojny"? A
        jeśli święta, to kto/ co ją uświęca? Scjentolodzy? Ewangelicy reformowani?
    • indris Totalna agresja ? 08.07.05, 12:18
      Dziennik ABC prezentuje klasyczny tekst propagandowy. Dlaczego bowiem uważa, że
      ktoś chce totalnie zniszczyć Europę ? Jak dotąd ataki były wymierzone w
      sojuszników USA. Czy ktoś się poważnie szykuje na Szwecję, Szwajcarię lub
      Finlandię ?
    • mariner4 Agresywność Islamu? 08.07.05, 12:42
      Dobre pytanie.
      W Polsce mamy Tatarów polskich. Nie ma w nich nic z agresji. Żyją w Polsce
      często od kilkuset lat i już są po prostu Polakami. Sam znałem jednego.
      Miałem okazję przez ładnych parę lat pracować z muzułmanami. Byli rózni, jak
      wszyscy. Poznałem ich całe spektrum. Od islamskich fanatyków, do światłych
      ludzi, którzy nie mieli nic wspólnego z islamskim fanatyzmem.
      Miałem okazję dużo dyskutować z nimi i stad mam nieco inny pogląd na te sprawy,
      od przeciętnych, obiegowych.
      A więc Dzihad. Zgodnie z zasadami islamu, świeta wojna nie może byc prowadzona
      na terenie obcego państwa. To może być wojna wyłącznie obronna. To co mówią
      islamscy fanatycy, to zwykłe nadużycie, tak jak np to co głosi niejaki Rydzyk
      (dla niektórych ojciec), to wynaturzenie chrześciaństwa.
      Fanatyzm wszędzie ma to same oblicze. Fanatyczni islamiści róznią sie od
      fanatyków z Radio Maryja tylko środkami, zasięgiem i możliwościami. Tylko
      dlatego nie zabijają, że na to nie pozwala model cywilizacyjny. Nienawiśc mają
      taką samą. To samo dotyczy zreszta wszystkich fanatyków: Fanatycznych
      "zielonych", antyglobalistów, lewaków, wojujące feministki i innnych, których
      łączy jedno. Nienawiść. Uważają, że wiedzą jak uszczęśliwić innych na siłę.
      Najwięcej zbrodni popełniono w imię powszechnej szczęśliwości.
      Być może wbrew intencjom, ale to przedwojenni pacyfiści powzwolili nazistom
      rozpętać najkrwawszą wojnę jaka zna ludzkość. Ubezwłasnowolnili swoje rządy bo
      "nie chcieli umierać za Gdańsk". To w imię lewicowych "wartości" wymordowano
      połowę Kambodżańczyków, motykami. To lewica na Kubie i Wenezueli niszczy własny
      naród. To w imie "ewangelizacji" wymordowano miliony Indian. Koszt zaprowadzenia
      chrześcianstwa to kilkadziesiąt milionów.
      Fanatykom wszelkiej barwy nie potrzseba powodów do zabijania. Każdy pretekst
      jest dobry. Wojna w Iraku, wycinka lasu, budowa elektrowni, spotkanie G8 i tak
      dalej. Antyglobaliści, gdyby tylko mogli sobie zagwarantować bezkarnośc zabijali
      by tak jak inni fanatycy. Gdyby nie owi antyglobaliści, to policja londyńska nie
      została by wysłana do Szkocji. To antyglobaliści stali sie faktycznymi
      wspólnikem Al Kaidy, czy tego chcieli, czy też nie.
      Różni "pożyteczni idioci" litują się nad losem więźniów Guantanamo, a jest im
      obojetny los ofiar masakry Nowego Jorku, Madrytu, czy Londynu.
      M.

• wj_2000 Re: Agresywność Islamu? 08.07.05, 12:57
        Masz dużo racji. Czemu jednak nie zaliczysz Busha z jego fanatyzmem w niesieniu
        amerykańskiego stylu życia do krajów islamskich, do tej klasy działań, co
        mordowanie Indian (w ramach ich nawracania na chrześcijaństwo)?
        • marcus_crassus przestan bredzic 08.07.05, 13:04
          indianie rownie skutecznie wyzynali sie miedzy soba. zreszta w swoich walkach rownie ochoczo z bialymi rzneli swoich...

bardzo poszkodowani..a indianie z poludnia mordowali jencow w dziesiatkach tysiecy...

europejczycy po prostu byli efektywniejsi..

a lewackie oszolomy znow kadza - do ksiazek glaby
        • mariner4 Re: Agresywność Islamu? 08.07.05, 22:19
          Bush nie wymordował Indian. Indian z obecnej Ameryki Łacińskiej wybito znacznie
          więcej, niż w USA. W ogóle historia świata, to wojna cywilizacji. Jedne rosły,
          inne padały.
          Indian Płn Amerykanskich nie wybili Amerykanie, tylko emigranci europejscy,
          którzy dopiero tworzyli naród asmerykanski. Byli to emigranci z całej ERuropy,
          więc pewnie i Polacy wśród nich by się znaleźli.
          Ja jestem Europejczykiem i identyfikuję sie z cywilizacją europejską, do której
          i USA należy. Dlatego popieram Amerykanów i tych wszystkich, co bronią świat
          przed tymi wściekłymi fanatykami. Gdyby nie inwazja na Irak, czy Afganistan, to
          ci mordercy zabijali by pod innym pretekstem. Wy lewacy byście w d.... włazili
          mordercom, byle by w nich był cień lewicowości, tak jak lewica popierała zbirów
          Pol Pota i innych bandytów. Już przed wojną lewicowi "intelektualiści" popierali
          Stalina i udawali, że nie widzą jego zbrodni.
          Jeżeli dojdzie do wojny cywilizacji (mam nadzieję, ze jednak nie) to w miarę
          moich skromnych sił będę się bił w obronie mojego świata.
          M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka