galba 29.07.05, 19:43 Al Kaida burzę tę nam zesłała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hwojtek Paraliż pociągów w Warszawie 29.07.05, 19:50 Z dziką przyjemnoscią donoszę z ekspresu Lubuszanin, że kiblujemy pod Socho już dwie godziny i końca nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Paraliż pociągów w Warszawie 29.07.05, 20:31 My po północy wyjeżdżamy w kierunku Gdańska, na infolinię PKP nie można się dodzwonić. Niezły początek krótkiego urlopu się szykuje :/. Niech ktoś da znać tu na forum jak wygląda sytuacja, będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomijmy Re: NA CENTRALNYM DZIKI TŁUM 29.07.05, 21:19 Ale dzisiaj był przypał na centralnym. Jakaś kobieta zadzwoniła na policję że chyba widzi terrorystę - cera taka arabska, ciemna, wielkie torby itd. Panowie milicjanci przyjechali i co - bezdomny Odpowiedz Link Zgłoś
hanonim W radio mówią/PR III PR h 22:02 29.07.05, 22:04 ze nie jeżdzi: Białystok Warka Radom poza Krakowem, Poznaniem, -z czterech torów pozostał przejezdny jeden o Gdańsku cisza (chyba to dobrze) kilka godzinn jeszcze -tak przynajmniej sie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
hanonim Moze ktoś samochodem jedzie..???? 29.07.05, 21:26 Moze ktoś samochodem jedzie do Gdańska albo do Wladyslawowa? Chetnie się zabiorę!!! wawa/kabaty/centrum -teraz albo rano. Oferuję ciekawe i miłe towarzystwo :) Moj pojazd ma 'wakacje' we Władysławowie:) - muszę go odebrać jutro :) Odpowiedz Link Zgłoś
ziomijmy Re: Moze ktoś samochodem jedzie..???? 29.07.05, 21:27 Zapewne ludziska zaraz zaczną walić z ofertami dzwiami i oknami Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Moze ktoś samochodem jedzie..???? 29.07.05, 21:29 Z dworca zachodniego PKS w Wawie macie autobus o 23:15. Obsługuje go PKS Radom. Bileciki studenckie po 36 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
hanonim Re: Moze ktoś ... 29.07.05, 21:54 masz ofertę? nie? po co głos zabierasz? nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Moze ktoś ... 29.07.05, 22:00 Podsunąłem tylko rozwiązanie. Mamy z ekipą ten sam problem. Mniej nerwów, więcej uprzejmości, do rana wszytsko bedzie w normie :). Odpowiedz Link Zgłoś
hanonim Re: Moze ktoś ... 29.07.05, 22:06 djbunio: to nie było do Ciebie - Tobie dziekuję za informację to było do tego na literkę 'Z' pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Paraliż pociągów w Warszawie 29.07.05, 21:35 Z powodu awarii sieci trakcyjnych na stacji postojowej Warszawa - Grochów, nie mogą wyjechać pociągi dalekobioeżne w kierunkach- zachodnim i południowym - do Krakowa, Katowic i Pozania. ********************************** Zaprząc woły - szybciej będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikolaus2 Re: Paraliż pociągów w Warszawie 29.07.05, 21:41 doprawdy tak niewiele potrzeba aby sparalizowac to miasto na dlugie godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
hanonim PKP nieruchomości.....link 29.07.05, 21:44 jedyny link na stronie pkp.pl ktory wydaje sie być na czasie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 PKP-Koszmarek... możesz wysłać mail do rzecznika 29.07.05, 22:17 I żadnych wieści nt. dzisiejszej awarii na ich stronie internetowej. Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów powinien im się dobrać do skóry. Jak się jest monopolistą, to się ma pewne obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Proszę dajcie znać (jeśli wiecie)........... 29.07.05, 21:48 ..........kiedy zaczną odjeżdżać pociągi w kierunku Gdańska. Z góry dziękuję :). Odpowiedz Link Zgłoś
aconcagua75 Re: Proszę dajcie znać (jeśli wiecie)........... 29.07.05, 22:18 chyba jeszcze troche czsu to potrwa :-( wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2847400.html Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Proszę dajcie znać (jeśli wiecie)........... 29.07.05, 22:21 Mój pociąg powinien dojeżdżać w tej chwili do Radomia, a z tego co mi wiadomo tam też sytuacja nie jest zbyt ciekawa. Odjazd z Wawy mamy za dwie godzinki więc jesteśmy dobrej myśli :). Odpowiedz Link Zgłoś
aconcagua75 Re: Proszę dajcie znać (jeśli wiecie)........... 29.07.05, 22:29 czytałam info o sytuacji na innych portalach, pewnie Ty też, ale zdaje się, że nawet PKP nie wie jak długo potrwa naprawianie szkód pewnie (niestety) najbezpieczniej bedzie poczekać na dworcu Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Proszę dajcie znać (jeśli wiecie)........... 29.07.05, 22:33 Tak, też obserwuję, ale rzeczywiście najlepiej będzie na dworcu poczekać. Kto będzie na Zachodnim około północy?? Razem raźniej bedzie :). Odpowiedz Link Zgłoś
aconcagua75 Re: Proszę dajcie znać (jeśli wiecie)........... 29.07.05, 22:42 bedę trzymac kciuki ... w domku, i suszyć ściany po ulewie, bo odkryłam podczas nawałnicy kilka dziur pod parapetem , hmmm... miłego odpoczynku!!!! ps.od poniedziałku ma byc 25 stopni C - idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Proszę dajcie znać (jeśli wiecie)........... 29.07.05, 22:43 Dzięki, życzę owocnej pracy przy uszczelnianiu :). Szkoda tylko że we czwartek rano znowu mamy być w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
aconcagua75 Re: Proszę dajcie znać (jeśli wiecie)........... 29.07.05, 22:46 dzięki, muszę uszczelnic szybko bo jutro ma byc powtórka z tej burzy. może w związku z opóźnieniami na kolei trochę się spóźnicie... z powrotem? Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Proszę dajcie znać (jeśli wiecie)........... 29.07.05, 22:52 Teraz to nie wiadomo, ja tam wolę koczować na dworcu, można przynajmniej browarka w spokoju wypić :) - muzyczki tylko brak. Odpowiedz Link Zgłoś
aconcagua75 Re: Proszę dajcie znać (jeśli wiecie)........... 29.07.05, 22:57 a taki pomysł mi wpadł do głowy, że może jakaś miła pani na dworcu w Radomiu, o ile mozna tam zadzwonić, powiedziałaby Wam czy Wasz pociag jedzie juz w strone W-wy? Odpowiedz Link Zgłoś
aconcagua75 powodzenia, kochani... 29.07.05, 22:59 ja idę spać, bo jak na jeden dzień miałam za dużo wrażeń trzymam kciuki za szybki i szczęsliwy dojazd na miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Zakłada się w gazecie konto mailowe -do tego celu 29.07.05, 22:36 wyłącznie. To i tak lepiej niż w Onecie, po tam nie żądają logowania, ale przesiewają wypowiedzi przez sito, nie wiadomo wg jakiego wzorca, bo publikują koszmarki (plucie na wszystkie strony), a jak ktoś po prostu wyraża pogląd niezgodny z ich opinią, to post nie pojawia się na stronie. Już nawet nie otwieram Onetu. Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Zakłada się w gazecie konto mailowe -do tego 29.07.05, 22:38 Fajnie tu na gazeta.pl. Jestem prawie od samego początku istnienia portalu i nie narzekam. Wszystko bardzo czytelne i uporządkowane :). Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Skąd wziąć aktualne informacje nt. odjazdów jutro? 29.07.05, 22:14 Na nr PKP nie da się dodzwonić. Zajęty. Potrzebuję wieści dot. odjazdów w kierunku Suwałk. Może ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Skąd wziąć aktualne informacje nt. odjazdów j 29.07.05, 22:16 Spróbuj na stronce internetowej pkp (www.pkp.pl), ale o opóźnieniach i zmianach nic tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Ba, tam nawet nie odnotowali skutków burzy 29.07.05, 22:20 Odnotują, za tydzień. Bo JUŻ są informacje nt. wypadku z 25 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Ba, tam nawet nie odnotowali skutków burzy 29.07.05, 22:22 :) PKP ma opóźnienia na liniach........zarówno kolejowych jak i internetowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
hanonim Re: VLAK.CZ -u braci czechów 29.07.05, 22:25 na stronie internetowej jest online informacja o ewentualnych opoznieniach - niestety nie dotyczy PKP :) wniosek: znaczy, że MOZNA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Bo to Polska właśnie :) 29.07.05, 22:30 Czesi pod wieloma względami są kilka długości przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
jn422 Re: Bo to Polska właśnie :) 29.07.05, 23:38 do Czech a szczegolnosci Pragi nam baaaaardzo daleko, wystarczy przejechac sie tam np jakimkolwiek tramwajem, autobusem czy pociagiem zeby to dostrzec np. jesli chodzi o komunikacje.... Na kazdym przystanku informacja o nazwie przystanku i informacja o kolejnym... "zisztij zastavka Andiel" :P pozdrawiam wszystkich P.S. Mialem jechac jutro rano do Konina ale chyba nic z tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
aconcagua75 Re: Ba, tam nawet nie odnotowali skutków burzy 29.07.05, 22:23 w dodatku jest informacja, że tegoz 25 lipca bedą zmiany w godzianch odjazdów pociagów i mogą potrwac do 16!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Ba, tam nawet nie odnotowali skutków burzy 29.07.05, 22:26 pewnie do 16 sierpnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
h4xer5ve Re: Ba, tam nawet nie odnotowali skutków burzy 29.07.05, 22:40 pracuje w PKP ale nie wiem nic o calej sytuacji bo przespalam caly dzien bo sie zle czulam. nasz dzial internetu ma tyle pracy wiec sie nie wyrabia dlatego jest troche opoznienie a admin ma wolne do poniedzialku to najnowsze wiesci o sytuacji dopiero w poniedzialek po godzinie 10. Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Re: Ba, tam nawet nie odnotowali skutków burzy 29.07.05, 22:48 h4xer5ve napisała: > pracuje w PKP ale nie wiem nic o calej sytuacji bo przespalam caly dzien bo sie > > zle czulam. > nasz dzial internetu ma tyle pracy wiec sie nie wyrabia dlatego jest troche > opoznienie a admin ma wolne do poniedzialku to najnowsze wiesci o sytuacji > dopiero w poniedzialek po godzinie 10. Sweet. Gdyby PKP byla normalna, prywatna firma to admin zostalby sprowadzony w ciagu godziny (telefony komorkowe to pozyteczny wynalazek) i pilnowalby zeby pasazerowie, z ktorych pieniedzy PKP zyje mieli szybka, wyczerpujaca i kompletna informacje. Ale poniewaz to panstwowe barachło i darmozjady utrzymywane z dotacji budżetu to ma pasażerów w d... - niech se poczekaja do poniedziałku, moze sie sprawa sama rozwiąże i nie trzeba bedzie ruszyć tyłków. Im szybciej panstwowe PKP zostanie zaorane tym lepiej dla podróżujących pociagami... Odpowiedz Link Zgłoś
aconcagua75 Re: Ba, tam nawet nie odnotowali skutków burzy 29.07.05, 23:03 nie denerwuj się... szkoda nerwów w taki upał a swoja drogą ciekawe czym zajmuje się "dział internetu" w PKP,że nie ma czasu na czas wszystkiego przygotować? i ma "trochę" opóźnienie? hm, ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
aconcagua75 Re: Ba, tam nawet nie odnotowali skutków burzy 29.07.05, 23:08 h4xer5ve, wiem, ze to nie Twoja wina z tymi informacjami na stronie PKP, ale moze podsuń swoim szefom taką myśl (tylko delikatnie:-)), ze może nie warto 29 lipca ostrzegać podróżnych o opóźnienich pociagów, które miało miejsce 25 lipca. może wtedy będzie mniej bezsensownej pracy i jakieś informacje na czas dla podróżnych? Odpowiedz Link Zgłoś
jn422 Re: Ba, tam nawet nie odnotowali skutków burzy 29.07.05, 23:45 dzial internetu... w ktorym sa ludzie i ktorzy nie maja czasu zeby uaktualnic na stronie informacje o opoznieniach PRZECIEZ TO JEST W TYM MOMENCIE NAJWAZNIEJSZA INORMACJA DLA PODROZNYCH SKORO NIE MOZNA DODZWONIC SIE NA CALL CENTER DO PKO zeby nie ten internet w roli glownej pomyslalbym ze to jakies zjecia probne do Misia 2. pozdrawiam wszystkich niezadowolonych Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
hanonim PKP dla pasażerów !! 29.07.05, 22:46 -odrobina relaksu- Dla pasażerów w ramach oferty 'ruleta' (pociągi odjeżdzają albo i nie) PKP oddział warszawski pronuje wszsytkim oczekującym w Warszawie na dworcu Centralnym akomodację na salonach dworca. *darmowe piwo z Warki (ma przyjechać najbliższym pociągiem) *bajgle z Krakowa (już lada moment z Krakowa ma być!) oprócz tego w ramach promocji 'ruleta' pasażerowie mają prawo do rozbicia namiotów whali głównej (tylko z ważnymi biletami!) Promocja trwa do odwołania (termin zakończenia promocji podany będzie na stronie PKP www.pkp.pl) ----- No dobra, a teraz idę na ten dworzec, zobaczyć tą promocję- nazwa kusząca :) Pozdrawiam wszystkich:) trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: PKP dla pasażerów !! 29.07.05, 22:49 :) Mówiłem mojej ukochanej żeby wziąść namiot, bo się przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
aconcagua75 Re: PKP dla pasażerów !! 29.07.05, 22:49 trzymam, te kciuki oczywiście:-) zazdroszcę, trochę daleko mam na Centralny, bo bym tez sprawdziła Odpowiedz Link Zgłoś
mucha33 Re: PKP dla pasażerów !! 29.07.05, 23:01 Ja wlasnie godzine temu wrocilam z Dw.Centra.Najpierw w Mega burzy dojechalam na dworzec gdzie od 18 do 19 30 stalam i nic nie bylo wiadomo (mialam pociag 18 10 do Bielska-Bialej) potem w Hali głównej przebilam sie przez tlum zeby zobaczyc ile moj pociag ma opoznienia-100 minut po 100 minutach zniknal w ogole z rozkladu wszedzie kolejki.Wiec zadzwonilam na inf.PKP do Bielska-tam nic nie wiedzieli. Byla 3km kolejka zeby podbic oddanie biletu ktora poruszala sie 20 min=1 m i w koncu poszlam do kasy i zapytalam czy pociag w ogole pojedzie i czy moge bilet oddac jutro,Pani gdzies poszla po czym okazalo sie ze On dzis w ogole nie pojedzie i podbila mi bilet,po 3 godzinach wrocilam z powrotem do mieszkania(-:A jutro chce jechac do Bielska-Tylko czy cos pojedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
trydze Re: Paraliż pociągów w Warszawie 29.07.05, 23:11 Dobra, Też byłem odebrać kumpla. Kolega z Urugwaju do Europy przyjechał troche pozwiedzać. I od znajomych z Wegier jechał pociagiem do Warszawy. Pociag na 22 nie przyjechał wiec poszedlem zapytac sie w informacji miedzynarodowej co sie dzieje. Kolejka szla szybko bo Pani udzielala tylko jednej informacji - NIC NIE WIEM i bezradnie rozkladala rece. Zenujace. Moze ktos wie co sie dzieje z trakcja od Katowic do Wawy? Biedny kolega, nie ma komórki, nie zna polskiego, pewnie nie wie co sie dzieje. Pierwszy raz w Polsce. Co on sobie o tym kraju pomysli? Nawet adresu do mnie nie ma tylko tel komorkowy. Mam nadzieje ze sobie poradzi i jakos zadzwoni z publicznego telefonu. Ehhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
h4xer5ve NIE MA POWODU DO PANIKI 29.07.05, 23:44 co tak przezywacie nic sie nie stalo bedzie pare opoznien i jutro wroci wszystko do normy. to pogoda plata figle i my w pkp jestesmy naprawde bezradni podobnie dzieje sie w innych krajach sa spoznienia po 100-200 minut i nikt z tego nie robi problemu. tylko wy narzekacie a twoj kolega z bangladeszu tez zrozumie co jest grane chyba widzial jaka byla pogoda. nie pojedziecie dzis to pojedziecie jutro albo w poniedzialek co to za roznica czy poczekacie 3 godziny na dworcu czy bedziecie siedziec przed tv patrzac jak sroka w kosc w jakies amerykanskie filmy. ps. do poprzedniej odpowiedzi na moj post admin ma komorke ale na weekend ja wylacza bo nie chce zeby mu przeszkadzali i sciagali go z domu (teraz mial jechac autem na mazury) nalezy mu sie w koncu troche odpoczynku bo ciagle siedzi przed komputerem i oczy tez musza odpoczac Odpowiedz Link Zgłoś
jn422 Re: NIE MA POWODU DO PANIKI 29.07.05, 23:56 h4xer5ve napisała: > co tak przezywacie nic sie nie stalo stalo sie, jest balagan i nikt nic nie wie w PKP > bedzie pare opoznien i jutro wroci wszystko do normy. miejmy nadzieje > to pogoda plata figle i my w pkp jestesmy naprawde bezradni > podobnie dzieje sie w innych krajach sa spoznienia po 100-200 minut i nikt z > tego nie robi problemu. nikt nie zmieni natury ze plata takie figle, w innych krajach - nie mowie o scianie wschodniej choc pewnie na Ukrainie czy Litwie czy Lotwie jest lepiej informacja jest duzo lepsza i szybsza niz w PKP > tylko wy narzekacie a twoj kolega z bangladeszu tez zrozumie co jest grane > chyba widzial jaka byla pogoda. Bangladasz <> Urugwaj > > nie pojedziecie dzis to pojedziecie jutro albo w poniedzialek pewnie a moze pojedzie za tydzien, szczesliwi czasu nie licza > co to za roznica czy poczekacie 3 godziny na dworcu czy bedziecie siedziec > przed tv patrzac jak sroka w kosc w jakies amerykanskie filmy. dobry argument ale nie dla tych ktorzy musza gdzies zajechac a nie robia tego z powodu jakiegos widzimisie > > ps. do poprzedniej odpowiedzi na moj post admin ma komorke ale na weekend ja > wylacza bo nie chce zeby mu przeszkadzali i sciagali go z domu (teraz mial > jechac autem na mazury) > nalezy mu sie w koncu troche odpoczynku bo ciagle siedzi przed komputerem i > oczy tez musza odpoczac tzn ze tylko glowny admin w dziale internetu PKP moze aktualnic strone internetowa PKP? pozdrawiam, Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 I właśnie dlatego PKP jest koszmarem 30.07.05, 00:17 Bo dla nich nie ma problemu, czy pociąg odjedzie dziś czy jutro - jedna chwała. Z punktu widzenia podróżnego "usadzonego" np. na stacji przesiadkowej w Warszawie, cały dzień, a nawet i kilka godzin to trauma. Nocleg w Warszawie jest cholernie drogi. Nie każdy,wyruszając w podróż, przygotowany jest na taki wydatek. Nie mówiąc już o osobach z małymi dziećmi, ludziach niepełnosprawnych, itp. Burze, owszem, zdarzają się wszędzie. Różnica tkwi w obsłudze pasażera - informacji, zapewnieniu transportu zastępczego, w razie potrzeby akomodacji. Gdzie indziej pasażer, pacjent, petent, itp. traktowany jest jak KLIENT (tzn. człowiek), a nie jak intruz (zło konieczne w tym całym biznesie). Odpowiedz Link Zgłoś
mala.filipinka Re: Jechałam z Poznania, w końcu jestem w domu... 30.07.05, 01:06 informacja - szczątkowa. Gdyby nie komórki i informacje zdobywane od rodziny czekającej na dworcu, nic byśmy nie wiedzieli. Zadziwia mnie też, że pociąg InterCity nie może ogłosić komunikatu o opóźnieniu choćby w jednym języku obcym - jechali z nami Anglicy i pasażerowie tłumaczyli im na własną rękę przyczyny opóźnienia. Szkoda też, że przy dwugodzinnym opóźnieniu nikomu z obsługi pociągu nie przyszło do głowy podarowanie podróżnym choćby po butelce wody do picia. Najgorsze było chyba stanie w ciemnym polu, bez słowa informacji gdzie jesteśmy i ile jeszcze będziemy stać. Z zachodniej na Centralny "jechaliśmy" 25 minut. Cieszę się, że już jestem w domu. mf Odpowiedz Link Zgłoś
geoanja Re: Paraliż pociągów w Warszawie 30.07.05, 01:02 nie to co sie stalo to jakas makabra!!! dochodiz 1 w nocy a ja siedze i czekam na pociag relacji gdynia krakow. rodzice powinni od 4 godzin byc w krakowie... ich pociag utknal w warszwie na 5,5 godizny!!! zostali bez informacji!!! nikt nic im nie mowil, odczepili lokomotywe i zostawili pociag na pastwe losu!!! to kurcze po to placi sie 90zł zeby jechac cala Polske a PKP ma w wielkim powazaniu swoich klientow??? ja wiem ze to nie wina PKP ze byla nawalnica... ale jakies info by sie przydalo... jak czlowiek jedize wiele godzin przez cala Polske., placi duzo za bilet na ekspres zeby szybciej sie dostac a tu taki numer... mam nadzieje ze na druga z kawlakiem dojada do krakowa... oby juz nigdzie nie utkneli... zamiast jechac 6 godz 30 min... jada prawie 12!!!! nie wiecie czy mozna dochodzic jakiegos zwrotu chociaz czesci pieniedzy???? bo to skandal. a kiedy dzownila na info w krakowie to Pani nie wiedziala gdzie w tej chwili jest ten pociag.... porazka.. Odpowiedz Link Zgłoś
policzna Wczorajsza podróż Kraków - Warszawa 30.07.05, 10:50 Ekspres Mickiewicz, odjazd o 15-ej z Krakowa. Pod Opocznem rozszalała się burza. Po jakimś czasie pociąg stanął i stał przez godzinę. Burza przeszła, ekspres ruszył. Dojechał do Kozerek przed Grodziskiem Maz. (35km do W-wy). Ogłoszono nieograniczone opóźnienie. Część pasażerów ruszyła do trasy Żyrardów- W-wa, okazjami lub taksówkami przedostając się do Grodziska. Niestety WKD też nie chodziła, jeździły za to autobusy Jaktorów-W-wa PKS-u Grodzisk (z niewielkimi opóźnieniami). Część ludzi dzwoniła po znajomych (zdarzali się i tacy co jechali w kółko zbierając ludzi z linii poznańskiej i katowickiej). W domu zamiast o 18:00 o 21:30. O której dojechał pociąg nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Jedna wielka organizacyjna kaszana. 31.07.05, 11:25 Moja teściowa jechała w piatek do Budapesztu z grupą osób, gdzie miała przesiadkę dalej do Rumunii. "Batory" wyjechał z 3 godzinym opóźnieniem (zero informacji do chwili podstawienia pociagu na Wschodnim). Po drodze zwiększył opóźnienie do 6 godzin. W Budapeszcie mieli godzinę na przesiadkę i zmianę dworca z Keleti na Nyugati. Wszyscy pomagali i informowali, kierowca komunikacji miejskiej WYSZEDŁ I POKAZAŁ NA KTÓRY PRZYSTANEK PRZEJŚĆ ABY SIE PRZESIĄŚĆ I ILE PRZYSTANKÓW JECHAĆ DO DRUGIEGO DWORCA. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w Warszawie. Węgry to Europa, Warszawa to wielka wieś. Odpowiedz Link Zgłoś