push.sp Polska biedny kraj... 01.08.05, 18:40 jakbysmy byli bogaci tobysmy sobie cara mskiewskiego kupili, a tak... Odpowiedz Link Zgłoś
bandeirante W przepraszaniu to my jestesmy specjalistami... 01.08.05, 19:00 ... bylo bicie sie w piersi za Jedwabne, to i za Warszawe mozemy sie kajac, a pomnik ku czci pobitych takze mozna postawic... Odpowiedz Link Zgłoś
sfuj_hlop Nie widzę przeszkód w przeproszeniu!!! 01.08.05, 19:01 Weźcie tych gnoi, którzy napadli, postawcie ich przed kamerami TV i niech przeproszą! Odpowiedz Link Zgłoś
robert4321 to wynik antyrosyjskiej medialnej hucpy Batera i R 01.08.05, 19:13 otfelda ! Odpowiedz Link Zgłoś
rysiuz Precz z ruska propaganda! 01.08.05, 20:18 To nie media sa winne temu ze w warszawie bandyci napadaja na ludzi. Ale to Rosjanie sa winni temu ze wykorzystuja ten karygodny incydent do robienia skandalu. Swoja droga czy ktoś z was pamieta pobicie rosjan na dworcu? To równiez było powodem odwołania rosyjskiej wizyty w Polsce. Z perpektywy lat mechanizm ten sam ale sprawność w robieniu ruskiej propagandy znacznie sie poprawiła. Wtedy to im troche zajeło zanim zrobili z tego miedzynarodowy skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
rom50 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 19:18 Panie Putin, czy nie porobiło się Panu pod sufitem, tak jak Panu Łukaszence? Odpowiedz Link Zgłoś
atka5 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 19:46 Dwa lata temu mój znajomy został ograbiony i pobity w Moskwie. Miał pękniętą czaszkę i złamany obojczyk. Przez dwa dni był nieprzytomny. Nie był co prawda dzieckiem pracownika ambasady, tylko pracownikiem polskiej firmy na wyjeździe służbowym. Jego winą było niewątpliwie to, że był dobrze ubrany i chwilę przed napadem rozmawiał przez komórkę... Teraz już wiem, że ten napad był przejawem polakofobii, był doskonale przygotowany (sprawców nie znaleziono) i że w jego obronie powinien wystąpić prezydent Kwaśniewski!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
seiho Kgb robila juz rozne prowokacje.Za duzo szumu 01.08.05, 19:40 i po raz pierwszy pan Putin zabiera glos w takiej sprawie.Spięcie z Białorusią, rocznica powstania ,wiec coz za problem dla KGB przy slabosci naszych sluzb specjalnych ktore sa zajete zbijaniem kasy a nie praca. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 aha za kretynstwo uznaje to, ze nasze media 01.08.05, 19:57 polsat i tvp1, na poczatku wiadomosci zajela sie malo znaczacym incydentem z pobiciem dzieci dyplomatow W.X.Moskiewskiego, a na drugim dopiero miejscu wymienili 61 rocznice Powstania Warszawskiego wstyd dla tych mediow, ze na 1 miejsce postawili antypolska histerie moskali, z Wielkim Ksieciem Fiutinokiem na czele Odpowiedz Link Zgłoś
maciek770 Re: aha za kretynstwo uznaje to, ze nasze media 01.08.05, 20:02 TVN24 skrot najwazniejszych wiadomosci dnia i ani slowa o kacapach :) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: aha za kretynstwo uznaje to, ze nasze media 01.08.05, 20:05 :) ale juz w Faktach bylo, lecz nie przed rocznica!! to nie chodzi zeby o tym nie mowic, tylko, zeby obowiazywala jaks hierarchia wartosc Odpowiedz Link Zgłoś
sas12 typowa ruska bezczelna prowokacja 01.08.05, 20:10 żeby odwrócic uwagę od rocznicy Powstania Warszawskiego.Odpowiedz powinna byc na miarę Agencji Tass - liczna grupa pijanych mlodych rosjan zaczepiła kilku sportowcow w dresach przygotowujacych sie do międzynarodowych waznych zawodów sportowych.Chuligani rosyjscy zostali nalezycie ukarani i wydaleni do swojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiuz Re: aha za kretynstwo uznaje to, ze nasze media 01.08.05, 20:22 Zgadzam sie. To hanba ze taki bandycki incydent jest przedstawiany jako nr1. Odpowiedz Link Zgłoś
arebia Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 20:03 I bardzo dobrze ze Putin sie trzesie na sama mysl o Polsce lub Kwasniewskim...kgbowiec jeszcze przeprosin sie domaga, ze guwniarze po mordzie dostali ..hahah!!! ale skandal...tez mi nowosc.Niech Putin sam przyjdzie pod bloki to sam dostanie po gebie,nawet nie bedzie wiedzial za co i od kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
hydros Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 20:12 Oczywiście niektórzy opwiadają bzdury pisząc o prowokacji itp.Natomiast za atmosferę stosunków między państwami odpowiedzialni są politycy i ich nieodpowiedzialne wypowiedzi.Zwłaszcza np.wypowiedzi pana Kaczyńskiego przyczyniły się do zaostrzenia stosunków z Rosjanami. Tracą na tym przedsiębiorcy handlujący z Rosją,a normalni ludzie tracą pracę.Rosja to dla nas wielki rynek i nawet z tego względu nie powinno się zaostrzać stosunków, bo tracimy tylko my. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 20:14 nie za antyrosyjskie nastorje w Polsce, odpowiedzialny jest putin i jego ekipa, ich wypowiedzi i dzialania przeciwko Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza To akurat jest prawda 01.08.05, 20:40 Żeby było ciekawiej, poprę tutaj gekona1979, z którym jeszcze nie tak dawno darłem koty. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiuz Re: Polactwo znowu rozrabia ? 01.08.05, 20:36 A Robercik znow przeciw Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 aha napewno incydent, wykorzysta, tez ten pies 01.08.05, 20:18 lukaszenka, bedzie to w tamtej telewizji hit Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: aha napewno incydent, wykorzysta, tez ten pie 01.08.05, 21:02 juz wykorzystał, w białoruskiej tv pokazali antypolski film w którym stwierdzono ze "polska to prostytutka" , "zascianek Europy" jednym słowem lepiej byc zasciankiem w Europie niz zasciankiem w Azji Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: aha napewno incydent, wykorzysta, tez ten pie 01.08.05, 21:08 chodzi mi o to, ze hitem, bedzie wiadomosc o rasistowskim(czyli faszystowskim) napadzie na rosjan, a backa buduje taki internacjonalne panstwo, a Polska to faszystowski kraj, tak beda mowic i to bedize argument, a wybuchy histerii kacapow, beda niczym przy tej co bedzie w tv lukaszenki wlasnie zreszta poczekamy zobaczymy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: aha napewno incydent, wykorzysta, tez ten pie 01.08.05, 21:15 wszystko w swoim czasie , choc pewno juz sie wzieli za montaz zdjec Odpowiedz Link Zgłoś
qc Takie swobodne lazikowanie ruskich po W-awie 01.08.05, 20:21 jak nic rozniosa wszedzie pchly ! Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp No wkurzyłem się! 01.08.05, 20:43 Ide po granat do piwnicy i wychodze na masto szukać Ruskich........ Odpowiedz Link Zgłoś
arebia Re: No wkurzyłem się! 01.08.05, 20:45 no jak znajdziesz wiecej przynies troche dla mnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e W ROCZNICE POWSTANIA...TO PROWOKACJA 01.08.05, 20:49 ...putin moze bys przeprosil za w-wskie powstanie ,ze staliscie po drugiej stronie wisly z zalozonymi rekoma sojusznicy...dzisiaj w-wie jest kilkaset napadow dziennie...a maskwa bolszoja i tam macie napadow duzo wiecej na obcokrajowcow... Odpowiedz Link Zgłoś
betsy12 Re: W ROCZNICE POWSTANIA...TO PROWOKACJA 01.08.05, 20:56 Nie lubie ruskich, ale jest mi wstyd i za gowniarzy i za Was tak gromko grzmiacych tutaj na forum - bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_781 W ROCZNICE POWSTANIA...TO PROWOKACJA !!!!!!!!!!!!! 01.08.05, 20:58 me-e napisał: > ...putin moze bys przeprosil za w-wskie powstanie ,ze staliscie po drugiej > stronie wisly z zalozonymi rekoma sojusznicy...dzisiaj w-wie jest kilkaset > napadow dziennie...a maskwa bolszoja i tam macie napadow duzo wiecej na > obcokrajowcow... stali po drugiej stronie wisly z zalozonymi rekoma ??? MALO TEGO !!! PERFIDNIE ZACHECALA TA SFOŁOCZ PRZEZ STACJE RADIOWE DO JAK NAJSZYBSZEGO WYBUCHU POWSTANIA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: W ROCZNICE POWSTANIA...to policzek dla narodu 01.08.05, 21:13 ...ruskie nic nie mowia o powstaniu...a pierwszym ich newsem jest napad na rosjanow...przypomina sie tu dworzec centralny...tam tez uzywano podobnej rosyjskiej propagandy przeciw polakom...wiec smialo mozna nazwac to policzkiem dla narodu w tak szczegolnym dniu...dodam jeszcze ze moskwa ostatnio nazwala polske dziwka...i to bez zadnych reakcji wladz polskich...malo tego bialorus to jak twierdza znawcy problematyki wschodniej zostala wywolana przez putina obawiajacego sie rewolucji na bialorusi...ale sie nasluchalem newsow i powtarzam jak papuga...chociaz to gorna czesc to mee orginalna...))) Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: W ROCZNICE POWSTANIA...to policzek dla narodu 01.08.05, 21:20 me-e napisał: > ...ruskie nic nie mowia o powstaniu... ja temu sie nie dziwie, nie zaskakuje mnie to , chyba juz sie przyzwyczaiłem do sowieckiej obłudy .a pierwszym ich newsem jest napad na > rosjanow.. rozkaz z samej góry, polecenie wszczenia antypolskiej nagonki wykonano jak twierdza znawcy problematyki wschodniej zostala wywolana przez putina > obawiajacego sie rewolucji na bialorusi.. o tym pisał ostatnio ukraunski tygodnik, twierdzac ze działania łukaszenki były konsultowane na kremlu to przemyslana strategia dwóch panów o wybujałych ambicjach Odpowiedz Link Zgłoś
danz4 LENIN,STALIN,PUTIN.... 01.08.05, 20:56 niznaczne tylko roznice w nazwiskach ,lecz jakaz jednomyslnosc w podlych metodach oczerniania wszystkiego co polskie.A jeszcze do tego opcja pro- sowiecka,ktora nie zrobi nic co nie podoba sie Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
bolszewik09 Re: LENIN, STALIN, PUTIN.... 02.08.05, 02:11 danz4 napisał: > niznaczne tylko roznice w nazwiskach ,lecz jakaz jednomyslnosc w podlych > metodach oczerniania wszystkiego co polskie.A jeszcze do tego opcja pro- > sowiecka,ktora nie zrobi nic co nie podoba sie Moskwie. > rzeczywiscie ! doskonała asocjacja ! 3ch bolszewikow wladcow swiata ! Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Jesli sasiad oczekuje przeprosin to sie przeprasza 01.08.05, 21:07 Pechowy zbieg okolicznosci. Napad mogl byc zupelnie przypadkowy jakich wiele kazdego dnia w Polsce. Jednak w aktualnej sytuacji moze byc odczytywany jako przejaw dyskryminacji na tle narodowosciowym do czasu kiedy zlapani sprawcy zaprzecza temu. Nie ma innego wyjscia i niezaleznie od juz istniejacych zwyczajow dyplomatycznych , nalezy przeprosic na czym nie utraci honor narodu i godnosc miedzynarodowa Najjasniejszej. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Jesli sasiad oczekuje przeprosin to sie przep 01.08.05, 21:11 przeprasza sie wtedy kiedy trzeba i sie powinno, a nie kiedy ktos jest przewrazliwionym histerykiem - bo przeproszenie go, i tak nic nie zmieni, tylko umocni jego teze, w tym wypadku teze o dyplomatycznym skandalu nalezy z naszej strony nadac temu jak najnizszy szczebel Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Jesli sasiad oczekuje przeprosin to sie przep 01.08.05, 22:38 gekon1979 napisał: > przeprasza sie wtedy kiedy trzeba i sie powinno, a nie kiedy ktos jest przewraz > liwionym histerykiem - bo przeproszenie go, i tak nic nie zmieni, tylko umocni > jego teze, w tym wypadku teze o dyplomatycznym skandalu > nalezy z naszej strony nadac temu jak najnizszy szczebel A za Katyn,za pol wieku "druzby" pewnie chcialbys przeprosin?No wiec mozesz sobie podac reke z Putinem,on tez jest zdania ze przeprasza sie wtedy kiedy trzeba i powinno,a on uwaza ze jeszcze nie trzeba i nie powinno! Wpadles we wlasne sidla. Odpowiedz Link Zgłoś
homer101 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:08 Czy wy na tym świecie żyjecie za krótko , czy co . Komuchom , bolszewikom a tym bardziej ruchmoltom się nie wierzy . Tyle razy robili nas w konia , i tyle razy robiliśmy u nich za konia , że trzeba być ślepym , żeby nie wiedzieć o co chodzi . Naiwniacy , żebyście się czasem nie obudzili z rączkami w nocniku . Na takie chamstwo i bezczelność , trzeba odpowiedzieć tym samym , ale Kwasa na to nie stać . Straciłby na wizerunku . Dupek Odpowiedz Link Zgłoś
observwator Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:09 Rosjanie sprowokowali i dostali baty. A Putin z KGB chce zrobić polityczny skandal. I od kiedy dzieci rosyjskich dyplomatów są wypuszczane poza mur bez przepustki. Pół roku temu widziałem przy Billi jak zachowują się dzieci rosyjskich dyplomatów, byli tak agresywni bez powodu i przeklinali, jakby świat do nich należał - to byli typowi nazi. Odpowiedz Link Zgłoś
kgladkowski Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:16 powinniśmy przeprosić za to że mamy kiepską policję, która nie potrafi bronić ludzi, niewazne kto to był. ale byli to obcokrajowcy. a my podobno jesteśmy gościnni. nikt z przejeżdżających nie wezwał policji. za to też powinniśmy przeprosić Odpowiedz Link Zgłoś
lepa Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:17 Ale tak konkretnie, to niby od kogo Rosjanie oczekują przeprosin??? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:22 toz nie wiesz otoz od calego narodu polskiego chca bysmy wszyscy sie kajali kladli kwiatki pod ich ambasada, i tysiacami przed nia kleczali, z okrzykami mea culpa!! Odpowiedz Link Zgłoś
kgladkowski Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:30 trzeba by byc konsekwentnym 1. albo postępujemy jak oni - będziemy knuć i jątrzyć, robić innemu co nam nie miłe 2. albo będziemy im lizać tyłek, całkiem bez skrupułów, obłudnie na maksa, jak Niemcy lub żabojady, tak aby nasze firmy miały otwarty rynek na wschód, mogły się bogacić na tym bardzo chłonnym rynku, dzięki czemu będziemy się wzmacniać gospodarczo jak to robi cały cywilizowany świat:) Co obstawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:31 ja jestem za opcja pierwsza opcja druga to Targowica bis Odpowiedz Link Zgłoś
kgladkowski Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:32 polityka skuteczna acz obłudna, czy uczciwa do bólu i honorowa? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:35 liczy sie konsekwencja, i ona okresla skutecznosc ;) polityka obludna wcale nie konczy sie sukcesami, zobacz ze ta ostatnio ich zawodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kgladkowski Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:41 zawodzi? kogo? w rosji i na białorusi niemieckim firmom włos z głowy nie spadnie. nie ma szans. a polskie? miały już wiele problemów, a na białorusi zaraz znów zaczną mieć duuże. popatrz na anglię, cała jej historia to dbanie o własne interesy, 0 altruizmu. baaardzo są skuteczni Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:46 ale to jest naturalne, gdyz jestesmy w przeciwnym obozie politycznym swiata dlatego jestesmy tam wrogo postrzegani, a nie dlatego ze prowadzimy taka, a nie inna polityke rosje zawiodla polityka obludy np. na Ukrainie, a w Polsce to juz wogole im nic nie wychodzi, nie potrafia nas ku sobie zjednac, i juz w sposob mechaniczny nas ku sobie zrazaja(teraz licza, ze to dobrze, ale wkrotce, nasz kraj moze wybic sie z kryzysu i stac sie waznym krajem europy, a wtedy beda zalowac, ze zrobili sobie z nas wroga) Odpowiedz Link Zgłoś
fifura Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:28 Oczywiście fakt pobidzia dzieci jest to być może przestępstwo. Ale niech ten czekista PUTIN zajmie się np Obywatelami ROSJI mordowanymi w Czeczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:33 nie ma co bić piany, bo sprawa jest prosta: na naszym terytorium napadnięto i pobito obcych obywateli - trzeba przeprosić i nie doszukiwać się dodatkowych podtekstów. ruscy niech robią co chcą - my róbmy swoje, i róbmy to z klasą. był napad - tzeba przeprosić. i kropka. koniec. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
repres1 A ja przepraszam. 01.08.05, 21:32 Zawsze przykro mi jest gdy w moim kraju cudzoziemca spotka coś złego. Może to sprawa wychowania w duchu polskiej gościnności? Przepraszam Was chłopcy, że w moim kraju Was pobito. Mam nadzieję, że policja odnajdzie sprawców i zostaną oni ukarani. Kara powinna być wysoka szczególnie gdyby okazało się, że powodem pobicia była Wasza narodowość. Moje przeprosiny są szczere mimo, że jestem przekonany iż ci, którzy przeprosin żądają, mają je głęboko w dvpie. Zawsze godzę się z faktem, że przeprosiny nie muszą być przyjęte. Takie jest prawo przepraszanego. Nie ma tu znaczenia czy są przypadki pobicia Polaków na terenie Rosji. W Polsce coś takiego zdarzać się nie powinno (choć niestety zdarza się). Przepraszam i jako fachowiec deklaruję bezpłatną pomoc prawną przy dochodzeniu odpowiedzialności od sprawców pobicia, jeśli oczywiście nie stać Was na zatrudnienie profesjonalisty (cudzoziemcom, których nie stać na opłaty świadczę pomoc od początku swojej kariery). Mam nadzieję, że wkrótce Polska będzie krajem bezpiecznym dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:40 rosjanie dorabiaja ideaologie do chuliganskich zagrywek. nie zamierzam przepraszac calej rosji za to, ze kilku debili obrabowalo rosjan. przykro mi, ze swiat nie jest idealny, ze sa kradzieze, zbrodnie itd... nikogo to nie powinno spotkac, ale robic z naszego panstwa kraj bandycki to juz przesada! niech rosjanie wyjasnia KATYN! niech sie rozlicza z mordu rzesz polakow! cudze widza a swoje to co? o ile mam zastrzezenia do putina... ( dla mnie to wykly cham i ignorant) o tyle w zyciu nie przenioslabym tych odczuc na zwyklego rosjanina. politycy to w 99% swinie a ludzie... coz, musza sie ich wstydzic.mam nadzieje, ze bandziorow zlapia... ale ta nagonka rosji na polske jest obrzydliwa. nie wiem czemu az tak bardzo zalezy ruskom na zlych stosunkach z polska? dziwie sie, ze w pobronie naszego kraju nasi notable milcza.... chcialabym cos od nich uslyszec. nie musza sie tlumaczyc ruskom... tych mam gdzies... ale nam w takich warunkach, swoim rodakom sa winni pare slow! Odpowiedz Link Zgłoś
johnybgood Polska to kraj dresow i syfu disco polo !!! 01.08.05, 21:41 Sloma z butow, syf dresiarstwo malaria !!! Ludzie jak dlugo bedziemy sie dawali bandzie debili z lysymi lbami. Zobaczcie Anglie. Tam na mecze pilkarskie chodza cale rodziny i jest ok. Kluby zarabiaja kase biznes sie kreci. Kupuja dobrych zawodnikow i jest super. W Polsce banda prymitywow rodem z Koziej Dupy nie pozawla rodzinom chodzic na stadiony. Dresy sa silne w grupie. Jak dorwiesz takiego pojedynczo to sra w gacie i blaga na kolanach zeby go nie bic. Wpieprzac ich na 15 lat do kicia i bedzie spoko. Zreszta - brak slow. Wiocha !!! Odpowiedz Link Zgłoś