zandio 03.08.05, 14:39 Ktoś dobrze zadbał żeby uczelnia wygrała proces Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafiozzo Ach te prywatne uczelnie. 03.08.05, 14:43 Nastawione tylko na zyski, nie na kształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fafik_wielki Ach te państwowe sądy 03.08.05, 18:53 może nad tym się lepiej zastanów, bo one są od pilnowania sprawiedliwości w kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
krysluk Re: Jak się idzie na Óczelnię 03.08.05, 14:43 to trzeba sprawdzać!!! Mógł iść na UAM albo UJ. Ale fakt, ktoś zadbał, by Óczelnia wygrała. Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: Jak się idzie na Óczelnię 03.08.05, 22:03 Facet może i ma racje, ale warto wiedziec że teraz robi sobie reklamę przedwyborcza bo jest szefem mlodzieżówki SLD w Warszawie. Bywało że w ramach protestów znieważał polskie znaki narodowe, itp Nie mam do takich zaufania! Odpowiedz Link Zgłoś
paul_78 Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 15:12 Nie napisali, co było w statucie uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 15:45 Jak to sie szalo ,ze resort edukacji wydal pozwolenie .....barany a po 2-ch miesiacach je cofa??? Jak mozna placic z gory za rok ????? za nauke, mial ten infantylny student mature? O tym wie kazde dziecko ,ze z prywatnej szkoly w Polsce nie mozna wyleciec ani z niej zrezygnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
marmad Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 17:01 widzisz placic mozna z gory, bo dostaje sie znizke, poza tym z prywatnej szkoly mozesz tak samo wyleciec jak z panstwowej.Takie uczelnie, mowa o sprawdzonych, ktore juz sa od dawna na rynku, skupiaja najlepszych wykladowcow z okolic (np.poznan,w-wa,krakow). I nie jest wcale nizszy poziom, tak ci sie tylko wydaje. Wszystkie uczelnie powinny byc platne tak jak w zachodnich panstwach. Wiadomo nie od dzis,ze studenci wieczorowi i zaoczni utrzymuja studentow dziennych, prosze tylko sobie sprawdzic.\ marmad Odpowiedz Link Zgłoś
master_yo Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 19:18 Na jakiej podstawie sądzi Pan/Pani, że studenci wieczorowi utrzymują studentów dziennych. O jakim rodzaju studiów pani mówi: państwowych czy prywatnych. Studiuje w prywatnej szkole i nie zauważyłem tego o czym Pan/i mówi. A wręcz obserwuję odwrotną sytuację, gdyz czesne dla studenta dziennnego jest o ok. 100 zł wieksze. Więc nie widzę zasadności w tej wypowiedzi. Proszę o odpowiedź. P.S. Zgadzam się z wypowiedzią o poziomie dydaktycznym. Dodałbym jeszcze szkoły w innych miastach (np. Radom). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 23:01 marmad napisał: > Wszystkie uczelnie powinny byc platne tak jak w zachodnich panstwach. Guzik prawda. W wiekszosci panstw zachodnich uczelnie wyzsze sa bezplatne. Odezwal sie "swiatowiec"... Odpowiedz Link Zgłoś
beth11 Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 15:44 Tak, na przyklad polskie prawo zadbalo. Ten student nie ma szans w Strasnurgu, szkoda ze kompromituje si etakim glupim odgrazaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
beth11 Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 15:45 W dodatku te przeklamania w Gazecie... - nikt przeciez nie zostal na bruku (pisza kilka linijek nizej, ze SWW zapewnila im przeniesienie na inne uczelnie). Zero rzetelnosci, przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 21:33 Skoro go oszukali i zataili tę negatywną opienię, to powinny oddać całą sumę. Bo jeśli nie mieli prawa do kształcenia na kierunku politologia, to za co on im zapłacił ten 1000? Że sobie posiedział w sali? Mógł przyjść do mnie i sobie siedzieć ten czas i za 300 zł. Po drugie za zatajenie istotnej negatywnej informacji powinno być odszkodowanie. Była to też nieuczciwa konkurencja. Usługa wykonana w części, zdaje się nie jest opłacana. Itd. Na zdrowy rozum - powinien wygrać. Ale relacja prasowa jest zbyt mało wiarygodnym źródłem, aby oceniać kategorycznie realną systuację. Można się jedynie odnieść do świata przedstawionego. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Trzeba było wcześniej pomyśleć 03.08.05, 22:13 pandada napisał: > Mógł przyjść do mnie i sobie sie dzieć ten czas i za 300 zł. Ale on wolał zapłacić 1000 i posiedzieć na Óczelni! Jest stare powiedzenie: widziały gały co brały. Chciał tanim kosztem zostać panem magistrem, to się przejechał. Nie żal mi gościa wcale. I to nawet nie dlatego, że to komuch i to najgorszego sortu, tylko dlatego, że głupi. A głupich i naiwnych wcale mi nie szkoda, gdy poniosą szkodę ;): bo wtedy istnieje jakaś szansa, że wreszcie nauczą się myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 16:03 Żeby dać skargę do Strasburga trzeba wyczerpać wszelkie możliwosci w Polsce. Jeszcze jest apelacja, no i mozna sprobowac pomocy RPO Odpowiedz Link Zgłoś
lsobien Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 16:25 Zadna nowosc, w Rzeszowie na WSIiZ mialem podobno sytuacje. Szkoly czuja sie bezkarne bo maja kase na adwokature. Odpowiedz Link Zgłoś
vigla forum na NFA 04.08.05, 14:32 Dla spraw studenckich otwarte jest forum dyskusyjne na NFA www.nauka-edukacja.p4u.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak_23 Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 16:29 Widzę, że kolejny raz kompetentna osoba zabrała sie za pisanie artykułu - ODRZUCENIE i ODDALENIE pozwu są to dwie różne czynności. Gratuluje rzetelności Panu redakturowi! Odpowiedz Link Zgłoś
alsi23 Re:ja rez chodzilam do szkoly widmo 03.08.05, 16:40 byla to szkola dzinnikarska im. wanskowicza w warszawie. w polowie drugiego roku objasnino nam ze szkola jest nielegalna i nasza decyzja co rob imy. wiekszosc niestety zostala. Odpowiedz Link Zgłoś
giocoso Re:ja rez chodzilam do szkoly widmo 03.08.05, 20:49 Jako przyszli "dziennikarze" Sz.Panstwo powinni wiedziec KIM byl i jest Krzeminski. To raz. Rowniez dobrze byloby, gdyby Panstwo cos czytali i wiedzieli, ze Szkola Warszawska zostala "zbudowana" na WAT-cie w Warszawce.Stworzyli ja radosni, jak zawsze wojskowi, korzystajac z panstwowej bazy Wat-u. Jesli ja to wiem, a nie mam /szczesliwie/ niczegowspolnego ani z wojskiem, ani z dziennikarstwem, to dlaczego WY o yym nie wiecie? Bo nie czytacie.I tak Wam zostanie, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re:ja rez chodzilam do szkoly widmo 03.08.05, 21:35 Ty czytasz, ale nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka uczyc sie! 03.08.05, 17:09 Trzeba bylo nie leniuchowac w liceum, to by sie mialo szanse na uczelni panstwowej. Tam jakos nie kasuja kierunkow. Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto999 Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 17:25 Trzeba powiedziec jasno, wszystkie prywatne szkoly wyzsze to nie instytucje edukacyjne,lecz firmy ktorych celem jest ogolic jak najwiecej kasy przy jaknajmniejszym nakladzie pracy. To wylegarnie pseudomagistrow i pseudoinzynierow Odpowiedz Link Zgłoś
aniavv Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 17:44 Na miejscu tego studenta bym nie ryzykowala:))). Jesli przeprowadza badania poziomu inteligencji... hmmm.... umarl w butach;))).Takie uczelnie nie powinny istniec.A jesli juz w naszych warunkach istnieja i przynosza wielkie dochody cwanym zalozycielom, powinny wydawac dyplomy w kwiatki... dla odroznienia od dyplomow normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Ogolnie ma sie wrazenie, ze "kazda koza swoj ogon 03.08.05, 18:01 chwali". Tak jakby dyplom jeszcze cos w ogole znaczyl! Sledzac rozne publikacje w prasie podpisywane nazwiskami z roznego rodzaju "przypisami" w stylu "doc", "dr", "ks", "prof" nie moge nadziwic sie przekonaniu autorow o potrzebie dodania sobie powagi poprzez umieszczanie tychze przed nazwiskiem. Rzadko zreszta ma to cos wpolnego z jakoscia publikacji. Ogolna tendencja jaka mozna obecnie zauwazyc to im "wyzszy" "przypis" tym wieksze brednie ! Odpowiedz Link Zgłoś
arnie-tore Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 18:05 Wiele szkół prywatnych (SW Psych. Społecznej, WSH w Pułtusku czy ta z Nowego Sącza) bije na głowę wiele "uznanych" uczelni państwowych, w których wykładowcy totalnie zlewaja sobie studentów. Niektórzy maja jeszcze notatki sprzed kilkudziesięciu lat, kiedy ich ojcowie załatwili im "tytuły" docenta i etaty na uczelniach. Wiem, bo sam studiowałem w obudwu rodzajach szkół i zauważyułem, że kasę chcięli i ci i ci. Z tym że, w prywatnej chcoiaż starali się nam cos przekazać. Odpowiedz Link Zgłoś
giocoso Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 20:57 arnie-tore napisał: > Wiele szkół prywatnych (SW Psych. Społecznej, WSH w Pułtusku czy ta z Nowego > Sącza) bije na głowę wiele "uznanych" uczelni państwowych, w których wykładowcy > > totalnie zlewaja sobie studentów. Niektórzy maja jeszcze notatki sprzed > kilkudziesięciu lat, kiedy ich ojcowie załatwili im "tytuły" docenta i etaty na Co to jest WSPS??? Reykowski. Byl w PZPR i dlatego jako JEDYNY przez lata mogl robic kase na neurotycznych panienkach, ktore tam za dzika forse studiuja!.Rok temu Reykowski/Eliasz/ mimo prob przegrali. Jest 5-cioletnia szkola psychologii. W Warszawie. I tansza i sensowniejsza.I w lepszym punkcie miasta.Nie na....Pradze. Tam ceny gruntu tansze. Zdrowia i ...wiary w WSPS, gdzie trzeba wstac/ podobno/ o 3 w nocy, by sie "zapisac" na jakies zajecia. Polecam czytanie.I nie psychologii od Reykowskiego. Jego kumpel - Strelau / PAN/ byl jawnym i swiadomym wspolpracownikiem, ale ze sie przyznal, jest vice PAN-u,ktory w ogole nie ma prestizu, chociaz kupa ludzi sie nabiera. Prawda, jak swietnie brzmi : Polska Akademia Nauk??? > > uczelniach. Wiem, bo sam studiowałem w obudwu rodzajach szkół i zauważyułem, że > > kasę chcięli i ci i ci. Z tym że, w prywatnej chcoiaż starali się nam cos > przekazać. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 21:39 Prestiż jest właśnie tworzony przez powszechną opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Tak tak 03.08.05, 17:49 We wwszystkich powyższych opiniach jest duże ziarno prawdy. Wiem co mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
backspace2 Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 18:12 Strasburg to nie jakis dodatkowy sad dla niezadowolonych z krajowego wyroku. Nie mozna do niego sie odwolac jak do kolejnej instancji, tylko dlatego ze wyrok byl nie po jego mysli. Niech chlopak najpierw poczyta czym w ogole jest ten sad - bo na razie student z niego marny. Kazdy pieniacz mowi, ze idzie do Strasburga, chociaz prawie zadnemu nie udaje sie tam przejsc nawet wstepnej selekcji. Ciagle odgrazanie sie Strasburgiem to znak kryzysu zaufania do jakiejkolwiek wladzy w Polsce i jednoczesnie przyklad, jak ludziom media zrobily wode z mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
witeck Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 18:17 i co mają robić oszukani ? kiedy polskie sądy sprzyjają oszustom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 18:32 Nie jestem prawnikiem i w zwiazku z tym niewiele rozumiem z polskiego prawa.Rozumiem tylko jedno,ze nie nalezy liczyc na sprawiedliwosc w polskim sadzie.Na filmie uslyszalem cos b.madrego"sad sadem a sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie" wez granate do kieszeni.Jak mozna nie wywiazac sie z umowy,wziac z gory wynagrodzenie i jeszcze wygrac w sadzie?To typowo polski fenomen. Odpowiedz Link Zgłoś
backspace2 Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 19:27 W polskich sadach jest 9 milionow spraw rocznie. Rozumiem, ze we w waszym mniemaniu we wszystkich wygrywaja oszusci. Oj, nie wiem czy tych oszustow nam w kraju wystarczy. Takie poglady psychiatria zna pod nazwa paranoi. Charakteryzuja one ludzi, ktorzy z sadem nigdy nie mieli do czynienia i znaja tylko pojedyncze - mniej lub bardziej kontrowersyjne sprawy. W mediach relacjonowanych jest nie wiecej niz 0,01% wszystkich toczacych sie procesow. Gdy nie sa kontrowersyjne lub chocby niezwykle to w ogole nie trafiaja do mediow. Zreszta poczytaj artykul ktory komentujesz - przeciez wynika z niego wprost, ze szkoda zostala przez uczelnie naprawiona. a co do Strasburga - to poczytaj strone RPO i Radu Europy www.brpo.gov.pl/index.php?poz=220&id=6 www.coe.org.pl/ Europejski Trybunał Praw Człowieka jest sądem międzynarodowym, powołanym do rozpatrywania skarg składanych przez osoby, które twierdzą, że naruszono ich prawa zagwarantowane w Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności. Trybunał nie jest dodatkową instancją odwoławczą od np. wyroków polskich sądów, nie może ich zmieniać lub uchylać. Skargę do niego można oprzeć jedynie o zarzut naruszenia praw wymienionych w wymienionej wyżej konwencji i protokołach dodatkowych oraz jedynie w sprawach dotyczących władz publicznych - sądów, administracji państwowej, samorządowej. Odpowiedz Link Zgłoś
radar35 WYMIAR SPRAWIEDLIWOŚCI NA CENZUROWANYM!!! 03.08.05, 18:43 PORZĄDKI W POLSCE ZACZĄĆ OD WYMIARU SPRAWIEDLIWOŚCI! WYMIAR SPRAWIEDLIWOŚCI NA CENZUROWANYM!!! Korupcja w todze! PORZĄDKI W POLSCE ZACZĄĆ OD WYMIARU SPRAWIEDLIWOŚCI! Wnioski z badania społecznego przeprowadzonego przez naukowców z Uniwersytetu Jagiellońskiego są jednoznaczne: sędziowie są najbardziej skorumpowanymi PRZEDSTAWICIELAMI polskiego wymiaru sprawiedliwości. A prokuratorzy i in.? Należy poddać lustracji i społecznej ocenie działalność tego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 19:54 "Za rok nauki zapłacił z góry ponad 3 tysiące złotych. Jednak już po dwóch miesiącach resort edukacji cofnął szkole uprawnienia do kształcenia na tym kierunku. Gieleciński i prawie 400 jego kolegów znalazło się na bruku" "Kanclerz Szkoły Wyższej Warszawskiej wyraził natomiast nadzieję, że wyrok pomoże odbudować prestiż uczelni i wznowić nauczanie na zamkniętym kierunku" abstrahując od wyroku: Pan Kanclerz ma wieeelkie poczucie humoru :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
giocoso Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 21:08 losiu4 napisał: Jak to ...wojskowy.Glownie ma "poczucie humoru" prawda? On po prostu rozumu nie ma, bo niby,jak prestiz, tylko dlatego, ze sad dal ...wiadomo co! Ta szkola jest na terenie WAT-u w Warszawce. Chlopcy wymyslili ,ze moga zarobic. To CUD,ze im nie wyszlo z ...psychologia, bo lape trzymal Reykowski/PZPR- w Komitecie Centralnym!!!/.Horror, jak ONI nadal sa wszechobecni. > "Za rok nauki zapłacił z góry ponad 3 tysiące złotych. Jednak już po dwóch > miesiącach resort edukacji cofnął szkole uprawnienia do kształcenia na tym > kierunku. Gieleciński i prawie 400 jego kolegów znalazło się na bruku" > > "Kanclerz Szkoły Wyższej Warszawskiej wyraził natomiast nadzieję, że wyrok > pomoże odbudować prestiż uczelni i wznowić nauczanie na zamkniętym kierunku" > > abstrahując od wyroku: Pan Kanclerz ma wieeelkie poczucie humoru :) > > Pozdrawiam > > Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 W tym kraju zlodzieje i bandyci zawsze sa 03.08.05, 21:46 gora !! Normalni obywatele nie maja zadnych praw. A sadownictwo w Polsce przypomina mi sedziowanie meczow pilkarskich w Polsce, chyba sa stosowane te same zasady. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: W tym kraju zlodzieje i bandyci zawsze sa 03.08.05, 22:06 Niech coś wygra to go polubie, ale to karierowicz, politolog - SLD -owiec. Kto porzadny studiuje na uczelni wojskowej? Odpowiedz Link Zgłoś
giocoso Re: W tym kraju zlodzieje i bandyci zawsze sa 03.08.05, 22:55 Na 100% nie wiedzial JAK ta radosna Uczelnia powstala. Glownie patrzyl, by mniej placic. A Civitas -dobra, skoro tam Wnuk Lipinski. Szkoda, ze facecik nie dorobil, by to skonczyc. Jakby byl z ukladu SLD- na kolejne 100% MIALBY KASE,. jAK CORECZKA cIMOSZEWICZA NP. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Przychylam się do tej oceny 04.08.05, 16:05 Niedawno doświadczyłam tego, wnosząc sprawę do sądu przeciwko zusowi Miałam wrażenie, że sąd zanim przeprowadził proces wiedział jaki zapadnie wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
emil.kmieciak Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 22:50 jest taka jedna uczelnia ,która z miejsca powinnosizamkn!! to WSSE Wyzsza Szkola Spoleczno-Ekonomiczna w Warszawie! Okradanie studentów jest ich misja?? Odpowiedz Link Zgłoś
giocoso Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 22:58 emil.kmieciak napisał: a PARDON - gdzie ona, ta szkola sie miesci? Bo jesli na Basniowej /Ochota/, to rozumiem. Moze cos blizej - kto rektor i dlaczego? Kto wyklada i dlaczego i dlaczego Pan/i tam w ogole trafila, a nie np ...nie wiem nbp na wieczorowe SGH lub UW??? > jest taka jedna uczelnia ,która z miejsca powinnosizamkn!! to WSSE Wyzsza > Szkola Spoleczno-Ekonomiczna w Warszawie! Okradanie studentów jest ich misja?? Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Panie kanclerzu to zenujce co pan wygaduje 03.08.05, 22:55 "Przykro było słuchać przed sądem naszych byłych studentów, którzy oceniali ludzi z tytułami profesorskimi, że ci nie byli przygotowani do zajęć - mówi." Tytul profesorski nie ma nic wspolengo z przygotowaniem do zajec. Profesorowie ortrzymujac nominacje nie otrzymuja autmatycznnie dozywotniego certyfikatu przygotowania do wszystkiego. Niech Pan nie wygaduje glupot studentom. Sam nim bylem wiele lat temu wiec wiem skad Pan te bzduran postawe bierze. jednak panska opinia w tym wypadku nie ma logiki ()no chyba ze Pan zastosuje logike swojego znajomego profesora). Kazdy - powtarzam KAZDY jest zobowiazany sie przygotowac do prowadzenia zajec, spotkan i.t.p. niezaleznie kim jest i jaki posiada tytul naukowy czy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
giocoso Re: Panie kanclerzu to zenujce co pan wygaduje 03.08.05, 23:05 pocalujta_wujta napisał: No wreszcie - ktos, czyli Pan z rozumem. Bo to jest tak : profesorowie /prawdziwi/ i pseudo. Dlaczego NAROD tego nie odroznia? KTO jest odpowiedzialny za ciemnote NARODU???? A ta " naukawa" turystyka. Autorytetem to MY kogos obdarzamy,nie Kwasniewski/wykszt.srednie/.Niech jeszcze coś Pan zrobi, by NAROD nie nabieral sie na : Bubla, Tyminskiego /na lekach- pochodzi z Komorowa pod Warszawa/, Millerow, Cimooszewiczow, Tez Rydzyka, Zakowskiego, Lipinska/TV/, Dworakow/TV/, Naumanow/adwokat/,Celińskich/SLD, czy opozycja/ itp,itd.Sipinska do Sejmu??? > "Przykro było słuchać przed sądem naszych byłych studentów, którzy oceniali > ludzi z tytułami profesorskimi, że ci nie byli przygotowani do zajęć - mówi." > > Tytul profesorski nie ma nic wspolengo z przygotowaniem do zajec. Profesorowie > ortrzymujac nominacje nie otrzymuja autmatycznnie dozywotniego certyfikatu > przygotowania do wszystkiego. Niech Pan nie wygaduje glupot studentom. Sam nim > bylem wiele lat temu wiec wiem skad Pan te bzduran postawe bierze. jednak > panska opinia w tym wypadku nie ma logiki ()no chyba ze Pan zastosuje logike > swojego znajomego profesora). > > Kazdy - powtarzam KAZDY jest zobowiazany sie przygotowac do prowadzenia zajec, > spotkan i.t.p. niezaleznie kim jest i jaki posiada tytul naukowy czy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 03.08.05, 22:59 Nie wiem jak jest w przypadku omawianych uczelni (pierwszy raz o nich slysze) ale poziom na wiekszosci uczelni prywatnych jest zenujaco niski. Podobno dominuje zasada "placisz to przechodzisz". Odpowiedz Link Zgłoś
zz138b Rzecznik Praw Studenta 03.08.05, 23:08 w sytuacjach problemów z uczelniami polecam www.psrp.org.pl (Rzecznika Praw Studenta), gwarantowana anonimowość i doświadczenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 04.08.05, 06:50 zandio napisał: > Ktoś dobrze zadbał żeby uczelnia wygrała proces Nie musiał, znając powszechną niechęć polskich sądów do ochrony osób fizycznych, z uwagi na przyzwaczajenie do traktowania ich w sposób przedmiotowy. Ponadto, kto rozlicza sądy w Polsce z przestrzegania artykułu 213 paragraf 2 kodeksu postępowania cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
haritka Poprawkowe gra o kase 04.08.05, 08:49 U mnie na uczelni byla profesorka ktora w momencie rozpoczecia budowy domu- zaczela robic istne pogromy wsrod studentow i w sierpniu 90% grupy zdawalo poprawkowe kazdy za 120 zeta a bylo nas 300 osob( przedmiot wspolny dla kilku kierunkow). A bylo nauczycielem na kilku uczelniach!!!! To jest normalna praktyka i traktowanie studenta na prywatnych uczelniach- oczywiscie sa Profesorowie ktorzy sa przygotowani, daja materialy i plan pracy na caly rok itd. Ja na 5 lat studiow mialam takich 4 i wszyscy byli wykladowcam i z Uniwersytetu Poznanskiego czyli uczelni z klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
vierro Re: Poprawkowe gra o kase 04.08.05, 12:20 Nie ma Uniwersytetu Poznanskiego, jest Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu (polecam www.amu.edu.pl) Ale dzieki za mile slowa o profach, sam konczylem ta uczelnie (i nie tylka ta). Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 04.08.05, 11:33 I ten student, i my wszyscy Polacy - WALCZMY z niesprawiedliwością, z przymuszaniem nas do niby zgodnych z prawem zachowań, ze zniewoleniem obecnym na każdym kroku w imię dobra wspólnego, które nie wiadomo gdzie jest i komu ma służyć !!!!! Walczmy o godne życie swoje i swoich bliskich i całego Narodu Polskiego! Własnie takimi drobnymi kroczkami jesteśmy w stanie coś Tutaj zmienić. Spotkajmy się w sądach. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Student przegrał sprawę z prywatną wyższą ucz 04.08.05, 11:52 Najbardziej mnie bawi, że szkoła może się wypiąć na studenta (nieważne, kim on jest) i wziąć kasę, a potem ściemniać, że zapewnia miejsce w innej szkole. Przecież chyba każdy składa papiery i płaci za szkołę, w której chce się uczyć - a nie za jakąś inną. Analogia: Wchodzi człowiek do sklepu AGD i chce kupić wypasioną lodówkę za kilka tysięcy, bo stara mu się zepsuła. Wybiera lodówkę, płaci, umawia się na dostawę popołudniu i... o 18:00 melduje się u niego ekipa z PRALKĄ. Facet dostaje piany na ustach, leci po zwrot kasy i słyszy tekst: sorki, ale okazało się, że nie możemy sprzedawać lodówek. Jednakże kasy pan nie dostanie, bo daliśmy panu w zamian INNY SPRZĘT AGD! Odpowiedz Link Zgłoś