galba 08.08.05, 13:29 Słusznie. Chociaż Relidze i tak to nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
openmind.desk.pl bandyci powinni siedzieć w areszcie 08.08.05, 15:13 nikt nie staje się bandytą dlatego że władze nie reagują religa się ośmiesza a miałby stać na straży prawa w przyszłości *** openmind.desk.pl wejdź na komin ! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl CO ZA OHYDNA KIELBASA WYBORCZA !!! 08.08.05, 17:24 Ze tez Religa znizyl sie do tego, zeby zaskarbic sobie glosy :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 i hańba 09.08.05, 21:05 elfhelm napisał: > i tyle Tania zagrywka pod publiczkę niegodna kogoś, kto chciałby uchodzić za poważnego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
arri435 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 13:49 a skąd sherlocu wywnioskowałeś że prof religa namawia do linczu? naucz się czytac ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 14:01 arri435 napisała: > a skąd sherlocu wywnioskowałeś że prof religa namawia do linczu? > naucz się czytac ze zrozumieniem. to bardzo proste, gdy ktos reczy za bandytow, to tak jak ciche przyzwolenie do podobnych akcji w przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
london_calling Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 14:17 > to bardzo proste, gdy ktos reczy za bandytow, to tak jak ciche przyzwolenie > do podobnych akcji w przyszlosci. Daj sobie spokój człowieku. Nadinterpretujesz. Twoje rozumowanie jest bardzo proste niestety. Oczywiste jest, że Prof. Religa nie daje przyzwolenia na przemoc. Nie ma to jak wrzucić wszystko do jednego worka co? Nie trzeba wtedy umysłu nadwyrężać... Odpowiedz Link Zgłoś
arri435 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 14:25 przecież ten zulus nie ma umysłu więc nie ma co nadwyrężąć :-)....... Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 [...] 08.08.05, 14:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 [...] 08.08.05, 14:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 [...] 08.08.05, 14:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 14:59 Ty sam nie rozumiesz o co tu chodzi... Tu chodzi o życie niewinnych ludzi,którzy skromnie sobie żyją i nikomu nie wadzą. A tu nagle pojawia się człowiek, który zachowuje się skandalicznie jak zwierze (bez obrazy dla zwierzątek). Ja też bym broniła swoich dzieci i rodziny jak by była taka potrzeba.A Ty co sobie wyobrażasz, że oni to zrobili specjalnie?! Tak rzeczywiści z rządzy krwi i śmierci... zreszta tak im tam na wsi nudno, że teraz przynajmniej mają atrakcji troszeczke.... Skoncz obrażać innych!Rozumiesz/? Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 15:08 paola_23 napisała: > Ty sam nie rozumiesz o co tu chodzi... Tu chodzi o życie niewinnych > ludzi,którzy skromnie sobie żyją i nikomu nie wadzą. A tu nagle pojawia się > człowiek, który zachowuje się skandalicznie jak zwierze (bez obrazy dla > zwierzątek). Ja też bym broniła swoich dzieci i rodziny jak by była taka > potrzeba.A Ty co sobie wyobrażasz, że oni to zrobili specjalnie?! > Tak rzeczywiści z rządzy krwi i śmierci... > zreszta tak im tam na wsi nudno, że teraz przynajmniej mają atrakcji > troszeczke.... Skoncz obrażać innych!Rozumiesz/? chodzic po wsi z meczeta na ramieniu i straszyc, to jeszcze nie mordowac, wiele razy straszyl,byl mocny w pysku,ale nikogo nie zabil. Normalny cichy i spokojny czlowiek nie morduje drugiego czlowieka lopata czy kilofem.Chyba ze zbierze sie ich kilku i ze spokojnych ludzi zamieniaja sie w stado wilkow. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 15:16 zulus3 napisał: > chodzic po wsi z meczeta na ramieniu i straszyc, to jeszcze nie mordowac, > wiele razy straszyl,byl mocny w pysku,ale nikogo nie zabil. > Normalny cichy i spokojny czlowiek nie morduje drugiego czlowieka lopata czy > kilofem.Chyba ze zbierze sie ich kilku i ze spokojnych ludzi zamieniaja sie w > stado wilkow. JAKBY ZA MARZENIA I BAJKI NAGRADZALI TO MASZ OSKARA!!! ZRESZTA POWINIENES ZOSTAC SCENARZYSTA...WISMIENITE NA JAKIS FILM PSYCHOLOGICZNY. NIKT SIE TU W BESTIE NIE ZMIENIAL CHYBA ZE DELIKWENT... JAKBYS ZNAL SZERZEJ TA SPRAWE TO BYS WIEDZIAL ZE ON NIE CHODZIL SOBIE Z JAKIMS TAM NARZEDZIEM DLA SAMEJ PRZYJEMNOSCI I NAPEWNO CI LUDZIE GO NIE ZACZEPILI TYLKO PARE RAZY ALARMOWALI POLICJE ZE TO ON WSZCZYNA JAKIES SYTUACJE. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 15:29 paola_23 napisała: > zulus3 napisał: > > > chodzic po wsi z meczeta na ramieniu i straszyc, to jeszcze nie mordowac, > > wiele razy straszyl,byl mocny w pysku,ale nikogo nie zabil. > > Normalny cichy i spokojny czlowiek nie morduje drugiego czlowieka lopata > czy > > kilofem.Chyba ze zbierze sie ich kilku i ze spokojnych ludzi zamieniaja s > ie w > > stado wilkow. > > JAKBY ZA MARZENIA I BAJKI NAGRADZALI TO MASZ OSKARA!!! ZRESZTA POWINIENES > ZOSTAC SCENARZYSTA...WISMIENITE NA JAKIS FILM PSYCHOLOGICZNY. > NIKT SIE TU W BESTIE NIE ZMIENIAL CHYBA ZE DELIKWENT... > JAKBYS ZNAL SZERZEJ TA SPRAWE TO BYS WIEDZIAL ZE ON NIE CHODZIL SOBIE Z JAKIMS > TAM NARZEDZIEM DLA SAMEJ PRZYJEMNOSCI I NAPEWNO CI LUDZIE GO NIE ZACZEPILI > TYLKO PARE RAZY ALARMOWALI POLICJE ZE TO ON WSZCZYNA JAKIES SYTUACJE. > Poczulas smak krwi na ustach ? przylacz sie do nich nastepnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 [...] 08.08.05, 15:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 17:41 > A Ty co sobie wyobrażasz, że oni to zrobili specjalnie?! Tak rzeczywiści z > rządzy krwi i śmierci... Nie no, pewnie - PRZYPADKIEM zebrali sie w szesciu chlopa na jednego, PRZYPADKIEM dogonili goscia samochodami, a ze PRZYPADKIEM mieli ze soba paly i siekiere, to jak PRZYPADKIEM pizneli mu raz i drugi w glowe, to go PRZYPADKIEM zabili. Bo jak poprzednio okladali sie siekierami, to nikt nie zginal. A tu bach! Wypadek przy pracy. Powiedz mi, paola - jestes az tak naiwna? Czy az tak uparta? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 15:02 przez takich jak ty "pieknoduchow" i dobroczynnych na cudzy koszt - jest tak jak jest. Do sytuacji w tej wiosce i do samoobrony doszlo tylko i wylacznie z winy tzw. wladz i organow - reszta to skutek - objaw choroby tego panstwa. zapewne zulus jestes z wymiarem spokrewniony -to tak spiewasz- jak bys byl postawiony w sytuacji tych ludzi -to oczywiscie twa gadka i reakcja prawie na sto procent bylaby inna -po prostu jakby nad twoimi bliskimi , dziecmi wisialo ciagle bezposrednie i realne dramatyczne zagrozenie ( w sytuacji gdy wisialoby to tzw. wladzom ) - to inaczej bys reagowal -przede wszystkim moglbys stracic kontrole nad soba w sytuacji kryzysowej. a moze i nie -moze po rostu jestes zulusem - to wtedy mozesz pisac te swoje pseudointeligenckie brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 15:14 jerry21 napisał: > przez takich jak ty "pieknoduchow" i dobroczynnych na cudzy koszt - jest tak > jak jest. Do sytuacji w tej wiosce i do samoobrony doszlo tylko i wylacznie z > winy tzw. wladz i organow - reszta to skutek - objaw choroby tego panstwa. > zapewne zulus jestes z wymiarem spokrewniony -to tak spiewasz- jak bys byl > postawiony w sytuacji tych ludzi -to oczywiscie twa gadka i reakcja > prawie na sto procent bylaby inna -po prostu jakby nad twoimi bliskimi , > dziecmi wisialo ciagle bezposrednie i realne dramatyczne zagrozenie ( w > sytuacji gdy wisialoby to tzw. wladzom ) - to inaczej bys reagowal - przede > wszystkim moglbys stracic kontrole nad soba w sytuacji kryzysowej. a moze i > nie -moze po rostu jestes zulusem - to wtedy mozesz pisac te swoje > pseudointeligenckie brednie. chyba wlasnie straciles kontrole nad soba,mylisz tak jak i twoja kolezanka 23 obrone konieczna z Linczem, nadinteligencie. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 15:17 ODE MNIE TO SIE LEPIEJ ODCZEP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 15:26 paola_23 napisała: > ODE MNIE TO SIE LEPIEJ ODCZEP!!! > A co, napadniesz na mnie z banda kolezanek i zlinczujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 15:32 zulus3 napisał: > paola_23 napisała: > > > ODE MNIE TO SIE LEPIEJ ODCZEP!!! > > > A co, napadniesz na mnie z banda kolezanek i zlinczujesz ? SŁUCHAJ CIEBIE TO JUŻ NIKT NIE CHCĘ NAWET NA TYM FORUM WIĘC DARUJ SOBIE... JESTEŚ ŻAŁOSNY... MOŻE TAM GDZIE MIESZKASZ KOBIETY BIJĄ SIEBIE I MĘŻCZYZN... MOŻE TEZ DLATEGO TAMCI NOSZĄ NOŻE BO SIĘ BAB BOJĄ?! Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 [...] 08.08.05, 15:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 [...] 08.08.05, 17:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 14:26 london_calling napisał: > > to bardzo proste, gdy ktos reczy za bandytow, to tak jak ciche przyzwolen > ie > > do podobnych akcji w przyszlosci. > > Daj sobie spokój człowieku. Nadinterpretujesz. > Twoje rozumowanie jest bardzo proste niestety. Oczywiste jest, że Prof. Religa > nie daje przyzwolenia na przemoc. > Nie ma to jak wrzucić wszystko do jednego worka co? Nie trzeba wtedy umysłu > nadwyrężać... > nie opowiadaj bajek ze jestes taki "umyslowy",nie trzeba nadwyrezac umyslu aby wiedziec ze biale to biale a czarne to czarne. Juz jeden Prezydent w przeszlosci ulaslawil wielu bandziorow "w dobrej wierze" a jaki byl final wszyscy wiedza. TO JEST PRZYZWOLENIE. LINCZ POZOSTAJE LINCZEM I JEST AKTEM BANDYTYZMU. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo1 Re: KANDYDAT NAMAWIA DO LICZNOW??? 08.08.05, 21:24 To Ty nie widzisz, że goście występują tu służbowo? Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 [...] 08.08.05, 13:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re:I taki smiec chce zostac Prezydentem ! 08.08.05, 13:51 Mogli go obezwladnic, ale na drugi dzien by im znowu dolozyl. To byl socjopata ktory od dawna zastraszal wioske. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re:I taki smiec chce zostac Prezydentem ! 08.08.05, 13:59 antidotumm napisała: > Mogli go obezwladnic, ale na drugi dzien by im znowu dolozyl. > To byl socjopata ktory od dawna zastraszal wioske. > mieszkam kolo podobnych typow (3 osoby), to co mam ich zabic ?(a mam czym) jezeli sami zaczniemy wymierzac sobie sprawiedliwosc to szybko populacja w Polsce spadnie drastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
galba ? 08.08.05, 14:10 > jezeli sami zaczniemy wymierzac sobie sprawiedliwosc to szybko > populacja w Polsce spadnie drastycznie. A co ma do tego liczebność populacji? Mnie jest w gruncie rzeczy wszystko jedno czy jest 40 mln Polaków w tym 10 mln bezmózgich złodziei, narkomanów i wyborców Cimoszewicza czy tylko 30 mln ale bez tych zdegenerowanych narośli. Może nawet ta 2 wersja jest lepsza. G. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: ? 08.08.05, 14:35 galba napisał: > > jezeli sami zaczniemy wymierzac sobie sprawiedliwosc to szybko > > populacja w Polsce spadnie drastycznie. > > A co ma do tego liczebność populacji? Mnie jest w gruncie rzeczy wszystko jedno > > czy jest 40 mln Polaków w tym 10 mln bezmózgich złodziei, narkomanów i wyborców > > Cimoszewicza czy tylko 30 mln ale bez tych zdegenerowanych narośli. > > Może nawet ta 2 wersja jest lepsza. > > G. > Zgadzam się z Tobą w 100%!!! Wiadomo, że lepiej by było by nie ginęli niewinni ludzi, tylko Ci którzy sami zadają śmierć i nie potrafią zgodnie z prawem żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: ? 08.08.05, 14:55 paola_23 napisała: > galba napisał: > > > > jezeli sami zaczniemy wymierzac sobie sprawiedliwosc to szybko > > > populacja w Polsce spadnie drastycznie. > > > > A co ma do tego liczebność populacji? Mnie jest w gruncie rzeczy wszystko > > jedno > > > > czy jest 40 mln Polaków w tym 10 mln bezmózgich złodziei, narkomanów i > wyborców > > > > Cimoszewicza czy tylko 30 mln ale bez tych zdegenerowanych narośli. > > > > Może nawet ta 2 wersja jest lepsza. > > > > G. > > > > > Zgadzam się z Tobą w 100%!!! Wiadomo, że lepiej by było by nie ginęli niewinni > ludzi, tylko Ci którzy sami zadają śmierć i nie potrafią zgodnie z prawem żyć.. > . a wiec do dziela ! widze ze poziom wiadomosci na temat Prawa Karnego w Polsce wsrod plebsu jest na poziomie Kargula i Pawlaka,wiec wymordujcie sie, ja poczekam. Niech Lincz sie Linczem odciska. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: ? 08.08.05, 15:05 po prostu ciemniak i pseudo prawy z wymiaru - teraz to widac. tobie taka sytuacja nie grozi - zaraz masz wsparcie kolezkow. zalosny typek - po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 [...] 08.08.05, 15:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re:I taki smiec chce zostac Prezydentem ! 08.08.05, 15:10 co to znaczy ze mieszkasz kolo podobnych typow- strasza , groza , napadaja , tna meczeta czy butelka ? jestes zastraszony i inni sasiedzi - wzywaliscie wielokrotnie policje i nikt nie przyjezdzal ? itd. jak to jest z tym twoim mieszkaniem obok podobnych typow ( czy oni tez recydywa i za kratkami po 30 lat?) no przedstaw internautom swa dramatyczna sytuacje i swoj hart ducha i opanowanie- jak to w spokoju czekasz az ktorys z tych "typow" wytypuje twe dziecko ( jak masz) do poderzeniecia gardla. nie badz skoromny -opisz w szczegolach twe "piekno etyczno-moralne" zulusku. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re:I taki smiec chce zostac Prezydentem ! 08.08.05, 15:20 jerry21 napisał: > co to znaczy ze mieszkasz kolo podobnych typow- strasza , groza , napadaja , > tna meczeta czy butelka ? jestes zastraszony i inni sasiedzi - wzywaliscie > wielokrotnie policje i nikt nie przyjezdzal ? itd. jak to jest z tym > twoim mieszkaniem obok podobnych typow ( czy oni tez recydywa i za kratkami > po 30 lat?) no przedstaw internautom swa dramatyczna sytuacje i swoj hart > > ducha i opanowanie- jak to w spokoju czekasz az ktorys z tych "typow" > wytypuje twe dziecko ( jak masz) do poderzeniecia gardla. > nie badz skoromny -opisz w szczegolach twe "piekno etyczno-moralne" > zulusku. > recydywa,wielokrotnie wzywana Policja,na zmiane siedza w wiezieniu, wychodza na przepustki,sprowadzaja kolesi, ale nie powiedzialem ze sie ich boje i ze strachu zamorduje. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re:I taki smiec chce zostac Prezydentem ! 08.08.05, 15:24 zulus3 napisał: > > recydywa,wielokrotnie wzywana Policja,na zmiane siedza w wiezieniu, > wychodza na przepustki,sprowadzaja kolesi, ale nie powiedzialem ze sie ich > boje i ze strachu zamorduje. DLATEGO SIE ICH NIE BOISZ, BO SAM MOŻE DO NICH NALEŻYSZ?! MOŻE SIEDZIAŁEŚ Z NIMI, A MOŻE TRZYMASZ, BO TAK LEPIEJ... ALE DO CZASU...BO KIEDYŚ TWÓJ WYRAZ TWARZY IM SIĘ NIE SPODOBA I ZROBIĄ CI LEKKĄ OPERACJĘ PLASTYCZNĄ...(OBY TYLKO) Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re:I taki smiec chce zostac Prezydentem ! 08.08.05, 15:35 paola_23 napisała: > zulus3 napisał: > > > > recydywa,wielokrotnie wzywana Policja,na zmiane siedza w wiezieniu, > > wychodza na przepustki,sprowadzaja kolesi, ale nie powiedzialem ze sie > ich > > boje i ze strachu zamorduje. > > DLATEGO SIE ICH NIE BOISZ, BO SAM MOŻE DO NICH NALEŻYSZ?! > MOŻE SIEDZIAŁEŚ Z NIMI, A MOŻE TRZYMASZ, BO TAK LEPIEJ... > ALE DO CZASU...BO KIEDYŚ TWÓJ WYRAZ TWARZY IM SIĘ NIE SPODOBA I ZROBIĄ CI LEKKĄ > > OPERACJĘ PLASTYCZNĄ...(OBY TYLKO) przykro mi ale jak zwykle wyciagasz falszywe wnioski, nie trzeba z nimi trzymac aby sie ich nie bac,moja twarz juz im sie dawno nie podoba,tyle tylko ze oni nawet w kupie czuja do mnie respekt. Chociaz nigdy jak narazie nie uzylem sily. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re:I taki smiec chce zostac Prezydentem ! 08.08.05, 15:44 JEDYNE O CO CHCE CIĘ ZAPYTAĆ TO TO CZY JEŻELI NIGDY NIE PRZEŻYŁEŚ CZEGOŚ PODOBNEGO MASZ PRAWO SIĘ WYPOWIADAĆ TAK NEGATYWNIE?!NIE MASZ!!WIELU ZACHOWAŃ LUDZI JEST NAM CIEŻKO POJĄĆ...ALE WIDOCZNIE CZASAMI ZOSTAJĄ ONI DO TEGO ZMUSZENI ALBO MAJĄ ZA SŁABĄ PSYCHIKĘ I NERWY BY NAGLE WIEDZIEĆ CO ZROBIĆ I MYŚLEĆ BY NIKOMU SIĘ NIC ZŁEGO NIE STAŁO. MOJEGO KOLEGI OJCIEC TAKSÓWKARZ ZOSTAŁ NAPADNIĘTY I ZABITY, WIĘC JEŻELI BY BYŁ W STANIE SIE OBRONIĆ TO ON BY TERAZ ODPOWIADAŁ ZA MORDERSTWO BO BRONIL SIE TAK NIEUMIEJETNIE ZE ZABIL OPRAWCE SPROBUJ SIE POSTAWIC W ICH SYTUACJI!!! ZRESZTA JAK JUZ WSPOMINALAM JA ICH NIE UNIEWINNIAM ALE CHCE BY PROCES BYL SPRAWIEDLIWY I UWZGLEDNIAL ZACHOWANIE ZABITEGO I CALA TA SYTUACJE!! BYLO ZABOJSTWO ALE NIE Z ZIMNA KRWIA. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re:I taki smiec chce zostac Prezydentem ! 08.08.05, 15:48 Paola, musisz tak wrzeszczec? Oczy bola:(( A swoja droga to rozumiem Twoj bol. Jednak prawda chyba jest gdzies po srodku. Zulus ma racje ze nie mozna akceptowac linczu. Tylko ze w porzadnym panstwie prawa tego faceta juz dawna sciagnelaby policja. A w ze w Polsce tak sie nie stalo to tylko swiadczy ze uslugi panstwowe sa na niezbyt wysokim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re:I taki smiec chce zostac Prezydentem ! 08.08.05, 16:12 Po pierwsze to nie wrzeszcze ale pracuje wiec mam wlaczony caps lock! po drugie to czy ja pisalam ze maja byc oni wypuszczeni na wolnosc bez wyroku? nie!!! maja zostac osadzeni ale z uwzglednieniem okolicznosci tego zdarzenia! a to co zrobil p. Religa jest jego sprawa jednakze tez jemu nie zalezy na tym by ich uniewinniac tylko by do czasu procesu pozostali przy swych rodzinach- przeciez to nie seryjni mordercy! a co do zulusa to szkoda slow!zdanie to on moze miec jakie chce ale zachowanie to on ma skandaliczne i nie do przyecia i sie nie dziwie ze go wywalili z forum pozdro ps. mam nadzieje ze ktos mnie wreszcie zrozumie a nie tylko jedno i to samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re:I taki smiec chce zostac Prezydentem ! 08.08.05, 16:31 Kogo wywalili SROCZKO ?! Jestes zaraz po mnie jezeli chodzi o "wykropkowanie" Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 [...] 08.08.05, 17:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 zartownis ten cenzor 08.08.05, 18:08 alez poziom cenzury - to juz za komuny chyba byla ona bardziej merytoryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 panie cenzor 08.08.05, 18:15 nie ulatwiaj pan sprawy niejakiemu zulusowi- jak sie go pytam konkretnie jak tam u niego sytuacja mieszkaiowa z tym typkami co ma za sasiadow- pytam sie czy mu grozili i innym , czy dzieci i dorosli sa zagrozeni , zyja w stresie a policja i tzw. aladze to olewaja -pytam sie po prostu na ile jego sytuacja jest zbiezna z ta we wlodowie - a pan panie cenzorze tniesz - to wstyd w XXI wieku miec takie komunistyczne zapedy z lat 50. no coz jaka gazetka taka cenzura -taki poziom.juz samo okreslenie uzyte przez jakiegos wakacyjnego redaktorka -lincz- pasuje jak piesc do nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 O nie to już szczyt! 08.08.05, 14:32 Ciekawe...Ten cały zulus obrażał i wyzywał a jego post został a mój został skasowany. Nie wiem kto to zrobił ale to juz się powoli robi bez sensu... Po co pisać jak cię kasują a takie deb.... teksty jak zulusa zostają???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 [...] 08.08.05, 14:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 [...] 08.08.05, 14:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Racja.Winna policja.Do procesu-wolna stopa.Ale w w 08.08.05, 14:18 -yborach mu to i tak nie pomoże, dostanie głosy z tej akurat wiochy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 To nie bełkot 08.08.05, 17:45 To nie belkot. Jesli reczy za tych, co zlinczowali, to znaczy, ze obdarza ich zaufaniem. Mordercow. Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 14:31 Oto przykład właściwego zachowania kandydata na Prezydenta, który potrafi postawić swój autorytet na szali prawa i sprawiedliwości w imię troski o człowieka.W tym przypadku sercem jest po stronie sprawców linczu a rozumem po stronie prawa. Po co przetrzymywać sprawców w areszcie i ponosić koszty, kiedy okoliczności samosądu są znane i nie występuje obawa o mataczenie. Jest to wysoce humanitarne ze strony Prof. Religi, ponieważ ostateczny wyrok wyda Sąd. Nie popieram oczywiście linczu, ale okolicznosci terroryzowania mieszkańców przerosły ich poczytalność. Może w tym przypadku Temida powinna zastosować zasadę pomroczności w afekcie. Inaczej terroryści będą górą. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 14:56 Panie profesorze, Wlasnie ostatecznie stracił pan szanse na moj glos. Jak mozna reczyc za BANDYTOW? Zgoda, gdyby policja dzialala sprawniej, pewnie inaczej bysmy dzis rozmawiali. Ale czy niesprawnosc policji ma byc usprawiedliwieniem dla morderców? Czy pan naprawde uwaza sie za prawego LEKARZA? Niech mnie Bog zachowa, zebym w panskie rece nie trafila. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 15:04 Ty lepiej słów bożych naderemno nie wypowiadaj! Setki ludzi dzięki niemu właśnie żyje! Np z mojej rodziny też...już 10 lat a tak dawno by... Pomyśl, że idziesz ulicą z dziećmi i nagle przed Tobą staję facet z siekierą (albo jak kto woli z nożem..) i co zrobisz?! No napewno popchniesz swoje dzieci w ramiona nieznajomego a sama dasz nogę...co? Zresztą Religa nie wypuszcza ich na zawsze tylko do czasu procesu, a resztą zajmie się sąd.Więc się nie martw aż tak bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
djsaddam Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 15:20 paola_23: dzieki za posty, chcialem Cie podtrzymac na duchu przed atakiem tych 'ludzi'. tacy wszyscy prawi, sprawiedliwi i chetni do sadzenia. pewnie wola prezedenta oportuniste, ktory siedzi w palacu i sie boi podjac jakiejkolwiek decyzji bo to moze stracic chwiejna tabliczke z popularnoscia... oczywiscie ze zrobil slusznie. i nawet jesli jest to zagranie populistyczne, to mam to gdzies. co za idiota bedzie na tej podstawie decydowal czy glosowac na niego czy nie??? tylko choragiewki... ludzie Ci dzialali we wlasnej obronie, wlasnego zycia i kady Sad ich uniewinni. a do procesu maja byc na wolnosci, bo ich jedyna wina jest to ze znalezli sie w niewlasciwym miejsciu w niewlasciwym czasie. powinni jeszcze oskarzyc policje i miejscowe wladze ze nie dochowaly porzadku, co jest nich konstytucyjnym obowiazkiem. brawo dla Pana Religi. co nie zmienia faktu, ze dalej nie wiem na kogo bede glosowal. wiem natomiast na kogo nie bede. ale to juz inny temat... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 15:29 djsaddam napisał: > paola_23: dzieki za posty, chcialem Cie podtrzymac na duchu przed atakiem > tych 'ludzi'. tacy wszyscy prawi, sprawiedliwi i chetni do sadzenia. > pewnie wola prezedenta oportuniste, ktory siedzi w palacu i sie boi podjac > jakiejkolwiek decyzji bo to moze stracic chwiejna tabliczke z popularnoscia... > > oczywiscie ze zrobil slusznie. i nawet jesli jest to zagranie populistyczne, to > > mam to gdzies. co za idiota bedzie na tej podstawie decydowal czy glosowac na > niego czy nie??? tylko choragiewki... > > ludzie Ci dzialali we wlasnej obronie, wlasnego zycia i kady Sad ich uniewinni. > > a do procesu maja byc na wolnosci, bo ich jedyna wina jest to ze znalezli sie w > > niewlasciwym miejsciu w niewlasciwym czasie. powinni jeszcze oskarzyc policje i > > miejscowe wladze ze nie dochowaly porzadku, co jest nich konstytucyjnym > obowiazkiem. > > brawo dla Pana Religi. > > co nie zmienia faktu, ze dalej nie wiem na kogo bede glosowal. wiem natomiast > na kogo nie bede. > ale to juz inny temat... > > pozdrawiam DZIEKI!!! ZA TE SŁOWA...TY CHOCIAŻ ROZUMIESZ O CZYM JA PISZĘ NO I KTOŚ JESZCZE... ALE PEWNA "OSOBA" NIE POTRAFI CHYBA NIC JUŻ ZROZUMIEĆ...ALE SZKODA SŁÓW I NERWÓW!!! A CO DO WYBORÓW TO JA WIEM NA KOGO ZAGŁOSUJĘ I WIEM TEŻ NA KOGO NIGDY NIE ZAGŁOSUJĘ.....(NIKT MNIE NIE ZMUSI!!!) A NA PRAWO CZY NA LEWO SIE ZAPATRUJESZ?! Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 16:46 paola_23 napisała: > djsaddam napisał: > > > paola_23: dzieki za posty, chcialem Cie podtrzymac na duchu przed atakiem > > > tych 'ludzi'. tacy wszyscy prawi, sprawiedliwi i chetni do sadzenia. > > pewnie wola prezedenta oportuniste, ktory siedzi w palacu i sie boi podja > c > > jakiejkolwiek decyzji bo to moze stracic chwiejna tabliczke z popularnosc > ia... > > > > oczywiscie ze zrobil slusznie. i nawet jesli jest to zagranie populistycz > ne, > to > > > > mam to gdzies. co za idiota bedzie na tej podstawie decydowal czy glosowa > c na > > niego czy nie??? tylko choragiewki... > > > > ludzie Ci dzialali we wlasnej obronie, wlasnego zycia i kady Sad ich > uniewinni. > > > > a do procesu maja byc na wolnosci, bo ich jedyna wina jest to ze znalezli > sie > w > > > > niewlasciwym miejsciu w niewlasciwym czasie. powinni jeszcze oskarzyc pol > icje > i > > > > miejscowe wladze ze nie dochowaly porzadku, co jest nich konstytucyjnym > > obowiazkiem. > > > > brawo dla Pana Religi. > > > > co nie zmienia faktu, ze dalej nie wiem na kogo bede glosowal. wiem natom > iast > > na kogo nie bede. > > ale to juz inny temat... > > > > pozdrawiam > > > > DZIEKI!!! > ZA TE SŁOWA...TY CHOCIAŻ ROZUMIESZ O CZYM JA PISZĘ NO I KTOŚ JESZCZE... > ALE PEWNA "OSOBA" NIE POTRAFI CHYBA NIC JUŻ ZROZUMIEĆ...ALE SZKODA SŁÓW I > NERWÓW!!! > > A CO DO WYBORÓW TO JA WIEM NA KOGO ZAGŁOSUJĘ I WIEM TEŻ NA KOGO NIGDY NIE > ZAGŁOSUJĘ.....(NIKT MNIE NIE ZMUSI!!!) A NA PRAWO CZY NA LEWO SIE ZAPATRUJESZ?! Chodzi ci o mnie SROCZKO ? BO jak na razie nie przekonalas mnie ze jest dobry i zly LINCZ. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 17:37 Mierzi mnie rumiany prezydencina, ktory obecnie zasiada w palacu. Ale ciesze sie, ze - w przeciwienstwie do watpliwej jakosci polityka (?), jakim jest Religa - nie staje w obronie bandytow. Byloby mi wstyd za Polske. > ludzie Ci dzialali we wlasnej obronie, wlasnego zycia i kady Sad ich > uniewinni. Mam nadzieje, ze jednak nie. Bo bylaby to pochwala SAMOsądu, a na to w panstwie prawa przyzwolenia byc nie moze. W obronie wlasnej? W szesciu na jedego??? Toz to jakis ginat kung-fu albo nozownictwa musial byc. Mozna bylo goscia zwiazac, obic i cisnac na noc w krzaki? Mozna bylo. Jakos nie slychac, zeby wczesniej tego probowano. Po prostu - wkurzyl ich, zebrali sie, wzieli paly, zabili. Prosta, chlopska robota. Tak jak ostatnio w Lesku ochroniarze zabili faceta na dyskotece. Widac zasluzyl, tak? > a do procesu maja byc na wolnosci, bo ich jedyna wina jest to ze znalezli sie > w niewlasciwym miejsciu w niewlasciwym czasie. Szczyt relatywizmu. Guzik mnie obchodzi, gdzie i kiedy sie znalezli. ZABILI czlowieka, nie rozumiesz? W szesciu! I na tym polega ich wina. Krew mnie zalewa, jak czytam takie wypociny. Przeciez jezeli im przyznamy racje, to przyznamy racje kazdemu, kto bedzie chcial usunac np. niewygodnego sasiada, bo ten naprzykrza mu sie pijackimi burdami. Czy to powod, zeby goscia zabic? > i nawet jesli jest to zagranie populistyczne, to mam to gdzies. co za idiota > bedzie na tej podstawie decydowal czy glosowac na niego czy nie??? Jak to "co za idiota"? Takich idiotow sa w Polsce miliony: zero wlasnego myslenia, zero zmyslu politycznego, msciwa wiesniacza mentalnosc, czytac to-to nie umie, wiec jak uslyszy w TV, ze jakas Religa (zeby im sie tylko nazwisko nie pomylilo, bidokom) broni prostakow, z ktorymi sie identyfikuja, to pomysla: swoj chlop. Zaglosujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
djsaddam Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 09.08.05, 10:43 mnie krew dawno nie zalala, ale zaczyna, gdy czytam Twoje wypowiedzi. panstwo PRAWA? POLSKA?! albo nie mieszkasz w Polsce, albo jestes glupi albo klamiesz umyslnie. jakie porownanie z banda malp (ochroniarzy), ktorzy pobili smiertelnie turyste z Warszawy? gdzie Ty widzisz wspolny mianownik? eh.. argumenty wlasnie na poziomie Gietrycha i Leppera, wszystko do jednego worka. ogladnij film 'Dlug', ktorego akcja dzieje sie w praworzadnej POLSCE, panstwie prawa, i moze tez zdobedziesz sie na odrobine obiektywizmu (a nie relatywizmu). i nie ulegaj blednemu odczuciu. nie pochwalam samosadow, nie bede pewnie glosowal na Pana Relige (bardzo cenie go jako czlowieka, ale mysle ze jako polityk, w Polskim polityzcnym szambie, zginalby). i nie mysl, ze nie uwazam tych ludzi za winnych zabicia czlowieka. zabili i sa mordercami. jesli jednak postudiujesz prawo, zrozumiesz ze morderstwo morderstwu nierowne. a wszystko w PANSTWIE (panstwach) PRAWA, o ktore tak zabiegasz. paola: nie patrze na polityke jako lewa i prawa. usiluje zawsze popierac madrych, praworzadnych, sprawiedliwych i dazacych do osiagniecia dobra innych, ludzi. i skutecznych. nie interesuje mnie czy ta osoba jest bardziej z lewicy czy prawicy. bo to juz dawno sie przewartosciowalo w tym kraju... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 15:17 E tam, "ręczyć za bandytów", "przyzwolenie na lincz." Okazał "wrażliwość społeczną" ;) Ale jemu to już chyba nawet ciśnienie nie wzrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 15:37 Wykasowali "zulusa3" - mikroskopijna strata dla dyskusji. Zuluski specu od prawa - to nie był lincz, nie obrona konieczna tylko "stan wyższej konieczności", tj. okoliczność wyłączająca przestepność czynu. "Bandytami" nazwiemy ich dopiero wtedy, gdy sąd nie przyjmie takiej kwalifikacji. Zulusom itp radzę zawsze aby mieli okazję wygłaszać swoje opinie w sytuacji większego osobistego zaangażowania. Tj.: gdyby mieszkał w tej wsi i bał się o swoją rodzinę, dzwomnił po policję raz, drugi, trzeci, ... i nic, a tam szajbus szaleje i pod drzwi podchodzi ... . Wtedy gadaj, jak gadasz cwaniaczku. Łagodnym dla pedofilów, gwałcicieli mówię - poczujcie coś z tych klimatów w swoich rodzinach i wtedy zobaczymy ... . Moje poglądy nie maja na szczęście takiego, praktycznego wspomagania ale niektórym widać trzeba bodźca typu "live". Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 15:52 > Zulusom itp radzę zawsze aby mieli okazję wygłaszać swoje opinie w sytuacji > większego osobistego zaangażowania. Tj.: gdyby mieszkał w tej wsi i bał się o > swoją rodzinę, dzwomnił po policję raz, drugi, trzeci, ... i nic, a tam > szajbus szaleje i pod drzwi podchodzi ... Też jakoś nie potrafię ich tak w pełni potępić. Przede wszystkim zawaliło sprawę PAŃSTWO. I tu należy znaleźć winnych i ukarać z całą mocą. Państwo zadziało tu jak tama powstrzymująca wodę. Gdyby nie było całego tego państwowego aparatu - wieś już dawno znalazłaby sposób na takiego lolka. I pewnie nie aż tak drastyczny. Może ktoś spaliłby mu dom, może obrywał by systematycznie po mordzie za każdym razem gdy zbliżał się do ich zabudowań. I pewnie by gnoja przegonili. Ale ludzie byli skrępowani prawem. Nie mogli stosować tych środków, bo prawo obróciłoby się przeciwko nim. Więc czekali, licząc na pomoc z zewnątrz. Pomoc nie nadchodziła a liczba krzywd i strachu wzbierała niczym woda. I w koncu runęło wszystko w diabły, a koniec był jaki był. Szkoda mi tych ludzi. Swoje pewnie będą musieli odsiedzieć. Jednak mam nadzieję, że ktoś weźmie sobie tę sytuację do serca. I powstaną mechanizmy, które nie pozwolą na to, by tego typu problemy rozrastały się do takich rozmiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 17:50 abstracto - idziesz na latwizne. Jak zwkle winny system, a nie ludzie? Tak jak z hitlerowcami. I jak w ZSRR. Sliska ta twoja moralnosc. Nie twierdze, ze mordercy maja dostac dozywocie. Ale kara byc musi. Poza tym nalezaloby ich traktowac jak przestepcow, nie jak bohaterow, do ciezkiej cholery! Czym sie wslawili? Zabili czlowieka? No rewelacja po prostu... Klekajcie narody. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 kompromitacja religi!!!!! 08.08.05, 15:51 religa do dzis wydawał się być jednym z umiarkowanych rozsądnych kandydatów na prezydenta. ten jego ruch jest skrajnie populistyczny i nieodpowiedzialny. to skandal, że kandydat na prezydenta swoim poparciem dla przestępców i brutalnych morderców popiera w istocie bezprawie. nic nawet brak reakcji ze strony policji nie usprawiedliwia brania sprawiedliwości w swoje ręce i wymierzania, według własnego widzimisię, wyroków. poważny kandydat na prezydenta powinien mieć odwagę żeby to powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: kompromitacja religi!!!!! 08.08.05, 16:19 an9991 napisał: > religa do dzis wydawał się być jednym z umiarkowanych rozsądnych kandydatów na > prezydenta. ten jego ruch jest skrajnie populistyczny i nieodpowiedzialny. to > skandal, że kandydat na prezydenta swoim poparciem dla przestępców i brutalnych > > morderców popiera w istocie bezprawie. nic nawet brak reakcji ze strony policji > > nie usprawiedliwia brania sprawiedliwości w swoje ręce i wymierzania, według > własnego widzimisię, wyroków. poważny kandydat na prezydenta powinien mieć > odwagę żeby to powiedzieć zastanow sie czlowieku co wypisujesz...jacy brutalni mordercy?! bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: kompromitacja religi!!!!! 08.08.05, 16:25 spokojnie, ten "an9991" nie umie czytać (i kapować) tylko pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: kompromitacja religi!!!!! 08.08.05, 16:28 pioskee napisał: > spokojnie, ten "an9991" nie umie czytać (i kapować) tylko pisać. Dzieki... Masz racje ... Ci ludzie czasami mnie zadziwiaja tych ze sa glusi i slepi... A moze to co innego...??? Pozdrawiam wszystkich mimo wszystko!!!Narazie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: kompromitacja religi!!!!! 08.08.05, 16:35 paola_23 napisała: > pioskee napisał: > > > spokojnie, ten "an9991" nie umie czytać (i kapować) tylko pisać. > > > Dzieki... > Masz racje ... > Ci ludzie czasami mnie zadziwiaja tych ze sa glusi i slepi... > A moze to co innego...??? > Pozdrawiam wszystkich mimo wszystko!!!Narazie!!! > dupowlaz !! Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: kompromitacja religi!!!!! 08.08.05, 17:21 jacy brutalni mordercy? 7 facetów z łopatami i łomem napada na 60-latka. pewnie ty nazwiesz to bohaterstwem ja nazwę to brutalnym morderstem. religa jest tchórzem bojącym się wbrew opinii publicznej (która zdecydowanie popiera ten lincz) skrytykować łamanie prawa. jak możesz wymagać od polityków, policjantów, lekarzy, kierowców czy kogokolwiek innego przestrzegania prawa jeżeli sama usprawiedliwiasz jego łamanie? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: kompromitacja religi!!!!! 08.08.05, 17:52 > zastanow sie czlowieku co wypisujesz...jacy brutalni mordercy?! bzdury! Tak, tak, paola: nie brutalni mordercy, tylko bohaterowie. Bogu ducha winne owieczki, ktore po prostu stracily cierpliwosc. I niechcacy siegnely po mniej i bardziej tepe narzedzia. Slepota niektorych ludzi jest powalajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Jak każdy człowiek sumienia. Brawo! 08.08.05, 16:34 Chodzi nie tylko i nie przede wszystkim o wymierzenie sprawiedliwości, czyli samosąd, ale o obronę lokalnej społeczności przed bandytą-recydywistą. Kilka godzin później mógł już nie żyć ktoś inny, ktoś niewinny. To oświadczenie Religi jeszcze bardziej przekonuje mnie do tego, żeby na niego zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Jak każdy człowiek sumienia. Brawo! 08.08.05, 17:29 i pan religa powinien pojsc dalej tzn. oswiadczyc iz jako prezydent z cala stanowczoscia bedzie wystepowal przeciwko wszelkim funkcjonariuszom panstwa nie wypelniajacych nalezycie swoich obowiazkow -PORA ZROBIC GENERALNE PORZADKI W TYM KRAJU ABY STAL SIE NORMALNYM - PRZYJAZNYM DLA NORMALNYCH ,SPOKOJNYCH OBYWATELI - BEZWZGLEDNYM DLA PRAWDZIWYCH BADYTOW I TWARDYM DLA URZEDASOW , KTORZY NE WYPENILI , NIE DOPELNILI SWOICH OBOWIAZKOW.SZCZEGOLNIE CHODZI O TYCH WSZYSTKICH OD TZW. WYMIERZANIA SPRAWIEDLIWOSCI Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Jak każdy człowiek sumienia. Brawo! 08.08.05, 17:38 > Chodzi nie tylko i nie przede wszystkim o wymierzenie sprawiedliwości, czyli > samosąd, ale o obronę lokalnej społeczności przed bandytą-recydywistą. Kilka > godzin później mógł już nie żyć ktoś inny, ktoś niewinny. Czyli morderstwo prewencyjne. Pomysl iscie genialny. "Bo przeciez mogl zabic..." Odpowiedz Link Zgłoś
islamsekta Re: Religa jest przeciwny karze smierci 08.08.05, 17:58 galba napisał: > Słusznie. Chociaż Relidze i tak to nie pomoże. > Wybory 2005 i dlatego Religia tak sie zachowuje. Religa jest przeciwny karze smierci Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Religa jest przeciwny karze smierci 08.08.05, 18:22 islamsekta napisała: > galba napisał: > > Słusznie. Chociaż Relidze i tak to nie pomoże. > > > Wybory 2005 i dlatego Religia tak sie zachowuje. > Religa jest przeciwny karze smierci nie wazne -wazne ze ktos oreczyl za tych ludzi by nie siedzieli w areszcie - BO NIE MA TAKIEJ POTRZEBY-Polska przegrywa seryjnie sprawy w trybunale europ. w strasbouru za naduzywanie przez prokurature , sady i policje instytucji aresztu tymczasowego. ot caly problem niezawisly i sprawiedlwy sad - jezeli taki jest - powinien sprawe rozstrzygnac w mozliwie szybkim terminie. najprawdopodobniej jednak tzw. prokuratura bedzie prowdzic sledztwo przez cirka 4 latka - a wiesniacy ( i ich rodziny) w tym czasie na koszt spoleczenstwa odejda od zmyslow i do reszty straca wiare w tzw. panstwo prawa. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Religa ręczy za zatrzymanych w sprawie linczu 08.08.05, 18:22 Żałosna próba zaistnienia kandydata na prezydenta, o którym od początku było wiadomo, że nie ma większych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
aplikant3 RELIGA POKAZAŁ WSZYSTKIM GDZIE TKWI TRAGEDIA!!! 08.08.05, 19:10 Profesor Religa ma całkowitą rację. Czytam posty i widzę, że dalej panuje u nas całkowita niechęć do samoobrony. Żeby ludzie zrozumieli, jak działa schemat popchnięcia ofiary do przestępstwa, ktoś musi wyreżyserwać film klasy "Długu". A i tak wszyscy zapominają o co chodziło zaraz po wyjściu z kina. Ci ludzie odpowiedzą za to, że policja nie czuła sie na siłach zainterweniować w sprawie JEDNEGO KRYMINALISTY terroryzującego całą miejscowość. Ale jak siedmiu facetów zdecydowało się bronić siebie i swoją społeczność - od razu się ich aresztuje i oczywiście skaże za morderstwo albo pobicie ze skutkiem śmiertelnym. Statystyczny sukces organów ścigania. Co prawda jedno niegrożne przestępstwo im umknęło (jakieś tam znęty, czy grożba, co to w ogóle jest...) ale za to szybciutko sobie poradzili z SIEDMIOMA mordercami. Cóż za spektakularny sukces!!! Panowie Policjanci!!! Gratuluję!!! Forumowicze - również - świetnej Policji!!! Osobiście uważam, że Religa dał impuls do dyskusji o tym wielkim problemie jakim jest indolencja organów ścigania i skutkach braku jej intwerwencji. Ktoś o tym musi zacząć mówić głośno. Bo takich tragedii bedzie dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: RELIGA POKAZAŁ WSZYSTKIM GDZIE TKWI TRAGEDIA! 08.08.05, 21:48 Co za bzdury.Mozna było tego czlowieka obezwładnic nie zabijac,to było morderstwo.A pan Religa prof.kompletnie nie nadaje sie na prezydenta jesli nie widzi roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: RELIGA POKAZAŁ WSZYSTKIM GDZIE TKWI TRAGEDIA! 09.08.05, 11:06 O rany. Ale o co ta cała dyskusja? Nikt przy zdrowych zmysłach nie pochwala zabójstw i linczów i Religa z pewnością też nie. Ale nie o to przecież chodzi w tej notatce a tylko o to że za oskarżonych poręczył, że nie zwieją tylko się stawią na procesie, żeby ich można było wypuścić i żeby odpowiadali z wolnej stopy. A że zostaną skazani to jest raczej pewne, co najmniej parę lat posiedzą. Oskarżonego trzyma się do procesu w areszcie, w przypadku kiedy: - jest niebezpieczenstwo jego ucieczki i niestawienia sie w sądzie - jest możliwość dokonania przez oskarżonego na wolności tzw. matactwa czyli usunięcia, zniszczenia, sfałszowania dowodów, wpływania na świadków itp. - zachodzi obawa że oskarżony nadal będzie popełniał przestępstwo jeśli zostanie wypuszczony. Żadna z tych okoliczności w tym przypadku raczej nie zachodzi i w zasadzie można by ich puścić, do czego jednak nasz wymiar sprawiedliwości jest niezbyt skory. Być może więc poręczenie znanego polityka coś tu pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: RELIGA POKAZAŁ WSZYSTKIM GDZIE TKWI TRAGEDIA! 09.08.05, 00:20 taka jest prawda - winne jest chore ,skorumpowane i skmpromitowane panstwo- przede wszystkim ukarani powini byc szybko i przykladnie wszyscy funkcjoariusze , ktorzy przyczynili sie do zaistnienia takiej sytuacji - takie przykladne ukaranie byloby ostrzezeniem dla innych olewaczy swoich obowiazkow - jednoczesnie pozwoliloby rozpoczac proces przywracania zaufania obywateli do tego panstwa. p.s. panie cenzor to sie nadeje do ciecia czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: RELIGA POKAZAŁ WSZYSTKIM GDZIE TKWI TRAGEDIA! 09.08.05, 02:31 Z Waszych postow wynika, ze policja robi prawidlowo i bardzo logicznie "olewajac" Wasze biadolenia na stan bezpieczenstwa. Kiedy by zadzialala ostro w Waszej obronie to Wy zamiast byc wdzieczni za to zaczelibyscie ja atakowac i wloczyc po sadach za nieprzestrzeganie praw czlowieka. Tak zrobiliscie i robicie do tej chwili z dawnymi milicjantami dzieki ktorym mogliscie spokojnie chodzic po ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś