Dodaj do ulubionych

PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza

• kabu12 Brak wiary! 15.08.05, 06:39
      Polacy nie wierzą TVN,a także sopockiemu ośrodkowi badania opinii społecznej!!.
      Kandydat na Prezydenta RP Pan Cimoszewicz ma takie same prawa jak każdy inny
      obywatel ale z pewnością ma mózg bardziej rozwinięty niż przeciętny obywatel RP
      i potrafi z przynależnych mu dobrodziejstw lepiej korzystać.Ośrodki badawcze
      dawno już nie pełnią swojej roli i tak jak środki masowego przekazu są
      zarzewiem jątrzenia i nienawiści jaką sieją pomiędzy '"WOLNYCH" Polaków.
      • studioturos Re: Brak wiary! 15.08.05, 14:18
        kabu12 napisał:

> Polacy nie wierzą TVN,a także sopockiemu ośrodkowi badania opinii
        społecznej!!.
        > Kandydat na Prezydenta RP Pan Cimoszewicz ma takie same prawa jak każdy inny
        > obywatel ale z pewnością ma mózg bardziej rozwinięty niż przeciętny obywatel
        RP
        >
        > i potrafi z przynależnych mu dobrodziejstw lepiej korzystać.Ośrodki badawcze
        > dawno już nie pełnią swojej roli i tak jak środki masowego przekazu są
        > zarzewiem jątrzenia i nienawiści jaką sieją pomiędzy '"WOLNYCH" Polaków.

Dodaj jeszcze to forum do kompletu bo tu tez jakos ostatnio wiecej bezmózgich
        zwolenników każdego innego niż c. Ja jednak wolę być być bez mózgu i bez C.
    • temida3 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 07:58
      bill_skins_fifth napisał:

> NIGDY NIE WIERZ KOMUNIŚCIE
      Billu, pozwolę sobie na dalej idącą ocenę ludzi wywodzących się ze środowiska
      zbliżonego do WC:
      -" Żadnemu takiemu, który by choć rok jeden Moskalowi służył, nie wierzcie
      (...). Wypędźcie jego z waszej ziemi, bo nigdy z niego prawy Polak nie będzie"
      P.S.
      Kto wypowiedział tę myśl?
    • golota20 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 08:03

Odpowiadasz na :

bill_skins_fifth napisał:

> NIGDY NIE WIERZ KOMUNIŚCIE

Zawsze wierz komuniscie.
      • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 14:22
        golota20 napisał:

>
        > Odpowiadasz na :
        >
        > bill_skins_fifth napisał:
        >
        > > NIGDY NIE WIERZ KOMUNIŚCIE
        >
        > Zawsze wierz komuniscie.

I wlascicielowi żubra (w sensie żubrówka!) :))))))))
    • jsb22 POLSKA RACJE STANU ZAMIENIONA NA WC 15.08.05, 09:14
      GDZIE SA POWAZNE WYBORCZE PROGRAMY POLITYCZNE I GOSPODARCZE DLA POLSKI?.
      KANDYDAT NA PREZYDENTA - CIMOSZEWICZ I JEGO SPRAWY SPROWADZAJA
      PRZEDWYBORCZA KAMPANIE DO RYNSZTOKOWEGO POZIOMU / KOGO OSZUKAL I NA
      ILE /. POLSKA ZASLUGUJE NA COS WIECEJ !!! P.CIMOSZEWICZ PROSZE SIE
      OBRAZIC I WYCOFAC Z KANDYDOWANIA - NATYCHMIAST !!!
      • wxwx Re: POLSKA RACJE STANU ZAMIENIONA NA WC 15.08.05, 10:05
        Trafna uwaga. Jak dotąd tak naprawdę żaden z kandydatów nie przedstawił żadnego swojego programu. Może nie mają??? No może poza Kaczyńskim... Ten chce rządzić dekretami. Ale Tusk , czy WC nie puścili pary z gęby. Podobnie jak Maciej G. Ten pewnie dlatego , że za niego mówi syn. A prawda jest taka, że konstytucja nie daje im wielkich prerogatyw poza formalnym zwierzchnictwem nad siłami zbrojnymi oraz istotną rolą w polityce zagranicznej. Jest oczywiście także prawo veta wobec sejmowych bubli i dlatego może lepiej byłoby zachować pewną równowagę? W każdym razie ja nie wyobrażam sobie zestawu Kaczyński premier - Kaczyński prezydent. To byłoby tylko ich państwo. Wedle ich wizji , która nie jest moją.
        • chateau Re: POLSKA RACJE STANU ZAMIENIONA NA WC 15.08.05, 10:53
          Może trzymają w sejfie do ostatniej chwili, żeby im nikt nie zwędził? ;)

Zapomniałeś o jednej kwestii. Prezydent może uciekać się do środków
          pozakonstytucyjnych, może być zakładnikiem swojego zaplecza
          polityczno-towarzyskiego, może zachowywać się niegodnie i dopóki będzie w miarę
          cwany można mu naskoczyć.

No, to kto odpada? ;)
        • studioturos Re: POLSKA RACJE STANU ZAMIENIONA NA WC 15.08.05, 14:27
          "Kaczyński premier - Kaczyński prezydent. To
          byłoby tylko ich państwo. Wedle ich wizji , która nie jest moją. "
          Wątek jest o Cimoszewiczu! Jesli GW i inne mendia kiedys (o ile wogole) napisza
          o programach wyborczych i planach powyborczych panów K. to ja chętnie
          podyskutuję. Na razie odsyłam na stronę www.lechkaczyski.pl - czytanie
          nie boli!
          • wxwx Re: POLSKA RACJE STANU ZAMIENIONA NA WC 15.08.05, 14:38
            Ale i WC i Kaczyński są kandydatami na ten sam urząd , czyżby isniał zakaz porównań? Nie sądzę. Ja ich chętnie zobaczę w poważnej debacie. Bez inwektyw i wyciąganych brudów. Wtedy się okaże , co mają do zaprezentowania.
            • studioturos Re: POLSKA RACJE STANU ZAMIENIONA NA WC 15.08.05, 14:42
              wxwx napisała:

> Ale i WC i Kaczyński są kandydatami na ten sam urząd , czyżby isniał zakaz
              poró
              > wnań? Nie sądzę. Ja ich chętnie zobaczę w poważnej debacie. Bez inwektyw i
              wyci
              > ąganych brudów. Wtedy się okaże , co mają do zaprezentowania.
              Jestem za ! Tylko czy WC zdazy dojsc do Warszawy z tego swojego lasu i czy nie
              stchorzy? jak z Tuskiem. Mowil ze w drugiej turze jest mozliwa taka debata,
              niestet, jest też możliwe że w drugiej turze go nie będzie i wtedy WOGOLE nie
              dowiemy sie jakie poglady ma...
      • golota20 Re: POLSKA RACJE STANU ZAMIENIONA NA WC 15.08.05, 11:01
        jsb22 napisał:

> GDZIE SA POWAZNE WYBORCZE PROGRAMY POLITYCZNE I GOSPODARCZE DLA POLSKI?
        > .
        > KANDYDAT NA PREZYDENTA - CIMOSZEWICZ I JEGO SPRAWY SPROWADZAJA
        > PRZEDWYBORCZA KAMPANIE DO RYNSZTOKOWEGO POZIOMU / KOGO OSZUKAL I NA
        > ILE /. POLSKA ZASLUGUJE NA COS WIECEJ !!! P.CIMOSZEWICZ PROSZE SIE
        > OBRAZIC I WYCOFAC Z KANDYDOWANIA - NATYCHMIAST !!!

wycofac cimoszke a dac Leppera
        Andrzej do bolu
        Lepper ma szanse
        • alfredkujot Re: POLSKA RACJE STANU ZAMIENIONA NA WC 15.08.05, 11:20
          golota20 napisał:

>
          > wycofac cimoszke a dac Leppera
          > Andrzej do bolu
          > Lepper ma szanse

Myslisz ze miedzy tymi panami jest roznica ?
      • studioturos Re: POLSKA RACJE STANU ZAMIENIONA NA WC 15.08.05, 14:23
        jsb22 napisał:

> GDZIE SA POWAZNE WYBORCZE PROGRAMY POLITYCZNE I GOSPODARCZE DLA
        POLSKI?
        > .
        > KANDYDAT NA PREZYDENTA - CIMOSZEWICZ I JEGO SPRAWY SPROWADZAJA
        > PRZEDWYBORCZA KAMPANIE DO RYNSZTOKOWEGO POZIOMU / KOGO OSZUKAL I NA
        > ILE /. POLSKA ZASLUGUJE NA COS WIECEJ !!! P.CIMOSZEWICZ PROSZE SIE
        > OBRAZIC I WYCOFAC Z KANDYDOWANIA - NATYCHMIAST !!!

POMARZYĆ DOBRA RZECZ!!
        Niestety on MUSI
    • niezapowiedziany KRĘCI??????!!!!!!!!! to jest normalne klamstwo! 15.08.05, 09:43
      ten tytul to beznadziejna proba wybielania czegos co jest wiadome, ze jest czarne! jak mozna tak bagatelizowac oszustwo podatkowe i OKLAMYWANIE LUDZI, bezczelne, cyniczne oklamywanie?!
      • dupa_pawiana ŻAL MI WAS! 15.08.05, 13:28
        Zeznania majątkowe to tylko próba zaspokojenia prymitywnych instynktów plebsu
        który musi ugryźć bogatszego żeby się dowartościować
        • niezapowiedziany Re: ŻAL MI WAS! 15.08.05, 14:13
          ale niech sobie ma ile chce. ja wcale nie uwazam, ze ubostwo jest cnota. nie mam nic przeciwko temu, zeby politycy byli bogaci itd. ALE MAJA BYC UCZCIWI. a Cimoszewicz nie jest.
        • studioturos Re: ŻAL MI WAS! 15.08.05, 14:31
          dupa_pawiana napisał:

> Zeznania majątkowe to tylko próba zaspokojenia prymitywnych instynktów plebsu
          > który musi ugryźć bogatszego żeby się dowartościować
          Pawianie z dupą (ciekawe, czy wytną, no ale skoro jest w nicku to niby czemu?) -
          głodne kawałki chrzanisz (od takiego warzywa! czy cóś!) - zeznania majątkowe
          pojawiły się wcześniej niż my zeszliśmy z drzewa!
          ----
          StudioTuros
          Brak wyobraźni jest chorobą
          www.twarda.kylos.pl - lecznica
    • ja.ja222 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 09:56
      I ja się zupełnie te,mu nie dziwię. Jak można komuś wierzyć i to obojętne po
      której stronie ta osoba jest, z prawa czy z lewa, skoro robi się taką nagodnke
      prasową, jeżeli ludzie wierzą głupim pismakom gazetowym a nie fachowcom z
      giełdy papierów wartościowych, jeżeli wierzą tylko i wyłącznie kryminalistce,
      jeżeli wierzą tym osobom, które są obrażona na Cimoszke i osoba tego komucha
      jest dla nich odskocznią do zdobycia "bardzo wątpliwej" sławy i ilus tam
      punktów w kampanii wyborczej. Ludzie to wszystko nie jest niczym innym jak
      tylko paranoją nakręcaną przez wiadome osoby i organizacje. A co do nabywania
      akcji przez polityków na giełdzie? Bez przesady. Skoro jest równośc, to jest
      równość. A może przy okazji znajdzie się ktoś, kto nie będzie się
      przypochlebiał zwycięskiej prawicy i poszuka podobnego przypadku wśród
      nieskazitelnie czystych ich polityków. Ale juz i teraz, bo po wyborach będzie
      już na to zbyt poźno. Dopiero wyszły by jaja.
      • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 14:39
        ja.ja222 napisał:

> I ja się zupełnie te,mu nie dziwię. Jak można komuś wierzyć i to obojętne po
        > której stronie ta osoba jest, z prawa czy z lewa, skoro robi się taką
        nagodnke
        > prasową, jeżeli ludzie wierzą głupim pismakom gazetowym a nie fachowcom z
        > giełdy papierów wartościowych, jeżeli wierzą tylko i wyłącznie kryminalistce,
        > jeżeli wierzą tym osobom, które są obrażona na Cimoszke i osoba tego komucha
        > jest dla nich odskocznią do zdobycia "bardzo wątpliwej" sławy i ilus tam
        > punktów w kampanii wyborczej. Ludzie to wszystko nie jest niczym innym jak
        > tylko paranoją nakręcaną przez wiadome osoby i organizacje. A co do
        nabywania
        > akcji przez polityków na giełdzie? Bez przesady. Skoro jest równośc, to jest
        > równość. A może przy okazji znajdzie się ktoś, kto nie będzie się
        > przypochlebiał zwycięskiej prawicy i poszuka podobnego przypadku wśród
        > nieskazitelnie czystych ich polityków. Ale juz i teraz, bo po wyborach będzie
        > już na to zbyt poźno. Dopiero wyszły by jaja.

Jestem do bólu przekonany, że całe tabuny pismakow z roznych pism
        niezmordowanie drazy gielde i zeznania innych osob, czyli Kaczorów i Tusków,
        Giertychów I Lepperów

Na razie jednak g.. im wychodzi, moze kiedys, w przyszlosci, jeszcze do wyborow
        troche czasu zostalo...
        Moze gdzies w polowie wrzesnia dowiemy sie ze jarek K. bija kota po nocach, a
        mieszkanie kupil na kredyt ktoremu udzielil mu ... KULCZYK! - kto wie??? Miej
        nadzieje!
        ---
        StudioTuros
    • rbrbr Co ma do powiedzenia Olin o Cimoszence... 15.08.05, 10:03
      Olin o Cimoszence: "On był z nas najbardziej czerwony".
    • tajemniczydonpedro Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 10:28
      Ja tam nie wierzę w oświadczenia majątkowe *wszystkich* polityków... Ciekawe
      dlaczego żaden komercyjny szmatławiec do tej pory nie zainteresował się
      politykami prawicy, szczególnie ogólnie znanymi "farbowanymi lisami".
    • jakarta Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 10:32
      Aż dziw, że przy tak zmasowanym ataku na Cimoszewicza wszelkiego rodzaju
      sprzedajnych pismaków i redaktorów wszystkich kanałów telewizyjnych,
      potępienie Cimoszewicza nie sięgnęło 100%.
      Manipulowanie opinią publiczną stało się trwałą praktyką w tym kraju. Goebbels
      miałby się od kogo uczyć.
      Żadnemu dziennikarzowi nie zależy na prawdzie, żadne masmedia nie eksponują
      istotnych faktów w tej sprawie. Najważniejsze dla nich jest, aby "przywalić"
      SLD-owcowi. Natomiast nikt nie bierze pod uwagę takich faktów jak:

-Cimoszewicz jak każdy obywatel miał prawo kupić te akcje, bo to ponoć wolny
      kraj,a akcje Orlenu były w wolnym obrocie.
      -czy kupił dla siebie, czy dla córki tgo tylko jego i wyłącznie jego sprawa.
      -czy kupił taniej a sprzedał drożej, czy też odwrotnie to nie ma znaczenia;
      chyba nikt nie kupuje niczego aby na tym stracić. Nota bene, krótko po
      sprzedaży akcji przez Cimoszewicza nastapił istotny wzrost ich wartości (a
      więc stracił)
      -jeśli nawet popełnił w tej materii błąd nie wpisując tych akcji do swojego
      oświadczenia (nie wpisał, bo w momencie wypełniania oświadczenia już ich nie
      posiadał)to nic na tym nie zyskał, a państwo nic nie straciło.
      Takich błędów są setki tysięcy a może i miliony w całym kraju. Nie mówiąc już
      o błędach posłów np. w Poznaniu większość radnych nie powpisywała w swoich
      oświadczeniach istonych składników swoich majątków.

Konkludując, zasmarkane, nienawistne sejmowe komisje śledcze (tak jak komisja
      d/s Orlenu) zajmują się gnojeniem przeciwników politycznych, a mafie paliwowe
      okradają państwo na miliardy zł. I w tym kierunku działań komisji nie widać.

Wniosek: Gdybyśmy poświęcali tyle energii i inicjatywy w budowie gospodarki
      kraju co w bezpodstawnym gnojeniu własnych obywateli, to bylibyśmy czołową
      potęgą na świecie!
      • niezapowiedziany Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 10:48
        "Cimoszewicz jak każdy obywatel miał prawo kupić te akcje, bo to ponoć wolny
        kraj,a akcje Orlenu były w wolnym obrocie."

oczywiscie.

-czy kupił dla siebie, czy dla córki tgo tylko jego i wyłącznie jego sprawa.

nie prawda. od tego nalezaloby zaplacic podatek, a w ten sposob ("umawiajac sie z corka") ominal koniecznosc placenia! to jest oszustwo.

"czy kupił taniej a sprzedał drożej, czy też odwrotnie to nie ma znaczenia;
        chyba nikt nie kupuje niczego aby na tym stracić. Nota bene, krótko po
        sprzedaży akcji przez Cimoszewicza nastapił istotny wzrost ich wartości (a
        więc stracił)"

to nie ma znaczenia czy stracil czy nie. istotne jest natomiast czy nie sprzedal dlatego, ze wiedzial o planowanym zatrzymaniu Modrzejewskiego (a to by znaczylo, ze ABW dziala na korzysc niektorych kolesi)

"jeśli nawet popełnił w tej materii błąd nie wpisując tych akcji do swojego
        oświadczenia (nie wpisał, bo w momencie wypełniania oświadczenia już ich nie
        posiadał)to nic na tym nie zyskał, a państwo nic nie straciło."

to dlaczego teraz klamie w tej sprawie? ze nie bylo o tym mowy z Komisja Etyki (podobnie jak ABW w tym zakresie klamie), a byla. dlaczego skoro wtedy "sie pomylil" to Stefaniuka ktory sie w tej sprawie do niego zwrocil odeslal na drzewo?

ja mysle, ze po prostu w pewnym momencie (w styczniu 2002)uznal, ze lepiej pozbyc sie tych akcji (zatrzymanie Modrzejewskiego), i ukryc w ogole ich posiadanie (w kwietniu - pierwsza okazja pokazania tych transakcji w dwa miesiace po zatrzymaniu Modrzejewskiego).
        • wxwx Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 11:12
          O ile moja wiedza prawnicza nie jest niekompletna , to wówczas nie płaciło się podatku od dochodów z giełdy to po pierwsze. Po drugie o ile również się nie mylę , to w kodeksie cywilnym istnieje coś takiego jak umowa zlecenia, wcale nie równoznaczna z umową pożyczki, która jest rzeczywiście opodatkowana. I jeśli mnie pamięć nie myli , to nikt inny jak tylko szanowna komisja śledcza na czele z panią ekspert za nic nie mogła istoty tej umowy zrozumieć. Następna sprawa , która wydaje mi się dość oczywista , to data korespondencji między WC a Stefaniukiem. To chyba jest post factum. Czyli po wypełnieniu oświadczenia , złożonego w kwietniu 2002 roku. Jeśli tak , to nie można wykluczyć , że w chwili wypełniania oświadczenia popełnił błąd. Osobną sprawą jest to , że go nie sprostował póżniej. Moim zdaniem to głupi uparty osioł. Do tego belfer. I to na poziomie akademickim. Oni nie znoszą jak im się wykazuje niewiedzę albo pomyłki. Wiem to z autopsji.
          • rs_gazeta_forum Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 12:40
            Tak na marginesie tej wymiany zdań (wszystkich, nie tylko od jakarty do wxwx):
            Cimoszewicz ma tę nieprzyjemną cechę charakteru, która każe mu nie
            przyjmować do wiadomości popełnionych błędów, podobnie uważam, że prawnik nie
            powinien popełniać błędów takich jak ten w deklaracji majątkowej - i to są
            konkretne punkty do rozpatrzenia, gdy stawiam pytanie, czy chcę by ten pan
            został prezydentem Rzeczpospolitej.

Natomiast, choć takie właśnie postawy i czyny tego kandydata mocno mi nie
            pasują, to ocena zdolności rozumowania i życzliwości prezentowanej na tym forum
            przez osoby niechętne Cimoszewiczowi popycha mnie wręcz do głosowania na niego -
            bo przecież cechy te u kandydatów popieranych przez nich też, choćby
            podświadomie, oceniam tak jak u nich.
            • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 13:23
              rs_gazeta_forum napisał:

> Natomiast, choć takie właśnie postawy i czyny tego kandydata mocno mi nie
              > pasują, to ocena zdolności rozumowania i życzliwości prezentowanej na tym
              > forum przez osoby niechętne Cimoszewiczowi popycha mnie wręcz do głosowania
              > na niego - bo przecież cechy te u kandydatów popieranych przez nich też,
              > choćby podświadomie, oceniam tak jak u nich.
              Nastapila nowa jakosc!
              Sztab Cimoszewicza podszkolil sie! w pychologii i socjotechnice i ogonem macha,
              a zeby potem wyszczerza...
              Jesli mi wytlumaczysz co znaczy to ostatnie zdanie cytuje "bo przecież cechy te
              u kandydatów popieranych przez nich też, choćby podświadomie, oceniam tak jak u
              nich." to oszczekam to co napisalem.
              Szkolenia z pisania nie było???, że nie wspomnę o logice?
              ----
              StudioTuros
              • rs_gazeta_forum Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 14:27
                studioturos napisał:
                > Jesli mi wytlumaczysz co znaczy to ostatnie zdanie cytuje "bo przecież cechy
                > te u kandydatów popieranych przez nich też, choćby podświadomie, oceniam tak
                > jak u nich." to oszczekam to co napisalem.
                > Szkolenia z pisania nie było???, że nie wspomnę o logice?

Nie wiem za bardzo, co miałbyś odszczekiwać, ale że końcówka ze zniechęcenia do
                ciągnięcia kwestii rzeczywiście wymaga wysiłku przy odczytywaniu, to spróbuję
                jeszcze raz:
                Bardzo źle oceniam takie cechy jak zdolność rozumowania w szczególności i
                życzliwość do świata w ogólności prezentowane na tym forum przez osoby
                wypowiadające się (najogólniej) przeciw p. Cimoszewiczowi. Jeśli osoby tak
                oceniane przeze mnie preferują innych kandydatów, to mogę podejrzewać, że
                kandydaci ci odpowiadają swoim poplecznikom cechami osobowościowymi.
                Stąd mimo negatywnej mojej oceny pewnych cech p. Cimoszewicza i tak traci u mnie
                mniej, niż inni kandydaci.
                • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 14:54
                  rs_gazeta_forum napisał:

> Bardzo źle oceniam takie cechy jak zdolność rozumowania w szczególności i
                  > życzliwość do świata w ogólności prezentowane na tym forum przez osoby
                  > wypowiadające się (najogólniej) przeciw p. Cimoszewiczowi. Jeśli osoby tak
                  > oceniane przeze mnie preferują innych kandydatów, to mogę podejrzewać, że
                  > kandydaci ci odpowiadają swoim poplecznikom cechami osobowościowymi.
                  > Stąd mimo negatywnej mojej oceny pewnych cech p. Cimoszewicza i tak traci u
                  mni
                  > e
                  > mniej, niż inni kandydaci.
                  Zdolnosc rozumowania nie jest cecha dziedziczna lecz umiejetnoscia, wystepuja
                  na forum raczej ludzie mlodzi, daj im szanse - to bylo w obronie innych..
                  Teraz o sobie: w żadnym poście nie ukrywam ze jestem za kims i przeciwko komus.
                  Taka juz jest formula tego forum, brak wywazonych opinii..
                  • rs_gazeta_forum Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 16:07
                    studioturos napisał:
                    > Zdolnosc rozumowania nie jest cecha dziedziczna lecz umiejetnoscia, wystepuja
                    > na forum raczej ludzie mlodzi, daj im szanse - to bylo w obronie innych..
                    > Teraz o sobie: w żadnym poście nie ukrywam ze jestem za kims i przeciwko komus.

Być za kimś to zupełnie naturalne i nie na to zwracam uwagę.
                    Co do twojej obrony - możemy oczywiście przejść na nieco luźniejszy ton (pewien
                    dystans może nawet byłby wskazany ;-)), ale jak ktoś nie ma zdolności
                    rozumowania, to nie powinien się chociaż wypowiadać. Dawniej mawiano wręcz:
                    dzieci i ryby głosu nie mają. Ale szacunek do tradycji widać wszędzie zanika...

P.S.
                    Przy okazji - jeśli masz rację wskazując, że osoby popierające kandydatów
                    prawicy dopiero muszą się nauczyć myśleć, to może i co do tych kandydatów należy
                    sformułować analogiczne stwierdzenie?
        • jakarta [...] 15.08.05, 18:08
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 13:16
        jakarta napisał:

> Aż dziw, że przy tak zmasowanym ataku na Cimoszewicza wszelkiego rodzaju
        > sprzedajnych pismaków i redaktorów wszystkich kanałów telewizyjnych,
        > potępienie Cimoszewicza nie sięgnęło 100%.
        > Manipulowanie opinią publiczną stało się trwałą praktyką w tym kraju.
        Goebbels
        > miałby się od kogo uczyć.
        > Żadnemu dziennikarzowi nie zależy na prawdzie, żadne masmedia nie eksponują
        > istotnych faktów w tej sprawie. Najważniejsze dla nich jest, aby "przywalić"
        > SLD-owcowi. Natomiast nikt nie bierze pod uwagę takich faktów jak:
        >
        > -Cimoszewicz jak każdy obywatel miał prawo kupić te akcje, bo to ponoć wolny
        > kraj,a akcje Orlenu były w wolnym obrocie.
        > -czy kupił dla siebie, czy dla córki tgo tylko jego i wyłącznie jego sprawa.
        > -czy kupił taniej a sprzedał drożej, czy też odwrotnie to nie ma znaczenia;
        > chyba nikt nie kupuje niczego aby na tym stracić. Nota bene, krótko po
        > sprzedaży akcji przez Cimoszewicza nastapił istotny wzrost ich wartości (a
        > więc stracił)
        > -jeśli nawet popełnił w tej materii błąd nie wpisując tych akcji do swojego
        > oświadczenia (nie wpisał, bo w momencie wypełniania oświadczenia już ich
        nie
        > posiadał)to nic na tym nie zyskał, a państwo nic nie straciło.
        > Takich błędów są setki tysięcy a może i miliony w całym kraju. Nie mówiąc już
        > o błędach posłów np. w Poznaniu większość radnych nie powpisywała w swoich
        > oświadczeniach istonych składników swoich majątków.
        >
        > Konkludując, zasmarkane, nienawistne sejmowe komisje śledcze (tak jak
        komisja
        > d/s Orlenu) zajmują się gnojeniem przeciwników politycznych, a mafie paliwowe
        > okradają państwo na miliardy zł. I w tym kierunku działań komisji nie widać.
        >
        > Wniosek: Gdybyśmy poświęcali tyle energii i inicjatywy w budowie gospodarki
        > kraju co w bezpodstawnym gnojeniu własnych obywateli, to bylibyśmy czołową
        > potęgą na świecie!
        Duzo słow, zagadujesz rzeczywistosc, czy chcesz cos wytlumaczyc? Bo slabo ci
        idzie...
        Przeciez nie chodzi o jakiegos Kowalskiego tylko o kandydata na PRZYDENTA
        To ze nikt nie stracil - to jest twoja opinia. Ci co kupili akcje Orlenu a po
        slawetnym zatrzymaniu Modrzejewskiego sprzedali po nizszych cenach zapewne maja
        inne zdanie (wartosc spadla, nie klam chociaz w sprawach, ktore mozna
        sprawdzic)...
        Jakos nie zauwazylem by mafie paliwowe powiazane byly z politykami prawicy,
        wymien jednego.
        A gdyby komisja zzajela sie na powaznie mafia paliwowa to - juz slysze -
        narzekano by ze sie nie zajmuje tym czym powinna.
        Wsrod tych 160 osob zatrzymanych jest ponad setka powiazana z SLD!!!!, i to
        bardzo blisko !!!!
        Co ty na to, pajacu?
    • michalw4 Kręci?!? A co się stało z pomyłką??? 15.08.05, 10:33
      Kto w redakcji Wyborczej nagle wrócił z urlopu?
      • studioturos Re: Kręci?!? A co się stało z pomyłką??? 15.08.05, 13:28
        michalw4 napisał:

> Kto w redakcji Wyborczej nagle wrócił z urlopu?
        Wiadomosc i tak jest zmanipulowana, wiec sobie pozwolili. Ani slowa o
        bezczelnej odpowiedzi Cimoszenki, nie zacytowano oburzenia ze ktokolwiek smie i
        tak dalej. To trzeba wyszukiwac w Sieci !!! a powinno byc w GW, najlepszej,
        najbardziej obiektywnej i nie ... i co tam jeszcze...
        Listy do i od C. mozna przeczytac chocby umnie...
        ----
        StudioTuros
        --
    • karis21 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 10:35
      Panowie dziennikarze czemu ma to służyć i kto za tym stoi i jakie macie z tego
      profity jak żeście się Cimoszewicza przyczepili to jak żep do psiego ogona
      weście się czepiajcie Giertychów dlaczego weszli cztery lata temu do sejmu
      skoro ta partia nie była zarejestrowana czyli Giertychy i Kotlinowski i wiele
      innych oszustów z LPR. To było oszustwo na skalę europejską.Stary Giertych nie
      powinien z tej partii ubiegać się o fotel prezydencki bo jest wielkim
      kłamcą i oszustem.Natomiast Lech Kaczyński ma wyrok sądowy o pomówienie
      Wachowskiego o tym słowem nie piśnie żaden z dzienikarzy i redaktorów radiowych
      i telewizyjnych dla czego nie opluwacie Giertychów czy Kaczorów jestecie
      obrzydliwymi kacykami i sługasami żygać się chce kto za tym stoi
      i jakie profity wam obiecano za czepianie się tego człowieka nie mam żadnej
      wątpliwości że za tym wszystkim stoi kościół bo Cimoszewicz jest im nie wygodny
      i nie na rekę.Wrucę jeszcze do kaczorów oboje maczali rence w TELEGRAFIE W
      FOZIE na tego rodzaju afery macie klapki na oczach.
      ŻEBY BYŁO JASNE NIE NALEŻĘ DO ŻADNEJ PARTII I NIE MAM ŻADNEJ OPCJI POLITYCZNEJ
      NA KTÓRĄ BYM MÓGŁ GŁOSOWAĆ A ŻE PSY WIESZACIE NA CIMOSZEWICZU BENDĘ GŁOSOWAŁ NA
      CIMOSZEWICZA
      • smok5 [...] 15.08.05, 10:43
      • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 13:31
        "ŻEBY BYŁO JASNE NIE NALEŻĘ DO ŻADNEJ PARTII I NIE MAM ŻADNEJ OPCJI POLITYCZNEJ
        NA KTÓRĄ BYM MÓGŁ GŁOSOWAĆ A ŻE PSY WIESZACIE NA CIMOSZEWICZU BENDĘ GŁOSOWAŁ NA
        CIMOSZEWICZA"
        A głosój sobie na kogo hcesz, ja nie bende glosowal na Cimoszewicza, bo na
        niego glosójom takie jak ty!
        ----
        StudioTuros
        ---
    • karis21 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 10:47
      Jeszcze jedno ten sądaż nie pochodzi od polaków tylko od was i na siłę
      wmawiacie ludziom że to tak ludzie oceniają ten sądaż a ja muwię że takie
      wmawianie ludziom kłamanie w żywe oczy to jest waszą domeną macie z góry
      narzucone od mocodawców i kościoła......
      • niezapowiedziany Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 10:49
        buahahahaha. od kosciola. jasne. i jeszcze od Mossadu!
        • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 13:36
          niezapowiedziany napisał:

> buahahahaha. od kosciola. jasne. i jeszcze od Mossadu!
          >

Zapomnial tez o cyklastach i masonach ;0)
      • abyss [...] 15.08.05, 11:48
      • studioturos [...] 15.08.05, 13:33
      • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 13:38
        karis21 napisał:

> Jeszcze jedno ten sądaż nie pochodzi od polaków tylko od was i na siłę
        > wmawiacie ludziom że to tak ludzie oceniają ten sądaż a ja muwię że takie
        > wmawianie ludziom kłamanie w żywe oczy to jest waszą domeną macie z góry
        > narzucone od mocodawców i kościoła......

Sadzac po ilosci bledow - to musi ktos od SLD, klonie ujawnij sie, a grzechy
        beda ci wybaczone...
        Placz i zgrzytanie zebow?
        A jak ten .. mial 31 procent to tez se nażekałeś ? :)
    • karis21 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 10:53
      morze i od mosadu wy kacyki nawet zdania nie umiecie złorzyć tylko się
      czepiacie innych
      • smok5 Fajnych wielbicieli ma włodek.prl 15.08.05, 10:57
        :)
      • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 13:39
        karis21 napisał:

> morze i od mosadu wy kacyki nawet zdania nie umiecie złorzyć tylko się
        > czepiacie innych

Złożyć zdanie to ja może ómiem, ale morze nie warto...
    • brynk dziś w święto narodowe - "trybuna "wypełni sie .. 15.08.05, 11:00
      złodziejami i złodziekjami, mataczami , kłamcami , sługusami kulczykowymi
      ,orlenowacami , dziadami z rodowodem komunistycznym i jełopami z pod czerwonej
      gwiazdy . Jakie to wszystko zakłamane , kiedyś zwalczali to swieto a teraz
      świetują . NIE WIERZCIE JEŁOPOM KOMUNISTYCZNYM !!!!
      • mordzinas CZERWONE ŚMIECIE !!! 15.08.05, 11:10
        Kiedyś komuniści nie pozwalali światować zwycięstwa nad kacapami w 1920
        roku.
        Dziś na pewno ten pijany bydlak , magister niedoszły - pewnie będzie
        światował.

Kiedyś komuniści tępili Solidarność.
        Teraz ten zadufany w sobie buc Cimoszenko chce przewodniczyć w sesji
        parlamentu poświęconej rocznicznicy Sierpnia..

Co za bezczelność???? Jak długo pozwolimy aby ta banda zbirów z SLD -
        PZPR pluła nam w twarz?????

Jak długo jeszcze ????

Cimoszenko!!!! Czerwony śmieciu. Wypierd.....!!!!!!!
        • dupa_pawiana [...] 15.08.05, 13:26
      • studioturos Re: dziś w święto narodowe - "trybuna "wypełni s 15.08.05, 13:42
        brynk napisał:

> złodziejami i złodziekjami, mataczami , kłamcami , sługusami kulczykowymi
        > ,orlenowacami , dziadami z rodowodem komunistycznym i jełopami z pod czerwonej
        > gwiazdy . Jakie to wszystko zakłamane , kiedyś zwalczali to swieto a teraz
        > świetują . NIE WIERZCIE JEŁOPOM KOMUNISTYCZNYM !!!!

cytuje na wszelki wypadek, moga cie skasowac... :)
        SPOKOJNIE! TO OSTATNI RAZ!!!!!!!!!
        ----
        StudioTuros
    • brynk trybuna ludu? - nie trybuna złodziji - bedzie 15.08.05, 11:05
      ..... dzis pełna na obchodach świeta narodowego na placu Piłusudskiego, czy to
      nie jest szyderstwo z Rzeczpospolitej ?
      • studioturos Re: trybuna ludu? - nie trybuna złodziji - be 15.08.05, 13:45
        brynk napisał:

> ..... dzis pełna na obchodach świeta narodowego na placu Piłusudskiego, czy
        to
        > nie jest szyderstwo z Rzeczpospolitej ?
        Cale to 60-lecie to jedno wielkie szyderstwo...
        ----
        StudioTuros
    • brynk ciekawe przy kim będzie stała Jolka ? czy przy WC 15.08.05, 11:12
      ...czy przy mężu ? - chodzi o "trybune złodzieji" , ciekawe gdzie wsadzą
      Oleksego i Dyducha , czy bedzie Janik i pani z warkoczykiem , czy Kulczyk i
      Ałganow też bedą ? i Miller ? , czy bedzie GTW? Pęczak , Jagiełlo , Ungier,
      Sobotko, Lapiński też tam sie znajdą, a Leppera zaproszą ... oj jest tej
      swołoczy jak na pęczki ....i to wszystko na naszym , społeczenstwa utrzymaniu
      !!!!!!!
    • chris12 Maciarewicz kandydat na prezydenta i premiera... 15.08.05, 11:17
      Nigdy nie skłamał i niczego źle nie wypełnił, jest zajadłym wrogiem komuny od
      niemowlęcia. Żąda lustracji totalnej, natychmiastowej. To mnie wystarczy!
      Głosuję na niego!
    • jeleniogorski Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 11:43
      A ja to mam w d..ie.
      I całą tą zadymę z wyborami.
      Potrzebny takiemu mocarstwu
      jak Polska, prezydent?
      Nie lepiej za ten tracony na igrzyska z wyborami szmal
      pokleić dziurawe drogi. Albo zalożyć gdzies na zadupiu
      wodociąg.
      • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 13:50
        jeleniogorski napisał:

> A ja to mam w d..ie.
        > I całą tą zadymę z wyborami.
        > Potrzebny takiemu mocarstwu
        > jak Polska, prezydent?
        > Nie lepiej za ten tracony na igrzyska z wyborami szmal
        > pokleić dziurawe drogi. Albo zalożyć gdzies na zadupiu
        > wodociąg.
        To w Jeleniej Górze nie ma wodociągu? (czy o jakies inne zdupie chodzi?)
        Wprowadzmy system bialoruski - tam sa poklejone drogi i ludziom sie lepiej zyje
        a wyborow praktycznie nie ma.
        Acha, ludziom sie lepiej zyje, ale tylko tym co "handluja" z Polaczkami
        (mroweczki!)
        ----
        StudioTuros
    • sawa13 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 11:44
      akurat TVN posluguje sie bardzo prymitywna manipulacja w oczernianiu
      Cimoszewicza - niestety okazuje sie skuteczna, bo pasuje do powszechnej opinii,
      ze w polityce nie ma uczciwych ludzi. i powstaje efekt zamknietego kola - nie ma
      uczciwych politykow, bo tak latwo okrzyknac kogos nieuczciwym. szkoda, bo
      wyjatki sa (do takich nalezy w moim przekonaniu Cimoszewicz)- ale widocznie
      nasze spoleczenstwo na nie nie zasluguje!
      • abyss Tak, na szczęście nie zasługuje 15.08.05, 11:57
        społeczeństwo na aż tak "dobrego" kandydata.
        Skoro to głupie społeczeństwo go nie chce (nie pierwszy raz zresztą,
        niewdzięczne), to może jakiś inny kraj będzie reflektował.
        Białoruś na przykład.
      • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 13:58
        sawa13 napisała:

> akurat TVN posluguje sie bardzo prymitywna manipulacja w oczernianiu
        > Cimoszewicza - niestety okazuje sie skuteczna, bo pasuje do powszechnej
        opinii,

Skoro powszechna jest taka opinia to po co manipulacja? Logiki niie uczyli?
        Jesli wiekszosc jest za czyms i ktos to przedstawia to nie "manipulije"...,
        taka mozliwosc by byla gdybyby wbrew opinii lansowali C.

> ze w polityce nie ma uczciwych ludzi. i powstaje efekt zamknietego kola - nie
        m
        > a
        > uczciwych politykow, bo tak latwo okrzyknac kogos nieuczciwym.

teza o nieuczciwosci wszystkich politykow lansowana byla przez "Polityke" po
        zferze Rywina, dla zrownowaenia zeznan "politykow SLD" przed komisja. A ze
        czkawka sie odbilo? Tak czasem bywa...

szkoda, bo
        > wyjatki sa (do takich nalezy w moim przekonaniu Cimoszewicz)- ale widocznie
        > nasze spoleczenstwo na nie nie zasluguje!

Cimoszewicz rzeczywiscie stanowi wyjatek. To co inni robili zupelnie jawnie, on
        robil po cichutku. Jak kradl to "perfekcyjnie zgodnie z prawem", taki prawnik!
        Nie wiem czy spoleczenstwo zasluguje czy nie. Ja wiem, ze nie potrafie pana XC.
        docenic!
    • 10p11 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 11:54
      Pan Cimoszewicz rznie najzwyczajnie glomba, zapomnial sie ubezpieczyc
      przed "powodzia" iteraz sa tego skutki
      • studioturos alkiem powaznie 15.08.05, 14:01
        10p11 napisał:

> Pan Cimoszewicz rznie najzwyczajnie glomba, zapomnial sie ubezpieczyc
        > przed "powodzia" iteraz sa tego skutki
        Z listu do Stefaniuka wynika ze pan C też się nie ubezpieczył (gospodarstwa
        rolnego), bo wtedy by znal jego wartosc, tak jak w przypadku mieszkania za
        400tys. (wartosc ubezpieczeonego lokalu!)
        Listy są na mojej stronie!!
        ----
        StudioTuros
    • e.v.q.a a najdziwniejsze jest to 15.08.05, 12:22
      ze tego artykulu jeszcze z pierwszej strony nie zdjeli ;) pomimo mojej
      'sympatii' do Cimoszewicza, to az sie dziwie, ze GW trzyma ten artykul na
      wierzchu ;) i nawet tytul zostal zmieniony i to wcale nie na mniej szkalujacy ;)

ale jest tylko jedno wytlumaczenie - dzisiaj mamy swieto, ludzie maja wolne,
      wiec za duzo artykulow nie powstaje, za duzo sie nie dzieje, wiec moze ten
      powisi jeszcze do wieczora :)
      • studioturos Re: a najdziwniejsze jest to 15.08.05, 14:05
        e.v.q.a napisała:

> ze tego artykulu jeszcze z pierwszej strony nie zdjeli ;) pomimo mojej
        > 'sympatii' do Cimoszewicza, to az sie dziwie, ze GW trzyma ten artykul na
        > wierzchu ;) i nawet tytul zostal zmieniony i to wcale nie na mniej
        szkalujacy ;
        > )
        >
        > ale jest tylko jedno wytlumaczenie - dzisiaj mamy swieto, ludzie maja wolne,
        > wiec za duzo artykulow nie powstaje, za duzo sie nie dzieje, wiec moze ten
        > powisi jeszcze do wieczora :)

W Portalu sie pracuje osiem dni na tydzień!
        Przecież ten artykuł wcale GO nie szkaluje, powtarza tylko kłamstwa, jakoby to
        co powiedziała Jarucka było mniej ważne niż to co JEST W LISTACH...
        A wogole podejrzewam ze sie obudza jak napisza jakie to wyważone przemówienie
        wygłosił K. na Pl. Piłsudskiego...
        ----
        StudioTuros
        www.twarda.kylos.pl - listy do i od Cimoszewicza!
    • goldilock Re: PBS: GZ za a nawet przeciw 15.08.05, 12:33
      Chlopcy michnikowcy zorientowali sie, ze Ostatnia Nadzieja Czerwonych idzie na
      dono i sa teraz za a nawet przeciw. Smrod, smrod , smrod......

Ten "mouthpiece" czerwonych to zwykle szambo. Rodacy nie kupujcie organu
      pasozyta !!! Niech idzie tam gdzie cala reszta !
      • mordzinas [...] 15.08.05, 12:44
        • e.v.q.a Re: KWAŚNIEWSKI I CIMOSZEWICZ NA OBCHODACH... 15.08.05, 12:56
          coz za wysoka kultura wypowiedzi ;)
          to, ze wrzucasz na kwacha rozumiem, arguementy nawet nawet: > Kwaśniewski -
          magistrze niedoszły , pijaku z Charkowa!!! Pobłogosław nas
          > bydlaku !!!!

ale na Cimoszewicza to tak srednio ;) :
          > Cimoszewicz!!!! Jak patrzę na ciebie to robi mi się niedobrze.

pozdrowionka :)
        • chateau Re: KWAŚNIEWSKI I CIMOSZEWICZ NA OBCHODACH... 15.08.05, 13:21
          Z chrześcijańską miłością bliźniego
          w dniu święta maryjnego
          piekłu was polecam
          i żar w sercach wzniecam
          byście mnie (*) zbawili od złego

(*) tu koniecznie trzeba wpisać grube słowo, bo limeryk nieważny ;)
        • sldupow_igor KWAŚNIEWSKI I CIMOSZEWICZ NA OBCHODACH...skandal ! 15.08.05, 13:29
          mordzinas napisał:

> Święta Wojska Polskiego....
          >
          > kiedyś jako działacze PZPR nie mieli odwagi upomnieć się o to święto.
          > Dziś , biorą udział w tych uroczystościach....
          >
          > Ale gdyby odrodził się ZSRR , byliby pierwsi , którzy znów chwaliliby
          > nowego pana.
          >
          > Rzygać mi się chce jak patrze na te ich czerwone , zapijaczone
          > bezczelne mordy.
          > Rzygać się chce na tę ich obłudę.
          >
          > Kwaśniewski - magistrze niedoszły , pijaku z Charkowa!!! Pobłogosław nas
          > bydlaku !!!!
          >
          > Cimoszewicz!!!! Jak patrzę na ciebie to robi mi się niedobrze.
          >
          > Bando obłudników , kłamców i aferzystów.
          > Niech was piekło pochłonie!!!

masz racje !
          ta zdegenerowana bolszewicka banda
          jest gotowa zaprzedać się diabłu
          aby tylko być przy żłobie !

ale też to naiwne przygłupiaste społeczeństwo
          jest winne swojej niedoli
          dając władzę w takie brudne ręce tej chołoty !

i zezwalajac na oddanie miediów, banków
          majątku narodowego wypracowanego przez pokolenia
          obcym.

Polskojezyczne media z kolei ogłupiaja to społeczeństwo
          ze zdwojona siłą ! I koło sie zamyka !!
    • dupa_pawiana [...] 15.08.05, 13:24
    • tomae Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 13:32
      próba reprezentatywna na 500 osobach???? przecież to nieporozumienie. te wyniki
      są błędne.
      • studioturos Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 14:12
        tomae napisał:

> próba reprezentatywna na 500 osobach???? przecież to nieporozumienie. te
        wyniki
        >
        > są błędne.

Próbka może byćjeszcze mniejsza, wtedy stosuje sie inne algorytmy przy
        liczeniu. Socjologiczne badania nie polegają wyłącznie na ilości - wtedy
        trzebaby za każdym razem referendum przeprowadzać...
        jeszcze raz: gdy 31% osiągnął kandydat (*) tez była dyskusja o wielkosci proby,
        ale zwolennicy nie protestowali :)
        ----
        StudioTuros
    • megarolnik Re:Mam wrażenie, że..... MICHNIX się zacina.... 15.08.05, 13:40
      Co tam cenzor? Nożyczki naostrzone? Uważajcie żebyście się nie zacieli...

google.com + "cimoszewicz" = temat dnia: "Michnix się zacina"
      • zdychaj_swinio [...] 15.08.05, 15:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka