Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz rozpoczął kampanię

25.08.05, 12:38
Nim zaczal juz przegral. Po Ungierze i Siemiatkowskim przyjdzie czas na Ciebie
ponadstandardowo uczciwy kandydacie
Obserwuj wątek
    • koneser10 Cimoszewicz zakończył kampanię 25.08.05, 12:39
      Cimoszewicz zakoncczyl kampanie a Kwasniewska zaklina rzeczywistosc tak jak
      wczesniej w sprawie magisterium meza.
      • sojowa tow. Wlodziemierz jeszcze sie nie wycofal ?????? 25.08.05, 12:44
        trzeba miec tupet jak Lepper!
        • sojowa Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujawnisz? 25.08.05, 12:45
          nie mozemy sie doczekac!
          • mangold Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 25.08.05, 12:46
            sojowa napisał:

> nie mozemy sie doczekac!

To sobie sam napisz albo popros pana Miodowicza ...
            • sneer_rg Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 25.08.05, 14:16
              33 punkt tajnej instrukcji NKWD z dnia2.VI>1947

Należy dopilnować wszystkich planów produkcyjnych w przemysłach wydobywczych i
              działach określonych odpowiednimi instrukcjami i nie wolno dopuścić do
              wykonania zaopatrzenia rynku krajowego.
              Niech żyje Jola i WC kontynuatorzy zwycięskiej ideii
              • slon2002 Mądra Jola i uczciwy Cimoszewicz-dobrana para 25.08.05, 15:41
                wspaniali kontynuatorzy idei NKWD w rzyciu społecznym.
                • sluczyn Feromonem wodza korupcyjna gnojowica! 25.08.05, 21:40
                  Niech nas łączy koniak Chambo!
                  • kasia20055 Brak logo ORLENU 25.08.05, 21:44
                    Na plakacie Cimoszewicza brak logo ORLENU.
                    • koszmar_michnika NIECH POŁĄCZY NAS POLSKA... KASA 26.08.05, 00:03
                      takie powinno być hasło
                      • dumnyzeswejorientacjigej a może: NIECH POŁĄCZY NAS WSPÓLNA CELA 26.08.05, 20:56
                        :)
                        • alfredkujot Re: a może: NIECH POŁĄCZY NAS WSPÓLNA CELA 26.08.05, 21:15
                          dumnyzeswejorientacjigej napisał:

> :)

Wybierajac kwacha na prezydenta nic nie jest mi wiadomo o tym ze zona także
                          jest upowazniona do dzialalnosci politycznej.
                          Inaczej jeśli „pierwsza dama” aktualnie przechodnia ksywa „ksiezniczka”
                          chce zabierac glos i mieszac w polityce to się pytam gdzie legitymacja ?
                          No chyba ze uznamy ze zona lekarza może leczyc a zona
                          maszynisty może „robic” w lokomotywie.
                          Nie rozumiem dlaczego nikt się nie pyta dlaczego
                          ta dziewanna tanczaca jak sama mowila w lazience bosa noga z rana
                          ktorej mauzonek podaje do lozka owsianke albo ona jemu , ta apolityczna
                          istota tak się zaangazowala ?
                          Dlaczego i z jakiej racji uznala ze jej twarz jest do wykorzystania w komitecie
                          wyborczym-
                          doslownie tak mowila..
                          Ja czuje się oszukany , robiony w tzw.konia. No zyjemy w swiecie reklamy,
                          Czepiano się do Kaczorow ze w ich spocie biora udzial zawodowi aktorzy
                          I na tym mialoby polegac oszustwo Kaczorow.
                          Ja się pytam jak zakwalifikowac oszustwo „ksiezniczki” ?
                          Ona wykorzystuje pozycje która posiada jej maz do prob przebicia wlasnych
                          interesow , Dlaczego nikt nie zapytal się np. „a co mnie obchodzi co krwawi
                          albo już nie kwasniewskiej ?”
                    • erg_samowzbudnik Re: Brak logo ORLENU 26.08.05, 07:07
                      kasia20055 napisała:

> Na plakacie Cimoszewicza brak logo ORLENU.

Trzeba donieść do prokuratury o popełnieniu przesępstwa.
                • erg_samowzbudnik Re: Mądra Jola i uczciwy Cimoszewicz-dobrana para 26.08.05, 07:06
                  slon2002 napisała:

> wspaniali kontynuatorzy idei NKWD w rzyciu społecznym.

Po co takie archaizmy , nie lepiej napisać w d.... społecznej?
                • piotr228 GW wciaz robi kampanie WC 28.08.05, 08:53
                  slon2002 napisała:

> wspaniali kontynuatorzy idei NKWD w rzyciu społecznym.

To zdjecie, ktore ilustruje ten artykul, to skandal. To jest plakat wyborczy.
                  Agitacja do glosowania na konkretnego kandydata. Inni kandydaci nie maja takich
                  zdjec zamieszczanych przez GW. Tusk i Kaczynski sa zawsze bardzo niekorzystnie
                  przedstawiani. Leni Riefenstahl by sie nie powstydzila takiej propagandy. Nie
                  tak sobie wyobrazalem 25 lat temu wolnosc slowa.
          • adas313 Cimoszewicz powiedzial jedna madra rzecz.... 25.08.05, 12:46
            a mianowicie "wycofuje sie z polityki".

Szkoda ze tak szybko zmienil zdanie.
            Naprawde szkoda.
            • yeellow Re: Cimoszewicz powiedzial jedna madra rzecz.... 25.08.05, 12:47
              prawda, wielka szkoda. A Kaczor Donald juz zacieral rece... :-)
              • adas313 Uderz w stol a nozyce sie odezwa.... 25.08.05, 14:43
                Jedyna odpowiedzia jaka maja zwolennicy Cimoszewicza na zarzuty pod jego adresem
                jest zdanie typu "A Kaczynski jest".

Zwracam uwage na to, ze zdanie "A Kaczynski jest" z oczywistych powodow NIE JEST
                zaprzeczeniem zarzutow stawianych Cimoszewiczowi, co wiecej POSREDNIO JE POTWIERDZA.

Po czym Cimoszewicz-fan-klub wystepuje w roli eksperta od logiki wobec pewnego
                forumowicza, ktory - co racja to racja - logicznym mysleniem nie blysnal.

Dyskusji merytorycznej ("Cimoszewicz jest lepszy od Kaczynskiego, bo", "Mimo ww.
                zarzutow program Cimoszewicza jest lepszy od programu Tuska, bo", "Te zarzuty to
                bzdury, bo") nie widac.

Moze to sugerowac, ze istnieja ZADNE przeslanki zachecajace do glosowania na
                Cimoszewicza, sam Kandydat pozbawiony jest jakichs wiekszych zalet, a jego
                stylem politycznym - coz, jacy wyborcy taki kandydat - bedzie pieniactwo.
                • prawopl tak 25.08.05, 15:16
                  adas313 napisał:

> Jedyna odpowiedzia jaka maja zwolennicy Cimoszewicza na zarzuty pod jego
                  adrese
                  > m
                  > jest zdanie typu "A Kaczynski jest".
                  >
                  > Zwracam uwage na to, ze zdanie "A Kaczynski jest" z oczywistych powodow NIE
                  JES
                  > T
                  > zaprzeczeniem zarzutow stawianych Cimoszewiczowi, co wiecej POSREDNIO JE
                  POTWIE
                  > RDZA.

WC pikery stosują socjotechnikę "łapaj złodzieja" - czyli jak złodziej
                  ukradnie, to krzyczy łapać złodzieja, aby tylko odwrócić uwagę od siebie.

To takie stare sztuczki środowiska "bez barier"
                  czarnalista.com/1dariuszczajka.html Na szczęście już nikt im nie wierzy.
                  Wszyscy są zmęczeni tymi socjotechnikami.
                • 4xl Re: Uderz w stol a nozyce sie odezwa.... 25.08.05, 15:35
                  Dlaczego próbujesz wymóc na samym sobie wrażenie, że jak naubliżasz
                  Cimoszewiczowi, to jego zwolennicy zmienią zdanie. Po prostu uważam,że raczej
                  powinieneś napisać o zaletach Twojego kandydata i promować go na forum. Jeżeli
                  chodzi o Cimoszewicza, to "jaki koń jest każdy widzi". Okaże się w dniu
                  wyborów, który kandydat uzyska najwięcej poparcia. Chyba, że Twój kandydat nie
                  ma zalet związanych z urządem Prezydenta Polski i musisz cały swój wysiłek
                  skierować na plucie na innych kandydatów. Po co ta złość, urna wyborcza prawdę
                  powie i wtedy dopiero możemy porozmawiać.
                  • prawopl srutu tutu, pęczek drutu 25.08.05, 15:42
                    4xl napisał:

> Dlaczego próbujesz wymóc na samym sobie wrażenie, że jak naubliżasz
                    > Cimoszewiczowi, to jego zwolennicy zmienią zdanie. Po prostu uważam,że raczej
                    > powinieneś napisać o zaletach Twojego kandydata i promować go na forum.
                    Jeżeli
                    > chodzi o Cimoszewicza, to "jaki koń jest każdy widzi". Okaże się w dniu
                    > wyborów, który kandydat uzyska najwięcej poparcia. Chyba, że Twój kandydat
                    nie
                    > ma zalet związanych z urządem Prezydenta Polski i musisz cały swój wysiłek
                    > skierować na plucie na innych kandydatów. Po co ta złość, urna wyborcza
                    prawdę
                    > powie i wtedy dopiero możemy porozmawiać.

Reklamując produkt wypada też wspomnieć o skutkach ubocznych - Wy niestety tego
                    nie robicie, dlatego naszym obowiązkiem jest robić to za Was. Wygrana Waszego
                    WC grozi zakonserwowaniem moralności "bez barier"
                    czarnalista.com/1dariuszczajka.html
                    • 4xl Re: srutu tutu, pęczek drutu 25.08.05, 15:48
                      Reklama jest dobra właśnie jak wspomniałeś przy sprzedaży proszków. Uważam, że
                      w przypadku wyborów, to najlepsze techniki reklamowe nie spowodują, że Ty się
                      dzięki nim przekonasz do Cimoszewicza, ani ja do Twojego kandydata. Po prostu
                      Ty wiesz swoje, ja swoje i pozostaniemy przy swoich zdaniach. Po co więc siać
                      nienawiść jeden do drugiego? Nie jestem fachowcem, ale to się chyba nazywa
                      pozytywna kampania.
                      • prawopl ostrzeganie przed skutkami ubocznymi 25.08.05, 15:58
                        4xl napisał:

> Reklama jest dobra właśnie jak wspomniałeś przy sprzedaży proszków. Uważam,
                        że
                        > w przypadku wyborów, to najlepsze techniki reklamowe nie spowodują, że Ty się
                        > dzięki nim przekonasz do Cimoszewicza, ani ja do Twojego kandydata. Po prostu
                        > Ty wiesz swoje, ja swoje i pozostaniemy przy swoich zdaniach. Po co więc siać
                        > nienawiść jeden do drugiego? Nie jestem fachowcem, ale to się chyba nazywa
                        > pozytywna kampania.

Tak, ale jeśli ktoś posiada wiedzę co do niegodnych czynów jednego z
                        kandydatów, to ma obowiązek moralny powiadomić o tym wyborców, aby głosowali
                        świadomie.

Dla mnie oczywiste jest, że nie bez powodu w stabie wyborczym p.Cimoszewicza
                        urzęduje p.Kwaśniewska. Przestrzegam przed oddawaniem głosu właśnie na tego
                        kandydata, gdyż mając na uwadze historię bezkarnego sędziego Dariusza Czajki
                        czarnalista.com/1dariuszczajka.html i powiązanych z nim biznesów, z którymi
                        sympatyzuje rodzina Kwaśniewskich, uważam iż grozi to koserwacją
                        moralności "bez barier". To są konkretne przykłady z nazwiskami, a nie jakieś
                        opowiadania teoretyczne.
                        • 4xl Re: ostrzeganie przed skutkami ubocznymi 25.08.05, 16:14
                          Oczywiście, podzielam Twoje zdanie i forma w jakiej przekazujesz mi tą
                          informację jest do przyjęcia. Wprawdzie z tą informacją już się kilkakrotnie
                          spotkałem, ale jak to się mówi od przybytku głowa nie boli. Obiecuję, że wezmę
                          ją pod uwagę przy oddawaniu głosu w wyborach. Natomiast jestem przeciwny jadowi
                          jaki cieknie z forum, który ja odczytuję nie jako wymianę poglądów
                          politycznych, lecz jako niszczenie człowieka o innych poglądach politycznych
                          niż ten co tym jadem pluje. Jestem rzemieślnikiem od 1972 roku i przeżyłem
                          wiele wahań tego politycznego wahadła "od lewa do prawa" co 4 lata i po prostu
                          nauczyłem się w tej Polsce żyć. Mój post nie jest wynikiem przekonań
                          politycznych, lecz odruchem uważam normalnego człowieka, widzącego jak inny
                          człowiek w tym przypadku Cimoszewicz jest gnojony.
                          • alfredkujot Re: ostrzeganie przed skutkami ubocznymi 25.08.05, 16:32
                            4xl napisał:

. Natomiast jestem przeciwny jadowi
                            >
                            > jaki cieknie z forum,

Twoj brak jadu kojarzy mi sie z wdziekiem kobry ;-)

który ja odczytuję nie jako wymianę poglądów
                            > politycznych, lecz jako niszczenie człowieka o innych poglądach politycznych
                            > niż ten co tym jadem pluje. Jestem rzemieślnikiem od 1972 roku i przeżyłem
                            > wiele wahań tego politycznego wahadła "od lewa do prawa" co 4 lata i po
                            prostu
                            > nauczyłem się w tej Polsce żyć.

Wiesz jesli mowisz ze od 72 roku co cztery lata bierzesz udzial w wyborach -
                            "wahadlach"to ja sie pytam miedzy czym ty miales wybor? Trudno musze to
                            powiedziec -ty jestes oszustem.
                            Ty sie nauczyles w Polsce zyc ? Nie wiem co to znaczy "nauczyc sie zyc w
                            Polsce" wg ciebie .

Mój post nie jest wynikiem przekonań
                            > politycznych, lecz odruchem uważam normalnego człowieka, widzącego jak inny
                            > człowiek w tym przypadku Cimoszewicz jest gnojony.

A nie przeszkadza ci ze ten czlowiek gnoil ten kraj od kilkudzisieciu lat
                            reprezentujac formacje polityczna ktora przyczynila sie do zgnojenia
                            tego panstwa i Polakow.Formacje skorumpowanych , dyspozycyjnych ?

Nie przeszkadza ci ze gnoji i mataczy dalej ?
                            Ja czuje sie zgnojony latami bezkarnosci i braku odpowiedzialnosci pzpr-sld
                            ja czuje sie zgnojony gdy przejezdzam przez wsie popegerowskie np.
                            w ktorych sa ludzie oduczeni samodzielnosci przez system ktory
                            przystosowywal ich do istnienia "kolektywnego".
                            Lata znecania sie i wprowadzania socjalizmu a teraz co ?
                            Makler gieldowy dla rodziny, doradca ubezpieczeniowy...
                            Za to dzieci -jego dzieci uczyly sie angielskiego gdy moje musialy uczyc sie
                            rozyjskiego.....Precz .Dosc tych oszustw i eksperymentow na spolecznej tkance
                            Polakow.Precz do USA albo Na Bialorus gdzies dzieci jego juz sa....

• 4xl Re: ostrzeganie przed skutkami ubocznymi 25.08.05, 17:29
                              Uważnie przeczytałem Twoją wypowiedź i muszę przyznać, że musiałeś
                              widoczniewięcej przejsc "za komuny" ode mnie, skoro tak nienawidzisz tych
                              ludzi. Nie rozumiem dlaczego nazywasz mnie oszustem, bo to że napisałem, że od
                              1972 roku jestem rzemieślnikiem, to nie świadczy, że brałem udział w życiu
                              politycznym. Wręcz przeciwnie, wtedy rzemieślnicy byli przede wszystkim przez
                              podatki i domiary tępieni i dlatego napisałem, że trzeba było umieć żyć w
                              tamtej Polsce. Byliśmy uważani jako wrogowie systemu - "kapitaliści", bo
                              żyliśmy z pracy najemnej innych ludzi. Przeżyłem niezliczone
                              kontrole "robotniczo-chłopskie" i inne docierania przez "system władzy"
                              Nauczyłem się żyć w takim kraju, znaczy, zminimalizowałem szkodliwy wpływ
                              systemu politycznego jaki wtedy był, na moją rodzinę. Uważam, że wygrałem z
                              Tobą, bo na mojej psychice ówczesny system nie wywarł takiego piętna jak na
                              Twojej. Może Ty doświadczyłeś więcej przykrości od "władzy" i stąd Twoja
                              determinacja. Tylko odpowiedz, co dalej? Dasz radę wysłać wszystkich "komuchów"
                              na Białoruś czy gdzieś z Polski?. Chyba nie, bo to oznaczałoby rozlew krwi w
                              kraju. Jak więc chcesz w sposób bezkrwawy to rozegrać?
                              • alfredkujot Re: ostrzeganie przed skutkami ubocznymi 25.08.05, 17:55
                                4xl napisał:

> Uważnie przeczytałem Twoją wypowiedź i muszę przyznać, że musiałeś
                                > widoczniewięcej przejsc "za komuny" ode mnie, skoro tak nienawidzisz tych
                                > ludzi.

Ludzi ? Nazywam osobowosci zdegenerowane z wyraznymi cechami
                                socjopatologicznymi.

Nie rozumiem dlaczego nazywasz mnie oszustem, bo to że napisałem, że od
                                > 1972 roku jestem rzemieślnikiem, to nie świadczy, że brałem udział w życiu
                                > politycznym.

Przeczytaj jeszcze raz co napisles raz jeszcze.O tych wyborach co cztery lata .
                                Moze i byles rzemieslnikiem.
                                Kim jestes teraz ? Rzemieslnikiem ?

Wręcz przeciwnie, wtedy rzemieślnicy byli przede wszystkim przez
                                > podatki i domiary tępieni i dlatego napisałem, że trzeba było umieć żyć w
                                > tamtej Polsce. Byliśmy uważani jako wrogowie systemu - "kapitaliści", bo
                                > żyliśmy z pracy najemnej innych ludzi. Przeżyłem niezliczone
                                > kontrole "robotniczo-chłopskie" i inne docierania przez "system władzy"
                                > Nauczyłem się żyć w takim kraju, znaczy, zminimalizowałem szkodliwy wpływ
                                > systemu politycznego jaki wtedy był, na moją rodzinę.

No to dobrze ze tak to oceniasz i czujesz sie zadowolony.
                                Gratuluje dobrego samopoczucia.

Uważam, że wygrałem z
                                > Tobą,

Ze mna wygrales ? Kiedy grales ze mna ? Ze mna czy z systemem
                                wygrales ? Albo inaczej czujesz sie wygrany.

bo na mojej psychice ówczesny system nie wywarł takiego piętna jak na
                                > Twojej.

Rzemieslnik psychiki:-) - ty jednak oszust jestes - nie psychologizuj i nie
                                manipuluj "rzemieslniku". System wywarl na tobie pitno tylko tego jeszcze
                                nie widzisz.

Może Ty doświadczyłeś więcej przykrości od "władzy" i stąd Twoja
                                > determinacja. Tylko odpowiedz, co dalej? Dasz radę wysłać
                                wszystkich "komuchów".

Jak to co dalej ? Lapy precz od steru wladzy , dosc kradziezy, malwersacji,
                                korupcji , dosc znekanych Polakow szwedajacych sie po swiecie za chlebem
                                wtedy gdy w kraju roboty kupa , dosc rabunku, dosc wszechobecnej korupcji.
                                Nie bedzie latwo ale trzeba w koncu zaczac.
                                >
                                > na Białoruś czy gdzieś z Polski?. Chyba nie, bo to oznaczałoby rozlew krwi w
                                > kraju. Jak więc chcesz w sposób bezkrwawy to rozegrać?

Tak jak zrobili to Niemcy po wojnie tylko u nas nazywaloby sie-odkomuszenie.
                                znaczy to tyle
                                co konfrontacja z przeszloscia, pociagniecie do odpowiedzialnosci tych ktorzy
                                zaluzyli sie najbardziej - i to szczegolnie surowo tych ktorzy dostali szanse
                                po 89.Po grubej kresce. Calkowity zakaz pracy w strukturach panstwa.

• meylec Ty, rzemieślnik, Ty nie pisz o wysyłaniu "komuchów 25.08.05, 22:03
                                na Białoruś. Ty sobie odpowiedz na pytanie, czym się oni aż tak zasłużyli, że
                                im "pożyteczni idioci" umożliwili przejęcie Polski na własność. I dlaczego
                                dalej mają Ją posiadać? PRl trwa nadal, tylko przeszedł mutację z systemu
                                zwanego "demokracją ludową" w oligarchiczny.
                                • zyks Bełkot a la wariatka Jadźka Staniszkis.... 26.08.05, 11:08
                                  • alfredkujot Re: Bełkot a la wariatka Jadźka Staniszkis.... 26.08.05, 11:25
                                    www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050825/kraj_a_10-1.F.jpg
                            • mrlusiek cudzomyślisz 25.08.05, 21:25
                              +dziarmolisz
                          • prawopl ja bym się nie zamartwiał - WC to beton, odporny 25.08.05, 16:57
                            W świecie moralności "bez barier" wszystko odbywa się z wyrachowanym
                            uśmieszkiem. Nie jedno już przetrwali i nie przebierają w środkach. Tak jak w
                            biznesie - zresztą lubią odwołania do biznesu, jak te ksywki per prezesie.

Jak widać pieniędzy też im nie brakuje - to są wolni, światowi ludzie. Pół
                            miliona tu, kilkaset tysięcy tam, córeczka w U.S.A., zakupy w Paryżu. Widać
                            wesołe jest życie "bezpartyjnego" komunisty (już komunizm nie w modzie, Moskwa
                            też - teraz rauty na jachtach, studia dla córeczki p.Prezydentowej w USA, etc.).

Słowem, moralnośc "bez barier".

4xl napisał:

> Oczywiście, podzielam Twoje zdanie i forma w jakiej przekazujesz mi tą
                            > informację jest do przyjęcia. Wprawdzie z tą informacją już się kilkakrotnie
                            > spotkałem, ale jak to się mówi od przybytku głowa nie boli. Obiecuję, że
                            wezmę
                            > ją pod uwagę przy oddawaniu głosu w wyborach. Natomiast jestem przeciwny
                            jadowi
                            >
                            > jaki cieknie z forum, który ja odczytuję nie jako wymianę poglądów
                            > politycznych, lecz jako niszczenie człowieka o innych poglądach politycznych
                            > niż ten co tym jadem pluje. Jestem rzemieślnikiem od 1972 roku i przeżyłem
                            > wiele wahań tego politycznego wahadła "od lewa do prawa" co 4 lata i po
                            prostu
                            > nauczyłem się w tej Polsce żyć. Mój post nie jest wynikiem przekonań
                            > politycznych, lecz odruchem uważam normalnego człowieka, widzącego jak inny
                            > człowiek w tym przypadku Cimoszewicz jest gnojony.

• zdrowy_dystans Polska sie rozpada ! Jak za Krzywoustego. 25.08.05, 17:20
                              Polska sie rozpada !

Jak za Krzywoustego.

Podzial dzielnicowy - najlepsze rozwiazanie.

• michr Re: ja bym się nie zamartwiał - WC to beton, odpo 25.08.05, 20:59
                              prawopl wolę taką moralność jak to napisałeś "bez barier" niż moralność
                              bolszewicką którą reprezentujesz. Czy uważasz że Prezydenta RP nie powinno być
                              stać na to aby kształcić córkę w USA. Przecież setki ludzi studiuje za granicą
                              bynajmiej nie w Moskwie.
                              Niechciałby mieć jakiegoś nędzarza za prezydenta. Np. Tusk ma 25,6 tys.
                              oszczędności, Kaczyński 23 tys. To są ludzie od lat w sejmie i na stanowiskach
                              Wicemarszałek Sejmu, Prezydent Warszawy. Czyżby na tych stanowiskach tak
                              nędznie płacili? Czy też ci ludzie nie umieją rozporządzać swoimi finansami. To
                              jak oni mogą rządzić państwem? Nawet przez myśl mi nie przemknęło że te
                              deklaracje nie są prawdziwe, tace prawi i sprawiedliwi i z zasadami, nie to nie
                              możliwe.
                              • alfredkujot Re: ja bym się nie zamartwiał - WC to beton, odpo 25.08.05, 21:31
                                michr napisał:

> prawopl wolę taką moralność jak to napisałeś "bez barier" niż moralność
                                > bolszewicką którą reprezentujesz.

No to bys musial rozwinac. "Moralnosc bolszewicka " to moralnosc specyficzna .
                                "Pochylanie"sie werbalne albo uzywanie nedzy na wlasne potrzeby.
                                Litosc na pokaz i dzialanie ...zuuuupelnie wrecz przeciwnie.

Czy uważasz że Prezydenta RP nie powinno być
                                > stać na to aby kształcić córkę w USA.

No to po co nam ksztalcenie w prl pardon III RP ?
                                Czyzby nie mieli zaufania do polskich profesorow ?Polskiej nauki ?
                                Tych ktorzy ideologicznie byli dziesiatki lat przez nich promowani ?
                                Wierni i dyspozycyjni .Ciekawe dlaczego ?

Przecież setki ludzi studiuje za granicą
                                > bynajmiej nie w Moskwie.

No i dzieki Bogu . Tylko dlaczego za granica ?Mamy takich doskonalych
                                profesorow...pozostalosc po prl-u .

> Niechciałby mieć jakiegoś nędzarza za prezydenta.

No k...a jak sie z pzpr-wskiego kacyka prezio zrobil a z jego babasko
                                "ksiezniczka " w tzw demokracji i on nedzrz nie jest ale 95% Polakow
                                to ja sie pytam czyim toto prezdentem jest. Brak poczucia estetyki
                                przyzwoitosci i taktu . Zwykly prymitywizm ...jakosciowo do afrykanskiego
                                kacyka albo lacinskiego porownywalny...

Np. Tusk ma 25,6 tys.
                                > oszczędności, Kaczyński 23 tys. To są ludzie od lat w sejmie i na
                                stanowiskach
                                > Wicemarszałek Sejmu, Prezydent Warszawy. Czyżby na tych stanowiskach tak
                                > nędznie płacili?

Jeszce sie ich nie udalo "uszczesliwic" akcjami ? Nie kradna ?
                                Dziwne. Przeciez wszyscy Polacy to zlodzieje ....

Czy też ci ludzie nie umieją rozporządzać swoimi finansami.

No Cimoszko nam pokazal , jak to sie robi...on potrafi . Jak to jest z tym
                                wiezowcem MSZ w Warszawie ..za podatnikow pieniadze ? .....
                                To
                                >
                                > jak oni mogą rządzić państwem?

O jezusie chrystusie ...ty proponujesz w sposob niezawelowany mafie ?
                                Ci to dopiero potrafia ..."bieznesmeni"

Nawet przez myśl mi nie przemknęło że te
                                > deklaracje nie są prawdziwe, tace prawi i sprawiedliwi i z zasadami, nie to
                                nie
                                >
                                > możliwe.

Ale za to komisji etycznej sie nie podobalo ...ciekawe dlaczego..?
                    • rockawy Re: srutu tutu, pęczek drutu 26.08.05, 05:25
                      Dziekuje,jestem odpowiedzialny i rozuny .Nie poluczaj mnie i nie wstydz sie za
                      mnie a raczej za siebie.Glosuje na Cimoszewicza a ty glosuj na kogo chcesz.
                  • galjoa Re: Uderz w stol a nozyce sie odezwa.... 25.08.05, 18:19
                    Zdumiewa mnie, ze większość opinii zieje nienawiścią do Cimoszewicza, choc
                    zarzuty skierowane pod jego adresem są wyssane są z palca. Przyjmuje sie za
                    prawdę osoby niesprawnej psychicznie z wieloma wykonanymi juz
                    nieprawidlowościami a nie wierzy się człowiekowi czystemu i znanemu z
                    uczciwości. Obawiam sie, że czynią to internauci , których mózg ma tylko trzy
                    zwoje i to w dodatku nie w części czołowej. Jasme, że trzeba głosować na
                    Cimoszewicza, jeżeli na Polsce Ci zależy.
                    • alfredkujot Re: Uderz w stol a nozyce sie odezwa.... 25.08.05, 18:38
                      galjoa napisał:

> Zdumiewa mnie, ze większość opinii zieje nienawiścią do Cimoszewicza,

To twoja interpretacja z ta nienawiscia. Cimoszewicz czlowiek nie jest
                      interesujacy-
                      moze jako przypadek dla badaczy. Duzo istotniejsze jest to kogo reprezentuje
                      utrzymujac ze nie reprezentuje .A dzialalnosc tych ktorych nie reprezentuje
                      reprezentujac znamy z ostatnich czterech lat.

choc
                      > zarzuty skierowane pod jego adresem są wyssane są z palca.

No nie wiem ciagle nie wiadomo skad pochodza pieniadze za ktore nabyl akcje i
                      co sie stalo po sprzedazy z pieniedzmi . Gdzie sa kwity ?

Przyjmuje sie za
                      > prawdę osoby niesprawnej psychicznie z wieloma wykonanymi juz
                      > nieprawidlowościami a nie wierzy się człowiekowi czystemu i znanemu z
                      > uczciwości.

Nie wiem o kim mowisz o przewodniczacym komisji etycznej ktory przypominal
                      uprzejmie cimoszewiczowi o nieprawidlowaosciach ?

Obawiam sie, że czynią to internauci , których mózg ma tylko trzy
                      > zwoje i to w dodatku nie w części czołowej.

Jeszce jeden z "doskonala znajomoscia anatomi " pewnie twoja znajomosc anatomi
                      odpowiada twojemu poziomowi wiedzy w ogole.

Jasme, że trzeba głosować na
                      > Cimoszewicza, jeżeli na Polsce Ci zależy.

Taaak jak Cimoszewiczowi na Polsce zalezy...
                      Gdzyby tak bylo juz by tej Polsce nie szkodzil..dosc kompromitacji..
                    • olias ratunku pomóż!!! 25.08.05, 20:15
                      dostałem pytanie w teleturnieju i do północy dzis MUSZĘ odpowiedzieć poprawnie
                      na pytanie - Ile oświadczeń podatkowych złożył Cimoszewicz w r. 2002? - 1? 3?
                      7? nikt nie wie.
                      • rockawy Re: ratunku pomóż!!! 26.08.05, 05:26
                        Strasznie sie wysililes.Na nic wiecej juz ciebie nie stac?Zenada.
                    • michr Re: Uderz w stol a nozyce sie odezwa.... 25.08.05, 21:13
                      galjoa napisał:

> Zdumiewa mnie, ze większość opinii zieje nienawiścią do Cimoszewicza, choc
                      > zarzuty skierowane pod jego adresem są wyssane są z palca. Przyjmuje sie za
                      > prawdę osoby niesprawnej psychicznie z wieloma wykonanymi juz
                      > nieprawidlowościami a nie wierzy się człowiekowi czystemu i znanemu z
                      > uczciwości. Obawiam sie, że czynią to internauci , których mózg ma tylko trzy
                      > zwoje i to w dodatku nie w części czołowej. Jasme, że trzeba głosować na
                      > Cimoszewicza, jeżeli na Polsce Ci zależy.
                      Mam wrażenia że jest tu nadreprezentacja wszech polaków. Czyżby to jakaś
                      akcja?
                    • mrlusiek Re: Uderz w stol a nozyce sie odezwa.... 25.08.05, 21:30
                      jestem przeciw demokracji. : bo to władza mas a masy są sterowane telewizją
                      we wszystkich postach jest się przeciw lub za, a innego rozumowania nie
                      spotkałem np. jestem za Tuskiem bo ... itd. jestem za Kaczyńskim bo ...
                • meylec Kogo ma łączyć?Czerwonych burżujów z bezrobotnymi 25.08.05, 21:42
                  I jakich "nas"? Już od dawna nie ma żadnych "nas".
                • erg_samowzbudnik Re: Uderz w stol a nozyce sie odezwa.... 26.08.05, 07:12
                  adas313 napisał:

> Jedyna odpowiedzia jaka maja zwolennicy Cimoszewicza na zarzuty pod jego adrese
                  > m
                  > jest zdanie typu "A Kaczynski jest".
                  >
                  > Zwracam uwage na to, ze zdanie "A Kaczynski jest" z oczywistych powodow NIE JES
                  > T
                  > zaprzeczeniem zarzutow stawianych Cimoszewiczowi, co wiecej POSREDNIO JE POTWIE
                  > RDZA.
                  >
                  > Po czym Cimoszewicz-fan-klub wystepuje w roli eksperta od logiki wobec pewnego
                  > forumowicza, ktory - co racja to racja - logicznym mysleniem nie blysnal.
                  >
                  > Dyskusji merytorycznej ("Cimoszewicz jest lepszy od Kaczynskiego, bo", "Mimo ww
                  > .
                  > zarzutow program Cimoszewicza jest lepszy od programu Tuska, bo", "Te zarzuty t
                  > o
                  > bzdury, bo") nie widac.
                  >
                  > Moze to sugerowac, ze istnieja ZADNE przeslanki zachecajace do glosowania na
                  > Cimoszewicza, sam Kandydat pozbawiony jest jakichs wiekszych zalet, a jego
                  > stylem politycznym - coz, jacy wyborcy taki kandydat - bedzie pieniactwo.

Twoja super logika.Franek powiedział do Wicka ,Jasiu to złodziej, Jasiu podał Franka do sądu i stwierdzono ,że Franek to kłamca i prosie. Idzie sąsiadka z sąsiadką i mówi widzisz tego złodzieja Jasia cały czas kradnie .
              • qin Re: Cimoszewicz powiedzial jedna madra rzecz.... 25.08.05, 19:35
                I cała Polska.
            • golota20 Re: Cimoszewicz powiedzial jedna madra rzecz.... 26.08.05, 00:21
              adas313 napisał:

> a mianowicie "wycofuje sie z polityki".
              >
              > Szkoda ze tak szybko zmienil zdanie.
              > Naprawde szkoda.

szkoda wielka bedziesz musial na cimoszke glosowac .
              Nie masz wyboru....
          • jana2706 Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 25.08.05, 12:54
            Sojowa,przeciez lista caly czas jest w internecie
            www.fpbb.qdnet.pl/lista.pbf
            • koneser10 Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 25.08.05, 12:59
              jak na zwolennika lewicy przystalo - podsylasz nam tu lewizne - link, ktory
              podales NIE DIZALA - no coz, lewizna..... bez barier
              • anty-bezmozg Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 25.08.05, 13:11
                Ludzka rzecz mylić się. Najpierw proponowałbym urzyć zawartości czaszki, to z
                pewnością byś zauważył błąd literowy - zamiast pdf rozszerzenie pbf.
                Życze miłej lektury.

A na drugi raz zamiast ludzi wyzywać i z siebie pajaca robić to pomyśl dwa razy.
                pozdrawiam
                • koneser10 Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 25.08.05, 13:14
                  czy kwestionujesz i uprzednio podany link byl nieprawidlowy ?
                  P.S. urzyc ? wstyd
                  • anty-bezmozg Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 25.08.05, 14:32
                    Nie - nie neguje niepoprawności powyższego odnośnika, jedynie denerwuje mnie
                    pochopne wyciąganie wniosków (lewi zawsze lewi) i bezpodstawne "rzucanie się" z
                    powpdów tak błachych. Jak ktoś nie ma nic ciekawego do powiedzenia w dyskusji -
                    to niech sie wogóle nie wypowiada. Siedzenie przed monitorem i szukanie pomyłek
                    by je potem wykpić to bardzo prymitywna forma rozrywki. Niestety jest dość
                    powszechna w naszym internetowym społeczeństwie. Nieważne jaki temat dyskusji by
                    nie był - to ledwie średnio 20% postów jest może właściwymi wypowiedziami na
                    konkretny temat. Reszta to szajs opierający się na obrażaniu i wyzywaniu innych,
                    wyszukiwaniu błędów, w tym tak błachych jak literówki, czy nawet (spotkałem się
                    też) interpunkcyjnych. Nie mam nic przeciwko dyskusją politycznym, wyrażaniu
                    swoich poglądów lewicowych ,prawicowych czy jakichkolwiek innych - ale niech to
                    będzie na jakimś poziomie. Nie mam tutaj zamiaru nikomu ubliżać, ale niektóre
                    posty ludzi zasługują niekiedy na miano żenujących. Niech dyskusja będzie
                    konstruktywna, niech wniesie coś do naszych światopoglądów.
                    Oj - troche sie już chyba za dużo rozpisuje (po mału nie na temat) więc kończe.
                    Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę konstruktywnej dyskusji.

PS. za błąd ort. przepraszam - jest mi wstyd :)
                    • sojowa darczyncow prywatnych nie ma na liscie!!!! 25.08.05, 15:39
                      i o ich ujawnienie mi chodzi. Ile dal Rywin, ile Kulczyk prywatnie, ile
                      Dochnal, inni (na dzis) anonimowi przedsiebiorcy
                      • erg_samowzbudnik Re: darczyncow prywatnych nie ma na liscie!!!! 26.08.05, 07:42
                        sojowa napisał:

> i o ich ujawnienie mi chodzi. Ile dal Rywin, ile Kulczyk prywatnie, ile
                        > Dochnal, inni (na dzis) anonimowi przedsiebiorcy
                        Jaest jak byk 200.000zł Kulczyk
                • piotrgardias Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 25.08.05, 14:47
                  Najpierw proponowałbym użyć zawartości czaszki, to z
                  pewnością byś zauważył błąd ortograficzny: "UŻYĆ" a nie "URZYĆ"
              • erg_samowzbudnik Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 26.08.05, 07:40
                koneser10 napisała:

> jak na zwolennika lewicy przystalo - podsylasz nam tu lewizne - link, ktory
                > podales NIE DIZALA - no coz, lewizna..... bez barier

Działa synku ,działa tylko trzeba wiedzieć co się utuchamia.www.fpbb.qdnet.pl/lista.pdf nie pbf na końcu tylko pdf.
                Z czekistowskim pozdrowieniem
            • arek66 Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 25.08.05, 14:07
              tylko, ze wszyscy czekaja na liste darczyncow indywidualnych a nie firm.
              • jakrzy NIECH POLACZA NAS AKCJE PKN!!! 25.08.05, 14:31
                naszczescie ludzie sie juz pokapowali i Cimoszence poparcie spadlo, jednak dalej popiera go parenascie procent ludzi ktorzy nie grzesza madrosicia!
                • 4xl Re: NIECH POLACZA NAS AKCJE PKN!!! 25.08.05, 15:41
                  Przepraszam, dlaczego sądzisz, że masz monopol na mądrość? Trochę skromności!
                  Uszanuj zdania adwersarzy, bo inaczej to będzie tylko Twój monolog.
                  • jakrzy Re: NIECH POLACZA NAS AKCJE PKN!!! 25.08.05, 17:10
                    ...masz racje jest jeszcze te pare procent ltorzy nie robia tego z glupoty ale wyrachowania i dla wlasnych korzysci
              • anty-bezmozg Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 25.08.05, 14:36
                Niestety ku radości jednych a rozżaleniu drugich - możcie się nie doczekać
                (pisze: możecie - bo mi tam nie spieszno, mało mnie to interesuje). Nie jestem
                znawcą prawa, ale podejżewam, że ustawa o ochronie danych osobowych nie pozwala
                od tak sobie ujawniania publicznie danych tych osób, które nie wyrażą na to
                zgody. Nie wiem czy są jakieś prawne od tego odstępstwa (a nawet jeśli to pewnie
                trudno je będzie zastosować), ale jeśli takowych nie ma - to faktycznej listy
                prywatnych indywidualnych darczyńców możecie się nigdy nie doczekać.
                • gator1945 O! Czyzby bycie darczynca Fundacji bylo wstydliwe? 25.08.05, 15:22
                  • alfredkujot Re: O! Czyzby bycie darczynca Fundacji bylo wstyd 25.08.05, 15:28
                    No tak wychodzi ta przejrzystosc lewizny...
                    • erg_samowzbudnik Re: O! Czyzby bycie darczynca Fundacji bylo wstyd 26.08.05, 07:45
                      alfredkujot napisał:

> No tak wychodzi ta przejrzystosc lewizny...

A czy lista spisu lokatorów w bloku mieszkalnym jest wstydliwa?
              • erg_samowzbudnik Re: Jola, jak tam lista darczyncow fundacji? Ujaw 26.08.05, 07:43
                arek66 napisał:

> tylko, ze wszyscy czekaja na liste darczyncow indywidualnych a nie firm.
                A Kulczyk Holding to fima państwowa?
        • beran Re: tow. Wlodziemierz jeszcze sie nie wycofal ??? 25.08.05, 15:16
          Dobrowolnie się nie wycofa . Tylko my możemy go wycofać .
          Błogosławieństwo " matki teresy z brylantami" nic tu nie pomoże
          • erg_samowzbudnik Re: tow. Wlodziemierz jeszcze sie nie wycofal ??? 26.08.05, 07:46
            beran napisał:

> Dobrowolnie się nie wycofa . Tylko my możemy go wycofać .
            > Błogosławieństwo " matki teresy z brylantami" nic tu nie pomoże

Dobrze by było jakąś świnie podłożyc, kilka juz było.
      • grissley Niech połączy nas polska... KASA :I 25.08.05, 12:49
        Z której was wszystkich, drodzy podatnicy i wyborcy, skutecznie odciążymy...
      • kamyk39 Re: Cimoszewicz zakończył kampanię 25.08.05, 14:16
        koneser10 napisała:

> Cimoszewicz zakoncczyl kampanie a Kwasniewska zaklina rzeczywistosc tak jak
        > wczesniej w sprawie magisterium meza.

Tak Jola K. zaklina- mam obawy, ze tym razem tez skutecznie,
        <ludzie kochaj pozory>
      • michal13z Re: Cimoszewicz zakończył kampanię 25.08.05, 14:30
        Nie ma miejsca w internecie dla wichrzycieli politycznych!
        Towarzysz Włodzimierz Marianowicz może liczyć na internetową organizację
        partyjną! Do dobrobytu! Do socjalizmu!
        Od socjalistycznej odnowy nie ma odwrotu!
        • 4xl Re: Cimoszewicz zakończył kampanię 25.08.05, 15:59
          A skąd Ty się urwałeś . Czy poza tym w domu wszyscy zdrowi
      • marti_ko Re: Cimoszewicz zakończył kampanię 25.08.05, 19:57
        zakończy dopiero za 3 lata jak wyjdzie z więzienia czego mu szczerze życzę
    • m_lex Cimoszewicz rozpoczął kampanię 25.08.05, 12:41
      Wszystkiego dobrego!:)...wbrew oszołomom i prawicowym prowokacjom
      • sneer_rg Re: Cimoszewicz rozpoczął kampanię 25.08.05, 14:24
        Punkt 12.Tajnej instrukcji NKWD Wpłynąć na władze krajowców,aby nabywcy
        ziemi,parcelii gruntów nie otrzymali aktów własności,a jedynie akty nadania.
        Dzielny Cimoszko do boju kontynuować pracę dziadunia
        • piotr228 Cimoszewicz rozpoczął kampanię Jarucką 28.08.05, 09:00
          Bez Jaruckiej WC nie ma nic do powiedzenia. Nic nie wie o gospodarce. Za polike
          zagraniczna niech sie wiecej nie bierze. Moglby mowic o aferach swoich kolegow
          z SLD. Ale nie wiem czy byloby to w jego interesie.
    • koneser10 Cimoszenko jazda na Białorus 25.08.05, 12:42
      ew. mozesz sie znowu zaczyc w Puszczy Białowieskiej.
    • fkalczynski Cimoszewicz rozpoczął kampanię 25.08.05, 12:42
      ja mam! i co?
    • aptos Co za dno - i hasło, i kandydat. 25.08.05, 12:42
      Kolesie wszystkich okręgów łączcie się!
    • m_lex Pieski Miodowicza i spółki juz szczekaja? 25.08.05, 12:42
      hehe...śmieszne!
    • koneser10 Co powiedziala Jola 25.08.05, 12:43
      'Włodzimierz Cimoszewicz to uczciwy kandydat dla uczciwych wyborców '
      nalezy to rozumiec - Cimoszenko to postkomunistyczny kandydat dla
      postkomunistow i innych sierot po PRL'u.
    • japas Cimoszewicz rozpoczął kampanię 25.08.05, 12:43
      Jak on jest uczciwy, to jestem volksdeutchem i bolszewikiem w jednej osobie.
      Cimoszka to typowy przyklad komucha: bez honoru, klamliwy i zaprzedany. Ilez
      to dziadostwa uleglo sie nam po ostatniej wojnie? Zywotne to jak chwasty. Mam
      jednak nadzieje, ze ludzie w Polsce maja troche rozumu i pogonia to
      dziadostwo bolszewickie, poki jest jeszcze okazja.
      • aaaa171 [...] 25.08.05, 12:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ezpa7z9 Połaczyła was kasa w Magdalence. 25.08.05, 12:43
      A Polskę to macie towarzyszu głęboko w d...
      • chaynik Re: Połaczyła was kasa w Magdalence. 26.08.05, 18:48
        ezpa7z9 napisał:

> A Polskę to macie towarzyszu głęboko w d...

Pozwol ze sie przylacze do tej diagnozy. Jak tak WC bedzie robil to wkrotce
        trafi pod opieke proktologa.
    • o90 wlodek smierdzi komuna i przekretami 25.08.05, 12:44
      wlodek smierdzi komuna i przekretami
    • junkier "Niech połączy nas (SLD + PeDe) A.Michnik" 25.08.05, 12:47
      Bedzie historyczne porozumienie i nowych "trzech tenorow" (oprocz Adasia
      oczywiscie Prezio i Cimoszenko, brak miejsca dla Wladka Frasyniuka moze
      tlumaczyc jego coraz wieksza irytacje ktorej daje upust podczas konferencji
      prasowych).

Patronat medialny: NIE, GW, TPowszechny i Polityka. Plus Pani Olejnik
      • lidkawozniak Re: "Niech połączy nas (SLD + PeDe) A.Michnik" 25.08.05, 13:17
        Małe szanse. Historyczne będzie (o ile już nie jest) porozumienie Tuska i Rokity
        z Kaczyńskimi pod patronatem czterech kastratów (Wassermana, Miodowicza,
        Macierewicza i Giertycha), pod patronatem Wprost, Gazety Polskiej i Naszego
        Dziennika (+ Bronek Wildsztajn), które zmieni oblicze tej ziemi. Amen!
        • mangold Re: "Niech połączy nas (SLD + PeDe) A.Michnik" 25.08.05, 13:19
          lidkawozniak napisała:

> Małe szanse. Historyczne będzie (o ile już nie jest) porozumienie Tuska i Rokit
          > y
          > z Kaczyńskimi pod patronatem czterech kastratów (Wassermana, Miodowicza,
          > Macierewicza i Giertycha), pod patronatem Wprost, Gazety Polskiej i Naszego
          > Dziennika (+ Bronek Wildsztajn), które zmieni oblicze tej ziemi. Amen!

Przy cichym błogosławieństwie Episkopatu... :-) niech bedzie pochylony...+
          • lidkawozniak Re: "Niech połączy nas (SLD + PeDe) A.Michnik" 25.08.05, 13:21
            mangold napisał:

> lidkawozniak napisała:
            >
            > > Małe szanse. Historyczne będzie (o ile już nie jest) porozumienie Tuska i
            > Rokit
            > > y
            > > z Kaczyńskimi pod patronatem czterech kastratów (Wassermana, Miodowicza,
            > > Macierewicza i Giertycha), pod patronatem Wprost, Gazety Polskiej i Nasze
            > go
            > > Dziennika (+ Bronek Wildsztajn), które zmieni oblicze tej ziemi. Amen!
            >
            > Przy cichym błogosławieństwie Episkopatu... :-) niech bedzie pochylony...+

Episkopatu w to nie mieszajmy, bo ten sam się nie miesza. I chyba w sumie dobrze.
        • junkier Re: "Niech połączy nas (SLD + PeDe) A.Michnik" 25.08.05, 14:01
          Skad wiesz ze kastraci, pokazywali ci? Watpie, ABW wiedzialaby o tym juz
          godzine pozniej. Wiec nie uzywaj slow ktorych znaczenia nie rozumiesz.
          Ewentualnie zwroc sie z prosba o wjasnienie do prof. Nalecza, slugi
          Cimoszenkowego, on ponoc dla kazdego znajdzie 5 minut.
          • lidkawozniak Re: "Niech połączy nas (SLD + PeDe) A.Michnik" 25.08.05, 14:08
            > Skad wiesz ze kastraci, pokazywali ci?

Nie musieli. Przecież wszyscy wiedzą, że to faceci bez jaj.
            • xioncpb Re: "Niech połączy nas (SLD + PeDe) A.Michnik" 25.08.05, 14:15
              I pisze to kobieta, której wycięto clitoris...
            • junkier Re: "Niech połączy nas (SLD + PeDe) A.Michnik" 25.08.05, 14:27
              wszyscy wiedzą, że to faceci bez jaj.

Taaaaaaak? A jakiez to jaja maja twoi idole, cimoszenki i Kwachu? Przez cale
              zycie nie splamili sie uczciwa praca, z czystego oportunizmu wyslugiwali sie
              komunie przez caly czas na garnuszku podatnika, i to maja byc faceci z jajami?

Przy nich taki Roman Giertych, chociaz nie moj idol, to prawdziwy twardy facet,
              reaktywowal przedwojenna mlodziezowke ktora dzis jest postrachem
              polityczniepoprawnych mediow i ich slugusow, uporzadkowal frakcje narodowa i
              skonczyl z rozancowym towarzystwem wzajemnej adoracji. Cos z niczego.
              • mrlusiek Re: "Niech połączy nas (SLD + PeDe) A.Michnik" 25.08.05, 21:36
                prymitywna siła cię pociąga
              • erg_samowzbudnik Re: "Niech połączy nas (SLD + PeDe) A.Michnik" 26.08.05, 07:52
                junkier napisał:

> wszyscy wiedzą, że to faceci bez jaj.
                >
                >
                > Taaaaaaak? A jakiez to jaja maja twoi idole, cimoszenki i Kwachu? Przez cale
                > zycie nie splamili sie uczciwa praca, z czystego oportunizmu wyslugiwali sie
                > komunie przez caly czas na garnuszku podatnika, i to maja byc faceci z jajami?
                >
                > Przy nich taki Roman Giertych, chociaz nie moj idol, to prawdziwy twardy facet,
                >
                > reaktywowal przedwojenna mlodziezowke ktora dzis jest postrachem
                > polityczniepoprawnych mediow i ich slugusow, uporzadkowal frakcje narodowa i
                > skonczyl z rozancowym towarzystwem wzajemnej adoracji. Cos z niczego.

No nie do końca tak skończył. Ojczulo z RM dawał mu instrukcje w antraktach.
        • sneer_rg Re: "Niech połączy nas (SLD + PeDe) A.Michnik" 25.08.05, 14:36
          20 punkt tajnej instrukcji NKWD Kadrze oficerskiej rekrutującej się z krajowców
          można powierzać odpowiednie stanowiskapod warunkiem,że są tam nasze służby
          specjalne.Do boju tow.Cimoszewicz wcielać w życie szczytne ideały.SLD ma wprawę
          Michnik pomoże
    • qc NASZ Prezydent, NASZ Rzad 25.08.05, 12:48
      Cimoszewicz
      PD
      To tylko pobozne zyczenia.
    • pumper.nikiel Re: Cimoszewicz rozpoczął kampanię 25.08.05, 12:49
      "Niech połączy nas Polska",bo nie połaczy nas Cimoszewicz.
    • m.zurawski Re: Cimoszewicz rozpoczął kampanię 25.08.05, 12:50
      Kampanię kłamstw i matactwa. Ten człowiek jest tak beszczelny i grubiański, ze
      nawet po ostatnich wydarzeniach ma czelnośc kandydować. Ma nas polaków za
      idiotów!!!!
      • mangold O!! Widzę Młodzież Weszpolska juz klika......... 25.08.05, 12:53
        m.zurawski napisał:
        Ten człowiek jest tak beszczelny
        • lupus71 [...] 25.08.05, 13:14
          • yeellow Re: O!! Widzę Młodzież Weszpolska juz klika..... 25.08.05, 13:16
            nerwy Cie ponosly, czy zawsze jestes taki uprzejmy?
            • mangold Re: O!! Widzę Młodzież Weszpolska juz klika..... 25.08.05, 13:18
              yeellow napisał:

> nerwy Cie ponosly, czy zawsze jestes taki uprzejmy?

W lustro spojrzał....... :-)) i mu się napisało...
            • kontrapunkt [...] 25.08.05, 13:25
              • yeellow Re: prowokator 25.08.05, 13:26
                bardzo to swiatla wypowiedz.
          • mangold Re: O!! Widzę Młodzież Weszpolska juz klika..... 25.08.05, 13:17
            lupus71 napisał:

> myślisz kutasie, że tylko Młodzież Wszechpolska jest przeciw temu wiejskiemu
            > oszustowi?

i jeszcze LPR ?? I PiS ?? qrczę ale tego ... :-)buraki....
            • adas313 Re: O!! Widzę Młodzież Weszpolska juz klika..... 25.08.05, 13:19
              > i jeszcze LPR ?? I PiS ??

I jeszcze PO... i ex-koalicjant z PSL... i cichy sojusznik Samoobrona... i byli
              partyjni towarzysze z SdPL... i lewicowy plankton typu "Racja"... no, jest tego
              troche.
      • seti_bs Re: Cimoszewicz rozpoczął kampanię 25.08.05, 13:33
        No... ty jednak jesteś idiotą. Skoro nie widzisz, że cała ta afera to
        śmierdząca prowokacja to... faktycznie jesteś idiotą. Oby takich jak ty nie
        łączył z normalną częścią społeczeństwa.
      • erg_samowzbudnik Re: Cimoszewicz rozpoczął kampanię 26.08.05, 07:56
        m.zurawski napisał:

> Kampanię kłamstw i matactwa. Ten człowiek jest tak beszczelny i grubiański, ze
        > nawet po ostatnich wydarzeniach ma czelnośc kandydować. Ma nas polaków za
        > idiotów!!!!

Na dodatek wszyscy mówią , że kradnie , chce naród rzucić na kolana i oddać wrogim mocarstwom we władanie (jakobini) ;))))
    • pawka.morozow Skandal z wypowiedzią Kwaśniewskiej ! 25.08.05, 12:52
      Jak można sugerować że tylko uczciwi głosują na Cimoszewicza.Cimoszewicz
      uczciwym kandydatem.
      Czy to w ustach Jolanty Kwaśniewskiej ma oznaczać że pozostali kandydaci są
      nieuczciwi? że wyborcy którzy nie głosują na Cimoszewicza są nieuczciwi?
      Czuję się oburzony,tym bardzie że w prokuraturze tłumacząc się z zarzutów
      godzinami przesiaduje tylko jeden kandydat.Właśnie Cimoszewicz!
      Dlaczego Jolanta Kwaśniewska wprowadza podział wśród Polaków ,tych uczciwych co
      są za Cimoszewiczem i tych nieuczciwych co głosują np.na Religę, na Tuska, na
      Cimoszewicza, na Bochniarz czy na Borowskiego?
      Skandal!
      • yeellow Re: Skandal z wypowiedzią Kwaśniewskiej ! 25.08.05, 12:54
        masz wyrazne klopoty z logika :). Wskazowka: jezeli powiesz, ze "myszy jedza
        ser", to nie znaczy wcale, ze "ludzie go nie jedza".
        • remik.bz Czy nieuczciwy nie zagłosuje na Cimoszewicza? 25.08.05, 14:08
          yeellow napisał:

> masz wyrazne klopoty z logika :). Wskazowka: jezeli powiesz, ze "myszy jedza
          > ser", to nie znaczy wcale, ze "ludzie go nie jedza".

A skąd Pani Kwaśniewska wie ,że "nieuczciwy" nie zagłosuje na Cimoszewicza ? A
          gdyby nawet wiedziała o takich zamiarach "nieuczciwego" ,to zabroni mu glosować?
          Po prostu Pani Kwaśniewska z premedytacją "mąci". Prawdziwe było by
          stwierdzenie : na Cimoszewicza zagłosuje nieuczciwy oraz uczciwy ale głupi.
      • rnrr Re: Skandal z wypowiedzią Kwaśniewskiej ! 25.08.05, 13:09
        "> Jak można sugerować że tylko uczciwi głosują na Cimoszewicza.Cimoszewicz
        > uczciwym kandydatem."

W dzisiejszych czasach można wszystko bez wyjątku. No chyba że to taka metafora
        była. Trudne słowo.
        • lomginus Re: Skandal z wypowiedzią Kwaśniewskiej ! 25.08.05, 13:46
          spoko to tylko język ORWELA, MIłość znaczy NIENAWIŚĆ, Kłamstwo to Prawda, Pokój
          znaczy Wojna, Uczciwy znaczy Cimoszenko, i tak dalej... co się dziwicie. Ferma
          zwierząt.
          • rnrr Re: Skandal z wypowiedzią Kwaśniewskiej ! 25.08.05, 14:21
            A jaki będzie jej koniec!!!!
      • junkier Re: Skandal z wypowiedzią Kwaśniewskiej ! 25.08.05, 13:22
        Ja bym tu nie widzial wielkiego skandalu tylko po prostu potwierdzenie
        przewrotnej "moralnosci" i skrajnego zepsucia, jakie panujej na dworze Prezia i
        towarzyszacej mu, hojnie oplacanej przez polskiego podatnika swity.

Przeciez komunisci od wielu lat przyzwyczaili nas do tego, ze ich slowa trzeba
        interpetowac opacznie
        - "socjalistyczna praworzadnosc" to przeciez totalne bezprawie
        - spoleczna gospodarka rynkowa" to przeciez mafijny biznes dla ubekow i
        nomanklatury,
        - swiadczenia spoleczne" to jalmuzna dla frajerow
        - "ochrona danych osobowych" to parawan dla machlojek

Itp., itd.
      • nnina13 Re: Skandal z wypowiedzią Kwaśniewskiej ! 25.08.05, 23:32
        Można zrozumieć, że nieuczciwi na niego nie głosują.
        Nie jest to jednoznaczne z tym, że wszyscy uczciwi głosują na Cimoszewicza a
        reszta to oszuści.
        Widać, że szybko dostosowałeś się do trendu kręcenia afer.

Co do przesiadywania Cimoszewicza w prokuraturze to fakt. Pamiętaj o fakcie że
        Kaczyński ma już wyrok, Lepper nie stawia się na wezwania sądu a dodatkowo
        prasa milczy o przekrętach POPiSu bo wie że to ci ludzie będą siedzieli w
        Sejmie!
      • erg_samowzbudnik Re: Skandal z wypowiedzią Kwaśniewskiej ! 26.08.05, 07:59
        pawka.morozow napisała:

> Jak można sugerować że tylko uczciwi głosują na Cimoszewicza.Cimoszewicz
        > uczciwym kandydatem.
        > Czy to w ustach Jolanty Kwaśniewskiej ma oznaczać że pozostali kandydaci są
        > nieuczciwi? że wyborcy którzy nie głosują na Cimoszewicza są nieuczciwi?
        > Czuję się oburzony,tym bardzie że w prokuraturze tłumacząc się z zarzutów
        > godzinami przesiaduje tylko jeden kandydat.Właśnie Cimoszewicz!
        > Dlaczego Jolanta Kwaśniewska wprowadza podział wśród Polaków ,tych uczciwych co
        >
        > są za Cimoszewiczem i tych nieuczciwych co głosują np.na Religę, na Tuska, na
        > Cimoszewicza, na Bochniarz czy na Borowskiego?
        > Skandal!
        Niech inni mówią o sobie i na swój koszt.
    • mikejar Cimoszewicz to ostatnia szansa bylych komunistow 25.08.05, 12:52
      Kazdy z nich chce miec dalej ciepla posadke i kontrole nad aferami
      Mam nadzieje ze teraz Polacy nie dadza sie nabrac nie beda
      glosowac na aferzystow
      Gdzie jest pozyczka od bylego ZSRR i co z majatkiem po PZPR
      Moze ten uczciwy kandydat odpowie - bo tez bral w tym udzial
    • galba Cimoszewicz rozpoczął kampanię? 25.08.05, 12:53
      Przecież on już właściwie ją zakończył.
      • my.uczennice.vii.liceum Re: Cimoszewicz rozpoczął kampanię? 25.08.05, 14:18
        galba napisał:

> Przecież on już właściwie ją zakończył.

O, nie, nie, naszym zdaniem
        Imperium kontratakuje
    • adas313 Cimoszewicz na prezia!!! 25.08.05, 12:54
      Przeciez ma facet same zalety:

- Przezorny ("powinni sie byli ubezpieczyc")
      - Obeznany z internetem ("jak to jeden z internautow napisal...")
      - Swietnie sie zna na obrocie akcjami
      - Konsekwentny - jak raz zapomnial o udzialach w Orlenie, to nie pamietal o nich
      przez dwa kolejne oswiadczenia
      - Potrafi trzymac jezyk za zebami - o pewnych ustaleniach z UE polscy
      dziennikarze dowiedzieli sie dopiero w Brukseli.

Jak ktos zna dalsze walory zacnego kandydata to niech dopisze - niestety nie
      znam ich wszystkich.
      • mangold Re: Cimoszewicz na prezia!!! 25.08.05, 12:55
        adas313 napisał:

> - Konsekwentny - jak raz zapomnial o udzialach w Orlenie, to nie pamietal o nic
        > h
        > przez dwa kolejne oswiadczenia
        > -
        Kaczyński też przeoczył drobne 10 tys., które mu sąd kazał zapłacić.....:-))
        • siersciuchjebany Re: Cimoszewicz na prezia!!! 25.08.05, 13:07
          mangold napisał:

> adas313 napisał:
          >
          > > - Konsekwentny - jak raz zapomnial o udzialach w Orlenie, to nie pamietal
          > o nic
          > > h
          > > przez dwa kolejne oswiadczenia
          > > -
          > Kaczyński też przeoczył drobne 10 tys., które mu sąd kazał zapłacić.....:-))
          >

Twa ulubiona GW chyba podawala tydzien temu, ze 2.5 tys nie 10. Czy sie myle?
          Ale tylko na marginesie tak sie czepiam.
          • yeellow Re: Cimoszewicz na prezia!!! 25.08.05, 13:08
            moze odsetki, bo to juz chyba rok minal jak "niepamieta" ;-)
          • mangold Re: Cimoszewicz na prezia!!! 25.08.05, 13:10
            siersciuchje..y napisał:

> > > -
            > > Kaczyński też przeoczył drobne 10 tys., które mu sąd kazał zapłacić.....:
            > -))
            > >
            >
            >
            > Twa ulubiona GW chyba podawala tydzien temu, ze 2.5 tys nie 10. Czy sie myle?
            > Ale tylko na marginesie tak sie czepiam.

2,5 tys to koszty sad10 tys zadośuczynienie i jeszcze przeprosiny w gazetach i
            w radio....to tak na marginesie.. :-))
            • yeellow Re: Cimoszewicz na prezia!!! 25.08.05, 13:11
              to Kaczor z torbami pojdzie... Zdaje sie, ze tyle przez cale zycie nie
              uzbieral. No, ale dla niektorych to cnota. Ciekawe tylko na co cala swoja
              pensje wydaje...
              • prawopl Re: Cimoszewicz na prezia!!! 25.08.05, 15:21
                yeellow napisał:

> to Kaczor z torbami pojdzie... Zdaje sie, ze tyle przez cale zycie nie
                > uzbieral. No, ale dla niektorych to cnota. Ciekawe tylko na co cala swoja
                > pensje wydaje...

Na kota - wszyscy to wiedzą. Niewiele ma, więc niewiele wydaje.
                Nie to co Wasz kandydat, który jest światowym człowiekiem. Jak nie Moskwa, to
                U.S.A. Pieniądze też nie śmierdzą - pół miliona tam (oczywiście córeczka
                namnaża, bo wie jak), trzysta tysiaków tu. Słowem, wesołe jest życie Włodimira.
            • siersciuchjebany Aha. 25.08.05, 13:27
              > 2,5 tys to koszty sad10 tys zadośuczynienie i jeszcze przeprosiny w gazetach
              i
              > w radio....to tak na marginesie.. :-))

Aha, dzieki za informacje. :-))
          • alfredkujot Re: Cimoszewicz na prezia!!! 25.08.05, 13:11
            siersciuchje..y napisał:

> mangold napisał:
            >
            > > adas313 napisał:
            > >
            > > > - Konsekwentny - jak raz zapomnial o udzialach w Orlenie, to nie pa
            > mietal
            > > o nic
            > > > h
            > > > przez dwa kolejne oswiadczenia
            > > > -
            > > Kaczyński też przeoczył drobne 10 tys., które mu sąd kazał zapłacić.....:
            > -))
            > >
            >
            >
            > Twa ulubiona GW chyba podawala tydzien temu, ze 2.5 tys nie 10. Czy sie myle?
            > Ale tylko na marginesie tak sie czepiam.

No napisali ...te 10 tys to za to ze nazwal wachowskiego przestepca.
            A sad uznal ze skoro sad nie uznal wachowskiego przestepca to przestepca nie
            jest.
            A tam taki drobiazg ze amerykanie sie wachowskim interesuja bo w miedzynarodowy
            handel narkotykami jest wplatany to sadu nie interesuje...

• yeellow Re: Cimoszewicz na prezia!!! 25.08.05, 13:12
              tak, zly sad, niedobry. Kaczynskiego skazal. Be.
              • mangold Re: Cimoszewicz na prezia!!! 25.08.05, 13:14
                yeellow napisał:

> tak, zly sad, niedobry. Kaczynskiego skazal. Be.

I Kaczyński sedziemu tego nie zapomni..... Biedny sędzia.....ciekawe kto bedzie
                ministrem sprawiedliwości...??
            • davidmors Re: "Niech nas połączy wspólne koryto!" 25.08.05, 20:26
              Dobrze się żarło ostatnimy laty. Czy po wyborcy odpędzą nażartych od koryta?
      • junkier A do tego jeszcze gospodarny !!! 25.08.05, 13:08
        adas313 napisał:

> Przeciez ma facet same zalety:
        >

A do tego jeszcze gospodarny !!!

MSZ za jego genialnych rzadow przeplacilo za jakis budyneczek, ktorego budowe
        moglo z latwoscia zablokowac, bagatelka 20 milionow zl z pieniedzy podatnika,
        jest raport NIK w tej sprawie. Ale coz to jest wobec miliardow, jakie w ramach
        kampani WuCetu trafia do Panow gornikow !
        • yeellow Re: A do tego jeszcze gospodarny !!! 25.08.05, 13:09
          stoleczny magistrat skutecznie utrudnial zablokowanie
          • junkier Re: A do tego jeszcze gospodarny !!! 25.08.05, 13:18
            > stoleczny magistrat skutecznie utrudnial zablokowanie

Nieudolnosc "stolecznego magistratu" nie moze byc pretekstem do zdjecia z MSZ
            odpowiedzialnosci, to byloby smieszne. Radze przeczytac raport NIK.

Poza tym, dlaczego Kanclerz Miller odmowil wprowadzenia sprawy na forum Rady
            Ministrow? Kilkadziesiat mln zl z pieniedzy podatnika to zbyt blaha sprawa?

Nastepna sprawa, czy wiadomo ze wsrod wspolwlascicieli dzialki byla vice-
            minister gospodarki Gurbiel?

Czy ktos nie mogl zablokowac bo to czy tamto czy NIE CHCIAL bo wiedzial ze
            znajomi i przyjaciele krolika zarobia w ten sposob kase, ktora wyrwano z
            kieszeni polskiego podatnika?
            • yeellow Re: A do tego jeszcze gospodarny !!! 25.08.05, 13:23
              to jeszcze powiedz z jakiego okresu to news i jaki byl powod jego wyciagniecia
              akurat teraz?
              • mangold Re: A do tego jeszcze gospodarny !!! 25.08.05, 13:25
                yeellow napisał:

> to jeszcze powiedz z jakiego okresu to news i jaki byl powod jego wyciagniecia
                > akurat teraz?

Bodajże sclavus napisał wczoraj ,że niedługo coś nowego napewno wypłynie.....
                jasnowidz ??
              • junkier Re: A do tego jeszcze gospodarny !!! 25.08.05, 13:45
                > to jeszcze powiedz z jakiego okresu to news i jaki byl powod jego
                wyciagniecia akurat teraz?

Nie no, ale czy to wazne czy dzis o 15h czy pojutrze o 9h30? Przeciez tu nie o
                to chodzi. Chodzi o to, ze facet dopuscil do razacej niegospodarnosci w
                resorcie, ktorym osobiscie kierowal, i ze wydal, czy pozwolil na wydanie,
                kilkadziesiat milionow zl z pieniedzy podatnika bez sensu, socjal-
                demokratycznie wzbogacajac sopoleczke, w ktorej udzialy mieli no, niech zgadne?
                Czy komus, kto lekka reka puszcza miliony pieniedzy mozna powierzac kierowanie
                panstwem? Wedlug mnie nie. I tu tkwi sedno sprawy
        • adas313 I zdolny do wszelkich poswiecen!!! 25.08.05, 13:14
          Przeciez kandyduje na prezia dlatego, ze uslyszal zew narodu!!! To "niezliczone
          rzesze" sklonily go do tego by jednak nie zrywac z polityka, lecz wejsc do niej
          na calego, jak bedzie trzeba nawet na dwie kadencje!! Coz za ofiarnosc... a
          mowia ze patriotyzm stanial...
      • rnrr Re: Cimoszewicz na prezia!!! - nie ulega presji 25.08.05, 13:25
        szczególnie górników

i nie jest koniunkturalistą (wcale nie ogłasza, przypadkowo na śląsku, ze Pan
        Prezydent podpisał ustawę zabójczą dla budzetu, a ważną dla pewnego środowiska.
      • golota20 Re: Cimoszewicz na prezia!!! 26.08.05, 00:43
        adas313 napisał:

>
        > - Przezorny ("powinni sie byli ubezpieczyc")
        > - Obeznany z internetem ("jak to jeden z internautow napisal...")
        > - Swietnie sie zna na obrocie akcjami
        > - Konsekwentny - jak raz zapomnial o udzialach w Orlenie, to nie pamietal o
        nic
        > h
        > - Potrafi trzymac jezyk za zebami - o pewnych ustaleniach z UE polscy
        > dziennikarze dowiedzieli sie dopiero w Brukseli.
        >
        > Jak ktos zna dalsze walory zacnego kandydata to niech dopisze - niestety nie
        > znam ich wszystkich.

k\jest komunista to zaleta

Stoi po stronie Silniejszych to pragmatyk(USA)
        Nie sieje nienawisci( KWACHU)
        Pasuje na Prezydenta to nie ulega watpliwosci
        Wiecej grzechow cimoszki nie pamietam.
      • erg_samowzbudnik Re: Cimoszewicz na prezia!!! 26.08.05, 08:05
        adas313 napisał:

>
        > - Przezorny ("powinni sie byli ubezpieczyc")
        > - Obeznany z internetem ("jak to jeden z internautow napisal...")
        > - Swietnie sie zna na obrocie akcjami
        > - Konsekwentny - jak raz zapomnial o udzialach w Orlenie, to nie pamietal o nic

Małe sprostowanie. Nie zapomniał tylko sie pomylił a to znaczy , myślał ,że wypełnia poprawnie .Więc nie widzą powodu aby w innych było inaczej.

> h
        > - Potrafi trzymac jezyk za zebami - o pewnych ustaleniach z UE polscy
        > dziennikarze dowiedzieli sie dopiero w Brukseli.
        >
        > Jak ktos zna dalsze walory zacnego kandydata to niech dopisze - niestety nie
        > znam ich wszystkich.
        • alfredkujot Re: Cimoszewicz na prezia!!! 26.08.05, 08:22
          No chyba klonyroba na akord ...sie nastepny wybudzil.
          Straszna plaga, maciciele, oszusci , matacze tak jak ich pracodawcy...

Nikt z panstwa nie postwail sobie pytania w jaki sposob osoba
          apolityczna jak o sobie zwykla mawiac, tanczaca na bosaka
          w lazience, ktorej maz do lozka przynosi owsianke, osoba nie posiadajaca
          legitymacji polskiego spoleczenstwa- bo przeciez nie brala
          udzialu w wyborach "awansowala" na aktywna w zyciu politycznym ?
          Jest tylko zona prezydenta . Co upowaznia to babsko do
          mieszania sie w sprawy kraju ? Dlatego ze jest zona kwacha ?
          No oddalamy sie od cywilizowanego swiata coraz bardziej,
          Zona kacyka, chce miec wplyw na ten kraj jakby samego prezia bylo
          malo. Ludzie co to za panstwo?
    • siersciuchjebany Ooo.. 25.08.05, 13:01
      "Niech połączy nas Polska" - tak brzmi hasło wyborcze kandydata na prezydenta
      Włodzimierza Cimoszewicza, który dziś oficjalnie rozpoczął kampanię przed
      wyborami prezydenckimi

Włodzimierz Cimoszewicz to uczciwy kandydat dla uczciwych wyborców - zapewniała
      w czwartek przewodnicząca komitetu wyborczego Cimoszewicza Jolanta Kwaśniewska,
      otwierając posiedzenie komitetu na warszawskim Torwarze.

Dopiero teraz zaczął?? Jaja sobie robi?
      Chyba jestem nieuczciwym wyborcą..
      • mangold Re: Ooo.. 25.08.05, 13:03
        siersciuchje..y napisał:

>
        >
        > Dopiero teraz zaczął?? Jaja sobie robi?

oficjalnie, sierściuchu....
        >
        Chyba jestem nieuczciwym wyborcą..

To Ty tak mówisz... :-))
      • rnrr Uczciwosć inaczej 25.08.05, 13:07
        Większosć ludzi ma dziwne wrażenie, ze Cimoszewicz to również kandydat
        Czarzastego, Millera, Ungiera i kilku takich tam.... Nie chce być jednak w
        takim towarzystwie zatem wybieram uczciwosć inaczej
        • adas313 Re: Uczciwosć inaczej 25.08.05, 13:09
          Eee.... gdzie tam, przeciez Cimoszewicz to niezalezny kandydat bez ukladow ;-))
          • rnrr Re: Uczciwosć inaczej 25.08.05, 13:15
            i uczciwy :) tylko czasem się myli i to konsekwetnie, a pomyłki absolutnie nie
            mają nic wspólnego z ważnymi wydarzeniami typu aresztowanie prezesa Orlenu i
            spadku kursu akcji tej firmy. Na przyszłość: warto sledzić zakupy i sprzedaże
            akcji posiadanych przez uczciwych polityków :)
            • adas313 Re: Uczciwosć inaczej 25.08.05, 13:17
              > Na przyszłość: warto sledzić zakupy i sprzedaże
              > akcji posiadanych przez uczciwych polityków :)

I kontemplowac to jak bardzo da sie byc uczciwym.

Co do cnot Cimoszewicza - patrz moj post "Cimoszewicz na prezia", jest kilka
              postow wyzej :-)))
              • rnrr Re: Uczciwosć inaczej 25.08.05, 13:22
                Widzę, że strasznie ten post zdenerwował "uczciwych nie inaczej" na tym forum,
                bo aż dwóch musiało ochoczo ruszyć z odpowiedziami przy czym jeden przeszedł na
                Kaczynskiego w mysl "nalepsza obroną atak" :) Jak mnie bawią Ci ślepi
                fanatycy :)
                • adas313 Re: Uczciwosć inaczej 25.08.05, 13:24
                  > Jak mnie bawią Ci ślepi fanatycy :)

Mnie tez.
                  Ale racje mial autor slow "Czlowiek godzi sie na to zeby byc strasznym, ale
                  nigdy na to aby byc smiesznym"... cos w tym jest :-)))
                  • rnrr Re: Uczciwosć inaczej w wydaniu Jole K.??? 25.08.05, 13:30
                    otoż to! - coś w tym jest)

Czekajmy zatem na kolejne złote mysle. Dziś Kwaśniewska dała im przykład jakie
                    taksty rzucać mają.
                    W sumie to niezłe hasło Joli napisali. Na czasie. Wszyscy widzą oprócz Joli
                    podobnych, ze Cimoszewicz coś kreci. Im bardziej chce to wyprostowac, tym
                    bardziej sie gubi. Wiec czas wmówić społeczeństwu, żę on jest uczciwy, bo
                    robienie ofiary z siebie jakoś nie daje efektów :)

Ps. Jola uczciwa???? Czy ktoś jeszcze pamięta, jak ta pani w 95 roku
                    zapewniała, ze jej mąż jest magistrem????
                    Nie ma to jak ucziwy człowiek, zapenia o ucziwości innego uczciwego człowieka.
                    Brzmi wiarygodnie.

SLD 2002: Mądzrze, zdrowo, bezpiecznie - dla naiwnych skutecznie.

• adas313 Re: Uczciwosć inaczej w wydaniu Jole K.??? 25.08.05, 13:41
                      Coz... gdy wszysztko inne zawiedzie zawsze zostaje dialektyka marksistowska lub
                      syndrom oblezonej twierdzy.
                      Ewentualnie nadzieja ze sprawa umrze smiercia naturalna.

> Czy ktoś jeszcze pamięta, jak ta pani w 95 roku
                      > zapewniała, ze jej mąż jest magistrem????

Malo prawdopodobne. Tzw. pamiec spoleczna siega 4-5 lat wstecz.
                      • rnrr Re: Uczciwosć inaczej w wydaniu Jole K.??? 25.08.05, 13:47
                        I z tym coś trzeba zrobić. W Polsce brakuje organizacji pilnujących polityków w
                        sensie rozliczających ich z działalności politycznej, obietnic, a także
                        wypowiedzi.

Jednak co do Pani Joli to myśle, ze każdy człowiek pamięta, że ona potrafi się
                        Porozumieć BEZ Barier!
                        Niektórzy oczywiście w miejsce białego widzą czerwone, no ale na to się nic nie
                        poradzi :) Ten typ tak ma!
                        • adas313 Re: Uczciwosć inaczej w wydaniu Jole K.??? 25.08.05, 13:54
                          > W Polsce brakuje organizacji pilnujących polityków w sensie rozliczających ich
                          > z działalności politycznej, obietnic, a także wypowiedzi.

Robia to media, czasem polityczni przeciwnicy. Ale zawsze mozna to nazwac
                          "nagonka" i "niepotrzebnym grzebaniem sie w brudach".

Poza tym kampanie negatywne tez maja swoje granice, podejrzewam, ze wszystkich
                          kandadatow straszy tu duch kampanii Mariana K. sprzed 5 lat.

Niestety jedynym wyjsciem jest zdrowe, swiadome i obywatelskie spoleczenstwo -
                          najgorszy i najwiekszy wrog wszelkiego politycznego badziewia.
                          • rnrr Re: Uczciwosć inaczej w wydaniu Jole K.??? 25.08.05, 13:59
                            Na początku muszę przyznać, ze coraz mniej wierze, w społeczeństwo
                            obywatelskie!!! Tutaj mógłbym długo i z przykładami porównawczymi z USA na
                            przestrzeni lat, ale zostawmy to bo to temat szeroki i na inną dyskusję.
                            Ubolewam tylko nad tym, że "polityczne badziewie" w obecnym wykonaniu będzie
                            trwaało i trwało i trwało. Przeraża mnie brak selekcji wyborcow i tendencja do
                            głosowania na nr 1 na liście wyborczej. Dlatego wierzę, ze trzeba powołać
                            organizacje pilnujące i rozliczające polityków

Co do kampanii wyborczej to mamy zawsze nagonkę i grzebanie w brudach" bo dla
                            niektórych wręcz ciągle niepojętym jest, że dziennikarzom wolno ich
                            prześwietlać a wyborcy powinni wiedzieć o nich wszystko bez wyjątku.
                            Przynajmniej ja tego oczekuję.

Kampania negatywna zaś przynosi genialne efekty (przede wszystkim w USA), pod
                            warunkiem, ze nie zajmują się nią spece od Krzaklewskiego :) :)
                            • adas313 Re: Uczciwosć inaczej w wydaniu Jole K.??? 25.08.05, 14:09
                              Jesli chodzi o wyborcow bo - powiedzmy sobie brutalnie - umiejetnosc myslenia
                              jest umiejetnoscia zamierajaca za co wine ponosi TV, internet i kolorowe gazetki.
                              Poza tym malo ktory z wyborcow ma jakies wieksze pojecie o ekonomii (ja tez nie
                              mam zbyt duzego, ale potrafie od biedy odroznic socjaliste od liberala),
                              polityce i sytuacji miedzynarodowej o historii i wyplywajacych z niej naukach
                              nie wspominajac.

Kampanie wyborcze w Polsce przede wszystkim sa gra sloganow - "powstrzymac
                              liberalizm", "Polska tak w UE" itp. itd. bez JAKIEJKOLWIEK refleksji nad tym co
                              to znaczy i co z tego wynika.

Oznacza to rzecz smutna: MANIPULOWANIE POLSKIM WYBORCA JEST BARDZO LATWE I JEST
                              POWSZECHNYM SPOSOBEM ZBIERANIA GLOSOW.

Co do "prania brudow" - calkowicie sie zgadzam, o ile jest to w tzw. granicach
                              przyzwoitosci.
                              • rnrr Re: Uczciwosć inaczej w wydaniu Jole K.??? 25.08.05, 14:15
                                Drogi Adamie. Nic ująć nic dodać. Miło mi, ze ktoś na tym forum myśli podobnie.
                                :) : :) Serdecznie pozdrawiam

Jedna tylko refleksja: myślenie ludzi, a raczej jego brak to w duże części obok
                                środków masowego przekazu, efekt braku woli :( i to mnie przeraża.
                                • adas313 Re: Uczciwosć inaczej w wydaniu Jole K.??? 25.08.05, 14:19
                                  > Miło mi, ze ktoś na tym forum myśli podobnie.

Mi rowniez.

> Jedna tylko refleksja: myślenie ludzi, a raczej jego brak to w duże części
                                  > obok środków masowego przekazu, efekt braku woli :( i to mnie przeraża.

Tez prawda.

Dziekuje za dyskusje, pozdrawiam.
                • yeellow Re: Uczciwosć inaczej 25.08.05, 13:25
                  a mnie bawi taki slepy fanatyk jak Ty. I ten drugi, z problemami z logika :-)
                  • rnrr Re: Uczciwosć inaczej 25.08.05, 13:31
                    ale masz poczucie humoru :)
    • eduszka1 Re: Cimoszewicz rozpoczął kampanię 25.08.05, 13:01
      Im bardziej plują na Pana Cimoszewicza tzw. "święci, bez grzechu" tym bardziej
      będę glosował na Niego. Przekonuje mnie stwierdzenie Karola Modzelewskiego, że
      w RP jest odwrócenie Pisma Świętego tzn.kto rzuci kamieniem (lub oszkaluje,
      napluje)jest nieskazitelny,bez grzechu. merbert
      • swoboda_t Re: Cimoszewicz rozpoczął kampanię 25.08.05, 13:36
        A pomysły na gospodarkę nie mają dla Ciebie znaczenia?? Brawo, brawo, fajnych
        mamy w Polsce wyborców.
    • lidkawozniak Porównując 25.08.05, 13:09
      a.gajewski1 napisał:

> Nim zaczal juz przegral. Po Ungierze i Siemiatkowskim przyjdzie czas na Ciebie
      > ponadstandardowo uczciwy kandydacie

W sumie hasło bardziej neutralne niż obłudne "Odwaga i wiarygodność"
      Kaczyńskiego tudzież napompowane "Człowiek z zasadami" Tuska.
      • rnrr Re: Porównując 25.08.05, 13:18
        Jlidkawozniak napisała:

> a.gajewski1 napisał:
        >
        > > Nim zaczal juz przegral. Po Ungierze i Siemiatkowskim przyjdzie czas na C
        > iebie
        > > ponadstandardowo uczciwy kandydacie
        >
        > W sumie hasło bardziej neutralne niż obłudne "Odwaga i wiarygodność"
        > Kaczyńskiego tudzież napompowane "Człowiek z zasadami" Tuska.

Ja bym powiedział, ze cyniczne niż neutralne, ale to najmniej ważne. Hasła,
        hasłami, są ważniejsze czynniki decydujace o wyborze
        • lidkawozniak Re: Porównując 25.08.05, 13:20
          rnrr napisał:

> Jlidkawozniak napisała:
          >
          > > a.gajewski1 napisał:
          > >
          > > > Nim zaczal juz przegral. Po Ungierze i Siemiatkowskim przyjdzie cza
          > s na C
          > > iebie
          > > > ponadstandardowo uczciwy kandydacie
          > >
          > > W sumie hasło bardziej neutralne niż obłudne "Odwaga i wiarygodność"
          > > Kaczyńskiego tudzież napompowane "Człowiek z zasadami" Tuska.
          >
          >
          > Ja bym powiedział, ze cyniczne niż neutralne, ale to najmniej ważne. Hasła,
          > hasłami, są ważniejsze czynniki decydujace o wyborze

Czy cyniczne, to nie wiem. Znaczy ono tyle, co: "Przestańmy się zajmować
          pierdołami, a pomyślmy o kraju". W kontekście ostatniej nagonki na Cimoszewicza
          jak najbardziej trafne.
          • rnrr Re: Porównując 25.08.05, 13:35
            Cyniczne dlatego, że w sumie starte i te 37% wybudował jego sztab i ludzie
            lewicy koncentrując sie na ataku na Kaczora. Z tego względu hasło mówiące:
            Niech połaćzy nas Polska, gdy ewidentnie buduje się kampanie na niechęci i
            nienawiści wrecz do innego kandydata i ludzi go popierających wydaje mi się
            cyniczne. Mi sie podobało: Dom wszystkich Polska Kwacha z 2000 roku, ono bylo
            adekwatne do uwczesnych wydarzeń i fajne. Tutaj mamy mimo wszystko wyraźlny
            podział, zatem mówienie o tym co nas łączy jest kompletnie nie szczere.
            • yeellow Re: Porównując 25.08.05, 13:39
              tak, tak. Cimoszewicz i jego zwolennicy brutalnie napadaja na innych
              kandydatow. Zwolennicy Tuska i Kaczynskiego porwadza spokojna, rzeczowa
              kampanie oparta na argumentach. Kaczynski wcale nie mowi o podziale na AK i
              PZPR, tak, jakby sam sie do AK zalapal.
              Haslo Cimoszewicza jest cyniczne. W odroznieniu od hasel Kaczynskiego
              i "Prezydenta Tuska".
              • rnrr Re: Porównując 25.08.05, 13:54
                Po co sie tak denerwować. Zlość pięknośći szkodzi :)

Wiesz wychodzisz z błędnego założenia, że kto nie z nami to z obozu
                przeciwnego. Może Cię to zdziwi, ale dokładnie takie same odczucia mam co do
                Kaczynskiego tylko przesadziłeś z podziałem na AK i PZPR, to raczej podział na
                komunę i Solidarność jest podstawą kampanii Kaczora, a pokolenie AK jest gdzieś
                w tle, ale .....
                Nie rozumiem również dlaczego i jakim prawem sugerujesz, ze ocenę hasła Kaczora
                i Tuska zestawiam z Cimoszewiczem. Po prostu rozmowa trwała na temat hasła
                Cimoszewicza.
                Mam nadzieje, ze potrafisz porozmawiać o kandydaci nie zestawiając od razu
                innych kandydatów i porównując ich z nim. Naprawdę to nic złego.
          • xioncpb Re: Porównując 25.08.05, 14:20
            > Czy cyniczne, to nie wiem. Znaczy ono tyle, co: "Przestańmy się zajmować
            > pierdołami, a pomyślmy o kraju".

Pomyślcie, co by tu jeszcze:
            a) spieprzyć
            b) ukraść
    • frank_drebin Haslo powinno brzmiec "Niech polacza nas akcje 25.08.05, 13:11
      Orlenu i Agory ponad podzialami i ponad oceanami" ;)
    • lupus71 was komunisci to połączy Kolska 25.08.05, 13:12
      tam razem z preziem będziecie golenie leczyć

(ul. Kolska to adres warszawskiej izby wytrzeźwień)
    • curious2003 "uczciwy" to teraz oznacza taki, ktory pelni 25.08.05, 13:12
      publiczne funkcje, a unika placenia podatkow, bo udaje glupa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka