darekwu 07.09.05, 09:00 Kamiński, Gertychy, Wasserman, Miodowicz, Piłka, Macierewicz, Jurek, Jurczyk, Janowski, Jankowski Alot, Dorn ach, mógłbym jeszcze długo ale już mnie mdli!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
worgules Re: Kamiński o Jaruzelskim 07.09.05, 09:20 Dopisuję :Tusk,Kaczory,Paliknot...........Te gnioty przez najbliższe trzy lata z łaski ludu będą rządzić naszą piękną Ojczyzną.Puszyć się, nadymać.To jest elita Polski.Wałęsa przy nich to tuz intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Kamiński o Jaruzelskim 07.09.05, 09:51 worgules napisał: > Dopisuję :Tusk,Kaczory,Paliknot...........Te gnioty przez najbliższe trzy lata > z łaski ludu będą rządzić naszą piękną Ojczyzną.Puszyć się, nadymać.To jest > elita Polski.Wałęsa przy nich to tuz intelektu. worgules, gwoli przyzwoitosci i uczciwosci jedna rzecz uwazam za sluszna sprostowac.Otoz Walesa nawet przy nich tuzem intelektu (mierzonego wyksztalceniem) nie jest.Ma jednak cos wazniejszego w sobie niz intelekt.Tym "cos" jest intuicja.Mozemy ja tez nazwac "zdrowym chlopskim rozumem".Walesa , jak rzadko kto ,potrafi w lot chwytac "niuanse" rzeczywistosci i sprawnie "wykorzystywac" w polityce.Przy tym ,jesli nawet niektore Jego dzialania jawily sie z pozoru jako "prymitywne" , to byly skuteczne.Jest Jego zasluga, ze nie wywolal podzialow w Narodzie (choc wywolywal wojny "na gorze"). Wielu nieslusznie Go dzis poniza (nawet opluwa).To jednak On ma pewne i zaszczytne miejsce w historii Polski (nie zas jego przesladowcy). Nie sa w stanie tego zmienic zalosne "manewry" teczkami SB. Przed Polska stoja dramatyczne wyzwania.Narod jak nigdy jest gleboko podzielony.Horyzont biedy powieksza sie.Nasza sytuacja miedzynarodowa wcale nie jest rozowa.Wszystko wskazuje ,ze pod rzadami PO i PiS te wszystkie trudnosci ulegna poglebieniu. Narod , w swej przewazajacej wiekszosci ,czeka dalsza degradacja cywilizacyjna (jesli nie zapasc).Zapowiadany przez PiS czas "igrzysk" (lustracja,dekomunizacja) wiecznie twrac nie bedzie (zreszta ani chleba,ani bogactwa od niego nie przybedzie).Polityka PO wczesniej czy pozniej wywola niepokoje spoleczne na wielka skale. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Kamiński o Jaruzelskim 07.09.05, 10:13 worgules napisał: > Dopisuję :Tusk,Kaczory,Paliknot...........Te gnioty przez najbliższe trzy lata > z łaski ludu będą rządzić naszą piękną Ojczyzną.Puszyć się, nadymać.To jest > elita Polski.Wałęsa przy nich to tuz intelektu. Czyzbys zapomnial KTO NIE bedzie rzadzic: Cimoszewicz, Oleksy, Kwasniewski, Jaskiernia, Peczak, oraz 160 innych kretynow z prawdziwej lewizny... To dopiero byly gnioty! - jak ich TY ladnie nazywasz! Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 A kto to jest Kamiński? 07.09.05, 09:24 "Gdy konie kują żaba nogę podstawia"? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: A kto to jest Kamiński? 07.09.05, 10:14 hirsh1 napisał: > "Gdy konie kują żaba nogę podstawia"? uwazaj zeby zamiast nie podkuli ci ... glowy(?) Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Re: A kto to jest Kamiński? 07.09.05, 11:20 Kamiński to jest taki pajac co to za zbrodniarzem gen. Pinochetem kwiaty woził. A teraz Jaruzelskiego chce stawiać przed sąd? Czegoś tu nie rozumiem. Skoro jeden generał popełnił zbrodnie przeciwko ludzkości (przecież mordował nie tylko swoich ale i obywateli Hiszpani) to dlaczego wozi za nim kwiaty a Jaruzelskiego chce pod sąd stawiać? Czy ten facet ma schizofremie paranoidalną? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: A kto to jest Kamiński? 07.09.05, 11:26 rysio.ochucki napisał: > Kamiński to jest taki pajac co to za zbrodniarzem gen. Pinochetem kwiaty woził. > > A teraz Jaruzelskiego chce stawiać przed sąd? > > Czegoś tu nie rozumiem. Skoro jeden generał popełnił zbrodnie przeciwko > ludzkości (przecież mordował nie tylko swoich ale i obywateli Hiszpani) to > dlaczego wozi za nim kwiaty a Jaruzelskiego chce pod sąd stawiać? > > A moze blizsza koszula cialu? Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Jaruzelski odpowiada tez za strzelanie w Grudniu70 07.09.05, 09:39 do robotnikow idacych do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 I za wspieranie "bratniej Czechoslowacji" 07.09.05, 10:05 w walce "z silami reakcyjnymi". Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: I za wspieranie "bratniej Czechoslowacji" 07.09.05, 10:18 adas313 napisał: > w walce "z silami reakcyjnymi". samo Wybrzeze wystarczy: "sprawczość" to 10 lat wiezienia, nie mieszajmy do tego innych watkow... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jaruzelski odpowiada tez za strzelanie w Grud 07.09.05, 10:16 niezapowiedziany napisał: > do robotnikow idacych do pracy. > Odpowiada, odpowiada, tak juz od 16 lat! I bedzie dalej odpowiadal, jesli Kaczynski nie wygra wyborow prezydenckich. A propos: Czy Tusk w swoim programie wyborczym ma dekomunizacje i rozliczenie z PRL? Odpowiedz Link Zgłoś
rye_catcher Kamiński i Pinochet 07.09.05, 09:56 A Pan Michał zamiast gadać niech coś zrobi. Np.: odwiedzi jakiś oprawców na Kubie, w Chinach lub Korei Północnej. Ach, zapomniałem, oprawców komunistycznych się nie odwiedza! Można odwiedzać i składać hołd tylko opracwcom nie-komunistycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
miedz_brzeczaca Re: Kamiński i Pinochet 07.09.05, 10:09 Do Pinocheta (bo rozumiem że o to ci chodzi) jeździł nie MARIUSZ, tylko MICHAŁ Kamiński. Inny człowiek. Michał K. był niegdyś w ZChN, Mariusz K. był liderem Ligi Republikańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rye_catcher Re: Kamiński i Pinochet 07.09.05, 12:41 Masz rację. Mój błąd. Widząc nazwisko Kamiński i PiS od razu mi się skojarzyło z Michałem. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Kamiński i Pinochet 07.09.05, 10:19 rye_catcher napisał: > A Pan Michał zamiast gadać niech coś zrobi. Np.: odwiedzi jakiś oprawców na > Kubie, w Chinach lub Korei Północnej. > Ach, zapomniałem, oprawców komunistycznych się nie odwiedza! Można odwiedzać i > składać hołd tylko opracwcom nie-komunistycznym. Jasne! teraz sie okazuje ze Kaminski to hitler albo i pinochet z planami eksterminacji michnika, mazowieckiego i geremka? BRAWO! Odpowiedz Link Zgłoś
rye_catcher Re: Kamiński i Pinochet 07.09.05, 12:39 Nie Hitler, nie Pinochet, ale go popierał i składał hołd. Odpowiedz Link Zgłoś
worldpl Już mogliby się odczepić 07.09.05, 10:06 Nie wiem czy jeszcze można zbić na tym kapitał polityczny. Daliby sobie spokój i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Już mogliby się odczepić 07.09.05, 10:21 worldpl napisał: > Nie wiem czy jeszcze można zbić na tym kapitał polityczny. Daliby sobie spokój > i tyle. > "Ostatniego" z hitlerowcow osadzono pare lat temu dopiero, tu bedzie podobnie, ich wszystkich trzeba wykurzyc z ich nor, bo moze sie historia a tego, chyba, nie chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Kamiński o Jaruzelskim 07.09.05, 10:23 fu7 napisał: > darek-fuj A masz jeszcze cos do powiedzenia, zaklamana czerwona gnido, czy tylko wlazles zostawic swoje gowno. Na pewno śmierdzi, ale czy to wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
nemo_omen Wielki mi news!! 07.09.05, 11:12 News byłby wtedy gdyby to człowiek pogryzł psa, czyli gdyby np. Kamiński powiedział coś pochlebnego o Jaruzelskim. Szkoda czasu na czytanie Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Wielki mi news!! 07.09.05, 11:29 nemo_omen napisał: > News byłby wtedy gdyby to człowiek pogryzł psa, czyli gdyby np. Kamiński > powiedział coś pochlebnego o Jaruzelskim. Szkoda czasu na czytanie Wiadomosci o tym ze jaruzelskiemu cos za cos i kiedys pojawiaja sie w momentach wygodnych dla GW, dla odwrocenia uwagi od innych spraw - na przyklad "Polacy bardzo bez pracy", lub "Cimoszewicz klamie i klamac bedzie?" To sie nazywa odwrocenie kota ogonem - sie bronilo jaruzelskiego, a teraz podajemy "bezstronnie", ze sa przeciw niemu zarzuty! Odpowiedz Link Zgłoś
klakierr Myślałem że dla GW to że ktoś mówi o tym że , 07.09.05, 12:21 zbrodniarze muszą ponieść karę jest rzeczą oczywistą. Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: Kamiński o Jaruzelskim 07.09.05, 17:25 darekwu napisał: > Kamiński, Gertychy, Wasserman, > Miodowicz, Piłka, Macierewicz, > Jurek, Jurczyk, Janowski, Jankowski > Alot, Dorn ach, mógłbym jeszcze długo ale już mnie mdli!!!! >>>>>>a Rokita ,Lepper- i dziesiątki innych oszołomów i nawiedzonych którzy jak mogą tylko opluwają żołnierza który wprowadzając stan wojenny zapobiegł katastrofie narodowej -ratując naród od wojny bratobójczej jak było na Węgrzech.Jaruzelski zasługuje na uznanie a nie na sądy kapturowe Odpowiedz Link Zgłoś
lusinski Re: Kamiński o Jaruzelskim 07.09.05, 18:01 Kaminski mowi o rozlewie krwi w stanie wojennym. Prawdziwy rozlew krwi, co mowie, morze, ocean krwi zalalby Polske gdyby wkroczyly 'bratnie armie'. A one juz staly na granicach, nie liczac tych co byly juz, od lat, wewnatrz kraju. Czy mogl gen. Jaruzelski polegac na jakichs zapewnieniach - jesli takie wogole byly-,ze 'nie wejda'?. Przeciez to samo obiecal Brezniew Dubczekowi a kilka dni pozniej- weszli. Nie wiem czy Monika Jaruzelska, corka generala, doczeka sie w Warszawie pomnika swego ojca, ale Gustaw Jaruzelski - wnuk generala, napewno tego dozyje. Odpowiedz Link Zgłoś