mg2005 12.09.05, 07:17 Dla homo-aktywisty Marchwińskiego pisanie prawdy o homoseksualiżmie to faszyzm,indoktrynacja,nietolerancja. Żeby ocenić metodę zamiany słów gej i faszysta w liście,trzeba znać treść tego listu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taglinda Gej równa się faszysta 12.09.05, 07:21 proponuję co drugie słowo "gej" w tekście oryginalnym zamienić na słowo "jezuita". Będzie równie smiesznie jak z "faszystą", a może i bardziej prawdziwie... Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a [...] 12.09.05, 07:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antyklerykal [...] 12.09.05, 08:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaby PARANOJA: Jezuici wmawiają innym brak męskości! 12.09.05, 08:39 "homoseksualizm to neuroza i niedostatek męskości". I mówią chłoptasie latające w spódniczkach i wstrzymujące się od kontaktów z kobietami. Zamykające się przed światem zewnętrznym w zakonach, poddający się sadomasochistycznym układom. Oni chcą nas uczyć tego co meskie a co nie? PARANOJA!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaaby [...] 12.09.05, 09:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: A mój chłopak włożył mi ostatnio stopę w tył 12.09.05, 09:17 Jesteś żałosny, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Nie lubie gejow, jestem przeciwko "macierzynstwu" 12.09.05, 16:13 par homo, bawia mnie dowcipy o gejach. Jedno jednak wiem: kazdemu czlowiekowi nalezy sie szacunek. A o faszystach slusznie tu sie pisze bo ktos kto dzieli ludzi na lepszych i gorszych - (nadludzie podludzie) wlasnie faszysta jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dumnyzeswejorientacjigej Czy "prawdziwi" chrześcijanie w tym kraju... 13.09.05, 18:14 ...zawsze prędzej czy później kończą jak ksiądz Oko: szerząc nienawiść do gejów (bo czym innym jest porównywanie z faszystami) i ich stylu życia? Co ich na Boga w ogóle obchodzimy, czemu się tak uwzięli, by nas leczyć? Od dekady staram się nie bywać w kościele (chyba, że znajomy jakiś zemrze), szerokim łukiem omijam procesje i pielgrzymki, przechodzę na drugą stronę ulicy widząc sutannę lub habit, nawet nie pluję w Empiku na kolejne wydania Frondy i Naszego Dziennika - nie mam już zatem najbledszego pojęcia, co im zrobiłem, że tak bardzo chcą, bym zniknął, rozpłynął się w powietrzu albo sczezł w ogniu piekielnym... Odpowiedz Link Zgłoś
sebastiaan Re: Czy "prawdziwi" chrześcijanie w tym kraju... 16.09.05, 10:11 Jeśli w mojej szkole na katechezie pokazanoby taką kasętę, ja na lekcji wychowaczej nie omieszkałbym poruszyć tego tematu i opierając się na światowej sławy psychologach i seksuologach pokazał śmieszność takiego podejścia. To właśnie w szkołach, w kontaktach z rówieśnikami dzieci mają uczyć się wsółdziałania, które nie jest możliwe bez tolerancji i wzajewmnego szacunku. Czy ktoś gejów lubi, czy nie- jego sprawa. Ale porównywanie homoseksualistów do faszystów to cios poniżej pasa wynikający z jawnej nienawiści. Najwyraźniej kościół lubi budzić nienawiść. To bardzo przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Psycho-zabawa. O tresowaniu niegrzecznej chuci... 12.09.05, 16:14 Psycho-zabawa. O tresowaniu niegrzecznej chuci... Fantazja Seksualna - to nie pies policyjny. Tresowanie niegrzecznej chuci - to strata czasu. Ludzi nie robila fabryka. P. S. Fronda sie gubi... Faszyzm - to wlasnie walka z niegrzeczna chucia. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_dystans No to bawimy sie dalej... Zamiast Gej wpisac Polak 13.09.05, 18:37 Proponuje inna zabawe. Zamiast "Gej" wpisac "Polak". Przewrazliwiony, nachalny, ostentacyjny, neurotyczny, obrazony na wszysko i wszystkich, niezadowolony z zycia... A przede wszystkim: wieczna ofiara losu ! wieczne pretensje ! Stereotyp Polaka. P. S. Wariata mozna zrobic z kazdego ?! Fajna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_ewa27 Re: PARANOJA: Jezuici wmawiają innym brak męskośc 12.09.05, 09:25 Paranoja to jest mało powiedziane ! Żeby w XXI wieku takie herezje opowiadać ! Odpowiedz Link Zgłoś
denrike Re: PARANOJA: Jezuici wmawiają innym brak męskośc 12.09.05, 10:13 dokladnie.... to jest tak samo smieszne, jak ksiadz pouczajacy malzenstwo, jak powinno ze soba zyc.... banda hipokrytow... Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 GAYzeta normalności i tolerancji 12.09.05, 11:08 "Tolerancja" jest normalna - gejów trzeba tolerować. Ale już nie wolno tolerować tych, co gejów tolerują nieco gorzej. GAYzetę irytuja ci, co homoseksualizm uważają za zboczenie i grzech. Ale napaść homoseksualistów na katedrę Notre Dame w Paryżu i pobicie przez nich księdza zoswtało zognorowane. Kiedy tydzień później, po paradzie (czy raczej parodii) równości w Warszawie "Wiadomości" pokazały obok "parady" także napaść homosiów na Notre Dame, GAYzeta przypuściła wściekły atak na dziennikarzy wiadomości nazywając całą sprawę manipulacją. No bo jak to tak można pokazać prawdziwą twarz ruchów gejowskich: agresywnych i nietolerancyjnych. Jak można obok "parady" pokazać chuligańskie oblicze homoseksualnych happeningów? Przecież to zaszkodzi jedynie słusznej idei prania mózgów pospólstwu tolerancją, polityczną poprawnością. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: GAYzeta normalności i tolerancji 12.09.05, 11:35 > GAYzetę irytuja ci, co homoseksualizm uważają za zboczenie i grzech. Ale napaść > homoseksualistów na katedrę Notre Dame w Paryżu i pobicie przez nich księdza > zoswtało zognorowane. KŁAMIESZ, nie zostało zignorowane, GW napisała to tym skandalicznym wybryku tak samo jak inne media, poszukaj sobie w archiwum zanim zaczniesz rzucać oszczerstwa > Kiedy tydzień później, po paradzie (czy raczej parodii) > równości w Warszawie "Wiadomości" pokazały obok "parady" także napaść homosiów > na Notre Dame, GAYzeta przypuściła wściekły atak na dziennikarzy wiadomości > nazywając całą sprawę manipulacją. bo to była manipulacja - Wiadomości TVP drugi raz po tygoniu wyemitowały ten materiał, który już był dawno nieaktualny. Po co? Przecież innych doniesień o huligańskich ekscesach jakoś nie powtarzają. Wiadomo po co- żeby nakręcic opinię publiczną. PRZESTAŃ KŁAMAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: GAYzeta normalności i tolerancji 12.09.05, 11:45 a ja byłem naiwny i myślałem, ze w Polsce tolerancja będzie dopiero jak pewne pokolenie po prostu wyginie, ale myliłem się, oni uczą nietolerancji już najmłodszych, czyli tych, którym później będzie ciężko wyjaśnić, że to co uczą księża i jezuici to namawianie do nienawiści bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: GAYzeta normalności i tolerancji 12.09.05, 12:03 el_bigos napisał: > a ja byłem naiwny i myślałem, ze w Polsce tolerancja będzie dopiero jak pewne > pokolenie po prostu wyginie, ale myliłem się, oni uczą nietolerancji już > najmłodszych, czyli tych, którym później będzie ciężko wyjaśnić, że to co uczą > księża i jezuici to namawianie do nienawiści bliźniego. Jakiej nienawiści? Kiedy mówisz, że kradzież jest zła, to namawiasz do nienawiści wobec złodzieja? Czy tolerancja ważniejsza jest od rozróżnienia dobra i zła? Czy tolerancja oznacza zgodę na zło? Czy jeśli uważam homoseksualizm i jego promowanie za zło, to powinienem siedzieć cicho i pogodzić się z tym, że sa tacy, co wiedzą lepiej (jak ty i GAYzeta) i narzucają mi pogląd, że tolerancja jest ważniejsza niż moje poczucie dobra i zła? A gdzie tolerancja dla mojego światopoglądu? Gdzie moje prawo do swobodnego wyrażania moich poglądów? "Tolerancja" to intelektualna pułapka, obezwładniająca wobec zła. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: GAYzeta normalności i tolerancji 12.09.05, 12:56 ok, powiedz to tym(homoseksualistom), którzy mają probemy przez takich jak Ty, a swoją drogą to skąd masz pewność, że jesteś nieomylny i Twoje poglądy są zgodne ze wszelką moralnością i etyką?Tolerancja nie jest czymś złym, uczy tylko szacunku do innych, ale do Ciebie to nie dotrze,najważniejsze jest to, że masz swój system wartości, który zresztą uważam za chory... Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: GAYzeta normalności i tolerancji 12.09.05, 11:59 > KŁAMIESZ, nie zostało zignorowane, GW napisała to tym skandalicznym wybryku tak > samo jak inne media, poszukaj sobie w archiwum zanim zaczniesz rzucać oszczerst > wa Szukałem. Znalazłem tylko krótką notatkę w poznańskim dodatku. Jakoś na pierwszej stronie portalu GAYzety nie było nic o tym przestępstwie, choć inne wiadomości dotyczące homoseksualistów (takie jak komentowana) zawsze trafiają na pierwszą stronę razem z wielką polityką i wielkimi kataklizmami. > bo to była manipulacja - Wiadomości TVP drugi raz po tygoniu wyemitowały ten > materiał, który już był dawno nieaktualny. Po co? Przecież innych doniesień o > huligańskich ekscesach jakoś nie powtarzają. "Chuligańskich" jeśli już. Powtarzają, powtarzają. Tylko ty wybiórczo oglądasz. Np. w materiałach o bijatykach pseudokibiców często są "powtórki" - to pozwala pokazać tło zjawiska i umieścić je w szerszym konteksćie. Powołanie sie na podobne zdarzenia lub przywołanie tła zdarzenia nie jest manipulacją. To geje napadli na księdza w Notre Dame, a nie "Wiadomości". Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_dystans Gej, czyli chuligan. Czyli wszystko w normie. 12.09.05, 21:03 Gej, czyli chuligan. Czyli wszystko w normie. Zadyma, jak kazda inna. P. S. Zwlaszcza, ze w Notre Dame w Paryzu ekscesy i bojki kleru z turystami sa na porzadku dziennym !!! Taki jest los intratnej atrakcji turystycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: GAYzeta normalności i tolerancji 12.09.05, 12:14 Zabawne stwierdzenie "tolerują nieco inaczej" To tak trochę jak częśćiowa dziewica (lub dziewica inaczej) Nie widziałem materiału z napaści gejów w Notre Dame. O manipulacji można mówić wówczas, gdy zestawi się celowo wydarzenia z różnych okresów. Jeżeli napaść w Notre Dame odbyła się w tym samym czasie co parada równości raczej o manipulacji nie ma mowy. Agresję w każdej postaci należy potępiać. Z drugiej jednak strony to nie środowiska gejowskie charakteryzuje agresja. A teza, że nawoływanie do tolerancji to pranie mógu jest doprawdy "osobliwa" i świadczy o wypraniu mózgu opisanymi w artykule metodami Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: GAYzeta normalności i tolerancji 12.09.05, 12:42 > Zabawne stwierdzenie "tolerują nieco inaczej" To tak trochę jak częśćiowa To parodia języka "politycznej poprawności" - taka jak "afroamerykanin" czy "islamski bojownik". Widzisz, jakie zabawne. > Dame. O manipulacji można mówić wówczas, gdy zestawi się celowo wydarzenia z > różnych okresów. Bzdura. Właśnie brak odwołania do wydarzeń z przeszłości i podawanie suchych informacji z ostatniej chwili służy ogłupianiu ludzi. Pozbawianie kontekstu historycznego to jedna z głównych metod lewicowej propagandy (np. w sprawie terroryzmu islamskiego). > charakteryzuje agresja. A teza, że nawoływanie do tolerancji to pranie mógu jes > t > doprawdy "osobliwa" i świadczy o wypraniu mózgu opisanymi w artykule metodami Powiedział politycznie poprawny obywatel, dla którego zakłamywanie rzeczywistości językiem politycznej poprawności to oczywiście żadna manipulacja, tylko jedynie słuszna droga i ideologia ;P Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: GAYzeta normalności i tolerancji 12.09.05, 12:58 za to Ty uważasz, że TWOJA droga jest jedynie słuszna, a może się mylisz??nie pomyslałes o tym nigdy? Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: GAYzeta normalności i tolerancji 12.09.05, 13:21 To nie parodia jezyka mówisz o zupełnie czymś innym bo tolerancyjnym albo się jest albo nie i tyle a w tym bełkocie o "afroamerykaninie" to już nie wiem o co chodzi bo żadnego związku nie widze. OK można pokazywać kontekst podawanej wiadomości ale w ten sposób to można było pokazać równie dobrze pana Kazia który okradł babcie klozetową a potem okazało się że jest homoseksualistom-taki był to kontekst. Pozatym jeśli jeśli chciano pokazywać kontekst to powinni pokazać inne tego rodzaje marsze w europie albo relacje (bardzo historyczne) z ataku policji w stanach na knajpe dla homoseksualistów itp. a "argument" na końcu to już chyba nawt komentarza nie wart bo świadczy o kompletnej impotencji intelektualnej Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: GAYzeta normalności i tolerancji 12.09.05, 17:07 Chybiony przykład /z panem Kaziem/. Pan kazio napadał POZA kontekstem bycia homo zaś ci, co napadli na Notre Dame, robili to jako homo i w imieniu homo. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_rydzyka Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 10:10 taglinda napisał: > proponuję co drugie słowo "gej" w tekście oryginalnym zamienić na > słowo "jezuita". Będzie równie smiesznie jak z "faszystą", a może i bardziej > prawdziwie... Lepiej w tekście o jezuitach zamienic słowo "jezuita" na "Michael Jackson". Odpowiedz Link Zgłoś
js23 osoba która mówiąca homo są nienormalni=faszysta 12.09.05, 10:38 to wtedy będzie OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: osoba która mówiąca homo są nienormalni=fasz 12.09.05, 10:41 a to że ludzie zwiazani z tą instytucją są źli to wiadomo przykład -człowiek nawłujący do zbrodni na tle rasowym Jankowski !! Odpowiedz Link Zgłoś
sunrexik3 Re: Nie czytajcie tej odezwy 12.09.05, 15:02 Jezeli chcecie sprawdzic wytrzymałość swoich nerwów to w końcu macie okazje.Stek bzdur!!!!! Nie życzę sobie żeby w moim imieniu wypowiadał sie taki immmbbbbeeecyl jak szanowny księżulek.A zwroty Polacy Drodzy rodacy itd swiadczą tylko o chorobie psychicznej piszącego!!!!! Już wiemy co powiedział kardynałipapież a może ostatnio miał księzulekwidzenie z Chrystusem???? A może ksiądz Jankowski jest kolejnym wcieleniemMesjasza tylko sam jeszcze tego nie odkrył???? ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sunrexik3 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 14:57 stuprocentowa racyja gratuluje poczucia humoru!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
walpurg Jeśli ktoś oobsesyjnie poszukuje leku... 12.09.05, 11:58 A dla mnie sprawa jest banalnie prosta: panowie z Frondy najwyraźniej mają po prostu problem ze sobą! Jeśli ktoś tak oobsesyjnie poszukuje leku na homoseksualizm, to jedynym logicznym wytłumaczeniem jest takie, że odkrywa te skłonności i u siebie, tylko boi się do tego przyznać. Do psychiatry, panowie z Frondy, do psychiatry! To wy macie problem i wy się leczcie! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 07:42 Tu na forum każdy kto popiera PO albo PiS to faszysta... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 07:47 a bolszewik to każdy kto nie popiera SLD i Cimoszewicza Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 [...] 12.09.05, 07:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Pedalstwo to zboczenie 12.09.05, 08:08 z dwojga złego to wole chyba NIE powiedzieć głupocie więc brylant mówie ci NIE Odpowiedz Link Zgłoś
nenkam [...] 12.09.05, 09:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: Pedalstwo to zboczenie 12.09.05, 09:36 a dlaczego wszystko ma być tu proste (straight?). Jeden Lud, Jeden Kraj, Jedna Orientacja Seksualna? (heteroseks misjonarski?) :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Pedalstwo to zboczenie 12.09.05, 10:04 Homofoby cierpią na niedostatek męskości. Czują się przy pedziach zagrożeni, nie dowierzają swojej seksualności. Homofoby to bardzo często kryptopedały, lękające się ujawnienia swej orientacji i wkurzające się na jawnych, że oni się odważyli i przez to mogą realizować swoje pragnienia męsko-męskich kontaktów. Bardzo wielu pedałów i kryptopedałów jest w klasztorach i na plebaniach. Plebanie skrywają też wielu pedofili. Wygląda na to, że duchowni to często osobnicy niezdolni do funcjonowania w relacjach heteroseksualnych. Celibat jest tu świętną przykrywką dla ich zahamowań. Odpowiedz Link Zgłoś
kwak31 Re: Pedalstwo to zboczenie 12.09.05, 11:26 Typowo pedalskie gadanie. Jak nie cierpisz agresywnego pedalstwa to znaczy, że sam jesteś kryptopedałem, a tamtym zazdrościsz. Dobre, nie ma co. Część zamilknie. Na szczęście niektórzy, w tym ja, mają w głębokim poważaniu wasze teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Pedalstwo to zboczenie 12.09.05, 11:36 > Typowo pedalskie gadanie. Jak nie cierpisz agresywnego pedalstwa to znaczy, że > sam jesteś kryptopedałem, a tamtym zazdrościsz. Dobre, nie ma co. ale tak właśnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Pedalstwo to zboczenie 12.09.05, 17:43 do pandada: Popełniacie ciągle ten sam błąd. Swoje zachcianki bierzecie za całość. Może i tak jest, że ludzie ukrywają swoje odchylenia seksualne, ale na co to ma byc argument? Że nalezy zmienic prawo? Kleptoman tez nie powinien odpowiadać za swoje czyny /jezeli przyjąć tezę o biologicznym uwarunkowaniu homo/, więcej- analogicznie do Waszych żadań nalezy zmienić prawo, aby nie czuł się w mniejszośći. Domyslasz się w jakim kierunku. Po to ludzie tworzyli przez wieki normy kulturowe i pożądane wzory postaw /m.in. zeby zapanować nad sobą/, bo taka postawa rodzi dobre owoce - dla calości. I dopóki rozmawiamy o szacunku dla człowieka jako człowieka, mozemy sie dogadać. Ale gdy ktoś domaga się specjalnych rozwiazań naruszających normalność /istniejący system wartośći, pojęć, instytucje prawa/ tylko dlatego, ze on by chciał, bo byłoby mu przyjemniej i łatwiej, to nigdy nie będzie zgody i przyzwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
werter11 Jezuita równa się inkwizytor ? 12.09.05, 08:05 Brak tylko wezwania do palenia na stosie geja ? Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:05 Pytanie do aktywistów z organizacji LGBT. Czy nie można jakoś zaskarżyć autorów i dystrybutorów tego świństwa? Jeśli tak, to zróbcie to! Z innymi obraźliwymi głosami, które już pojawiły się na tym forum, nie będę polemizował. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:07 "- To skandal! Przedstawianie gejów jako osób nienormalnych i głęboko nieszczęśliwych to jakaś faszystowska metoda indoktrynacji - mówi Janusz Marchwiński, działacz gejowski." jasne. zaden pijak tez nie powie, ze za duzo pije Odpowiedz Link Zgłoś
brat187 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:10 To skandal! Przedstawianie faszystów jako osób nienormalnych i głęboko nieszczęśliwych to jakaś gejowska metoda indoktrynacji - mówi Janusz Marchwiński, działacz faszystowski. :) chyba o to m.in. chodziło, czy wszystko należy sprowadzać odrazu do faszyzmu to jest jakaś obsesja Odpowiedz Link Zgłoś
syn_rydzyka Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 10:12 kraq napisał: > jasne. zaden pijak tez nie powie, ze za duzo pije I ci bałwochwalcy są pobożni inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 10:25 Faszyści mówili, kto jest normalny, a kto nie. Za odchylenie od "normy" potrafili zabić. Piętnowanie ludzi - nie za przestepstwa, ale za odmienny styl życia - jest jak najbardziej faszystowski. Czy zakonnicy są normalni? Chodzą w sukniach, mieszkają w męskich komunach, nie współżyją z kobietami, nie zakładają rodzin, zmieniają imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 10:28 > Piętnowanie ludzi - nie za przestepstwa, ale za odmienny styl życia - jest jak > najbardziej faszystowski. oj przesadziłeś znaczyłoby to że PZPR była faszystowska bo piętnowała ludzi za odmienny styl życia - czyli np. za przynależność do Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:09 Tego typu ekscesy jeszcze bardziej utwierdzają mnie w przekonaniu, że religię trzeba wyprowadzić ze szkół! Tym bardziej nie finansować jej nauczania z pieniędzy neutralnego wyznaniowo państwa. Wycofanie religii ze szkół to tylko jeden z elementów normalizacji stosunków Państwo-Kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
viorne781 Możesz nie mieć racji 12.09.05, 08:24 Tak Ci się tylko wydaje, że wycofanie religii ze szkólł załatwi sprawę. Po pierwsze: założenie programowe szkoły mówią, że wartości tamudostepnione mają wartości chrześcijańskie. Po drugie, każdy obwatel ma prawo do swobody religijne , a wzwiązku z tym, że katolicyzm jest religią dominującą, więc nie wyobrażam sobie, żeby ów większość miała rezygnować ze swoich praw, po trzecie wrescie: nie widzę związku międzytym co zostało przytoczone - w sposób tendencyjny - przez autorów, a samą ideą i praktyką lekcji religii. Mam osobiście własne zdanie na ten temat, tzn. na temat homoseksualizmu i mimo, ze daleki jestem porownywac gejow do faszystow, to na propagande poprawnosci politycznej sie nie godze. Homoseksualizm jest pewnego rodzaju aberracją i dlatego też nie zasługuje na traktowanie go na równi ze związkami heteroseksualnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Możesz nie mieć racji 12.09.05, 08:49 viorne781 napisał: > Tak Ci się tylko wydaje, że wycofanie religii ze szkólł załatwi sprawę. Oczywiście nie załatwi sprawy, bo taką "edukację" można przeprowadzać np. w salkach katechetycznych lub na plebaniach. > Po pier > wsze: założenie programowe szkoły mówią, że wartości tamudostepnione mają warto > ści chrześcijańskie. Pierwsze słysze. Możesz udostępnić źródło na podstawie którego tak twierdzisz? > Po drugie, każdy obwatel ma prawo do swobody religijne , a > wzwiązku z tym, że katolicyzm jest religią dominującą, więc nie wyobrażam sobi > e, żeby ów większość miała rezygnować ze swoich praw, Wyprowadzenie religii ze szkół nie urąga konstytucyjnej zasadzie wolności religijnej. Katolicyzm dominuje statystycznie. Bardzo wielu tzw. katolików, praktykuje tylko i wyłącznie ze względów konformistycznych. To samo dotyczy wielu uczestników lekcji religii w szkołach. > po trzecie wrescie: nie w > idzę związku międzytym co zostało przytoczone - w sposób tendencyjny - przez au > torów, a samą ideą i praktyką lekcji religii. A ja widzę. To potwierdzenie tezy, że w szkołach, na lekcjach religii umacnia się negatywne stereotypy, nietolerancję, ciasnotę uysłową, w skrajnych przypadkach nienawiść. Media wspominały również kiedyś, że lekcje m.in. religii są wykorzystywane do pogadanek organizowanych przez działaczy GiertychJugend. > Mam osobiście własne zdanie na ten temat, tzn. na temat homoseksualizmu i mimo, > ze daleki jestem porownywac gejow do faszystow, to na propagande poprawnosci p > olitycznej sie nie godze. Homoseksualizm jest pewnego rodzaju aberracją i dlate > go też nie zasługuje na traktowanie go na równi ze związkami heteroseksualnymi. > Z tym nie będę polemizował. To jest Twoje zdanie... Tym bardziej, że wątek dotyczy innego zagadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Możesz nie mieć racji 12.09.05, 09:04 Oczywiscie ze wycofanie religii ze szkol zalatwi sprawe bo: 1. za moich czasow nie bylo religii w szkolach i byl swiety spokoj, o religii sie nie mowilo, kto chodzil to chodzil, ale byla to jego sprawa i chodzilo sie do kosciola na ta religie 2. w tej chwili kiedy religia jest w szkole, przedszkolu itd. to sprobuj nie posylac dziecka na religie, od razu bedzie podejrzane, ze moze jakis arabus jest itd, jeszcze ci dzieciaka zatluka. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkrol1 Re: Możesz nie mieć racji 12.09.05, 09:10 'RELIGIA TO OPIUM DLA MAS" - Włodzimierz Ilicz LENIN Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Możesz nie mieć racji 12.09.05, 09:32 Religia to mandragora dla mas! - Bard Jaskier, kumpel wiedźmina Geralta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ponika Re: Możesz nie mieć racji 12.09.05, 10:40 Hmm... Obecnie uważa się, że homoseksualiści to 5-10% społeczeństwa. To nie tak mało... Osób leworęcznych jest chyba mniej? Że o np. innych religiach nie wspomne? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Możesz nie mieć racji 12.09.05, 12:56 ponika napisała: > Hmm... Obecnie uważa się, że homoseksualiści to 5-10% społeczeństwa. Tak twierdzą homo-aktywiści ,zawyżając 10x. Badania w Wlk.Bryt.wykazały, że to ok.1%. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja_74 Re: Możesz nie mieć racji 14.09.05, 02:47 mg2005 napisał: > Badania w Wlk.Bryt.wykazały, > że to ok.1%. Możesz podać źródło tej rewelacji? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Możesz nie mieć racji 15.09.05, 13:55 patrycja_74 napisała: > mg2005 napisał: > > > Badania w Wlk.Bryt.wykazały, > > że to ok.1%. > > Możesz podać źródło tej rewelacji? Czytałem w gazecie ok.rok temu.Bliższych namiarów nie potrafię w tej chwili podać. Kobiety- ok.0,5%, mężczyźni -1,2%. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Możesz nie mieć racji 15.09.05, 22:15 Skoro tak mało, to dlaczego nie dać nam tych praw o które prosimy?! Przecież tak znikoma cząstka społeczeństwa w niczym nie może zagrażać całemu narodowi?! No co? Prześladujecie margines marginesu? Odpowiedz Link Zgłoś
fravahar Re: Możesz nie mieć racji 16.09.05, 17:59 Jakie badania i gdzie? Zajmuje sie tym juz ponad od roku i nie znalazlem zadnej informacji ktora potwierdzilaby twoja opinie Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Możesz nie mieć racji 12.09.05, 13:37 No cóż masz racje tylko dlaczego ja który nie popieram treści głoszonych na katechezach musze za to płacić w formie podaktów??? Chcą agitować i wychowywać kolejne pokolenia które bezmyślnie będzie ich czciła i dawała na tace to prosze bardzo ale nie za moją kase. Kto jeszcze z forumowiczów się z tym zagadza? Kto nie chce płacić za takie treści na zajęciach szkolnych? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Możesz nie mieć racji 12.09.05, 14:39 anvill napisał: > No cóż masz racje tylko dlaczego ja który nie popieram treści głoszonych na > katechezach musze za to płacić w formie podaktów??? a dlaczego ja który nie popieram SLD muszę na tą partię płacić w formie podatków Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 09:00 A kto Ci powiedzial, ze panstwo Polskie jest neutralne wyznaniowo? Moze i bylo za PZPR, ale w momencie wprowadzenia konkordatu, religii do szkol, zawieszenia krzyzyka obok orla przestalo takie byc... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 13:02 ale to jest zapisane w konstytucji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 15:56 Konstytucja konstytucja, ale swiadectwo oczu wazniejsze chyba, a na kazdym kroku spotykamy sie z przykladami tego ze nasze panstwo jest nierozerwalnie zwiazane z jedna sluszna religia... Odpowiedz Link Zgłoś
krawaciaz Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 10:15 wyprowadzmy religie a wprowadzmy kolka gejowskie do kazdej szkoly. brawo, o to do czego prowadzi nas demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 10:16 Nie! Wyprowadzmy religię ze szkół, a w zamian uczmy dzieci języków obcych, religioznawstwa, logiki i filozofii. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 13:06 Min.Środa i min.Jaruga chciały wprowadzenia do szkół pogadanek z "gejami", na których gej "wytłumaczy" dzieciom,że "gej jest OK". A więc indoktrynacja w drugą stronę? A tak wogóle,czy rodzice powinni mieć coś do powiedzenia -czego uczy się ich dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 13:44 To kłamsto i doskonale o tym wiesz. Jak chcesz robie z geby cholewe to nie tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
sunrexik3 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 15:10 Napisz do pana Pospieszalskiego on Ci doradzi albo zgłoś sie do programu Warto rozmawiać tam Ci doradzą Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:11 mg2005 napisał: > Żeby ocenić metodę zamiany słów gej i faszysta w liście,trzeba znać > treść tego listu. Niestety tak oczywista prawda nie jest mile widziana na internetowym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 12:14 asienka32 napisała: > mg2005 napisał: > > > Żeby ocenić metodę zamiany słów gej i faszysta w liście,trzeba znać > > treść tego listu. > > Niestety tak oczywista prawda nie jest mile widziana na internetowym forum. Znając frazeologię i semantykę wypowiedzi głosicieli "politycznej poprawności" i "tolerancji", to musiała być to bardzo śmieszna zamiana... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:12 Za kilkanaście - kilkadziesiąt lat Kościół będzie za to wszystko przepraszał. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:15 p26 napisał: > Za kilkanaście - kilkadziesiąt lat Kościół będzie za to wszystko przepraszał. Za inkwizycję i wojny krzyżowe nikogo KK nie przepraszał, niby dlaczego miałby zrobić wyjatek dla kilku homoseksualistów??? I to za słowną krytykę a nie palenie na stosie żywcem... Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:18 Po pierwsze nie kilku, ale co najmniej 1,5 mln homoseksualistów. Po drugie Kościół już przepraszał za własną przeszłość. Po trzecie, za 4,5 lat skończy się panowanie Kościoła w sferze publiczno-politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
viorne781 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:29 Dane które przytaczasz są wynikiem błędnego, procentowego założenia o ilośći homoseksualistów. Ponadto, fakt że ktoś ma swego rodzaju skrzywienie genetyczne (jakze niewielka jest ta wielkość w stosunku do liczby którą podajesz) albo ma pewien pociąg homoseksualny wywołany owczym ędem środowiska, nie świadczy o tym że jest homoseksualistą. Kościół wskazuje, że popęd ku osobnikom tej samej płci jestswego rodzaju krzyżem, który trzebanieść przez swoje życie, to jest podejrzewam wyzwanie zwyciężyć t w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:18 a niby czemu Kościół miałby przepraszać za wojny krzyżowe? przecież to muzułumanie zaatakowali pierwsi bo chyba nikt nie sądzi że Azja Mniejsza i Półwysep Iberyjski były muzułumańskie "od zawsze". Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 09:09 aron2004 napisał: > a niby czemu Kościół miałby przepraszać za wojny krzyżowe? przecież to > muzułumanie zaatakowali pierwsi bo chyba nikt nie sądzi że Azja Mniejsza i > Półwysep Iberyjski były muzułumańskie "od zawsze". Nie wnikam, czy KK powinien przeprosić muzułmanów za co poniektóre czyny uczynione im podczas wojen krzyżowych. Ale ty spłaszczasz czas w sposób wywołujący co najmniej uśmiech - sięgnij np. do encyklopedii, sprawdź czas opanowania półwyspu Iberyjskiego, sprawdź czas wojen krzyżowych, to może doliczysz się, że idąc twoim tokiem rozumowania Stalin sprawiedliwie najechał Polskę w 1939, bo Polacy w XVII w. zniszczyli Moskwę. P.S. I zastanów się jeszcze raz nad innymi "argumentami", na jakich opierasz swoje poglądy, może i je należy po prostu sprawdzić w encyklopedii? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 09:32 > Nie wnikam, czy KK powinien przeprosić muzułmanów za co poniektóre czyny > uczynione im podczas wojen krzyżowych. Ale ty spłaszczasz czas w sposób > wywołujący co najmniej uśmiech - sięgnij np. do encyklopedii, sprawdź czas > opanowania półwyspu Iberyjskiego, sprawdź czas wojen krzyżowych, to może > doliczysz się, że idąc twoim tokiem rozumowania Stalin sprawiedliwie najechał > Polskę w 1939, bo Polacy w XVII w. zniszczyli Moskwę. a co z Azją Mniejszą? w roku 1071 muzułumanie najechali Cesarstwo Bizantyjskie i rozbili jego armię pod Manzikertem zdobywając prawie całą Azję Mniejszą. W 1097 poszła kontra połączonych sił Bizancjum i chrześcijan zachodnich czyli pierwsza wyprawa krzyżowa. Kto zaczął? co do Hiszpanii to może niech teraz Zapatero odda muzułumanom 90% terytorium i przeprosi za rekonkwistę buhahahahahahahahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 10:08 aron2004 napisał: > a co z Azją Mniejszą? No tak, stara metoda, rzekło się głupotę, to zamiast się do niej przyznać, przypomina się, że w Ameryce biją Murzynów. P.S. Jedyne, co wynika z twojego "kto zaczął", to to, że bliższe ci obyczaje korsykańskie czy sycylijskie z ich wiekową wendettą, niż nauki Chrystusa. Oczywiście nie twierdzę, że znam Nowy Testament na pamięć, mogę się mylić co do tych nauk, przytocz proszę odpowiedni fragment. A poza tym przeczytaj uważnie mój post, czy ja nawołuję kogokolwiek do przepraszania za czyny ojców/przodków? Odpowiedz Link Zgłoś
fravahar Re: Gej równa się faszysta 16.09.05, 18:06 Moze nie za te wyprawy. Ale ta gdzie wyslano tysiace dzieci (poniewaz sa "czyste" i mialy wygrac w walce, jednak kurcze jakos tak sie stalo ze wszystkie padly trupem) to kosciol ma na sumieniu. Podobnie jak setki innych rzeczy. Nie ma ta tym swiecie niczego bardziej podlego i dwulicowego niz ten KK (fravahar@gmail.com) Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 09:08 Bo za kilkanascie, kilkadziesiat lat nie bedzie juz kosciolow tylko meczety... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 11:40 > Za inkwizycję i wojny krzyżowe nikogo KK nie przepraszał, bdury opowiadasz, przepraszał Odpowiedz Link Zgłoś
bebla Re: Gej 12.09.05, 08:18 Jeżeli bycie homoseksualistą jest normalne(= przyrodzone), to niech pary homoseksualne w sposób normalny i przyrodzony poczną i porodzą potomstwo, bez ingerencji współczesnej medycyny, bez adopcji. Oczywiście jestem przeciw obrażaniu i wyśmiewaniu ludzi z jakiegokolwiek powodu, także homoseksualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gej 12.09.05, 09:05 przeczytaj: homo-niewiadomo.blogspot.com/ Homoseksualizm to nie bezplodnosc. I od kiedy to prokreacja definiuje normalnosc? W takim razie bycie dzieckiem jest nienormalne. Starsza pania tez. Zycie w celibacie tez jest nienormalne. Bezplodnosc tez jest nienormalna, a bywa przyrodzona, co osmiesza Twoja naiwna definicje. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Gej 12.09.05, 09:45 celibat nie jest naturalny ani normalny, bezplodnosc tez nie jest normalna i sie ja leczy. tak samo powinno sie leczyc homoseksualizm Odpowiedz Link Zgłoś
sjoz Normalnie inteligentny = glupi, etc. 12.09.05, 10:54 Domyslam sie, ze jak wielu na tym forum traktujesz siebie jako jedynie obowiazujacy wzorzec normalnosci. Czy uwazasz tez, ze Murzyni sa nienormalni, bo maja inny kolor skory niz Ty i nalezy ich leczyc, a przynajmniej dyskryminowac? (zaloze sie, ze przynajmniej po cichu wiezysz w wyzszosc bialej rasy). Pewno nie przyszlo Ci do glowy, ze dla kogos normalnosc (przecietnosc) moze nie byc najwyzsza wartoscia, ze mozna bardziej cenic wybitnosc, oryginalnosc, bogactwo roznorodnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Normalnie inteligentny = glupi, etc. 12.09.05, 11:41 po pierwsze rada: nie zakladaj sie, bo srednio na tym wyjdziesz - przegrasz, po drugie rozumiem, ze przecietnosc nie jest najwyzsza wartoscia itd. sam lubie roznorodnosc, tylko co to ma wspolnego z pedalstwem tak jak wybitnosc, oryginalnosc, itd. to jest taka roznorodnosc jak kila zamiat zdrowia a przyklad z murzynem jak kula w plot. Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Gej 12.09.05, 12:10 > I od kiedy to prokreacja definiuje normalnosc? Od zawsze. Jeśli twoimi rodzicami byłby dwóch pedałów albo dwie lezbijki, zbiór ludzi o nicku "yeellow" byłby pusty. (NO chyba, że ktoś inny wziąłby sobie taki nick). Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 A w czym problem?? 12.09.05, 17:41 A w czym problem, żeby jedna lesbijka żyjąca w nieformalnym lesbijskim związku zaszła w ciążę? Gorzej z parą gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Gej 12.09.05, 13:27 Homoseksualizm jest zaburzeniem popędu seksualnego -niezależnie,czy genetycznym czy nabytym -nieprawidłowym jego ukierunkowaniem. Ewolucyjno-biologiczną funkcją popędu jest prokreacja,tak jak funkcją oczu -widzenie, a nóg -chodzenie. A że WHO kieruje się bardziej polit-poprawnością niż racjami naukowymi -to już inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
sjoz Re: Gej 12.09.05, 13:52 > Ewolucyjno-biologiczną funkcją popędu jest prokreacja,tak jak funkcją > oczu -widzenie, a nóg -chodzenie. A funkcja geby jest jedzenie, wiec sie zamknij. Czemu marnujesz tu czas zamiast sie prokreowac?! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Gej 12.09.05, 14:16 sjoz,dziękuję za "tolerancję"... A stać cię na jakiś argument? Odpowiedz Link Zgłoś
fravahar Re: Gej 16.09.05, 18:31 Nie przyrodzone a w rodzone. Masz zupelna racje. Homoseksualisci nie moga miec dzieci, wiec nie wnosza nic do spoleczenstwa. Dlaczego mieliby miec rowne prawa jak pary heteroseksualne? Aha, w ten sam sposob powinnismy anulowac wszystkie malzenstwa bezdzietne. Nie wazne czy kobieta jest bezplodna, czy nie. Dlaczego ma miec takie same prawa jak jej sasiadka z trojka dzieci? PRECZ z pedalami i bezplodnymi!!! O to ci chodzi? Ludzie zastanowcie sie zanim otworzycie swoje buzie. Sebastian (fravahar@gmail.com) Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Skąd w Kościele tyle nienawiści? 12.09.05, 08:23 Skąd w środowiskach katolickich tyle nienawiści, która jest przemilczana, a nawet subtelnie wspierana przez Kościoł instytucjonalny? Odpowiedz Link Zgłoś
bebla Re: Skąd w Kościele tyle nienawiści? 12.09.05, 08:28 Jezuici to nie cały Kościół. Wszędzie są ludzie i świnie -nie -ludzie. Chrystus nie nauczał nienawiści ale nauczał miłości, także miłości bliżniego. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Skąd w Kościele tyle nienawiści? 12.09.05, 08:31 "Jeden z trzech dopuszczonych w tej chwili pakietów to właśnie ten przygotowany przez WAM." Dopuszczonych przez kogo? Chyba nie przez Ministerstwo Edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Skąd w Kościele tyle nienawiści? 12.09.05, 09:24 bebla napisała: > Jezuici to nie cały Kościół. Oczywiście. Powtórzę: oczywiście! Mało tego, nie wszyscy jezuici mają na oczach bielmo zaślepienia. Podobnie jak SS to nie byli wszyscy Niemcy, a i wśród SS na pewno nie każdy był od razu mordercą. I co z tego? Kto z KK, włącznie z tobą, wziął sobie do serca nauki Chrystusa, którymi się podpierasz, i zaprotestował, jak Chrystus, GŁOŚNO i PUBLICZNIE przeciwko tym chamskim, z piekła rodem metodom indoktrynacji i siania nienawiści? Przytocz, zacytuj choć jeden głos, bo już nie mówię, że powinien być to skuteczny głos całej społeczności. A jak ci się nie uda, sięgnij do Biblii i przeczytaj kawałek o Sodomie. Prawdę mówiąc, to ty też wpisujesz się swoim postem w ten czarny scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Kto cię uczył Ewangelii? 12.09.05, 11:03 bebla napisała: > Jezuici to nie cały Kościół. Wszędzie są ludzie i świnie -nie -ludzie. > Chrystus nie nauczał nienawiści ale nauczał miłości, także miłości bliżniego. Napisz jeszcze, że zalecał małżeństwa homoseksualne i adopcję dzieci przez gejów, to przebijesz Dodę, od której chyba uczyłaś się Ewangelii. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kto cię uczył Ewangelii? 12.09.05, 11:43 omcat21 napisał: > Napisz jeszcze, że zalecał małżeństwa homoseksualne i adopcję dzieci przez > gejów, to przebijesz Dodę, od której chyba uczyłaś się Ewangelii. i ty się uważasz za człowieka wierzącego, bydlaku? nie masz ZIELONEGO pojęcia o nauce Kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Kto cię uczył Ewangelii? 12.09.05, 12:13 Ty za to jesteś przykładem wielce tolerancyjnego i oświeconego ateisty. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: Kto cię uczył Ewangelii? 12.09.05, 12:44 pe1 napisał: > nie jestem ateistą A Ewangelii uczyły cię prof. Szyszkowska i Doda Elektrona ("Jezus też się bzykał... nie słyszałeś?" - cytat z Dody). Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kto cię uczył Ewangelii? 12.09.05, 12:56 czy dla ciebie istnieje tylko jedna alternatywa ateizm - wiara chrześcijańska? ograniczenie i ciemnogród Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Re: Kto cię uczył Ewangelii? 12.09.05, 14:53 malo tego jeszcze nie mial zony ani zadnej kobiety wiec kogo wkoncu milowalß Nakazal milowac wszystkich wiec i geji.... Sami faceci na jego drodze swoja droga tez cosik podejzanego... Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Kto cię uczył Ewangelii? 12.09.05, 18:58 Trudna sprawa z wasza logiką. Tupnę nogą i musi być tak, jak ja chcę, i już... Omcat21 podał argumenty, ty wyzwiska. Choćbyś nie wiem jak się wkurzała, to on ma rację. Chrystus uczył miłości bliźniego, żeby nie odrzucać człowieka, nawet, jeżeli grzeszy. Ale nie uczył, że grzeszący ma rację, w związku z czym nalezałoby mu przyznac rację /grzeszący to każdy, ty, i ja.../ To wy naduzywacie przyjetych pojęć i wypaczacie sens Ewangelii, domagając się przyznania wam racji - ale to piwo - bo i zmienienia praw "pod was". Mogłbym rzec, ze większosć glosów natym forum stosuje emocjonalny /i moralny!/ szantaż i wykazuje podstawowe braki w logicznym rozumowaniu. Dlatego jestem za powrotem do szkół TAKŻE filozofii i logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaaby [...] 12.09.05, 09:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt [...] 12.09.05, 08:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:33 Oświadczam że epoka gettoizacji homoseksualistów została definitywnie zamknięta. Odpowiedz Link Zgłoś
billy-the-kid Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:41 Panie nikt, naprawdę geje byli kiedykolwiek agresywni wobec Pana? Poznałem w życiu kilku gejów i oprócz tego że nie mieliśmy sobie zbyt wiele do powiedzenia (głównie z powodu odmiennych zainteresowań :) to nie mogę powiedziec żeby się specjalnie różnili od innych znanych mi ludzi. A już na pewno nie byli agresywni. Pan nazywa ich pogardliwie pedałkami i sugeruje żeby wstydzili się tego kim są. To chyba jest bliższe agresji? Nie odpowiadam na posty poniżej poziomu na tym forum - Pan pojawia się tutaj dośc często i nieraz pisze Pan sensowne rzeczy - dlatego podejmuję dyskusję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 09:23 Pan nazywa ich pogardliwie pedałkami TO STARE POLSKIE OKREŚLENIE. Dlaczego mam uczyć się "nowomowy"?? Pedłą zły, murzyn zły itd??? BZDURA, i sugeruje żeby wstydzili się > tego kim są. GDZIE TO SUGEROWAŁEM?? Ja nie wstydzę, się, że jestem hetero, a i tak moje łóżko stoi w mojej sypialnii, a nie an ulicy. > Panie nikt, naprawdę geje byli kiedykolwiek agresywni wobec Pana? PRZEKŁAMANIE. nie napisałem, że geje są agresywni, ale że agresywne są "SRODOWISKA GEJOWSKIE" Nie widzisz różnicy pomiędzy homoseksualistą, a "wojującymi pedałami"?? A widzisz róznice pomiędzy kibicami piłkarskimi, a "bandami pseudokibiców"?? To mniej więcej to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
billy-the-kid Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 09:40 Przekłamanie? "DOPIERO, kiedy pedały przestaną być agresywne, mogą liczyć na tolerancję." Czarnuch to też stare polskie określenie ale nie używamy go w odniesieniu do murzynów. I nie ma to nic wspólnego z nowomową. Łóżka gejów o ile mi wiadomo również nie stoją na ulicach. A z kim lub z czym walczą tzw. "wojujące pedały" ? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:57 a gdzie ty widziales gejow wspolzyjacych na ulicy? Na ulicy nikt nie moze kopulowac, nawet taki hetero jak Ty. -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
planetnik4 jezuita = gej?? 12.09.05, 08:28 Według logiki prezentowanej w filmie, gej = faszysta, wiadomo poniekąd, że młodzież wszechpolska jest organizacją faszyzującą, zatem gej = faszysta = działacz młodzieży wszechpolskiej, co już zaczyna być zabawne. Wiadomo też, że MW jest ultrakatolicka, zatem gej = faszysta = działacz młodzieży wszechpolskiej = ultrakatolik, zatem można by wysnuć wnioski, że każdy katolik to gej, co w konsekwencji dotyka biednych braciszków jezuitów. Zatem film ten na pewno jest ukrytą próbą przekazania dzieciakom, prawdy o tym co dzieje się po zmroku w zamkniętych męskich ultrakatolickich zakonach jezuickich. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: jezuita = gej?? 12.09.05, 19:12 Widziałeś ten film?! Nawet w tej relacji GW, która jest stronnicza 100% /jej prawo/, nie ma takiego stwierdzenia wprost - jest tylko aluzyjne sugerowanie /co by dowodziło, że mam rację/. Ja też nie widziałem filmu, ale zupelnie inaczej rozumiem to zastąpienie - to sa dwa slowa, mające mocną konotacje /mocną, bo wywołujaca emocjonalne postawy/. A byc może jest jeszcze inaczej. Nie polegaj na wszystkim, co napisze GW... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A może by tak trzeci raz powtórzyć to ćwiczenie 12.09.05, 08:34 i wpisać : JEZUITA albo KSIĄDZ ...... Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 [...] 12.09.05, 08:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 [...] 12.09.05, 08:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaaby [...] 12.09.05, 09:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patman A może wogóle seks to zboczenie? 12.09.05, 08:39 Przecież to jest ohydne, popatrzcie: są dwie istoty, z której jedna wsadza część siebie w drugą, obśliniają się wzajemnie, wydają podejrzane dźwięki. Trzeba walczyć z tymi niecnymi praktykami, ograniczyć je do niezbędnego minimum - prokreacji. Za uprawianie seksu dla przyjemności - 10 dni dybów. Tak, walczmy o moralność! Do tych, którzy nie łapią ironii - nie próbuj leczyć kogoś, nim nie wyleczysz siebie z tej "przykrej" przypadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
szwet14 Re: A może wogóle seks to zboczenie? 12.09.05, 13:31 Z ta ohyda to duza przesada, ale usmiac sie mozna, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
terion Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:39 A dlaczego piszą tylko o gejach? A lesbijki to co? Czyżby na gejach można się było przejechać, bo wywołują maksymalnie negatywne uczucia, a lesbijki to już dla co niektórych wydają się być apetyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
bebla Re: lesbijki 12.09.05, 08:51 Masz rację, przecież taki filmiki puszczają na wiadomym kanale TV, w celu podniesienia apetytu na seks tym panom, którze już nie mogą sami zbyt dużo Odpowiedz Link Zgłoś
patman Zakazać onanizmu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.05, 09:19 W walce o czystość moralną, onanistów należy również zakuwać na dziesięć dni w dyby. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Indoktrynownani przez KK Polacy !! 12.09.05, 08:46 Stali się zakładnikami tej czarnej strasznej instytucji,a dobrym przykladem na to, mogą być ostatnie audiencje u "Paparatziego"gdzie wyjące zachwytu nad polszczyzną Papy tłumy z Polski, cakowicie tracą One poczucie rzeczywistości!! Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:49 Forum cuchnące fekaliami...... Odpowiedz Link Zgłoś
rydygier4 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:50 Uważam, że dyskusja na temat treści ćwiczenia będzie bez sensu dopóki nie poznamy owej treści. Wielu, jak widzę, zakłada bezpodstawnie, że sensem ćwiczenia jest zrównanie geja z faszystą. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 08:57 Masz rację. Sensem tego ćwiczenia jest umacnianie negatywnych stereotypów wobec takich ludzi jak ja, a także: szerzenie pseudonaukowych teorii, nietolerancji, pogardy oraz znieczulicy na problemy innych ludzi (odnośnie listu homoseksualisty, który jak mniemam jest bliski samobójstwa - co zostało nazwane szantażem emocjonalnym). Odpowiedz Link Zgłoś
rydygier4 Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 09:03 > Masz rację. Sensem tego ćwiczenia jest umacnianie negatywnych stereotypów wobec > takich ludzi jak ja, a także: szerzenie pseudonaukowych teorii, nietolerancji, > pogardy oraz znieczulicy na problemy innych ludzi Przyznajesz mi rację, a potem sam się wypowiadasz o przeznaczeniu ćwiczenia jakbyś znał jego treść... Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 09:06 Przyznałem Ci rację, co do tego, że ćwiczenie nie ma na celu zrównanie homosekualistów z faszystami. Odpowiedz Link Zgłoś
wywoj Niestety GW się stacza 12.09.05, 08:52 wspólne obiadkowanie Michnika z Urbanem, niestety źle służy poziomowi Wyborczej, do tego jeszcze Cimoszewicz jest odsyłany tam gdzie jego miejsce, Redekacja GW zupełnie już jest sfrustrowana, co nie nie wpływa dobrze na rozsądek Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Niestety GW się stacza 12.09.05, 08:59 Dlaczego się stacza? Bo podejmuje niewygodne tematy? Niewygodne dla kleru? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 HOMOSEKSUALIZM JEST WROGIEM KATOLICYZMU 12.09.05, 09:00 Albo my ich zniszczymy ,albo oni nas ! Teraz zawarli pakt ze srodowiskami zydowskimi, ktore wspieraja ich finansowo w walce z Kosciolem ! Z Kosciolem nikt nie wygra ! Sam Jezus to powiedzial ! Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: HOMOSEKSUALIZM JEST WROGIEM KATOLICYZMU 12.09.05, 09:09 My nie jesteśmy wrogiem katolicyzmu, nie jesteśmy wrogiem Młodzieży Wszechpolskiej. To katolicyzm, to Młodzież Wszechpolska czyni nas swoim "naturalnym" wrogiem. My się tylko bronimy. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Jezus powiedział także : Kochaj bliźniego swego 12.09.05, 09:12 jak siebie samego !! katolik_polski1 napisał: > Albo my ich zniszczymy ,albo oni nas ! > Teraz zawarli pakt ze srodowiskami zydowskimi, > ktore wspieraja ich finansowo w walce z Kosciolem ! > Z Kosciolem nikt nie wygra ! > Sam Jezus to powiedzial ! Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Jezus powiedział także : Kochaj bliźniego swe 12.09.05, 09:33 Mangold, ściemniasz, naprawdę tak powiedział? Chyba przytaczasz jakiś zakazany apokryf. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Tak! -kochaj bliźniego i mów mu prawdę 12.09.05, 13:41 "Prawda was wyzwoli" Fałszywi "obrońcy" homoseksualistów oszukują ich twierdząc,że tego nie można,a nawet nie należy leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Schizofrenia!!!! czwarty uskok u katolika 12.09.05, 09:15 Rokowania fatalne! może elektrowstrząsy o nap, 100KV coś zmienią? Ale śmiem wątpić!! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 [...] 12.09.05, 09:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 [...] 12.09.05, 09:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 [...] 12.09.05, 09:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sjoz Re: ROZUM TEŻ... 12.09.05, 09:57 A Tobie w MÓZG. Czy wedlug Ciebie rozum to jakis narzad wewnetrzny? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Całe szczęście, że przyznałeś to 12.09.05, 09:42 że jesteś faszystą. Po twojej wypowiedzi widać, że jesteś wiernym uczniem... Hitlera. Czyżbyś nie chciał posłać do pieca wszystkich kochających inaczej i starszych braci w wierze? To jest właśnie twoja katolicka miłość bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
mzast Re: Gej równa się faszysta 12.09.05, 09:02 Jak chore jest społeczeństwo to na jego chorobę nie ma lekarstwa. Ta "mądrość" musi umrzeć od własnego jadu. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 [...] 12.09.05, 09:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
billy-the-kid Re: DLACZEGO LESBIJKI SA ATRAKCYJNIEJSZE ? 12.09.05, 09:13 Zainteresowanie forumowicza katolik_polski1 dupami gejów jest conajmniej zastanawiające....Może powinien zalogowac się na inne forum, bardziej przydatne dla ludzi z takimi zainteresowaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: DLACZEGO LESBIJKI SA ATRAKCYJNIEJSZE ? 12.09.05, 09:38 hoho, to ty panie katoliku polski mało widziałeś :) jakie teraz ostre analne akcje robią dziewczyny... _______________________________________ anal fisting for the people since 1989. Odpowiedz Link Zgłoś