rafikman To są bezpodstawne insynuacje, grubymi... 19.09.05, 12:25 ..nićmi szyte. Donald Tusk to człowiek z zasadami !!!! Buahahahahahihihehehehehhahahahahaha !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To są bezpodstawne insynuacje, grubymi... 19.09.05, 12:29 Za bezpodstawną insynucję uważasz twierdzenie, że jest to człowiek z zasadami? Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil To może zapytamy Kaczyńskiego o Zalewskiego? 19.09.05, 12:25 Ewidentny atak PiS-u po sondażach niekorzystnych dla nich. Ale co to za NEWS? Pan Kaczyński ręczył kiedyś za pana Zalewskiego! www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030512/kraj/kraj_a_2.html "(...) Co to był Telegraf? Spółka Telegraf powstała w 1990 roku. Była powiązana z Porozumieniem Centrum - pierwszym prezesem był ówczesny działacz PC Maciej Zalewski, członkiem zarządu Jarosław Kaczyński. Miała zajmować się m.in. budowaniem koncernu medialnego. Gdy Lech Wałęsa został prezydentem, liderzy PC trafili do jego kancelarii, odeszli też z władz Telegrafu. Maciej Zalewski, według podejrzeń prokuratury z lat 90., gdy został sekretarzem stanu w BBN, swoją pozycję miał wykorzystywać do pomnażania kapitału Telegrafu. Miał m.in. wyłudzić od prezesów Art B Bogusława Bagsika i Andrzeja Gąsiorowskiego 17 mld zł w zamian za obietnicę sprzedaży akcji Telegrafu, a także wyłudzić pożyczkę 40 mld zł na potrzeby spółki. Zalewski miał też ostrzec szefów Art B o grożącym im niebezpieczeństwie i spowodować ich ucieczkę z kraju. Sprawa ta toczyła się przed sądem wiele lat. W 1998 r. Zalewski uwolniony został ze wszystkich zarzutów, ale sąd wyższej instancji zwrócił część sprawy do ponownego rozpatrzenia. W efekcie w grudniu 2002 r. Zalewski został skazany nieprawomocnym wyrokiem na 3,5 roku więzienia za próbę wyłudzenia pieniędzy od Art B. Bracia Kaczyńscy wielokrotnie podkreślali, że nie mieli z Telegrafem nic wspólnego. Maciej Zalewski opuścił Porozumienie Centrum w 1992 roku, po konflikcie z Kaczyńskimi.(...)" www.radiozet.pl/rozmowy.htm,3474 (...) Monika Olejnik: Dobrze, a Maciej Zalewski... Jarosław Kaczyński: I niech pani sobie przypomni, że to śledztwo zostało umorzone ze wstydem dla prokuratury i tych wszystkich, którzy krzyczeli o aferze Telegrafu. Zostało umorzone ze stwierdzeniem, że po prostu nie było żadnego przestępstwa. Monika Olejnik: Ale Maciej Zalewski miał związki z Porozumieniem Centrum, miał związki z Telegrafem, ma wyrok nieprawomocny - czy ma czyste ręce Maciej Zalewski? Jarosław Kaczyński: Proszę Pani, Maciej Zalewski został raz uniewinniony, jak sobie pani może przypomina i teraz został skazany. Jaki będzie wyrok ostateczny, zobaczymy. I dopiero po tym ostatecznym wyroku będzie można powiedzieć czy ma czyste ręce. Według mnie - ma. Monika Olejnik: Czyli ma pan zaufanie. Jarosław Kaczyński: Ja kiedyś czytałem papiery w tej sprawie, bo byłem szefem klubu, a wystąpiono - to było przed laty - o uchylenie immunitetu Macieja Zalewskiego, który zresztą zaraz później, po jakimś przykrym incydencie, zrzekł się mandatu poselskiego. I jest jedynym posłem, który w takiej sytuacji właśnie zrzekł się mandatu, postąpił, można powiedzieć, honorowo. Czyli krótko mówiąc, tego wymiaru sprawiedliwości tak bardzo się nie bał, bo przecież bardzo wielu posłów się kryło i kryje za poselskimi immunitetami, ale powtarzam: zostawmy to sądowi. Natomiast Maciej Zalewski nie został skazany za to, że był twórcą i w istocie jedyną osobą prowadzącą - jak to wczoraj mówił w sądzie, zgodnie z prawdą - spółkę Telegraf. Został skazany za coś zupełnie innego, a ja w tej sprawie nie byłem przesłuchiwany nawet jako świadek, więc dlaczego mnie pani o to pyta? To znów jest tak, że mógłbym też zapytać o to samo panią. Monika Olejnik: Dobrze, ale pytać chyba można. Jarosław Kaczyński: Oczywiście. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To może zapytamy Kaczyńskiego o Zalewskiego? 19.09.05, 12:31 To był proces stricte polityczny. Po wygranych wyborach przyjrzymy się samemu wyrokowi jak i składowi sędziowskiemu. Czy to ktoś powiedział publicznie czy tylko mi się wydawało? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: To może zapytamy Kaczyńskiego o Zalewskiego? 19.09.05, 12:40 Pewnie ktos to powiedzial. To paradoks, jak z jednej strony niektorzy mowia o niesprawnych sadach, a z drugiej, chca sie przygladac sedziom, ktorzy jakas sprawe zakonczyli wyrokiem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
este2 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 12:49 Nooo proszę... jaka skaza na wizerunku naszego nowego Ojca Narodu! Święty Tusk, któremu miłe były rozróbki Miodowicza i Brochwicza, speców od wiadomo czego, wokół Cimoszewicza, nagle ma styki z przestępczym swiatkiem. Nieszczęsny Donald, a juz wydawało się, że się uda oszukać swym zatroskanym obliczem wszystkich wyborców. TUSK, WYCOFAJ SIĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Przypominam sprawę p. Romana Kluski 19.09.05, 13:06 este2 napisał: > Nooo proszę... jaka skaza na wizerunku naszego nowego Ojca Narodu! > Święty Tusk, > któremu miłe były rozróbki Miodowicza i Brochwicza, speców od wiadomo czego, > wokół Cimoszewicza, nagle ma styki z przestępczym swiatkiem. Nieszczęsny > Donald, a juz wydawało się, że się uda oszukać swym zatroskanym obliczem > wszystkich wyborców. TUSK, WYCOFAJ SIĘ!!!! Poręczenie za kogoś kto jest podejrzewany o nadużycia finansowe, że będzie stawiał sie na rozprawy nie jest przestępstwem. Ludzie siedzieliby w areszcie od 2001 r. do dzisiaj. Pan Kluska również siedziałby, by po latach dowiedzieć się, że jednak był niewinny. Nie szukaj afer tam, gdzie ich nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Przypominam sprawę p. Romana Kluski 19.09.05, 13:23 Skąd ta pewność, że nie ma? > Ludzie siedzieliby w areszcie od 2001 r. do dzisiaj. Twierdzenie z założenia nieprawdziwe. Byłoby dawno po wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Przypominam sprawę p. Romana Kluski 19.09.05, 13:26 uu1 napisała: > Mamy wyraźnienie nie taką samą ostrość wzroku< Zgadza się. >A to, że czegoś nie widzisz, nie > > znaczy, że to coś nie istnieje. < Tak jak to,że Ty coś widzisz nie znaczy,że istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Znasz polskie sądownictwo? 19.09.05, 13:31 uu1 napisała: > Twierdzenie z założenia nieprawdziwe. Byłoby dawno po wyroku. Byłoby? Wiesz jak działają sądy w Polsce? To nie pisz bzdur łaskawco! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Znasz polskie sądownictwo? 19.09.05, 13:35 Gdyby przebywali w areszcie, zarówno sąd jaki prokuratura byliby związani terminami kodeksowymi. Ośmielam się zwrócić Ci uwagę, że brak grzeczności to nie jest dobry argument. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil FOZZ - ile to już lat, policzyłeś? 19.09.05, 13:40 uu1 napisała: > Gdyby przebywali w areszcie, zarówno sąd jaki prokuratura byliby związani > terminami kodeksowymi. > Ośmielam się zwrócić Ci uwagę, że brak grzeczności to nie jest dobry argument. Zasugeruj proszę to sędziom od afery FOZZ. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil dwa lata siedział niewinnie w areszcie 19.09.05, 13:49 To poczytaj: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050919/kraj/kraj_a_3.html Znaleźli paragraf Marian Graczyk dwa lata siedział niewinnie w areszcie, bo prokurator chciał wykryć duży gang, a sędziowie nie przesłuchali ważnego świadka obrony Latem 2002 r. w domu Marian Graczyka, właściciela warsztatu samochodowego, policjanci znaleźli broń i amunicję, a w warsztacie - kilka samochodów, które wydały im się podejrzane. Już wtedy doszło do pierwszej z wpadek policji i prokuratury w tej sprawie - nakaz rewizji prokuratura wystawiła na nazwisko syna Graczyka. Prokurator dorzuca zarzuty - Od prokuratora Jacka Zmysłowskiego dowiedziałem się, że jestem podejrzany o nielegalne posiadanie broni i amunicji - wspomina Graczyk. Przez kilka tygodni miał nadzieję, że doszło do pomyłki: broń i amunicję miał legalnie (był instruktorem strzelectwa sportowego, sędzią i trenerem tej dyscypliny), a samochody nie należały do niego -tylko je remontował. Ale prokurator w ciągu kilku tygodni śledztwa zmienił zarzuty wobec Graczyka. Nie poinformował go o tym, czyli złamał prawo Graczyka do obrony. Właściciel warsztatu siedział, a zarzuty nabierały cięższego kalibru: paserstwo, udział w groźnym gangu i nielegalne posiadanie pistoletu maszynowego Skorpion (mimo że policja nie znalazła takiego pistoletu w domu Graczyka). O tym, jak poważna jest sprawa, Graczyk dowiedział się dopiero z aktu oskarżenia. Jego sprawę rozdzielono - wątek nielegalnego posiadania broni trafił do Sądu Okręgowego w Katowicach, paserstwa - do Sądu Rejonowego w Gliwicach. - Pan G. został skazany prawomocnym wyrokiem przez Sąd Apelacyjny. Dla nas sprawa jest zakończona - mówi Tomasz Tadla, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Katowicach. Raz Skorpion, a raz RAK - Głównym świadkiem oskarżenia był Damian P., szef gangu kradnącego samochody, rabującego domy i sklepy. Na podstawie jego zeznań prokurator postawił zarzuty kilkudziesięciu osobom - opowiada Graczyk. W sądzie okazało się, że kilka innych osób oskarżono o kradzież tych samych samochodów. Zauważył to dopiero sędzia sądu w Gliwicach, który najpierw wytknął prokuratorowi uchybienia, a potem - uniewinnił Graczyka. Za nielegalne posiadanie pistoletu maszynowego Sąd Okręgowy w Katowicach skazał go jednak na 2 lata więzienia. Apelacja się nie powiodła. Sędziowie nie wzięli pod uwagę nieścisłości w zeznaniach skruszonego gangstera. - Damian P. zmieniał wersje. Raz twierdził, że miałem pistolet maszynowy RAK, potem mówił o Skorpionie. Różnica w zeznaniach bardzo istotna - opowiada mężczyzna. Serbski trop i ABW W sprawie Mariana Graczyka pojawia się tajemniczy wątek ABW: w czasie procesów Graczyk prosił sąd o przesłuchanie majora Tadeusza Solickiego z Agencji. Dlaczego? Major Solicki: - To tajemnica państwowa, z której nie zostałem zwolniony. Czy to znaczy, że Graczyk mógł wykonywać jakieś zadania dla ABW? Nie wiadomo. Sąd nie przesłuchał oficera ABW. - Zbyt długo trzeba by czekać na zwolnienie go z tajemnicy - mówi sędzia Monika Śliwińska, która skazała Graczyka. Prokuratura nie zainteresowała się też zeznaniami jednego z oskarżonych o Zlatanie Hasiciu, oficerze armii serbskiej, handlarzu bronią. To od niego pochodził pistolet maszynowy Skorpion. Hasić był pod nadzorem polskich służb specjalnych, ale - jak wynika z naszych informacji - w pewnym momencie "zerwał" się ze współpracy. Prokuratura Apelacyjna w Katowicach niedawno przyznała, że prokurator Zmysłowski, który oskarżył Graczyka, popełnił błędy w kilku śledztwach. Czeka go postępowanie dyscyplinarne. Marian Graczyk czeka na kasację Sądu Najwyższego w swojej sprawie. Jego skarga trafiła do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu. Ma duże szanse na wygraną. TOMASZ SZYMBORSKI Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil sprawdź a nie pytaj! 19.09.05, 14:35 więcej samodzielności i inicjatywy. Socjalizm niebawem się skończy :P Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: sprawdź a nie pytaj! 19.09.05, 20:21 > więcej samodzielności i inicjatywy. > Socjalizm niebawem się skończy :P on się właśnie zacznie, jeśli nie da się zdecydowanego odporu PiSiorom Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Ile rocznie jest w Polsce spraw sądowych? 19.09.05, 16:44 W ostatnich dwoch latach spraw karnych bylo 2,027,246. Nie wiem ilu oskarzonych mialo poreczenie od Tuska ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa Zasady 19.09.05, 13:25 Wszystko zależy od tego jakie sie ma zasady... Dla Pana Tuska zasada brzmi: ważniejsi sa koledzy niż przestrzeganie prawa... Poręczanie komuś, kto robi przekręty finansowe połączmy z rozdmuchaną finansowo kamapnią prezydencką. Wyjdzie coś z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
kijaw012 Re: Zasady 19.09.05, 13:37 Kto mieczem wojuje... Miłe były panu Tuskowi kłamstawa i fałszywki na Cimoszewicza. A teraz trzeba się pocic samemu. Jakkolwiek nie ma zamówienia od szefostwa i nasze biedne dziennikarze(rki) hunwejbinki muszą siedzieć cicho. A mogliby poszperać o związkach ze światkiem przestępczym kandydata na prezydenta. Mogliby sprawdzić, czy to aby tylko te poręczenia były. Czy to nie jest ważny temat? Chyba po stokroć ważniejszy niż akcje Cimoszewicza. A nuże do boju : red.Sekielski, red.Sakowska,red. Kolenda-Zaleska z TVN24; red. Mikołaj Kunica z TVP1, red. Słomkowska z PR1. Liczę na Wasze przywiązanie do odkrywania prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Prawa kampanii 19.09.05, 13:42 kijaw012 napisał: > Kto mieczem wojuje... Miłe były panu Tuskowi kłamstawa i fałszywki na > Cimoszewicza. (...) To nie były kłamstwa "na Cimoszewicza", ale kłamstwa CIMOSZEWICZA. > Mogliby sprawdzić, czy to aby tylko te poręczenia były. Czy to nie > jest ważny temat? Chyba po stokroć ważniejszy niż akcje Cimoszewicza. > A nuże do boju : red.Sekielski, red.Sakowska,red. Kolenda-Zaleska z TVN24; red. Mikołaj > Kunica z TVP1, red. Słomkowska z PR1. Liczę na Wasze przywiązanie do > odkrywania prawdy. Zaręczam Ci, że grzebią już od dawna! Odpowiedz Link Zgłoś
kijaw012 Re: Prawa kampanii 19.09.05, 13:55 Nistety, mylisz się kolego. Kłamstw Cimoszewicza nie było, bo nikt mu tego nie udowodnił. Włącznie z Prokuraturą i osławionym Giertychem od teściowej. Dlatego nie powtarzaj Goebelsowskich kłamstw, jakkolwiek wiem, iż nie masz wyboru. Jak nie staje rozumu, zostaje pusta nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil dowód kłamstw - teraz odszczekasz? 19.09.05, 14:42 kijaw012 napisał: > Nistety, mylisz się kolego. Kłamstw Cimoszewicza nie było, bo nikt mu tego > nie udowodnił. Włącznie z Prokuraturą i osławionym Giertychem od teściowej. > Dlatego nie powtarzaj Goebelsowskich kłamstw, jakkolwiek wiem, iż nie masz > wyboru. Jak nie staje rozumu, zostaje pusta nienawiść. Nienawiść, ale z Twojej strony. Oto dowód, że kłamał: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,57080,2849765.html Poseł Roman Giertych: Czyli składając oświadczenie 30 kwietnia na przykład 2004, składa się na dzień 31 grudnia 2003. Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Tak, to prawda. Poseł Roman Giertych: Składając oświadczenie w kwietniu 2002 r., składa się na dzień 31 grudnia 2001 r. Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Tak, to prawda. Poseł Roman Giertych: Czy w oświadczeniu majątkowym za 2002 r. zamieścił pan posiadane przez siebie akcje PKN Orlen? Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Nie, nie zamieściłem. Poseł Roman Giertych: Dlaczego? Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Była to pomyłka. Zamieściłem tam stan informacji o moim majątku w momencie wypełniania tego oświadczenia. Poseł Roman Giertych: Chce pan powiedzieć, że zamieścił pan w 2002 r. posiadane akcje na dzień, na kwiecień 2002 r. Tak? Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Ja nie miałem tych akcji w kwietniu 2002, więc o tym nie napisałem. Jak powiedziałem, sprzedałem je 4 i 9 stycznia 2002. Ja mogę w tej chwili - po tym, jak już pan oczywiście publicznie się na ten temat wypowiedział, a ja sięgnąłem z powrotem do przepisów i uzmysłowiłem sobie to, że powinienem był podać stan majątkowy na 31 grudnia 2001 r. - potwierdzić, że popełniłem pomyłkę, podając stan majątkowy na kwiecień 2002 r. Nawiasem mówiąc, wdawałoby mi się to logiczne. Ale to nie jest istotne, co wydawałoby mi się logiczne. Przepisy prawa rzeczywiście wymagają podania tego stanu majątku na koniec roku budżetowego poprzedniego. Jednak słyszane przeze mnie w pańskiej wypowiedzi publicznej stwierdzenie, że ja dopuściłem się kłamstwa, o tyle nie ma sensu, że z kłamstwem mamy do czynienia wtedy, kiedy ktoś chce ukryć prawdę. Otóż na początku października 2001 r. w jawnym oświadczeniu majątkowym podałem wszystkie informacje dotyczące posiadanych przeze mnie akcji. W związku z tym jaki byłby sens... Poseł Roman Giertych: No właśnie... Pan Włodzimierz Cimoszewicz: ...ukrywania tego, że posiadałem je w grudniu? Poseł Roman Giertych: Właśnie to stanowi przedmiot naszego zainteresowania, dlatego że, panie marszałku, pan jest marszałkiem Sejmu i doskonale pan wie, jak każdy poseł, że składa się oświadczenie na dzień 31 grudnia, co dodatkowo jest logiczne, dlatego że do tego oświadczenia zawsze załącza się PIT, który też się składa na dzień 31 grudnia roku poprzedniego. I w związku z tym pominięcie przez pana posiadanych przez siebie akcji PKN Orlen budzi zainteresowanie, tym bardziej że przecież wypełnienie fałszywe oświadczenia jest, jak pan dobrze wie, zgodnie z art. 233 Kodeksu karnego przestępstwem. I stąd nasze zainteresowanie, dlaczego pan w kwietniu 2002 r. pominął posiadane przez siebie akcje PKN Orlen. I stąd mam pytanie. Czy w kwietniu 2002 r. znał pan informacje, wiedział pan o tym, że Andrzej Modrzejewski został zatrzymany, później że sąd stwierdził niewłaściwość tego zatrzymania, że wybuchła z tym związana afera? (...) Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Nie zasłaniam się nieznajomością prawa. Stwierdzam publicznie, że pomyliłem się w kwietniu 2002 r., podając stan swojego majątku na kwiecień 2002 r., a nie na 31 grudnia 2001 r. wiadomosci.onet.pl/1147867,11,item.html Warszawa, 6 listopada 2002 r. Pan Poseł Włodzimierz Cimoszewicz Komisja Etyki Poselskiej informuje uprzejmie, że na podstawie art. 35 ust. 6 ustawy o wykonywaniu mandatu posła i senatora dokonała analizy oświadczeń majątkowych posłów porównując ich treść z dołączoną kopią rocznego zeznania podatkowego. W trakcie analizy Komisja stwierdziła uchybienia w złożonych przez Pana oświadczeniach majątkowych. W związku z tym na podstawie art. 8 ust. 3 regulaminu Komisji Etyki Poselskiej Komisja zwraca się z prośbą o uzupełnienie brakujących danych dotyczących: - w pkt I - kwoty środków pieniężnych zgromadzonych w walucie obcej, wartości papierów wartościowych - w pkt II - wartości domu i gospodarstwa rolnego - w pkt V - czy posiada Pan akcje spółek prawa handlowego. Czy akcje PKN ORLEN zostały przez Pana sprzedane? Ze względu na pilność sprawy prosimy o złożenie wyjaśnień do sekretariatu Komisji, pokój 338 - budynek K, do 13 listopada 2002 r. Przewodniczący Komisji Franciszek Jerzy Stefaniuk Warszawa, 8 listopada 2002 Szanowny Pan Przewodniczący F. J. Stefaniuk W odpowiedzi na Pańskie pismo z dnia 6 listopada w sprawie rzekomych uchybień w moim oświadczeniu majątkowym pozwalam sobie zwrócić uwagę Pana Przewodniczącego na: 1. Niedopuszczalność użycia określenia "uchybienia" sugerującego nieprawidłowości w moim oświadczeniu; 2. W pkt. I sformułowania: "kilkaset $" i "akcje wartości kilkunastu tysięcy zł" są jedyną sensowną formą odpowiedzi, ponieważ: a. dają wyobrażenie o wartości tych składników mojego majątku, b. wartość ta jest, zwłaszcza w przypadku akcji, zmienna, zależnie od giełdowego kursu dnia. 3. W pkt. II opisałem zarówno swój dom w Warszawie jak i posiadane gospodarstwo rolne - w obu przypadkach chodzi o majątek posiadany przeze mnie od co najmniej kilkunastu lat. Nie jestem w stanie odpowiedzieć wprost na pytanie o ich wartość, ponieważ jest to możliwe do stwierdzenia: a. przez rzeczoznawcę, którego nie mam zamiaru powoływać, b. przy sprzedaży, której nie mam zamiaru dokonywać. 4. Pytanie Pana Przewodniczącego dotyczące pkt. V jest po prostu niestosowane, ponieważ sam fakt jego postawienia w sytuacji, gdy w odpowiedniej rubryce formularza udzieliłem odpowiedzi, można zinterpretować jako próbę podważenia prawdziwości tej odpowiedzi. Akcje PKN Orlen sprzedałem, jak również to pytanie Pana Przewodniczącego traktuję jako wykraczające poza Pańskie kompetencje. Z poważaniem W. Cimoszewicz Do wiadomości: Pan Marek Borowski Marszałek Sejmu RP Warszawa, 27 listopada 2002 r. Szanowny Pan Przewodniczący F. J. Stefaniuk W nawiązaniu do wcześniejszej korespondencji dotyczącej mojego oświadczenia majątkowego uprzejmie powiadamiam, że po zwróceniu się do mojego banku uzyskałem informacje pozwalające mi odpowiedzieć bardziej precyzyjnie na dwa pytania dotyczące moich oszczędności. Dnia 31 grudnia ubiegłego roku moje oszczędności dewizowe wynosiły 608 dolarów 32 centy. Mam nadzieję, że tym razem poziom precyzji jest wystarczający. Natomiast byłem wtedy posiadaczem 700 szt. akcji spółki Agora, które wedle ówczesnego kursu notowań giełdowych miały wartość 35 tys. 980 zł. Ponieważ połowa tych akcji należy do mojego syna, mogę stwierdzić, że byłem właścicielem akcji o wartości 17 tys. 990 zł, a więc mieści się to precyzyjnie we wcześniejszym stwierdzeniu mówiącym o akcjach o wartości kilkunastu tysięcy zł. W przypadku wartości mojego domu w Warszawie i gospodarstwa rolnego, po raz kolejny zmuszony jestem stwierdzić, że nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi bardziej precyzyjnej. Nie znam wartości tych składników mojego majątku. Nie będę przeprowadzał w tej chwili ekspertyzy rzeczoznawców. Dla zaspokojenia oczekiwań Komisji nie posłużę się żadną wymyśloną dowolnie wielkością, ponieważ biorę odpowiedzialność za to oświadczenie. Z poważaniem W. Cimoszewicz Do wiadomości: Pan Marek Borowski Marszałek Sejmu RP Notowania ciągłe - Akcje - 31.12.2001 AGORA kurs zamknięcia 51.40 zł sprawdź ( <a href="www.money.pl/g Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil cd: dowód kłamstw - teraz odszczekasz? 19.09.05, 14:43 cd... Notowania ciągłe - Akcje - 31.12.2001 AGORA kurs zamknięcia 51.40 zł sprawdź ( www.money.pl/gieldy/archiwum/sesje - wystarczy wpisać datę notowania ) 700 szt. akcji Agora x 51,4 zł = 35 980 zł. Zgadza się! Pan Cimoszewicz podał stan posiadania akcji Agora na 31.12.2001. W dniu 20 kwietnia 2002 r. kurs akcji Agory wynosił 63.40 zł (x 700szt. = 44380 zł) a 24 kwietnia 2002 r. 62.20 zł (x 700szt. = 43540 zł). Zatem nieprawdą jest, że dopiero w 2005 r. uswiadomił sobie, że powinien podać swój stan posiadania na 31.12.2001 r. a nie w momencie składania óswiadczenia w kwietniewu 2002 r., co zeznał pod przysięgą przed Komisją w dniu 30 lipca 2005 r.: Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Ja nie miałem tych akcji w kwietniu 2002, więc o tym nie napisałem. Jak powiedziałem, sprzedałem je 4 i 9 stycznia 2002. Ja mogę w tej chwili - po tym, jak już pan oczywiście publicznie się na ten temat wypowiedział, a ja sięgnąłem z powrotem do przepisów i uzmysłowiłem sobie to, że powinienem był podać stan majątkowy na 31 grudnia 2001 r. - potwierdzić, że popełniłem pomyłkę, podając stan majątkowy na kwiecień 2002 r. Nawiasem mówiąc, wdawałoby mi się to logiczne. Ale to nie jest istotne, co wydawałoby mi się logiczne. Przepisy prawa rzeczywiście wymagają podania tego stanu majątku na koniec roku budżetowego poprzedniego. (patrz: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,57080,2849765.html ) Wówczas, kiedy Stefaniuk prosił go o sprecyzowanie oświadczenia powinien wymienić również akcje Orlenu. Nie zrobił tego, choć bardzo precyzyjnie określił stan posiadania na 31.12.2001 r. Zeznając przed Komisją stwierdził, że akcji nie wpisał ponieważ wypełniał oświadczenie wg stanu posiadania w kwietniu 2002 r. i DOPIERO w 2005 r. uświadomił sobie, że powinien wypełnic go wg stanu na 31.12.2001 r. Dlaczego zatem w korespondencji (pomiędzy 6 a 27 listopada 2002 r.) ze Stefaniukiem, który prosi o sprecyzowania stanu posiadania wylicza stan gotówki i kurs akcji AGORY wg kursu na 31.12.2001 r. a nic nie wspomina o akcjach Orlenu, które wówczas również posiada? Napisał: "Akcje PKN Orlen sprzedałem, jak również to pytanie Pana Przewodniczącego traktuję jako wykraczające poza Pańskie kompetencje." A to nie jest prawdą ponieważ 31.12.2001 r. akcje Orlenu posiadał. Prościej wytłumaczyć nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: cd: dowód kłamstw - teraz odszczekasz? 19.09.05, 20:22 no i gdzie ten dowód? Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil dowód kłamstw - w skrócie 19.09.05, 20:47 pe1 napisał: > no i gdzie ten dowód? Pan Cimoszewicz 30 lipca 2005 r. pod przysięgą zeznał: "Ja mogę w tej chwili (30 lipca 2005 r.) po tym, jak już pan oczywiście publicznie się na ten temat wypowiedział, a ja sięgnąłem z powrotem do przepisów i uzmysłowiłem sobie to, że powinienem był podać stan majątkowy na 31 grudnia 2001 r." a 27 listopada 2002 r. napisał do p. Stefaniuka: "Dnia 31 grudnia ubiegłego roku moje oszczędności dewizowe wynosiły 608 dolarów 32 centy. Mam nadzieję, że tym razem poziom precyzji jest wystarczający. Natomiast byłem wtedy posiadaczem 700 szt. akcji spółki Agora, które wedle ówczesnego kursu notowań giełdowych miały wartość 35 tys. 980 zł." Zatem co najmniej 27 listopada 2002 r. zdawał sobie sprawę, że powinien wykazać stan posiadania akcji Orlenu na 31.12.2001 r. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Przypominam sprawę p. Romana Kluski 19.09.05, 13:32 Uważam,że to jest początek afery a do wyborów prezydenckich parę tygodni i jeszcze kilka "zasad" donalda poznamy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW :P 19.09.05, 13:38 veglie napisał: > Uważam,że to jest początek afery a do wyborów prezydenckich parę tygodni i > jeszcze kilka "zasad" donalda poznamy!!!! Ludzie Kaczyńskiego, Leppera, Cimoszewicza, Giertycha pracują. Ojciec Dyrektor Rydzyk z rzeszami fanatyków również! Dziennikarze Gazety Wyborczej, Życia Warszawy, Naszego Dziennika. Jednym słowem - super antytuskowa koalicja! Już była "afera", że na zdjęciu alpinistów w tle to nie TUSK! Zdrada! Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 13:48 Ale koalicja antytuskowa,chyba chłopaki walczą o jakieś pieniądze.Internautom i tak nic nie skapnie,to taki dobrowolny wolontariat masochistów. Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 13:53 m.rycho napisał: > Ale koalicja antytuskowa,chyba chłopaki walczą o jakieś pieniądze.Internautom i > > tak nic nie skapnie,to taki dobrowolny wolontariat masochistów. a Ty co,sadysta ? Boli, że nie każdy widzi wodza w Twoim idolu więc trzeba dowalić Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 14:01 mago13 napisała: > a Ty co,sadysta ? Boli, że nie każdy widzi wodza w Twoim idolu więc trzeba > dowalić< A czy ja komuś zabraniam pisać na kogo chce?Każdy tu wyraża swoje poglądy i ja mam takie samo prawo bronić Tuska jak Ty go atakować,widzisz jakiś problem bo ja nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 14:37 widzisz jakiś problem bo > ja nie? Widzę bo twierdzisz ,że my liczymy na pieniadze które ktoś bierze.Nie wszyscy wierzą Tuskowi bo jego działalość polityczna jest bardzo prosta ,najwazniejsze to mieć sojuszników którzy wolą byc w cieniu a ja nie muszę nic robić i tak mnie wyniosą na szczyty Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 14:06 tak to dobrowolny wolontariat:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 14:11 Powodzenia!Na wynagrodzenie możecie liczyć,na wszelki wypadek niech już wam twardnieją tyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 14:26 Napisałem,że to wolontariat i nie rozumiem dlaczego ma mi coś twardnieć.To jakieś groźby płynące z szeregów przefarbowanych któryś tam raz aferałów?:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 14:40 veglie napisał: > Napisałem,że to wolontariat i nie rozumiem dlaczego ma mi coś twardnieć.To > jakieś groźby płynące z szeregów przefarbowanych któryś tam raz aferałów?:- )))) nie tobie tylko m.rychowi który zaczyna byc wulgarny więc odpłacam mu pięknym za nadobne Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 14:49 Wiem o tym ,gdyż Cię czytam!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 15:11 veglie napisał: >To jakieś groźby płynące z szeregów przefarbowanych któryś tam raz aferałów?:- ))))< Odebrałeś to jako groźbę?To tylko prawda,będzisz musiał cały czas płacić na partie polityczne bo tylko PO głosi,że chce zniesienia dotacji,reszta walczy o pieniądze a jest tego ponad 100 milionów do podziału.Dlatego dziwi mnie wolontariat bo politycy mnie nie dziwią,sam też bym chciał brać kasę .Gadanie o aferałach to tylko puste frazesy a kasa za siedzenie w sejmie jak najbardziej realna.Ja tylko poszedłem tropem przysłowia"jak masz miękkie serce(dla polityków) to musisz mieć twardą dupę.Ponoć przysłowia są mądrością narodu a Ty od razu masz jakieś skojarzenia.Przy czytaniu tekstu należy trochę myśleć pozytywnie a nie tylko o dopieprzeniu dyskutantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 15:37 Tą kiełbasą wyborczą dziel się z innymi.Mam swoje przekonania i żadne obietnice bez pokrycia tego nie zmienią a ileś tam złotych na partie polityczne zasiadające w sejmie mogę placić Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 14:39 m.rycho napisał: > Powodzenia!Na wynagrodzenie możecie liczyć,na wszelki wypadek niech już wam > twardnieją tyłki A Twój już gotowy,bo Twój idol nade wszystko lubi sport kontaktowy Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Naganiacze węszą i zawsze mogą liczyć na GW : 19.09.05, 15:17 mago13 napisała: >A Twój już gotowy,bo Twój idol nade wszystko lubi sport kontaktowy < Źle mnie zrozumiałaś nie mam zamiaru nikogo obrażac tylko przedstawić rzeczywistość.W przypadku zwycięstwa PIS-u masz pewność,że Ty ,ja i cała reszta musi się składać na partie polityczne które mają nas głęboko w du..ie. Jak Tobie to kojarzy się z sexem to jest Twój problem,dla mnie to już historia. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 14:17 Im bliżej wyborow ty więcej dowiadujemy sie co sie w naszej biednej rozkradzionej Polsvce dzieje...żałosny obraz, żałosny Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Oto Donald Tusk :) 19.09.05, 14:22 www.nie.com.pl/grafika/numery/2005/35/08pomaza2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
viaggio1 To teraz wiemy skąd DONALD na forsę na billboardy 19.09.05, 14:28 Nic bardziej prostego jak poręczyć za Baraninę, Cielecinę czy innego mafioza aferzystę. Tacy na pewno się odwdzięczą!!! Dotacje dla partii politycznych wg PO też są zbędne, Baranina albo Wołowina zawsze coś sypnie na kampanię. Rokita coś wspominał kiedyś o jakiejś uczciwości, czy soś takiego, ech..... A właśnie co na to Lokita ???? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: To teraz wiemy skąd DONALD na forsę na billbo 19.09.05, 14:32 Dobre,ale zapomniałeś o wieprzowinie:-)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil tajna lista ułaskawionych przez Kwaśniewskiego 19.09.05, 14:54 viaggio1 napisał: > Nic bardziej prostego jak poręczyć za Baraninę, Cielecinę czy innego mafioza > aferzystę. Tacy na pewno się odwdzięczą!!! > Dotacje dla partii politycznych wg PO też są zbędne, Baranina albo Wołowina > zawsze coś sypnie na kampanię. > Rokita coś wspominał kiedyś o jakiejś uczciwości, czy soś takiego, ech..... > A właśnie co na to Lokita ???? Spytaj się lepiej p. Kwaśniewskiego, dlaczego lista ułaskawionych przez Prezydenta jest tajna? "Jednym z podstawowych zadań nowego prezydenta będzie skończenie z nieprzejrzystością działania Kwaśniewskiego i jego ludzi. Kancelaria Prezydenta nie udziela szczegółowych informacji na temat swoich wydatków, i to nie tylko mediom, ale nawet parlamentarzystom kontrolującym wykonanie budżetu. Co roku prezydent ułaskawia też od stu do dwustu przestępców, których nazwiska pozostają jednak ukryte przed opinią publiczną." www.wprost.pl/ar/?O=80800&C=57 Mało kto sobie uświadamia, że ostatnie dwunastolecie to panowanie lub współistnienie układu Kwaśniewskiego. Najpierw rządził on z tylnego siedzenia - jako szef SLD, a po 1995 r. - jako prezydent. Nikt bardziej niż Kwaśniewski nie odpowiada więc za wady III RP, w tym za wadę fundamentalną, czyli skrojoną pod niego konstytucję. Aleksander Kwaśniewski współtworzył państwo rządzone przez układ. Cała jego prezydentura jest symbolem fasadowej demokracji, a on sam jest kontynuatorem PRL-owskiej tradycji pełnienia funkcji publicznych. Nie da się zmienić Polski, nie rozliczając się ze spuścizną Kwaśniewskiego, z systemem Prezia. Jest to o tyle trudne, że system Kwaśniewskiego oplótł struktury państwa, żył z państwem w zabójczej symbiozie. Likwidacja systemu Kwaśniewskiego nie jest więc zabiegiem kosmetycznym, lecz czymś w rodzaju chemioterapii. I Donald Tusk, i Lech Kaczyński są gotowi taką ostrą kurację przeprowadzić. Dwór Tylko w tym roku funkcjonowanie Kancelarii Prezydenta RP ma kosztować podatników rekordową kwotę 164 mln zł. To jeden z najdroższych dworów Europy: utrzymanie prezydenta Francji Jacques`a Chiraca, notabene mającego znacznie większe kompetencje niż Kwaśniewski, kosztuje Francuzów o jedną czwartą mniej. Dla porównania: budżet Kancelarii Senatu wynosi 123 mln zł, IPN - 93 mln zł, a Trybunału Konstytucyjnego - 19 mln zł. Oprócz Pałacu Prezydenckiego Kwaśniewski dysponuje obecnie ogólnopolską siecią rezydencji: warszawskim Belwederem, hotelem przy ulicy Klonowej, gmachem przy Wiejskiej, posiadłością w Lucieniu, dworkiem w Ciechocinku, ośrodkiem wypoczynkowym Mewa w Juracie oraz pałacykiem w Wiśle. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: tajna lista ułaskawionych przez Kwaśniewskieg 19.09.05, 15:06 Znowu jakiś roznosiciel brukowca wprost Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Niewygodne fakty? 19.09.05, 15:31 veglie napisał: > Znowu jakiś roznosiciel brukowca wprost To poproś proszę Kancelarię Prezydenta w ramach jawności życia publicznego o podanie tych informacji. Nie wierz "brukowcom", wierz Preziowi! :P Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 14:38 Ręczył za podejrzanych,nie za skazanych.A tak w ogóle to nie należałoby ręczyć za nikogo,nawet znajomego. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 14:52 I oczywiście znak zapytania w tytule. Jak Lepper. Nie jestem fanem Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Donald Tusk poręczył z dobrego serca ? 19.09.05, 15:06 A z jakiego serca wychodzą te dziwne słowa o Polsce ? Pan Tusk też ma dwa oblicza ? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Co na to Kataryna? 19.09.05, 15:18 Poreczenie za kogos kto wydaje publikacje Tuska, za ktore on pobiera oplaty z tytulu praw autorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Co na to Kataryna? 19.09.05, 15:41 Opłatą jest pierwsze miejsce na liście wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Co na to Kataryna? 19.09.05, 15:48 veglie napisał: > Opłatą jest pierwsze miejsce na liście wyborczej Kataryna? Z ktorego okregu? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Co na to Kataryna? 19.09.05, 15:54 Swiętokrzyski,Lubelski.....to tak w skrócie Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Co na to Kataryna? 19.09.05, 16:00 veglie napisał: > Swiętokrzyski,Lubelski.....to tak w skrócie Biedna.... jako reprezentantka narodu nie bedzie miala czasu na blogowanie tylko na blagowanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 15:31 Jeszcze zobaczycie kurde ludziska , jaki z Tuska jest cienias! Jeszcze wam rura zmięknie, a pod dupą się zagotuje! Toz to kompletny abnegat, o czym świadczy m.in zamiar obniżenia rent i emerytur. Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 15:33 Tusk potwierdza, że poręczył za podejrzanych Donald Tusk potwierdził dzisiejsze doniesienia "Życia Warszawy", że poręczył za osoby podejrzane w finansowej aferze na Pomorzu. Gazeta napisała, że dotarła do akt sprawy wyłudzenia milionów złotych od Zakładów Mięsnych w Kościerzynie na szkodę skarbu państwa. Wicemarszałek Sejmu miał poręczyć w 2001 i 2003 roku za aresztowanego w tej sprawie biznesmena Andrzeja M. i jedną z jego współpracownic Izabelę S. Donald Tusk powiedział, że w 2001 roku poręczył za Andrzeja M. Ale - jak dodał - nie poręczył za jego niewinność, a za to, że ta osoba nie będzie unikała wymiaru sprawiedliwości. Tusk powiedział, że poręczenie nie było jednak skuteczne, gdyż podejrzany i tak spędził ten czas w areszcie. Donald Tusk wyjaśnił też, że Andrzeja M. poznał jeszcze w czasie stanie wojennego, podczas strajku w stoczni.REKLAMA Czytaj dalej Donald Tusk zasugerował też, że "Życie Warszawy" miało wiadomość o poręczeniu ze sztabu jego konkurenta. Tusk powiedział także, że nie ma zastrzeżeń do Lecha Kaczyńskiego, ale chciałby aby Kaczyński przypilnował członków swojego sztabu, którzy dużo czasu i energii - jak twierdzi Tusk - poświęcają na dyskredytowanie Platformy zamiast promować swój program. Źródło: Onet .pl Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Tusk ma odwagę cywilną i klasę... 19.09.05, 15:38 ... czego niestety nie można powiedzieć o większości polityków :( Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Tusk ma odwagę cywilną i klasę... 19.09.05, 16:29 bedevil napisał: > ... czego niestety nie można powiedzieć o większości polityków :( No ma odwage cywilna bo bedac w cywilu malowal odwaznie na wysokosciach. Klasy jakies tez ma bo skad mialby wyzsze wyksztalcenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Ciekaw jestem kto zalatwil panu Andrzejowi M. daro 19.09.05, 15:58 darowanie splaty zaleglosci podatkowych w kwocie 66,000 (to tylko za zeszly rok). Gosc ma szczescie - w czepku urodzony. Tusk za niego reczy, a fiskus mu odpuszcza.... Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Może Miller albo Belka? A może Hausner? 19.09.05, 16:02 aturek2005 napisał: > darowanie splaty zaleglosci podatkowych w kwocie 66,000 (to tylko za zeszly > rok). Gosc ma szczescie - w czepku urodzony. Tusk za niego reczy, a > fiskus mu odpuszcza.... Tusk jest w opozycji od 2001 r. i nie ma wpływu na działalność Ministerstwa Finansów. Daruj sobie tak idiotyczne pomówienia! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Może Miller albo Belka? A może Hausner? 19.09.05, 16:05 bedevil napisał: > aturek2005 napisał: > > > darowanie splaty zaleglosci podatkowych w kwocie 66,000 (to tylko za zesz > ly > > rok). Gosc ma szczescie - w czepku urodzony. Tusk za niego reczy, a > > fiskus mu odpuszcza.... > > Tusk jest w opozycji od 2001 r. i nie ma wpływu na działalność Ministerstwa > Finansów. > Daruj sobie tak idiotyczne pomówienia! Umorzenia nie sa opiniowane i przygotowywane przez ministra - zajmuja sie tym urzednicy o wiele nizszego szczebla. Nie mowie, ze Tusk za tym stoi - mowie, ze gosc ma niespotykane szczescie - stac go na kaucje, ale nie na placenie podatkow. www.mf.gov.pl/_files_/informatory/wykaz_osob/umorzenie_wykaz.pdf?PHPSESSID=9d594d968765f6bae68821f0b9debb04 Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Takich przypadków było 10159! 19.09.05, 16:15 aturek2005 napisał: > darowanie splaty zaleglosci podatkowych w kwocie 66,000 (to tylko za zesz > ly rok Ale takich przypadków masz na tej liście jeszcze 10 158! Może miał szczęście a może zarzuty podobne do tych skierowanych przeciw p. Romanowi Klusce? O czym to wszystko świadczy? O tym, że trzeba uprościć i obniżyć podatki wraz z biurokracją. Żeby o wysokości płacenia podatków nie decydowało "widzimisię" urzędnika. To pole do korupcji. I o tym mówi PO! Stworzenie Urzędu Antykorupcyjnego, którego chce PiS jest śmieszne. Przybędzie urzędników, których będzie można skorumpować, aby mogli zaświadczyć, że ktoś nie korumpował. Trzeba zmienic system, a nie ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Takich przypadków było 10159! 19.09.05, 16:20 bedevil napisał: > aturek2005 napisał: > > > darowanie splaty zaleglosci podatkowych w kwocie 66,000 (to tylko za zesz > > ly rok > > Ale takich przypadków masz na tej liście jeszcze 10 158! Może miał szczęście a > może zarzuty podobne do tych skierowanych przeciw p. Romanowi Klusce? > > O czym to wszystko świadczy? > > O tym, że trzeba uprościć i obniżyć podatki wraz z biurokracją. > Żeby o wysokości płacenia podatków nie decydowało "widzimisię" urzędnika. > To pole do korupcji. > > I o tym mówi PO! > > Stworzenie Urzędu Antykorupcyjnego, którego chce PiS jest śmieszne. > Przybędzie urzędników, których będzie można skorumpować, aby mogli zaświadczyć, > > że ktoś nie korumpował. > > Trzeba zmienic system, a nie ludzi! > Zamiast 3 x 15 w podatkach - lepiej 3 x 15 (lat) w wiezieniach dla przestepcow. Jezeli Tusk chce tak prywatyzowac i zwalczac bezrobocie jak pan M. (zaklady miesne), albo byc tak przyjazny dla przedsiebiorcow jak pan M. (dzieki jego spolce Investa padlo wiele "malych" firm, ktorym wciaz wisi pieniadze) to ja juz panu Tuskowi teraz dziekuje. To sa Tuska "zasady"? Z zasady to uczciwy czlowiek nie powinien sie zadawac z przestepcami - a jezeli juz sie z nimi zadaje to nie powinien kandydowac na najwyzsze stanowisko w panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Żyrowałeś kiedyś komuś kredyt? 19.09.05, 16:30 aturek2005 napisał: > Zamiast 3 x 15 w podatkach - lepiej 3 x 15 (lat) w wiezieniach dla > przestepcow. Jezeli Tusk chce tak prywatyzowac i zwalczac bezrobocie jak pan > M. (zaklady miesne), albo byc tak przyjazny dla przedsiebiorcow jak pan M. > (dzieki jego spolce Investa padlo wiele "malych" firm, ktorym wciaz wisi > pieniadze) to ja juz panu Tuskowi teraz dziekuje. To sa Tuska "zasady"? Z > zasady to uczciwy czlowiek nie powinien sie zadawac z przestepcami - a jezeli > juz sie z nimi zadaje to nie powinien kandydowac na najwyzsze stanowisko w > panstwie. Masz szwagra, kolegów z podstawówki, liceum, studiów? Możesz za nich ręczyć? Wiesz, czy za 10, 15 lat nie będą próbowali robić jakichś szwindli? O czym Ty piszesz? Tusk wyraźnie oświadczył, że nie ręczył za niewinność tego człowieka, ale za to, że nie będzie się uchylał od odpowiedzialności! Żyrowałeś kiedyś komuś kredyt? Ja nie raz! Ręczyłem, że ten ktoś będzie uczciwie spłacał raty - wyłącznie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Żyrowałeś kiedyś komuś kredyt? 19.09.05, 16:32 bedevil napisał: > Masz szwagra, kolegów z podstawówki, liceum, studiów? > Możesz za nich ręczyć? Wiesz, czy za 10, 15 lat nie będą próbowali robić > jakichś szwindli? > > O czym Ty piszesz? > > Tusk wyraźnie oświadczył, że nie ręczył za niewinność tego człowieka, ale za > to, że nie będzie się uchylał od odpowiedzialności! > > Żyrowałeś kiedyś komuś kredyt? > Ja nie raz! Ręczyłem, że ten ktoś będzie uczciwie spłacał raty - wyłącznie tyle > . Za niesplacony kredyt nie idzie sie siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Masz praktykę? 19.09.05, 16:35 aturek2005 napisał: > Za niesplacony kredyt nie idzie sie siedziec. Idzie, oj idzie! No, chyba, że nazywasz się Lepper, albo należysz do Samoobrony :P Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Masz praktykę? 19.09.05, 16:41 bedevil napisał: > aturek2005 napisał: > > > Za niesplacony kredyt nie idzie sie siedziec. > > Idzie, oj idzie! > No, chyba, że nazywasz się Lepper, albo należysz do Samoobrony :P > Mam praktyke w splacaniu kredytow. W przeciwienstwie do Tuska (i Leppera tez) nie naleze do klasy prozniaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Masz praktykę? 19.09.05, 20:06 Albo jesteś kretynem do którego nie dociera, że tu nie chodzi o poręczenie niewinności tylko poręczenie odpowiedzialności (notabene za faceta, który na razie jest tylko podejrzany) albo też jesteś bezczelnym gnojem, który nie ma nic merytorycznego do powiedzenia oprócz skandalicznych bezpodstawnych pomówień. A może oba naraz? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Masz praktykę? 19.09.05, 20:07 pe1 napisał: > Albo jesteś kretynem do którego nie dociera, że tu nie chodzi o poręczenie > niewinności tylko poręczenie odpowiedzialności (notabene za faceta, który na > razie jest tylko podejrzany) albo też jesteś bezczelnym gnojem, który nie ma ni > c > merytorycznego do powiedzenia oprócz skandalicznych bezpodstawnych pomówień. A > może oba naraz? Mam wybrac pomiedzy kretynem i gnojem? A masz drugi zestaw pytan? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Masz praktykę? 19.09.05, 20:29 pe1 napisał: > idź już Lizać Pałkę Romana Widzisz... tak sie sklada, ze ja mam alergie do lysych chlopakow smierdzacych piwem. Nie palam tez przesadna miloscia do koni - wiec do zwolennikow Giertycha mnie nie zaliczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Masz praktykę? 19.09.05, 20:43 niestety, tak biegle posługujesz się ich retoryką, że trudno nie rozpoznać Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Masz praktykę? 19.09.05, 20:44 pe1 napisał: > niestety, tak biegle posługujesz się ich retoryką, że trudno nie rozpoznać No coz. Bedziesz musial uwierzyc na slowo. Przez lacze Ci nie dmuchne i czupryny tez nie nadstawie (bo nie lubie jak chlopcy ja glaskaja). Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Masz praktykę? 19.09.05, 21:02 głaszczą. a ja nie będę głosować na tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Masz praktykę? 19.09.05, 21:04 pe1 napisał: > głaszczą. > > > a ja nie będę głosować na tuska. Takie juz Twoje swiete prawo (i co do glosowania i co do glaskania). Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Masz praktykę? 19.09.05, 21:20 pe1 napisał: > głaszczą. > > > a ja nie będę głosować na tuska. Wyleczyles sie z Tuska - wyleczysz sie i z alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Masz praktykę? 19.09.05, 21:37 pisze się głaszczą a nie głaskają a co do głosowania na tuska, to nigdy nie miałem zamiaru, nie odpowiada mi jego radykalizm światopoglądowy. ale mnie ektremalnie wkurza chamskie najeżdżanie na niego i będę go bronić, bo jak sam napisałes, moje prawo Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Masz praktykę? 19.09.05, 21:41 pe1 napisał: > pisze się głaszczą a nie głaskają > > a co do głosowania na tuska, to nigdy nie miałem zamiaru, nie odpowiada mi jego > radykalizm światopoglądowy. > > ale mnie ektremalnie wkurza chamskie najeżdżanie na niego i będę go bronić, bo > jak sam napisałes, moje prawo Alez oczywiscie, ze tak. W III RP to jeszcze jest Twoje prawo. Co do "glaskaja" czy "glaszcza".... to jest nalecialosc lokalna ;-) I ostatnie: co do "chamskiego najezdzania na Tuska": no coz.... moze pulkownik Miodowicz albo Brochwicz (chociaz on ponoc jest teraz BARDZO chory) znajda temat zastepczy. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Takich przypadków było 10159! 19.09.05, 18:29 bedevil napisał: > aturek2005 napisał: > > > darowanie splaty zaleglosci podatkowych w kwocie 66,000 (to tylko za zesz > > ly rok > > Ale takich przypadków masz na tej liście jeszcze 10 158! Może miał szczęście a > może zarzuty podobne do tych skierowanych przeciw p. Romanowi Klusce? > > O czym to wszystko świadczy? > > O tym, że trzeba uprościć i obniżyć podatki wraz z biurokracją. > Żeby o wysokości płacenia podatków nie decydowało "widzimisię" urzędnika. > To pole do korupcji. > > I o tym mówi PO! > > Stworzenie Urzędu Antykorupcyjnego, którego chce PiS jest śmieszne. > Przybędzie urzędników, których będzie można skorumpować, aby mogli zaświadczyć, > > że ktoś nie korumpował. > > Trzeba zmienic system, a nie ludzi! > Oczywiscie masz racje. Tylko nic nie wiesz o sprawie pana Moroszki. Co do ilosci umorzen to ta tez nic nie mowi. Prezydent Walesa pewnie tez ulaskawil znaczna liczbe osob - a to, ze wsrod ulaskawionych byl pan "Slowik".... Czemu tacy ludzie maja az tak niebywale szczescie? Nic tylko im grac w lotto. Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: Może Miller albo Belka? A może Hausner? 19.09.05, 17:18 bedevil napisał: > aturek2005 napisał: > > > darowanie splaty zaleglosci podatkowych w kwocie 66,000 (to tylko za zesz > ly > > rok). Gosc ma szczescie - w czepku urodzony. Tusk za niego reczy, a > > fiskus mu odpuszcza.... > > Tusk jest w opozycji od 2001 r. i nie ma wpływu na działalność Ministerstwa > Finansów. > Daruj sobie tak idiotyczne pomówienia! Wicemarszałek jest w Sejmie ,a Sejm jest najwyższą władzą w państwie.Ten kumpel Tuska zrobił te przekręty jak u władzy był AWS i UW czyli partia Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Może Miller albo Belka? A może Hausner? 19.09.05, 17:21 jola994 napisała: > bedevil napisał: > > > aturek2005 napisał: > > > > > darowanie splaty zaleglosci podatkowych w kwocie 66,000 (to tylko z > a zeszly rok). Gosc ma szczescie - w czepku urodzony. Tusk za niego reczy, > > > a fiskus mu odpuszcza.... > > Tusk jest w opozycji od 2001 r. i nie ma wpływu na działalność Ministerst > wa Finansów. > > Daruj sobie tak idiotyczne pomówienia! > Wicemarszałek jest w Sejmie ,a Sejm jest najwyższą władzą w państwie.Ten kumpel Tuska zrobił te przekręty jak u władzy był AWS i UW czyli partia Tuska Ale o tym Tusk woli nie pamietac - bo juz takie ma zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Tusk nigdy nie był w rządzie! 19.09.05, 18:05 jola994 napisała: > (...) Ten kumpel > Tuska zrobił te przekręty jak u władzy był AWS i UW czyli partia Tuska Tusk nigdy nie był w rządzie. UW przeszła do opozycji początku 2000 r. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Tusk nigdy nie był w rządzie! 19.09.05, 18:07 bedevil napisał: > jola994 napisała: > > > (...) Ten kumpel > > Tuska zrobił te przekręty jak u władzy był AWS i UW czyli partia Tuska > > Tusk nigdy nie był w rządzie. UW przeszła do opozycji początku 2000 r. Wczesniej pisales, ze nie byl w AWS. Czy Ty aby nie masz Donald na imie? Bo tlumaczysz sie tak jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Bo nie był! 19.09.05, 18:09 aturek2005 napisał: > Wczesniej pisales, ze nie byl w AWS. Czy Ty aby nie masz Donald na imie? Bo > tlumaczysz sie tak jak on. Gdy chcesz się kłocić, sprawdź najpierw fakty, bo wychodzisz teraz na durnia. Takie zasady obowiązują nawet piętnastolatków :D Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Byl 19.09.05, 18:11 > Gdy chcesz się kłocić, sprawdź najpierw fakty, bo wychodzisz teraz na durnia. > Takie zasady obowiązują nawet piętnastolatków :D > Cytuje Twoj wczesniejszy post: "Tusk nigdy nie był w AWS. AWS to byli narodowi socjaliści jak PiS, dawniej PO. Nie pisz bzdur!" Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil zamiast "PO" miało być "PC" 19.09.05, 18:17 aturek2005 napisał: > Cytuje Twoj wczesniejszy post: > "Tusk nigdy nie był w AWS. AWS to byli narodowi socjaliści jak PiS, dawniej > PO. > Nie pisz bzdur!" literówka, mój błąd - zamiast "PO" miało być "PC". Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil co nie zmienia faktu, że Tusk nigdy nie był w AWS 19.09.05, 18:19 ... ale zawsze miał te same poglądy na rolę państwa i gospodarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: zamiast "PO" miało być "PC" 19.09.05, 18:21 bedevil napisał: > aturek2005 napisał: > > > Cytuje Twoj wczesniejszy post: > > "Tusk nigdy nie był w AWS. AWS to byli narodowi socjaliści jak PiS, dawni > ej > > PO. > > Nie pisz bzdur!" > > literówka, mój błąd - zamiast "PO" miało być "PC". Czyli tez zadna roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Może Miller albo Belka? A może Hausner? 19.09.05, 18:25 bedevil napisał: > aturek2005 napisał: > > > darowanie splaty zaleglosci podatkowych w kwocie 66,000 (to tylko za zesz > ly > > rok). Gosc ma szczescie - w czepku urodzony. Tusk za niego reczy, a > > fiskus mu odpuszcza.... > > Tusk jest w opozycji od 2001 r. i nie ma wpływu na działalność Ministerstwa > Finansów. > Daruj sobie tak idiotyczne pomówienia! Przeczytaj uwazniej - pisze, ze gosc ma szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
fromagreatheight Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 16:06 A dlaczego to nie jest wiadomość dnia w każdych mediach ? Pomyłka Cimoszewicza nie schodziła z pierwszych stron przez miesiąc. Poza tym dla "Człowieka z zasadami" standardy moralne powinny być chyba trochę wyższe, więc tym bardziej informacja ta nadaje się na pierwszą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Poręczenie, że nie uniknie kary a nie że niewinny! 19.09.05, 16:19 fromagreatheight napisała: > A dlaczego to nie jest wiadomość dnia w każdych mediach ? Pomyłka Cimoszewicza > nie schodziła z pierwszych stron przez miesiąc. Poza tym dla "Człowieka z > zasadami" standardy moralne powinny być chyba trochę wyższe, więc tym bardziej > informacja ta nadaje się na pierwszą stronę. A co to ma wspólnego z moralnością? Tusk nie ręczył, że ten człowiek jest niewinny, tylko, że nie będzie unikał kary, że nie musi kilku lat przesiedzieć w areszcie czekając na wyrok. Popatrz na daty: w 2001 r. zamknieto go, a pod koniec 2005 r. rozpoczyna się proces! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Poręczenie, że nie uniknie kary a nie że niew 19.09.05, 16:27 bedevil napisał: > fromagreatheight napisała: > > > A dlaczego to nie jest wiadomość dnia w każdych mediach ? Pomyłka Cimosze > wicza > > nie schodziła z pierwszych stron przez miesiąc. Poza tym dla "Człowieka z > > zasadami" standardy moralne powinny być chyba trochę wyższe, więc tym bar > dziej > > informacja ta nadaje się na pierwszą stronę. > > A co to ma wspólnego z moralnością? > Tusk nie ręczył, że ten człowiek jest niewinny, tylko, że nie będzie unikał > kary, że nie musi kilku lat przesiedzieć w areszcie czekając na wyrok. > > Popatrz na daty: w 2001 r. zamknieto go, a pod koniec 2005 r. rozpoczyna się > proces! Jakbys czytal uwaznie (oryginal w Zyciu) to pewnie bys zauwazyl, ze proces nie mogl sie rozpoczac bo oskarzeni nie stawiali sie na rozprawy. Pewnie metoda Brochwicza poszli na "chorobowe". Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Poręczenie, że nie uniknie kary a nie że niew 19.09.05, 20:13 > Jakbys czytal uwaznie (oryginal w Zyciu) to pewnie bys zauwazyl, ze proces nie > mogl sie rozpoczac bo oskarzeni nie stawiali sie na rozprawy. Pewnie metoda > Brochwicza poszli na "chorobowe". jak mogli się nie stawiać, skoro poręczenie było nieskuteczne i pozostali w areszcie? fantazjuj dalej, oszołomie Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Poręczenie, że nie uniknie kary a nie że niew 19.09.05, 20:16 pe1 napisał: > > Jakbys czytal uwaznie (oryginal w Zyciu) to pewnie bys zauwazyl, ze proce > s nie > > mogl sie rozpoczac bo oskarzeni nie stawiali sie na rozprawy. Pewnie meto > da > > Brochwicza poszli na "chorobowe". > > jak mogli się nie stawiać, skoro poręczenie było nieskuteczne i pozostali w > areszcie? fantazjuj dalej, oszołomie A czy ja pisalem, ze nie stawiali sie bo mieli poreczenie? Pisze jak BYK: dostali poreczenie (nieskuteczne) a sad i tak olali. Nie zmienia to faktu, ze pan Tusk sie mylil co do oceny "moralnej" swoich przyjaciol. Swoja droga, kazdy kto sie zblizy do PO czesto choruje jak ma do czynienia z sadem czy tez z prokuratura (vide pan Brochwicz). Zaraza jakas czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
greed_chciwosc ALE CZY ZŁAMAŁ PRAWO???? 19.09.05, 16:17 jeżeli tak to jest o czym gadać. Jezeli nie to uważam, że cała sprawa nie warta tuszu i papieru. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: ALE CZY ZŁAMAŁ PRAWO???? 19.09.05, 16:21 greed_chciwosc napisała: > jeżeli tak to jest o czym gadać. Jezeli nie to uważam, że cała sprawa nie warta > > tuszu i papieru. Nie tylko nie zlamal prawa, ale nawet nie zlamal swoich zasad, z ktorych ponoc slynie. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Ale to GW trzyma na pierwszej stronie! 19.09.05, 16:22 Podgrzewa atmosferę, przy okazji nie cytując dokładnie artykułu z ŻW. A jeszcze przedwczoraj red. Michnik płakał nad nagonkami i brudną kampanią. Pisał coś o rynsztoku i motłochu. Krótką pamięć mają redaktorzy z Gazety Wyborczej i nie przebierają w środkach, kiedy trzeba dop... rywalowi. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Ale to GW trzyma na pierwszej stronie! 19.09.05, 16:24 bedevil napisał: > Podgrzewa atmosferę, przy okazji nie cytując dokładnie artykułu z ŻW. > > A jeszcze przedwczoraj red. Michnik płakał nad nagonkami i brudną kampanią. > Pisał coś o rynsztoku i motłochu. > > Krótką pamięć mają redaktorzy z Gazety Wyborczej i nie przebierają w środkach, > kiedy trzeba dop... rywalowi. > Masz racje. Tusk nie podpisywal, zadnego oswiadczenia. Po prostu ktos mu podpierdzielil faksimile, a jakis pulkownik przez drugiego pulkownika podal to do Zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Re: Ale to GW trzyma na pierwszej stronie! 19.09.05, 19:31 Ale czy złamał prawo? czy facet uciekł za granicę? Gawiedź jest straszna. Bardzo łatwo daje się nią manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: Ale to GW trzyma na pierwszej stronie! 19.09.05, 16:49 > Krótką pamięć mają redaktorzy z Gazety Wyborczej i nie przebierają w środkach, > kiedy trzeba dop... rywalowi. Że niby redaktorzy startują w wyborach na prezydenta ?To Tobie się coś popier...... Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Teraz już bojkotują, bo nie ma "godnego" kandydata 19.09.05, 16:54 jola994 napisała: > Że niby redaktorzy startują w wyborach na prezydenta ?To Tobie się coś > popier...... Oj, zachowują sie tak, jakby startowali. A kiedy "niezależny" kandydat zaczął tracić pozycję leadera w rankingach histeria opanowała całą redakcję. Poszukać Ci cytatów? Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Re: Teraz już bojkotują, bo nie ma "godnego" kand 19.09.05, 19:34 Znajdź panience. niech uwierzy, że Gazecie nie jest wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Nam nie jest wszystko jedno! 19.09.05, 20:26 www.pkb.nrd napisała: > Znajdź panience. niech uwierzy, że Gazecie nie jest wszystko jedno. Proszę bardzo! Marek Beylin 14-09-2005: wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67699,2916826.html Marek Beylin 13-08-2005: serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2868138.html Kiedy milczenie jest błotem - komentarz Adama Michnika serwisy.gazeta.pl/kraj/1,54040,2903930.html "Z jeszcze większym zdumieniem śledziłem reakcje Donalda Tuska, "człowieka z zasadami", jak głoszą jego plakaty przedwyborcze, który milcząco aprobował poczynania Miodowicza, polityka i posła Platformy Obywatelskiej. Cóż to za zasady - zastanawiałem się - które pozwalają na aprobatę paskudztw tego typu?" Kłamstwo wygrało z Cimoszewiczem wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2901968.html Walić w Cimoszewicza - komentarz serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65651,2899074.html Tuska nie ma na zdjęciu w jego spocie wyborczym? serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,2866049.html Albo to bardzo ważna informacja zważywszy na tytuł straszący z pierwszej strony portalu Gazety Wyborczej: "Kaczyński RZĄDA debaty, Tusk odmawia »": Ulotka wyborcza z błędem ortograficznym serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2880373.html Donald, mistrz iluzji kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53665,2907106.html Niesnaski w PO serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,2863991.html Namówiłem Tuska, by skrócił życiorys serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,2902091.html Wyborcza gra znaczonymi kartami serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2918819.html U was, w Polsce, śmierdzi tak samo serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,2918731.html Między bagnem i debatą serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,2920395.html?as=1&ias=3 Europraca dla teściowej Giertycha serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2918887.html Jak Jan Maria Jackowski walczy o dietę serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2921016.html Jak wygląda kampania wyborcza Leppera serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34375,2911176.html Jakoś nie znalazłem nic negatywnego związanego z Cimoszewiczem? Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Re: Nam nie jest wszystko jedno! 19.09.05, 20:32 Jestem ciekaw tylko jednago. Skoro aroganta Cimoszki juz nie ma, to w co teraz gra gazeta? A pomyśleć, ze to była kiedyś najlepsza gazeta w Polsce. Teraz nawet szkoda ziemniaki na tym obierać. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Nam nie jest wszystko jedno! 19.09.05, 20:34 www.pkb.nrd napisała: > Jestem ciekaw tylko jednago. Skoro aroganta Cimoszki juz nie ma, to w co teraz > gra gazeta? A pomyśleć, ze to była kiedyś najlepsza gazeta w Polsce. Teraz > nawet szkoda ziemniaki na tym obierać. A jak ziemniaki kupujesz to jaki VAT placisz? Juz 15%? Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Re: Nam nie jest wszystko jedno! 19.09.05, 20:38 Tak ale rolnik będzie dowoził je do Warszawy jadąc na tańszym paliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Teraz gra w to, co Cimoszewicz... 19.09.05, 20:36 ... jest obrażona na wszystkich, nie widzi "godnych" kandydatów i jak każdy socjalista boi się liberałów. Podobnie jak komuniści i narodowcy. Poza tym głupio przyznać się do błedów. Wystarczy popatrzeć na zachowanie leaderów Partii Demokratycznej Demokraci.pl - nie mogą Tuskowi wybaczyć, że miał rację. Chciał w UW zrobić to, co później stworzył w PO, ale oni nie chcieli... i wylądowali na marginesie życia politycznego. W Polsce nienawidzi się ludzi, którzy mają rację. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Teraz gra w to, co Cimoszewicz... 19.09.05, 20:39 bedevil napisał: > ... jest obrażona na wszystkich, nie widzi "godnych" kandydatów i jak każdy > socjalista boi się liberałów. > > Podobnie jak komuniści i narodowcy. > > Poza tym głupio przyznać się do błedów. Wystarczy popatrzeć na zachowanie > leaderów Partii Demokratycznej Demokraci.pl - nie mogą Tuskowi wybaczyć, że > miał rację. Chciał w UW zrobić to, co później stworzył w PO, ale oni nie > chcieli... i wylądowali na marginesie życia politycznego. > > W Polsce nienawidzi się ludzi, którzy mają rację. Czyli jak ja Ciebie nie nienawidze to znaczy, ze Ty nie masz racji? Pytanie retoryczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Jolu ty jesteś zdrowo jebnięta 19.09.05, 19:33 Masz jakieś straszne problemy z samodzielnym myśleniem. Widicznie "musi stać w gazecie" abyś miała zdanie na jakis temat. Odpowiedz Link Zgłoś
opt TYLKO GŁOSOWAĆ ZA RZECZPOSPOLITĄ KATOLICKĄ 19.09.05, 16:31 Na każdego kandydata nie związanego z Kościołem znajdą kwity,bo taka jest rola czarnej armii,której pozwolono na macki we wszystkich organach władzy.Kościół już nie miesza sie do polityki,bo nią poprostu kieruje.Efekt oczywisty IV RZECZPOSPOLITA - RZECZPOSPOLITA KATOLICKA- uchowaj nas Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 16:34 Ludzie przestañcie grzebac w blocie. Tusk i tak wygra! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 16:44 Jak wygra już dzisiaj to po co wybory?:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 16:59 zwiatrem1 napisała: > Ludzie przestañcie grzebac w blocie. Tusk i tak wygra! słusznie ,nalepiej robić sondaże a potem ogłosić wynik.Może elektorat Tuska mu to zaproponuje ,on lubi takie fajne rzeczy populistyczne wygłaszać ,zupełnie jakby miał zostać premierem i nie docierało do niego i jego elektoratu że prezydent g...o może i na całe szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 17:00 jola994 napisała: > zwiatrem1 napisała: > > > Ludzie przestañcie grzebac w blocie. Tusk i tak wygra! > słusznie ,nalepiej robić sondaże a potem ogłosić wynik.Może elektorat Tuska mu > to zaproponuje ,on lubi takie fajne rzeczy populistyczne wygłaszać ,zupełnie > jakby miał zostać premierem i nie docierało do niego i jego elektoratu że > prezydent g...o może i na całe szczęście No tak. Prezydent moze nie tylko "poreczac" ale i ulaskawiac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 17:06 aturek2005 napisał: > No tak. Prezydent moze nie tylko "poreczac" ale i ulaskawiac ;-) No i tu może byc nieciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 17:15 jola994 napisała: > aturek2005 napisał: > > No tak. Prezydent moze nie tylko "poreczac" ale i ulaskawiac ;-) > No i tu może byc nieciekawie Zgadzam sie. Pan Tusk ma zbyt wielu znajomych, ktorzy tak jak i on dzialali w AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 17:19 Czytałem artykuł, że ca 30.000 skazanych oczekuje na miejsce w więzieniu dla odbycia kary. Zawsze trochę zmniejszy tę kolejkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 17:23 uu1 napisała: > Czytałem artykuł, że ca 30.000 skazanych oczekuje na miejsce w więzieniu dla > odbycia kary. Zawsze trochę zmniejszy tę kolejkę. Ale dlaczego skraca kolejke eliminujac z niej przyjaciol? Z zasady? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 17:25 No, żartujesz. Ma zasadę - nie opuszcza przyjaciół w biedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 17:36 uu1 napisała: > No, żartujesz. Ma zasadę - nie opuszcza przyjaciół w biedzie. A mnie glupiemu sie wydawalo, ze mial byc prezydentem wszystkich polakow - nie tylko swoich przyjaciol. Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Ile Wy macie lat? 19.09.05, 17:54 Tak czytam ten Wasz "onanizm słowny" i dochodzę do wniosku, że razem macie około 30-tki. Daję Wam po piętnaście (+/- 2 lata) :P Naprawdę szkoda czasu na polemiki... Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Ile Wy macie lat? 19.09.05, 17:56 bedevil napisał: > Tak czytam ten Wasz "onanizm słowny" i dochodzę do wniosku, że razem macie > około 30-tki. Daję Wam po piętnaście (+/- 2 lata) :P > > Naprawdę szkoda czasu na polemiki... Masz racje. Zamiast polemizowac onanizuj sie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Slowo dnia: Trzepanie Donalda* 19.09.05, 18:00 *) samozaspokojenie (patrz: onanizm) ale z zasadami Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ile Wy macie lat? 19.09.05, 18:00 Masz fajne skojarzenia. Dawno pracujesz w "rękodzielnictwie"? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Ile Wy macie lat? 19.09.05, 18:03 uu1 napisała: > Masz fajne skojarzenia. Dawno pracujesz w "rękodzielnictwie"? Tez myslisz, ze to rzemieslnik? Widocznie jego interes jest maly, a Tusk obiecuje, ze bedzie takim sprzyjal ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Tusk nigdy nie był w AWS! 19.09.05, 17:50 aturek2005 napisał: > Zgadzam sie. Pan Tusk ma zbyt wielu znajomych, ktorzy tak jak i on dzialali > w AWS. Tusk nigdy nie był w AWS. AWS to byli narodowi socjaliści jak PiS, dawniej PO. Nie pisz bzdur! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Tusk nigdy nie był w AWS! 19.09.05, 17:56 bedevil napisał: > aturek2005 napisał: > > > Zgadzam sie. Pan Tusk ma zbyt wielu znajomych, ktorzy tak jak i on dzial > ali > > w AWS. > > Tusk nigdy nie był w AWS. AWS to byli narodowi socjaliści jak PiS, dawniej PO. > Nie pisz bzdur! Czyli Tusk klamie? Bo byl w SKL - a SKL wchodzilo w sklad AWS. Cytat z wywiadu Tuska z Zakowskim "Donald Tusk: To nieporozumienie warto nieustannie wyjaśniać, ponieważ pewne nieporozumienie otacza problem SKL dzisiaj. SKL wystąpił z AWS, a więc także minister Balazs i minister Komorowski, natomiast uczestnictwo w Platformie Obywatelskiej to prawdziwe, które daje prawa i obowiązki wynika z indywidualnego akcesu, z podpisania deklaracji. " Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil aturku2005 - kompromitujesz się 19.09.05, 18:15 aturek2005 napisał: > Czyli Tusk klamie? Bo byl w SKL - a SKL wchodzilo w sklad AWS. > Cytat z wywiadu Tuska z Zakowskim > "Donald Tusk: To nieporozumienie warto nieustannie wyjaśniać, ponieważ pewne > nieporozumienie otacza problem SKL dzisiaj. SKL wystąpił z AWS, a więc także > minister Balazs i minister Komorowski, natomiast uczestnictwo w Platformie > Obywatelskiej to prawdziwe, które daje prawa i obowiązki wynika z > indywidualnego akcesu, z podpisania deklaracji. " Temat aluzji seksualnych rozochocił Was, tak jak myślałem :D To zawsze podgrzewa wyobraźnię piętnastolatków. Ale wypadałoby poduczyć się trochę, nim przystąpi się do polemiki i opluwania innych. Tusk nigdy nie był w SK-L. Jak Twoja wiedza opiera się na takich podstawach jak ten cytat, to współczuję. Szukaj dalej... :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: aturku2005 - kompromitujesz się 19.09.05, 18:20 > > Czyli Tusk klamie? Bo byl w SKL - a SKL wchodzilo w sklad AWS. > > Cytat z wywiadu Tuska z Zakowskim > > "Donald Tusk: To nieporozumienie warto nieustannie wyjaśniać, ponieważ pe > wne nieporozumienie otacza problem SKL dzisiaj. SKL wystąpił z AWS, a więc ta > kże minister Balazs i minister Komorowski, natomiast uczestnictwo w Platformi > e Obywatelskiej to prawdziwe, które daje prawa i obowiązki wynika z indywidualnego akcesu, z podpisania deklaracji. " > > Temat aluzji seksualnych rozochocił Was, tak jak myślałem :D To zawsze > podgrzewa wyobraźnię piętnastolatków. > Ale wypadałoby poduczyć się trochę, nim przystąpi się do polemiki i opluwania > innych. > > Tusk nigdy nie był w SK-L. > Jak Twoja wiedza opiera się na takich podstawach jak ten cytat, to współczuję. Czyli jak Tusk udziela wywiadu to nie warto mu wierzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Czytać, czytać i jeszcze raz czytać! 19.09.05, 18:22 aturek2005 napisał: > Czyli jak Tusk udziela wywiadu to nie warto mu wierzyc? Przeczytaj najpierw wywiad - to naprawdę nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Czytać, czytać i jeszcze raz czytać! 19.09.05, 18:31 bedevil napisał: > aturek2005 napisał: > > > Czyli jak Tusk udziela wywiadu to nie warto mu wierzyc? > > Przeczytaj najpierw wywiad - to naprawdę nie boli! Poczekam, az to wydadza na DVD ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Czytać, czytać i jeszcze raz czytać! 19.09.05, 18:37 bedevil napisał: > aturek2005 napisał: > > > Czyli jak Tusk udziela wywiadu to nie warto mu wierzyc? > > Przeczytaj najpierw wywiad - to naprawdę nie boli! OK - pomylka - zamiast SKL - KLD (i UW a pozniej PO). Czy on jest tak wytrwaly w zasadach jak w trzymaniu sie jakiejs partii przez dluzej niz 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Brawo! 19.09.05, 18:44 aturek2005 napisał: > OK - pomylka - zamiast SKL - KLD (i UW a pozniej PO). > Czy on jest tak wytrwaly > w zasadach jak w trzymaniu sie jakiejs partii przez dluzej niz 5 lat? Tak. Zawsze był liberałem. Unię Wolności opuścił, kiedy wygrała w niej lewicowa frakcja. To, co się stało z UW widać teraz, kiedy przyjęli w swoje szeregi Hausnera, Belkę, Bochniarz. Kiedy Kutz (senator UW) zaczął popierać Cimoszewicza. Była też Labuda, Celiński, Piekarska - oni również poszli w SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Brawo! 19.09.05, 18:50 bedevil napisał: > aturek2005 napisał: > > > OK - pomylka - zamiast SKL - KLD (i UW a pozniej PO). > > Czy on jest tak wytrwaly > > w zasadach jak w trzymaniu sie jakiejs partii przez dluzej niz 5 lat? > > Tak. Zawsze był liberałem. > Unię Wolności opuścił, kiedy wygrała w niej lewicowa frakcja. > > To, co się stało z UW widać teraz, kiedy przyjęli w swoje szeregi Hausnera, > Belkę, Bochniarz. Kiedy Kutz (senator UW) zaczął popierać Cimoszewicza. > Była też Labuda, Celiński, Piekarska - oni również poszli w SLD... > > Ach... a on z nimi nie poszedl bo ma zasady? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Sadzilem, ze akurat GW jest Tuskowi przychylna 19.09.05, 16:47 a tu taka niespodzianka.... Myslalem, ze jakas afera a tu zwykle poreczenie, jakich w kazdej partii od cholery (te poreczenia ktore sa wogole slaboscia polskiego systemu sprawiedliwosci raczej sa idiotyczne). W kazdym razie czy ci ludzie za ktorych poreczyl nie stawili sie na rozprawie? Bo jak sie stawili i poreczenie bylo skuteczne to uwazam, ze to granie na emocjach tych, ktorzy nie znaja idei poreczen, w skrocie: - zawsze porecza sie za podejrzanych w przestepstwach, bo za tych, ktorzy nie sa podejrzanymi poreczac nie trzeba (czyli mozna bylo sie ograniczyc do headline'u: "Tusk poreczal w sadzie"). - zawsze porecza obywatel szanowany spolecznie (bo nieszanowany nie ma po co i za co) i z klarownie czysta kartoteka. - w Polsce poreczanie jeden za drugiego to norma (tak samo idiotyczna jak zyrowanie kredytow jeden za drugiego). Gruss, T. BTW Kaczynski z Lepperem chyba wogole nie moga skutecznie poreczac, bo nie maja czystych kont - czy ktos sobie zadal pytanie na ten temat? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: Sadzilem, ze akurat GW jest Tuskowi przychyln 19.09.05, 17:01 trevik napisał: w skrocie: > - zawsze porecza sie za podejrzanych w przestepstwach, bo za tych, ktorzy nie > - w Polsce poreczanie jeden za drugiego to norma (tak samo idiotyczna jak > zyrowanie kredytow jeden za drugiego). > > Gruss, T. > > BTW Kaczynski z Lepperem chyba wogole nie moga skutecznie poreczac, bo nie maja > czystych kont - czy ktos sobie zadal pytanie na ten temat? ;-) Poręczenie Tuska było też nieskuteczne i co teraz wymyślisz Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Jolu99! Czytaj i myśl! 19.09.05, 17:04 jola994 napisała: > Poręczenie Tuska było też nieskuteczne i co teraz wymyślisz Jolu994, potrafisz czytać ze zrozumieniem? Sąd nie uwzględnił poręczenia Tuska i aresztowany przesiedział w areszcie kilka miesięcy, dlatego "poręczenie nie było skuteczne". Natomiast panowie Lech Kaczyński i Andrzej Lepper nie mogą składać poręczeń pownieważ zostali skazani wyrokiem Sądu RP :P Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jolu99! Czytaj i myśl! 19.09.05, 17:09 A matko Tuska! Sąd nie uwzględnił poręczenia udzielonego przez człowieka z zasadami. Do czego to już dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Jolu99! Czytaj i myśl! 19.09.05, 17:20 A jakby nie poreczyl za kogos, kto w finale okazalby sie niewinny i mowil z trybuny jakiejs lewicowej partii, ze Tusk to bezduszna swinia, ktora choc przekonana o tym, ze podejrzany stawi sie na rozprawie nie chciala poreczyc. Cos w stylu "Czlowiek z zasadami, ktory nawet nie wie, co to relacje miedzyludzkie". Generalnie Tusk bylby swinia za samo to, ze ktos wogole poprosil go o poreczenie a on moglby go udzielic ;-), (bo drugi i trzeci w kolejce nie maja problemu, bo maja procesy i wyroki, wiec sa czysci jak lza), Gruss, T. Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: Jolu99! Czytaj i myśl! 19.09.05, 17:09 bedevil napisał: > jola994 napisała: > > > Poręczenie Tuska było też nieskuteczne i co teraz wymyślisz > > Jolu994, potrafisz czytać ze zrozumieniem? > Sąd nie uwzględnił poręczenia Tuska i aresztowany przesiedział w areszcie kilka > > miesięcy, dlatego "poręczenie nie było skuteczne". > > Natomiast panowie Lech Kaczyński i Andrzej Lepper nie mogą składać poręczeń > pownieważ zostali skazani wyrokiem Sądu RP :P Nie bardzo ,ale się staram,tylko po co pisałeś o walorach moralnych tych którzy składają poręczenia.Biję się w piersi ,to mnie zmyliło,mogłam ,durna ,przeczytać od razu koniec Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Sadzilem, ze akurat GW jest Tuskowi przychyln 19.09.05, 17:10 A bylo nieskuteczne? Czy Izabela S. albo Andrzej M. sie ukrywaja? Bo z tej informacji prasowej to nie wynika. Poza tym powinienem raczej napisać "bingo" - drobny blad w oczekiwaniach, spodziewalem sie, ze to uklad lewicowy wytnie (tego nie wiem, kto jest autorem), dwa, myslalem, ze przed wyborami prezydenckimi, ale nie docenilem, ze popularnosc kandydata na prezydenta bedzie miala az tak horrendalne odbicie w sympatiach partii politycznych (nie dawalem PO zbyt wielu punktow jako partii): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28899047&a=28907129 Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez po Jaruckiej,plk.Miodowiczu,klamstwach w reklach 19.09.05, 16:50 wyborczych kolejny numer krysztalowego polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil poręczenie to nie przestępstwo! 19.09.05, 17:01 hernandez napisał: > wyborczych kolejny numer krysztalowego polityka... Poręczenie to nie przestępstwo! Poczytaj tekst kogoś mądrzejszego. Trevik napisał: dla tych, ktorzy nie znaja idei poreczen, w skrocie: - zawsze porecza sie za podejrzanych w przestepstwach, bo za tych, ktorzy nie sa podejrzanymi poreczac nie trzeba (czyli mozna bylo sie ograniczyc do headline'u: "Tusk poreczal w sadzie"). - zawsze porecza obywatel szanowany spolecznie (bo nieszanowany nie ma po co i za co) i z klarownie czysta kartoteka. - w Polsce poreczanie jeden za drugiego to norma (tak samo idiotyczna jak zyrowanie kredytow jeden za drugiego). BTW Kaczynski z Lepperem chyba w ogole nie moga skutecznie poreczac, bo nie maja czystych kont - czy ktos sobie zadal pytanie na ten temat? ;-) A BTW2 Kaczyński ręczył za kogoś skazanego: www.radiozet.pl/rozmowy.htm,3474 Monika Olejnik: Ale Maciej Zalewski miał związki z Porozumieniem Centrum, miał związki z Telegrafem, ma wyrok nieprawomocny - czy ma czyste ręce Maciej Zalewski? Jarosław Kaczyński: Proszę Pani, Maciej Zalewski został raz uniewinniony, jak sobie pani może przypomina i teraz został skazany. Jaki będzie wyrok ostateczny, zobaczymy. I dopiero po tym ostatecznym wyroku będzie można powiedzieć czy ma czyste ręce. Według mnie - ma. Monika Olejnik: Czyli ma pan zaufanie. Jarosław Kaczyński: Ja kiedyś czytałem papiery w tej sprawie, bo byłem szefem klubu, a wystąpiono - to było przed laty - o uchylenie immunitetu Macieja Zalewskiego, który zresztą zaraz później, po jakimś przykrym incydencie, zrzekł się mandatu poselskiego. I jest jedynym posłem, który w takiej sytuacji właśnie zrzekł się mandatu, postąpił, można powiedzieć, honorowo. Czyli krótko mówiąc, tego wymiaru sprawiedliwości tak bardzo się nie bał, bo przecież bardzo wielu posłów się kryło i kryje za poselskimi immunitetami, ale powtarzam: zostawmy to sądowi. Natomiast Maciej Zalewski nie został skazany za to, że był twórcą i w istocie jedyną osobą prowadzącą - jak to wczoraj mówił w sądzie, zgodnie z prawdą - spółkę Telegraf. Został skazany za coś zupełnie innego, a ja w tej sprawie nie byłem przesłuchiwany nawet jako świadek, więc dlaczego mnie pani o to pyta? To znów jest tak, że mógłbym też zapytać o to samo panią. Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: poręczenie to nie przestępstwo! 19.09.05, 17:03 a co ma piernik do wiatraka ,teraz mówimy o Tusku z zasadami Odpowiedz Link Zgłoś
bedevil Poręczenie nie jest przestępstwem! 19.09.05, 17:07 jola994 napisała: > a co ma piernik do wiatraka ,teraz mówimy o Tusku z zasadami Mówimy. Zakręciłaś się? Poręczenie nie jest przestępstwem! Wiem, że chciałabyś prawdziwej afery, a tu tylko taki "bąk" :P Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: Poręczenie nie jest przestępstwem! 19.09.05, 17:13 To jest skaza ,ale nie bój się doczekamy się i afer.Już myślę jak wydawca książki Tuska ,Palikot,wygryzł Gilowską .W lubelskiej prasie sa opinie że chce szybko do sejmu bo mu prokurator już na "plecach " siedzi za prywatyzację Polmosu lubelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Poręczenie nie jest przestępstwem! 19.09.05, 17:16 Nie tylko on. Trzy godziny temu jeden z internautów zamieścił całą listę takich orłów z Parady Oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: Poręczenie nie jest przestępstwem! 19.09.05, 17:19 gdzie ,chętnie poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Poręczenie nie jest przestępstwem! 19.09.05, 17:21 Nie pamiętam dokładnie. W każdym razie na tym forum, między 13:30 a 14:00. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick po Jaruckiej,plk.Miodowiczu,klamstwach w reklamach 19.09.05, 17:02 chce nam jeszcze dołozyć takiego premiera : Tajny agent Rokita Autor: leszek.sopot Data: 19.09.05, 13:27 Zdaniem JMR jedynym sposobem poznania prawdy o czasach PRL jest powszechne udostepnienie teczek dawnej SB. Wtoruja mu w tej opinii niektorzy pracownicy IPN, jak np. dr Machcewicz, ktory twierdzi, ze bez poznania tasm z podsluchow i raportow TW i pracownikow SB nie mozna napisac prawdy o minionym okresie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29009787&a=29027356 Skoro tak, to jaka prawde poznajemy o Janie Marii Rokicie na podstawie opublikowanych przez niego akt w internecie? www.janrokita.pl/ Dowiadujemy sie otoz, ze Rokita w stanie wojennym dzialal na uslugach zagranicznych sluzb wywiadowczych, ktore doprowadzily do powstania organizacji Wolnosc i Niepodleglosc. Jak do tego doszlo? We wszystkich analizach SB twierdzi sie, ze rezydenci zachodnich sluzb specjalnych, wydali Kuroniowi polecenie utworzenia Ruchu. Wg bezpieki, wywiady panstw zachodnich chcialy, by WiP wprowadzil swoich przedstawicieli do organow miedzynarodowych organizacji pokojowych i doprowadzil do skompromitowania ich w oczach opinii publicznej jako wspieranych przez KGB. O takich kulisach powstania WiP poinformowal esbekow w jednym z meldunkow tajny wspolpracownik "Bialy". TW Bialy niestety nie poinformowal ile Rokita dostal pieniedzy od zachodnich sluzb na rozwiniecie swojej dzialalnosci. Mozna miec jednak nadzieje, ze na skutek niestrudzonej pracy historykow z krakowskiego oddzialu IPN znajda sie jeszcze nowe raporty TW "Bialego", i zostanie odkryta pelna prawda o prawdziwych motywach dzialalnosci Rokity. Zapewne TW "Bialy" po 1989 r. juz nie pisal swoich informacji na potrzeby SB, gdyz ta pozyteczna instytucja gromadzaca prawdziwa wiedze o czasach PRL zostala pochopnie przez rzad Mazowieckiego rozwiazania. Nie mozemy wiec teraz dowiedziec sie prawdy o ostatnim 15-leciu, a przeciez w tym czasie Rokita dal wielokrotnie dowody na to, ze dalej jest na uslugach zachodnich sluzb. Czyz haslo "Nicea albo smierc" wymierzone w UE nie zostalo wypowiedziane z inspiracji Amerykanow - przeciez byl to okres kiedy USA byla w ostrym sporze z UE z powodu wojny w Iraku. Czy naklanianie przez Rokite do glosowania przeciw ustawie lichwiarskiej nie bylo spowodowane tym, ze tracily na niej zachodnie firmy finansowe? Zwolennicy "oczyszczenia moralnego" glosza hasla, ze "prawda nas wyzwoli", ze materialy z teczek trzeba ujawnic bo tylko one mowia prawde o ludziach i ich dzialaniach przed 1990 rokiem. Dr Dudek zaproponowal nawet, ze IPN ma zaprzestac badan nad teczkami po ich powszechnym upublicznieniu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=24448165 (oryginalny tekst dr Dudka jest obecnie w platnym archiwum Rzepy) Gdy tak sie stanie to ta "jedyna prawda" TW Bialego o Rokicie sie pewnie upowszechni. Na nic beda jego zapewnienia, ze prawda jest inna - bo przeciez kto uwierzy na slowo tajnemu agentowi zachodnich sluzb, ktory jesli raz sie im sprzedal, to jest przeciez narzedziem w ich rekach do konca zycia. Czytelnicy meldunkow TW "Bialego" pewnie nie uwierza, ze napisal prawde, bo chodzi przeciez o uwielbianego premiera przyszlego rzadu, ktory oskarzyl Michnika o szantazowanie rzadu SLD. Beda za to wierzyli w prawdziwosc raportow i meldunlkow innych agentow SB, dotyczacych nielubianych obecnie osob. Pewnie podpowiadac zdezorientowanym ludziom, ktora z "oczyszczajacych moralnie" prawd esbeckich raportow jest na prawde prawdziwa, bedzie dr Dudek, Zaryn, Machcewicz, Cenckiewicz i np. Wyszkowski - doradca gdanskiego IPN. Zycze im by ich praca nad publikowaniem raportow i meldunkow kolegow TW "Bialego" i upowszechnianie tych bezcennych materialow przynisla tak przez nich oczekiwane z nadzieja "moralne oczyszczenie". Niech tajni agenci SB ujawniaja tajnych agentow zachodnich sluzb specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Dobrze dlaTuska.Był juz za kryształowy,a każdy wyb 19.09.05, 17:09 orca ma jakieś małe grzeszki. Zlitował sie nad rodziną dawnego kolegi...Chyba niewiele z tego ukręcą, wiekszośc ma trochę niesmak po sprawie Cimoszki, ludzie nie chca juz przeginania pały... Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 17:20 Kto ty jesteś? - Polak mały. Jaki znak twój? - Orzeł biały. A gdzie mieszkasz? - w Koscierzynie. - Toś ty Kaszub skurywsynie. A Kaszubi musza się wspierać, nawet przy kradzieżach i oszustwach. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 20:07 Albo jesteś kretynem do którego nie dociera, że tu nie chodzi o poręczenie niewinności tylko poręczenie odpowiedzialności (notabene za faceta, który na razie jest tylko podejrzany) albo też jesteś bezczelnym gnojem, który nie ma nic merytorycznego do powiedzenia oprócz skandalicznych bezpodstawnych pomówień. A może oba naraz? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 20:08 pe1 napisał: > Albo jesteś kretynem do którego nie dociera, że tu nie chodzi o poręczenie > niewinności tylko poręczenie odpowiedzialności (notabene za faceta, który na > razie jest tylko podejrzany) albo też jesteś bezczelnym gnojem, który nie ma ni > c > merytorycznego do powiedzenia oprócz skandalicznych bezpodstawnych pomówień. A > może oba naraz? A potrafisz sie nie powtarzac? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 20:24 potrafię, ale dla ciebie jeszcze raz: Albo jesteś kretynem do którego nie dociera, że tu nie chodzi o poręczenie niewinności tylko poręczenie odpowiedzialności (notabene za faceta, który na razie jest tylko podejrzany) albo też jesteś bezczelnym gnojem, który nie ma nic merytorycznego do powiedzenia oprócz skandalicznych bezpodstawnych pomówień. A może oba naraz? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 20:26 pe1 napisał: > potrafię, ale dla ciebie jeszcze raz: > > Albo jesteś kretynem do którego nie dociera, że tu nie chodzi o poręczenie > niewinności tylko poręczenie odpowiedzialności (notabene za faceta, który na > razie jest tylko podejrzany) albo też jesteś bezczelnym gnojem, który nie ma ni > c > merytorycznego do powiedzenia oprócz skandalicznych bezpodstawnych pomówień. A > może oba naraz? Czy Ty masz to od urodzenia czy tylko alergia (o ktorej wspomniales) sprawia, ze sie powtarzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 20:29 tylko alergia Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 20:31 pe1 napisał: > tylko alergia To i tak lepiej niz echo tluczace sie po glowie. Glowa do gory - idzie jesien - pylkow w powietrzu bedzie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 20:41 Postuj normalnie i rzeczowo, to będziesz miał normalne i rzeczowe odpowiedzi. A jak chcesz się obszczekiwać, to proszę bardzo, mam szybkie łącze. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 20:43 pe1 napisał: > Postuj normalnie i rzeczowo, to będziesz miał normalne i rzeczowe odpowiedzi. A > jak chcesz się obszczekiwać, to proszę bardzo, mam szybkie łącze. Chwalipieta. Rzeczowe pytanie: Palikot wydaje ksiazke Tuska i dostaje miejsce na liscie po Zycie Gilowskiej (i to z jakiego miejsca!). To tez jest jedna z zasad Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 20:59 Jestem przekonany, że Tusk nie rozdziela miejsc na listach tak autorytarnie jak Endrju czy Roman. Co jest nagannego w tym, że lider partii współpracuje przy wydaniu książki z innym członkiem tej partii kandydującym do sejmu? Czy Palikot jest z Tuskiem spokrewniony czy też o jakąś inną zasadę ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:03 pe1 napisał: > Jestem przekonany, że Tusk nie rozdziela miejsc na listach tak autorytarnie jak > Endrju czy Roman. Co jest nagannego w tym, że lider partii współpracuje przy > wydaniu książki z innym członkiem tej partii kandydującym do sejmu? Czy Palikot > jest z Tuskiem spokrewniony czy też o jakąś inną zasadę ci chodzi? Chodzi o "zasady". Palikot nie kandydowal PRZED wydaniem ksiazki. Zaczal kandydowac jak Gilowska "musiala odejsc". (cos bardzo duzo "przyjaciol" pana Tuska zostalo biznesmenami tylko i wylacznie dzieki prywatyzacji). Pytanie drugie: Pan Tusk zasiada w radzie nadzorczej Fundacji Liberalow. Fundacja wydaje JEGO artykuly i jego ksiazki (notabene - fundacja jest dofinansowywana z budzetu panstwa). Pan Tusk czerpie z tego korzysci materialne (prawa autorskie). Czy to jest etyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:42 skąd masz takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:47 pe1 napisał: > skąd masz takie informacje? Wpisz w Google'a "Fundacja Liberalow" i "Tusk" Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:48 pe1 napisał: > skąd masz takie informacje? A co do dotacji - polecam www.msiwa.gov.pl - jest lista Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:04 Tylko tyle, że Tusk wstawił w tej książce jedynie przecinki i to w niewłaściwych miejscach. Palikotowi za chwilę dobierze się do majtek prokuratura. Zasada - nie zadawaj się z niewłaściwymi ludźmi choćby mieli kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:05 uu1 napisała: > Tylko tyle, że Tusk wstawił w tej książce jedynie przecinki i to w > niewłaściwych miejscach. Palikotowi za chwilę dobierze się do majtek > prokuratura. Zasada - nie zadawaj się z niewłaściwymi ludźmi choćby mieli kasę. Ale on robi w trunkach (Monopol). Zawsze moze sie tlumaczyc, ze opary alkoholu uderzyly mu do glowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:09 Musimy uważać. Pan <bedewil> prawie nas nakrył i się obraził. W razie czego to ja mam 18 lat a Ty 12. Ok? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:10 uu1 napisała: > Musimy uważać. Pan <bedewil> prawie nas nakrył i się obraził. W razie c > zego to > ja mam 18 lat a Ty 12. Ok? Co mi zalezy. Wciaz czuje sie mlodo - moge miec nawet 10 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:14 W porządku. Pan <bedewil> jest grożny w odróżnieniu od pe-1, który jest d...m Nie mogę tego napisać bo nie powinieneś znać takich słów. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:16 uu1 napisała: > W porządku. Pan <bedewil> jest grożny w odróżnieniu od pe-1, który jest > d...m > Nie mogę tego napisać bo nie powinieneś znać takich słów. Moge znac takie slowa. Zawsze moge zadzwonic do o. Tomka (telewizja Trwam - polecam na bezsenne noce) i sie wyspowiadac (moze nawet na wizji). ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:25 Nie pomyślałem o tym. Następnym razem napiszę. PS. Polki prowadzą z Chorwatkami 2:0. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:27 uu1 napisała: > Nie pomyślałem o tym. Następnym razem napiszę. > PS. Polki prowadzą z Chorwatkami 2:0. Jestem za mlody, zeby patrzec jak te dziewczyny wypinaja biusty przy serwowaniu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:34 Chcesz być w późniejszym wieku ziobro? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:38 uu1 napisała: > Chcesz być w późniejszym wieku ziobro? :-) Chodzi Ci o to, ze patrzac na biusty moge stracic wzrok i bede nosil okulary? ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:43 Nie. Myślę, że jak nie będziesz patrzeć na biusty to coś Ci się przytrafi. Niekoniecznie dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:39 > W porządku. Pan <bedewil> jest grożny w odróżnieniu od pe-1, który jest > d...m > Nie mogę tego napisać bo nie powinieneś znać takich słów. obelga autorstwa takiej mendy jak ty, jest dla mnie największym komplementem więc ulżyj sobie jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:44 pe1 napisał: > > W porządku. Pan <bedewil> jest grożny w odróżnieniu od pe-1, któr > y jest > > d...m > > Nie mogę tego napisać bo nie powinieneś znać takich słów. > > obelga autorstwa takiej mendy jak ty, jest dla mnie największym komplementem > > więc ulżyj sobie jeszcze Przed chwila mnie obrzucales epitetami, a teraz doswiadczas "swietego oburzenia"? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 22:00 Czy istnieje drugi taki wałek jagieloński jak pe1? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 22:05 uu1 napisała: > Czy istnieje drugi taki wałek jagieloński jak pe1? Nie wiem co masz na mysli, ale Rokita konczyl Uniewersytet Jagiellonski i mu pokaze wala. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Donald Tusk poręczył za podejrzanych w aferze 19.09.05, 21:55 A jednak nie przeczytałeś "Kariery Nikodema Dyzmy". Wobec tego powiem Ci - nie masz zdolności honorowej bo pochodzisz z gminu a... Odpowiedz Link Zgłoś
aaronbund Tusk swoją przebiegłość pokazał, gdy cztery lata 19.09.05, 17:22 temu uciekł, jak "szczur" (tak mówił Rokita o przystępującym do PD Belce), z pogrążonej w kryzysie UW, nie pamiętając, jak UD wyciągnęła do będących poza parlamentem liberałów z KL-D rękę i tworząc z nimi UW. Dziś biadoli nad ciężkim losem staruszki handlującej pietruszką, a sam daje grube pieniądze podejrzanemu o przestępstwa. "Nie ma na to naszej zgody" - PO, czyli pie...dolić obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś