ruff22 27.09.05, 07:50 Fotka poniżej ze zdarzenia .Szczęście ma parking bo jakby tam doszło to porażka.Byłem i zrobiłem kilak fotek www.tkdami.net/~reniox/IM000024.JPG Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuluss Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 07:55 Do wybuchu na stacji gazowej przy ulicy Zbrowskiego w Radomiu doszło kilka minut po nastąpił w po godzinie 6.00. Bardzo ciekawe zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
meleme Tak sie bawi !!! Tak się bawi !!! RADOMIAK !!!! 27.09.05, 07:59 Do boju! do boju! do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Tak sie bawi !!! Tak się bawi !!! RADOMIAK !! 27.09.05, 08:09 pewnie ktoś sobie fajkę zajarał Odpowiedz Link Zgłoś
gls1 Re: Tak sie bawi !!! Tak się bawi !!! RADOMIAK !! 27.09.05, 12:50 A co szanowna prokuratura na to??? Nie szukaja palanta który dopuścił się zaniedbania przepisów BHP?? Ten palant powinien dostać parę latek pierdla za świadome narażenie zycia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sadek Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 08:47 Dzieki za fotke, bo dziennikarze jak zwykle jakos sie nie postarali. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 09:54 "- Ona musi stąd zniknąć - mówią o obiekcie mieszkańcy najbliższej okolicy. Nie dość, że w nocy zjeżdża się tu dziwny element, piją piwo, klną, to jeszcze takie zagrożenie. My chcemy tu normalnie żyć a nie kryć się przed latającymi w powietrzu butlami. Co by było gdyby wybuchły te wielkie zbiorniki? Nic by nie zostało z naszego bloku - mówi jedna mieszkanek budynku przy Paderewskiego 2." taaa, proponuje w takim razie zamknięcie wszystkich stacji LPG i benzynowych i przeniesienie ich poza granice miasta, tam będzie bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
deodat Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 10:29 k_r_m napisał: > taaa, proponuje w takim razie zamknięcie wszystkich stacji LPG i benzynowych i > przeniesienie ich poza granice miasta, tam będzie bezpiecznie W normalnych czasach obowiązywał przepis, zakazujący stawiania stacji benzynowych bliżej niż 400m od budynków mieszkalnych - komuś to przeszkadzało i teraz można stacje postawić sobie na podwórku. Wcale nie dziwię się tym ludziom - mieszkam z 150m od tej stacji, ale dziś rano mało nie wywaliło mi okien. Reasumując - powinno się ZLIKWIDOWAĆ wszystkie stacje benzynowe które stoją pomiędzy blokami czy też innymi budynkami mieszkalnymi. W razie jakiejś tragedii .. strach myśleć o ilości ofiar. Gdyby dziś walnęły oba główne zbiorniki (a paliło się już pod nimi zdrowo) nie wydaje mi się aby dobytek ludzi z Paderewskiego 2 nadawal się do czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
szerling Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 19:11 Popieram myśl, Dyskotekę też chcą zamknać na Zeromskiego bo szkodliwa. cholender -miasto emerytow i rencistów! a potem sie dziwią , ze wszyscy młodzi ludzie stąd uciekaja,. Odpowiedz Link Zgłoś
artip1 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 10:09 apropo stacji gazowych, przy trasie na Zwoleń jest stacja gazowa postawiona między budynkami, ciekawe kto dał na to zgodę. W sąsiedztwie tej stacji są budynki mieszkalne i taki wybuch jak miał miejsce dzisiaj narobiłby niezłego spustoszenia. A przecież tutaj na zbrowskiego bloki są kilkanaście metrów dalej. Natomiast w okolicy stacji gazowej przy trasie na Zwoleń zabudowania są w okolicy ok 10m od wspomnianej stacji. Ciekawe dlaczego nikt się tym jeszcze niezajął.I co ciekawsze kto dał pozwolenia na postawienie w tak bliskiej okolicy tego groźnego obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 10:29 W Łodzi jest to samo - stacje benzynowe wciśnięte pomiędzy budynki mieszkalne. Ale musi dojść do tragedii, żeby ktos sie tym zainteresował... Odpowiedz Link Zgłoś
ty1 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 10:56 Co można robić rano z butlami? Tłoczyć gaz bez akcyzy z butli do zbiorników głównych. Wszystkie szemrane stacje LPG tak robią. W promieniu 10 metrów śmierdzi wtedy gazem. Ale za to jaka oszczędność i marża większa. Odpowiedz Link Zgłoś
jmwaw Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 16:35 Kolego "ty1", a kupowales kiedys gaz w butli? bo ja dwa razy w miesiacu. Butla 11 kg kosztuje w punkcie Gaspolu 30 kilka zl a na stacji LPG ta sama butle napelniam za 15 (oczywiscie nielegalnie). Uwazasz, ze ci ze stacji doplacaja mi te 15 z gorka? Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:02 Cyt.: "Przed blokiem stał mój samochód. Wybiegłem go przestawić. Chyłkiem, zygzakiem przemykałem do wozu, bo bałem się, że dostanę odłamkiem z butli - dodaje mężczyzna." Panu gratuluję bezmiaru głupoty i braku wyobraźni. Trzeba było wsiąść do samochodu, zamknąć okna, zapalić światła, wziąć aparat i Pulitzer murowany ! Nie wpadł Pan na to, że lecąca butla mogła pozbawić Pana na przykład głowy ? Bo jaj to Pan widac nie stracił, jedynie zdrowy rozsądek. Nie Pana brat obsługiwał tę stację ? Bo przyczyną większości wypadków jest głupota właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:10 Zaden problem.W EU nie ma prawa byc zadnej stacji na terenie zamieszkalym.Zglosic do Bruxeli ze jest prawo EU zlamane i beda szybko stacje uciekaly z terenow zamieszkalych.Na to skaldaja suie dwa powody bezpieczenstwo i ekologia.Wyziewy z benzyny sa szkodliwe i rakotworcze´i nie maja prawa bytu w rejonie zamieszkalym.Czyli stara wladza zaniedbala i nie dokonala przesuniecia. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:17 "Wyziewy z benzyny sa szkodliwe i rakotworcze´i nie maja prawa bytu w rejonie zamieszkalym" Ales pojechał... Jeśli nie mają prawa bytu, to nalezy wycofac z miesc zamieszkalych wszelkie pojazdy motorowe oraz ztacje tankowania paliw. Nie ma dowodów ani badan potwierdzajacych onkogenność benzyny. Wyssałeś to z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek.wania Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:34 Sky mówił o wyziewach, a nie spalinach, to dość spora różnica. Zresztą spaliny też są rakotwórcze, nikt chyba tego nie kwestionuje. Poza tym on pisze ze Szwecji, a tam mają chyzia na punkcie ekologii, więc pod tym kątem trzeba jego post rozpatrywać (nie mówię, że to źle, po prostu mówię jak jest). Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 16:11 Nie znane mi są żadne badania czy doniesienia na temat rakotwórczości, jak mówicie "wyziewów", a mówiąc normalnie oparów. Lekkie węglowodory nie są rakotwórcze. Nie ma powodu aby były. A śladowe ilości węglowodorów aromatycznych nie ma zadnego znaczenia. Poza tym, mamy tu do czynienia z gazem, a tu trudniej o opary, bo ubytki gazu podczas tankowań są nieznaczne (mniej niz w zapalniczce), a sam gaz szybko ulatnia się do atmosfery nie czyniąc szkody. Propan i butan nie sa rakotwórcze. Spaliny to już inna historia. Tlenki azotu, chloropochodne (dioxyny, PCB,...), tlenki azotu itd... Więc argumentowanie rakiem nie jest chyba trafne. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mczapl UE 27.09.05, 11:55 A skad masz informacje, ze wedlug prawa europejskiego zadna stacja beznynowa nie moze byc ulokowana na terenie zabudowanym? W Brukseli stacje benzynowe znajduja sie na parterach budynkow mieszkalnych i nikt tego z UE nie goni. Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Do Tima 27.09.05, 12:03 Benzyna szczegolnie ta silnikow z katalizatorami jest cholernie rakotworcza w dluzszym kontakcie z cialem.W szwecji dla ciekawostki powiemze staosuje sie mufu iochronne na stacjacj w miescie ale polozonych daleko od tereniow zamieszkalych abyt chronic personbel i atmosfere przed dzialanie par benzyny.Jeszcze raz nadmieniam dlugotrwale dzialalnie jest rakotworcze. Dba sie o to i dziekli temu mamy najnzsza zachorowalnosc w europie na raka i rak przestal byc smiertelna choroba. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
ac78f92aa421c5e2b9 Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:11 Kto nie ryzykuje, ten nie je! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:18 Co chcecie, przecież mówi że biegł "chyłkiem i zygzakiem". A wiadomo że w biegnącego zygzakiem trudniej trafić. Widać był facet w wojsku ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 14:59 dr_avalanche napisał: > Co chcecie, przecież mówi że biegł "chyłkiem i zygzakiem". A wiadomo że w > biegnącego zygzakiem trudniej trafić. Widać był facet w wojsku ;))) No i właśnie mu się udało. Nie trafili! Dzięki za fotkę. _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
wampirrr No co sie dziwisz... 27.09.05, 14:54 Całe życie zbierał każdy grosz, nie kupił sobie meblościanki w kuchni łażą robaki i teraz cały dorobek życia miałby stracić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jm_charakterek Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 11:26 właśnie na tym parkingu było moje autko... więcej takich pobudek rano nie chcę... Stacji jakiejkolwiek w tym miejscu też nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp 20 min! Strazy Pozarnej naleza sie gratulacje 27.09.05, 11:47 ktos w miescie tysiaca rond i tysiaca stacji LPG powinien chyba cos przemyslec... Odpowiedz Link Zgłoś
powie3 Re: 20 min! Strazy Pozarnej naleza sie gratulacje 27.09.05, 15:45 ukropp napisał: > ktos w miescie tysiaca rond i tysiaca stacji LPG powinien chyba cos > przemyslec... myslisz ze tak prosto (nomen omen) tymi rondami dojechac... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Stacja LPG pod kościołem 27.09.05, 11:51 Trochę mnie to przeraża, jak pomyślę, że w moim mieście powstaje nowa stacja LPG tuż pod kościołem. A zaraz po drugiej stronie ulicy jest osiedle domków jednorodzinnych. Kościelną stację stawia ksiądz, który nie dość, że jest cwanym biznesmenem, to jeszcze potrafi obleśnie przygadać, tak jak tu na przykład: yeze.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?480877 Współczuję obciachu młodej parze... Może mu ta stacja dupnie jak akurat nikogo w kościele nie będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
powie3 Re: Stacja LPG pod kościołem 27.09.05, 15:44 mr.yez napisał: > Trochę mnie to przeraża, jak pomyślę, że w moim mieście powstaje nowa stacja LP > G tuż pod kościołem. A zaraz po drugiej stronie ulicy jest osiedle domków jedno > rodzinnych. > > Kościelną stację stawia ksiądz, który nie dość, że jest cwanym biznesmenem, to > jeszcze potrafi obleśnie przygadać, tak jak tu na przykład: > yeze.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?480877 > Współczuję obciachu młodej parze... > Może mu ta stacja dupnie jak akurat nikogo w kościele nie będzie :) uwielbiam te komentarze z kosmosu a la lepper :-D Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 12:35 Bardzo mnie wzruszył ten pan, co biegł zygzakami, żeby go butla nie trafiła. Podejrzewał, że w niego celują ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
nemo123 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 13:08 zygzakowal - nie ma sie co dziwic, pewnie w okolicy byla lodz podwodna; pewnie to ona zniszczyla stacje torpeda Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Najlepiej uciekac zygzakami ...... 27.09.05, 16:32 >....zygzakiem przemykałem do wozu, bo bałem się, że dostanę odłamkiem z butli - dodaje mężczyzna... ------------- .... przecd latajacymi butlami gazowymi, meteorytami, piorunami. Nie dac w siebie wycelowac! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill Ratowac Skode! 27.09.05, 18:27 Ale debil! Zamiast ratowac siebie i rodzine ratowal samochod. Pewnie to byla Fabka na raty albo Logan. ROTFL LOL Odpowiedz Link Zgłoś
qbt Palili??!? 27.09.05, 19:18 Co wy tam palicie? Ja? Radomskie... ale jak pan major woli, to Franz ma Camele. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaa3 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 20:42 Myślę że to talibowie z Klewek przybyli ihuknęli na vivat cwaniactwu samoobrony i głupocie ich elektoratowi. Odpowiedz Link Zgłoś
powie3 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 28.09.05, 08:02 paulaa3 napisał: > Myślę że to talibowie z Klewek przybyli ihuknęli na vivat cwaniactwu samoobrony > > i głupocie ich elektoratowi. fakt, slyszalem ze wybuchowi sa... Odpowiedz Link Zgłoś