Dodaj do ulubionych

Wybuch stacji gazowej w Radomiu

27.09.05, 07:50

Fotka poniżej ze zdarzenia .Szczęście ma parking bo jakby tam doszło to
porażka.Byłem i zrobiłem kilak fotek
www.tkdami.net/~reniox/IM000024.JPG
Obserwuj wątek
    • tuluss Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 07:55
      Do wybuchu na stacji gazowej przy ulicy Zbrowskiego w Radomiu doszło kilka minut
      po nastąpił w po godzinie 6.00.

Bardzo ciekawe zdanie.
    • meleme Tak sie bawi !!! Tak się bawi !!! RADOMIAK !!!! 27.09.05, 07:59
      Do boju! do boju! do boju!
      • aron2004 Re: Tak sie bawi !!! Tak się bawi !!! RADOMIAK !! 27.09.05, 08:09
        pewnie ktoś sobie fajkę zajarał
      • gls1 Re: Tak sie bawi !!! Tak się bawi !!! RADOMIAK !! 27.09.05, 12:50
        A co szanowna prokuratura na to??? Nie szukaja palanta który dopuścił się
        zaniedbania przepisów BHP?? Ten palant powinien dostać parę latek pierdla za
        świadome narażenie zycia !!!
    • sadek Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 08:47
      Dzieki za fotke, bo dziennikarze jak zwykle jakos sie nie postarali.

Pzdr.
    • k_r_m Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 09:54
      "- Ona musi stąd zniknąć - mówią o obiekcie mieszkańcy najbliższej okolicy. Nie
      dość, że w nocy zjeżdża się tu dziwny element, piją piwo, klną, to jeszcze takie
      zagrożenie. My chcemy tu normalnie żyć a nie kryć się przed latającymi w
      powietrzu butlami. Co by było gdyby wybuchły te wielkie zbiorniki? Nic by nie
      zostało z naszego bloku - mówi jedna mieszkanek budynku przy Paderewskiego 2."

taaa, proponuje w takim razie zamknięcie wszystkich stacji LPG i benzynowych i
      przeniesienie ich poza granice miasta, tam będzie bezpiecznie
      • deodat Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 10:29
        k_r_m napisał:
        > taaa, proponuje w takim razie zamknięcie wszystkich stacji LPG i benzynowych i
        > przeniesienie ich poza granice miasta, tam będzie bezpiecznie

W normalnych czasach obowiązywał przepis, zakazujący stawiania stacji
        benzynowych bliżej niż 400m od budynków mieszkalnych - komuś to przeszkadzało i
        teraz można stacje postawić sobie na podwórku.
        Wcale nie dziwię się tym ludziom - mieszkam z 150m od tej stacji, ale dziś rano
        mało nie wywaliło mi okien.

Reasumując - powinno się ZLIKWIDOWAĆ wszystkie stacje benzynowe które stoją
        pomiędzy blokami czy też innymi budynkami mieszkalnymi.
        W razie jakiejś tragedii .. strach myśleć o ilości ofiar.
        Gdyby dziś walnęły oba główne zbiorniki (a paliło się już pod nimi zdrowo) nie
        wydaje mi się aby dobytek ludzi z Paderewskiego 2 nadawal się do czegokolwiek.
      • szerling Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 19:11
        Popieram myśl, Dyskotekę też chcą zamknać na Zeromskiego bo szkodliwa. cholender -miasto emerytow i rencistów! a potem sie dziwią , ze wszyscy młodzi ludzie stąd uciekaja,.
    • artip1 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 10:09
      apropo stacji gazowych, przy trasie na Zwoleń jest stacja gazowa postawiona
      między budynkami, ciekawe kto dał na to zgodę. W sąsiedztwie tej stacji są
      budynki mieszkalne i taki wybuch jak miał miejsce dzisiaj narobiłby niezłego
      spustoszenia. A przecież tutaj na zbrowskiego bloki są kilkanaście metrów
      dalej. Natomiast w okolicy stacji gazowej przy trasie na Zwoleń zabudowania są
      w okolicy ok 10m od wspomnianej stacji. Ciekawe dlaczego nikt się tym jeszcze
      niezajął.I co ciekawsze kto dał pozwolenia na postawienie w tak bliskiej
      okolicy tego groźnego obiektu.
      • profes79 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 10:29
        W Łodzi jest to samo - stacje benzynowe wciśnięte pomiędzy budynki mieszkalne.
        Ale musi dojść do tragedii, żeby ktos sie tym zainteresował...
    • ty1 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 10:56
      Co można robić rano z butlami? Tłoczyć gaz bez akcyzy z butli do zbiorników
      głównych. Wszystkie szemrane stacje LPG tak robią. W promieniu 10 metrów
      śmierdzi wtedy gazem. Ale za to jaka oszczędność i marża większa.
      • jmwaw Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 16:35
        Kolego "ty1", a kupowales kiedys gaz w butli? bo ja dwa razy w miesiacu. Butla
        11 kg kosztuje w punkcie Gaspolu 30 kilka zl a na stacji LPG ta sama butle
        napelniam za 15 (oczywiscie nielegalnie). Uwazasz, ze ci ze stacji doplacaja mi
        te 15 z gorka?
    • tim7 Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:02
      Cyt.: "Przed blokiem stał mój samochód. Wybiegłem go przestawić. Chyłkiem,
      zygzakiem przemykałem do wozu, bo bałem się, że dostanę odłamkiem z butli -
      dodaje mężczyzna."

Panu gratuluję bezmiaru głupoty i braku wyobraźni. Trzeba było wsiąść do
      samochodu, zamknąć okna, zapalić światła, wziąć aparat i Pulitzer murowany !
      Nie wpadł Pan na to, że lecąca butla mogła pozbawić Pana na przykład głowy ? Bo
      jaj to Pan widac nie stracił, jedynie zdrowy rozsądek. Nie Pana brat obsługiwał
      tę stację ? Bo przyczyną większości wypadków jest głupota właśnie...
      • skyddad Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:10
        Zaden problem.W EU nie ma prawa byc zadnej stacji na terenie
        zamieszkalym.Zglosic do Bruxeli ze jest prawo EU zlamane i beda szybko stacje
        uciekaly z terenow zamieszkalych.Na to skaldaja suie dwa powody bezpieczenstwo
        i ekologia.Wyziewy z benzyny sa szkodliwe i rakotworcze´i nie maja prawa bytu w
        rejonie zamieszkalym.Czyli stara wladza zaniedbala i nie dokonala przesuniecia.
        Pzdr.Sky.
        • tim7 Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:17
          "Wyziewy z benzyny sa szkodliwe i rakotworcze´i nie maja prawa bytu w
          rejonie zamieszkalym"

Ales pojechał...

Jeśli nie mają prawa bytu, to nalezy wycofac z miesc zamieszkalych wszelkie
          pojazdy motorowe oraz ztacje tankowania paliw.

Nie ma dowodów ani badan potwierdzajacych onkogenność benzyny. Wyssałeś to z
          palca.
          • wujaszek.wania Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:34
            Sky mówił o wyziewach, a nie spalinach, to dość spora różnica. Zresztą spaliny też są rakotwórcze, nikt chyba tego nie kwestionuje.
            Poza tym on pisze ze Szwecji, a tam mają chyzia na punkcie ekologii, więc pod tym kątem trzeba jego post rozpatrywać (nie mówię, że to źle, po prostu mówię jak jest).
            • tim7 Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 16:11
              Nie znane mi są żadne badania czy doniesienia na temat rakotwórczości, jak
              mówicie "wyziewów", a mówiąc normalnie oparów. Lekkie węglowodory nie są
              rakotwórcze. Nie ma powodu aby były. A śladowe ilości węglowodorów
              aromatycznych nie ma zadnego znaczenia. Poza tym, mamy tu do czynienia z gazem,
              a tu trudniej o opary, bo ubytki gazu podczas tankowań są nieznaczne (mniej niz
              w zapalniczce), a sam gaz szybko ulatnia się do atmosfery nie czyniąc szkody.
              Propan i butan nie sa rakotwórcze. Spaliny to już inna historia. Tlenki azotu,
              chloropochodne (dioxyny, PCB,...), tlenki azotu itd...
              Więc argumentowanie rakiem nie jest chyba trafne.
              pzdr.
        • mczapl UE 27.09.05, 11:55
          A skad masz informacje, ze wedlug prawa europejskiego zadna stacja beznynowa
          nie moze byc ulokowana na terenie zabudowanym?

W Brukseli stacje benzynowe znajduja sie na parterach budynkow mieszkalnych i
          nikt tego z UE nie goni.
          • skyddad Do Tima 27.09.05, 12:03
            Benzyna szczegolnie ta silnikow z katalizatorami jest cholernie rakotworcza w
            dluzszym kontakcie z cialem.W szwecji dla ciekawostki powiemze staosuje sie
            mufu iochronne na stacjacj w miescie ale polozonych daleko od tereniow
            zamieszkalych abyt chronic personbel i atmosfere przed dzialanie par
            benzyny.Jeszcze raz nadmieniam dlugotrwale dzialalnie jest rakotworcze.
            Dba sie o to i dziekli temu mamy najnzsza zachorowalnosc w europie na raka i
            rak przestal byc smiertelna choroba.
            Pzdr.Sky.
            • powie3 Re: Do Tima 27.09.05, 15:40
              > mufu iochronne

a co to takiego?
      • ac78f92aa421c5e2b9 Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:11
        Kto nie ryzykuje, ten nie je!
        • dr_avalanche Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 11:18
          Co chcecie, przecież mówi że biegł "chyłkiem i zygzakiem". A wiadomo że w
          biegnącego zygzakiem trudniej trafić. Widać był facet w wojsku ;)))
          • at_work Re: Gratuluję Panu przemykającemu "chyłkiem" ! 27.09.05, 14:59
            dr_avalanche napisał:

> Co chcecie, przecież mówi że biegł "chyłkiem i zygzakiem". A wiadomo że w
            > biegnącego zygzakiem trudniej trafić. Widać był facet w wojsku ;)))

No i właśnie mu się udało.
            Nie trafili!

Dzięki za fotkę.

_
            Pies na kaczki.
      • wampirrr No co sie dziwisz... 27.09.05, 14:54
        Całe życie zbierał każdy grosz, nie kupił sobie meblościanki w kuchni łażą robaki i teraz cały dorobek życia miałby stracić? :)
    • jm_charakterek Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 11:26
      właśnie na tym parkingu było moje autko... więcej takich pobudek rano nie chcę... Stacji jakiejkolwiek w tym miejscu też nie chcę.
    • ukropp 20 min! Strazy Pozarnej naleza sie gratulacje 27.09.05, 11:47
      ktos w miescie tysiaca rond i tysiaca stacji LPG powinien chyba cos
      przemyslec...
      • powie3 Re: 20 min! Strazy Pozarnej naleza sie gratulacje 27.09.05, 15:45
        ukropp napisał:

> ktos w miescie tysiaca rond i tysiaca stacji LPG powinien chyba cos
        > przemyslec...

myslisz ze tak prosto (nomen omen) tymi rondami dojechac...
    • mr.yez Stacja LPG pod kościołem 27.09.05, 11:51
      Trochę mnie to przeraża, jak pomyślę, że w moim mieście powstaje nowa stacja LPG tuż pod kościołem. A zaraz po drugiej stronie ulicy jest osiedle domków jednorodzinnych.

Kościelną stację stawia ksiądz, który nie dość, że jest cwanym biznesmenem, to jeszcze potrafi obleśnie przygadać, tak jak tu na przykład:
      yeze.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?480877
      Współczuję obciachu młodej parze...
      Może mu ta stacja dupnie jak akurat nikogo w kościele nie będzie :)
      • powie3 Re: Stacja LPG pod kościołem 27.09.05, 15:44
        mr.yez napisał:

> Trochę mnie to przeraża, jak pomyślę, że w moim mieście powstaje nowa stacja
        LP
        > G tuż pod kościołem. A zaraz po drugiej stronie ulicy jest osiedle domków
        jedno
        > rodzinnych.
        >
        > Kościelną stację stawia ksiądz, który nie dość, że jest cwanym biznesmenem,
        to
        > jeszcze potrafi obleśnie przygadać, tak jak tu na przykład:
        > yeze.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?480877
        > Współczuję obciachu młodej parze...
        > Może mu ta stacja dupnie jak akurat nikogo w kościele nie będzie :)

uwielbiam te komentarze z kosmosu a la lepper :-D
    • banzai123 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 12:35
      Bardzo mnie wzruszył ten pan, co biegł zygzakami, żeby go butla nie trafiła.
      Podejrzewał, że w niego celują ;) ?
      • nemo123 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 13:08
        zygzakowal - nie ma sie co dziwic, pewnie w okolicy byla lodz podwodna; pewnie
        to ona zniszczyla stacje torpeda
    • adam.2x Najlepiej uciekac zygzakami ...... 27.09.05, 16:32

>....zygzakiem przemykałem do wozu, bo bałem się, że dostanę odłamkiem z butli -
      dodaje mężczyzna...
      -------------
      .... przecd latajacymi butlami gazowymi, meteorytami, piorunami. Nie dac w
      siebie wycelowac!
    • the.bill Ratowac Skode! 27.09.05, 18:27
      Ale debil!
      Zamiast ratowac siebie i rodzine ratowal samochod.
      Pewnie to byla Fabka na raty albo Logan.
      ROTFL
      LOL
    • qbt Palili??!? 27.09.05, 19:18
      Co wy tam palicie?
      Ja? Radomskie... ale jak pan major woli, to Franz ma Camele.
    • paulaa3 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 27.09.05, 20:42
      Myślę że to talibowie z Klewek przybyli ihuknęli na vivat cwaniactwu samoobrony
      i głupocie ich elektoratowi.
      • powie3 Re: Wybuch stacji gazowej w Radomiu 28.09.05, 08:02
        paulaa3 napisał:

> Myślę że to talibowie z Klewek przybyli ihuknęli na vivat cwaniactwu
        samoobrony
        >
        > i głupocie ich elektoratowi.

fakt, slyszalem ze wybuchowi sa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka