silesius.monachijski Tusk - zawsze zdolny do tworzenia "koalicji" 30.09.05, 20:20 www.monitorpolski.com/kino/NocnaZmiana.html. szczegolnie polecam te scenke z filmu, kiedy Tusk - z przedstawicielami UD, PSL- u i szeroko rozumianej lewicy zaczyna w obecnosci Walesy dywagowac, czy starczy glosw na odowlanie Olszewskiego, i czy uda sie wybrac Pawlaka na premiera. Uff, udalo sie. A propos: skoro wtedy Tusk wybral Pawlaka, to moze i teraz PO zawiaze koalicje z SLD i PSL-em? Przeciez znaja sie jak te przyslowiowe "lyse konie". Moze o to wlasnie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Medialna cisza na ten temat bo to nie Cimoszko 30.09.05, 20:21 Medialna cisza o zatajeniu przesz Marcinkiewicz dochodów w oświadczeniu majątkowym dobitnie potwierdza, że media te stosują techniki manipulacji informacjami. Tylko GW ujawniła i nagłośniła sprawę. TVN, TVP - Dworaka i Polsat milczą na ten temat. A gdy analogiczny czyn popełnił Cimoszewicz ukrywając w tym oświadczeniu posiadanie przez pewien czas akcji "Orlenu" medialna wrzawa trwasła kilka dygodni i przyczyniła się do wycofania z wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Medialna cisza na ten temat bo to nie Cimoszk 30.09.05, 20:25 A nie pomyslales o tym, ze ten "fakt" GW sama wykreowala (tak jak wyniki "sondazy", wg ktorych Tuskowi teraz ciagle sie "zwieksza"? tak, jak wtedy, gdy byl cimoszko, Tuskowi sie "zmniejszalo"; a moze znow Brochwicz z Miodowiczem - tym razem z blogoslawienstwem GW - "wzieli sie do roboty"?) hirsh1 napisał: > Medialna cisza o zatajeniu przesz Marcinkiewicz dochodów w oświadczeniu > majątkowym dobitnie potwierdza, że media te stosują techniki manipulacji > informacjami. > Tylko GW ujawniła i nagłośniła sprawę. TVN, TVP - Dworaka i Polsat milczą na > ten temat. > A gdy analogiczny czyn popełnił Cimoszewicz ukrywając w tym oświadczeniu > posiadanie przez pewien czas akcji "Orlenu" medialna wrzawa trwasła kilka > dygodni i przyczyniła się do wycofania z wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon GW;Marcinkiewicz zatail a Cimoszewicz sie.pomylil 30.09.05, 20:52 gw brnie dale w swoje bolszewickiej propagandzie anty/pisowskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: GW;Marcinkiewicz zatail a Cimoszewicz sie.pom 30.09.05, 21:05 Masz rację. Jak antypisowska to może być tylko bolszewicka. No jeszcze maoistowska. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Bardzo histeryczny atak GW 30.09.05, 21:15 A mnie sie po prostu wydaje, ze GW ma "pelne gacie", i stad te niewybredna ataki. Zalozmy, ze Ziobro bedzie szefem Ministerstwa Sprawiedliwosci (z ta cala swoja wiedza na temat afery Rywina). Tego boi sie jak ognia GW. Kazdy myslacy czlowiek wie, ze GW nie byla afera w tej sprawie, tylko strona w "biznesach". A gdyby tak L.Kaczynski zostal prezydentem (oslaniajacym poczyniania PiS-owskiego rzadu, a nie wetujacych "preziem") i ziobro szefem MS, to wtedy juz calkiem przechlapane. Nie zdziwcie sie zatem, jesli GW bedzie teraz bezpardonowo - i po chamsku - atakowac wszytskich politykow PiS-u, i codziennie obwieszczac, ze sie Tuskowi "zwieksza". Podejrzewam, ze maja wiele do starcenia. "Przelecialem" teraz wszytskie mozliwe serwisy informacyjne, i tylko GW - z uporem maniak - podaje tego "newsa" o Mrcinkiewiczu. No chyba, ze zalozymy, ze tylko GW jest w Polsce wiarygodna (to oczywiscie dowcip z Oktoberfestu) Odpowiedz Link Zgłoś
generalf Macie durnie co chcieliście 30.09.05, 21:16 AWS u steru, żrące się jak za starych czasów na Konwencie św. Katarzyny. Kandydata na premiera, który już (jak się okazało) nieźle mataczył i koalicję, której nie ma. Banda durniów wypranych przez "Fakt". Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Macie durnie co chcieliście 30.09.05, 21:30 Jeżeli cała lewizna jest tak "uczciwa" jak ty i Gw ze swoją manipulacją, i tak samo nie potrafi czytać, nie mówiac o myśleniu, to całe szczęscie, ze idziecie w niebyt. Nie rób z siebie za dużego durnia, nawet tvn nie podjęła "wątku" Marcinkiewicza, bo śmierdzi fałszem na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
generalf Re: Macie durnie co chcieliście 30.09.05, 22:00 Wiesz gdzie mam Wybiórczą i jak głęboko? Chodzi mi o prosty fakt- Marcinkiewicz skłamał, Kaczyński skłamał (że miał być premierem), PO i PiS skłamały (że są zdolne do rządzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Macie durnie co chcieliście 30.09.05, 22:29 Marcinkiewicz nie sklamał, ty swoje. kaczyński nie skłamał - dodawał, ze będzie, jak okoliczności pozwolą /a zresztą popełniasz kolejny błąd w rozumowaniu - jeżeli miałeś zaufanie przed wyborami do PiSu i Kaczyńskiego, to pewnie na mocnych podstawach, choc na pewno nie wszystko rozumiałeś z ich posunięc; dlaczego teraz nagle przestałeś ufać? bo nie jest tak, jak ty bys chciał, albo Wybiórcza?/. Moja uwaga o nieumiejetności czytania i myślenia u przeciwników prawicy jest aktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Wychodzi tęsknota GW za Cimoszenką 30.09.05, 21:26 W ciągu dnia coraz wyżej redaktorzy podnoszą notkę o rzekomym nowym przekręcie. Tak jakby na siłę usiłowała zrobić aferę z czegoś, co już dawno żadną aferą nie jest. Zastanawiające jest jednakże, że gdy chodziło o Cimoszenkę, nawet tam, gdzie przetępstwo skarbowe widoczne było jak na dłoni, GW uparcie broniła towariszcza, wmawiając swoim czytelnikom, że to tylko spisek wrażych ośrodków, a Cimoszenko jest czystszy od łzy i bardziej dziewiczy niż osesek. Po prostu ponadstandardowy... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wychodzi tęsknota GW za Cimoszenką 30.09.05, 21:40 Świetnie to ująłeś. Żadną aferą nie było zwolnienie bandyty z aresztu, poręczenie za potencjalnego złodzieja. Haki szkodzą Polsce orzekła dworacka telewizja, Polsat, który ma kłopoty z P. Bykowskim i TVN, której właściciel już dawno tytułował W. Walendziaka premierem. To tylko zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
garbusmoneta Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 21:26 ten bolszewik powinien wycofać się z polityki. jeśli jest honorowy. honorowy bolszewik?. co ja piszę! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Dlaczego - juz od 15 lat - prezydent "musi" byc z 30.09.05, 21:31 Gdanska? . Po Walesie i Kwasniewskim teraz Tusk. To juz pachnie niezlym "kolesiostwem". Moze te pepowine przerwac? Pamietam jak premierem byl Buzek: wtedy mowiono odesancie ze Slaska. Dlaczego juz od 125 lat tolerujemy ten "prezydencki desant" z Gdanska? Na tym zawsze zarobia kolesie z SLD i bylego KLD Odpowiedz Link Zgłoś
gredos Re: Dlaczego - juz od 15 lat - prezydent "musi" b 30.09.05, 21:39 Gdańsk to piękne miasto i tam rodzą się geniusze. kapiszi? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Dlaczego - juz od 15 lat - prezydent "musi" b 30.09.05, 21:44 szczegolnie geniusze o "lepkich" lapach, knujacy mini-zamachy stanu (odwolanie Olszewskiego w 1992 roku), i niedouczeni magistrzy gredos napisał: > Gdańsk to piękne miasto i tam rodzą się geniusze. kapiszi? Odpowiedz Link Zgłoś
pablo123 Re: Dlaczego - juz od 15 lat - prezydent "musi" b 30.09.05, 23:02 Mini to Ty masz mozdzek. Jezu, co za oszolom! Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Rece opadaja, pokarzcie w kraju jednego 30.09.05, 21:34 slownie JEDNEGO nieumaczanego, prawicowi postkomunisci, tez jakos nie umia liczyc, przede wszystkim swoich dochodow. A mialo byc prawo i sprawiedliwosc, a tu taki premier. Rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
rozowahienazdrajca Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 21:35 Propaganda MICHTRIXA. Rozpaczliwa walka o władzę dla Tuska i jego partyjki, a także różowych... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Kto bez winy, niech pierwszy śwignie kamieniem:))) 30.09.05, 23:42 Ja tam Marcinkiewiczowi wybaczam, że okazał się fiutem;) Wierzę, że mógł się pomylić, albo źle zinterpretować przepisy. Ale czy Ty w to wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski "Prezio", Niemczycki i Hel 30.09.05, 21:38 Ponoc, jeszcze nam laskawie panujacy prezio wraz z Niemczyckim wykupili tereny stanowiace byle mienie wojskowe na Helu. Chca zrobic na tym niezly biznes. Czy GW cos o tym wie? Bardzo bylbym zainteresowany (tym bardziej, ze Niemczycki ma duze udzialy w Agorze) Odpowiedz Link Zgłoś
pablo123 Re: "Prezio", Niemczycki i Hel 30.09.05, 23:05 > Czy GW cos o tym wie? Zadzwon, pewnie ci powiedza od A do Z, jak w RMFie. Masz przeciez taki dar wysluchiwania... :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Nie ten Niemczycki i pewnie nie ten prezio:))) 30.09.05, 23:34 Prezio swego czasu latał samolotem z panem Niemczyckim, ale nie tym od 'GW' ino ze Zbigniewem:)) Potem prezio latał z Kulczykiem, a Niemczycki poszedł w odstawkę. Poza tym nie wierzę, by Kwachu był tak głupi by jawnie wykupywać jakies mienie powojskowe, chyba, że Kancelaria Prezydent RP to zrobiła... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski GW utajnia swoje wlasne sondaze (PBS dla GW) 30.09.05, 21:53 Tam Tusk ma 40% a Kaczynski 32%. Czemu GW nie powoluje sie na swoje sondaze? to proste: robi - nach chama - kampanie promocyjna Tuskowi, bo boi sie o swoje lewe biznesy Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle Znów krętacz? A uczciwego w kaczory nie mają? 30.09.05, 22:28 Że Jarosław K. zataił, że nie bedzie prowadzić tej agencji towarzyskiej zwanej rządem pod własnym nazwiskiem - to można zrozumieć. To, że wystawił w charakterze "słupa" ślicznotę udającą swiętoszka - to też można zrozumieć. Ale czemu sprawa się rypła teraz, a nie dopiero po wyborach prezydenckich, kiedy Kazio M. i tak będzie do spuszczenia? Znowu winne przecieki, wolność słowa i dziennikarze, którzy plotkują i rozgłaszają tajemnice o tajnych hakach trzymanych na wypadek, gdyby Kaziowi M. odbiło i ubrdał sobie, ze jest naprawdę premierem a nie tylko kacza kukiełką... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Zbliża się pora duchów, uaktywniają się silesiusze 30.09.05, 22:34 Silesiusze i inne poczwary :-( Daj se luz, zwalczaj GW tam gdzie ktoś cię zrozumie :-) silesius.monachijski napisał: > Tam Tusk ma 40% a Kaczynski 32%. Czemu GW nie powoluje sie na swoje sondaze? to > > proste: robi - nach chama - kampanie promocyjna Tuskowi, bo boi sie o swoje > lewe biznesy Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 I doktoryhabilitowane.1 - egzorcyści:)) 30.09.05, 23:16 Troszkę tu sobie teraz popiszę, ale jak mi wypłoszysz silesiuszy, nielubiegazetów, fritzów.fritzów itp. to nie bedę miał na kim egzorcyzmów próbować;) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: I doktoryhabilitowane.1 - egzorcyści:)) 30.09.05, 23:24 A co pijesz? doktorhabilitowany.1 napisał: > Troszkę tu sobie teraz popiszę, ale jak mi wypłoszysz silesiuszy, > nielubiegazetów, fritzów.fritzów itp. to nie bedę miał na kim egzorcyzmów > próbować;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: I doktoryhabilitowane.1 - egzorcyści:)) 30.09.05, 23:25 Soczek: Pomarańcza z GRANATEM:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: I doktoryhabilitowane.1 - egzorcyści:)) 30.09.05, 23:31 Twoja stopka wskazywałaby na dobre wino, ale ono szybciej usypia, więc skoro chcesz trochę popisać, to cię rozumiem :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > Soczek: Pomarańcza z GRANATEM:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: I doktoryhabilitowane.1 - egzorcyści:)) 30.09.05, 23:38 Stopkę napisałem wczoraj po lekturze 'Colas Breugnon' Romaina Rollanda połączonej z lekturą Cote du Rhon:))) Ale już się do niej przywiązałem i tak szybko nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: I doktoryhabilitowane.1 - egzorcyści:)) 30.09.05, 23:47 Francuskie wina mają jeden problem. Trzeba znać francuski, aby się w nich rozeznać. Ja to sobie uprościłem i piję Shiraza, najchętniej z Południowej Afryki - Rooiberg Vinery. Choć odkryłem też doskonałego chilijskiego Syraha, Ventisquero (Gran Reserva). Polecam :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > Stopkę napisałem wczoraj po lekturze 'Colas Breugnon' Romaina Rollanda > połączonej z lekturą Cote du Rhon:))) Ale już się do niej przywiązałem i tak > szybko nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: I doktoryhabilitowane.1 - egzorcyści:)) 30.09.05, 23:58 Ja stosuję bardzo prostackie metody doboru wina:)) Daję się zapraszać na obiady, czy kolacje do znajomych i tam degustuję. Przepadam za wytrawnymi czerwonymi, ale nie mam przesądów regionalnych - żłopię wszystko od Egri Bikaver, po różne rzeczy pochodzące z południowej półkuli. Ale faktem jest, że na Cocie du Rhonie się jescze nie naciąłem. Bardzo też lubię wina iberyjskie. a z białych - Tokay i reńskie... Ostatnio poznałem sympatycznego Baska, którego brat ma winniczkę i b. limitowaną produkcję. Tyż pycha, ale nazwy nie zapisałem - i tak nie można tego kupić... Także uważam, ze nie warto się ograniczać do jednego rejonu. A etykietki to inna sprawa - i tak zawsze stoi, że wino przyzwoite, nawet jak siara;)) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: I doktoryhabilitowane.1 - egzorcyści:)) 01.10.05, 00:12 Podrzuć znajomym moje typy, nie zawiedziesz się :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > Ja stosuję bardzo prostackie metody doboru wina:)) Daję się zapraszać na > obiady, czy kolacje do znajomych i tam degustuję. Przepadam za wytrawnymi > czerwonymi, ale nie mam przesądów regionalnych - żłopię wszystko od Egri > Bikaver, po różne rzeczy pochodzące z południowej półkuli. Ale faktem jest, że > na Cocie du Rhonie się jescze nie naciąłem. Bardzo też lubię wina iberyjskie. a > > z białych - Tokay i reńskie... > Ostatnio poznałem sympatycznego Baska, którego brat ma winniczkę i b. > limitowaną produkcję. Tyż pycha, ale nazwy nie zapisałem - i tak nie można tego > > kupić... Także uważam, ze nie warto się ograniczać do jednego rejonu. > A etykietki to inna sprawa - i tak zawsze stoi, że wino przyzwoite, nawet jak > siara;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: I doktoryhabilitowane.1 - egzorcyści:)) 01.10.05, 20:30 doktorhabilitowany.1 napisał: > Stopkę napisałem wczoraj po lekturze 'Colas Breugnon' Romaina Rollanda > połączonej z lekturą Cote du Rhon:))) Ale już się do niej przywiązałem i tak > szybko nie zmienię. No tak... Jak już się człowiek zhabilituje, to wreszcie ma czas na nadrabianie lekturowych zaległości z liceum. No i kasę na Côte(s) du Rhône (tak to się pisze). Odpowiedz Link Zgłoś
rush99 głupich nie sieją 30.09.05, 23:35 Trzeba być idiotą aby uważać że sondaż daje prowadzącemu w nim jakieś przywileje. Jeżeli różnica między pierwszym a drugim jest niewielka, a tak jest w tym wypadku, to jest dokładnie odwrotnie - taki sondaż mobilizuje elektorat tego drugiego, a demobilizuje elektorat pierwszego. Ale to się nie mieści w tych pisuarowych łbach. Typowy polski imbecyl jest zwykle zarażony także michnikofobią, czyli głębokim przeświadczeniem że wszystkie media niezgodne z jego poglądami są na usługach mafii, masonów, żydów, komunistów (niepotrzebne skreślić). Przyszły koalicjant, tj. PiS+LPR+Samoobrona zdobył w tych wyborach ponad 50% głosów - i przynajmniej tylu mamy w Polsce imbecyli. Niestety wadą demokracji jest to że kretyni wybierają kretynów, dlatego przyjdzie nam żyć kolejne 4 lata pod rządami AWS-bis pod patronatem specjalisty od mediów i inżynierii finansowej (może przyszły minfin?) Ojca Rydzyka. Trzymam kciukci żeby to były tylko 4 lata, bo jak Kaczorom (którzy są fanami rządzenia dekretami) uda się pomajstrować przy konstytucji to mamy rządy komisaryczne zapewnione do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Czyli kolejne 4 lata w plecy:((( 01.10.05, 00:08 Masz dużo racji - PiS zawsze krytykował poprzednie rządy za wszystko. Teraz wszystko zepsuje lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ktotamkto1 Panie Michnik! On sie pomylił!!! 30.09.05, 22:18 Wg tego, co pisal pan Naczelny, powinien on teraz napisac, ze tym razem Gazeta Wyborcza prowadzi nagonke na Premiera Rzeczpospolitej!!! Prowadzi brudna, brutalna walke - przy czym nie wiemy tak naprawde KTO ZA TYM STOI !!!! A moze to zwykla frustracja jakiegos polaczka?! Panie Adamie Michnik - PROSIMY O KOMENTARZ, albo o rownie rzewny artykul, jak ten o Niepokalanym Cimoszewiczu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Michnik to samotnik, nie napada w stadzie :-) 30.09.05, 22:44 Jest różnica, bo o twojego pupilka ujmą się inni i Michnik już nie musi. A na Cimoszkę napadło całe stado najmitów (dziennikarze "wolnych" mediów) i tylko Michnik, jak zwykle, miał inne zdanie. Kiedyś mówił, że trzeba powstrzymać lewicę i później wyciągnął sprawę Rywina - teraz pewnie żałuje, jak patrzy jakie paskudztwo wypełzło i zastąpiło SLD :-) P.S. My to nie GW, my tu jesteśmy gośćmi, bo tylko forum GW jest wolne od cenzury prewencyjnej :-) ktotamkto1 napisała: > Wg tego, co pisal pan Naczelny, powinien on teraz napisac, ze tym razem Gazeta > Wyborcza prowadzi nagonke na Premiera Rzeczpospolitej!!! Prowadzi brudna, > brutalna walke - przy czym nie wiemy tak naprawde KTO ZA TYM STOI !!!! A moze > to zwykla frustracja jakiegos polaczka?! Panie Adamie Michnik - PROSIMY O > KOMENTARZ, albo o rownie rzewny artykul, jak ten o Niepokalanym Cimoszewiczu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ktotamkto1 Re: Michnik to samotnik, nie napada w stadzie :-) 01.10.05, 11:03 Na Cimoszke napadli?! Ojej bidula! Ale przecież są Sądy no nie? W takich przypadkach mozna dochodzic swoich praw - o ile ma sie racje i dowody oczywiscie . I o ile zamiast je przedstawiac nie ucieka sie z konferencji prasowych podkulajac ogon. I druga sprawa. Czy Cimoszko tez byl taki zniesmaczony, jak Urban - kolega z jego matczynej PZPR rzucal blotem na prawo i lewo na demokratycznie wybranych politykow w latach 90-tych? Czy wtedy pan Michnik bral w obrone tych ludzi? Ach! Prawda! Przeciez oni nie byli jego PRZYJACIOLMI. Nie zasluzyli sobie...Polacy dziela sie na 2 kategorie - polaczki i PRZYJACIELE Naczelnego GW. polaczek taziuta napisał: > Jest różnica, bo o twojego pupilka ujmą się inni i Michnik już nie musi. A na > Cimoszkę napadło całe stado najmitów (dziennikarze "wolnych" mediów) i tylko > Michnik, jak zwykle, miał inne zdanie. Kiedyś mówił, że trzeba powstrzymać > lewicę i później wyciągnął sprawę Rywina - teraz pewnie żałuje, jak patrzy > jakie paskudztwo wypełzło i zastąpiło SLD :-) > > P.S. > My to nie GW, my tu jesteśmy gośćmi, bo tylko forum GW jest wolne od cenzury > prewencyjnej :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Re: Panie Michnik! On sie pomylił!!! 30.09.05, 23:44 Ale ten Marcinkiewicz nie jest premieram i pewnie nigdy nim nie będzie. ktotamkto1 napisała: > Wg tego, co pisal pan Naczelny, powinien on teraz napisac, ze tym razem Gazeta > Wyborcza prowadzi nagonke na Premiera Rzeczpospolitej!!! Prowadzi brudna, > brutalna walke - przy czym nie wiemy tak naprawde KTO ZA TYM STOI !!!! A moze > to zwykla frustracja jakiegos polaczka?! Panie Adamie Michnik - PROSIMY O > KOMENTARZ, albo o rownie rzewny artykul, jak ten o Niepokalanym Cimoszewiczu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 22:26 Giertych, Maciar, Miodzio i Wassermann, dalej do roboty! Gdzie jest Jarucka? Czy miała kontakty z Marcikiewiczem? Niech zezna to co trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Marcinkiewicz zataił odchody:)) już się zaczyna 30.09.05, 23:12 Piękne:)) Ale to miała być niespodzianka u-Jarka Taczyńskiego, który miał to ujawnić jako powód, dla którego Jarek miał zostać premierem za 3 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Marcinkiewicz zataił odchody:)) już się zaczy 30.09.05, 23:29 Teoria dobra, ale spóźniona. To już było o 12.21 - mojego skromnego autorstwa. Musisz wcześniej się uaktywniać :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > Piękne:)) Ale to miała być niespodzianka u-Jarka Taczyńskiego, który miał to > ujawnić jako powód, dla którego Jarek miał zostać premierem za 3 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Marcinkiewicz zataił odchody:)) już się zaczy 30.09.05, 23:39 Czyli podobnie odczytujemy sytuację:))) Niemniej, żeby trzymać haki na własnego kandydata na premiera i jeszcze puszczać przecieki. To chyba musiał zrobić Miodowicz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nie.mam.weny Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 23:23 ladna mi sporadyczna dzialalnosc za 36 patykow... wiekszosc ludzi przez caly rok tyle nie zarabia, rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Dawno temu napisałem. A siesius to "odkrywa" 30.09.05, 23:42 Wspominał tu ktoś, że Danton jadąc na śmierć pod gilotynę zawołał do Robespierre'a: "A PO MNIE BĘDZIESZ TY!" Niespełna miesiąc później Konwent ściął Robesperre'a... Popierając niegodziwe metody walki politycznej albo milcząc gdy inni je stosują zapominamy, że sami moźemy paść ich ofiarą. Stalin walcząc przeciwko swym przeciwnikom w kierownictwie bolszewickiem wykorzystał ich ustawiając kolejno przeciwko sobie. Bucharin, Kamieniew, Zinowiew i inni wykończyli razem Trockiego. Potem Bucharin załatwił Kamieniewa i Zinowiewa a wreszcie Stalin pozbył się Bucharina bo nie było już kim się go pozbyć. Tak samo padli kolejno stalinowscy "marszałkowie" Armii Czerwonej gdzie sędzia w jednym procesie siedział jako oskarżonym w procesie następnym. Panowie Kaczyńscy i Marcinkiewcz niczego nie nauczyli się z historii. Wykańczanie Cimoszewicza przez brygadę specjalną z PO przyjęli w milczeniua pewnie i z radością... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Łech Taczyński ukarze winnych 30.09.05, 23:50 Nakarmi dzieci i wprowadzi 'rewolucję moralną'. Zacznie od zatajenia swojej odprawy z prezia Warszawy;) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Łech czy Łach :-) 30.09.05, 23:51 doktorhabilitowany.1 napisał: > Nakarmi dzieci i wprowadzi 'rewolucję moralną'. Zacznie od zatajenia swojej > odprawy z prezia Warszawy;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Łach tyż, ale z Taczyńskim lepiej pasuje Łech:)) 01.10.05, 00:00 a zaczęło się od niewinnego 'Kaczki na taczki' a skończyło w okolicach sromu; Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Łach tyż, ale z Taczyńskim lepiej pasuje Łech 01.10.05, 00:12 Dzięki za wyjaśnienie. Ale skoro było potrzebne to znaczy, że przedawkowałem Rooiberga. Idę spać, walcz dzielnie :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > a zaczęło się od niewinnego 'Kaczki na taczki' a skończyło w okolicach sromu; Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Łach tyż, ale z Taczyńskim lepiej pasuje Łech 01.10.05, 20:48 doktorhabilitowany.1 napisał: > a zaczęło się od niewinnego 'Kaczki na taczki' a skończyło w okolicach sromu; Doktorze! Pan tylko o jednym. Jak to mawiała pewna pielęgniarka: "niech pan włoży główkę pod zimną wodę". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Nie podkręcaj tempa:))) Ostro mu dałeś;) 30.09.05, 23:29 Tępo patrzy, bo cechuje się cechami, które pozwoliły Taczyńskim wytypować go na premiera. Nie potrzebują bystrzaka. Potrzebują zderzaka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: TVN promuje Tuska, ogranicza info o Kaczyński 30.09.05, 23:33 Pchełki, pchły oraz inne rośliny sieją groźnego wirusa liberała. Już chcą ssać te pchły zajadle, im mniejsza tym bardziej się nadyma, koniecznie na ministerstwo finansów. W TV T-m wyrażono, że mają nadzieję, że walka wyborcza pozbawi popularności sondażowej Donalda Tuska. Polska wygląda jak zapchlony kołtun! Jak leczyć ten kołtun? Pragnę popatrzeć jak same się gryzą, a prezydent Donald Tusk z trudem stara się ich pogodzić, aż zarządza nowe wybory. Nasza piękna Ojczyzna zasługuje na lepszy los! „Jak Pón Bóg stworzył swiat, téj wszëscë aniołowie mocno są cesze, le jeden anioł stojôł smutny w nórce i nic nie gôdôł, a béł aniół Kaszëbów. Tak go sę Pón Bóg spytôł: »cësz të jes taczi smutny, aniele?« A on rzekł: »Jakże jǒ ni móm bëc smutny, Boże. Calëczki swiat taj jes piękno stworzył, le Kaszëbë jes ostawił tak biedné: le piôseczk, a nic więcyj« Pón Bóg sę przezdrzôł na Kaszëbë i rzekł: » Po prôwdze, aniele, Mosz sę na co juscëc, ale zazdrzë le do skrzëni, czë tam jesz w nij co je«. Anioł podniosł wieko i jaż krzyknął z ucechë: »Jô, tu jesz je skopicą jęzor, błotków, lasów i gór. Jesz kawał modrégo morza i përznę dobryj zemi tu je!«. Pón Bóg sę usmiéchnął i rzekł: »Schwał, że terô tę skrzënię i wësëp z nij wszëstko, co w nij je, twoim Kaszëbóm«. Anioł zrobił tak, jak Pón Bóg kôzôł, I tak Kaszëbë taczki są piękné”. Nie dziwmy się, że wytłumaczenia, skąd tyle piękna nagromadziło się w jednej krainie,…” Donald Tusk - teksty, J. Baranowski - zdjęcia, Pojezierze Kaszubskie, Wydawnictwo Sport i Turystyka, Warszawa 1985. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski "Jak SLD nie skrewi" to bedzie Tuskowa sielanka 30.09.05, 23:45 www.rkn.pl/0726/print.php?sid=175 Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Silesiusza nikt nie przepłoszy :-) 30.09.05, 23:48 silesius.monachijski napisał: > www.rkn.pl/0726/print.php?sid=175 Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 bo on nie umie wejść na forum:))) 01.10.05, 00:03 I cały czas czyta w kółko artykuł i otwiera nowe wątki jak mu coś 'oryginalnego' wpadnie do głowy. A że wciąż bredzi to samo... od miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
rush99 [...] 30.09.05, 23:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
robo2g Re: Marcinkiewicz zataił dochody 30.09.05, 23:53 Rmf fm, czerwone pajaki jusz szukaja doczepki do kogos. Prosze nawet niewnikac w ich wiadomosci bo caly prezesik Rmfu to niezly czerwony kubus ktory szuka emocji w niepotrzebnej sytuacji, wogule to jest atak na PiS i kandydata na Prezydenta Leszka Kaczynskiego ktory i tak wygra te wybory, i dopiero wtedy Tuskowi zbladnie japa:) Najlepszego pozdrawiam prawdziwych Polakow i nasza przyszlosc Prawo i Sprawiedliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
rush99 Re: Marcinkiewicz zataił dochody 01.10.05, 00:07 Chcesz mieć znowu powtórkę z rozrywki, gdy brat kontrolował brata w Telegrafie? Tym razem zabawa w konstytucję, już nie dla kasy, ale dla władzy, czyli podporządkowanie sobie banku centralnego, rządzenie dekretami, tłumienie niewygodnych manifestacji i wsadzanie do więzień lub eliminowanie w inny sposób z życia politycznego potencjalnych przeciwników politycznych. To nas czeka jak PiSuary przejmą władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
teszcz Re: Marcinkiewicz zataił dochody 01.10.05, 00:08 Człek z prawicy ( czytaj z Pisu) może zatajać dochody, nie wolno tego robić tylko ludziom lewicy (czytaj SLD). Ot, takie prawo i sprawiedliwość. Niech żyje IV RP braci Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Niech żyje:)) 01.10.05, 00:33 teszcz napisał: > Człek z prawicy ( czytaj z Pisu) może zatajać dochody, nie wolno tego robić > tylko ludziom lewicy (czytaj SLD). Ot, takie prawo i sprawiedliwość. > Niech żyje IV RP braci Kaczyńskich. Człek z PiSu może wszystko, bo tylko on wie, jak bardzo go skrzywdzono i jak niesprawiedliwie było jak inni mogli, a on nie mógł. teraz on pokaże co to znaczy porządnie rzadzić, zliwkiduje błędy i wypaczenia. Nie będzie już przestępczości, bezdomności i bezrobocia - tak jak nie było w PRL:)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Wygrałeś tytuł polucjanta roku. spamujesz w poście 01.10.05, 00:10 czy w pościel? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Łech Taczyński rulez:))) 01.10.05, 00:43 a silesiusowi wystarczy nie odpisywać i przestaje spamować w poście(l). Czyli morał: nie karmić trolla:)))) Odpowiedz Link Zgłoś