tygrysio_misio 02.10.05, 20:05 ostatno w modzie sa marsze itp...tylko czy oby to nie jest sztuczne ludzi lubia pokazac jacy sa wspaniali..ale co innego na ulicy a co innego u siebie w domu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozowykot Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 02.10.05, 21:17 Kochanowski powiedział kiedyś / w XVIw /" nową przypowieść Polak sobie kupi, że i przed szkodą i po szkodzie głupi" organizujmy marsze a po marszu na szosie znowu zapanuje WOLNAAMERYKANKA , kupowanie praw jazdy i ciężka noga na gazie. Po co te demonstracje, skoro nic z nich nie wynika , jak było tak będzie, bo tu trzeba zmiany mentalnośći a nie MARSZÓW. NO ale paru emocjonalnuch ekshibicjonistów będzie się lepiej czuło. Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 02.10.05, 21:22 Nie znowu a caly czas wolnoamerykanka panuje na szosach PL.Wsiedli kmioty do aut. Odpowiedz Link Zgłoś
fichtel1 Re: Ofiary braku autostrad 03.10.05, 16:45 I znowy panuje psychoza ...łysych opon i niesprawnych autobusów itp. Smieszy mnie ględzenie forumowiczów o wolnej amerykance. Jak ktoś chce poszalec to w niemczech wskakuje na autostrade. A my tyle pieniedzy przekazalismy w podatkach naszemu zasranemu państwu i dróg nadal nie ma. A ludzi ginie coraz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 NIEZBYT MĄDRY POMYSŁ 03.10.05, 19:15 Zrozumieć można pochody sprzeciwu wobec zabójstw ludzi i nieudolności służb porządkowych. Ale tutaj? Czy to sprzeciw wobec kierowcy, który niepotrzebnie wyprzedził? Czy chodzi o nieskuteczność modlitw przed wyprawą pątniczą? Trudno pojąć po co tzw. "spęd"... Nie wystarczy przyjść na pogrzeb i/lub pomyśleć o bezpieczeństwie dla siebie i innych...? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: NIEZBYT MĄDRY POMYSŁ 03.10.05, 19:25 patetyczny bullshit.Ani to nic nie zmieni ani nikomu nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Ofiary braku autostrad 03.10.05, 21:10 Na autostradach też zdarzają się duże karambole. Winna jest zawsze ludzka bezmyślność. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Re: Ofiary braku autostrad 03.10.05, 22:08 fichtel1 napisał: > I znowy panuje psychoza ...łysych opon i niesprawnych autobusów itp. Smieszy mn > ie ględzenie forumowiczów o wolnej amerykance. > Jak ktoś chce poszalec to w niemczech wskakuje na autostrade. Jeżeli uważasz to państwo za zasrane, to wyjedź do Watykanu, państwa wzorcowego pod względem szczęśliwości i doskonałości Boskich przykazań i tejże Moralności. Amen. > > A my tyle pieniedzy przekazalismy w podatkach naszemu zasranemu państwu i dróg > nadal nie ma. A ludzi ginie coraz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 02.10.05, 22:18 już wczesniej proponowalem zwołanie szczytu ONZ i wydanie rezolucji potępiającej wypadki drogowe.Każda okazja jest dobra do zorganizowania marszu,tylko po co. Dlaczego nie ma marszu z okazji wypadku polskiego autobusu w Niemczech. Gdyby pod Bialymstokiem zginęło w tym autobusie 20 70-latków, to czy również ogloszonoby żalobę narodową i zorganizowano marsz ? Odpowiedz Link Zgłoś
pieks Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 02.10.05, 22:27 Wstyd mi za was..........Wykazujecie prawdziwa empatie.... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 02.10.05, 22:47 a mnie jest wstyd za ta mlodzież,która siedzala sobie w domku czy w szkole,a teraz organizuje marsz bo "ma problem".Tylko jaki ? Odpowiedz Link Zgłoś
katia83 Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 02.10.05, 23:10 Oni nie mają problemu!!! Stracili koleżanki, kolegów, część leży jeszcze w szpitalu!!! A dziś zmarł następny chłopiec!!! Chcą wyrazić swój ból, rozpacz, żal!!! Czy tak ciężko to zrozumieć??? Myślę, ze jednyną osobą, która ma problem, jestes ty! Zwłaszcza, ze to ty siedzisz teraz sobie przed komputerem, czytasz i masz czelnośc pisać takie bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 04:26 tylko po co oni chcą wyrażać swój ból publicznie? Normalny człowiek to rozmwaia o tym w kregu znajomych,rodziny,modli się w kościele,myśli.Sa to też formy wyrażenia swoich uczuć czy poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 08:56 >Normalny człowiek to rozmwaia o tym w kregu znajomych,rodziny,modli się w kościele Jak ktoś się modli, to nie jest normalnym człowiekem. Odpowiedz Link Zgłoś
plugawy_len Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 09:12 A kto wedlug ciebie ustala, co jest normalne? Moze ty jestes jakas obiektywna wyrocznia? A moze po prostu to ty odstajesz od normy. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 11:52 sa też normy kulturowe,pikusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 15:15 kochna...problem w tym ze jest to bol na pokaz...problemem jest dla mnie rozumienie tego ze jak media cos nadmuchaja to jest powod do marszu...jak nie ma czegos w medicach to nikt nawet nie przystanie nad tym i sie nie zastanowi wiesz ile osob w tamten piatek zginelo na drogach??? czy sie za nich pomodlisz? czy pojdziesz na marsz dla wyrazenia swego smutku? ja jestem z Bialegostoku i wiem jakie sie dzialy tu walki o ogranizacje marszy po smierci LPII...czy wiesz ze byly 2 zloty na Krywlanach,marsz i jescze inne okazje czy wiesz co sie na nich dzialo i jakie byly po tym frakcie komentarze...a ktorym samochodzie bylicie,a my zrobilismy to a wy to teraz jest moda na emosjonaly exhibicjonizm jednak co z tego zostaje w sercach ludzi?? NIC!! jakos byly takie piekne obietnice po smierci papieza i teraz tez sa i jest wielki smutek i zal... jedank za tydzien juz nie bedzie jego, bo beda wybory i ci ktorzy byli na marszu nadal beda jezdzic po piwku i pokazywac sie jak to oni wyprzedzaja ciag 2 tirow i 2 samochodow - tak jak Otylia pokazala to gdzie ma ten wypadek i jak ja to do przemyslen pociagnelo Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 00:43 "ma problem".Tylko jaki ? Dzieci maja psychologiczny problem. Dociera do nich ze sa smiertelni i nie wiedza jak sie do tego ustosunkowac, wiec sie lacza w grupy bo tak razniej. To normalne w krajach trzeciego swiata. Niczego oczywiscie sie nie naucza i nikt nawet nie bedzie probowal wyciagnac wniosku z tego wypadku. Taka "kultura". Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 02:03 ubu_roy napisała: > "ma problem".Tylko jaki ? > Dzieci maja psychologiczny problem. Dociera do nich ze sa smiertelni i nie > wiedza jak sie do tego ustosunkowac,. To wiec sie lacza w grupy bo tak razniej > normalne w krajach trzeciego swiata. Niczego oczywiscie sie nie naucza i nikt > nawet nie bedzie probowal wyciagnac wniosku z tego wypadku. Taka "kultura". To wiec sie lacza w grupy bo tak razniej > normalne w krajach trzeciego swiata. Przypomnij sobie trzeci swiat USA po pewnych wydarzenaich. Nieszczescia sa abstrakcyjne jesli nie dotycza nas. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 15:19 misiu...to nie sa dzieci tylko 18 letni ludzie!!! na te marsze chodzi mlodziez z LO i studiow pokazuja jacy to oni sa wrazliwi i manifestuja przeciw INNYM - tym zlym ktorzy zabijaja Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Trzeba bylo maszerowac na pielgrzymke... 02.10.05, 23:59 ...do Czestochowy a nie oddawac sie w rece porabanych polskich kierowcow autobusow... Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Trzeba bylo maszerowac na pielgrzymke... 03.10.05, 00:50 w sierpniu jak wszyscy, a w roku skolnym, kiedy podatnik płaci za naukę młodzieży ,siedzieć w szkole i się uczyć.Na pielgzrymki do Częstochowy chodziłam za Prymasz Wyszyńskiego i to były pielgrzymki, a terzaz dzieciaki zamiast się uczyć , Panu Bogu każdą pałą głowę zawracają.Człowiek ma rozwiązywać swoje problemy sam ,a nie z każdym głupstwem, z którym może sobie poradzić leci na pielgrzymkę, a potem wszyscy są winni, jak maturę obleje tylko nie on bo przecież się modlił , a miał się uczyć.Żal dzieciaków bo to młode i tyle jeszcze życia mogli przeżyć,ale wyroki boskie takie były. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 [...] 03.10.05, 01:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Rodice ofiar tego tragicznego wypadku ... 03.10.05, 02:11 Rodice ofiar tego tragicznego wypadku powinni wytoczyc proces nie tylko organizatorom pielgrzymki, ale takze ojcom Paulinom i hierarchii koscielnej za organizowanie zbiegowiska mlodziezy maturalnej na Jasnej Gorze bez zapewnienia bepiecznego srodka transportu. Mlodziez powinna sie uczyc do matury, a nie jezdzic na pilelgrzymki. Kto to wymyslil, ze pobyt na tzw. pielgrzymce moze miec wplyw na wynik matury. Co za bzdury. Mamy przeciez 21-szy wiek, a nie sredmiowiecze w Europie. Chyba ze w Polsce jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Rodice jako wierniKatolicy powinni podziękowaćMnie 03.10.05, 02:26 Wszak wybrali katolicyzm. Istotą katolicyzmu jest gloryfikacja cierpienia. Chcieli cierpieć, ich decyzja, ja im umożliwiłem ich pragnienie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
p0lcia Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 02:11 pokoj ich duszom... ;( -uczennica VIII LO Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 gdzie był Bóg i jego miłosierdzie ? 03.10.05, 05:59 przecież oni chcieli tylko oddać mu hołd matce Jezusa i prosić o łaskę opieki Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: gdzie był Bóg i jego miłosierdzie ? 03.10.05, 11:24 henio56 napisał: > przecież oni chcieli tylko oddać mu hołd matce Jezusa i prosić o łaskę opieki ---------- Odpowiedz Link Zgłoś
jasna0 Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 07:38 Jeżeli ten pochód ma być manifestacją dla oddania czci zmarłym nie jest to tylko pokaz. W jakiś sposób ludzie wyrażają swoje uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 09:56 PANIE TOPCZEWSKI DLACZEGO DO DZIŚ NIE JEST OTWARTA DROGA NR. 63??? SZTUCZNY TLOK ??? - BO POTRZEBNY DLA VIA -BALTICY??? KAŻE PAN DROGO ZA TO PŁACIĆ, DLACZEGO W TYM AUTOKARZE PANA NIE BYLO???????? mam nadzieję , że białostoczanie wystawią panu rachunek!!!!!!! łomzynianka Odpowiedz Link Zgłoś
madwomann Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 10:27 Jestem maturzystką, przez cały weekend spotykałam się z rówieśnikami i każdy z nas czuł jakby ta tragedia dotyczyła naszych kolegów. Łączymy sie z Wami w bólu. Osobiscie znam 1lo w Białymstoku. Bawilam sie z tymi ludźmi na 18stkach. Smutek i żal po śmierci. Ogromna tragedia. Dzisiaj nasze liceum uczciło śmierć licealistów minutą ciszy. Zachęcam innych do noszenia czarnych wstążek. Chociaz tak mozemy uczcic ich pamieć... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 15:32 pamiec tych osob uczcisz pamiecia o nich i wyciagnieciem wnioskow!!! nie jakoas tam czarna wstazka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
major.hab.dudek Wierzycie jeszcze w jakiś bogów ? 03.10.05, 10:35 Jeżeli wierzycie to coś krwawi i mściwi ci wasi bogowie. Hurtowo wysyłają 18-19 do piachu. Wspólczuję rodzinom. Odpowiedz Link Zgłoś
em-biz PIELGRZYMKI DO OBRAZÓW I FIGUR TO OBRAZA STWÓRCY!! 03.10.05, 10:45 Przez kult obrazów łamiesz Pierwsze Przykazanie Dekalogu!Patrz -Nowy Katechizm katolicki!!! B/RCk Odpowiedz Link Zgłoś
em-biz HOŁD OBRAZOM i gipsowym figurom"świętych" ... 03.10.05, 11:21 to POGAŃSTWO! To łamanie Pierwszego Przykazania z Dziesieciorga! Vide-Katolicki Nowy Katechizm JPII lub Pismo Św. Księga Piąta Mojżeszowa-rozdz.5.1-22. B/RCk Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 14:04 w takim razie ciekawe,czy pójdą całymi szkolami na pogrzeb swoich kolegów,bo to jest też publiczne okazanie swoich uczuć,żalu,smutku,wyrażenie pamięci o nich Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 15:34 i ciekawe ile sposrod tych osob poszlo potem na piwo... moje kolezanki wczoraj sie za nich modlily a potem poszly na piwo...pogadac o zamowieniu z Avonu Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 17:10 uczucia młodzieży po stracie kolegów to jest sprawa prywatna,robienie z tego wydarzenia publicznego,medialnego jest niesmaczne i nie na miejscu.Zmarli ucz- niowie i kierowcy nie byli osobami publicznymi o szczgólnych zasługach dla ludz- kości. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 [...] 03.10.05, 22:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Twoja wypowiedź koliduje z myślami B16Bóg w s 03.10.05, 22:15 proszę nie mieszać pojęć,Boga, B16 a także mnie w swoich absurdach. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 [...] 03.10.05, 22:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
paramol Nowe formy obrzędowości: marsze 03.10.05, 17:58 Zgadzam się z Tobą, "maureen2" i mam nadzieję, że pierwszą międzynarodową inicjatywą prezydenta Kaczyńskiego /daj Boże/ będzie apel o ogólnoświatowe potępienie wypadków drogowych. A na naszej krajowej niwie przynajmniej Kodeks- Etyczny-Kierowców-Wyprzedzających-Na-Trzeciego. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Nowe formy obrzędowości: marsze 03.10.05, 20:12 kodeks etyczny wyprzedzających na trzeciego byłby niezlym pomyslem.Kiedyś taki jeden odstrzelił mi lusterko boczne i nawet nie zatrzymal się póżniej,tylko je- chal tak jak jechał.Natomiast nalezy wydać całkowity zakaz podejmowania prób wy- przedzania na czwartego,co czasmi obserwuję. Odpowiedz Link Zgłoś
vwgolf4 Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 20:04 Ludzie jeżeli wszyscy przestaną być wierzącymi to nasza przyszłość jest marna. Każdy ma wybór co do wiary, a XXI wiek nic ma do tego bo bez wiary dawno by nas na świecie nie było. Gdy nie ma jakiej kolwiek nauki o religii oraz zasadach moralnych powstają psychopaci oraz inni chorzy ludzie, którzy tak jak w USA wychodzą na ulice postrzelać sobie do uczniów w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 A inni wierzący psychopaci wysadzają siebie i niew 03.10.05, 21:15 innych w okół siebie w powietrze. Twój argument jest denny. Amen. vwgolf4 napisał: > Ludzie jeżeli wszyscy przestaną być wierzącymi to nasza przyszłość jest marna. > Każdy ma wybór co do wiary, a XXI wiek nic ma do tego bo bez wiary dawno by nas > na świecie nie było. Gdy nie ma jakiej kolwiek nauki o religii oraz zasadach > moralnych powstają psychopaci oraz inni chorzy ludzie, którzy tak jak w USA > wychodzą na ulice postrzelać sobie do uczniów w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Białystok: marsz dla uczczenia ofiar 03.10.05, 22:53 w USA jest pelno fanatykow religijnych,nakazow modlanie sie przed zajeciami,"Boze poblogosla ameryke" to Europa jest bardziej swiecka!!!! pozatym ten marsz nie mial nic wspolnego z religia tak jak nic nie mila pielgrzymka w celu czczenia obrazow...Bog juz kiedys spalil miasto za czcenie bozkow i inna demoralizacje!! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Pielgrzymka dziękczynna byłaby milsza Bogu!!!!!!!! 03.10.05, 20:16 Niż jakiś milczący marsz protestu. Przeciw komu????????? Chyba tylko przeciw Bogu, wszak wszystko co się dzieje, dzieje się z jego woli. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Czy autokar był poświęcony?Czy służby parafialne t 03.10.05, 20:55 to sprawdziły?? Czy w autokarze była kapliczka??? Czy kierowca nie był grzesznikiem??? Pytań nasuwa się wiele!!!!!!!!!! Tylko stwórca zna odpowiedź. Wystarczy go spytać. Możliwości jest wiele. SMS, Telefon, Gadu gadu kij do zadu, Skyp, bezpośrednie spotkanie. Niech będzie pochylony. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Odwalcie sięOdeMnie,Ja teżChcę mieć swoją prywatno 03.10.05, 21:41 ść Kochani moi wierni prosze was, używajcie tego co wam umieściłem pod ciemieniem. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Stop tragediom drogowym!!! 03.10.05, 22:49 Bardzo wzruszające jest to, że mołodzież tak tłumnie wyszła na ulicę w czarnych ubrankach. Bardzo to piękne, tak palić lampki i trwać w zadumie... Może jednak zrobić coś by doraźnie zapobiec podobnym rzeziom dzieciaków? Wiadomo, że każda klasa conajmniej raz wyjedzie na jakiś taki wyjazd integracyjny. Same klasy szkolne dają gigantyczną liczbę pasażerów na dalszych trasach. Kilka innych spraw jest również oczywistych: 1)rodzice mają niewiele kasy na podobne atrakcje dla dzieci 2)żeby jakoś móc się wybrać w drogę organizuje się transport starymi struplami, które tylko dzięki łapówie przechodzą badanie techniczne 3)drogi są fatalne i niebezpieczne i 30-letni, zdezelowany autobus może być potwornie niebezpieczny. Wniosek: Jeśli już naprawdę chcecie gdzieś wysłać młodzież, wybierajcie podróże koleją. Troszkę drożej i trzeba pilnować kieszeni, bo złodzieje pracują w porozumieniu z obsługą pociągów ale jednak wystarczy sprawdzić statystyki wypadków.... . Minimalizujecie w ten sposób niebezpieczeństwo stukrotnie lub więcej. Niech więc nie skończy się tylko na przejściu przez czarno odziany tłumek kilku przecznic prowincjonalnej mieściny bo dreptać i palić lampki jest bardzo miło ale niczemu to nie służy. Wyciągnijmy wnioski i minimalizujmy zagrożenia. Setki dzieciaków - potencjalnych ofiar jazdy wrakami może zostać uratowanych. Uratujcie je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do cholery Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
dziwak4 Re: Stop tragediom drogowym!!! 04.10.05, 05:10 To wszystko jest woda na mlyn. Jak ostatnio bylem w Polsce szwagier wiozl mnie z Warszawy do Krakowa jakims polonezem.Co ja wtedy przezylem? to byla pestka w porownaniu z lotem samolotem,te ciezarowki z powiewajacymi plandekami ponad szoferka jak monstery jakies, i to ciagle wyprzedzanie.Jak za nami jechal jakis mrecedesik, albo volkswagecina,czy nawet nowszej generacj facik,musial wyprzedzic, na trzeciego,nawet czwartego,takiej jazdy nie przyezylem chociaz jezdze tutaj po New York City roznymi wozami i to dosc szybko bo okolo 50-60mil/h w duzym miejskim tloku gdzie ludzie przechodza masowo na czerwonym swietle (tutaj jest taki zwyczaj ze pieszy to swiety,wolno mu przechodzic nawet na czerwonym swietle i go uderze to moja wina).Hamulec i gaz trzyma sie jedna stopa,wiecej nie ma bo wszystko automatic,to dopiero jest jazda. Ale co tu opowiadac historie nie z tej ziemii wisniakom. Jak bylem w Polsce balem sie przechodzic nawet na zielonym swietle,bo ktos skrecajacy w prawo mogl mnie dosc latwo skosic,a na czrwonym = samobojstwo. Nauczcie sie jezdzic,inaczej wyprzedzicie w tym wzgledzie (jesli juz nie?) Indie,tam sie jezdzi podobnie jak w Polsce,tyle,ze tam rzadko kto ma prawo jazdy. :) Odpowiedz Link Zgłoś