Dodaj do ulubionych

Religa odpiera zarzuty posła PiS Bolesława Piechy

13.10.05, 11:57
Piecha - nastepny Kurski, kiedy odszczekiwanie?
Obserwuj wątek
    • baltazarus Program PO jest niewiele lepszy 13.10.05, 12:16
      Zarówno PiS jak i PO stawiają na socjalizm czyli są przeciwne całkowitej
      prywatyzacji służby zdrowia.
      • almagus Re: PiSowskie Dosis Letalis! 13.10.05, 13:09
        PiSowskie Dosis Letalis!
        Piecha gada jak Łapiński!
        Dlaczego każdy ma być leczony tłuczoną cegłą (genetyk), albo się nią popukać z
        bezsilności na powszechny system łapówkarski jaki powstanie w służbie zdrowia.
        System budżetowy już był w PRL i do sanatoriów jeździli ci co mieli na
        łapówki, podobnie leczyli się tacy i mieli operację na czas oraz dobrą opiekę.

Nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim.
        • heiltusek Religa: Placcie mi, a bedzie dobrze. 13.10.05, 13:18
          Religa ma racje. Kto nie zaplaci nie zostanie przyjety do szpitala, czy
          przychodni lekarskiej. Tak byc powinno. Biedni niech umra, zostana tylko bogaci
          i Polska bedzie krajem dobrobytu. Zamieszkiwac ja beda tylko mniejszosci
          narodowe z duza iloscia gotowki. Plan PO jest bez zarzutu. Glosujmy na Tuska.
          • almagus Re: Religa: Placcie mi, a bedzie dobrze. 13.10.05, 13:26
            heiltusek napisał:

> Religa ma racje. Kto nie zaplaci nie zostanie przyjety do szpitala, czy
            > przychodni lekarskiej. Tak byc powinno. Biedni niech umra, zostana tylko
            bogaci
            >
            > i Polska bedzie krajem dobrobytu. Zamieszkiwac ja beda tylko mniejszosci
            > narodowe z duza iloscia gotowki. Plan PO jest bez zarzutu. Glosujmy na Tuska.
            Oto PiSowskie Dosis Letalis!
            Piecha gada jak Łapiński!
            Dlaczego każdy ma być leczony tłuczoną cegłą (generyk), albo się nią popukać z
            bezsilności na powszechny system łapówkarski jaki powstanie w służbie zdrowia.
            System budżetowy już był w PRL i do sanatoriów jeździli ci co mieli na
            łapówki, notable, podobnie leczyli się tacy i mieli operację na czas oraz dobrą
            opiekę.

Nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim.

Utrwalone przez bezmyślność.
            Bo zanim Matoł z sensem wystęka, że liberał to jego męka, a Żyd Sorosz,
            psiororz oraz jakiś stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko Wsze
            Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma chyba, że rozumu ni ma, a PiS da Ci
            zawsze.
            • heiltusek Re: Religa: Placcie mi, a bedzie dobrze. 13.10.05, 13:35

Religa ma racje. Kto nie zaplaci
              nie zostanie przyjety do szpitala, czy
              przychodni lekarskiej. Tak byc powinno.
              Biedni niech umra, zostana tylko
              bogaci i Polska bedzie krajem dobrobytu.
              Zamieszkiwac ja beda tylko mniejszosci
              narodowe z duza iloscia gotowki.
              Plan PO jest bez zarzutu. Glosujmy na Tuska.
              Najwiekszy zal prof. Religi jest, ze "jego"
              Klinika Kardiochirurgii nie moze byc jego wlasna. W
              tedy, gdy ja zakladal pieniadze plynely do niej
              i do Religi strumieniem. Bylo dobrze.
              A dzis jest inaczej, przestali z Warszawy przysylac pieniadze.
              Teraz trzeba cala klinike PODAROWAC Relidze
              za symboliczna zlotowke, a on juz z niej,
              czytaj, z pacjentow wydusi ile sie da.
              Glosujcie na Tuska i plan uzdrowienia sluzby zdrowia PO.
          • doc900 Re: Religa: Placcie mi, a bedzie dobrze. 13.10.05, 14:24
            pan znany doktor Religa powinien sie udac wkrotce do jakiegos jeszcze bardziej znanego doktora psychiatri bo potem bedzie sie mogl leczyc tylko na nogi
            Niestety nie moge aktualnie nikogo polecic
        • kucyp Re: A co dałóes łapowke? 13.10.05, 14:15
          a gozik prawda ! Wcale sie nie jezdziło do sanatorium za łapowki! ja w kazdym
          razie bo nie byłem ale moi wszyscy znajomi którzy korzystali z sanatorium tez
          nie! To dzis aby pojechac trzeba miec pieniadze. dawniej nie i kazdy miał dostep!
      • lebierre ALE NAGONKA - BRAKUJE JUZ TYLKO JARUZELA! 13.10.05, 13:30
        • bykk Re: pytanko do portalu gazeta.pl! 13.10.05, 13:37
          Panie Portal:)), a gdzie krytyka PiS programu zdrowotnego PO?
          Brawo za obiektywizm.
          Tusk 82%, Kaczor 18%? Kiedy takie dane?
    • hrabia.mileyski Re: Religa odpiera zarzuty posła PiS Bolesława Pi 13.10.05, 12:18
      Gazeto, skąd ta róznica w tytule artykułu z pierwszej strony i w tym po otwarciu
      odnośnika?
      Zarzut do posła PIS, czy krytyka programowa?
      Który z tytułów jest bardziej nośny? A może coś zawczasu sugerujecie
      czytelnikom, a późniejszym forumowym opiniodawcom?
      Nie posuwajcie się do aż tak jawnych manipulacji, wiadomo po czyjej stoicie stronie.
      Zabieg dość pospolity i prostacki, a przecież Waszymi stronnikami (i jednego z
      kandydatów) są ludzie "wykształceni i inteligentni".
      • hrabia.mileyski Re: Religa odpiera zarzuty posła PiS Bolesława Pi 13.10.05, 12:30
        Aa, zmieniliście tytuł i rozwinęliście temat - bardzo ładnie, teraz zgodnie z
        oczekiwaniami oczekujemy ataku forumowych twardzieli.
      • voodeen Re: Religa odpiera zarzuty posła PiS Bolesława Pi 13.10.05, 12:34
        jak dowodzi przykład obecnej kampanii to właśnie tymi "wykształconymi i
        inteligentymi" można najłatwiej manipulować. Wystarczy codziennie karmić ich
        papką sondażową z której wynika, iż są awangardą społeczństwa (pod warunkiem
        oczywiście jeśli popierają jedynie słusznego kandydata). Jak powiedział
        bohater "adwokata diabła": "Próżność - to zdecydowanie mój ulubiony grzech".
    • guest68 Kiciński może by lepiej wytłumaczył, jak się robi. 13.10.05, 12:21
      bagno i długi w Rydygierze w Krakowie
    • dundrub Re: Religa odpiera zarzuty posła PiS Bolesława Pi 13.10.05, 12:39
      wierze, ze prof. religa jest swietnym fachowcem od serc leczenia ale czy jest fachowcem w dziedzinie
      zarzadzania?
      nasze uczelnie niestety cierpia na to samo: dyrektorami instytutow zostaja naukowcy a nie managerowie,
      w szpitalach lekarze a nie managerowie.. moze pora to zmienic?
      • ayoya Re: Religa ma chyba osobiste problemy 13.10.05, 12:52
        zachowuje się jak alkoholik
      • gss87 Re: Religa odpiera zarzuty posła PiS Bolesława Pi 13.10.05, 13:08
        Pozwalam sobie nie zgodzić, że Religia jest fachowcem tylko od
        kardiochirurgii. W swoim czasie organizacyjnie tworzył Centrum
        Kardiochirurgi w Zabrzu.
        • heiltusek Religa: Placcie mi a bedzie dobrze 13.10.05, 13:26
          gss87 napisał:

> Pozwalam sobie nie zgodzić, że Religia jest fachowcem tylko od
          > kardiochirurgii. W swoim czasie organizacyjnie tworzył Centrum
          > Kardiochirurgi w Zabrzu.

Oczywiscie, tylko, ze wtedy pieniadze plynely strumieniem oczywiscie do pana
          Religi i do jego kliniki. Tak byc powinno. A dlaczego teraz jest inaczej?
          Dlaczego przestali z Warszawy przysylac pieniadze?
          Teraz trzeba cala klinike PODAROWAC Relidze za symboliczna zlotowke, a on juz z
          niej, czytaj, z pacjentow wydusi ile sie da. Glosujcie na Tuska i plan
          uzdrowienia sluzby zdrowia PO.
          • janbar18 Re: Religa: Placcie mi a bedzie dobrze 13.10.05, 16:44
            Nie karmic trolla. Moderator zlikwidowac konto za obrazliwy nick - heiltusek.

Pozdrawiam,

janbar.:))
    • idiotyzmy-kacze Nie Polonia tylko Kobylański - prezes USOPAŁ, 13.10.05, 13:44
      szmalcownik i zdrajca współpracujący z gestapo. Jakimś cudem AK nie zdołała zlikwidować tej świni. Co mu obiecał Kaczor - zablokowanie ekstradycji do Polski ?
      • bykk Re: dzięki... 13.10.05, 13:54
        Dzięki Panie Portal gazeta.pl za szybkie zreflektowanie się, aczkolwiek nie do
        końca:(, ale i za to dzięki mimo.
    • travel_wawa Po co wymyślać, lepiej naśladować. (Słowacja) 13.10.05, 13:59
      Powrót do centralistycznego systemu finansoania to utopia.

A może przyjrzeć się, jak to robia nasi sąsiedzi, np SŁOWACJA?
      • doc900 Re: Po co wymyślać, lepiej naśladować. (Słowacja) 13.10.05, 14:11
        a po co wogole ludzi leczyc,cofnijmy sie do czasow prehistorycznych, niech przezywaja tylko najsilniejsze i najzdrowsze jednostki
    • kucyp Re: Religa to tylko cwany chirurg 13.10.05, 14:10
      ..."Doktor Marek Nowak z Grudziądza określił program PiS-u jako nacechowany
      lękiem przed przyszłością. Nie mówi się w nim o szpitalach, kontraktowaniu
      świadczeń i prawach pacjenta - zauważył Nowak. Elżbieta Gellert ze szpitala w
      Elblągu zwróciła uwagę, że od kiedy usługi są kontraktowane, szpitale zaczęły
      szanować pacjentów i pilnować wydatków. Adam Rozwadowski z prywatnego Enel-Medu
      zaprzeczył z kolei twierdzeniom, że niepubliczne placówki są tylko dla ludzi
      bogatych."
      który obłowił sie na pacjetach,owszem dobry tylko do skalpela i pieniedzy
      ..szanowac pacjentów? kon by sie usmiał! tak ich sie szanuje ze nie przyjmuje i
      odsyła gdzie indziej, najczesciej do domu twierdzac ze nie jest tak zle! .
      Ostatnio moja tesciowa chciała zrobic porzadek z paskudnymi zylakami to
      stwierdzili w szpitalu ze nie ma potrzeby to operowac a innego zdania był lekarz
      w przychodni! ja sie pytam kto tu wariat. pewnie jakby sie zapłaciło to by
      powiedzieli co innego i byłaby WSPANIAŁA OPIEKA, tylko z kad brac na to
      pieniadze jak sie zarabia 700zł. Moge płacic za opieke ale pracodawca niech mi
      płaci słuszna pensje za ciezka prace a nie jałmuzne!
    • jethrox Bogaty lekarz Religa chce "urządzić" nam służbę 13.10.05, 19:01
      zdrowia tak aby pasowała innym bogatym lekarzom.
      Czy ten człowiek nie ma honoru ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka