Dodaj do ulubionych

Wstyd mi za Tuska

15.10.05, 08:49
jeżeli taki ma być Polski prezydent jak Tusk- to świat będzie miał się z
czego śmiać. Nigdzie na świecie potomek Wehrmachtu nie rządzi. Ale mniejsza z
tym, że wnuk Volksdeutscha będzie rządził potomkami gnębionych przez nich
ofiar. Już teraz rozumiem dlaczego Tusk nie pozwał Kurskiego do sądu. Bo
wiedział, że przegra. To zwykły kłamczuszek. Jego żałosny teatr teraz jest
porażający. Czy na takiego prezydenta tylko Poska zasługuje? Wstyd dla tych
którzy nan iego po tym wszystkich będą głosować.
Obserwuj wątek
    • ja.kaczynski Moze sie pomylil? Moze to jeszcze wyjasni? 15.10.05, 10:03
      • longinus10 Re: Moze sie pomylil? Moze to jeszcze wyjasni? 15.10.05, 10:16
        co się wyjaśni? że niby fałszywkę z archiwum z Berlina dziennikarze TVN
        przywieźli? jego marytrologiczne minki pod publiczkę z jakiej on to
        patriotycznej rodziny pochodzi. a teraz co?
        • blah1234 Re: Moze sie pomylil? Moze to jeszcze wyjasni? 16.10.05, 22:41
          1) ci ludzie byli zmuszani do zrobienia czegos takiego... jak zdarzyla sie
          okazja to jego dziadek przeszedl na strone polska

2) a co to wogole ma do rzeczy? kompletnie nic... niedlugo zaczniemy sie
          dowiadywac, ze np przodek kaczynskiego walczyl w bitwie pod grunwaldem po
          stronie krzyzakow... -.-
    • tymoteusz100 Re: Wstyd mi za Tuska 15.10.05, 10:29
      Śiat będzie miał nezły ubaw jak Tusk zostanie prezydentem > Polska stanie się
      wówczas pośmiewiskiem.

longinus10 napisał:

> jeżeli taki ma być Polski prezydent jak Tusk- to świat będzie miał się z
      > czego śmiać. Nigdzie na świecie potomek Wehrmachtu nie rządzi. Ale mniejsza z
      > tym, że wnuk Volksdeutscha będzie rządził potomkami gnębionych przez nich
      > ofiar. Już teraz rozumiem dlaczego Tusk nie pozwał Kurskiego do sądu. Bo
      > wiedział, że przegra. To zwykły kłamczuszek. Jego żałosny teatr teraz jest
      > porażający. Czy na takiego prezydenta tylko Poska zasługuje? Wstyd dla tych
      > którzy nan iego po tym wszystkich będą głosować.
      • werter-6 [...] 16.10.05, 00:23
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • indris Wstydź się za własne kołtuństwo 15.10.05, 14:05
      Ocenianie ludzi na podstawie postępowania ich przodków jest zwykłym kołtuństwem.
      Jeżeli ocena przodków kandydatów miałaby mieć wpływ na wyborcze zachowania
      Polaków, to rzeczywiście świat nie tyle by się śmiał, co spoglądał na POlskę
      jako na umysłowy skansen.
      Ja sam na Tuska nie głosowałem, ale jego przodkowie nie mieli na to ŻADNEGO
      wpływu.
      • tymoteusz100 [...] 15.10.05, 16:33
        • savena Re: wstydzę się Tuska 15.10.05, 18:58

wczoraj przepraszal, ze nie wiedzial a dzisiaj butnie zada ponownych przeprosin od kaczynskiego i pis-u.
      • pjuk Indris - nie ma sie czego wstydzic !!! 16.10.05, 03:02
        indris napisał:

> Ocenianie ludzi na podstawie postępowania ich przodków jest zwykłym
        kołtuństwem

W tym indris masz racje. Z tym ze akurat NIKT e sztabu Kaczora nie ocenia Tuska
        wedlug jego przodkow. Chodzi o klamstwa i wykrety Tuska w tej sprawie. Posledz
        dokladniej wypowiedzi z ostatnich kilku dni i pomysl.

Natomiast bardzo sie mylisz jesli uwazasz ze :
        Jeżeli ocena przodków kandydatów miałaby mieć wpływ na wyborcze zachowania
        Polaków, to rzeczywiście świat nie tyle by się śmiał, co spoglądał na POlskę
        jako na umysłowy skansen.

W olstatnich wyborach w USA (pamietasz bo na tym forum sledziles) Kerry chcial
        grac karta swoich rzekomo irlandzkich przodkow aby m.in. podczepic sie pod
        legende klanu Kennedy, emigracje irlandzka w USA itd.

No i co ??? Szybko mu wygrzebano ze tak na prawde to on nie ma irlandzkich
        korzeni, tylko jego babka jest zydowka z Polski/Czech.

Takich prfzykladow moglbym ci podawac Indris na peczki.

Wiem ze jestes ciety na Kaczora za Irak (ja tez !!!) ale teraz i tutaj chodzi o
        zupelnie inny wybor :

Wehrmacht czy Armia Krajowa ?

I tyle.

Tutaj wybor jest prosty Wehrmacht albo Armia Krajowa
        • p.s.j Re: Indris - nie ma sie czego wstydzic !!! 17.10.05, 10:22
          > Wiem ze jestes ciety na Kaczora za Irak (ja tez !!!) ale teraz i tutaj chodzi
          o
          >
          > zupelnie inny wybor :
          >
          > Wehrmacht czy Armia Krajowa ?
          >
          > I tyle.
          >

To Wehrmacht i AK jeszcze istnieją? Wot, nowość... Ja myślałem że wybór jest
          między konserwatystą Tuskiem a socjaldemokratą Kaczyńskim, a tymczasem okazuje
          się, że każdy głos rzucony w urnę to kamień rzucony na szaniec...

Litości trochę i powagi. Ja bardziej interesuję się tym, jakie ustawy będzie
          vetował nowy Prezydent, a nie co robił jego praszczur (jakby Tusk czy Kaczor
          mieli wpływ na postępowanie swego antenata)
      • luiza_o a postawa Tuaka ma dla ciebie znaczenie? 17.10.05, 11:36
        historyk (jak z koziej d... traba) ktory o historii wlasnej rodziny dowiaduje
        sie z dziennika?

Odpusc se wasc, wstydu oszczedz...
    • maureen2 Re: Wstyd mi za Tuska 15.10.05, 22:38
      - w czasie dotychczasowej kampanii PiS nie poslugiwał się tego typu metodą,cho-
      ciaż mógłby, a jedynie przedstawiał program
      - nagle po wygranych wyborach zmienił styl kampanii i zaczął produkować prymityw
      ne haki w esbeckim stylu,typu "ciotka pana babki miała kochanka"
      - ekshumował dziadka pana Tuska,zarzucając,że został wcielonu do Wehrmachtu,po
      czym zdezerterował(?),,piętnując w ten sposób wielu żyjących Polaków,którzy
      mają podobne doświadczenia okupacyjne, a mogą głosować
      - PO zarzuca głównie L.Kaczyńskiemu,że jest zajadły,radykalny,ksenofobiczny-
      antyrosyjski,antyniemiecki,antyczeski,antyszwedzki,że doprowadzi do izolacji
      Polski na arenie miedzynarodowej prowadząc mało elastyczną i ugodową politykę,
      że będzie tępił wszystko co nie polskie do 10.pokolenia,nawet dziadka Tuska,
      ktory był w obozach,że będzie szperał w teczkach,archiwach i rozliczał wszyst
      kich za wszystko
      I gdzie tu jest interes PiS w prowadzeniu takiej kampanii.
      może proniemieckości PO poszukać w aktualnych interesach współpracowników pana
      Tuska w Niemczech.
      • control Re: Wstyd mi za Tuska 16.10.05, 18:12
        maureen2 napisała:

> - w czasie dotychczasowej kampanii PiS nie poslugiwał się tego typu
        metodą,chociaż mógłby, a jedynie przedstawiał program
        > - nagle po wygranych wyborach zmienił styl kampanii i zaczął produkować
        prymity w ne haki w esbeckim stylu,typu "ciotka pana babki miała kochanka"
        > - ekshumował dziadka pana Tuska,

O, przepraszam. Dziadka ekshumował Tusk. Przypomnij sobie jego spot reklamowy.
        Tusk pokazuje z góry swój dom: "tu sie urodziłem, dziadek pracował na kolei,
        gestapo aresztowało go juz na początku wojny" - coś w tym stylu. To Tusk zaczął
        grać dziadkiem! Więc niechj teraz nie mówi, że ktoś mu wygrzebał dziadka. A
        swoja droga ciekwae, bo już od kilku tygodni dziadek ze spotu tuska wyleciał.
        Czyli Donald chciał ukryć dziadka.
    • urbaneczek [...] 15.10.05, 22:57
    • t-800 Re: Wstyd mi za Tuska 15.10.05, 23:03
      longinus10 napisał:

> czego śmiać. Nigdzie na świecie potomek Wehrmachtu nie rządzi.

W Niemczech też nie?
    • maureen2 Re: Wstyd mi za Tuska 15.10.05, 23:54
      niestety,ale pan Kurski pracował dla PO i nie mam pewności,czy nie wiedzieli
      oni o jego "haku" od dawna i nie byli na niego przygotowani.
    • werter-6 Będe glosowal na Tuska nic tu nie pomogą 16.10.05, 00:22
      radiomaryjne wrzaski
      • alicia83 ja głosuję na Tuska 16.10.05, 06:36
        nic nie dadza idiotyczne argumenty typu:nigdzie na świecie nie rządzi potomek
        wehrmachtu.a skąd wiesz,że nie jesteś,autorze tematu,np.
        potomkiem...Jungingena???tez mi argumenty...
      • longinus10 pro-Tuskowy fanatyzm porażający 16.10.05, 15:16
        Fakt jesteś fanatycznym pieniaczem tuskowym, nawet gdby dziadziuno palił
        Polakomi w piecu też byś głosował, bo przecież to dla ciebie jets nieważne?
        a ja nie chcę aby moim prezydentem był ktoś kto jak Tusk dla Znaku mówił:
        "Polskość to nienormalność- takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną
        uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu.. Piolskość
        wywołuje u mnie odruch buntu....Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski-
        tej żiemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas
        ogłupia, zaślepia..."

werter-6 napisał:

> radiomaryjne wrzaski
    • maureen2 Re: Wstyd mi za Tuska 16.10.05, 09:11
      Wehrmacht może nie rządzi,ale nie ma się czego wstydzić,wielu Polaków było wcie
      lanych do Wehrmachtu i nie ukrywaja tego i nie wstydzą sie tego.
      • tosza13 Re: Wstyd mi za Tuska - a mnie nie 16.10.05, 12:26
        Ja sie nie mam czego wstydzić, nigdy nie uważałem go za porządnego.
        Wypowiedzi, które tu czytam najlepiej świadczą o tym jak media manipulują
        opinia publiczną.
        To nie Kurski pierwszy powiedział o dziadkach Tuska, on tylko skomentował
        pytanie dziennikarza, notabene w sposób całkiem przyzwoity i poprawny. To PO
        rozdmuchało całą sprawę, licząc że coś na tym ugra. Widocznie nawet przed nimi
        Tusk ukrył stan faktyczny o swoim dziadku, bo niewierzę żeby jako historyk nie
        znał prawdy, tym bardziej że publikował w książkach historię swojej rodziny.
        Dla mnie nie było by istotne czy jego dziadek służł i gdzie, gdyby nie pewne
        fakty.
        Po pierwsze: gdyby został siłą wcielony do wermachtu i po miesiącu czy dwóch z
        niego uciekł do armi polskiej to powinien być dumny i napewno tego nie ukrywać,
        a już napewno Tusk by to wykorzystał w kampani.
        Po drugie: chyba dla nas Polaków powinno być ważniejsze coś innego z wypowiedzi
        Kurskiego i chyba cała ta afera była wywołana po to żeby od tej sprawy odwrócić
        uwagę. Chodzi mi o to że patriota Tusk, kandydat na prezydenta RP był
        wychowywany w domu w którym językiem ojczystym był niemiecki, powtarzam
        niemiecki nie kaszubski, a co za tym idzie kultywowano wartości niemieckie.
        Po trzecie: chcę mieć prezydenta któremu zawierzę, a chyba nikt mi teraz nie
        powie że mam podstawy wierzyć Tuskowi ( proszę mi nie wmawiać że kŁamstwa PO to
        była pomyłka, bo to były typowe haki, które zawiodły)tym bardziej że jego
        zachowanie w ostatnich dniach było nienaturalne, wprost śmieszne. A hasło
        człowiek z zasadami niech w ramach przeprosin odda Kaczyńskiemu.

Wstydził się będę za POLSKE gdy Tusk zostanie prezydentem, a za Tuska niech się
        wstydzi on sam i PO ( Platforma Oszustów)

Kto głosuje na oszusta?
        PO (Podwójny Oszust)
    • heraldek Tu nie o dziadka Tuska chodzi.... 16.10.05, 13:14
      ...bo on nie ubiega sie o prezydenture RP....
      Tu chodzi o zachowanie Donalda w tej kwestii....
      Tylko w glupim kraju karze sie wnuka za czyny swego dziadka...
      Ale twierdzenie Donalda, ze o tym nie wiedzial jest tez absurdem...
      Jestem pewny, ze o tym wiedzial, ale poniewaz to byl tylko
      niewielki fragment niewygodnej rodzinnej historii, wiec zapragnal
      go ukryc....ale dlaczego pragnal to ukrywac?
      Dla Kaszubow, "Danzger'ow to byla calkiem typowa historia, moze
      niezbyt chwalebna z polskiego punktu widzenia, ale mniej szokujaca
      niz sluzba w Wehrmachcie np. jakiegos Krakusa...
      I Donald jako historyk znal realia i powinien to otwarcie przyznac
      i wyjasnic.... Czym ryzykowal?...Ze w spoleczenstwie szowinistycznym
      jak Polska jego notowania nieco spadnia....?
      Ale gdyby przegral wybory ze wzgledu na ta kwestie wyszedl by z honorem...
      Spoleczenstwo by udowodnilo, ze jest niedojrzale, ksenofobiczne a dla
      czlowieka z honorem ubieganie sie o fotel prezia w takim kraju nie
      byloby zadnym zaszczytem....

Donald jednak zaparl sie siebie, swojej rodzinnej historii, sklamal
      wiec nie powinien zostac prezydentem, skoro w tak drobnej sprawie
      stchorzyl, przestraszyl sie opinii wlasnego spoleczenstwa...
      • zbychuchicago Re: Tu nie o dziadka Tuska chodzi.... 16.10.05, 17:40
        O zgrozo jak narod moze byc manipulowany,jak taki oszust chce byc
        prezydentem,czy nie ma juz sprawiedliwosci,czy Polacy musza czerpac wzorce z
        niektorych bledow poprzedniej prezydentury Kwasniewskiego lgarza ktory w
        perfidny sposob oklamal i obrazil narod?
        Zachowanie sie Polakow swiadczy o dominujacej roli parti zwanej bolszewicka
        wraz z takimi tuzami przekretow jak Miller,Kwasniewski i inni dranie,ktorzy za
        wszelka cene nie dopuszcza Prof.Kaczynskiego do stanowiska Prezydenta gdyz to
        nie daje gwarancji ulaskawien w procesach jakie sie zaczna za rozliczenia
        poprzednich rzadow zlodziei .Polscy patryjoci powinni atakowac ze wszech stron
        lajdacka partie kolesi ktora chce za wszelka cene powielic wzorzec komunistow
        gdyz nie wszystko zostalo rozkradzione a przemowienia Tuska o uczyciwym
        podejciu do kazdego Polaka niech schowa miedzy bajki gdyz samo zachowanie sie
        tego klanu streczycieli wszelkich bandyckich prywatyzacji pozwoli kolejnym
        (farbowanym patryjotom)na wzbogacenie sie kosztem tego biednego
        robotnika.Prosze zauwazyc kto to jest Platforma Obywatelska zbior
        dziadowszczyzny lewicujacej pod sztandarami takich tuz jak
        Geremek,Michnik,Balcerowicz ktorzy sa straznikami pieniedzy zarobionych i
        dobrze zainwestowanych poprzez niektore srodowiska a Ci maluczcy jak Tusk sa
        marionetkami w ich lapach i oni z tylnych siedzen manipulowac beda gospodarka
        oraz finansami jak i dzialaniami politycznymi wymiezonymi w tych bezbronnych
        ale manipulowanych robotnikow.
        Jakze jest to przykre iz podczas kampani wyborczej Tusk sie nawraca ,Tusk
        bierze slub koscielny po 27 latach zycia na kocia lape czyz to nic nie mowi
        Polakom iz dla potrzeb parti zmienia sie wiare i poglady ale farsa.

P.S Ludzie poamietajcie sie nie dajcie w zaden sposob mandatu zaufania temu
        ktory nie jest tego godzin,ktory oklamal narod o swojej rodzinie,ktory potknal
        sie na takiej jakze waznej sprawie to co mowic jak przyjdzie podjac wazna dla
        kraju decyzje nie wyobrazam sobie tego.
    • matkakobiet Re: Wstyd mi za Tuska 16.10.05, 18:01
      po pierwsze volksdeutch to co innego niz osoba wcielona do wermachtu jelsi
      mieszkal ona na terenie pomoirza zachodniego lub slaska bo niemcy te tereny
      traktowali jak swoje wiec nie ma mowy o wcieleniu sie na ochotnika wroc do
      podrecznikow historii , po drugie niestety wiekszosc niemcow mialo swoich
      przodkow w wermachcie bo dostawales pobor i za duzego wyboru nie miales -wiesz
      to sie nazywaloby dezercjom a wtedy czapa w leb dla ciebie i dla twoich
      najblizszych stad na pewno we wladzach niemiec sa przodkowie jakis szeregowcow
      po trzecie z tych danych ktore podano dziadek tuska nie walczyl po stronie
      wermachtu ani pol godziny ale moze mam je zdeaktualizowane a czy donald sklamal
      a moze nie wiedzial ? no teraz spytajcie sie waszych 80 letnich pradziadkow
      (bo wiekszosc z was na ludzi raczej ponizej 50 mi wyglada)co porabiali w czasie
      wojny wiecie? wypytywaliscie kiedys o to ? oni sie niczym nie chwalili?
      ostatnia rzecz na wojnie czasme dochodzi do gwaltow longinusie czasem taka
      ofiara urodizla dziecko ktore bylo wynikiem gwaltu i nie uwierzysz nikomu sie
      nie pochwalila a wiec moze i ty jestes potomkiem wermachtu ? moze wielu z nas i
      co wtedy ? wysiedlić nas pozbawic praw a coz potomkami alkoholikow?
      przestepcow ?
      w kazdej rodzinie sa tajemnice
      no a tajemnica wiecznego kawalerstwa jarka k?;p wiec po pierwsze odrob lekcje z
      historii a potem troche empatii bo zygac sie chce jak sie slucha takich
      moralistow i etykow
      • amotken Chamskie posty osobników pokroju Longinusa 16.10.05, 18:21
        wyraźnie wskazują czego można spodziewać po samym PiSuarze.Krótko mówiąc cel
        uświęca środki ( a jeżeli nie zdoła "uświęcić" tym gorzej dla środków)
        Nie cofną się przed żadną prowokacją,oszustwem i łajdactwem...
        • tosza13 [...] 16.10.05, 23:45
      • rerana Re: Wstyd mi za Tuska 16.10.05, 23:12
        Ja wiem o swoich dziadach dużo !!Prababka była niemką ,ale dziadek nie podpisał
        Folkskarty i całą wojne przesiedział w niewoli!!Człowiek,który ma być
        prezydentem mojego kraju powinien być uczciwy wobes nas wyborców,swojej
        rodziny.Jeżeli o tym zapomiał to niech jedzie na ryby!!!Tusk to kanalia i
        ćwok,który klamie!!Człowiek ,który klamie to i kradnie!!!
    • neceser wreszcie wychodzi niewinnosc polska czasu wojny 16.10.05, 18:19
      jedwabne w kazdej wiosce, volksdojcz na kazdej ulicy?
      Dziekujemy wam, PiS za rozpoczecie dyskusji o poskiej jedwabnej niewinnosci!
    • mala969 Re: Wstyd mi za Tuska 16.10.05, 22:20
      Moim zdaniem nie ma alternatywy. Kaczyński był prezydentem Warszawy 3 lata, i w
      tym czasie nie wiele zrobił. Brak obwodnicy, korki na ulicach miasta i na
      mostach, handel kwitnie w miejscach mało do tego przystosowanych np. stoliki na
      Marszałkowskiej, problemy finansowe metra, rozboje na ulicach itd. Jeśli nic
      nie zrobił z podstawowymi problemami na tak małym obszarze, to jak ma sobie
      poradzić z całą Polską? Kaczyński niczym nie wykazał się jako prezydent
      Warszawy tym bardziej nie widzę go jako prezydenta Polski. A wracając do Tuska,
      dlaczego dzieci lub wnuki mają odpowiadać za postępowanie rodziców czy
      dziadków? Głosuje na Tuska
    • stalka1 jak ja kocham Klewki 16.10.05, 22:39
      Ostatnio znani naukowcy z Uniwersytetu w Klewkach oprócz udowodnienia, iż
      Talibowie mogli się przedostać do ich metropolii przez północną część
      archipelagu norweskiego przy pomocy szaro- ciemnych (przypominam- oddziału
      komandosów założonego i trenowanego w Chinach Tybetańskich przez polskiego
      inżyniera Macieja Kowalskiego, znanego z serialu "Na wspólnej") odkryli również
      nową cechę dziedziczenia genetycznego parapsychicznych zachowań. Okazuje sie,
      że wnuczek i jego ojciec są genetycznie skażeni genomem alfa po dziadku. Stąd
      też genialnie odwzorowali to na przykładzie Donalda Tuska zdaniem złożonym
      kondiszional sentens- jeżeli dziadek Tuska służył w wermachcie to Tusk też
      będzie.

Ludzie czasami najbardziej przerażającą rzeczą we współczesnym świecie jest
      GŁUPOTA!!
      • control Re: jak ja kocham Klewki 16.10.05, 23:04
        ale chrzanisz. Ale ok, przyjmijmy twoją perspektywę. Skoro dziadek nie ma nic
        wspólnego z kandydatem, to po cholerę kandydat tusk w swój telewizyjny spot
        wyborczy zaczął od informacji o swoim dziadku?
      • tosza13 Re: jak ja kocham Klewki 16.10.05, 23:51
        Na forum częst pada pytanie "Co mają wspólnego losy dziadka z wnuczkiem
        Donaldem?" Jak to co, niedaleko pada jabłko od jabłoni
        Dziadek- urodził sie Polakiem (znak zapytania), wychowywany po niemiecku, był
        Kaszubem (?), wstapił do wermachtu, wlczył po stronie polskiej, oszukał
        rodzinę.
        Wnuczek Donald-urodził się Polakiem (znak zapytania) wychowywany po
        niemiecku, był Kaszubem (?)wstąpił do Solidarności, potem do KLD, UW, PO,
        oszukał Polaków
        duże podobieństwo, prawda?
        gdzie wasz patriotyzm
        "nie będzie niemiec pluł nam w twarz"
        • jana2706 Re: jak ja kocham Klewki 17.10.05, 00:18
          ciagle usiluje dowiedziec sie jaki byl numer obozowy pana Jozefa Tuska ale
          posty sa kasowane juz od kilku godzin
        • y.y Re: jak ja kocham Klewki 17.10.05, 01:23
          I znowu kłamiesz robaczku. Nie wstąpił, ale wcielono go siła pod groźbą
          rozstrzelania, jak każdego innego człowieka w WMG w czasie wojny. Nie mówił o
          tym, ludzie o takich rzeczach, okropnych w swej pamięci, nie mówią. Nie
          rozumiesz specyfiki pomorskiej, nie rozumiesz co to znaczyło żyć tam wtedy, nie
          wiesz co to znaczy odium przymusowego wcielenia dla rodziny, dla kolejnych
          pokoleń. Za to bredzisz jak potłuczony gdzie się da na ten temat. niestety
          nikogo nie interesuje w co tam wierzysz. Liczą się fakty. Nie masz żadnego
          dowodu na to, że Tusk wiedział, ale zataił fakt przymuowego wcielenia swojego
          dziadka do Wermachtu. A więc po prostu kłamiesz. Ty i twoje kłamliwe posty
          świadczą o tobie tylko jednak. Te znaki zapytania też świadczą tylko o tobie.
          Jak dla mnie to polskość takich jak ty stoi pod znakiem zapytania, bo tacy jak
          ty kompromitują ten kraj. Kłamią, wystawiają na posmiewisko, bo przez takie
          kłamstwa i brednie później mówią o tym kraju że to ciemnogród i zaścianek. A
          więc przez takich jak ty radiomaryjnych debili później cierpią inni. Nie będzie
          rydzyk i brunatna chołota pluć nam w twarz chciałoby się rzec...

PS Skąd wiesz że wychowywani byli po niemiecku? Masz na to dowody?
          PS 2. W czym oszukał Polaków? Mnie w niczym nie oszukał. Wiem, jakie partie
          tworzył, w jakich był. Każdy polityk ma prawo zmieniać partie.

Mój dziadek nie był w Wermachcie, przesiedział wojnę w obozie w Oświęcimiu.
          Całą wojnę. Dowiedziałem się o tym nie od niego, ale od babci. Dziadek o tym
          nie chce rozmawiać i nigdy nie rozmawia. I co, oszukuje rodzinę? A kto ci dał
          prawo decydowac o tym, że ci ludzie mają po pierwsze obowiązek opowiadać o tym
          wszystkim, a po drugie komu i ile? G....o wiesz o tym co przeżywali więc
          przestań wreszcie pieprzyć te brednie.
    • valdivia [...] 17.10.05, 01:27
      • niezlomny.prawicowiec Re: Wstyd mi za Tuska 17.10.05, 11:32
        Profesor Jerzy Robert Nowak akcentuje ogromną stawkę obecnej kampanii
        prezydenckiej. Ostrzega, że Donald Tusk jako prezydent byłby głównym hamulcowym
        tak potrzebnego w Polsce przełomu.
    • niezlomny.prawicowiec [...] 18.10.05, 11:16
    • piotr7777 Re: Wstyd mi za Tuska 18.10.05, 13:41
      longinus10 napisał:

> czego śmiać. Nigdzie na świecie potomek Wehrmachtu nie rządzi.
      Owszem - w Niemczech i Austrii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka