ewa9823 18.10.05, 18:52 prokuratura powinna zając się Wildsteinem - pomieszanie katów z ofiarami to zbrodnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
at_work A może kupił 18.10.05, 19:05 na stadionie, po promocyjnie cenie _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A może kupił 18.10.05, 19:37 Żeby kupić, po dowolnej cenie, trzeba wydać jakąś kwotę. Ten gostek, w życiu nie wydał własnego grosza. Wersja odpada. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka tam gdzie był port USB - to proste hehehe 18.10.05, 20:41 a analiza specjalistów - to jakas kpina Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: tam gdzie był port USB - to proste hehehe 18.10.05, 22:27 tekameka napisał: > a analiza specjalistów - to jakas kpina *********************************** Porty USB są od dawna w kompuerach. To niczego nie dowodzi. Zresztą listę w takiej postaci, w jakiej pojawiła się w sieci da się tak skompresować, że można ją zmieścić na jednej dyskietce. Odpowiedz Link Zgłoś
1sn [...] 19.10.05, 00:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 18.10.05, 19:21 Z komputera Kieresia. Stawiam franki szwajcarskie przeciwko orzechom. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z To chore państwo ! ! ! ! ! ! ! 18.10.05, 20:03 To chore państwo, w którym śledzi się i próbuje karać osobę, która ujawniła to, co dawno powinno być jawne. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 18.10.05, 20:44 jak tak dalej pojdzie to tego rosjanina co akty KBW skopiowal tez za przestepce uznaja....tak bo jako agenci na tej liscie ofiary kommunismu byly.....coraz lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Wildstein nie jest wyjęty spod prawa 18.10.05, 21:05 ale lepiej go lubić..bo się chlopina wkurzy i wyciągnie następne Ubeckie listy Odpowiedz Link Zgłoś
partner27 -> ewa - twoja naiwnosc jest ... biblijna 18.10.05, 21:32 to raz, zas Twoja niewiedza o sprawie, w ktorej sie wypowiadasz jest niemal nieskonczona. Rozumiesz znaczenie czasownika - skopiowac ? Rozumiesz ? Rozumiesz, ze to onacza zrobienie kopii, czyli czegos, co juz istnialo, istnieje ? Wiec tzw. lista Wildsteina nie jest wytworem umyslu samego Wildsteina, nie jest jego manipulacja, nie jest tez jego tworem. Ten czlowiek ja tylko skopiowal z zasobow IPN-u i ja podal do publicznej wiadomosci. Rozumiemy ? Wildstein nie wrzucil do bebna maszyny losujacej danych ofiar i katow i poczekal, co z tego wyjdzie. Ani jej nie komentowal, ani ocenial, natomiast Ty juz zakodowalas pojecie Gazety - lista ubecka, czyli cos mi tam dzwoni, ale to na pewno jest zle - pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: -> ewa - twoja naiwnosc jest ... biblijna 18.10.05, 21:36 to Wildstein nie wiedział co robi? chyba nie jest upośledzony umysłowo Odpowiedz Link Zgłoś
partner27 Re: -> ewa - ale to nie jest idp. na Twoj zarzut . 18.10.05, 21:51 ze to Wildstein swiadomie lub nieswiadomie sporzadzil te liste, czyli jak to okreslilas - " pomieszal katow i ofiary ... czym dokonal zbrodni." Jesli wyniosl, wydrukowal i opublikowal cos, co bylo wewn. informacja IPN-u - co jest sprzecznoscia sama w sobie - z instytucji rzadowej powolanej i dzialajacej w celu wyjasnienia zbrodni popelnionych na polskim narodzie, to byc moze - jesli znajdzie sie wygimnastykowany politycznie prokurator i sad - Wildstein poniesie kare. Ale zasoby IPN-u byly - do czasu protestu min. Kuleszy - dostepne dla historykow i dziennikarzy, czyli do jakiegos miesiaca temu. Wiec w gruncie rzeczy - wielu o tym wiedzialo, ale niewielu sie pisac o tym chcialo, a tylko jednemu sie pomyslalo 0 dobrze by byl, jakby sie to skopiowalo - psdr Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 18.10.05, 22:29 Można ustalić? Ciekawe jak? Jeśli na stanowisku nie było zainstalowanego żadnego programu monitorującego pracę komputera (a jakoś nie chce mi się wierzyć, że taki program był), to szanse na ustalenie czy coś było z niego kopiowane są ZEROWE. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 18.10.05, 23:05 A jednak można. Sam ustaliłem. Lista została skopiowana z ipeenowskiego komputera p. Krzysztofa Persaka. T-800, do usług Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 18.10.05, 22:37 > Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (GIODO) Ewa Kulesza skierowała w lutym do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez Kieresa. Według GIODO, Kieres naruszył ustawę o ochronie danych osobowych, bo nie zgłosił zbiorów danych IPN do rejestracji GIODO oraz niedostatecznie zabezpieczył je przed skopiowaniem. A czy p. Ewa Kulesza skierowała do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez komitety wyborcze, które zbierały podpisy wraz z danymi osobowymi osób popierające partie i kandydatów w nadchodzących wyborach? Przypominam, że na listach poparcia nie było klauzul o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych przez komitety wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 18.10.05, 22:56 Twoje rozumowanie przypomina mnie rozumowanie typu: a u was t-800 biją murzynów.. gdy nie mamy argumentów to tak właśnie robimy albo nie garb się t-800 Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 18.10.05, 23:03 He, he, he! Idź już spać. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
takitamjeden Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 18.10.05, 23:18 jo Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 18.10.05, 23:09 ewa9823 napisała: > prokuratura powinna zając się Wildsteinem - pomieszanie katów z ofiarami to > zbrodnia Dlaczego zbrodnia ? W książce telefonicznej też są pomieszani. Na listach lokatorów, w spisach wyborców, na cmentarzach takoż. S. Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 18.10.05, 23:23 Przede wszystkim, Wyborcza powraca do tego tematu jak bumerang. W związku z tym mam kilka wątpliwości. Najpierw próbowano obwiniać Wildsteina za złamanie ustawy o IPN - nie dało rady teraz próbują na podstawie ustawy o ochronie danych - niestety jak większość ostatnuch publikacji gazety jest to całkowita bzdura - na jakiej podstawie da się kogoś skazać, że opublikował listę z nazwiskiem Jan Kowalski? Który Jan Kowalski jest tu pokrzywdzony? A jeśli już nie ma Jana? Bzdura goni bzdurę. Przede wszystkim sama lista nic nie wnosi i jako zwykły indeks nie powinna być reglamentowana. Do Ewy 9823 - nie ma żadnego pomieszania - większość ludzi dostała negatywną odpowiedź, więc zostali ci którzy coś za paznokciami mają. Wyborcza ma interes w tym żeby kryć agentów. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 18.10.05, 23:49 quasimodos1 napisał: > Do Ewy 9823 - nie ma żadnego pomieszania - większość ludzi dostała negatywną > odpowiedź, więc zostali ci którzy coś za paznokciami mają. Nieprawda. Figurowanie na liście Wildsteina wcale nie świadczy, iż ma się coś za paznokciami. S. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz TOBIE TEZ W GLOWIE POMIESZANO 18.10.05, 23:27 ewa9823 napisała: > prokuratura powinna zając się Wildsteinem - pomieszanie katów z ofiarami to > zbrodnia Tobie tez w glowinie pomieszano. Nikt, kto jest na liscie W. nie znalazl sie przez przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: TOBIE TEZ W GLOWIE POMIESZANO 18.10.05, 23:50 xxxxyyyyzzzz napisała: > Nikt, kto jest na liscie W. nie znalazl sie przez przypadek. Co nie znaczy, iz osoby, które się na niej znalazły, w czymkolwiek zawiniły. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ropuch123 ...da się zindywidualizować komputer... 18.10.05, 23:35 Jestem pod silnym wrażeniem... reszta artykuły przestała być istotna. Gratulacje dla autora. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Można przesłuchać, grafomana WPROST 19.10.05, 00:55 Ci panowie dla sensacji i sławy gotowi są na każde świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Można ustalić, skąd skopiowano listę Wildstei 19.10.05, 11:23 Pani Ewa Kulesza składając zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa skompromitowała się, nie po raz pierwszy zresztą. Pani Kulesza zupełnie nie nadaje się na piastowane od wielu lat stanowisko. Oto losowo wybrane nazwiska z listy: IPN 001043/2223 Archutowski Victor Franciszek MSW MIKROFILMY IPN BU 0218/1214 Arcimowicz Barbara Alina IPN 001043/2339 Arcimowicz Jan MSW MIKROFILMY IPN BU 0833/648 Arcimowicz Jerzy IPN BU 0242/36 Arcimowicz Romualda IPN BU 0951/1614 Arcimowicz Sławomir Andrzej IPN BU 01133/427 Arciński Stanisław IPN BU 0218/2318 Arciszewska (Duchińska) Mirosława IPN BU 0901/729 Arciszewska Ewa Grażyna Pani generalny inspektor twierdzi, że są to dane osobowe. Otóż nie są to, proszę pani, żadne dane osobowe. Proponuję, aby pani zapoznała się z ustawą o ochronie danych osobowych – tam jest definicja oraz wyjaśnienie, co to są dane osobowe, której pani niestety nie zna. Niekompetencja polskich urzędników państwowych jest porażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
radnydzielnicy A ja "byłem na liscie" i skorzystałem... 20.10.05, 00:28 Brawo Wildstein! Ja "byłem na liscie" - imię i nazwisko zbieżne, no i napisałem zapytanie (formukarz) i dostałem teczke swoją (kserokopie) oraz zaświadczenie o statusie pokrzywdzonego. Wałęsa takiego zaświadczenia nie ma i słusznie. Brawo Bronek Wildstein !!! Czy mogę w necie ją udostępnić? Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes Re: A ja "byłem na liscie" i skorzystałem... 20.10.05, 17:35 niekompetencja paani Kuleszy jest porazajaca!!Nie zna ustawy na ktorej pracuje:- 0)))))) Wyborczej zalezy na tym zeby chronic tajniakow, Czy ktos jest tym zdziwiony???? Odpowiedz Link Zgłoś