werter-6 21.10.05, 08:10 Tylko Tusk, Kaczyński oznacza dla Polski izolację!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciej48 Kłamstwo sondaży zdycha 21.10.05, 08:14 Zdycha propagandowy balon sondaży, już raz ośrodkowi propagandyści przejechali się na lansowaniu i glancowaniu PO w mendiach, codzienny sondaż ci podpowie czy jeszcze masz psychiczne zdrowie, a z telewizji piękny pan jak masz głosować byś nie był cham,teraz szykują sobie alibi na ewentualną wygraną prof. Kaczyńskiego. Cała ta sondażowa szopka przez ostatnie dwa tygodnie to było jedno wielkie propagandowe gó..arstwo, a nie badanie opinii publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira "uczestnicy polskiej demokracji" 21.10.05, 08:52 "Lecha Kaczyńskiego i Donalda Tuska łączy najważniejsze: obaj są uczestnikami polskiej demokracji." Buhahahahahahaaaaaaa... Kaczyński jest demokratą prosto z "Folwarku zwierzęcego" wszyscy obywatele są równi, ale niektórzy (heteroseksualni, dewocyjnie wierzący mężczyźni o poglądach prawicowych) są równiejsi... Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: "uczestnicy polskiej demokracji" 21.10.05, 18:02 Heteroseksualni czyli NORMALNI. Nie boj sie tego slowa pedale. Nikt cie nie dyskryminuje ale nie oklamouj sam siebie. Ty jestes chorym czlowiekiem i nie rob z choroby normalnosci. Z matka natura i tak nie wybrach chocby Nawet setki Trybunalow Strasburskich w imie poprawnosci politycznej zarzadzilo inaczej. Wam lewakom juz tak w glowie sie poprzewracalo ze wkortce oglosicie, ze to wy decydujecie gdzie ma uderzyc tornado lub trzesienie ziemi a nie Matuszka Natura. Troche pokory a mniej zaklamania. I dlatego tak nienawidzicie czlowieka ktory mowi prawde ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: "uczestnicy polskiej demokracji" 21.10.05, 18:15 Właśnie galaxy skłamałeś. Wiesz, w którym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Się odpięły komentarze... 22.10.05, 18:39 Zapewnie niechcący. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=30743953&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: "uczestnicy polskiej demokracji" 21.10.05, 23:32 do galaxy 2009 sam jestem gejem i wiem, że to jedno ze zjawisk spotykanych w przyrodzie u ludzi i zwierząt, w wiekszości wrodzonych i prawdopodobnie uwarunkowanych genetycznie. Tzw norma w funkcjonowaniu organizmu to takie zachowania jakie występują u większości jednostek.Jesteś normalny - to dobrze, ja jestem gejem i też dobrze jeśli tylko nie krzywdzi to innych ludzi i nie łamie 10 przykazań. Odpowiedz Link Zgłoś
palooh Re: Kłamstwo sondaży zdycha 21.10.05, 10:53 Rozumiem, że gdyby to Kaczyński prowadził w sondażach, to sondaże byłyby OK! Poza tym, wystarczyło trochę śledzić, te znienawidzone przez Ciebie sondaże przed wyborami parlamentarnymi i z łatwością dostrzegłbyś tendencję, niestety spadkową w przypadku notowań PO i niestety wzrostową w notowaniach PiS. Nie będę komentował przyczyn takiego stanu rzeczy. Myślę, że podobnie sprawa ma się z sondażami przed II turą prezydencką. Poza tym, wystarczy odrobina oleju w głowie, żeby samemu decydować,a wtedy sondaże nic nie znaczą, chyba że dla kogoś mają jednak znaczenie decydujące (tylko wtedy po co ten olej). Co do wyboru między Kaczyńskim, a Tuskiem, to ja wolę tego drugiego. Obawiam się tylko, że propaganda PiS znowu okaże się "skuteczna". Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Kłamstwo sondaży zdycha 21.10.05, 18:18 Zabawni są ci, którzy mówią, że sondaże są be, a jednocześnie powołują się np. na sondaż, z którego wynika poparcie dla Kaczyńskiego większe niż dla Gronkiewicz-Waltz w Warszawie. Sam Kaczor się na to złapał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Kłamstwo sondaży zdycha 21.10.05, 23:23 do palooh wielka szkoda, że nie będziesz komentował dlaczego takie są sondaże. A może wiesz tylko sie boisz i nie chcesz przyznać ????? Pokaż mi choć jedną TV lub gazetę, która nie zagryzała Kaczki i nie promowała mydełka Fa. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Izolować nas od liberałfanatyków 21.10.05, 08:17 daj Boże Kaczyńskiemu wygraną, by Polskę izolował od politpoprawnych liberałfanatyków i socjotechnicznie glancowanego smarkacza , którego aferały pchają nam na nowego prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira I tak trzymać 21.10.05, 08:53 Polska będzie biedna, ale za to katolicka! A ja wyjeżdżam i będę się tarzać w rozpuście, innymi słowy zarabiać powyżej 500 euro miesięcznie, pracując w tym celu 40 h/tygodniowo i nie będę musiał przedstawiać zaświadczenia z kościoła prosząc o kredyt... Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Od poniedziałku Lepper i Rydzyk ?... 21.10.05, 09:23 Danusia Hojarska i Renia B. - ? Odpowiedz Link Zgłoś
efka_2 ..i chroń nas Panie Boże przed Kaczolandem - 21.10.05, 10:25 Amen Jak nic, chyba zaraz zacznę odmawiać zdrowaśki na tę intencję... :] Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Re: Komentarz - Marek Beylin 21.10.05, 10:52 Jedyna nadzieja w tym, że młodzi, wykształcenie, logicznie myślący ludzie pójdą w tę niedzielę zagłosować. Niech ci otumanieni przez kołtuńskie, antypolskie media i polityków nie będą w przewadze. Nie może być tak by ludzie prymitywni, nieumiejący się wypowiadać bez inwektyw (jak chociażby z tego forum maciej48, stefan58 i zygfryd.okrutny) narzucali nam swój obraz Polski Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Re: Komentarz - Marek Beylin 21.10.05, 11:09 3mam3 napisała: > Jedyna nadzieja w tym, że młodzi, wykształcenie, logicznie myślący ludzie pójdą > > w tę niedzielę zagłosować. Niech ci otumanieni przez kołtuńskie, antypolskie > media i polityków nie będą w przewadze. Nie może być tak by ludzie prymitywni, > nieumiejący się wypowiadać bez inwektyw (jak chociażby z tego forum maciej48, > stefan58 i zygfryd.okrutny) narzucali nam swój obraz Polski I żeby nie było wątpliwości co do moich intencji: tylko wybór Tuska w tych wyborach może stanowić ochronę polskiej gospodaeki, prawa i polityki przed nieodpowiedzialnymi, nacjonalistyczno-populistycznymi zapędami polityków PiS, Samoobrony, PSL i LPR Odpowiedz Link Zgłoś
nordwest11 Re: Komentarz - Marek Beylin 21.10.05, 11:10 Komentarz Beylina to zwykłe dla tego publicysty histeryzowanie podlane pseudoobiektywizmem. Jestem bardzoi daleki od jakiejkolwiek sympatii dla RM, ale nazywanie "czarnosecinnym" RM to grube przegięcie. Pan Beylin z "gazety dla intelektualistów", zresztą należący do starszego pokolenia redaktorów Wyborczej, powinien mieć minimum orientacji w historii i wiedzieć czym była prawdziwa CZarna Sotnia w Rosji - otóż Czarna Sotnia zabijała, mordowała, urządzała pogromy Żydów - takie z pożarami, gwałceniem kobiet, mordowaniem. Te upokarzane i pogardzane przez liberalne media babcie w moherowych beretach jak dotąd nikogo nie zamordowały, więc Beylin powinien na kolanach przepraszać za oszczercze epitety. I znów stara śpiewka "KAczor=Lepper". Jestem zwolennikiem Kaczyńskiego, nie jestem zwolennikiem Leppera , ale co miał zrobić Kaczor? Powiedzieć wyborcom Leppera: siedźcie w domu, nie idźcie na wybory?! Zwolennicy Tuska atakujący Kaczora za Leppera może by chcieli demokracji dla 15% jaśnie oświeconej elity? Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Re: Komentarz - Marek Beylin 21.10.05, 11:26 nordwest11 napisał: > ale nazywanie "czarnosecinnym" RM to grube przegięcie. Ja bym to nazwała raczej przejaskrawieniem. Radio Maryja jest rosyjską tubą, bo tylko Rosji może zależeć by Polska była słaba, nienależąca do struktur europejskich, izolowana od cywilizacji. Wtedy będzie łatwiejsza to wchłonięcia z powrotem do Rosji. Cała obrzydliwość propagandy tego radia polega na tym, że manipuluje biednymi, zastraszonymi, starszymi ludżmi, wciskając im do głów demagogiczne hasła, co ma potem swoje odzwierciedlenie w wyborach > Jestem zwolennikiem Kaczyńskiego, nie jestem zwolennikiem Leppera , ale co miał zrobić Kaczor? Powiedzieć wyborcom Leppera: siedźcie w domu, nie idźcie na > wybory?! Zwolennicy Tuska atakujący Kaczora za Leppera może by chcieli > demokracji dla 15% jaśnie oświeconej elity? Tu nie chodzi o to co powiedział wyborcom Lepoper (bo to jest zupełnie zrozumiałe i logiczne, że zabiega o ich głosy), ale o to, ze Kaczyński się zupełnie zeszmacił układając się z człowiekiem, którego sam nazywał bandziorem Odpowiedz Link Zgłoś
rdc31 Re: Komentarz - Marek Beylin 21.10.05, 11:57 Trzeba koniecznie przeciwstawic sie ewentualnej prezydenturze Kaczynskiego i nacjonalistyczno-szowinistycznych zapedach jego partii i jej sprzymierzencow. Socjalne hasla Pis-u, to po prostu populistyczna przyneta na Polakow, ktorzy nie sa przekonani do Tuska. I maja czesciowo racje, ALE z dwojga zlego nalezy wybrac mniejsze zlo. Polska z karlem Kaczynskim i z faszystowska Samoobrona bedzie posmiewiskiem Europy i Swiata, nie dajmy sciagnac sie na dno politylierskich sztuczek i slow rzucanych na wiatr!W tych wyborach chodzi przede wszystkim o wyjscie z twarza,o uratowanie polskiej demokracji i unikniecie tego co najgorsze, i co nigdy nie charakteryzowalo polskiej historii - BRAKU Tolerancji i zasciankowosci. Nie dajmy wciagnac sie w bloto Kaczorom, bo mozemy z niego nie wyjsc. Ratujmy polskie tradycje polityczne i demokratyczne, badzmy swiadomi i glosujmy na Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
qfc BRZYDZE SIE POLSKI I DO TUSKA NIE BEDE MIAL 21.10.05, 14:39 SZACUNKU JAK PREZYDENTEM ZOSTANIE. POWOD: media sa tak pro-Tuskowe, bez zenady, ze az nieprzyjemnie. Nawet nie robia tego w sposob inteligentny - tylko prostacki. Zachowanie mediow polskich przypomina mi zachowanie mediow nigeryjskich jak kilka lat temu w sposob demokratyczny wybierany na prezydenta byl Obasanjo. I zostal wybrany. Brzydze sie krajem, w ktory media sa na poziomie republiki bananowej i z ktorych woli prezydent moze zostac wybrany. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: BRZYDZE SIE POLSKI I DO TUSKA NIE BEDE MIAL 21.10.05, 18:03 No a ja brzydze sie takim syfem jak ty ktory tylko jadem sieje na swaoja ojczyzne. Tfu, smrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: BRZYDZE SIE POLSKI I DO TUSKA NIE BEDE MIAL 21.10.05, 23:38 do qfc media sa sterowane od samego początku, a przez kogo to czytaj choćby ostatni numer WPROST. I czasem włącz szare komórki chyba że ci je juz całkiem wyprali i odmóżdżyli Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Komentarz - Marek Beylin 21.10.05, 15:39 "Różnią się też ich elektoraty. Tusk skupia ludzi młodszych i wykształconych, bardziej otwartych na świat. Przyciąga też sfery biznesu. Z kolei Kaczyński postawił na wyborców Samoobrony, LPR i zwolenników czarnosecinnego Radia Maryja." Przede wszystkim to nie Kaczynski postawil na R. Maryja, ale R.M. na niego. Wedle logiki redaktora trzeba by napisac, ze Tusk postawil na Urbana. Tanie chwyty. Poza tym zwolenicy Kczynskiego reprezentuja caly przekroj spoleczenstwa - w kazdej grupie spolecznej mniej wiecej po rowno. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_ta Re: Komentarz - Marek Beylin 21.10.05, 15:56 niemiec.niemiec napisał: > to nie Kaczynski postawil na R. Maryja, ale R.M. na niego. > Wedle logiki redaktora trzeba by napisac, ze Tusk postawil na Urbana. Tanie chwyty. > Oj, chyba się mylisz. Kaczyński dopuści się każdej nikczemności i wlezie bez wazeliny każdemu, nawet ruskiemu agentowi Rydzykowi, by zdobyć parę głosów. To Kaczyński zabiegał o poparcie Radyja, bo wie że otumanieni słuchacze zagłosują tak, jak im towarzysz Rydzyk każe. A poparcie ewidentnie złego człowieka Urbana jest tyle samo warte co poparcie Kaczyńskiego przez byłego współpracownika esesmanów Kobylańskiego. I nieprawdą jest, że > kazdej grupie spolecznej mniej wiecej po rowno zwolenników Kaczyńskiego i Tuska - na tego pierwszego głosują chętniej stare prymitywy Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Komentarz - Marek Beylin 22.10.05, 04:12 > "Różnią się też ich elektoraty. Tusk skupia ludzi młodszych i wykształconych, > bardziej otwartych na świat. Przyciąga też sfery biznesu. Z kolei Kaczyński > postawił na wyborców Samoobrony, LPR i zwolenników czarnosecinnego Radia Maryja Tusk skupia ludzi młodszych, którzy nie pamiętają rządów KL-D i dają się nabrać na sztuczki propagandowe. Namnożyło się teraz "szkół wyższych" firmy "krzak" i procent osób z wyższym z wykształceniem wśród tych młodych ludzi jest wyższy, niż wśród osób starszych, ale faktyczny poziom ich wiedzy jest niższy. Jest tu znowu manipulacja, liczenie na to, że osoby niepewne swojej wartości będą głosować na Tuska, żeby poczuć się członkiem wykształconej, światłej elity. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Ani słowa o Jaruckiej ani Miodowiczu??? 21.10.05, 15:47 To na pewno Beylin pisał? Odpowiedz Link Zgłoś
czerny25 Ludzie co tak nerwowo? 21.10.05, 16:34 Czy zwolennicy Tuska nie mają innych argumentów niż te chamskie teksty o wyglądzie, wzroście, ptasiej grypie, czy to wybory Miss Polonia, a może pasowałby Wam Gołota albo Pudzianowski, może wystartują w nastepnych wyborach, to oddacie na nich głos:) Drugi Wasz argument to Lepper, a czy to Lepper jest w drugiej turze z Tuskiem? Czy to Samoobrona będzie tworzyła koalicję z PO? Czy trzecia sila polityczna w tym kraju to według was jakaś nic nie znacząca zbieranina i bynajmniej nie jestem zwolennikiem Leppera, jaki kraj takie partie i politycy... Czy poparcie srodowisk Radia Maryja i Leppera to jakiś koniec świata, przecież grupy te reprezentują spora część społeczeństwa, przez Was z założenia ta gorszą i głupszą, przecież gdyby w tym państwie zyło sie godnie to Lepper nie przekroczyłby nigdy 5 proc., a RM nadawałoby msze, modlitwy i chrześcijańską muzykę; nie jest tak bo są to ogromne grupy sprzeciwu wobec otaczajacej nas rzeczywistości, no ale lepiej nazwać ze 20 proc. społeczeństwa oszołomami... A Wasz kandydat ma łączyć a nie dzielić, no chyba, że chodzi o łączenie pseudoliberałów z postkomunistami... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeo102 Re: Ludzie co tak nerwowo? 21.10.05, 16:45 racja normalny nie nazwie 20% obywateli chamami czy prostakami chyba ze sam nim jest Odpowiedz Link Zgłoś
tadeo102 Re: Nienawisc kontra Nadzieja; Kaczynskii kontra 21.10.05, 17:21 wszystko sie zgadza ale czy zalezy nam natym zeby decyzje sejmu byly wetowane Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Nienawisc kontra Nadzieja; Kaczynskii kontra 21.10.05, 18:22 A czy zależy nam na tym, żeby głupie i szkodliwe decyzje były wprowadzane za wszelką cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeo102 Re: Nienawisc kontra Nadzieja; Kaczynskii kontra 21.10.05, 18:48 ma pan racje jezeli chce pan nazwac glupcami ta czesc poslow i powstajacej koalicji ze strony po to prosze bardzo oni razem z pis maja ustanawiac te glupie decyzje a mondry prezydent je zawetuje Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Komentarz - Marek Beylin 21.10.05, 18:16 "Natomiast Tusk deklaruje, że będzie otwarty i elastyczny wobec UE i poszuka zgody z Rosją" Najlepiej szukać zgody z Rosją za pośrednictwem Andżeliki Borys. Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Jak w sondażach pompowano Tuska. Adieu Her Tusk 21.10.05, 20:11 -- <a href=" hotnews.pl/artpolska-605.html">Afera sondażowa</a> "Dziadek nie mówił Donaldowi, że służył w Wehrmachcie, ale powiedział mu, że nie poszedł tam na ochotnika..." hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Mnie akurat dosłownie "wisi" który z nich wygra!:) 21.10.05, 23:03 marek beylin napisał: >Ale nie jest wszystko jedno, który wygra Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Co ten Tusk, będzie taraz robił?? 21.10.05, 23:20 -- Afera sondażowa "Dziadek nie mówił Donaldowi, że służył w Wehrmachcie, ale powiedział mu, że nie poszedł tam na ochotnika..." hahaha... Wypromowali sondażami Tuska. W niedzielę pęknie, jak bańka mydlana... Odpowiedz Link Zgłoś