22.10.05, 18:01
Kochani rodacy , po ostatnim artukule Bronislawa Wildsteina w "Wprost" wiemy
juz jaka chjena jest michnik.Oczywiscie zaraz posypia sie slowa krytyki od
jego wielbicieli. Ale juz wiemy co michnik zrobil dla Polski.przycinil sie do
kontynulacji rzadow postkomunistycznych i krycia takich zbrodniarzy jak n.p
kiszczak.Jest to manipulator.pozdrawiam. Bobby
Obserwuj wątek
    • b.6.1966 Re: Bobby31-wez aspiryne. 22.10.05, 23:51
      Wybacz, ale wszyscy piszemy na tym forum.To jest forum Michnika, wiec zrozum,
      ze on tez musi sie umoczyc, zeby wszystko zagralo.To tylko biznes, albo jak
      wolisz-zycie.Popieram Twoje zdanie, ale nie masz i ja rownierz wplywu, na to
      cale gowno.Po prostu pogadajmy, wszystko.A tak a propos, kto cokolwiek zrobil
      lub robi dla Polski ---BEZINTERESOWNIE????Trzymaj sie, Przyjacielu.
      • bobby31 Re: Bobby31-wez aspiryne. 23.10.05, 14:20
        b.6.1966 napisała:

> Wybacz, ale wszyscy piszemy na tym forum.To jest forum Michnika, wiec zrozum,
        > ze on tez musi sie umoczyc, zeby wszystko zagralo.To tylko biznes, albo jak
        > wolisz-zycie.Popieram Twoje zdanie, ale nie masz i ja rownierz wplywu, na to
        > cale gowno.Po prostu pogadajmy, wszystko.A tak a propos, kto cokolwiek zrobil
        > lub robi dla Polski ---BEZINTERESOWNIE????Trzymaj sie, Przyjacielu.

Oczywiscie masz racje nie mamy wplywu.Ale uwazam musimy byc swiadomi tej calej
        sytulacji. Swiadomosc tez jest SILA. Ostatnie wybory parlamentarne , pokazaly
        ze Polacy juz nie sa tacy naiwni.Przykladem tego jest Partia Demokratyczna ,
        ktora nie weszla do parlamentu. Pozdrawiam Cie,Przyjacielu
      • bd251 Re: Bobby31-wez aspiryne. 27.10.05, 07:13
        b.6.1966 napisała:

> Wybacz, ale wszyscy piszemy na tym forum.To jest forum Michnika, wiec zrozum,
        > ze on tez musi sie umoczyc, zeby wszystko zagralo.To tylko biznes, albo jak
        > wolisz-zycie.Popieram Twoje zdanie, ale nie masz i ja rownierz wplywu, na to
        > cale gowno.Po prostu pogadajmy, wszystko.A tak a propos, kto cokolwiek zrobil
        > lub robi dla Polski ---BEZINTERESOWNIE????Trzymaj sie, Przyjacielu.

Przyjacielu!!! Ja bezinteresownie radze uzywaj slownika ortograficznego. Ale czego ja wymagam, pewnie jakis drugi zmywak z kanady. Cze kolesie zmywaki.
    • mirek.zkanady Goraco polecam 23.10.05, 02:00
      ostatnia ksiazke Waldemara Lysiaka p.t. "Salon". Kazdy kto niejest wypasionym
      przez GW cwiercinteligentem powinien te ksiazke przeczytac !!!
      • lidkawozniak Re: Goraco polecam 05.11.05, 18:50
        mirek.zkanady napisała:

> ostatnia ksiazke Waldemara Lysiaka p.t. "Salon". Kazdy kto niejest wypasionym
        > przez GW cwiercinteligentem powinien te ksiazke przeczytac !!!

To już było. Ciekawe, dlaczego o tej książce nie jest głośno? Może jej treść
        jest tak samo interesująca i prawdziwa, jak serie o porwaniach przez UFO?
        • chaynik Re: Goraco polecam 06.11.05, 23:53
          lidkawozniak napisała:

>
          > To już było. Ciekawe, dlaczego o tej książce nie jest głośno? Może jej treść
          > jest tak samo interesująca i prawdziwa, jak serie o porwaniach przez UFO?

O ksiazce jest glosno ale nie w GW. Sam teraz zmus swoje szare komorki do
          myslenia dlaczego. Co do UFO to calkowita zgoda pod warunkiem ze nazwiemy tak
          Michnika bnuszujacego po archiwach ubeckich.
    • otawszczyk Re: Michnik 23.10.05, 02:04
      bobby31 napisał:

> Kochani rodacy , po ostatnim artukule Bronislawa Wildsteina w "Wprost" wiemy
      > juz jaka chjena jest michnik.Oczywiscie zaraz posypia sie slowa krytyki od
      > jego wielbicieli. Ale juz wiemy co michnik zrobil dla Polski.przycinil sie do
      > kontynulacji rzadow postkomunistycznych i krycia takich zbrodniarzy jak n.p
      > kiszczak.Jest to manipulator.pozdrawiam. Bobby

Michnik przede wszystkim przyczyni sie do tego, ze rozni odwazni faceci, ktorzy
      nie robili nic i dekowali sie, teraz moga publikowac swoje belkoty bez obawy o
      konsekwencje.

"Hipochondria jest jedyna choroba, ktorej jeszcze nie mialem"
      • bobby31 Re: Michnik 23.10.05, 14:11
        Jak widac sa jeszcze bardzo naiwni , ktorzy probuja nam w mowic, ze michnik to
        autorytet. Dla Ciebie to co pisze Wildstein jest belkotem? och ty sieroto
        marna. Po 16 latach transformacji ty probujesz nam wmowic , ze michnik to
        obronca demokracji. Dobrze sie dzieje , ze takich jak ty jest coraz mniej.
        • bd251 Re: Michnik 27.10.05, 07:17
          bobby31 napisał:

> Jak widac sa jeszcze bardzo naiwni , ktorzy probuja nam w mowic, ze michnik to
          > autorytet. Dla Ciebie to co pisze Wildstein jest belkotem? och ty sieroto
          > marna. Po 16 latach transformacji ty probujesz nam wmowic , ze michnik to
          > obronca demokracji. Dobrze sie dzieje , ze takich jak ty jest coraz mniej.

Ja nie sadze zmywaku/bobby abys rozumial slowo demokracja; dyskusja; transformacja. Ogranicz sie BOBBY do zmywaka!!!
        • lidkawozniak Re: Michnik 05.11.05, 18:54
          bobby31 napisał:

> Jak widac sa jeszcze bardzo naiwni , ktorzy probuja nam w mowic, ze michnik to
          > autorytet. Dla Ciebie to co pisze Wildstein jest belkotem? och ty sieroto
          > marna. Po 16 latach transformacji ty probujesz nam wmowic , ze michnik to

Dla mnie też to co pisze Wildstein jest bełkotem. Czy coś ze mną nie tak?
          Powinnam otworzyć oczy? Powiedzcie mi proszę... Jak mogę się nim zachwycać,
          skoro mnie nie zachwyca? Jak mogę nie widzieć bełkotu, skoro to bełkot jest
          bezsprzeczny?

Nie wiem, czy Michnik jest obrońcą demokracji. Ale mam wrażenie, że się do niej
          istotnie przyczynił, i raczej nic nie robi jej wbrew.
        • chilijczyk Re: Michnik 18.12.05, 20:58
          bobby31 napisał:

Po 16 latach transformacji ty probujesz nam wmowic , ze michnik to

Z Michnikiem nie zawsze sie zgadzam, ale mam swiadomosc ze na pewno zrobil dla
          demokracji w Polsce o wiele wiecej niz ja, badz jakikolwiek z forumowych
          pieniaczy. I za to go szanuje.
      • bobby31 Re: Michnik 23.10.05, 14:25
        otawszczyk napisał:

> bobby31 napisał:
        >
        > > Kochani rodacy , po ostatnim artukule Bronislawa Wildsteina w "Wprost" w
        > iemy
        > > juz jaka chjena jest michnik.Oczywiscie zaraz posypia sie slowa krytyki o
        > d
        > > jego wielbicieli. Ale juz wiemy co michnik zrobil dla Polski.przycinil si
        > e do
        > > kontynulacji rzadow postkomunistycznych i krycia takich zbrodniarzy jak n
        > .p
        > > kiszczak.Jest to manipulator.pozdrawiam. Bobby
        >
        > Michnik przede wszystkim przyczyni sie do tego, ze rozni odwazni faceci,
        ktorzy
        >
        > nie robili nic i dekowali sie, teraz moga publikowac swoje belkoty bez obawy
        o
        > konsekwencje.
        >
        > "Hipochondria jest jedyna choroba, ktorej jeszcze nie mialem"

Ile jeszcze wody w Wisle musi przeplynac , abys zrozumial ,ze michnik nalezal
        do tak zwanej opozycji konstrruktywnej,ktrora kolaborowala z komunistami. Och
        ty biedny intelektualisto.
        • maaac Re: Michnik 23.10.05, 19:42
          Matrix has You!!!
          Czyli historia alternatywna w wykonaniu niektórych obywateli.
          Fajnie poczytać o niezłomnym opozycjoniście Łysiaku i wstrętnym kolaborancie
          Michniku. Mając te parenaście lat lub siedząc gdzieś na antypodach człowiekowi
          fikcja łatwo może pomylić się z rzeczywistością. :))))))))))))))
        • sauternes [...] 23.10.05, 19:53
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • lidkawozniak Re: Michnik 05.11.05, 19:00
            sauternes napisała:

>
            > Michnik to Aaron Szechter. Dlaczego Zydzi zmieniaja sobie nazwiska na
            > polskobrzmiace???
            > W przypadku Michnika to moze i zrozumielae ,bo jego ojciec to nie byl wzor do
            > nasladowania.Czy Michnik sie chwali swoim ojcem??
            > Ale inni ? Dlaczego Kwasniewski zmienil z Izaak Stolzman? Co jest takieo
            > wstydliweego w Stolzman??
            > albo Marek Borowski z Szymon Berman? Co jest wstydliwego w Berman??
            >
            > Albo Leszek Balcerowicz z Aaron Bucholtz? Co jest wstydliwego w Bucholtz??
            > albo Wlodzimierz Cimoszewicz z David Goldstein??
            > Jakos duzo Zydow w polskim rzadzie? To tylko niektore nazwiska....

Albo Skłodowska na Curie?

Z Michnikiem, to akurat prawda - imię zmienił na polskobrzmiące, nazwisko nosi
            po matce. Pytanie co z tego?

A tę resztę, to ciekawe skąd wyssałeś.
        • otawszczyk Re: Michnik 23.10.05, 23:05
          Nie zalezne od tego ile wody w Wisle uplynie - zawsze bede ludzie, ktorzy
          oceniaja innych za to kim sa a nie za to co robia.
          A z ta kolaboracja z komunistami to tez bylbym ostrozny. Ciekawa to kolaboracja
          za ktora siedzi sie 9 czy 10 lat w pudle.
          • bobby31 Re: Michnik 26.10.05, 18:12
            Siedzial dla przykrywki.Ale takze bardzo duzo podrozowal.Wszscy wiemy jak bylo
            z paszportami w tym czasie. A jak siedziales w wiezieniu to nie miales szans na
            paszport.
            • fagay Re: Michnik 27.10.05, 04:32
              bobby31 napisał:

> Siedzial dla przykrywki.Ale takze bardzo duzo podrozowal.Wszscy wiemy jak
              bylo
              > z paszportami w tym czasie. A jak siedziales w wiezieniu to nie miales szans
              na
              >
              > paszport.

Jasne ze siedzial dla przykrywki. A wczesniej Pyjas popelnil samobojstwo
              rzucajac sie ze schodow. A jeszcze wczesniej Zydzi sie sami wymordowali.

Zycze powodzenia
        • lidkawozniak Re: Michnik 05.11.05, 18:58
          bobby31 napisał:

> Ile jeszcze wody w Wisle musi przeplynac , abys zrozumial ,ze michnik nalezal
          > do tak zwanej opozycji konstrruktywnej,ktrora kolaborowala z komunistami. Och
          > ty biedny intelektualisto.

Rozumiem, że taki Wildstein na przykład nalezał do opozycji destruktywnej, czy
          tak? Pytanie, co ta opozycja destruktywna nam dała. I czy jej nadal potrzebujemy?

Myślę, że ten któremu wytknąłeś to, co wytknąłeś, doskonale wie, do jakiej
          opozycji Michnik należał, i Wisła możesobiepłynąć spokojnie. Po prostu denerwuje
          Cię to, ze najwyraźniej tylko taka opozycja miała szanse doprowadzić do rozpadu
          PRLu.
    • puuchatek Re: Michnik 23.10.05, 19:46
      Wiesz, przyjacielu, ja nie jestem fanem Michnika - ale Wildstein to żałosny pajac. Jako dziennikarz ma gigantyczny kompleks Michnika (...nie on jeden zrsztą...), który w tej profecji przerasta go o dwie głowy.

Artykuł Wildsteina czytałem z zażenowaniem. Przytoczę tylko jeden przykład - prostyt, pokazujący "prawdę według Wildsteina":

Cały ustęp w tym artykule mówi o tym, że "afera Rywina" pokazała, czym naprawdę jest III RP i cały "ukłąd popierany przez Michnika" - i że ta afera zapoczątkowała "upadek świata Michnika".

I jednym durnym słowem nie wspomina pan Wildstein, że to... Michnik tę aferę ujawnił. Ot, taka drobna manipulacja...

Powtaerzam - nie jestem fanem Michnika, wiele by mu można zarzucić, w wielu sprawach się z nim nie zgadzam głęboko. Ale Wildsteinowe podskakiwanie wynika jednak przede wszystkim z kompleksów. Można Michnika lubic lub nie, zgadzać się z nim lub nie - ale fakty są faktami. Facet siedział ładne lata w pierdlu - także po to, żeby taki Wildstein (też skądinąd zasłużony dla opozycji, żeby nie było...) mógł teraz w wolnej prasi w wolnym kraju takie artykuliki pisywać.

Ot, co.
      • sauternes Re: Michnik 23.10.05, 20:21

wiesz,wazne jest to co sie dzialo z ta afera i jak potem gazeta o tym pisala.
        I co sie w tej chwili dzieje z ta afera i jak sie maja aktorzy tej sceny. A
        maja sie niezle.Wszyscy.

Powolywanie sie na to ,ze Michnik siedzial w pierdlu i ze teraz mozesz sobie
        uzywac internet ,jest naduzyciem w kazdym calu. ,ktory on sam chetnie w swej
        obronie przytacza.

Znacznie wazniejsze jest to co on zrobil z tym za co poszedl siedziec.
        I on to sprzedal jak tylko sie nadarzyla okazja.
        Za srebrniki.
        Dostal swoja gazete i zaczal sie tym bardziej kumac z komuchami.Obcalowywac sie
        z Urbanem i Kiszczakiem i jego slynne " ..odpie..ie sie od generala
        (Jaruzelskiego>" koniec cytatu,przypieczetowalo jego przywiazanie do czerwonych
        tradycji.

I w tym swietle wszystkie jego odsiadki traca jakikolwiek blask patriotyzmu.

Zbigniew Herbert nazwal oficjalnie Michnika klamca ,intelektualnym oszustem i
        manipulatorem. Wystarczy.

Nie ma potrzeby ubierac Michnika w zwiedle kwiecie wieziennych odsiadek,bo to
        juz dawno zwiedlo.

• lidkawozniak Re: Michnik 05.11.05, 19:04
          sauternes napisała:

> Zbigniew Herbert nazwal oficjalnie Michnika klamca ,intelektualnym oszustem i
          > manipulatorem. Wystarczy.

Co znaczy "nazwał oficjalnie"? "Intelektualny oszust" też brzmi dziwnie i bez sensu.
      • mg2005 Michnik ujawnił... 24.10.05, 09:14
        ...aferę po pół roku ukrywania 'pod dywanem'('prywatne śledztwo'(?)
    • zerozdziwien Re: Michnik 23.10.05, 20:36
      co teraz się dopiero dowiedziłes ?
      Korwin już dawno o tym mówił i pisał...
      • kabeka Re: Michnik 23.10.05, 20:53
        Jak przez jakiś czas nie wchodzę na fora, to mam przekonanie, że z na pewnych z
        nich można spotkać ciekawe poglądy, pisane przez inteligentnych ludzi, którzy
        rozumieją to co się wokół nas dzieje... Ale jak już wejdę, to moja wiara w to,
        że są w tym narodzie inteligentni ludzie momentalnie ginie, zwłaszcza, gdzy
        nadziewam się na takich "intelektualistów" i "historyków" jak niejaki bobby i
        jemu podobni. Polskie piekiełko.... oczywiście o żydach, esbekach itd... Nie
        daje wam żadnych rad, nic nie będę komentował - jesteście w tym doskonali, nie
        dorastam wam do pięt. Jestem tylko wkurzony, że są w tym kraju ludzie, którzy
        woloność mylą z prawem do obrzucania błotem i osądzania, którzy wszędzie widzą
        sisek żydokomuny... Dlaeko nie zajedziemy.... mając takich jak wy "analityków".
        Wychodzę stąd - i żałuję że tu w ohgóle wszedłem.
        • bobby31 Re: Michnik 05.11.05, 09:42
          Piszac prawde o Michniku, nie atakowalem zydow i "zydokomuny". Opieralem sie na
          faktach. 15 lat temu tez uwazalem michnika za czlowieka honoru. Pozdrawiam
    • lucand1 Re: Michnik 23.10.05, 20:57
      Hiena pisze sie przez samo "h".
      • rafal100001 Re: Michnik 23.10.05, 21:49
        widziałem w tv wideoklip jak Michnik z Kiszczakiem oglądają film na którym orły
        i sokoły Kiszczaka tłuką Michnika aż dudni, od tej pory zastanawiam się który z
        nich jest bardziej durny Michnik czy Kiszczak
        • siekiera77 Re: Michnik 23.10.05, 23:14
          obaj
          to ich wspólna historia...
        • dr.szfajcner [...] 05.11.05, 13:21
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • galt widac to na zywo na filmie Kurskiego 27.10.05, 04:54
      Tez, kiedys go cenilem za czaso KOR i Solidarnosci, ale to co zaprezentowal po
      Okraglym Stole to zdumiewajacy obraz taniego politykiertwa i arogancji rownej
      tylko Urbanowi.
      • lidkawozniak Re: widac to na zywo na filmie Kurskiego 05.11.05, 18:51
        Co widać na żywo w filmie Kurskiego?
    • finta Re: Michnik 05.11.05, 10:25
      Cicho,szaaaaa.
      Bo was REdNacz do sądu pozwie!
      ;)
    • lidkawozniak Re: Michnik 05.11.05, 18:47
      bobby31 napisał:

> Kochani rodacy , po ostatnim artukule Bronislawa Wildsteina w "Wprost" wiemy
      > juz jaka chjena jest michnik.Oczywiscie zaraz posypia sie slowa krytyki od
      > jego wielbicieli. Ale juz wiemy co michnik zrobil dla Polski.przycinil sie do
      > kontynulacji rzadow postkomunistycznych i krycia takich zbrodniarzy jak n.p
      > kiszczak.Jest to manipulator.pozdrawiam. Bobby

"Wprost" kłamie.

Uważam tak od czasu historii z księdzem Malińskim. Dlatego im nie wierzę.
      Wildsteinowi w szczególności. Niech ktoś inny próbuje mnie przekonywa, kim jest
      na prawdę Michnik.
      Jak chcesz, to wierz.
      • chaynik Michnik 06.11.05, 23:56
        lidkawozniak napisała:
        ..................

Proponuje zapytac go co robil w Moskwie ? wtedy masz szanse na przekonanie sie
        kim jest Michnik.
        • bobby31 Re: Michnik 17.12.05, 11:59
          Tak jak przewidywalem, dyskusja o michniku bedzie goraca.Wielu Michnika jeszcze
          popiera i wierzy w jego wielkie zaslugi w obaleniu komunizmu w Polsce.Osobiscie
          dla mnie Michnik nigdy nie byl ofiara komunizmu lecz nalezal do srodowiska ,
          ktore podjelo sie reformowania socjalizmu sowieckiego.Znal zasady gry i byl
          spleciony z systemem na wszelkie mozliwe sposoby. Komunisci stworzyli nie tylko
          system wladzy,lecz takze wlasna "opozycje" wobec tego systemu.Kiszczak wzywal
          swoich towarzyszy i mowil im :towarzyszu teraz bedziecie w opozycji.Michnik
          wyrzadzil Polsce ogromne szkody przez swoje dzialania dla wybroniena i
          wybielania komunizmu, przyhamowania autentycznych przemian dekomunizacyjnych i
          lustracji.Komunizujacy od mlodosci michnik jako "opzycjonist" czy to nie farsa?
          Ale nie wszyscy to rozumija.nazywaja mnie pseudohistorykiem i pomywaczem z
          Kanady.Wlasciwie to sie Michnikowi powinno wspolczuc. Niewiele jest osob, ktore
          do tego stopnia zaprzepascily swoje talenty zmierzajac ku nieuchrronnej
          autokompromitacji. Swojej i swojego obozu- Uni wolnosci.Pozdrawiam
          • historyk12 Re: Michnik 18.12.05, 02:55
            A czy kogoś interesuje twoje zdanie? facet, który wyzywa rozmówców od
            "intelektualistów" jakos kojarzy mi się z Waldusiem Kiepskim i biciem
            "magisterów". Prezentujesz podobny poziom intelektualny jak Walduś. Dziwię sie
            tylko normalnym rozmówcą, że reaguja na twoje brednie i próbują ci coś tłumaczyć.
            • maaac Re: Michnik 18.12.05, 21:07
              Takie już przekleństwo polskiej inteligencji, że w kółko próbują edukować
              takich typów. :)))))))))))))
              A oni i tak będą wiedzieć kto bohater, a kto zdrajca i znów postawią nowe
              pomniki jakiemuś współczesnemu Jakubowi Sz.
            • bobby31 Re: Michnik 25.12.05, 12:46
              historyk12 napisał:

> A czy kogoś interesuje twoje zdanie? facet, który wyzywa rozmówców od
              > "intelektualistów" jakos kojarzy mi się z Waldusiem Kiepskim i biciem
              > "magisterów". Prezentujesz podobny poziom intelektualny jak Walduś. Dziwię sie
              > tylko normalnym rozmówcą, że reaguja na twoje brednie i próbują ci coś
              tłumaczy
              > ć.
              Dla Ciebie sa brednie, dla kogos innego fakty. facet przyjmij do wiadomosci,TO
              JEST FORUM .Forum polega na wymianie poglondow, mysli i.td.Ty jetes taki jak
              michnik, inaczej mysli to go w dziob.
        • mg2005 Re: Michnik 17.12.05, 20:31
          Ciekawe czego szukał w tajnych archiwach MSW w 90r. - i czy to znalazł.
          • bobby31 Re: Michnik 25.12.05, 13:03
            mg2005 napisał:

> Ciekawe czego szukał w tajnych archiwach MSW w 90r. - i czy to znalazł.
            Dobre pytanie,mozemy sie tylko domyslac.Ale histryk12 o tym fakcie nie chce
            wiedziec.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka