3mam3 Witaj ludu z powrotem w PRL 24.10.05, 11:19 Witaj ludu z powrotem w PRL (PiS + Rydzuk + Lepper). Wybory (i te parlamentarne, i te prezydenckie) pokazały, że w Polsce ciągle jest więcej postkomunistycznej, leniwej hołoty, niż ludzi myślących, chcących i potrafiących zrobić coś dobrego dla tego kraju. Szkoda, znowu kilka lat na zmarnowanie Odpowiedz Link Zgłoś
edekzfabrykikredek Re: Witaj ludu z powrotem w PRL 24.10.05, 12:05 Cos chyba nie tak, gdzie PISowi do PRL'u. To juz predzej PO woli sie ukladac z komuchami (starzy AWSowcy). To wlasnie PIS chce sie rozliczyc z komuchami i wreszczie ich wywalic ze stolkow. Kto tez mowil o ukadaniu sie z Lepperem i Rydzykiem. Po prostu oni poparli Kaczke tak jak sks Urban poparl Tuska. Radze wczesniej sprawdzic fakty zanim zacznie sie pisac glupoty. > Witaj ludu z powrotem w PRL (PiS + Rydzuk + Lepper). Wybory (i te > parlamentarne, i te prezydenckie) pokazały, że w Polsce ciągle jest więcej > postkomunistycznej, leniwej hołoty, niż ludzi myślących, chcących i > potrafiących zrobić coś dobrego dla tego kraju. Szkoda, znowu kilka lat na > zmarnowanie Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Re: Witaj ludu z powrotem w PRL 24.10.05, 12:23 edekzfabrykikredek napisał: > Cos chyba nie tak, gdzie PISowi do PRL'u. To juz predzej PO woli sie ukladac z komuchami (starzy AWSowcy). To wlasnie PIS chce sie rozliczyc z komuchami i > wreszczie ich wywalic ze stolkow. Miałam nie odpisywać na twoje posty, bo język którym się posługujesz (poprzedni post) jest równie plugawy jak twoje poglądy. Oprócz tego kłamiesz, bo PiS to właśnie kontynuacja AWS - można to sprawdzić chociażby czytając życiorys Kaczyńskiego Kto tez mowil o ukadaniu sie z Lepperem i > Rydzykiem. Po prostu oni poparli Kaczke tak jak sks Urban poparl Tuska. O poparcie Urbana Tusk nie zabiegał a Kaczyński o poparcie tamtych i owszem, bo wiedział, że walczy o poparcie ich głupkowatej klienteli. A jeśli już mowa o łobuzach, to Kaczyńskiego poparł przyjaciel esesmanów i bandzior Kobylański Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 11:20 Wygrał lepszy i to zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
k0ls Emigracja 24.10.05, 11:22 Od 10 mies jestem w londynie i ostatnio zastanawialem sie nad powrotem do domu, choc calkiem, niezle m,i sie wiedzie. To co stalo sie wczoraj pozostawia mnie za granica na min 5 lat bo 2 kaczynskich na czolowych stolkach i ja w kraju nad wisla to za duzo... ueh Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: Emigracja 24.10.05, 12:11 Nie 5 a przynajmniej 10. Szczwana Kaczka bedzie dobrotliwym wujaszkiem (jak pan Stalin kiedys) i nie da sie ze stolca zdjac. Szeryf: "nie pozwole temu mordercy/gwałcicielowi życ" - kilka takich "akcji" i narod bedzie go wielbił pan i władca - "trzeba dac tym biednym ludziom, rolnikom, gornikom". Tylko te paskudne liberały mi nie pozwalaja - ale widzicie, przeciez ja chce. Plus podpisze kilka populistycznych ustaw zmontowanych przez Pis i SBrone w Sejmie Oby PO nie chcialo tego firmowac... Gdyby nie weszli w koalicje z PiS Kaczorom pozostałaby koalicja z Samoobroną Rozmontowaliby Polskę i polską gospodarke dokumentnie. I dobrze. Mozna by zbudowac na gruzach to od nowa ale moze wsioki by w koncu zrozumiały ze nie ma nic za darmo i dac komus to zabrac komus innemu. P.S. Polecam artykul w ostatniej Polityce - nie martwie sie ze pastwo stanei sie socjalne. Socjalne juz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 KACZA GRYPA -ŚMIERTELNA CHOROBA PRZENOSZONA PRZEZ 24.10.05, 11:24 RADIO MARYJA Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Rokita za mało popierał Tuska 24.10.05, 11:31 Wczoraj jego tekst - rządy PiS bez żadnych korekt to 500 tys. bezrobotnych więcej w ciągu pół roku był świetny. Dlacze Tusk nie korzystał z takich tekstów - to mogła być świetne odpowiedź na "kalkulator podatkowy" i "Polskę socjalą". Niestety pod koniec kampanii Tusk skoncentrował się na robieniu z siebie ofiary (napadają na dziadka) zamiast na atakowaniu Kaczyńskiego w kwestiach gospodarczych. 500 tys. bezrobotnych - to by podziałało na wyobraźnię wyborców. Cóż - kiepski koniec kampanii pogżebał szanse Tuska. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Powiedzmy sobie szczerze - zabrakło determinacji 24.10.05, 12:22 Spokojnie mozna było odpowiedziec na Kluske, na pusta lodowke. Jak? Bardzo proste: 1) Straszyc lustracją, pokazywać rzad Olszewskiego, niepokoje - ludzie tego nie lubią. Straszyc komisjami, jątrzeniem. Zamiast bronic sie przed wyborem Polska solidarna i liberalna nalezalo przejsc do kontrataku: Polska zgody i Polska komisyjna, zantagonizowana 2) Straszyc wzrostem bezrobocia jak slusznie zauwazyłas, degradacją Polski, wizją banructwa panstwa 3) Pokazywac 2 Kaczki razem - ich co lepsze wypowiedzi ale i po to zeby ludzie nie zapomnieli (bo chyba zapomnieli) ze sa dwie Kaczki. Dali ciała po prostu. Prawde mowiac Kaczor nie miał godnego przeciwnika i stad porazka. Gdyby to był człowiek pokroju Cimoszewicza tylko nie eseldowski... A tak cusz, Mordor zwyciezył Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b WSTYDZĘ SIĘ ŻE JESTEM POLKĄ 24.10.05, 11:32 i wstydzę się narodu,który na swojego szeryfa wybiera ksenofoba i katosocjalistę.Nie ma co mówić,że większośc wybrała - w 33r też większość wybrała i nie był to powód do dumy.Nie chcę żyć w kraju zaściankowym,zamkniętym przed Europą i światem.Nie chcę żeby ktoś taki mnie reprezentował.I nie mam zamiaru patrzeć,jak Kaczory bawią się w Janosików za moje pieniądze.Dlatego wyjeżdżamy wraz z mężem z kraju,a dokładniej ja do niego dobijam,wraz z małym synkiem.Zdecydowanie wolę płacić podatki dla liberała Aherna niż utrzymywać ksenofobów Kaczyńskich i społeczeństwo nierobów i malkontentów.Dzięki Ci Boże,że dałeś mi wolnośc i możliwość wyboru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: WSTYDZĘ SIĘ ŻE JESTEM POLKĄ 24.10.05, 11:41 No cóż szkoda że przegrał Tusk. Ale w niektórych krajach europejskich jest jeszcze gorzej. Np. nawet z PiSem do socjalizmu Francji czy Niemiec nam daleko... Mam ndzieję że PO trochę skoryguje politykę PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Dlatego wyjeżdżamy do kraju liberalnego,gdzie 24.10.05, 11:47 jest normalnie - do Irlandii.Wyjeżdżamy póki jest jeszcze czas.Bo to co się dzieje tutaj,to zaczyna przypominać wydarzenia z niesalekiej historii.Kraj,który wybiera nacjonalistów zawsze staje na drodze ku upadkowi.A ja chcę,żeby mój synek doraatał w wolnym,bogatym kraju,gdzie jego rodzice będą zarabiać na siebie i na niego,a nie na całą bandę nierobów Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Dlatego wyjeżdżamy do kraju liberalnego,gdzie 24.10.05, 11:53 ewka.b napisała: >> ja chcę,żeby mój synek doraatał w wolnym,bogatym kraju,gdzie jego rodzice będą > zarabiać na siebie i na niego,a nie na całą bandę nierobów Nie przeszkadzalo Sz. Pani, jak pracowala Pani na bande nierobow spod sierpa i mlota? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtecky z dochodami też nam daleko 24.10.05, 13:32 Socjalizm jest obecny w całej Europie (często pod postacią mutacji zwanej socjaldemokracją), ale nie porównujmy się z Francją, Niemcami czy krajami skandynawskimi, gdzie "socjal" jest na wysokim poziomie, tyle że mają tam nawet kilkukrotnie wyższe zarobki!!! Firma w której pracuję sprzedaje sporo za granicę - wygrywamy z tamtejszymi producentami konkurencję cenową - tam nawet robotnicy zarabiają lepiej ode mnie. Jest to momentami deprymujące, zwłaszcza, że ludzie na podobnym jak moje stanowisku (sprzedaż) wymieniają auta na nowe co 2-3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: z dochodami też nam daleko 24.10.05, 13:40 Nie zazdrość... Mógłbyś urodzić się w Etiopii i umierać z głodu. Wielu ludzi zazdrości Polakom tak jak my zazdrościmy np. Niemcom. Dlaczego Polacy ciągle tylko narzekają ????? Chyba taka jest już natura człowieka że zawsze chce mieć więcej niż ma... Jak masz możliwość to wyjedź. Skalkuluj sobie czy bardziej ci się opłaca żyć w Polsce czy np. w Niemczech (albo jakimś bardziej liberalnym kraju np. Irlandii). Mi na razie opłaca się mieszkać w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: WSTYDZĘ SIĘ ŻE JESTEM POLKĄ 24.10.05, 11:51 Dziekuje ,ze masz mozliwosc wyjechania. Wyjezdzaj ,plac podatki dla swego ukochanego liberala i mam nadzieje,ze juz nigdy do Polski nie wrocisz. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Szukajmy pozytywów 24.10.05, 11:35 Nie ma się co martwić. Jeśli Platforma wejdzie do rządu to nie będzie tak źle. Mam też nadzieję że część obietnic Kaczyńskiego to tylko takie przedwyborcze gadanie (tak jak mieszkania Kwaśniewskiego). Aby tylko Lepper nie wszedł do rządu to nie będzie źle... Odpowiedz Link Zgłoś
kruzenstern Panie Donaldzie, dziękuję!!! 24.10.05, 11:37 Panie Donaldzie, dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
startrek1 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 11:40 Ciemnogrod wybral prezydenta!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Tusk i Rokita - dajcie spokój koalicji z oszołomst 24.10.05, 11:41 wem! Nie ma co,bo będziecie współwinni.Przejdźcie do opozycji i wlaczcie o Polskę wolną,liberalną = normalną.Po co te kilka stołków na kilka miesięcy,zanim ten rząd nie padnie.Lepiej się nie sprzedać,jak zrobili to Kaczuchy.PO - nie bądźcie w drużynie Pis,Leppera i Rydzyka,bo my jako Wasi wyborcy tego nie chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mohika Wyjeżdżam z Polski. 24.10.05, 11:48 Jest mi wstyd, że jakieś 7,5 mln ludzi wybrało takiego prezydenta...Nie chcę już żyć w Polsce. Tu nie ma dla mnie przyszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
szczurwa Re: Wyjeżdżam z Polski. 24.10.05, 11:57 Jedź. Krzyżyk na drogę. Nikt tu po tobie nie będzie płakał. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Wyjeżdżam z Polski. 24.10.05, 12:22 szczurwa napisała: > Jedź. Krzyżyk na drogę. Nikt tu po tobie nie będzie płakał. > no to zabaczymy,jak da sobie rade plebs,i emeryci skupieni wokol Radia Maryja jak wyjada zdolni i mlodzi ludzie z Polski,nie bedzie na emeryturki. Polska stanie sie zadupiem Europy, Kaczka to sprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Wyjeżdżam z Polski. 24.10.05, 12:25 zulus3 napisał: > szczurwa napisała: > > > Jedź. Krzyżyk na drogę. Nikt tu po tobie nie będzie płakał. > > > no to zabaczymy,jak da sobie rade plebs,i emeryci skupieni wokol Radia Ma > ryja > jak wyjada zdolni i mlodzi ludzie z Polski,nie bedzie na emeryturki. > Polska stanie sie zadupiem Europy, Kaczka to sprawi. Plakac mi sie chce.....ze smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Wyjeżdżam z Polski. 24.10.05, 12:33 pamin1 napisał: > zulus3 napisał: > > > szczurwa napisała: > > > > > Jedź. Krzyżyk na drogę. Nikt tu po tobie nie będzie płakał. > > > > > no to zabaczymy,jak da sobie rade plebs,i emeryci skupieni wokol Ra > dia Ma > > ryja > > jak wyjada zdolni i mlodzi ludzie z Polski,nie bedzie na emeryturki. > > Polska stanie sie zadupiem Europy, Kaczka to sprawi. > > Plakac mi sie chce.....ze smiechu. to płacz, bo to ci tylko pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b To jest nas więcej 24.10.05, 12:08 Ale spoko,na Wyspach jest milion młodych Polaków,w Dublinie polskie sklepy,Kościoły,biura podróży.Nie jest źle,naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: To jest nas więcej 24.10.05, 12:23 ...i pamietaj ze masz przysylac pieniedze na utrzymanie rodzicow, bo skoro ty bedziesz placic w swoicm "wymarzonym raju" na ich emerytow to ja nie mam zamiaru utrzymaywac twoich!!! Jasne? ...aha i gdybys nie wiedziala (a sadzac po twoim intelekcie to napewno nie wiesz) jestes ciagle zobowiazana placic podatki do Polski. To co zaplacisz w swoim UK mozesz uewntualnie odliczyc od tego co nalezy sie Panstwu Polskiemu-no chyba ze przyganie cie pod koldre jakis hindus, cygan lub arab. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: To jest nas więcej 24.10.05, 12:37 langston napisał: > ...i pamietaj ze masz przysylac pieniedze na utrzymanie rodzicow, bo skoro > ty bedziesz placic w swoicm "wymarzonym raju" na ich emerytow to ja nie mam zam > iaru utrzymaywac twoich!!! > Jasne? > ...aha i gdybys nie wiedziala (a sadzac po twoim intelekcie to napewno nie wies > z) jestes ciagle zobowiazana placic podatki do Polski. > To co zaplacisz w swoim UK mozesz uewntualnie odliczyc od tego co nalezy sie Pa > nstwu Polskiemu-no chyba ze przyganie cie pod koldre jakis hindus, cygan lub ar > ab. rodzice placili na swoje emerytury do ZUS przez 30 lat, i to nie ich wina ze ZUS przepil te pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Re: To jest nas więcej 24.10.05, 12:51 Właśnie tego się obawiam - zaścianek atakuje ;) Krótki wyciąg z przepisów, pozdrawiam Mieszkając w Irlandii i posiadając status rezydenta, rezydenta zwyczajnego lub osoby zameldowanej na stałe (wyjaśnienie w dalszej części informatora), podatnik podlega w całości irlandzkiemu systemowi podatkowemu w zakresie wszelkich dochodów uzyskiwanych na całym świecie. Jeśli dana osoba pracuje w Irlandii, jednak nie jest rezydentem, opodatkowaniu w Irlandii podlega wyłącznie dochód uzyskany w tym kraju. Należy zwrócić uwagę również na fakt, iż Polska ma podpisaną z Irlandią umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania, co ma rzeczywiste przełożenie na wielkość płaconego podatku Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...poszla won!!!! miernoto!!! 24.10.05, 12:27 co ty wiesz o wolnosci, liberlizmie czy chocby o Irlandii... ...i pamietaj ze masz przysylac pieniedze na utrzymanie rodzicow, bo skoro ty bedziesz placic w swoicm "wymarzonym raju" na ich emerytow to ja nie mam zamiaru utrzymaywac twoich!!! Jasne? ...aha i gdybys nie wiedziala (a sadzac po twoim intelekcie to napewno nie wiesz) jestes ciagle zobowiazana placic podatki do Polski. To co zaplacisz w swoim UK mozesz uewntualnie odliczyc od tego co nalezy sie Panstwu Polskiemu-no chyba ze przyganie cie pod koldre jakis hindus, cygan lub arab. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: ...poszla won!!!! miernoto!!! 24.10.05, 12:35 langston napisał: > co ty wiesz o wolnosci, liberlizmie czy chocby o Irlandii... > > ...i pamietaj ze masz przysylac pieniedze na utrzymanie rodzicow, bo skoro > ty bedziesz placic w swoicm "wymarzonym raju" na ich emerytow to ja nie mam zam > iaru utrzymaywac twoich!!! > Jasne? > ...aha i gdybys nie wiedziala (a sadzac po twoim intelekcie to napewno nie wies > z) jestes ciagle zobowiazana placic podatki do Polski. > To co zaplacisz w swoim UK mozesz uewntualnie odliczyc od tego co nalezy sie Pa > nstwu Polskiemu-no chyba ze przyganie cie pod koldre jakis hindus, cygan lub ar > ab. podatki w Polsce, bzdury pleciesz, jest wiele paragrafow w Monitorach w/g ktorych jestes zwolniony od placenia podatkow w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: ...poszla won!!!! miernoto!!! 24.10.05, 12:42 Bzdury to pleciesz ty! Jesli twoj nie oposciles Polski z zamiarem wyjazdu na stale tzn, jesli twoj "interes zyciowy" zwiazany jest z Polska-obowiazek placenia podatkow masz w Polsce! Za przeniesienie "interesu zyciowego" uznaje sie np. sprzedza mieszkania w Polsce, malzenistwo itp. Wiem ze Urzedy Skarbowe w Polsce jeszcze luzno do tego podchodza ale taka jest prawda. Niby dlaczego Polska mialaby placic na wyksztalcenie np. lekarzy a potem ci lekarze placiliby podatki np. w Angli gdzie nauka jest PLATNA? Jestes w bledzie! Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Odpowiedź - patrz wyżej ;) 24.10.05, 12:54 Jeżeli państwo daje wykształecenie,a ne daje godnej pracy,to ludzie wolni maja prawo wyjechać i szukać szczęścia gdzie indziej.Ideologie takie jak Twoja to głoszą ludzie którzy może by i chcieli wyjechać ale z jakiś powodów nie mogą lub sie po prostu boją... Odpowiedz Link Zgłoś
mzbig2 Re: Wyjeżdżam z Polski. 24.10.05, 13:06 To jedź i nie wracaj. Aha a jak zachorujesz to czasem nie przyjeżdżaj do nas się leczyć, tak jak inni, którzy wyjechali i odnieśli za granicą taki "sukces" ,że przyjeżdżają do Polski wyleczyć sobie ząbka albo zrobić sobie fryzurę - znam takich mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzfabrykikredek No to PO teraz wszystko rozwali 24.10.05, 11:54 No to jestem pewien, że PO teraz wszystko rozpier**li. Starzy AWSowcy, qrwy i zlodzieje. Juz wczoraj mowili cos o przyspieszonych wyborach parlamentarnych... co za debile. Zamiast razem budować znowu bedą podkladać klody. Niech ich szlag trafi wszystkich. A Kaczka wcale nie jest gorszy od Donalda. Obaj byli dobrymi kandydatami, a osobiscie wole Kaczke bo za Tuskiem stoi ta piep*** PO. Je pisse !! Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 wybory musialy zostac sfaszowane !!!!! 24.10.05, 11:55 Nie wierze,ze w Polsce mieszka pona 50% idiotow a jezeli tak to niech co madrzejsi opuszczja ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Od stycznia zaczynam nowy żywot poza Polska 24.10.05, 12:13 mąż nie chce wracać do kaczogordu,więc my dobijamy do niego.W tej sytacji wyjeżdżam stąd bez żalu,tylko za rodziną będę tęsknić.Ale dobra wiadomość - mąż przyleciał teraz na weekend do Polski i podróż w przeliczeniu wyniosła go 350 zł ;) Więc będzie program "Polska na weekend",przyjazdy do rodziców,jeśli to są takie pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
langston bye bye Glupia Ewko!!! 24.10.05, 12:18 ...i pamietaj ze masz przysylac pieniedze na utrzymanie rodzicow, bo skoro ty bedziesz placic w swoicm "wymarzonym raju" na ich emerytow to ja nie mam zamiaru utrzymaywac twoich!!! Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Re: bye bye Glupia Ewko!!! 24.10.05, 12:27 langston napisał: > ...i pamietaj ze masz przysylac pieniedze na utrzymanie rodzicow, bo skoro > ty bedziesz placic w swoicm "wymarzonym raju" na ich emerytow to ja nie mam zamiaru utrzymaywac twoich!!! > Jasne? No i widzisz postkomuszku jaki jesteś głupi - emeryci płacili zbójeckie stawki na swoja emeryturę przez całe swoje życie zawodowe Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: bye bye Glupia Ewko!!! 24.10.05, 12:43 ...jasne tylko z tych pieniedzy placono np. na nauke glupiej ewki. W kazdym panstwie socjalistycznej UE system emerytalny to bomba z opoznionym zaplonem Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: bye bye Glupia Ewko!!! 24.10.05, 12:48 ...mogli sobie placic, ale tych pieniedzy dawno nie ma (czesc zostala wydana na kilka klas podstwowki jakie skonczyla moze glupia ewka) ..dlatego ja nie mam zamairu placic na jej rodzicow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b moi staruszkowie to dobrzy ludzie 24.10.05, 13:01 którzy chcą żeby ich dzieciom było lepiej i sami mówią żeby młodziez wyjeżdżała, bo w tym kraju nie ma przyszłości.A co do bezpłatnej edukacji,to jest ona mitem.Żeby się utrzymać na studiach w duzym mieście to musiałam wziąć kredyt studencki i 4 lata z okresu studiów pracować, wieć nie wyjeżdżaj z tekstami o dobrym opiekuńczym państwie,bo to bzdura!!! Nikt mi nie dał studiów za darmo,a wszystko do czego doszłam zawdzięczam pomocy rodziny,nie państwa i własnej pracy, a na pewno nie Twoim podatkom,które przejadła włądza. Wszystkiego dobrego,męcz się dalej w swoim jadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Od stycznia zaczynam nowy żywot poza Polska 24.10.05, 12:19 Zenujace. Kiedy przeczytamy o zyciu seksualnym.....? Kobieto, skoncz smarowac te wypociny, bo wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Od stycznia zaczynam nowy żywot poza Polska 24.10.05, 12:31 ja wracam do Polski tylko na urlopy,ale teraz jak Kaczor zajal "Orle Gniazdo" wole wydawac pieniadze wszedzie byle nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
misio215 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 12:02 Oj dzeinniakarze znowu przegrali wybory. No ale tak jest jak się uważa, że Polacy są jak Amerykanie i jak się im w mediach powie jak głosować to tak zagłosują. Naród się wypiął na media. Pociechy po wyborach są 2 - PiS doagada się z Po, a pan Ziobro wytnie bolszewików. Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman A kto rozliczy firmy sondażowe ? 24.10.05, 12:04 Ja wybory totalnie olałem bo nie miałem zamiaru uwiarygadniać swoim głosem ludzi których nie cierpie, ale mniejsza o to. Czy naprawde nikt nie widzi co wyrabiają ośrodki sondażowe w Polsce ? To była ewidentna manipulacja prognozami, Kaczor wygrał różnicą blisko 10% a badania przed 2 turą pokazywały iż tyle traci do Tuska. Róznica 20 % ! Jak można sie tak pomylić ? To był ewidentny przekręt mający na celu umocnić Donalda. Wstyd i hańba. I to nie pierwszy raz cos takiego się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Re: A kto rozliczy firmy sondażowe ? 24.10.05, 12:14 rafikman napisał: > Ja wybory totalnie olałem No i nie ma się czym chwalić, bo nie głosując zwiększyłeś wpływ głupszych od siebie na losy kraju > Czy naprawde nikt nie widzi co wyrabiają ośrodki sondażowe w Polsce ? To była ewidentna manipulacja prognozami Żadna manipulacja - ludzie po prostu wstydzą się przed ankieterem przyznać, że zamierzają głosować na takich nikczemników jak Kaczyński, Lepper czy inne szumowiny Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman Re: A kto rozliczy firmy sondażowe ? 24.10.05, 12:34 Tylko proszę bez takich uwag pod miom adresem ! Nie rozumiesz co napisałem ? Po cholere miałem iśc na wybory skoro obydwu jednakowo nie znosze ! Mój głos to była by akceptacja zachowań i poglądów jednego bądź drugiego osobnika. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw_szalkowski Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 12:06 Smutno Mi, gdy słyszę rozważania kto wygrał a kto przegrał!! Chyba w tym wszystkim najważniejsza powinna być Polska i to Ona musi wygrać!!! A panowie z PO tylko w kółko: PiS wygrał to niech bierze opowiedzialność. Ojczyzna to nie prywatny folwark, to wielki zbiorowy obowiązek. I nie ma co się obrażać ale każdy codziennie musi brać tę opowiedzialnośc na siebie, oczywiście na miarę swoich możliwości, lecz aby do tego doszło musimy stać się społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Nie zgadzam się z Tobą - dlaczego PO ma się 24.10.05, 12:16 wpisać w plan rządzenia Pis? Jeżeli człowiek w coś bardzo wierzy i jest do czegos przekonany,nie powinien iśc na daleko idące kompromisy.PO słusznie uważa,że jedyną szansą dla Polski jest gospodarka liberalna,to nie powinna zgadzać się na współrządzenie w socjalistycznym programie Pis. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Nie zgadzam się z Tobą - dlaczego PO ma się 24.10.05, 12:20 ewka.b napisała: > wpisać w plan rządzenia Pis? Jeżeli człowiek w coś bardzo wierzy i jest do > czegos przekonany,nie powinien iśc na daleko idące kompromisy.PO słusznie > uważa,że jedyną szansą dla Polski jest gospodarka liberalna,to nie powinna > zgadzać się na współrządzenie w socjalistycznym programie Pis. Koncz juz kobieto, idz sie pakowac....Co za ulga, ze cos takiego opusci ten piekny kraj.... Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 12:06 Zwycięstwo "prawa" i "sprawiedliwości" oparte na pomówieniach, demagogii, populizmie i poparciu radia, które prawo ma za nic... Piękne fundamenty ma ta IV RP... Odpowiedz Link Zgłoś
renostar Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 12:15 Hej! Wybory są nieważne! wczoraj o godzinie 20:22 TVN złamała ciszę wyborczą pokazując wyniki sondaży wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanowitch sieg hail 24.10.05, 12:21 ojcze rydzyku i prezydencie nasz nowy prosze z UE wystapmy ,zabijmy żydów , masonów, obozy koncentracyjne odnówmy :(:[ Odpowiedz Link Zgłoś
langston leczysz to czy juz sie poddales? 24.10.05, 12:30 O ile wiem to Zydowm najgorzej obecnie jest we Francji nawet premier Szaron namawial ich do wyjazdu z Francji. Sytuacja taka jak kilka wiekow temu. A oprocz GW cos jeszcze czytasz?leczysz to czy jusz Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: sieg hail 24.10.05, 12:33 zdanowitch napisał: > ojcze rydzyku i prezydencie nasz nowy prosze z UE wystapmy ,zabijmy żydów , > masonów, obozy koncentracyjne odnówmy :(:[ Spokojnie synu, najpierw trzeba proklamowac Komisje Prawdy i Sprawiedliwosci - tacy panowie zycia i smierci. Jak wiesz kazdy dyktator cokolwiek wykształcowy prawniczo zawsze dbał o pozory i legalizacje działań Duzo działąń przed PRLem! Mowisz Zydzi. A geje, liberałowie, ateisci, hiphopowcy, cyklisci to co? Psu spod ogona wypadli?? Duzo pracy czeka KPiR duzo. Nabor KaPtuRowców juz pewnie trwa Odpowiedz Link Zgłoś
antykaczyzm Żegnaj,słodka demokracjo! 24.10.05, 12:21 Trzeba uszanować to,że demokracja karmi swoich wrogów!Szkoda,że wyborcy są tak nieodpowiedzialni.Coż,tolerancja obejmuje także wrogów tolerancji.Dlatego trzeba się godzić na obecność egzotycznych ekstremistów z narodowo-katolickiego skansenu. Smutne pozdrowienia z IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
klempa4 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 12:25 ubolewam nad tym bardzo!!!! To karierowicz i ma gdzieś dobro najuboższych. jestem przekonana, ze gdyby nie fakt, iż zaczął się rok akademicki i mnóstwo studentów wyemigrowało ze swoich miejsc zamieszkania, co zbiegło się z drugą tura wyborów, Tusk miałby przeważające poparcie. Stare kury co siedzą na swoich grzędach od lat i nie mają nic do zrobienia, zaraz po mszy poszły głosować no i mamy tego efekt. jestem zła!!!!! Kaczyński to bufon i gbur i mam nadzieję, że stanie się coś, co nie pozwoli mu porządzić długo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meti Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 12:26 Wygral Lepper, wieś i Radio Maryja. Emigruje ! :( Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia12 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 12:29 Wreszcie czerwone ku..two typu kwach, jola i reszta idzie do gnoju. KUMUNA DO GNOJU ___ Odpowiedz Link Zgłoś
marcin060482 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 12:39 CIEKAWE ZE W BOGATSZYCH MIASTACH WYGRAL TUSK.. WIADOMO ZE NIE MOZNA UOGOLNIAC ALE W MASIE CZYLI W DUZEJ PROBIE LUDZI, PRAWIDLOWOSC SIE WYRAZA NASTEPUJACA :KACZYNSKI PREZYDENT BIEDOTY I WIOCHMENOW (OCZYWISCIE MOWIE W MASIE CZYLI W DUZEJ LICZBIE PROBY GENERALNEJ PROSZE SIE NIE OBURZAC JESLI KTOS MA WYZSZE WYKSZTALCENIE I GLOSOWAL NA KACZORA JEST PO PROSTU W MNIEJ LICZNIE GRUPIE. TO TAK JAK Z HOMOSSEKSUALISTAMI- MAJA NIETYPOWE ZACHOWANIA TAK LUDZIE Z WYZSZYM KTORZY GLOSOWALI NA KACZORA MAJA NIETYPOWE ZACHOWANIA- OJ PO PROSTU CIEMNOGROD Z WYZSZYM BUEHEHHEHEHEHE) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Angielski w IV RP. SAMOUCZEK 24.10.05, 12:39 Angielski w IV RP: Good morning - Kwa, kwa [qua, qua] Have a good day! - Spieprzaj dziadu Fuc**ng son of the b**ch – Drogi przyjaciel z Platformy Economy – Liberalny eksperyment High taxes – Solidarne państwo Odpowiedz Link Zgłoś
danek5 Re: Angielski w IV RP. SAMOUCZEK 24.10.05, 12:45 Dziwne są wyroki demokracji. Ten jest jednym z paskudniejszych! "Grozi nam kaczyzm" - to do niedawna zabawne powiedzonko nabiera siły i przeraża! To nie jest mój prezydent! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Angielski w IV RP. SAMOUCZEK 24.10.05, 12:48 danek5 napisała: > Dziwne są wyroki demokracji. > Ten jest jednym z paskudniejszych! > "Grozi nam kaczyzm" - to do niedawna zabawne powiedzonko > nabiera siły i przeraża! > To nie jest mój prezydent! To jest nasz prezydent ale czy musimy go głaskać ...oj bedzie mu ciężko sam tego chciał Prezio Lech Aleksander Kaczyński ...brzmi przerazająco i śmiesznie zarazem...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Angielski w IV RP. SAMOUCZEK 24.10.05, 13:11 Na pewno będzie lepszy niż Kwach-komuch. Komuchy przegrały i to jest dobra wiadomość. Tusk byłby lepszy - ale lepszy Kaczor niż Cimoszenko-komuch. Odpowiedz Link Zgłoś